Combinatie van tapas en bier moeten nieuwe trend worden
Zogenaamde hoppas, tapas bestaande uit Vlaamse streekproducten
geserveerd met Belgisch bier, worden vanaf 19 april gelanceerd en moeten
de nieuwe trend worden in de Belgische horeca.
"De hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas en worden
geserveerd met bier. De naam is een samentrekking van 'hop' en 'tapas'.
De recepten ontstonden in combinatie met ideeën uit de moleculaire- en
foodpairing keuken", legt Ilse Duponcheel, directeur van
horeca-adviesbureau Dolce Far Tutto, uit. De biercocktails
worden op 19 april geïntroduceerd door de vzw 'Vlaanderen Lekker Land',
die de Vlaamse tafelcultuur en streekproducten in het binnen- en
buitenland moet promoten. Daarnaast wordt de actie gepromoot door de
Vlaamse regering in het kader van het Europees voorzitterschap van
België, de Week van de Smaak en Vlaanderen Lekker Land. De Week van de
Smaak, die start op 11 november, zal zich richten op het
consumentengedeelte en het horecagedeelte wordt gedragen door vzw
Tafelen in Vlaanderen. Voorlopig zullen de hoppas enkel
verkrijgbaar zijn in restaurants. "Cafés zijn voorlopig uitgesloten door
de rookwetgeving maar van zodra er gewerkt kan worden met op voorhand
gemaakte verpakkingen zullen ze ook daar te vinden zijn", zegt
Duponcheel. (br.hln)
|