- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antikleeflaag, tot ze bruin worden. Schil de ajuinen en de knoflook en snipper ze fijn. Was de courgettes en de tomaten en snij ze in blokjes.
- Doe olijfolie in een kookpot en bak hierin 1/4 van de courgettes gedurende enkele minuten. Haal de courgettes uit de kookpot en hou ze opzij voor de afwerking.
- Doe opnieuw olijfolie in de kookpot en fruit hierin de ajuinen en de knoflook tot de ajuin glazig wordt. Voeg de rauwe courgette- en tomatenblokjes toe en roer goed door mekaar.
- Voeg het bouillonblokje en de helft van de pijnboompitten toe. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Kook ondertussen de spaghetti en giet af.
- Breng de saus op smaak met peper. Mix tot een gladde saus. Voeg de gebakken courgetteblokjes toe. Giet de saus over de spaghetti en versier met blaadjes verse basilicum, de resterende pijnboompitten en parmezaanse kaas .(br.hln)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek