Deze modellen maken kans op celstraf wegens 'te mager'
Het gaat er minder over om de modellen te straffen. Het probleem is dat mode gemaakt wordt voor die kleine groep en dat zou dan de mode voor iedereen moeten zijn.
Het zijn niet de modellen die in de cel zouden moeten vliegen, maar de modellen bureau's en of diegene in die wereld die deze standaarden uitzetten.
Een 'te gunstig metabolisme' bestaat niet; dat is dan een aangeboren ziekte. De andere ziekte heeft voedselziekte anorexia en wordt aangewakkerd door een zieke modewereld die deze man-made ziekte aanmoedigt.
Frankrijk wil modellenbureaus bestraffen als ze ongezond magere modellen in dienst nemen. Overtredingen kunnen leiden tot geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Vele topmodellen halen echter lang niet een gezond BMI van 18, de vraag is dus of ze écht allemaal bestraft gaan worden (en of dat een goede zaak zou zijn).
Dat modellen vaak (te) mager zijn weet iedereen, maar dat ze ervoor bestraft worden is een eerder nieuwe evolutie. Israël was de eerste stad om ongezond magere modellen te weren van de catwalk in 2013. Milaan volgde kort daarna, maar dat dé modestad bij uitstek Parijs nu ook op het punt staat om te volgen is een erg belangrijk en krachtig signaal. Als modellenbureaus er toch nog modellen gebruiken met een te laag BMI, dan hangen er geldboetes van maximaal € 75.000 in de lucht en zelfs celstraffen van een halfjaar.
Gunstig metabolisme Heel wat bekende topmodellen halen echter die gezonde BMI grens van 18 absoluut niet. En dan rijst natuurlijk de vraag of al die modellen écht zo ongezond zijn. Want sommige mensen worden nu eenmaal geboren met een erg gunstig metabolisme, moeten zijn daarvoor dan celstraffen krijgen? Deze modellen maken allemaal kans op een verblijf in de cel.
|