Wat doen we op zo'n druilerige dag ? Nu ja in de voormiddag ging het nog
Hebben hier twee vijgenbomen staan en de vijgen vallen er een voor een van af
Zonde we kunnen ze niet snel genoeg opeten dus deze morgend al de rijpe vruchten geplukt
Was toch twee kilo!
Mijn eerste keer dat ik confituur maak : dus de richtlijn van op het doosje PEC (vruchtensuiker om confituur/gelei te maken) gevolgd
per kilo geschild/gepeld fruit 1 zakje PEC
sap van 2 appelsienen
1 kg suiker per kilo fruit
behalve de gewone suiker, alles samen koken
dan de suiker langzaam erbij doen
Ik heb wel op de twee kilo vijgen maar een halve kg suiker gebruikt want vijgen opzich zijn al heel zoet
Heb er 4 potten confituur ( van mayonaise ven 500gr) uit gekregen en nog beetje overschot (is al op hoor
)
Het heeft hooguit een uurtje geduurd , met pellen van de vijgen inbegrepen.
Is voor herhaling vatbaar, mischien met ander fruit