Land wordt grotendeels bestuurd vanop Schoon Verdiep
Ben niet voor Groen, maar nu zeggen ze eens de waarheid.
Nva is een calimero partij .Niks meer Niks minder.
En de mensen worden het spuugzat de naam BDW en Antwerpen te horen en te zien ! Overkappen dat Antwerpen van BDW aub !!!
Wat een gezeik over link of rechts wat telt is wat mij afpakt en deze regering is voor de gewone werkman een ramp dus oprotten NVA
Bart DeWever zijn kop staat ieder dag in de kranten. Alles draait om hem, hij heeft veel meer invloed dan de premier. . Dus ja, Almaci heeft deze keer gelijk. . Geen politieke benoemingen bij NVA? Laat me niet lachen, vb echtgenote van Weyts.
Een jaar na de verkiezingen van 25 mei 2014 heeft Groen een balans opgemaakt van het federale en Vlaamse beleid en de meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld. Volgens Groen hebben die partijen het voorbije jaar zeker tien belangrijke verkiezingsbeloftes gebroken, hoewel ze haalbaar waren of er goede alternatieven voor zouden bestaan
Onder meer het optrekken van de pensioenleeftijd, de indexsprong en de daling in de investeringen voor schoolinfrastructuur en natuur zouden in tegenspraak zijn met het verkiezingsprogramma van telkens minstens één van de huidige regeringspartijen.
Groen presenteerde de oplijsting vandaag op de Grote Markt in Antwerpen, "omdat het land duidelijk voor een groot deel bestuurd wordt vanop het Schoon Verdiep". De partij ziet ook een rode draad doorheen de gebroken verkiezingsbeloftes. "Men heeft tijdens de campagne veel beloofd voor de gewone burger, maar na de verkiezingen heeft men niet geaarzeld om dat meteen met de voeten te treden", zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci. "Maar wanneer het gaat om grote vermogens meer te laten bijdragen, wordt het beleid op de lange baan geschoven."
"Budgettair knoeiwerk"
Groen verwijt de regeringspartijen verder nog dat ze de kernuitstap willen uitstellen, de fiscale aftrek voor een tweede woning niet hebben afgeschaft, de uitkeringen niet volledig opgetrokken hebben tot de armoedegrens, minder dan beloofd investeren in zorg en doorgaan met politieke benoemingen.
"De Vlaamse begroting is budgettair knoeiwerk dat getuigt van een trek-uw-plan-mentaliteit", vindt Vlaams fractieleider Björn Rzoska. Federaal fractieleider Kristof Calvo ziet bovendien weinig beterschap op komst. "Verschillende regeringsleden zoals minister Johan Van Overtveldt en premier Charles Michel hebben bijvoorbeeld dure eden gezworen over de timing van een forse taxshift, maar intussen zou het best kunnen dat er zelfs voor de zomer geen duidelijkheid meer zal komen", stelt hij.
"Groen is hypocriet"
Bart De Wever pikt het trouwens niet dat Almaci de N-VA ervan beschuldigt aan politieke benoemingen te doen. Het is daarentegen Groen zelf "dat over de schreef gaat", reageert De Wever. "Als partij zelf de meest kwalijke vorm van politieke benoemingen gebruiken, en vervolgens anderen kapittelen op een correcte houding, dat is gewoon hypocriet. Almaci zou beter de hand eens in eigen boezem steken, vooraleer met het vingertje anderen aan te wijzen. Ik heb van Groen geen enkele les in deontologie te ontvangen."
Bart De Wever heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee dat Groen kritiek levert op het regeringsbeleid. "It's the duty of the opposition to oppose", zegt De Wever.
Benoemingen uit den boze
De N-VA-voorzitter verduidelijkt dat politieke benoemingen voor zijn partij "uit den boze zijn". "Wij weigeren ambtenaren, managers of CEO's te benoemen omdat ze de juiste partijkaart hebben. Zij moeten aangeworven worden op verdienste en na een objectieve selectie."
De Wever noemt de houding van Groen "hypocriet omdat net zij deze praktijken wel toepast, met name in Brussel waar de partij tot voor kort mee in de regering zat. "Zo probeerde Bruno De Lille zijn kabinetschef Patrick Balcaen te benoemen als directeur bij Mobiel Brussel en werd Frederic Fontaine, de kabinetschef van minister Evelyne Huytebroeck, directeur van Leefmilieu Brussel. Met alle respect, maar zo bruin hebben wij het nooit gebakken, en dat gaan wij ook nooit doen", besluit De Wever.
|