Ingrediënten voor vier porties van 250 ml: 1 kg pompoen, geschild 1 preiwit, fijngesneden 1 wortel, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 l groentebouillon sap van 2 sinaasappelen 2 dl culinaire room 4 el opgeklopte room mespunt saffraan 4 sneetjes Gandaham 1/2 kg mosselen 1/2 kg ongepelde garnalen kervel peper en zout
Bereidingswijze: Snijd een stukje pompoen in fijne frietjes en houd apart. Snijd de rest van de pompoen in kleine blokjes, doe er ui, wortel en prei bij en voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe. Kook het geheel gaar, breng op smaak met peper en zout en mix glad samen met de culinaire room.
Meng de opgeklopte room met de saffraan en houd apart.
Droog de ham in een voorverwarmde oven op 100 °C.
Pel de garnalen.
Kook de mosselen.
Serveer de soep in voorverwarmde borden, werk af met de pompoenfrietjes, saffraanroom, krokante ham, mosselen en garnalen.
Garneer met een takje kervel. (br.nina)
Smakelijk
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek