Dit land wérkt niet meer. Herteken het
Wel, NVA en OVLD zijn reeds uitgegomd, zelfs als ze het niet willen beseffen. Bij de volgende verkiezingen, vervroegd of niet, liggen die leugenaars eruit.
Het is de schuld van overheid uitsluitend en alleen ! Stel je voor dat er geen bonden waren ? Hoe leeg zou je portemonee dan zijn ? Als je gemiddeld de helft van je salaris belasting betaald (dat is wat je denkt) dan je heb je het pas echt mis, als je de accijnsen er bij opteld, de gemeentelijke belastingen betaal je ongeveer 90%!! van iedere euro die je verdiend hebt ! Vroeger was belasting om wegen aan te leggen, in 2016 om de bureaucraten te ondersteunen ?! Walgelijk.
Tijd voor een revolutie, het KAN anders en het MOET anders. Dit land is niet meer leefbaar door de rotte partijpolitiek.
Waar nationalisten en haatzaaiers aan de macht zijn werkt het nooit ... er zijn voorbeelden genoeg op de werelW
Johnny Thijs (ex-bpost) ziet politici en overheidsvakbonden "dramatisch" falen
Failed state? "Dit land wérkt niet meer", zegt Johnny Thijs. "Het staakt. Het staat stil. Herteken het." De ex-postbaas haalt uit naar de overheidsvakbonden. "Beperk hun macht." En naar de regering. "Ze mist moed. Ze heeft al twee jaar verloren."
In een gesprek met onze krant luidt Johnny Thijs (64) de alarmbel. Zelf kneedde hij De Post om tot bpost, een modern, rendabel en klantvriendelijk overheidsbedrijf. Vandaag ziet Thijs die overheid in gebreke blijven. "Het algemeen belang is zoek. Bij de overheidsvakbonden primeert het eigenbelang. Dat is dramatisch. In de regering primeert het partijbelang. Dat is een schande. In beide gevallen is de burger de dupe. Hij verdient beter."
Paal en perk De overheid is bezig met zichzelf, stelt Thijs, meer dan met de burger die ze hoort te dienen. Dat geldt voor de overheidsbedrijven én voor de politici, zegt hij. "De bonden hebben te veel macht en misbruiken die. Stel daar paal en perk aan. Treed op tegen wilde stakingen. Voer de minimale dienstverlening in." Privatiseren, ook de luchtverkeersleiding en het gevangeniswezen? "Waarom niet? Elders doet men dat al en het werkt."
Ook de regering-Michel doet haar plicht niet, vindt Johnny Thijs. "Elke partij is bezig met haar marktpositie in functie van de verkiezingen." Ze krijgt de bevolking niet mee in haar verhaal van verandering, stelt hij vast. Een kwestie van eerlijke communicatie en van moed. "Helaas is deze regering geen toonbeeld van eendracht en besluitvaardigheid. Ik ben ten zeerste ontgoocheld."
Partijsubsidies Gaan de partijen zo door, dan valt hun riante financiering door de belastingbetaler niet langer te verantwoorden, vindt hij. "Verminder de partijsubsidies met een kwart", stelt Thijs voor. "Symbolisch zou dat grote waarde hebben. Het zou een teken van goodwill zijn. En het zou de politici eindelijk wat respect opleveren."
|