Bereken zelf of u te dik bent met de BODY MASS INDEX (BMI).
Dit is de internationaal erkende maat voor bepaling van uw (OVER)GEWICHT, onafhankelijk van uw leeftijd en geslacht.
Enkel vanaf 18 jaar.
GEEF UW LENGTE OP IN CM:
GEEF UW GEWICHT OP IN KG:
BMI tussen 18 en 25:
NORMAAL GEWICHT, zonder gevaar voor de gezondheid.
BMI tussen 25 en 30:
OVERGEWICHT, op lange termijn gevaar voor de gezondheid.
BMI van meer dan 30:
ZWAARLIJVIGHEID, met reële gevaren voor de gezondheid.
U mag beginnen, klik op een vakje. U speelt met X, de computer met O.
Kunt u winnen?
RAP EVEN OMREKENEN:
Klik in vakje EUR of BEF en voer daar een getal in. Gebruik een punt (.) en géén komma (,) voor het invoeren van decimalen. De omrekening gebeurt automatisch.
MET EEN JUISTE PC-HOUDING VERMIJDT U 'RSI' voor een ander?
NAAR DE PC-DOKTER! Mijn BLOG opent weer niet?
EEN KOFFIEPUTER?
DIT IS HET LAATSTE NIEUW SNUFJE: DE DVD-REWINDER!
DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET!
HELPDESK
NEE, PA. ZONDER MIJN PC GA IK NIET OP REIS!
EEN MUIS-VIRUS?
ROKEN AAN PC? ROKEN SCHAADT DE GEZONDHEID VAN UW PC!
EN ZEGGEN DAT IK ZOVEEL HEB BETAALD VOOR HAAR NIEUWE BEUGEL ... KON ER DAN ECHT GEEN BREDERE GLIMLACH VAN AF?
EEN DRAAGBARE PC
HULP OF AFSTAND!
OPTISCHE MUIS?
BEREKEN UW STERRENTEKEN
HET LAATSTE NIEUWS
zaterdag, 19 november 2005
ZONEN REDDEN MOEDER VIA WEBCAM
Twee mannen uit Noor-wegen zochten onmiddel-lijk hulp toen hun moeder Karin Jordal het bewustzijn verloor, ook al bevond die zich enkele duizenden kilo-meters verder, in Californië. Tore zag per webcam hoe zijn moeder, die aan dia-betes lijdt, bewegingsloos op de sofa lag. Toen hij haar probeerde te bellen, gebeurde er echter niets. Hij probeerde de hulpdien-sten in Californië te berei-ken, maar kreeg geen gehoor. Daarop belde hij zijn broer Ole Jordal, die in de Noorse stad Bergen woont. De vrouw van Ole is een Amerikaanse, af-komstig uit New York. Zij kende wel iemand die ze kon contacteren.
"Daarna duurde het nog 10 minuten voor de hulpdien-sten arriveerden,” vertelt Ole. “We zagen het alle-maal gebeuren op de web-cam, met tranen in onze ogen.” De 69-jarige Karin Jordal herstelt nog in het ziekenhuis. "Ik ben dank-baar dat de camera mijn leven gered heeft. We communiceerden via web-cam, omdat het nu een-maal goedkoper is dan telefoneren. Maar nu heb ik gemerkt dat het ook een goede manier is om levens te redden."
SPEEL TETRIS
COMPUTERTIPS
Leuke tips, trucs & workshops rond Windows XP, Vista en Windows 7
24-01-2020
Vlot een schermafbeelding maken met Greenshot
Computerproblemen of -vragen worden altijd net dat ietsje duidelijker als er een schermafbeelding meegestuurd wordt.
Er zijn heel veel programmaatjes om schermafbeeldingen te maken. En er is de knop PrintScreen natuurlijk.
Maar het kan iets makkelijker en met meer mogelijkheden.
Al een paar jaar gebruik ik Greenshot, gratis en 'open source' (broncode is publiek).
In het bijgevoegde filmpje demonstreer ik de handige opties van Greenshot en het gebruiksgemak.
Greenshot start normaal gezien op met de PC. Je hoeft enkel een toetsencombinatie (of toets) op te geven waarmee je het programma in actie roept. Je kan dit instellen voor een volledige schermopname, voor het actieve scherm, interactief kader...
Ik gebruik CTRL+W (toetsen liggen dicht bij elkaar) om zelf een kader te trekken. Hiermee krijg ik een soort vizier, een plustekentje, waarmee ik het gebied kan bepalen voor de schermafbeelding.
Het actieve venster kan je ook selecteren via een combinatie, bijvoorbeeld CTRL+S.
Hierna krijg je een aantal opties: opslaan, opslaan als, kopiëren, naar beeldbewerker enzovoort.
Meestal ga ik voor beeldbewerker. Daar kan je de schermafbeelding bekijken, eventueel de muiscursor verwijderen. En er is meer. Je kan dingen omcirkelen, er een kader rond trekken, tekst toevoegen, pijltjes, bepaalde zaken die je liever niet blootgeeft vaag maken... Er is ook een teller: telkens je klikt ergens op je afbeelding wordt er een cijfer geplaatst en verhoogd, bijvoorbeeld om gevolgde stappen aan te tonen.
Je kan dingen markeren, effecten toevoegen, bijsnijden. Veel mogelijkheden met dit handige programma.
Update: sommige toetsencombinaties zijn al in gebruik in Windows. CTRL+S is niet zo interessant, want wordt al gebruikt voor bewaren van documenten. Dus best iets anders kiezen.
Links bovenaan vind je een nieuwe poll. Niet meteen nieuws heet van de naald, maar toch een interessante bedenking. Aarzel niet om je stem uit te brengen.
Links vind je in de Twittersectie als vanouds nieuwtjes die ik uit de Twitterwereld gesprokkeld heb.
En rechts onder Twitterspion volgen we elke week een personaliteit, trend of groep op Twitter. Aarzel ook niet om suggesties hiervoor door te mailen.
Ook ideeën en vragen om iets te behandelen op dit blog zijn altijd welkom.
Heb je dat ook soms. Je kookt spaghetti of een eitje. Of je wil herinnerd worden op een bepaald uur aan iets. Of je wil gewoon bijhouden hoe lang je bezig bent met een taak.
Er zijn natuurlijk mogelijkheden genoeg. Op de klok kijken bijvoorbeeld.
Maar je kan ook het alarm van Windows 8 gebruiken. Dat is een app die normaal gezien standaard aanwezig is. Vergelijkbaar met de alarmfunctie op een smartphone met Windows-besturingssysteem.
Maar op je desktop biedt dezelfde app meer mogelijkheden.
Als je naar de Windows-8-omgeving gaat met de tegels, dan kan je ofwel via het pijltje naar beneden (toont de apps alfabetisch) die app meteen al vinden. Of je tikt gewoon meteen in "Alarmen" en dan krijg je die app als eerste van de resultaten.
Je zal zien dat je niet enkel de typische wekfunctie hebt, met een keuze aan alarm-"ringtones", maar daarnaast ook een timer en een stopwatch.
Via de kleine cirkels rond de nogal futuristisch uitziende klok kan je het uur en de minuten instellen van je alarm. Je kan bepalen of het alarm eenmalig of op bepaalde dagen moet afgaan. En je kan kiezen uit een reeks geluiden die je moeten "wekken". Ook kan je via het plus-tekentje meerdere alarmen instellen. Bij het afgaan van het alarm (geluid moest bij mij wel redelijk hoog staan om het duidelijk te horen) heb je de keuze om te sluimeren of het alarm af te zetten. Er komt ook een notificatiebalkje bovenaan rechts. Niet vergeten om na het instellen van je alarmtijd en ringtone te bevestigen via het 'Opslaan'-icoontje.
De timer en de stopwatch wijzen zichzelf uit. Geef voor de timer via het cirkeltje aan binnen hoeveel minuten of seconden je gewaarschuwd wil worden. En start via de startknop. Een nieuwe sessie starten gebeurt via de +-knop. Verwijderen kan via het prullenbak-icoontje.
Misschien krijg je ooit een pdf-document toegestuurd met daarin gegevens die geëxporteerd werden vanuit een Excel-bestand. Mooi, overzichtelijk, maar niet evident om zelf de gegevens daaruit te halen en te bewerken in een Excel-document.
Een mogelijke oplossing hiervoor is de online tool van PDF to Excel door Cometdocs.com. De tool is hier te vinden: http://www.pdftoexcel.org/
Gelieve op deze pagina het aanbod "Free Trial Download" te negeren, dat is reclame.
Concentreer je op de twee groene balken bovenaan.
Via 'Step 1' kan je met de knop 'Browse' op zoek gaan naar het pdf-document op je harde schijf dat je wenst te converteren.
Hierna geef je in 'Step 2' het e-mailadres op waarnaar de link van het geconverteerde bestand gestuurd kan worden. De site stelt duidelijk dat je e-mailadres nooit verkocht, uitgeleend of gegeven zal worden aan derden.
Na enkele seconden (afhankelijk van de grootte van het bestand) krijg je dan een mail met de link. Let hier ook op dat je niet klikt op de link van de advertentie. De link met je bestand vind je onderaan de mail.
Die link opent een nieuw browersvenster waar je op de knop 'Download your file' dient te drukken.
Even wachten en je krijgt het standaard download-dialoogvenster.
Uiteraard kunnen niet alle pdf-bestanden zomaar succesvol naar een spreadsheet geconverteerd worden.
Je geconverteerde bestand is 24 uur lang beschikbaar via de link. Daarna wordt het verwijderd.
In Nederland hebben ze vandaag nationale 'Comic Sans'-dag.
Comic Sans is een lettertype dat in 1994 uitgebracht werd door Microsoft. Het lettertype komt informeel over en is vergelijkbaar met de lettering in tekstballonnen van stripverhalen.
Het werd al snel heel populair. Maar net als er veel mensen gek zijn van Comic Sans, zijn er evenveel mensen die er een hekel aan hebben.
Er zijn zelfs haatgroepen actief op het Internet.
Wie had kunnen denken dat een lettertype ooit zo veel had kunnen losweken bij de mens.
Hoe dan ook, vandaag een klein beetje 'Comic Sans'-dag op Computertips.
Wat denk jij ervan? Liefhebber, hater of compleet onverschillig? Geef je mening in de poll linksboven!
OESJE, EEN VIRUS OP MIJN PC? NEE, FILMKEN VAN DE HULK
KOEPUTER?
MAKE-UP MUIS?
SURFEN?
PC'S DOOR DE EEUWEN HEEN
NOG MEER LEUKE CARTOONS OP www.tomcartoon.be
Op 13 september 1956, - dat is nu 50 jaar geleden, - stelde IBM zijn eerste harddisk voor: de IBM 350 Disk File. Deze schijf woog meer dan 900 kilo, was zo groot als twee vertikale diepvriezers en had een opslagcapaciteit van slechts 5 MB. Dat is zowat evenveel als wat een digitale foto tegenwoordig nodig heeft om opgeslagen te kunnen worden!