Kalamay wordt gemaakt door kokosnootmelk uit geraspte kokosnoten twee keer te extraheren. Glutinous rice is added to the first batch of coconut milk and the mixture is ground into a paste. Glutinous rijst wordt toegevoegd aan de eerste partij kokosmelk en het mengsel wordt in een pasta gemalen. Brown sugar is added to the second batch of coconut milk and boiled for several hours to make latík . Bruine suiker wordt toegevoegd aan de tweede partij kokosmelk en gekookt voor enkele uren om latiek te maken. The mixture of ground glutinous rice and coconut milk is then poured into the latík and stirred until the consistency becomes very thick. Het mengsel van gemalen glutinous rijst en kokosmelk wordt vervolgens in de latiek gegoten en geroerd tot de consistentie zeer dik wordt. It can be served hot or at room temperature especially when eaten with other dishes. Het kan warm of bij kamertemperatuur worden gediend, vooral wanneer het met andere gerechten wordt gegeten. Viscous Kalamay are often served cooled to make it less runny and easier to eat. Viscous Kalamay worden vaak gekoeld om minder runny en makkelijker te eten..
HEEL LEKKER PRECIES CHOCO
|