Bereken zelf of u te dik bent met de BODY MASS INDEX (BMI).
Dit is de internationaal erkende maat voor bepaling van uw (OVER)GEWICHT, onafhankelijk van uw leeftijd en geslacht.
Enkel vanaf 18 jaar.
GEEF UW LENGTE OP IN CM:
GEEF UW GEWICHT OP IN KG:
BMI tussen 18 en 25:
NORMAAL GEWICHT, zonder gevaar voor de gezondheid.
BMI tussen 25 en 30:
OVERGEWICHT, op lange termijn gevaar voor de gezondheid.
BMI van meer dan 30:
ZWAARLIJVIGHEID, met reële gevaren voor de gezondheid.
U mag beginnen, klik op een vakje. U speelt met X, de computer met O.
Kunt u winnen?
RAP EVEN OMREKENEN:
Klik in vakje EUR of BEF en voer daar een getal in. Gebruik een punt (.) en géén komma (,) voor het invoeren van decimalen. De omrekening gebeurt automatisch.
MET EEN JUISTE PC-HOUDING VERMIJDT U 'RSI' voor een ander?
NAAR DE PC-DOKTER! Mijn BLOG opent weer niet?
EEN KOFFIEPUTER?
DIT IS HET LAATSTE NIEUW SNUFJE: DE DVD-REWINDER!
DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET!
HELPDESK
NEE, PA. ZONDER MIJN PC GA IK NIET OP REIS!
EEN MUIS-VIRUS?
ROKEN AAN PC? ROKEN SCHAADT DE GEZONDHEID VAN UW PC!
EN ZEGGEN DAT IK ZOVEEL HEB BETAALD VOOR HAAR NIEUWE BEUGEL ... KON ER DAN ECHT GEEN BREDERE GLIMLACH VAN AF?
EEN DRAAGBARE PC
HULP OF AFSTAND!
OPTISCHE MUIS?
BEREKEN UW STERRENTEKEN
HET LAATSTE NIEUWS
zaterdag, 19 november 2005
ZONEN REDDEN MOEDER VIA WEBCAM
Twee mannen uit Noor-wegen zochten onmiddel-lijk hulp toen hun moeder Karin Jordal het bewustzijn verloor, ook al bevond die zich enkele duizenden kilo-meters verder, in Californië. Tore zag per webcam hoe zijn moeder, die aan dia-betes lijdt, bewegingsloos op de sofa lag. Toen hij haar probeerde te bellen, gebeurde er echter niets. Hij probeerde de hulpdien-sten in Californië te berei-ken, maar kreeg geen gehoor. Daarop belde hij zijn broer Ole Jordal, die in de Noorse stad Bergen woont. De vrouw van Ole is een Amerikaanse, af-komstig uit New York. Zij kende wel iemand die ze kon contacteren.
"Daarna duurde het nog 10 minuten voor de hulpdien-sten arriveerden,” vertelt Ole. “We zagen het alle-maal gebeuren op de web-cam, met tranen in onze ogen.” De 69-jarige Karin Jordal herstelt nog in het ziekenhuis. "Ik ben dank-baar dat de camera mijn leven gered heeft. We communiceerden via web-cam, omdat het nu een-maal goedkoper is dan telefoneren. Maar nu heb ik gemerkt dat het ook een goede manier is om levens te redden."
SPEEL TETRIS
COMPUTERTIPS
Leuke tips, trucs & workshops rond Windows XP, Vista en Windows 7
27-03-2013
Deel je Powerpointpresentaties via SilkSlides
Dan heb je een Powerpointpresentatie gemaakt, dan wil je die natuurlijk delen met mensen. SilkSlides biedt je een oplossing hiervoor aan.
Vele medeblog(st/g)ers gebruiken blijkbaar de diensten van Imagenetz.de voor het uploaden en verspreiden van hun presentaties.
Dat lijkt efficiënt te zijn en eenvoudig.
Maar SilkSlides biedt nog iets meer. Je kan er je presentatie uploaden. Na het verwerken ervan krijg je een e-mail (je moet dus wel een e-mailadres opgeven). In die e-mail vind je de link naar je presentatiepagina én een link om je presentatie te verwijderen, mocht je dat ooit willen doen.
Je moet dus niet zoals bij Imagenetz URL's gaan kopiëren, je krijgt alle info toegestuurd in een e-mail.
Op je presentatiepagina kunnen je blogbezoekers een preview krijgen, anders gezegd: ze kunnen alvast eens bladeren door je presentatie. Rechts vinden ze er uiteraard de downloadlink. Als bonus is er ook de mogelijkheid om commentaar achter te laten op de presentatie, via de knop 'Discuss'.
Misschien een interessant alternatief... Probeer het anders eens uit op http://silkslides.com/
Hermat stelde een interessante vraag op het SenNet-forum:
In photoStory kan men als overgang foto's laten omkrullen zoals men bij het lezen van een boek een blad omslaat. Zo'n overgang zou ik graag in een pps toepassen maar vind hem niet. Ik heb PowerPoint 2003 in Windows XP. Ik vind wel "omkrullen" maar krijg dan schuine zwarte balken die over de foto schuiven,wat niet de bedoeling is. Kan iemand mij helpen? Dank bij voorbaat.
Samen hebben we uiteindelijk de volgende werkwijze opgesteld.
1. Open de presentatie die je wil aanpassen. 2. Bewaar die als "JPEG-indeling" (vind je lager in het lijstje van "Opslaan als"). 3. Bevestig dat dit op alle dia's van toepassing moet zijn. 4. Nu vind je in dezelfde map als je ppt een folder met alle dia's afzonderlijk, als JPG-afbeeldingen. Die ga je nodig hebben om de overlapping te kunnen doen. 5. Klik in 'Normale weergave' op dia 2. Voeg aan dia 2 via (onderaan) Tekenen en daarnaast 'Autovormen' - 'Basisvormen' een "paginakrul" toe (pictogram van een blad met ezelsoor rechts onderaan). Sleep die helemaal open zodat de volledige dia bedekt wordt. De krul zelf kan je ook wat uitrekken via het gele puntje, naar eigen smaak. 6. Klik nu met de rechtermuisknop op je nieuwe dia 2, kies voor "Autovorm opmaken". Bij 'Opvulling', 'Kleur' kies je uit het uitklaplijstje "Opvuleffecten", daaronder kies je "Afbeelding", via de knop "Afbeelding selecteren" ga je dan op zoek naar de JPG-afbeelding die je in je map hebt, let wel: je kiest de afbeelding van dia 1!, dus de dia van er net voor. 7. Klik OK, je belandt nu weer in het venstertje van "Autovorm opmaken", hier kies je nog iets lager, onder 'Lijn', bij 'Kleur': "Geen lijn". 8. Dia 2 ziet er nu heel erg uit als dia 1, maar heeft een "ezelsoor" gekregen. 9. Klik OK, we zijn er nog niet. Ga nu via het menu naar 'Diavoorstelling' - 'Aangepaste animatie'. Voeg daar een effect toe, namelijk: 'Afsluiten' - 'Samenvouwen'. Bij "Begin" kies je "Met vorige", bij "Richting" kies je "Naar links" en bij "Snelheid" kies je "Gemiddeld". 10. Voeg nog een effect toe, namelijk 'Nadruk'- daaronder ga je voor "Vergroten/verkleinen". Als attributen zet je hier opnieuw "Met vorige", bij "Grootte" kies je "150%" en bij "Snelheid" ga je opnieuw voor "Gemiddeld". 11. Test dit uit en kijk of het je goed lijkt. 12. Indien je tevreden bent, dan kopieer je deze dia (tenminste, de overlapping-met-ezelsoor kopieer je dan) en plak die op dia 3. In dia 3 ga je dan weer voor "Autovorm opmaken" zoals onder puntje 6 beschreven. Nu moet je enkel nog de afbeelding kiezen op dezelfde wijze, maar in dit geval dus de afbeelding van net ervoor en dat is nu dia 2! 13. Ga zo verder met de rest van de presentatie.
Let wel: als er al animaties ingesteld zijn op de presentatie die je wil bewerken op deze manier, wordt het een soepje! Dit is de werkwijze voor Powerpoint 2003. Normaal gezien moet dit ook in volgende versies mogelijk zijn. Indien iemand zich geroepen voelt om de werkwijze aan te passen voor bijvoorbeeld Powerpoint 2007, dan hoor ik het graag.
In alle vorige versies van PowerPoint (tot en met versie 2007) kunt u een in PowerPoint geopende diavoorstelling opslaan als webpagina. PowerPoint maakt dan een htm-bestand aan en een nieuwe map met daarin alle gebruikte foto en muziekbestanden. Deze bestanden kunt u via de Verkenner dan makkelijk opslaan op uw computer.
In een lijst op een Engelstalige webpagina beschrijft Microsoft alle eigen-schappen en functies die in PowerPoint 2010 zijn stopgezet of gewijzigd waaronder: You can no longer select Web Page (.htm, .html) from the Save As dialog box. M.a.w. in PowerPoint 2010 kunt u in het venster Opslaan als een presentatie niet langer meeropslaan als een webpagina. Bedankt, Microsoft, daar staan we weer!
Maar met wat kunst en vliegwerk is het ook in PowerPoint 2010 mogelijk om de voorstelling als een htm-bestand op te slaan. We gebruiken hiervoor een code in VBA:
1. Open in uw PowerPoint 2010 de presentatie die u wilt exporteren naar HTML.
2. Hou de Alt-toets ingedrukt en klik op de functietoets F11. Deze toetsencombinatie Alt+F11 brengt u naar het venster Microsoft Visual Basic for Applications.
3. Gebruik de toetsencombinatie Ctrl+G. Uw cursor staat nu in het vak Direct.
4. In dat vak typt u:
Let op spaties en vermijd spellingsfouten! Uiteraard typt u op de plaats van arsene uw eigen usernaam in deze code. Is alles klaar, Enter dan.
5. Sluit het VBA-venster en PowerPoint. Op uw Bureaublad vindt u het bestand test.htm en de map test_bestanden.
Met de PowerPoint Viewer 2010 kunt u voortaan alle presentaties bekijken.
Met de nieuwste PowerPoint Viewer kunt u volledige presentaties bekijken die zowel in PowerPoint 97 en later zijn gemaakt. Deze viewer werkt dus ook met presentaties die zijn gemaakt met PowerPoint 2000, 2002, 2003, 2007 en 2010. Met deze viewer kunt u ook met wachtwoorden beveiligde Microsoft PowerPoint-presentaties openen. U kunt met PowerPoint Viewer presentaties weergeven en afdrukken, maar niet bewerken.
Geen muziek te horen in uw PowerPointpresentaties? Hoe komt dat?
Het moet verschrikkelijk frustrerend zijn. Uiteindelijk, na dagen en uren werk, is uw mooie muzikale PowerPoint presentatie van dat familiefeestje klaar. Snel nu maar doormailen of, indien té groot, versturen met de gratis dienst Yousendit (zie mijn tip: Grote bestanden versturen met YouSendIt. of met Verzend.be). Maar wat uw ontvangers ook maar proberen, het lukt hen maar niet om één noot muziek te horen. Uw presentatie is stom, in de letterlijke betekenis van het woord. Dat overkwam Frans D.: Ik gebruikte als achtergrond voor mijn presentatie een muziekje in wma-formaat. Op mijn computer hoor ik de muziek maar als ik de pps opstuur naar mijn vrienden horen zij helemaal geen muziek. Hoe komt dat?
1.In een pps kan een (muziek)bestand ingevoegd (= embedded, ingesloten) of gekoppeld (= gelinkt, verwezen) zijn. En dat maakt een hemelsbreed verschil uit.
2. Alleen muziek in het formaat wav kan in een powerpointvoorstelling worden ingevoegd (ingebed , ingesloten). Het wav-bestand maakt dan wezenlijk deel uit van uw pps, die dan ook in grootte door het ingevoegde muziekbestand toeneemt. Als u de pps opstuurt per e-mail dan zit het wav-bestand in uw pps als het ware ingebakken en kan de ontvanger de muziek ook horen.
3. Alle andere muziekformaten (MP3, midi, wma ...) kunnen niet worden ingesloten! Er wordt in de diavoorstelling dan enkel verwezen (= gelinkt) naar de locatie op uw harde schijf waar de muziekfile staat en deze wordt dan afgespeeld enkel en alleen op uw computer. Als u nu deze pps verzendt dan zal de ontvanger geen muziek horen omdat hij het muziekbestand niet op zijn computer heeft staan en al zeker niet op dezelfde locatie als op uw computer. Met de wizzard Inpakken van PowerPoint kunt u wel deze pps met de gekoppelde bestanden erbij (dat kunnen ook bv videobestanden en/of andere muziekbestanden zijn) branden op een CD. Hoe u dat doet, dat staat duidelijk uitgelegd in de help-file van PowerPoint zelf.
4. Via een gratis muziekbewerkingsprogramma, bv. Audacity, kunt u uw mp3 omzetten naar een wav-bestand en/of een muziekCD rippen naar wav. U kunt het programma downloaden op:http://audacity.sourceforge.net/download/ Op dezelfde website vindt u onder het tabblad Help de sectie documentatie en ondersteuning. Met een goede (afgedrukte) handleiding leert u het programma sneller gebruiken. Liefst een Nederlandstalige handleiding? Google dan eens met de zoekterm Audacity Handleiding. Zie bv.:http://www.lerarentools.be/V1/docs/werken_met_audacity.pdf
5. Wav-bestanden zijn echter zeer groot (niet gecomprimeerd) in omvang. Met Audacity kunt u de eigenschappen van uw wav-bestand zodanig bewerken dat de grootte van het bestand zo klein mogelijk wordt gehouden. Meestal zijn wav-bestanden opgenomen in stereo en met een sample rate van 44.100 Hz. U kunt dan beter deze wav-bestanden converteren naar bv.mono en ca. 10.000 Hz. Dat gaat dan natuurlijk wel ten koste van de muziekkwaliteit maar het is meestal voldoende als achtergrondmuziek voor een PowerPoint. Hierbij in bijlage een voorbeeld. De oorspronkelijke mp3 van George Zamfir - De eenzame mijn is geconverteerd naar een wav met eigenschappen mono en 11625 Hz. Nu nog slechts 587 KB groot voor een muziekje van 4:27 minuten! En toch nog bruikbaarals achtergrondmuziek ineen Powerpoint (of e-mail).
7. Met de tip op mijn blog Muziek verwijderen uit een PowerPointvoorstelling. Kunt u niet alleen de muziek uit een bestaande pps verwijderen maar deze ook opslaan. Zo heeft u alvast enkele bruikbare wav-muziekbestanden.
8. Standaard zal PowerPoint enkel wav-bestanden die kleiner zijn dan 100 KB effectief mee opnemen in uw presentatie. Zie voor nog meer uitleg http://office.microsoft.com/nl-be/powerpoint/HA010348231043.aspx U kunt de limiet voor de bestandsgrootte van ingesloten WAV-bestanden vergroten tot maximaal 50 MB. In PowerPoint 2003 stelt u dat in via het menu Extra, Opties, tabbblad Algemeen en in PowerPoint 2007 vindt u die instelling via de ronde Office-knop,waarna u klikt op Opties voor PowerPoint, Geavanceerd (Opslaan). De waarde bij Geluid koppelen aan bestanden groter dan moet u verhogen tot minimaal de grootte van uw muziek wav-bestand
Foto's uit een wachtwoordbeveiligde powerpointpresentatie opslaan.
Henri R. mailde mij: Hallo Arsène. Ik kreeg een mooie pps over scooters, maar deze foto's zijn niet te kopiëren daar deze pps voorzien is van een wachtwoord. Ik kan de pps wel bekijken als ik Alleen lezen aanvink maar dan kan ik geen enkele foto Opslaan als. Is er toch een omweg?
Wij proberen het dan maar met wat kunst en vliegwerk:
1. Open de beveiligde pps in alleen lezen en speel de diavoorstelling af.
2. Meestal hebt u onderaan links op het scherm de mogelijkheid (rechts klikken op de pijltjes) om de diavoorstelling tijdelijk te onderbreken.
3. Druk dan op de PrtScr (PrintScreen) toets van uw toetsenbord. Wat dan op uw scherm staat afgebeeld wordt dan automatisch gekopieerd naar uw klembord.
4. Open dan Paint (of een ander fotobewerkingsprogramma) en plak met Ctrl+V de inhoud van uw klembord. Eventueel bijwerken en dan opslaan als een fotobestand op uw harde schijf.
5.Herhaal de bewerking voor de overige foto's van de diavoorstelling.
Ik gebruik voor het gemakkelijk maken van print screens (werkt ook onder Vista) het zeer goede, gratis, Nederlandstalig programma MWSnap welke u kunt downloaden op http://www.mirekw.com/winfreeware/mwsnap.html
Mijn handleiding 'Presentaties maken met PowerPoint XP'
Goede PowerPoint voorstellingen maken is eigenlijk niet zo eenvoudig. Regelmatig krijg ik dan ook hierover vragen van mijn bloglezers. Hun kleine problemen kan ik meestal oplossen door hen een uittreksel te mailen van mijn handleiding Presentaties maken met Powerpoint XP".
Deze handleiding in pdf-formaat telt slechts 26 bladzijden die u best even afdrukt. Probeer zeker eens de functie Fotoalbum op blz 19 uit, waarmede u in no-time automatisch een pps maakt van bv.uw vakantiefoto's.
Ik bied u deze handige mini-cursus aan als donationware: u kunt dan, nádat u het pdf-bestand (931 KB) per mail heeft ontvangen, een bedrag van enkele euros, als bijdrage voor mijn moeite, overschrijven op mijn bankrekening doch u bent hiertoe niet verplicht. Uw donatie is voor mij wel een compliment. Vraag mij gerust per e-mail deze handleiding aan.
Klik op de pijltjes hieronder om even voor of achteruit te bladeren.
Een hyperlink naar uw blog in een PowerPoint presentatie maken.
Iets aanklikbaar maken op mijn blog kan ik, maar hoe maak ik bv. het adres van mijn blog aanklikbaar op een powerpoint? mailde Gerda S.
Goed idee, Gerda. U kunt makkelijk op bijvoorbeeld de laatste dia van uw PowerPoint presentatie een leuke verwijzing (= hyperlink) maken naar uw blog. Zo maakt u gratis reclame voor uw blog.
1. Op de dia plaatst u een tekst bv. Bezoek mijn blog Computertips. Klik hier. Maar u kunt ook een object plaatsen: een foto, tekening, een bewegend plaatje (= animated gif) bv.
2. Selecteer met ingedrukte linker muisknop de tekst of het object waaraan een hyperlink moet komen.
3. Klik met de rechtermuis op het geselecteerde en in het snelmenu dat verschijnt, klikt u gewoon op Hyperlink.
4. Het venster Hyperlink invoegen verschijnt:
5. Bij Koppelen aan klikt u op Bestaand bestand of webpagina. Vul in het vak Adres het internetadres van uw blog in. Klik dan op de knop OK. Nu nog uw diavoorstelling opslaan en versturen maar naar uw vrienden.
Uw PowerPoint beveiligen tegen bewerken door anderen.
Gerda S. e-mailde mij: Ik had al op je blog naar een antwoord gezocht, maar kon het niet vinden. Hoe kan ik mijn Powerpoint zó maken, dat hij niet bewerkt kan worden?
Inderdaad, vele pps-jes worden door anderen afgesnoept: zij passen uw teksten wat aan, veranderen gewoonweg uw naam, gebruiken uw ingevoegde fotos, afbeeldingen en animated gifs, muziekwave en sturen dan doodleuk úw creatief werk als eigen werk door aan hun vrienden.
Een Worddocument kunt u beveiligen met een wachtwoord, - zie mijn tip Worddocumenten met een wachtwoord beveiligen. Op een gelijkaardige manier kunt u uw PowerPoint presentatie beveiligen met een wachtwoord tegen bewerken door anderen. Dat doet u zo:
1. Open in PowerPoint uw te beveiligen presentatie.
2. Ga naar het menu Bestand en klik op Opslaan als.
3. Het welbekende venster Opslaan als verschijnt. Voor zover nog nodig bij uw bestaande presentatie, kunt u nu nog de gegevens aanpassen: map waarin uw bestand moet komen, bestandsnaam en opslaan als pps of ppt. Klik nog NIET op de knop Opslaan.
4. Klik in de werkbalk van het venster op Extra en in het uitschuifmenu op Beveiligingsopties. Er verschijnt nu een venster Beveiligingopties.
5. In dit venster typt u enkel een wachtwoord in het vakje achter Wachtwoord voor wijzigen en klik dan op de knop OK.
6. In een volgend venster moet u het wachtwoord opnieuw bevestigen. Hertyp uw wachtwoord en druk op OK.
7. U komt terug in het venster Opslaan als waar u gewoon op de knop Opslaan klikt. De PowerPoint voorstelling is nu opgeslagen met uw wachtwoord tegen wijzigen. Gedaan met plagiaat!
Stuur nu gerust uw pps-je in een e-mailbijlage maar door. Alleen de oudere versies van PowerPoint kunnen soms uw beveiligd pps-je niet bekijken.
Wanneer iemand uw beveiligde presentatie wil openen in PowerPoint dan vraagt het programma om eerst het wachtwoord op te geven als hij wijzigingen wil aanbrengen. Kent hij het wachtwoord niet dan kan hij enkel uw presentatie als een alleen-lezen bestand openen.
Wilt u later het wachtwoord veranderen en/of weglaten, dan opent u eerst uw PowerPoint met het oude wachtwoord. Verander op dezelfde manier als hierboven beschreven het wachtwoord voor wijzigen of verwijder de sterretjes van het opgegeven wachtwoord door ze te selecteren en te deleten.
Muziek verwijderen uit een PowerPointvoorstelling.
Jozef S. vroeg mij hoe hij de muziek uit een PowerPointpresentatie, die hij in bijlage mee-stuurde, kon verwijderen. Hij zou de muziek immers later willen vervangen.
Ik dubbelklikte op de bijlage om zijn voorstelling Naam.ppt in mijn PowerPoint programma te laden. Even de voorstelling afgespeeld om te weten op welke dia (het was de 1ste dia) de embedded (= ingebakken) wave-file zat. Via Diavoorstelling en Diaovergang koos ik in het taakvenster in de uitschuiflijst onder Geluid de bovenste optie [Geen geluid] en sloeg de presentatie weer op. Resultaat: geen muziek meer te horen, maar de wav-file zat nog steeds in de voorstelling ingebakken, het aantal MB was immers nog net zo groot als voorheen. Een andere wav-file toevoegen zou het bestand weer vergroten. Voor het definitief verwijderen van de muziekfile in een voorstelling vond ik in het programma PowerPoint geen speciale functie.
Dan doet u het maar zo:
1. Open de voorstelling in PowerPoint en klik in het menu Bestand op Opslaan als webpagina. Powerpoint maakt in de map (bv. Mijn documenten) een htm-bestand aan (bv. Naamvanvoorstelling.htm) en een nieuwe map met daarin alle benodigde bestanden (bv. Naamvanvoorstelling_bestanden).
2. Open de Verkenner (druk gelijktijdig op de Windowstoets en de lettertoets E) en open de map met de bestanden. Klik in de Detailweergave op de hoofding Type om de bestanden te sorteren. U vindt nu gemakkelijker de wav-file, meestal sound001.wav genoemd en verwijder deze met de Delete-toets.
3. Dubbelklik in de Verkenner nu op het htm-bestand (bv. Naamvanvoorstelling.htm). Het bestand wordt geopend in uw Internetbrowser. Kies in het menu Bestand voor Bewerken met PowerPoint. De voorstelling wordt weer geopend in PowerPoint.
4. Verander het geluid in de Diaovergang weer naar [Geen geluid] en sla de voorstelling weer op.
5. In de Verkenner verwijdert u nu nog het htm-bestand; de map met de bestanden wordt automatisch meeverwijderd.
Clickx Magazine (nr. 131 van 31 oktober 2006, p. 54) schreef "Deze tip verdient een prijs".
Alle diavoorstellingen in PowerPoint die ik toege-zonden krijg, eindigen steeds met een zwarte dia waarop bovenaan de witte tekst: De diavoorstel-ling is beëindigd. Klik om af te sluiten.
Wist u dat u deze meestal overbodige dia gemak-kelijk uit uw voorstelling kunt verwijderen?
Vooraleer u de presentatie opslaat, klikt u op het menu Extra en Opties. Ga naar het tabblad Weergave, doe het vinkje weg bij Eindigen met zwarte dia en klik op de knop OK.
Een van uw vrienden stuurde u per e-mail een mooie diavoorstelling, gemaakt met Microsoft PowerPoint. Helaas, u heeft dat programma niet op uw PC en dus kunt u de presentatie ook niet bekijken.
U kunt volledig gratis de PowerPoint Viewer 2003 (Nederlandstalig en slechts 1901 Kb groot) downloaden op de website van Microsoft. Met deze viewer kunt u dan alle diapresentaties (extensie .pps) openen en weergeven maar niet bewerken.
OESJE, EEN VIRUS OP MIJN PC? NEE, FILMKEN VAN DE HULK
KOEPUTER?
MAKE-UP MUIS?
SURFEN?
PC'S DOOR DE EEUWEN HEEN
NOG MEER LEUKE CARTOONS OP www.tomcartoon.be
Op 13 september 1956, - dat is nu 50 jaar geleden, - stelde IBM zijn eerste harddisk voor: de IBM 350 Disk File. Deze schijf woog meer dan 900 kilo, was zo groot als twee vertikale diepvriezers en had een opslagcapaciteit van slechts 5 MB. Dat is zowat evenveel als wat een digitale foto tegenwoordig nodig heeft om opgeslagen te kunnen worden!