De regering heeft zijn begrotingsakkoord: dit zijn de belangrijkste beslissingen
De onkunde is ongezien bij deze paljassen!
Alweer op de kap van de gewone mens!EN de sociaal zwakkeren.Schandalig ! Geef het maar aan de ( nieuwe) buitenlanders van allerlei aard en pluimen, want wat hebben zij al bijgedragen ooit ?? Juist, niets, enkel last en miserie. Voor onze werklozen en zieken is er al een massa controle, de ene controleur controleert de andere en de mensen mogen opdraven. De enige bevolkingsgroep die weer beter wordt zijn de rijken, anders zouden ze in eigen vel moeten snijden !! Bende zakkenvullers!!
Inderdaad,het land platleggen,want wat doet men zolang we maar blijven ja-knikken?De gewone werkmens draait hier verdomme wééral voor alles op!
Wanneer gaat dat krapuul zelf ook eens belastingen betalen ,regeringsleden van Vlaanderen ,Wallonië ,Brussel ,federaal en Europese profiteurs betalen 2% belastingen . Als dit blijft duren op de kap van de gewone man zonder verzet of revolutie zijn wij onnozelaars .
Heren ministers jullie zijn met veel te veel, en veel te hoog loon. maar daar mag niet aan geraakt worden. Grote bende . profiteurs.
weg met die regering! die hebben nog niets positiefs gedaan voor de kleine man...De rijken worden beschermd langs alle kanten!De 38 uren week is verleden tijd...70 jaar strijd weg!
De regering is iets na middernacht tot een akkoord over de begroting gekomen. Straks om 14 uur volgt een persconferentie, maar deze belangrijke beslissingen zijn al uitgelekt.
Premier Michel moest zijn begroting flink bijsturen. Topministers hebben daar nog een hele nacht lang over onderhandeld. In totaal moest de regering op zoek naar zowat 2,2 miljard euro.
Hij is daar ten eerste in geslaagd door de uitgaven voor veiligheid, ter waarde van 400 miljoen euro, buiten de begroting te houden. Hij heeft daarvoor toestemming gevraagd, én gekregen, van Europa. Nog een meevaller: een reeks kosten verbonden aan de vluchtingencrisis wordt "budgettair geneutraliseerd". De instroom van nieuwe asielzoekers is intussen ook fors gedaald.
Lees ook
De belangrijkste beslissingen
• Het arbeidsrecht wordt hervormd. De 38-urenweek gaat op de schop. In de plaats komt een systeem waarbij op drukke momenten meer gewerkt kan worden, wat dan gecompenseerd wordt door kortere werkweken in rustige periodes. Ook de uitbetaling van overuren wordt versoepeld en er komt een aangepast kader voor occasioneel overwerk.
• Er komen extra fiscale inkomsten. Er komt een taks op aanbieders van online gokspelen, een vervroegde verhoging van de accijnzen op diesel en tabak en een ruimer ingeschatte opbrengst van de doorkijktaks op fiscale constructies. De Panama Papers zijn daar allerminst vreemd aan, klinkt het. De regering hoopt bovendien dat het wereldwijde schandaal voor een schrikeffect zal zorgen en de toevlucht naar fiscale regularisatie - niet van Panama-dossiers - zal doen toenemen.
• Er komt een bijkomend integratietraject voor langdurig zieken, dat mensen sneller weer aan het werk moet krijgen. Het systeem zou "responsabiliserend" zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Nieuw overleg tussen de sociale partners is in elk geval vereist, klinkt het.
• Er wordt extra bespaard op de uitgaven van de departementen. Alles samen moet dat 265 miljoen besparen.
• Er komt een pakket antifraudemaatregelen. Een taskforce met fiscalisten, experts en zelfs onderzoeksrechters zou dat pakket de komende dagen nog verfijnen en juridisch sluitend maken.
• De vennootschapsbelasting wordt hervormd. Dat moet de fiscaliteit voor kmo's "rechtvaardiger" maken.
• Ook nieuw is dat asielzoekers niet langer meteen bepaalde fiscale voordelen zullen genieten. Zo zou met name het systeem van kinderen ten laste gekoppeld worden aan een minimale verblijfsduur.
|