Ook hogere tarieven mogelijk voor drinkwater en zwembad
Denk da het tijd wordt dat we als burgers het heft in eige hande neme!!! Oorlog in dit apeland!!!!
Eerst zit men moord en brand te roepen dat grote bedrijven amper belastingen moeten betalen. Nu zit men moord en brand te roepen omdat die grote bedrijven dat wel moeten betalen. Het is niet meer dan logisch dat de klant hiervoor opdraait. Ik vrees echter dat de regering beter eerst eens in eigen boezem kijkt. Er zijn slechts twee feiten: teveel politiekers en teveel uitgaven...
Dat gaat hier gewoon van kwaad naar erger in dit apenland!
Ook weer de schuld van de sossen? Ik voel de kracht van de verandering alleszins al heel goed nu. In mijn portemonee. Waar en wanneer gaat het uitpersen van de gewone man en vrouw eindigen? Of is het de bedoeling dat ook de werkende klasse straks OCMW steun moet gaan vragen omdat we niets meer overhouden? Goe bezig!
En weer eens mogen we dank u zeggen aan onze huidige Vlaamse regering. Geen verhoging van de belastingen. Wie gelooft deze mensen, met Nva mee op kop, nu nog?
De vennootschapsbelasting voor intercommunales die dit jaar is ingevoerd, zal niet alleen leiden tot hogere tarieven voor gas en elektriciteit. Ook voor drinkwater, zwembadbezoek en crematies zijn hogere tarieven te verwachten, zegt Christof Delatter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
Vrijdag raakte bekend dat distributienetbeheerder Eandis verwacht dat door de vennootschapsbelasting voor intercommunales de tarieven voor de gemiddelde stroomverbruiker jaarlijks met naar schatting 10 euro zullen stijgen, en de tarieven voor aardgas met 20 euro.
De door de federale regering ingevoerde belasting gaat echter veel breder, zegt Delatter. "Ze heeft betrekking op alle activiteiten die vandaag plaatsvinden via intergemeentelijke samenwerkingsverbanden", zegt hij. Hij verwijst onder meer naar het drinkwater, het rioolbeheer, de afvalinzameling, crematies en intergemeentelijke zwembaden.
Het is volgens Delatter onvermijdelijk dat de hogere kosten uiteindelijk - rechtstreeks via hogere tarieven, of onrechtstreeks in de vorm van hogere gemeentelijke belastingen - zullen worden doorgerekend aan de burger.
In de drinkwatersector heeft de vennootschapsbelasting op intercommunales geen gevolgen voor de grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, De Watergroep, want zij is geen intercommunale. Kleinere spelers, zoals bijvoorbeeld Pidpa (met ruim 500.000 klanten in 65 gemeenten), zijn dat echter wel. "We zijn de impact van de vennootschapsbelasting, en de gevolgen ervan, nog aan het onderzoeken", zegt Pidpa-woordvoerder Alain T'Syen.
|