Nieuwe culitrend: serveer een dessertendiner
Gek op desserts? Het dessertendiner, de nieuwste culitrend, doet
zoetebekken beslist watertanden. Restaurants in New York, Barcelona en
Amsterdam serveren al langer 'desserts only'. In deze restaurants krijg
je een volledig menu geserveerd, bestaande uit een voordessert,
hoofddessert en nadessert.
Carte d'Or lanceert deze trend in België om culinaire levensgenieters te
inspireren om zelf aan de slag te gaan. Meester patissier Fabrice
Collignon en sommelier Steve Bette slaan voor Carte d'Or de handen in
elkaar en creëren een dessertenmenu om je vingers bij af te likken.
Het
idee is eenvoudig: een dessertendiner is volledig samengesteld uit
desserts. Op het menu staat een fris en fruitig voordessert, een warm en
hartig hoofddessert en een krachtig en intens nadessert. Carte d'Or
vroeg topchef Fabrice Colligon en sommelier Steve Bette om dit idee
te interpreteren.
VOORDESSERT Het frisse en
fruitige voordessert wordt door Fabrice Collignon vertaald in een
verfrissend citroengerechtje. De basis is citroensorbet, een
zanddeegkoekje en citroen-basilicum gelei worden toegevoegd en de
afwerking gebeurt met een crème van aardbeien uit Wépion.
HOOFDDESSERT De
vertaling van een warm en romig hoofddessert wordt gebracht in de vorm
van een torentje van stracciatella-ijs met speculoosbiscuit, overgoten
met een warme en smeuïge cacao-chocoladesaus, voor de finishing touch.
NADESSERT Het
sterk en intens nadessert van de hand van Fabrice Collignon, is puur
verwennerij: een yoghurtmousse met amandelen, koffie-ijs, caramel met
koffie, peperkoek en anijs voor de intense touch, laten het diner in
schoonheid en met een enorme intensiteit afsluiten.
Hoe
maak je het dessertendiner van Carte d'Or nu thuis voorvrienden
klaar? Laat je inspireren door de recepten op www.cartedor.be. Je vindt er ook
nuttige tips over hoe je een dessertendiner organiseert. Vanaf 21 juni
is er een Carte d'Or receptenboekje beschikbaar in de Belgische
supermarkten.
|