Ingrediënten Voor het deeg 1 pak petit-beurre-koekjes 100 g griessuiker 50 g boter
Voor de vulling 6 blauwe pruimen 250 g roomplattekaas ¼ l dikke verse room 4 geweekte gelatineblaadjes 2 eieren 100g fijne griessuiker sap van 1 sinaasappel 1 eetlepel suiker 2 eetlepels pruimengelei om te bestrijken
Bereiding Kneed de geplette koekjes met de suiker en de boter tot een glad deeg en verdeel dat over de bodem van een springvorm. Strijk glad en bak ongeveer 20 minuten in de op 180° C voorverhitte oven. Laat afkoelen. Klop de room stijf. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw met 1 eetlepel suiker en laat opstijven in de koelkast. Snijd twee ontpitte pruimen in partjes en hak de rest fijn. Klop de eierdooiers op een laag pitje op met sinaasappelsap en suiker en los daarin de geweekte gelatine op. Spatel er de plattekaas, de opgeklopte room en de eiwitsneeuw door, samen met de gehakte pruimen. Schep over de deegbodem en strijk glad. Bestrijk bovenop met verwarmde pruimengelei en garneer met pruimenpartjes.
Pas de hoeveelheid suiker aan aan de pruimensoort of fruitsoort , want de ene is zoeter dan de andere.
Men kan ook andere fruitsoorten uitproberen, zoals ananas , bosbessen, frambozen enz
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek