Verlengd weekende in het Baskenland van 30/06/2006 tot 5/07/2006. Met het vliegtuig tot Bilbao daar een auto gehuurd en dan naar onze vrienden in Zarautz en Urdaneta gereden, zo'n 90km van Bilbao en 20km vanSan Sebastian, waar slapen in Urdaneta in een casa rural (zoals kamer en ontbijt bij ons hier) gelegen in de bergen waar zo'n 25 huizen en boerderijen staan en onlangs gerestaureerd klein kerkje. Hier heb je een prachtig zicht over de bergen en is het zeer rustig geen voorbijrijdende auto's enkel bellen van koeien en schapen en nog zuivere lucht. Het is hier ongveer een hoogte van 500m en 6km van Zarautz om hier te komen moet men wel een beetje klimmen, heb verschillende wielertoeristen zien zwoegen op hun allerkleinste versnelling, zelfs met de wagen moet men al eens terugschakelen. Zarautz is een klein kuststadje op de n634 van San sebastian naar Bilbao ook de autosnelweg naar Bilbao, Santander en Burgos heeft hier een afrit. Het strand heeft een lengte van ong. 1500m waarvan 1200m wandeldijk met terrasjes, aan het eind ligt er een golfterrein en een stukje naaktstrand. Op de golven soms vrij hoog word dagelijks gesurft zelfs door de jongeren en jaarlijks zijn hier wedstrijden te zien nationaal en internationaal. Aan het kleine vissershaventje heeft een van onze vrienden een mooi restaurant met zicht over de ganse baai en strand waar langsheen de wandeldijk toldos(tentjes zoals aan onze kust de kabines) die je kunt huren om je om te kleden aan het strand. Deze toldos zijn gemaakt van meestal fijn of breed gestreepte stof in blauw-wit of goen-wit en er staan blauw gekleurde bankjes en stoeltjes bij. Het oude stads gedeelte bestaat uit kleine smalle straatje met winkeltjes, terrasjes en een gemeentelijk markt gebouw waar de mensen hun zelfgekweekte groenten en fruit,geiten en schapenkaas allerlei zaden en bloemen verkopen, ook zijn er winkeltje met vlees kazen en plaatselijke specialiteiten . Hier komen tijdens de zomermaanden de mensen van het spaanse binnenland hun vakantie doorbrengen in de wintermaanden is het hier vrij rustig. Nu ga ik mijn fotoreeks maken die misschien op deze blog komt te staan Groetjes
Op woensdag 31/06/2006 zijn we met de senioren van de gemeente op dagreis geweest naar het Meetjesland,Breskens,Sluis en Blankenberge. In Blankenberge zijn we het zuivelmuseum gaan bezoeken, waar we in twee groepen verdeeld een uitleg kregen over de geschiedenis van het kaas maken en het leven in de boerderijen vroeger, na het middageten hadden we twee vrije uren in Sluis. Dan reden we terug naar Maldegem voor het avondeten waarna we terug naar huis reden. Tijdens de rondrit was aan de velden te zien dat de natuur dit jaar enkele weken te laat is om de velden in zijn groene kleuren te zetten alles heeft nog achterstand door de koude.
Heb vandaag een fietstocht ondernomen met onderwerp, mijn jeugd in mijn geboortedorp en tevens foto's genomen om een fotoreportage te maken waar ik vanaf het huis van mijn grootouders over de verschillende woonsten,de kerk en het gemeentehuis en de plaatsen waar we als jongens speelden. Die foto's moeten nog bewerkt en aangepast worden , ook nog enkele bijgenomen langs moeders afkomst dat zal deze of volgende week gebeuren . Zodat ik nog deze maand die reportage met een beetje uitleg kan op mijn blog zetten. Nog veel zongenot en tot horen, alfons
Ik ben een nier getransplanteerde die zeer graag aan sport heeft gedaan, maar nu wegens zware artrose in de voeten niet meer kan joggen enkel nog kleine wandeling en fietstochtjes maken,zo zal ik dus regelmatig mijn bevindingen hier uitbrengen samen met onderweg meegemaakte feiten of mooie foto's mededelen.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!