Ik ben Laurette
Ik ben een vrouw en woon in Sint Laureins (België) en mijn beroep is ambtenaar op rust.
Ik ben geboren op 14/08/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen, Genealogie en natuurlijk ook mijn kleinkinderen.
Bezoek ook mijn blog i.v.m. Genealogie
op http://blog.Seniorennet.be/Remi_en_Laurette
hieronder een foto van mezelf, jaren geleden.
Het is er toch nog van gekomen, sedert 1 december wonen wij in ons kleine huisje op de Comer. Wij hebben dan toch nog de feestdagen kunnen doorbrengen in ons 'nieuwe' huisje. Het is er zeer rustig en gezellig wonen. En zelfs onze poes is haar nieuwe omgeving al goed gewoon. Nu maar hopen op een spoedige lente, zodat we opnieuw onze fiets van stal kunnen halen om vele mooie routes te kunnen uitstippelen.
Aangezien wij ons een andere woning hebben aangeschaft zullen wij voorlopig de fiets op stal moeten laten staan. We hebben nu andere prioriteiten. Het huis wat wij gekocht hebben is heel wat kleiner dan waar we nu wonen, dus zullen we ook heel wat spulletjes moeten achterlaten.
Wie heeft interesse in een zonnebank + hemel, daarvoor ontbreekt ons de plaats en die zijn nu te koop, over de prijs valt te onderhandelen. Ook heb ik nog een nertsmantel in de aanbieding (bruin, maat 42) alsook een wollen mantel (beige, maat 42)
Je kan me altijd een mailtje sturen als je interesse hebt.
Het huis waar we nu wonen staat eveneens te koop, kijk hiervoor gerust eens op de site van de makelaar : http://www.fassimmo.be Het betreft het huis te Sint-Margriete, Sint Margrietestraat 103, een ideale woning voor mensen met kinderen, het ligt op amper 50 m. van de basisschool.
Eindelijk nog eens mooi fietsweer. Gisteren hebben we een tochtje van 30 km gemaakt in ons eigen Sentse Krekengebied. We hebben geen knooppunten gevolgd dus is onze tocht moeilijk te beschrijven voor fietsers die de streek niet kennen. Vandaag, 24 mei, hebben we nog eens de Canteclaer route gereden. Het was reeds een aantal jaren geleden en de route is enigszins gewijzigd ter hoogte van Stekene. De oorspronkelijke 42 km zijn er ondertussen 46 geworden, wat dus nog altijd doenbaar blijft. De route voert ons langs talrijke leuke baantjes, er zijn o.a. stukjes oude spoorbedding tussen Daknam en Moerbeke. De route ligt er heel verzorgd bij, alleen de bewegwijzering liet op sommige plaatsen een beetje te wensen over. Er hadden iets meer bordjes mogen staan. Wij zijn met de route gestart te Stekene, dan gaat de route via Sinaai (waar we een paar jaar terug de wagen van Fata Morgana opmerkten) Daknam, Eksaarde, Moerbeke en Klein Sinaai terug naar Stekene. We hebben in ieder geval genoten van onze tocht, en het is geen route om op te bergen, we zullen ze zeker nog eens overdoen.
Met de kilometers van gisteren nog een beetje in de benen (en nog meer in het zitvlak) gaan we nog maar eens op stap. Dit keer rijden we richting Sint Joris (Beernem) waar we onze tocht starten langs het kanaal Gent-Brugge waar we richting knooppunt 96 onze tocht aanvangen. Na een korte rit om Sint Joris stuurt de route ons het jaagpad van het kanaal op (verkeersvrij) fietspad dat we volgen tot Sint Andries Brugge. We krijgen vandaag opnieuw vele zanderige grindwegen (tja die langdurige droogte begint voor gevolgen te zorgen) en gelukkig vele bosrijke paden, zodat we af en toe wat afkoeling krijgen, want voor april is het weeral eens bloedheet. Op onze terugweg rijden we eerst door het Rijkevelde bos en na het kruisen van de grote weg (waar net een nog grotere controle werd gehouden) gaan we weeral eens een prachtig fietspad op gelegen op een oud spoorwegtraject. Vele kilometers fietsen we dus langs verkeersvrije wegen. Ik wil dan ook bij deze de samenstellers van de routenetwerken bedanken en hun een hele dikke pluim geven. Zij hebben prachtig werk geleverd. Aan ons nu om ervan te genieten.
Ook al is het reeds een hele tijd zeer mooi weer, het ontbreekt wel eens aan de nodige tijd om eens uit te pakken met de fiets, maar nu hebben we de tijd en dus de fietsen op de wagen en naar Eeklo naar het Leen, waar een ruime parking voorhanden is. Van daaruit doen we een mooie tocht langs de knooppunten van het netwerk Meetjesland. Van het Leen vertrekken we langs de spoorweg waar een mooi nieuw fietspad is aangelegd richting Waarschoot. Onze tocht leidt ons langs vele grindwegels en via de Oosteeklose bossen, het spaarbekken van Kluizen richting Sleidinge waar het de hoogste tijd is voor een verfrissing, waar we door het vele uitkijken naar een terrasje met paraplutjes een bordje over het hoofd hebben gezien en dus een heel stuk moesten terugkeren. Van Sleidinge gaat de tocht richting Belzele waar we het lievekanaal(tje) bereiken en via dit kanaaltje richting Waarschoot fietsen. Van hieruit gaan we opnieuw het fietspad naast de spoorweg op richting Eeklo, eindpunt van onze fietstocht.
Wegen : vele rustige landelijke wegen, heel veel verkeersvrij o.a. langs de spoorlijn, langs het Lievekanaal. Eén enkele kasseistrook die er heelaas behoorlijk slecht bij ligt, maar gelukkig in de schaduw van de bossen, dus niet te warm.
Lekker weer, dus de fiets op en maar fietsen. We vertrokken thuis via de hontseindestraat richting onze mooie Sentse kreken om dan via de Kantijne het Leopoldskanaal te bereiken. Dan fietsten we langs het kanaal tot aan het 'houten brugje' waar we eigenlijk ons knooppuntenroute verlieten om voor ons eens een ander stukje te fietsen. De knooppunten die ik opgeschreven heb vervolgen het kanaal tot aan de grote weg, Aardenburg - Maldegem. Via allerlei mooie binnenwegen fietsen we Maldegem binnen. Op de markt was het de hoogste tijd om even uit te blazen op een terrasje. Van de markt fietsten we richting 'Vossenhol' om zo Maldegem Kleit te bereiken, het verste punt van onze route. Van Kleit uit ging het een beetje bergop, want nu fietsen we naar het hoogste punt van het Meetjesland, 'de Kampel'. Via een klein stukje industrieterrein van Maldegem ging het richting Adegem waar we aan het 'Witte huis' de grote weg kruisen om zo richting Celie brug te fietsen waar we nog eens een stopplaats inlassen. Van 'de stinker' het schipdonkkanaal fietsen we naar 'de blinker' het leopoldskanaal, die we oversteken en dan rechtsaf om terug via het kanaal, de kantijne en de kreken huiswaarts te keren.
wegen: alle wegen zijn verhard en goed bereidbaar, vooral langs het kanaal is het heel rustig rijden. enkele gevaarlijke oversteekplaatsen, doch die zijn bijna allemaal met verkeerslichten.
Gelukkig wordt het weer lekker fietsweer, we hebben toch al een paar tochtjes kunnen doen, het waren zomaar tochtjes in ons mooie krekengebied. Telkens hebben we zo'n 20-tal km gefietst, kwestie van weer een beetje op dreef te komen. Van zodra we de eerste routes gereden hebben worden deze weer hier vermeld. Tot binnenkort dus
Aangezien het momenteel niet het echte fietsweer is, vullen wij onze dagen meermaals met onze lieve kleinkinderen. Zoals je kunt zien worden die steeds groter.
Afgelopen weekend hebben wij een schitterende mini-cruise gemaakt. Vrijdagmorgen om 5.30 uur vertrokken we vanuit Zelzate met een groep van 51 personen richting Kiel waar we 's avonds om 18 uur zijn ingescheept voor een 13u 30 durende vaart naar Götheborg.
Zaterdagmorgen kwamen we dan aan om 9 uur, daar hebben we per bus een rondrit gemaakt langs de westkust van Zweden, met een bezoek aan het dorpje Küngalv en het eilandje Tjorn. Na de middag stond dan een rondrit in Götheborg op het programma. 's Avonds om 18 uur gingen we dan terug aan boord om terug te varen naar Kiel. Het werd een woelige boottocht met windkracht 7.
Zondagmorgen om 9 uur kwamen we opnieuw aan te Kiel, van daar ging het dan terug huiswaarts, via Hamburg, Hannover, Venlo, Antwerpen terug naar Zelzate.
Ondanks de woelige vaart werd het toch een onvergetelijk week-end, en zeker de moeite waard om eens een iets langere cruise te maken.
Onze nieuwe poesjes, Vienna en Mikado, zijn het al goed gewoon in hun nieuwe thuis. Het is wel een hele aanpassing weer twee jonge speelse poesjes in huis te hebben. Onze vorige poes 'Moorke' was de rustigste poes, je wist amper dat je een poes in huis had. De nieuwe poesjes zijn geboren op 06 augustus en zijn nu 10 weken.
Met dit heerlijke nazomer weertje hebben we toch nog eens een ritje gemaakt door de polder. Er zat wel een stevige bries, maar voor 21 km fietsen is dat niet zo erg. We hebben er in ieder geval van genoten. De volgende dagen moeten we dan weer voortwerken aan onze living, die we een heel grondige beurt aan het geven zijn. We maken er een najaars schoonmaak van in plaats van in het voorjaar. We hebben wel voor een paar weken werk, maar het resultaat zal wel zijn dat we daarna voor jaren er geniet zullen van hebben.
't is weer voorbij, die mooie zomer, maar hopelijk krijgen we toch nog een paar mooie fietsdagen dit najaar. Voorlopig hebben we echter wat binnenwerk op te knappen, dus blijven de fietsen even op stal.
Met het mooie weer van vandaag hebben we nog maar eens de fietsen op de wagen geplaatst en we zijn richting Destelbergen gereden om de Kastelenroute nog eens te rijden. De route op zichzelf is niet zo bijzonder, er zitten wel enkele mooie stukjes in langs de Schelde, maar voor de rest weinig mooie natuur. De bermen langs de weg kunnen wel eens een maaibalk verdragen, de brandnetels staan er bijna een meter hoog. Betrekkelijk veel grote wegen op deze route, en de rustige wegen zijn doorgaans slecht onderhouden, of zelfs helemaal niet verhard. Ook op de bewegwijzering is hier bespaard, op sommige punten kan best een bordje meer geplaatst worden. Het werd dan ook een route om een 6,5/10 te geven. De lengte van de route is 48 km. Enige pluspunt op deze route is dat er toch voldoende gelegenheid is tot het nuttigen van een versnapering. zoals in het 'Reigersnest' te Kalken.
Voor de blog bezoekers die onze streek niet kennen wil ik hier eens een woordje over neerpennen. In het noordwesten van België ligt een streek 'het Meetjesland' genaamd. Dit is een prachtige landbouw streek die zeer laag gelegen is. In dit gebied ligt vlakbij de Nederlandse grens de gemeente Sint-Laureins, met deelgemeenten Sint-Margriete, Waterland-Oudeman, Watervliet en Sint Jan in Eremo. Sint-Laureins, de hoofdgemeente, wordt in de volksmond 'Sente' genoemd. Door het ontginnen van turf in de vroegere eeuwen ontstonden hier grote diepten, mede door zijn lage ligging werd dit gebied vaak getroffen door overstromingen. Hierdoor ontstonden onze huidige 'kreken' wat de natuur hier zeer mooi maakt. Dus voor alle natuur liefhebbers en fietsers of wandelaars is dit een uniek gebied.