Inhoud blog
  • financiële veiligheid: gouden regels
  • PRIJS GOUD
  • Zilver
  • Wat als de euro faalt of de beurs en de economie opnieuw instorten
  • Overheidsschulden lopen uit de hand

    Aangepast zoeken

    101 motiverende verhalen
    http://beursbeleg.blogspot.com/
    voor slapend rijk worden!
    De beleggingstrends die er in de wereld toe doen
    Leer nu een Online Inkomen op te zetten!
    The Trend is Your Friend
    Mijn favorieten
  • beursbeleg
  • prijsgoud.blogspot.com
  • beursnieuws: beursbeeld
  • """"AANDELEN EN BEURSWEETJES""""
    Allerhande bespiegelingen over de beurs
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.financiële veiligheid: gouden regels


    Harry Browne heeft er in totaal 16 van die “gouden” regels.  Stuk voor stuk bevatten ze stellingen die moeilijk te weerleggen zijn. Hier volgen zijn eerste negen regels:

    Gouden regel nr.1

    “Niet uw beleggingen maar uw professionele carrière zorgt voor uw welvaart.”

    Het gros van de mensen verdient zijn inkomen met zijn beroep of zaak. Slechts weinigen maken een groot fortuin met beleggingen.  Niettegenstaande uw beleggingen uw toekomst zekerder kunnen maken of uw pensioen meer voorspoed bezorgen, zullen ze u maar zelden steenrijk maken. Daarom moet u zich er voor hoeden geen te grote risico’s te nemen om uw kapitaal te vermenigvuldigen.  Slechts weinigen zullen daarin slagen. Gebruik uw beleggingen vooral om uw kapitaal te beschermen tegen rampspoed.

    Gouden regel nr.2

    “Ga er niet automatisch vanuit dan je ten allentijde uw rijkdom kan vervangen”

    Er is niets die u garandeert wanneer, u uw rijkdom bent verloren, deze zonder problemen terug kunt verwerven. Alles is aan verandering onderhevig: Markten veranderen, technologie verandert, wetten veranderen., m.a.w. de omstandigheden vandaag zullen aanzienlijk verschillen, dan waarin u uw rijkdom hebt opgebouwd. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het moeilijker en moeilijker worden. Koester uw rijkdom als zodanig, alsof u het nooit nog eens opnieuw zou moeten verdienen en schuw dus het risico om uw rijkdom te verliezen.

    Gouden regel nr.3

    “Herken het verschil tussen investeren en speculeren”

    Indien u investeert, dan aanvaardt u de normale rendementen die de markt u geeft. Indien u speculeert, verwacht u veel hogere rendementen dan de normale. Hierbij probeert u slimmer te zijn dan anderen door een slimme timing, een  goede voorspelling of een perfecte selectie van aandelen. Hier is niets op tegen, zolang u het doet met het spreekwoordelijke “geld dat u niet nodig hebt“. U doet het echter niet met geld dat u dierbaar is voor uw normale uitgaven of uw toekomstig pensioen.

    Gouden regel nr.4

    “Niemand kan de toekomst voorspellen.”

    De gebeurtenissen die plaats vinden in de investeringsmarkten zijn het gevolg van beslissingen van miljoenen verschillende mensen. Financiële adviseurs hebben, in tegenstelling tot wat ze zelf beweren, niet meer vermogen om de toekomstige acties van de mens te voorspellen dan waarzeggers en helderzienden (al dan niet malafide). Zo zullen de gebeurtenissen zich nooit ontvouwen als waar we zo zeker van waren.

    Gouden regel nr.5

    “Niemand kan u met een juiste en winstgevende timing consistent in en uit investeringen leiden.”

    U kent ze wel die beursgoeroes en adviseurs met een perfect track record. Op het ogenblik echter dat u zijn advies begint op te volgen, verliest hij zijn magische touch. Toch hebben deze mensen hun waarde:  Ze laten u de zaken beter begrijpen, vestigen uw aandacht op risico’s die u anders over het hoofd zou hebben gezien en houden u op de hoogte van innovaties. Maar niemand kan u de garantie bieden dat u altijd het juiste zult doen op ieder moment. Integendeel, deze pogingen kunnen zelfs fataal zijn voor uw persoonlijke portefeuille.

    Gouden regel nr.6

    “Geen enkel trading systeem zal even goed werken in de toekomst als het in het verleden heeft gewerkt.”

    U zal veel trading systemen of indicatoren tegenkomen die altijd perfect lijken te voorspellen waarin uw geld zou moeten zitten, helaas blijkt dit nooit te werken op het moment dat uw geld daar daadwerkelijk zit.

    Gouden regel nr.7

    “Werk met cash geld en gebruik geen hefbomen.”

    Wanneer er iemand totaal broke gaat, is het bijna altijd omdat hij/zij met geleend geld werkt. In veel gevallen was de persoon reeds behoorlijk rijk, maar wilde hij/zij zijn/haar fortuin verder uitbouwen met geleend geld.

    Gebruik makend van margin accounts of van hypotheken (uitgezonderd voor het huis zelf),  loop je het risico om meer geld te verliezen dan uw oorspronkelijke investering.

    Indien u daarentegen enkel handelt met investeringen op een cash basis, is het virtueel onmogelijk om alles te verliezen, ongeacht wat er zou kunnen gebeuren in de wereld, en alleszins onmogelijk indien u al de hier vermelde gouden regels opvolgt.

    Gouden regel nr.8

    “Neem uw beslissingen zelf, laat niemand ze in uw plaats nemen.”

    Veel mensen hebben hun fortuin verloren omdat ze iemand (financiële adviseur of  raadgever) de toestemming hebben gegeven om te beslissen in hun plaats of ze te laten handelen met hun geld. Deze adviseur kan oneerlijk zijn, onbekwaam of gewoon te veel risico’s nemen. Bovenal kan je van geen enkele adviseur verwachten dat hij uw geld met hetzelfde respect zal behandelen zoals u het zelf behandelt.

    Je behoeft helemaal geen financieel manager. Investeren is enkel gecompliceerd en moeilijk indien je probeert de markt te verslaan. Het is mogelijk om uw vermogen te beschermen met een minimum aan investering en kennis. In principe kan je op 1 dag een geschikte portfolio opzetten, en dan er slechts 1 dag per jaar naar kijken.

    In ieder geval, geef nooit iemand een getekende toestemming over het geld dat u zeer dierbaar is, hoogstens doe je dit met geld dat je kan veroorloven te verliezen.

    Gouden regel nr.9

    “Doe nooit iets wat je niet begrijpt.”

    Onderneem geen investering, speculatie of investeringsprogramma, dat je niet begrijpt. Indien u het toch doet, kun je later risico’s tegenkomen waar u zich niet van bewust was. Laat je nooit overtuigen tot een investering alleen omdat je schoonbroer, beste vriend of  adviseur er laaiend enthousiast over is. Het is niet hun geld dat je riskeert. Begrijp je het niet, doe het dan niet.


    >> Reageer (1)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRIJS GOUD


    De goudprijs wordt voornamelijk genoteerd in dollars op de goudmarkt. Minder frequent vind je ook noteringen in euro en pond. De goudprijs wordt bepaald per oz (troy ounce), dat is gelijk aan 31,1034768 gramIn 2011 kwam de goudprijs op een recordstand te staan van meer dan 1900$/ounce.
    Na de grote inflatie van eind jaren zeventig steeg de prijs van goud naar een recordhoogte van 887$ per ounce (2400$ per ounce vandaag wanneer we dit terugrekenen met inflatiecorrectie).
    Door het fors optrekken van de rente (= geld werd duurder) in de jaren '80, kwam de goudprijs in een "bear market" terecht en  daalde de goudprijs naar een dieptepunt van  254$ per ounce in 2001, om vervolgens aan een ongekende klim te beginnen die nog altijd verderduurt. Deze klim is te danken dat wereldwijd bij de grote investeerders en economen duidelijk werd dat de USA en bij uitbreiding de gehele westerse wereld zich diep in de schulden aan het steken was. De geldprintmachine draaide overal op vollen toeren en zo daalde de waarde van geld. Hierdoor ontstaat er een toevlucht naar fysiek goud wegens zijn waardevastheid. Beleggingsgoud wordt geleverd in munten (bvb.Krugerrand) of in baarvorm.


    Tags:prijsgoud
    >> Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zilver


    Het zijn zeer onrustige tijden en ik heb niet meer het minste vertrouwen in ons financieel systeem. Euro en dollars worden gewoon uit het niets bijgedrukt door de centrale banken om de steeds meer oplopende schulden te betalen. Waar u en ik heel hard hebben moeten voor werken, worden door die "banksters" gewoon bij verzonnen. Die is pure fraude en we staan er allemaal naar te kijken. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen dit onrecht?


    Om de waarde van uw geld te behouden koopt u het best goud. Echt goud wel te verstaan. Goud die u fysiek kunt vastpakken en meenemen naar huis of in een beveiligde kluis leggen.
    Goud behoudt altijd zijn waarde hoeveel geld er ook bijgedrukt wordt en er inflatie door ontstaat. Dan wordt goud gewoon meer waard in euro uitgedrukt. 
    Wilt u nog iets meer dan gewoon de waarde van uw vermogen behouden dan kan je best investeren in zilver. Opnieuw is het belangrijk om echt zilver in handen te krijgen. Geen valse beloftes op papier.
    Zilver zou normaal gezien meer in waarde moeten stijgen dan goud, omdat er een dreigend zilvertekort is en zilver op dit ogenblik ondergewaardeerd is ten opzichte van goud op de lange termijn gezien.
    Wilt u nog meer winst halen dan kunt u overwegen om zilveraandelen te kopen. Doe dit echter niet zonder u goed te informeren. Zilveraandelen kunnen fors schommelen in waarde en houden dus wel degelijk risico's in.

    Hoe u goud en zilver veilig kunt kopen en bewaren, leest u hier:


    Wilt u op de hoogte gehouden worden over zilver en zilveraandelen, dan kunt u dit hier volgen:


    >> Reageer (0)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als de euro faalt of de beurs en de economie opnieuw instorten


    Toonaangevende sprekers laten op 15 mei hun licht op de materie schijnen en komen met oplossingen!
    We hebben de grote zaal van het Evoluon in Eindhoven, maar ook dan geldt, vol is vol!
    Reserveer uw plek dus op tijd!

    Financiële zekerheid een utopie? Indien u een vermogen hebt, beseft u als geen ander hoe belangrijk dit is om dit vermogen te houden!
    Laat me u eerst even uitleggen wat voor bijeenkomst het om gaat:
    Nu we economisch weer met de neus op de feiten gedrukt zijn en weten dat zelfs de machtigste banken failliet kunnen gaan,
    is de vraag van veel particulieren op welke wijze ze hun huidige welvaart en vermogen kunnen beschermen tegen een economische terugval en een val van de beurs.
    Kan het wel, je financieel beschermen als de economie in elkaar stort en vermogens op alle fronten verloren gaan?
    Ja, dat kan.
    Het is dus alleen de vraag HOE dat dan kan.
    Waarom waren er beleggers en particulieren die in en na de crisis van 2008 profiteerden, terwijl zoveel anderen enorme vermogens verloren? Was dat geluk of was dat beleid?
    Drie sprekers zullen aantonen dat het beleid was en dat ook u in een volgende ronde van economische rampspoed in staat zult zijn uw vermogen (beter) te beschermen.
    Dat is de strekking van het evenement dat Tom Lassing en Maarten Verheyen op 15 mei 2010 organiseren in Eindhoven.
    Een bijzonder interessante bijeenkomst met in ieder geval de volgende sprekers:
    1. Willem Middelkoop
    2. Marc de Mesel
    3. James Turk (Engelstalig)
    Willem Middelkoop is bekend van zijn TV optredens en de boeken die hij schreef (zie ook bij het tabblad video’s).
    Hij werd voor de crisis vooral afgedaan als zwartkijker en beroepsmatige azijnzeiker, maar wat heeft hij gelijk gekregen! Had maar tijdig naar hem geluisterd,
    dan had u ook ongetwijfeld heel wat verliezen voorkomen!
    Marc de Mesel, een goede kennis van mij, lijkt van de drie sprekers waarschijnlijk het meeste op u.
    Hij is een particuliere belegger die net zoals zoveel anderen keihard ondervonden heeft dat banken alleen maar uit zijn op eigen gewin.
    Sinds 2007 beheert hij dan ook zijn eigen portefeuille weer, nadat grootbanken zijn vermogen daarvoor alleen maar deden slinken.
    Marc heeft een uitgesproken mening en visie en steekt die niet onder stoelen of banken.
    James Turk geeft al sinds 1987 zijn eigen blad, “The Freemarket Gold & Money Report” uit.
    Hij is oprichter en CEO van Goldmoney, alwaar ook ik persoonlijk mijn goud en zilver heb liggen.
    Zijn visie op goud was de juiste en zijn oplossing voor particuliere beleggers was uniek en briljant.
    Dit is een man met visie zoals er weinigen zijn.
    Voor mij ook de eerste keer dat ik hem persoonlijk ga ontmoeten en ik zie daar ook echt naar uit.
    Bent u geïnteresseerd? Lees dan hier verder.


    >> Reageer (0)
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheidsschulden lopen uit de hand


    Op dit ogenblik staart de ganse wereld naar de pigs landen. Pigs is een afkorting die staat voor Portugal, Italië, Griekenland en Spanje, ook wel eens schertsend de club Méditerrané genoemd. Deze landen hebben hun begrotingen niet meer in de hand (10% of meer tekort van het BBP) en er duiken meer en meer berichten op van fraude om Europa te misleiden. Zo heeft Griekenland een extra schuld van 40 miljard Euro gewoon verzwegen.

    Al lijken deze gegevens erg, de waarheid is nog veel rampzaliger. Hoewel de focus op de Pigs ligt, zit eigenlijk de ganse wereld in hetzelfde schuitje, met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op kop. Het lijkt wel een race om het grootste deficit en het wordt alleen maar erger. Wat is er aan de hand?

    Door de bankencrisis is ook de economie in een zware dip gekomen. Hierdoor hebben alle overheden 2 taken op zich genomen en zo de uitgavenpost vergroot:

    1. Ze hebben besloten om de failliete banken niet te laten omvallen, maar te redden, de zogenaamde bailouts. Men heeft  miljarden naar de banken geschoven om ze te herkapitaliseren, zodat ze opnieuw wat solvabeler worden. Helaas is dit een bodemloze put. Alle banken zijn in se altijd failliet. Geen enkele bank overleeft een “run on the bank” of met andere woorden, wanneer iedereen zijn geld afhaalt, moet iedere bank zijn deuren sluiten. De meeste banken hebben slechts een reserve van 10% (of minder). Dit betekent eenvoudigweg dat wanneer iedereen zijn geld opvraagt, ze slechts 10% van uw kapitaal kunnen teruggeven. Het is al eerder gebeurd in Rusland en Argentinië. In Argentinië stond men ’s morgens op en geen enkele bank was nog open. Toen ze maanden later terug opengingen was het geld met 90% gedevalueerd.

    Bij sommige banken is de situatie nog schrijnender. Via allerhande derivaten- en buitenbalans constructies, zijn de deposito’s tot 40 keer uitgeleend. Als dus slechts een paar procent van deze leningen niet wordt terugbetaald, valt deze bank om. Om deze banken te ondersteunen, hebben sommige overheden bovenop de reeds toegestopte miljarden ook nog eens voor honderden miljarden aan waarborgen gegeven voor deze uitstaande kredieten. Je mag er niet aan denken dat ze deze waarborgen zouden moeten betalen. Zelfs overheden hebben hier hun hand overspeeld.

    Naast deze waarborgen aan de banken, hebben overheden ook waarborgen aan de particuliere spaarder afgegeven. Zo wordt iedere rekening in België en Nederland gewaarborgd door de overheid voor 100.000 euro. Reken maar eens uit hoeveel ze zouden moeten uitbetalen als alle banken door het dominoeffect omvallen. Volgens bepaalde bronnen zijn er in België meer rekeningen dan er Belgen zijn ( alle gedekte rekeningen samen zou het toch al gauw oven 500 miljard euro gaan in België).

    Conclusie: Alhoewel de rust is teruggekeerd zijn alle banken nog altijd failliet. Helaas zijn nu ook de overheden massa’s geld kwijt en zwellen de overheidsschulden dramatisch aan.

    2. De overheden (gisteren 6/2/10 nog bevestigd door de G7) hebben gezamelijk beslist om de slabakkende economie te ondersteunen door allerhande stimuleringsprogramma’s. Dit kost bakken met geld natuurlijk. Iedereen ziet de economie verbeteren maar heeft te weinig door dat dit zowat volledig steunt op deze stimuleringsprogramma’s. De herstellende economie is dus fake, maar ondertussen lopen de begrotingstekorten gigantisch op en zullen als een boemerang terug in ons gezicht komen op het moment dat men beseft dat deze schulden moeten gesaneerd worden. Vandaar dat de eerste pogingen in de PIGS landen al bijna op voorhand aan het mislukken zijn. Massale betogingen en stakingen zijn er reeds gepland. Verdere sanering zal niet alleen leiden tot nog grotere onlusten maar gewoon onhaalbaar lijken.

    Door de lagere bedrijfswinsten of verliezen en grotere werkloosheid zijn de inkomsten fel verminderd. Minder belastinginkomsten, minder BTW inkomsten, maar grotere uitgaven voor diezelfde werklozen is vanzelfsprekend noodlottig voor de reeds met grote schulden opgezadelde overheden.

    Hoe erg de situatie is, kan men het best zien in de Verenigde Staten. Iedere maand meldt men daar dat er een groot banenverlies is. In de werkloosheidstatistieken  komt dit niet zo tot uiting omdat deze cijfers gemanipuleerd zijn. Er worden meer categorieën niet meegeteld dan wel. (Veel mensen geven zich niet meer op als werkzoekende omdat het hopeloos is, zo toont de officiële statistieken 9,7% werkloosheid, de echte bedraagt echter 18%).

    Nu geeft men aan dat er voor de USA een begrotingstekort is van ongeveer 10% van het BBP. Dit is natuurlijk zand in de ogen strooien. 10% lijkt erg, maar aanvaardbaar, de werkelijkheid is volledig anders:

    geschatte inkomsten voor 2010: 2500 miljard dollar

    reeds geplande uitgaven voor 2010: 3800 miljard dollar.

    Of men geeft 1,5 keer meer uit dan er binnenkomt, dus een tekort van 50%. De truc is dus om het tekort niet uit te drukken tussen de inkomsten en de uitgaven, maar als een percentage van het BBP =wat alle Amerikanen produceren op 1 jaar. Je hebt dus leugens, grote leugens en statistieken.

    >> Reageer (0)




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013
  • 13/02-19/02 2012
  • 20/06-26/06 2011
  • 12/04-18/04 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009

    Laatste commentaren
  • Hallo (valerieke)
        op financiële veiligheid: gouden regels
  • Succes (katrien)
        op Speculanten: een vloek of een zegen?
  • welkom (miekemuis en maatje)
        op Speculanten: een vloek of een zegen?
  • Hallo (steffi)
        op Speculanten: een vloek of een zegen?
  • Mijn favorieten
  • meer artikels

  • Archief per maand
  • 09-2013
  • 02-2012
  • 06-2011
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!