HTML> Mijn hobby foto's maken, teksten en gedichten schrijven
Mijn hobby foto's maken, teksten en gedichten schrijven

Image Hosted by ImageShack.us
12-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intrede van de Sint op 8 november in Hasselt.

Het Hasselts Feestcomité vergeet ook niet de allerkleinsten onder ons. Daarom organiseert het elk jaar de blijde intrede van hun grote vriend Sinterklaas. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben het zelf zo druk dat zij de leden van het Feestcomité hebben gevraagd om hun aankomst in hun favoriete stad Hasselt in goede banen te leiden. Het Feestcomité zorgt er dan ook voor dat Sinterklaas en vooral de kinderen een onvergetelijke dag beleven!

Alle kinderen keken reikhalzend uit naar 8 november. De Sint arriveerde toen met zijn Spaanse boot aan de Kanaalkom en trok dan verder op zijn paard door de stad. Hij bracht niet alleen een aantal knotsgekke Pieten mee maar ook een massa snoep voor de kinderen.

En er was heel wat volk op de been en ik was er ook weer bij om foto’s te nemen, best gezellig hoor en ik kreeg ook snoepjes dus ik stond in de Sint zijn boek op een klein plaatsje vermeld.

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (19)
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nieuws, goed nieuws?! Hasselaren en de eerste wereldoorlog
Image Hosted by ImageShack.us

Geen front in Hasselt, maar wel vele Hasselaren aan het front, in een werkkamp, gevlucht of gevangen genomen. Deze expo gaat over wie in Hasselt blijft. Over het leven van elke dat dat grotendeels onveranderd doorgaat, al is het doorweven met wachten op nieuws. Dat komt in kleine stukjes, na hindernissen, of gecensureerd... niet zelden door de schrijver zelf, om het verre familielid niet te verontrusten.

Zes Hasselaren, zes verhalen over de hoop op een goede afloop: dat iedereen terug veilig thuiskomt. Foto's, brieven, postkaarten of verhalen, ... zorgvuldig bewaard en steeds opnieuw verteld op familiebijeenkomsten. Voor deze expo ging Het Stadsmus de afgelopen jaren met de Hasselaren zelf op zoek naar wat nog niet geweten is. De verhalen worden gesitueerd in het Limburgse en bredere historische kader en kleuren de oorlog levensecht in.

Neem zeker eens een kijkje en wandel mee door deze speciale tentoonstelling.

http://fotoalbum.seniorennet.be/Jasmijn2/_eerste_wereldoorlog/dia<br/
Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (17)
07-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer wie deze prachtige tentoonstelling heeft gemist.

Karl Manfred Rennertz is deel van een rijke Duitse traditie van expressionistische houtsculptuur, met herinneringen aan laatgotische en etnische beelden. Hout is niet alleen een natuurlijk, maar ook een menselijk en tactiel materiaal en daarom moffelt de artiest de kwaliteiten van het hout niet weg en benut hij maximaal de vorm van de boom. De ogenschijnlijke tegenstelling tussen het met de natuur verbonden materiaal en de door de cultuur geschapen vorm is hier niet het enige antoniemenpaar. Zo staat creëren tegenover vernietigen, wanneer Rennertz met kettingzaag en brander vormen tot leven brengt, staat figuratief tegenover abstract, wanneer de kunstenaar zijn beelden partieel gaat beschilderen of blakeren. De beelden die Karl Manfred Rennertz creëert, zijn relatief eenvoudig en weinig gekunsteld en vertonen daardoor reminiscenties aan archetypen. De eenvoud van dergelijke oervormen genereert een groot semiotisch potentieel zoals dat bij deze kunstenaar bijvoorbeeld tot uiting komt in zijn sculpturen met de allures van een prauw en in zijn zuilvormige constructies. De vele betekenissen die aan dergelijke beelden kunnen gekoppeld worden en de verbondenheid en de stilistische verwijzingen naar artefacten uit andere culturen en tijden, maken dat zijn werk een universele dimensie heeft

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (13)
04-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin: Crysanten festival.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Van zaterdag 18 oktober tot zondag 26 oktober 2014 vormde het kleurrijk decor voor het jaarlijkse Chrysantenfestival in de Hasseltse Japanse tuin, duizenden chrysanten gaven de Japanse tuin een aparte uitstraling en werden op een aparte manier gebruikt door Philippe Bas

In een creatieve aankleding van Philippe Bas, bloemenkunstenaar van eigen bodem, gekend en gewaardeerd op de internationale bloemenscène.

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (35)
03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland Baroque Society & Francecco Cori ( Klavecimbel)

 Dit openingsconcert Van Klassieke Muziek Seisoen 14-15 was op 24 september in CCH geen enkele liefhebber van Johann Sebastian Bach kon dit concert overslaan en missen.

CCH stelde de muziekliefhebber namelijk de integrale uitvoering voor in de uitzonderlijke bezetting van Holland Baroque Society.

Dit Nederlands ensemble wil barokmuziek op een innovatieve manier brengen en verwondert keer op keer met uitlopende muzikale programma’s.

Dus ik was er die avond weer zeker bij en het was prachtig, ik heb ervan genoten.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (14)
01-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.44 Duitse Stahlhelmen vormen het decor van tenstoolling over de eerste wereldoorlog.
Image Hosted by ImageShack.us
 
Heel wat voorbijgangers fronsten even de wenkbrouwen toen ze op het binnenplein van C-Mine 44 grote betonnen versies zagen van Duitse Stahlhelmen uit de eerste Wereldoorlog. Het ging om een multimediale tentoonstelling in opdracht van de provincie. De Stahlhelmen lichten op bij duisternis en vormde zo een bijzonder decor bij de expo. Elke helm staat symbool voor een limburgse gemeente. De expo loopt tot 14 november.
 

>> Reageer (17)
25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ga enkele dagen genieten en neem verlof tot 31 oktober.
Image Hosted by ImageShack.us.

>> Reageer (45)
23-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jeneverfeesten Hasselt deel 2 zondag 19 oktober 2014

 

Image Hosted by ImageShack.us
Dat wij ons niet verveelde dat merk je wel als je eens door het foto album van deel 2 wandelt.
 
http://fotoalbum.seniorennet.be/Jasmijn2/jenerver_feesten__deel_2_2014/dia
 
 
 

>> Reageer (10)
21-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 19 oktober 2014 - Aperitiefconcert op de tentoonstelling

 

"Koppen"

Beeldend kunstproject van Frieda Bollen.

Een energetisch veld met 50 mensen. Het beeldend kunstproject van Frieda Bollen, “Koppen”, is een collectie van bewerkte hoofden. Frieda Bollen zocht en vond 50 mensen die hun een kop wilden bewerken met als thema ‘Energie’. De werken staan opgesteld in de gelatinefabriek.

Een mooi aperitiefconcert in combinatie van beeldende kunst, dat kon niet anders dan energie opwekken.

Let ook eens op het prachtige Halssnoer dat frieda draagt dat is ook een ontwerp van een prachtige kunstenares uit Hasselt Hilde Stevens. Meer werken van haar vind je op mijn blog op datum van 2 december 2012 zeker de moeite om eens terug te bekijken.

Image Hosted by ImageShack.us
Wil je ook even genieten van deze prachtige tentoonstelling klik dan op volgende link.
 
http://fotoalbum.seniorennet.be/Jasmijn2/beeldend_kunstenares_frieda_bollen 

>> Reageer (27)
19-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 1 van de jeneverfeesten zaterdag 18 oktober.

Hasselt - De timing van het laatste zomerweekend van het jaar kon voor de Jeneverfeesten niet beter. Zaterdag was het over de koppen lopen in het zonnige Hasselt.

En wij hebben ons goed geamuseerd ook de jeneverkes liepen vlotjes naar binnen.

Wandel even mee door op de link te klikken en hopelijk vinden jullie het ook wat plezierig.

http://fotoalbum.seniorennet.be/Jasmijn2/jeneverfeesten_oktober_2014

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (20)
17-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HASSELTSE JENEVERFEESTEN 25ste editie

18 & 19 oktober 2014

 

De Hasseltse Jeneverfeesten zijn een van de grootste stadsfeesten van België. Twee dagen lang borrelt de hele stad van activiteiten, muziek en straatanimatie, culinaire hoogstandjes, optochten, intronisaties, een kelnerwedloop, markten, tentoonstellingen, jeneverspuitende beeldfonteintjes en andere gekke toestanden. en dat allemaal als ode aan de Hasseltse jenever.

 De vooruitzichten van het weer zijn veelbelovend en dus gaan wij ons weer amuseren zoals je ziet op de foto’s van een vorige editie. Genieten van al de optredes en animaties en laat de jeneverkes maar komenIk ga ervan genieten met mijn vriendinnen en zeg tot maandag. dan zal ik wel terug bij mijn positieve zijn zeker?? Maak er allen een gezellig en fijn weekend van of kom naar Hasselt.

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (28)
15-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptie opening jenevermuzeum na 9 mnd sluiting voor renovatie.

Na een grondige renovatie opende het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt in het weekend van 20 en 21 september opnieuw de deuren. Ik mocht op uitnodiging vrijdag 19 september 2014 al de receptie bijwonen en het museum bezoeken, met zo’n vierhonderd uitgenodigde was het er heel aangenaam en de moeite om er weer bij te mogen zijn.

Speciaal voor deze gelegenheid zijn er bovendien twee unieke jenevers aangeboden. Het zijn ‘limited editions’…..De Hermanni Malt N° 19 is een exclusieve graanjenever (38% vol.) op basis van moutwijn, gestookt in de 19de-eeuwse beschermde stookinstallatie van het museum. Er worden 500 flessen van 0,5 liter van gestookt. Dat geldt ook voor de Hermanni Sour N° 19, een citroenjenever (25.1% vol.) met een twist van huisgestookte moutwijn en een zweem van jeneverbes.

http://fotoalbum.seniorennet.be/Jasmijn2/opening_jenermuzeum_hasselt_2014/

Jeneverfeesten 18 & 19 oktober in Hasselt, dit mag je echt niet missen.

http://www.jeneverfeesten.be/

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (17)
12-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling, Meerdere kunstvormen
Image Hosted by ImageShack.us
 

Dré Peeters & Lieve Ulburgh - Hemel & aarde

 Dré Peeters en Lieve Ulburghs voelden zich vanuit artistiek standpunt genoodzaakt Limburg te verlaten? In Algiers en later Antwerpen vonden ze wel het juiste klimaat om hun artistieke talenten in alle vrijheid te ontwikkelen. En daar werden die talenten naar waarde geschat. Na de dood van Dré bleef Lieve in Antwerpen. Tijd om hen en hun werk terug naar Limburg te halen.

 De vernissage werd geopend door Lieve Pollet, het was echt de moeite en heel gezellig met lekkere hapjes en drankjes verzorg tot in de puntjes.

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (22)
09-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Bedrijvendag 5 september 2014 - Club Versuz

Image Hosted by ImageShack.us

Wat heb ik hier verrast rondgekeken. champagne en cognac

tussen € 2000 en 3000 per fles, prachtige zalen en restaurant. Maar ik heb het dan toch gehouden bij de twee drankjes die ze ons aangeboden hebben. Maar het was de moeite om eens te bezoeken en nu weet ik hoe de jeugd zich daar kan amuseren.

Image Hosted by ImageShack.us


>> Reageer (36)
05-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een hypocriet of narcist?.

Vele stellen zich de vraag hoe zit zulk een persoon in elkaar? Hoe en wanneer merk je het? Maar je ondervind dat de persoon zelf zal het blijven ontkennen.

 Hypocriet : Is een persoon die zich in begin eerlijk en lief voordoet maar na enkele maanden zijn ware aard terug naar boven laat komen, het is een persoon die iedereen en alles bekritiseerd hij is ervan overtuigd dat hij zelf zichzelf de beste acht en wat hij van een persoon verder verteld is altijd hoe hijzelf in elkaar steekt. Ze liegen en bedriegen meestal een persoon die hen vertrouwt en beweren dan niets fout te hebben gedaan.

 Narcist is een man die zijn best doet bij een eerste ontmoeting en een geweldige indruk wil nalaten bij een persoon. Een narcist zal zijn eigen prestaties uitvergroten en wat een ander doet afbreken tot en met. Een narcist is meestal een harde werker en streeft naar macht over andere personen. Een narcist heeft meestal veel verbroken relaties achter de rug en de redenen van al die breuken schrijven ze meestal toe aan de ander persoon, want zijzelf hebben weinig aandacht voor andere alleen hun mening houden ze voor waar. Narcisten verdragen geen kritiek doordat ze zelf geen grenzen zien hoe hard ze andere kwetsen en pijn doen ze dwingen andere hun mening en gedachten te aanvaarden en maken onbewust meer vijanden dan vrienden.

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (23)
02-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was echt genieten van de prachtige show van Hans Klok.
Image Hosted by ImageShack.us
 

HANS KLOK - THE NEW HOUDINI

Na zijn recente internationale successen en vele tienduizenden bezoekers in Nederland van zijn show The New Houdini is Hans Klok weer te zien met deze zo bejubelde voorstelling die door de NRC beschreven werd als “Zijn beste show ooit”. De hele wereld omarmt deze show sinds de triomf van Hans op het Internationale Circus Festival van Monte Carlo. Daar werden zijn optredens bekroond met staande ovaties en de Zilveren Clown, een van de Oscars van dit prestigieuze circusfestival. Voor het eerst in het 38-jarig bestaan van dit festival werd een illusionist tot winnaar uitgeroepen. Hans speelde een belangrijke rol in Monte Carlo. Naast zijn optredens opende hij dit wereldevenement en sloot het af in een verrassende finale. Hans Klok, geboren in Purmerend is een Nederlands illusionist en goochelaar. Op 14-jarige leeftijd werd hij Nederlands en Europees jeugdkampioen goochelen. Mede door zijn kenmerkende stijl van snelle, spectaculaire illusies groeide Hans uit tot een professioneel illusionist. Hij won vele nationale en internationale prijzen en schitterde in spectaculaire tv-shows.

http://www.youtube.com/watch?v=3XebJByB1CA

http://www.youtube.com/embed/BCJhRfwylSI?feature=player_detailpage


>> Reageer (55)
29-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogmeeting 2014: Hopelijk niet de laatste

 

Wij zijn weer terug thuis van een gezellig weekend op de blogmeeting te Brasschaat. Prachtig hotel, lekker eten en een zeer gezellige groep om weer samen te komen en de ambiance was er ook. Bedankt Frieda voor al de blogmeetings die jij hebt georganiseerd. En wie weet neemt iemand de fakkel over.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (21)
16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf oktober ga ik proberen mijn blog weer wat bij te werken.
 

Het gaat eindelijk de goede kant op, het gaat al heel wat beter met mij. Dus vanaf oktober ga ik proberen om mijn blog weer bij te werken.

Groetjes en tot oktober. Of tot op de blogmeeting.
 
Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (53)
31-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegens vermoeidheid is het me onmogelijk om mijn blog bij te werken.
Image Hosted by ImageShack.us

 Een roos ze is zo mooi en rein, ze zegt zoveel, bij vrolijke dingen zegt ze, het ga je goed. Bij ziekte geeft ze mij een beetje moed en zegt nog een poosje en alles komt weer goed. Een roos zegt veel je moet alleen de gave hebben hem te verstaan.

 

Mijn gastenboek is voorlopig even terzijde geschoven, maar reageer en e-mail zal ik regelmatig komen lezen. Bedankt voor de trouwe bezoekjes, steun en e-mails die ik al heb ontvangen en ik hoop dat ik weer vlug de draad kan opnemen


>> Reageer (151)
28-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank aan alle blogvrienden.
.Image Hosted by ImageShack.us

>> Reageer (61)


 

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic



Kennes Magda

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
 
Overleden 16 april 2013

Image Hosted by ImageShack.us

Mijn kleindochters Aurelie en Noia


Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Noia
07/02/2013

Lieve dochter, schoonzoon en grote zus Aurelie

Geniet van Noia in jullie armen en gezinnetje.

Als boodschapper van liefde en geluk

Zal Noia heel veel harten verwarmen.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Mijn fotoalbums Klik op de link.
 

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Awards vind je hier. 
 
Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Deze kaarsjes laat ik branden
voor alle zieke mensen
thuis of in het ziekenhuis.
voor veel beterschap,
het is geen pretje altijd
te liggen in een bed
als je zo veel dingen wil samen doen.
Het leven is dan wel eens stil.
Hoop dat voor deze mensen,
hun innerlijke wensen mogen uitkomen.
Jasmijn2

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

http://fotoalbum.seniorennet.be/Jasmijn2
Kunst en cultuur: Beeldhouwkunst

Brugge: IJssculpturen






Een boeket bloemen

Een boeket met bloemen,
dat is eens leuk.
Een boeket met bloemen,
dat is eens fijn
Maar het enige wat ik wil..
is bij jou zijn.


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Het blog van Jodylio zal bijgewerkt na de drukke dagen
Blog als favoriet !




Tekstgrootte aanpassen?
Klik op + of -

BLOG ZOOM




Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!