Vrolijk bewegen samen met je peuter of kleuter. Samen klauteren, vliegen, springen, klimmen en nog andere leuke dingen.
Het opbouwen van een positieve relatie met je kind staat centraal. Door samen te bewegen en te spelen, geniet je intens van elkaar. Tegelijk breng je je lichaam in vorm. Alle oefeningen zijn makkelijk toepasbaar thuis
DEZE MORGEN DE H. COMMUNIE GEBRACHT AAN ZIEKEN IN ABELE, DEZE MIDDAG MEIBEDEVAART VAN OKRA-WATOU NAAR ST. SIXTUS, VANAVOND PATERNOSTER GEBEDEN BIJ EEN GLOEDNIEUW KAPELLETJE IN SINT-JAN-TER-BIEZEN, DAARNA PREEK GESCHREVEN VOOR EEN BEGRAFENIS MORGEN... EN TOCH NOG TIJD GEVONDEN OM TE KIJKEN NAAR DE KONINGINNENRIT IN DE GIRO!
VANAVOND OM 19u VERTROKKEN VOOR MIJN FIETSTOCHT VAN 33 KM. NA DRUKKE DAG VAN EERSTE COMMUNIE EN VOORBEREIDEN BEGRAFENIS VAN MORGEN WAS HET ECHT DEUGDDOEND OOK AL VIEL ER WAT REGEN...
EEN PASTOOR, AL 15 JAAR DE HERDER VAN EEN KLEINE PAROCHIE, WORDT GEPROMOVEERD NAAR EEN GROTE STAD. VOOR ZIJN VERTREK LEGT HIJ NOG GAUW EEN PAAR HUISBEZOEKEN AF EN HIJ GAAT OOK LANGS BIJ DE OUDSTE INWONER, EEN VROUW VAN 92 JAAR. 'U GAAT ONS DUS VERLATEN, MIJNHEER PASTOOR?' ZEGT ZE. ' JA, MAAR DE BISSCHOP HEEFT BELOOFD DAT ER EEN ANDERE PASTOOR ZAL KOMEN EN HET ZAL EEN GOEIE ZIJN.' ' 15 JAAR GELEDEN ZEIDEN ZE DAT OOK...' ZEI DE WIJZE VROUW VAN 92 JAAR!
Sport gaat bij uitstek over maakbaarheid, van het lichaam uiteraard, maar veel meer nog van de waarden en normen waarmee men in het leven staat, van de wijze waarop men omgaat met winst en verlies, geluk en tegenslag en hoe men sociale regels respecteert en in staat is tot zelfcontrole. Sport kan een fundamenteel middel zijn om jongeren hun moreel kompas te oriënteren, om het beste uit zichzelf te halen en om hen tolerantie en levensvreugde aan te leren. Bovendien kan sport er ook voor zorgen dat men op een zeer directe wijze andere mensen, vaak met erg uiteenlopende achtergronden, leert kennen en respecteren.
PAUS: ‘ECONOMISCHE BELANGEN MOGEN SPORTWAARDEN NIET VERDRINGEN’
ROME (KerkNet/I.Media) – Een trainer moet de authentieke sportwaarden bewaren en verhinderen dat die worden misvormd door economische belangen, die vandaag ook in de sport steeds sterker hun invloed laten gelden. Dat schrijft paus Franciscus in een boodschap aan de deelnemers aan het colloquium van de Pauselijke Raad voor de Leken, met als thema: ‘Trainers: opvoeders van mensen’.
Paus Franciscus drukt de sporttrainers op het hart om bij te dragen tot de solidariteit en vraagt hen om bijzondere aandacht te hebben voor gemarginaliseerde jongeren. Hij vestigt ook de aandacht op de vaak cruciale rol van sporttrainers bij jonge sporters, die op zoek zijn naar rolmodellen en die zich vaak weten aangesproken door een kunstmatig en kortstondig geluk. “Getuig van geluk, heb geduld en durf te getuigen van uw geloof, dat zelfs bij topsport helpt om overwinningen en nederlagen te relativeren.”
De pastoor komt Marieke tegen op straat.Wat is er Marieke? Je kijkt zo triestig. "Och meneer pastoor" zegt Marieke,"je weet dat mijne Jef drinkt,maar nu krijg ik de laatste tijd ook nog slaag." "Dat is wel erg" zegt meneer pastoor,maar probeer hem toch te vergeven!" "Dat heb ik al drie keer geprobeerd meneer pastoor,maar hij heeft een maag van beton!"
Liefhebbers van gregoriaans en minnaars van stilte kunnen deze week in het pelgrimsoord Watou terecht voor het Internationaal Gregoriaans Festival. Het voorprogramma loopt nog tot 15 mei in partnersteden Haringe, Wervik, Koksijde, Duinkerke, Brussel en Antwerpen. Het hoofdprogramma vindt van 13 tot en mei 17 mei plaats in Watou zelf.
BRUSSEL (KerkNet/RTBf) – De 105-jarige priester Jacques Clemens is de oudste man van het land. Hij draagt nog wekelijks de zondagsmis op in het Henegouwse dorp Nalinnes (België). Hij is tevens de oudste pastoor ter wereld.
Pastoor Jacques volgt Aimé Wille uit Zaffelare (Lochristi) op, die deze week is overleden. Aimé Wille werd op 1 maart 106 jaar. Dat werd toen nog gevierd in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius, waar hij verbleef. Jacques Clemens werd op 11 juli 1911 in Den Haag geboren en in 1936 tot priester gewijd. Sinds 1958 gaat hij de mis voor.
De priester zegt dat hij zijn leven dankt aan zijn regelmatige manier van leven: hij staat op, eet en gaat alle dagen slapen op hetzelfde uur. Hij rijdt nog dagelijks met zijn auto. Tot enkele jaren geleden droeg hij dagelijks de mis op. In 2013 heeft hij echter wijselijk besloten het bij de zondagsmis te houden.
PAUS FRANCISCUS LOOFT OPVOEDKUNDIGE WAARDE VAN DE SPORT
Ontmoeting met 7.000 tennisspelers
Bron: CTV/RadVat
BRUSSEL (KerkNet/Kathpress) – Paus Franciscus had vrijdag in de Paulus VI-zaal een ontmoeting met 7.000 leden van de Italiaanse tennisvereniging. Die overhandigde hem bij die gelegenheid een tennisraket. De paus werd geflankeerd door Georg Gänswein, zijn prefect van het pauselijke huishouden die in zijn vrije tijd graag tennis speelt. In zijn korte toespraak loofde de paus de opvoedkundige waarde van de sport, als belangrijke aanvulling op het onderwijs.
Hij zei nog dat de Kerk veel belangstelling heeft voor de sport, omdat zij de ontwikkeling van de hele persoon nastreeft. "Sport heeft een impact op de vorming van personen, hun relaties en hun spiritualiteit." Atleten hebben de belangrijke opdracht om een voorbeeld te zijn. Paus Franciscus uitte kritiek op het gebruik van doping in de topsport. "Druk om goede resultaten te behalen mag er nooit toe leiden dat men de reglementen naast zich neerlegt en bedrog pleegt."
Als je meer info wenst over het gezellige Kunstdorp Watou waarvan ik pastoor mag zijn, klik: www.watou.com en over de bloeiende Federatie Poperinge West waarvan ik moderator ben, klik: http://lepee.skynetblogs.be.
We zijn de 44de week van 2024
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek