Eten bovenop triomfboog Jubelpark
© photo news
Bovenop de triomfboog van het Jubelpark in Brussel is het mogelijk om de
volgende drie maanden te gaan eten in restaurant The Cube by
Electrolux. Het is een constructie uit glas en staal op 45 meter hoogte,
met een oppervlakte van 150 vierkante meter die 60 ton weegt. Na
Brussel reist het concept door naar Stockholm, Moskou en Zürich. Twee
sterrenchefs met Michelin-onderscheiding staan achter het fornuis.
Huishoudtoestellenfabrikant Electrolux stond in voor de financiering en
realisatie van het project. Bart de Pooter van De Pastorale in
Reet en Sang Hoon Degeimbre van L'air Du Temps in Noville-sur-Mehaigne,
beiden met twee sterren, wisselen elkaar om de twee weken af en zorgen
voor een nieuw menu op de kaart. "Dit vernieuwende concept had me
dankzij zijn locatie, maar ook zijn kwaliteit en moderniteit
onmiddellijk in de ban", aldus Sang Hoon Degeimbre. Het
restaurant is transparant, bestaat uit glas, is omgeven door een
lasergesneden aluminiumlaag en is geplaatst bovenop het Koninklijk
Legermuseum. Wit is de overheersende kleur, op de vloeren na. Het
restaurant biedt plaats aan achttien personen op vrijdag, zaterdag of
zondag na reservatie. Lunchen kost 150 euro en dineren 200 euro per
persoon. Op maandag en dinsdag is het ook mogelijk om de volledige
ruimte af te huren. Ook in de andere Europese steden zal The Cube by Electrolux op een dak van een bekend gebouw geplaatst worden.
|