Sterke koffie is beter voor de maag
Drink je koffie, neem je maar beter het straffe en sterke spul. Nieuw
onderzoek bewijst dat de sterke variant beter is voor de maag dan milde
koffie.
Zuren 1 op 5 maaglijders door het
koffiedrinken, dient zich te onthouden van het bakje troost. De studie
door Oostenrijkse wetenschappers kan een heleboel mensen helpen die last
hebben van koffiegevoeligheid. De resultaten suggereren immers dat
donker gebrande koffie minder zuur produceert in de maag dan andere
varianten.
Roosterproces Volgens het rapport
zijn er drie componenten die koffiedrinkers een zure maag bezorgen:
cafeïne, catechols en N-alkanoly-5-hydroxytryptamides. Onverwacht
botsten ze op 1 koffie-ingrediënt, N-methylpyridium (NMP), dat de
maagcellen aanzet tot een stopzetting van het aantal zuren. Deze NMP
werd niet gevonden in ruwe koffiebonen, maar komt vrij door het
roosterproces.
Nieuwe koffie Intussen testen
de vorsers verschillende soorten bonen en roostermethodes. Zo hopen ze
later een nieuw maagvriendelijk koffiebrouwsel op de markt te kunnen
brengen.
|