Camino del Norte 2018
Inhoud blog
  • 13 mei
  • Enkele foto's van de laatste dagen
  • 9 mei
  • 8 mei
  • Foto's van 8 mei
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    05-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 mei

    Om 6h werd ik wakker door lawaai in de kamer. Toen ik rondkeek zag ik dat Gary al weg was. Ik dacht: ik blijf nog een half uurtje soezen, maar er was zoveel kabaal door andere pelgrims die alles bijeenpakten dat ik na 10 minuten ook maar besloot om op te staan. Ik pakte mijn boeltje bijeen, dronk een halve bus sinaasappelsap leeg die ik nog staan had van gisteren, en vertrok op weg. Het was ondertussen wel bijna 7h en dus was er al voldoende daglicht om te wandelen.

    Het dorp verlaten betekende al direct wat klimmen en daarna ging het een hele tijd wat op en af zoals ik dat stilaan gewoon ben. Zowat 5km verder begint er een klim die meestel niet te steil is, maar wel doorgaat tot boven 1000 meter. Op die bergrug staan een hele reeks windmolens die je echt hoort draaien. Na die berg gaat het weer bergaf voor een tijdje om dan weer te stabiliseren. Enkele km voor het dorpje Fonsagrada, waar ik nu in albergue Cantabrica zit, begint er een steile klim naar het stadje toe. Dat doet nog even pijn, maar daarmee zitten die 28 km er weer op.

    Onderweg was het weer volop genieten van de natuur, de kleine dorpjes, de honden die je toeblaffen, of gewoon kwispelend naar je toekomen en dan gaan liggen om gestreeld te worden. En de zon was nu weer volop van de partij zodat ik al na een uur mijn jas had weggestoken, daarna ging mijn flies uit, en werd er gestapt in T-shirt. 

    De albergue is perfect. Ik kreeg lakens voor op bed en een handdoek. Heel goede douche, gezellige keuken. Niks op aan te merken. Voor het middageten ben ik een menu gaan eten met pulp. Lekker. Heel wat medepelgrims die ik al ken zijn hier ook, behalve Gary. Ik heb Gary onderweg nog van ver gezien, maar daarna niet meer. Waarschijnlijk zit hij in een andere albergue.

    Morgen ga ik naar O Cadavo Baleira.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!