zaterdag 7-4-10u15 we zijn ergens thuiswachter aan zee,het was heerlijk weer deze namiddag. Veel volk kwam genieten.We hebben gewandeld kilometers.De beloning !! een lekkere ijskreem,enpijn in de kuitspieren maar een gevoel van: we kunnen het nog .Alle twee!!!! nu zit ik hier moe maar met een heerlijk gevoel,en morgen ?? Dat is voor morgen.
Mijn komputer was kapot ,nu hij opniew hersteld is;en we enkele dagen weg waren .kan ik opniew de draad opnemen.Eerst wat bezinnen om hetgeen we meemaakten in het mooie kerkje van Steenkerke ;om nooit te vergeten!!!wij danken jullie er voor. En als je dat moogd beleven is ouder worden een zegen. Nog eens de moeite om stille voort te doen.tot later. het is 10u50 op23-03
Als jemaar weet dat de zon voor iedereen shijnt; maar dat je er wel moet in gaan staan. dat er wel iedere dag iets moois gebeurd; maar dat we het niet altijd zien. dat het weeral laat is en ik beter ga slapen. allee ,slapwel en doe gin oige toe. maar t'is beter slaap wel en zoete dromen. Loen.
Als het avond word,en het einde nadert:van de winter, van de dag ,dan er iemand zwaar ziek;en je kort ervoor een afsterven hebt meegemaakt;dan denk je na over de zin van het leven.Wat heb ik ervan gemaakt.nee !ik ben niet bang van de dood;alles was voorbestemt .we doen alleen wat we kunnen niet wat we zouden willen doen. Nu zou ik willen moed geven aan hem die eenzaam zal achterblijven. maar helaas!! ik kan het niet. gshreven door loen op 03-02-06
HIJ IS TERUG HERSTELD. JIS WERE IPGEKALLEFOATERT MIJN KNIE IS KAPOT. MIN KNIECHIVVE ES VERMONSAKREET EEN BREUK HEBBEN. EEN LIESKEBREUKE. EEN ZAKBREUKE. EEN N'AFFELBREUKE. ACNéé JONHEIDSPUSTJES. GEBARSTEN LIP N'SPLETTE IN ZIN LIPPE . EEN HOOFTWONDE N'GABBE BUIKPIJN. K'ZIééIN MINNE BUK. Allee KROIZE EN ACHTER DE KROIZE KOMT DE KRAUOIZE,EN ACHTER DE KRAUWOIZE KOMT DE VIT: EN TON ZEIDE TOL THOPE KWIT. LOEN !!!!
Met het voorgaande wilde ik het dialect van mij streek aan tonen.Mijn bedoeling is de bloggers te vragen hoe bepaalde woorden en gezegden in andere gewesten ,worden uitgesproken .Of vertaald, Zoo mijn verzameling aanvullen ;heemkunde is mijn hobby. Dank op voorhand. loen men zegd tegen: Epilipsie de voalende ziekte. Parkingson den beverik. Ingebeelde ziekte Mazieneren Acnéé Jonkheidspuistjes. een hersenbloeding Natakske
een zieke op zijn bedpan k'zit ip mijnen troon. zz is zwanger Z'is van alzoo;overstier:in positie:t'is te doen. dragen krijgen. atraksies krijgen. De maandstonden niet meer krijgen K'zie tante Marie niet meer . Courtage N'kuiskinge. word vervolgt. Loen
T' is maar best dat die plaag niet ie lang geduurd heeft.K'zit wel nog een beetje met uilopers ervan .maar het gaat al veeeeel beter. Allé kanne zeggen k' gascharpeerd,of k'ben der verre deure allee k' noorme deurkropen.(K'durve weereoal hoesten) Loen
Hoe zegt men dit? Kzitte een bitje mee de ploage,t'es geen griep maar trek trip. hosten en bassen u eetne moeten heirtellen tot ip t'mement , daje nie meer n'durft hoesten;k'westie van geweet wel !! en oaleman kan da tegenkommen. Hoe moet je dit zeggen aan de dokter ? K'éé een ploagske ?of n'vallinge de shitterie ?k'zitte gepind van t'zieér in minnen buk;minne kop slaat open en toe.Oie dadde oal thoope hé.zeggen ze t' ne virus of de griep .en oije nen halven dag mee uw broek oalf an oalf af loopt est diaré. En ik k'zegge doartegen de slunseploage .
k' moe bluven rechte staan k'zin gevallen ip mijn steirtebeentje,en ikkan ip mijn,gat niet zitten.En min lippe zit vul kurseblaren;En k'ben snachts van de maere bereenk'droome van den duvels en hulder moere. K' in d'xsestalen of in de skandre;en ké der nu alde kaude kurs van.En wat is met U gebeurd ?gezijt aol in schribbels: ké de grond gekust.maar der zit geen fernin in en de roendjes droegen schoone ip. op 06-01 van Loen.
Eerst eens vertellen,wat een dokter die niet van hier afkomstig is,tot zijn verbazing te hooren krijgt. Mijnhere den Docteur;k'hé wadde an minnen achtrut. Of k'é de kerkesmerte.kligge gieélegans open vanonder.Ké mee den dapren gelegen en ' t is verzker doarvan.nen halven dag eek ip t'vertrek gezeten. Keundje doar wadde an doen Docteur? word vervolgt.
Eef was hier deze namiddag weer wat bijgeleerd,en heerlijk al die aan moedegingen.om door te gaan;t'gif toch kraaize zulle. En K'zegge oud kommen minschen;Kzoe tan aolemole winschen ,oie moar gezond meug bluven,en t'in je bovekoamre nie begun te stuvven; bie U vrouke keun bluvven,en dat oaleman t'u jeunt daje nog een leven meugd.En geloof mie met al die berichtjes benne kik toch wel blie wije. Nog ne kjei MERCIE; DOE STILLE VOORT .Loen
Het word geen witte kerst !maar wel een avond waar vele heerlijk herinneringen aan vroeger worden opgehaald ;genieten van de goede momenten maar. En doe stille voort.
Vandaag alleen? en morgen zal ik zien;iedere dag opniew.de goede momenten opslaan.en telkens opniew ondervinden,dat het geluk uit zooveel kleine deeltjes bestaat,dat er wel altijd eentje ontbreekt.
Ik weet niet hoehet komt maar nu gaat het dus wel. Een goede dag aan alle blokkers,goed gedaan hé voor een baasje die op 26- 12 77 word.al zeg ik het zelf.tot later.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!