© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
12-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde
De grootste vreugde in het leven
is zoveel om iemand geven dat je kan zeggen:
" Ik ben toch zo blij als deze persoon erweer bij is"

» Reageer (19)
10-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plezier
Doe jezelf een plezier.
Kies voor wat je gelukkig maakt.

» Reageer (13)
05-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je kat links- of rechtshandig? Ontdek het nu!

Ook al kunnen katten tweehandig (of met een heel moeilijk woord: ambidexter) zijn, ze hebben vaak toch een kant die domineert. In 2 gemakkelijke stappen kan je erachter komen welk hand (nu ja, poot) van je kat domineert en of hij/zij nu links- of rechtshandig is. Het enige dat je nodig hebt is een glas en een kattensnoepje.

Het is heel simpel: gooi het koekje in het glas en kijk wat je kat doet. De poot waarmee hij het eerst naar het koekje grijpt is zijn dominante poot! Je moet hem of haar wel wat tijd geven, want de meeste katten zullen eerst proberen om met hun mond het koekje te pakken. Gewoon afwachten is de boodschap.

Volgens een studie van een Turkse universiteit is 40 procent van de katten linkshandig, terwijl dat bij mensen maar 10 procent is. Een andere studie toont aan dat kattinnen vaker rechtshandig zijn dan katers en dat 10 procent van alle katten tweehandig is.

En hoe zit het met jouw kat? Is hij/zij rechts- of linkshandig? Je kan het nu supergemakkelijk uitzoeken. Ik ben benieuwd!  


» Reageer (16)
03-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen
Vertrouwen is niet iets dat je hebt
en vervolgens ga je zitten wachten.
Wanneer je vertrouwen hebt,
kom je in beweging

» Reageer (14)
29-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen
Hou van mensen zoals ze zijn,
ze zijn stuk voor stuk heel bijzonder

» Reageer (18)
27-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine dingen
Wie blij is met kleine dingen,
kan zich de hele dag verheugen

» Reageer (14)
22-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tandenpoetsen van je hond of kat: moet dat echt?

Het goed onderhouden van de tanden en kiezen hoort bij de verzorging van je huisdier. Veel gezondheidsproblemen beginnen in de mond en dat kan nare gevolgen hebben. Gelukkig kun je dit prima voorkomen. Maar moet dat met poetsen of zijn er ook andere manieren? 

Een gezond gebit

Als echte vleeseter is je hond of kat afhankelijk van zijn sterke gebit om zijn voedsel tot zich te nemen. Een ontstoken gebit zorgt niet alleen voor pijn en ongemak in de bek, maar kan ook tot gezondheidsproblemen leiden. Bacteriën in het tandvlees kunnen in de bloedbaan terecht komen en zorgen voor klachten elders in het lichaam, bijvoorbeeld aan de nieren of de zelfs het hart. Daarom is het belangrijk om ook het gebit goed te verzorgen.

Voeding en gebit

Bij zowel honden als katten geldt dat een gezond voedingspatroon bijdraagt aan een gezond gebit. Net als bij mensen kan slechte voeding voor ontstekingen zorgen. Andersom kan bepaalde voeding het gebit juist gezond houden: hard voedsel kan tijdens het kauwen 'schuren' langs het gebit waardoor de tanden als het ware gereinigd worden. Overschat echter niet de werking van speciale 'dental' brokjes. Vaak schrokt je hond of kat die meteen naar binnen waardoor de reinigende werking teniet wordt gedaan. Bovendien zit in veel brokjes en snacks een hoog gehalte aan koolhydraten zoals granen. Deze kunnen de kans op tandplak en tandsteen vergroten. Zorg daarom het liefste voor voeding van hoge kwaliteit, met een hoog vleesgehalte en zo min mogelijk koolhydraten.

Kauwen voor gezonde tanden

Het is belangrijk om honden dagelijks iets te kauwen te geven. Ze vinden het niet alleen leuk en lekker om te kauwen, het reinigt ook hun gebit. Kies voor gedroogd vlees zoals bullepees of runderhuid, rauw bot (van niet-staande delen), of kauwspeelgoed zoals een touw.

Katten hebben in vergelijking met honden weinig behoefte aan langdurig kauwen, en ze hebben ook minder kiezen dan honden. Hun lijft meer behoefte aan hoogwaardige eiwitten uit spiervlees dan orgaanvlees. Spiervlees moet niet gekauwd worden maar worden gescheurd met de snijtanden. Om het gebit van een kat gezond te houden is gezonde voeding en regelmatige controle daarom het belangrijkste advies.

Gebit zelf controleren

Het is belangrijk om het gebit van je huisdier ieder jaar door de dierenarts te laten controleren, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscheck. Maar daarnaast is het belangrijk om zelf regelmatig het gebit te bekijken om eventuele problemen tijdig op te sporen.

Het beste is om je puppy of kitten al van jongs af aan te laten wennen aan het routine-onderzoekje. Maar ook als je huisdier al wat ouder is, kun je deze laten wennen aan een gebitscontrole. Begin eerst je hond of kat te aaien rondom de kop. Masseer vervolgens zachtjes de bek. Met name katten vinden dit vaak prettig. Gaat dit goed? Dan kun je rustig de bek openen om de tanden te controleren.

Het tandvlees van je hond of kat moet er stevig, roze en gezond uitzien. Het kan wel pigmentvlekken hebben, maar die hebben geen betekenis. Rood, bloedend tandvlees kan duiden op ontstekingen. Als dit niet behandeld wordt, kan het tandvlees zacht worden waardoor de tanden uiteindelijk los komen te zitten. Ook kan je hond of kat pijn en ongemak ervaren en uiteindelijk minder eetlust krijgen. Controleer ook op tandplak: schone tandjes zijn wit, tandplak kleurt geel of bruin en hoopt zich op tegen de randen van de tanden en kiezen.

Ook kwijlen, moeilijker eten van hard voedsel, geen spelletjes willen doen met de bek (touw trekken) kan duiden op gebitsproblemen. Ook als een dier lusteloos wordt, plotseling afvalt of als je hond blijft piepen of je kat blijft zeuren kan er iets met het gebit aan de hand zijn. Ook een slechte adem kan een teken zijn: een gezonde hond of kat stinkt nooit uit de bek! Ga in dat geval van deze symptomen altijd naar een dierenarts. 

Is tandenpoetsen echt nodig?

Sommige dieren hebben veel last van gebitsproblemen, anderen hebben een leven lang een stralend gebit zonder klachten. Naast voeding en levensstijl is ook aanleg een factor bij gebitsproblemen.  

Wanneer je van jongs af aan na iedere maaltijd met een wattenstaafje of gaasje de overtollige etensresten weghaalt, is echt poetsen in de meeste gevallen niet nodig.Heeft jouw hond of kat toch aanleg om snel last te krijgen, dan kan het noodzakelijk zijn om regelmatig de tanden te poetsen met een zachte tandenborstel, een gaasje of een speciaal poetsdoekje dat je om je vinger wikkelt. Eventueel kun je een speciale tandpasta voor de hond of kat gebruiken. Laat je dier eerst rustig wennen aan de tandenborstel of aan het poetsdoekje en bouw het langzaam op tot twee tot drie keer per week. De binnenkant van het gebit is niet nodig, omdat je huisdier daar met de tong langs schraapt en het zelf schoon houdt.

Publicatie met toestemming van pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/tandenpoetsen-hond-kat?


» Reageer (14)
20-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegeningen
Richt je op de zegeningen van het leven,
niet op de problemen

» Reageer (18)
15-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoud
De eenvoud van een bloem,
is de schoonheid in haar hart

» Reageer (18)
13-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remember
Onthoud nooit wat je gegeven hebt,
maar vergeet nooit wat je ontvangen hebt

» Reageer (11)
08-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wast een kat zich zo vaak?

Katten likken hun eigen vacht elke dag en zijn daar ongeveer 15% van hun tijd mee bezig. Dat is bijna de helft van hun 'wakkere' tijd! Maar wat kun je leren van dit bijzondere kattengedrag? Wat vertelt het wassen over je kat, en kan het likken van de vacht ook een probleem worden? Dit is wat jij als baasje of kattenoppas moet weten.

Met zijn ruwe tong die beschikt over 'papillen' (kleine haakjes) verzorgt de kat zijn eigen vacht. Door het wassen maakt de kat zijn vacht niet alleen schoon maar ook waterbestendig door het talg uit zijn huid over de vacht te verdelen. Door het vele wassen krijgt de kat veel haren binnen die hij er in de vorm van een haarbal weer uit kan braken. Voor elk baasje of kattenoppas geeft het wassen belangrijke informatie over de gezondheid en het welbevinden van je kat.

Eigen geur

Katten houden van hun eigen geur. Als ze ruiken naar iets anders, bijvoorbeeld omdat ze net een knuffel van jou hebben gekregen en je draagt parfum, dan wil de kat zijn eigen geur terug. Dat doet hij door zich direct van top tot teen te wassen. Dit is een manier voor je kat om zijn identiteit terug te krijgen. Na zo'n wasbeurt voelt hij zich weer lekker zichzelf! Vermijd dus het gebruik van sterke parfums en lotions.

De vacht als isolatie

Katten wassen zich ook om klitten uit de vacht halen. Een soepele vacht zonder klitten of verklevingen functioneert het best. In de winter kunnen klitten de isolerende functie van de vacht verstoren waardoor de kat warmte verliest. In de zomer zorgt de vacht juist voor verkoeling. Een kat kan niet zweten zoals wij, en niet hijgen zoals een hond. Een kat raakt daarom z'n warmte kwijt door zijn vacht te likken. Als het speeksel op de vacht verdampt, heeft dat een verkoelend effect.

Je kunt de kat een handje helpen door hem regelmatig te borstelen. Zeker voor langharige katten is het fijn als de overtollige haren regelmatig worden weggekamt. 

Sociaal gedrag

Katten likken andere katten om elkaars vacht schoon te houden, maar ook om affectie te tonen. Het kan dus ook zo zijn dat de kat joú likt, bijvoorbeeld over je haar of je hand. De kat zal dit alleen doen als hij zich op z'n gemak bij je voelt. Ook een uitgebreide wasbeurt terwijl je kat bij jou in de buurt of op je schoot zit betekent: ik voel me veilig bij jou. 

Overspronggedrag

Als de kat zich ongemakkelijk voelt of als hij nerveus is, kan hij zich plotseling gaan likken. Bijvoorbeeld als hij een andere kat ontmoet, of als hij net betrapt is door jou op iets ondeugends. Dit 'overspronggedrag' is bedoeld om de aandacht af te leiden en om even iets te doen te hebben. 

Problematisch likken

Katten hebben bepaalde vaste patronen in het likken van hun vacht. Ze wassen zich bijvoorbeeld na het slapen, na het eten, of na het gebruik van de kattenbak. Meestal zit er ook een vaste volgorde in het wassen. Na het eten likt hij bijvoorbeeld vooral zijn kop, na de kattenbak vooral zijn pootjes. 

Likt een kat zich extra vaak en veel op bepaalde plekken, dan kan dat duiden op gezondheidsproblemen. Zit de kat veel aan zijn genitaliën dan is er wellicht een probleem met de urinewegen of zijn blaas. Wast hij zich veel rondom de bek, dan heeft hij misschien pijn aan zijn gebit. Wast en krabt hij zich veel op bepaalde plaatsen, dan kan dat ook duiden op huid- of vachtproblemen zoals teken, vlooien, of allergie. Let naast het overmatig wassen ook op roodheid, uitslag, kale plekken en wondjes. Ga met deze symptomen altijd naar de dierenarts. 

Overmatig wassen en likken kan ook duiden op stress of verveling. De kat voelt zich onprettig en om dit ongemakkelijke gevoel minder te voelen, gaat hij zich constant likken. Soms zelfs met kale plekken tot gevolg. Een gelukkige kat is een ontspannen kat.

Naast overmatig likken komt het ook voor dat een kat zich juist minder of helemaal niet meer wast. Sommige bejaarde katten wassen zich na verloop van tijd steeds minder, gewoonweg omdat dit te moeilijk voor hen wordt. Ook zieke katten kunnen stoppen met zich te wassen. Zie je dat de kat zich niet meer wast, dan is het dus altijd belangrijk om een dierenarts in te schakelen.

Om veranderingen in het wasgedrag van je kat te ontdekken, is het belangrijk dat je zijn 'normale' routine goed in de gaten houdt. Let daarom goed op je kat. Wanneer wast hij zich meestal? Waar doet hij dat het liefst? Hoe ziet dat eruit?

Publicatie met toelating van Pawshake https://nl.pawshake.be/blog/waarom-wast-een-kat-zich?


» Reageer (12)
06-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotere stappen
Als je eenmaal naar je hart begint te luisteren,
volgen de grotere stappen vanzelf

» Reageer (17)
01-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluksbloemetjes
 
 
Mogen deze geluksbloemetjes je alle geluk van de wereld brengen.

» Reageer (23)
29-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lach
Een lach is gratis,
maar onbetaalbaar

» Reageer (17)
20-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek
Ik zou de muziek willen kennen,
waardoor de staart van mijn hond de maat slaat

» Reageer (23)
18-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen”

Is je kat vrolijk, droef, depressief of gewoon totaal ongeïnteresseerd? Het is soms moeilijk om van hun gezicht af te lezen, waardoor steeds meer eigenaars met hun kat in therapie gaan. Helemaal niets vreemds aan, want door simpelweg het gedrag van je kat te begrijpen, voorkom je heel wat verborgen leed bij je harige viervoeter.

Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts ziet steeds vaker baasjes met hun kat in haar praktijk verschijnen. En dat is goed, want zo’n 20 tot 50 procent van de huiskatten heeft gedragsproblemen, omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen. “Mensen denken te makkelijk over hun huisdier. Katten zijn tegenwoordig populairder dan honden, want een kat kun je lekker zijn gang laten gaan en hoef je niet uit te laten. Maar een kat heeft ook gewoon aandacht en zorg nodig, en dat vergeten mensen soms”, zegt Puts. Als kattengedragstherapeut geeft Liesbeth praktische adviezen over wat een kat nodig heeft.

”Je kan een kat niet in zijn eentje opsluiten, de hele dag gaan werken en dan vervolgens nog gaan sporten. We geven heel veel geld uit aan katten, kopen geweldige speeltjes, waterfonteinen en mooie kattenbakken voor ze, maar hebben minder aandacht voor ze dan goed voor ze is. Als ik tegen baasjes zeg dat ze iedere dag zeker vijf minuten actief met hun kat moeten spelen, kijken ze me echt met tegenzin aan.”

Angstige beestjes

Een kat die zich niet goed in haar vel voelt, vertoont vaak ongewenst gedrag zoals onzindelijkheid of agressie. Maar vaak is de oorzaak van het probleem niet ver te zoeken: de kattenbak is te klein, vuil of moet gedeeld worden met andere katten.

De meest voorkomende oorzaak van problemen bij huiskatten is volgens kattengedragstherapeut Yvon Sweere angst. “Veel katteneigenaren herkennen dat niet, omdat ze maar weinig van de lichaamstaal van dieren weten. Ik denk dat we veel dierenleed kunnen voorkomen als we op school les zouden geven over de lichaamstaal. Ook bijtincidenten bij honden kunnen dan voorkomen worden.”


» Reageer (16)
13-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde
De maat van de liefde,
is liefde zonder grenzen

» Reageer (11)
11-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuze
Elke ja houdt een nee in.
Elke positieve keuze betekent dat je iets anders moet laten vallen

» Reageer (19)
06-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten
Leer van andermans fouten,
want het leven is te kort om ze allemaal zelf te maken

» Reageer (24)
04-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven
is oprechte aandacht

» Reageer (21)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
mauro
blog.seniorennet.be/mauro


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!