NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 38de week van 2017
Foto
Foto
<bgsound src="muziek/P7758484-9e405a97711b63a7182d3500e88d185a.mid" loop="infinite">
Bij steffie

21-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- weet niet ...

(

Weet niet hoe het bij jullie is maar hier is ( voorlopig )die beloofde zon en 20gr ver te zoeken, we mogen al tevreden zijn met een grijze lucht (maar  zonder regen !) en 13gr maar  je weet wel " wat niet is .... enzovoort " Bedankt voor de reacties over leeuwke , dat is steeds een steuntje in de rug ! Als je een bezoekje brengt aan een instelling acht je jezelf nog gelukkig want er zijn nog veel grotere sukkeltjes dan ons Leeuwke . Maar we gaan niet sentimenteel doen vandaag maar opgewekt en vol goede moed  de dag verder zetten ! Dat begint dus nu met ......???????  " soeptime "(hoe kon je het raden)voor ons Leeuwke !

liefs


>> Reageer (10)
20-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- werken ...

Werken - werken een mens moet hier nooit iets anders doen , altijd toezicht houden als de papa iets aan het knutselen is ! Dat is verdraaid lastig hoor , je zou voor minder niet in een goede bui zijn ! Oesje al begrepen zeker ik ben Stefke ook zegt mama altijd " leeuwke " ( hoe komt ze daar toch bij ?) Nu ik toch aan het woord ben vandaag wou ik graag  de mensen  die bij de mama ook groetjes doen voor mij eens hartelijk bedanken , mensen zoals ik worden nog al graag in een vergeethoekje gezet maar blijkbaar  hier niet ! Nu vlug terug verder gaan werken want zonder mij gaat dat geen meter vooruit ! Dikke  knuf van leeuwke

Waar dit alles  wat hierboven staat onmogelijk is - is het eens plezant & triest te fantaseren hoe het had  kunnen zijn !

liefs van de mama


>> Reageer (10)
19-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ook ......

Ook zo geschrokken na al die regen van de voorbije nacht dat er deze morgen nog zoiets bestaat als een zon die kan schijnen ? Hier anders wel hoor maar of het van lange duur zal zijn ? daar durf ik geen gokje op wagen ! Voila dat gejammer over het weer zit er weer op voor vandaag ook al zit  er toch  voor nu een positief tintje in dus  we zullen er  maar van genieten ! Ola ....de bodem van dat kopje koffie is zichtbaar , dat is meteen ook een onzichtbare bel met de boodschap " genoeg getokkelt terug aan de slag " en ik ben een gehoorzaam oud bezeke ( ? )dus ....

liefs


>> Reageer (10)
18-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- kon ....

Kon het zelf niet beter verwoorden en toch moeten we de dag door , ondanks die regen en van de rest zullen we maar zwijgen ! We gaan hier niet al te negatief doen , ligt niet in men aard ! Soms vraag ik me af .... krijgen we echt sommige kanten van ons karakter mee van onze of één van onze ouders ? Zien we soms niet aan onze kinderen een of ander gebaar of daad dat je stilletjes denkt " ik zou net eender reageren " ? Of nemen we onze wensen voor werkelijkheid ?Zal wel zo zijn want ieder mens is  en blijft enig in zen soort !Kan je nu geloven dat die klusjes het vertikken om in hun ééntje verder te werken ? zal dus maar een handje helpen !

liefs


>> Reageer (10)
17-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- waarom....

Waarom eens niet tegendraads zijn op Zondag en beginnen bij het einde ? Op Zondag mag alles en niets moet en het is voor het ogenblik heerlijke zonneschijn en de was hangt buiten te wapperen  dus ..... alle reden om opgewekt de rest van de dag tegemoet te gaan !Over " de was "gesproken ... hoe deden onze moeders of grootmoeders dat toch , éénmaal in de week de was doen en ze hadden minder om te wassen dan wij  soms in  één dag ?Maar we zijn toch wat die was betreft gelukzakken , zij hadden een ganse dag nodig en wij amper 1a2u en de klus is geklaard ! Zij waren verplicht met slecht weer " vlaggetjes kermis" te houden ( de was binnen in de keuken drogen ) en wij stoppen alles in de droogautomaat en klaar is kees !Om nog te zwijgen over de strijk Pffff! Dus heb ik gelijk of heb ik gelijk dat we geluk hebben  nu in deze tijd te leven  en dank God en klein Pierke voor het menselijk vernuft van de vooruitgang !


>> Reageer (14)
16-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-dat ......

Dat word jullie van harte gewenst van een snotneus , of zou ik beter zeggen iemand met een snotneus want die éérste Winterse griep - snotneuzen en hoestbuien zijn er vroeg bij dit jaar!  Blijkbaar werken ze daarboven het jaar in versneld tempo af , als ze van nu af aan het  " zo " fiksen daarboven,  wie weet krijgen we dan volgend jaar al in Februarie en Maart   niet al terug Lente !Verdorie .....genoeg flauwe prietpraat !Och we moeten alles met een korreltje zout nemen en we blijven hopen ( tegen beter weten in ?) op nog enkele mooie Herfstdagen !Zou er beter een punt achter zetten voor nu want er is blijkbaar iets mis met dat toetsenbord  , er komt maar geen ernstig of zinnig woord uit vandaag

liefs


>> Reageer (8)
15-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- en dat.......

En dat is dan weer iets om naar uit te kijken ! Ola daar gaat de bel ....Bezoek vlug uploaden !

liefs


>> Reageer (11)
14-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- oef!

Oef !!! de wind is verminderd , wou dat ik hetzelfde kon zeggen van die zwarte wolken maar blijkbaar is dat vandaag een brug te ver gevraagd ! Maar we zijn en blijven een optimist ....wat niet is - kan nog komen ! Ola is er daar ééntje( leeuwke ) niet mee eens met dat getokkel , haar gebrul zijn we gewoon maar als ze je aanvalt omdat het te lang duurd voor ze haar zin krijgt , dat probeer ik toch te vermijden dus zit er niets anders op om er een punt achter te zetten ! Nog vlug dit ....

liefs


>> Reageer (10)
13-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-het is .....

Amaai zunne het is geen " orkaan Irma " maar toch een storm " klein Irmaatje " die we momenteel over ons krijgen ! Gelukkig blijven we  ( voorlopig toch )nog van die regen gespaard ! Voila sé .... zijn we weeral over dat weer bezig , nochtans zijn we niet veeleisend "een mooi nazomertje" zou al picobello geweest zijn maar we zijn oud genoeg geleefd om te weten dat we niet alles kunnen krijgen in het leven wat we willen hé !Stel je een ogenblik voor dat zoiets wel kon ..... het éérste wat ik zou wensen is een gezond normaal Stefke en dat is al onmogelijk dus houden we van haar zoals ze is en de rest ?????? zijn we tevreden met wat we hebben dus ook wat het weer betreft .Beter een "storm klein Irmaatje" dan een volwassen orkaan Irma !Genoeg gefantaseert terug aan de slag maar niet zonder jullie een fijna dag te wensen ( hopelijk waaien jullie niet weg en zie ik jullie hier morgen terug )

liefs


>> Reageer (9)
12-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- droog.....

Dat is waar maar ..... ze hadden een droog dagje voorspeld vandaag en we hebben toch al weer regen gezien ( hier toch ) en nu zonneschijn maar als ik dit niet vlug genoeg intik word het alweer het volgende gedruppel . Zouden we tegenwoordig niet beter zeggen " na regen komt zonneschijn en dan terug regen ?" dat is dan ook letterlijk bedoeld ! Zitten we toch weer een boom door te zagen over dat weer ? we kunnen over dat onderwerp " slecht weer " blijkbaar  niet  zwijgen ! En toch zal ik het nu maar doen en het slechste verwachten voor vandaag en zoals steeds  op het beste hopen !

liefs


>> Reageer (10)
11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-we gaan .....

Jaja.... beter goed voorbereid dan onvoorbreid hé , op Maandag kunnen we een extraatje goed gebruiken !Zit het bij jullie ook al in het achterhoofd " zou ik nu al vandaag een groot deel van die zomerkleren opruimen en reeds enkele dikkere pulls in de plaats leggen ?" Hier anders wel hoor .... heb geen grote hoop meer op enkele warmere dagen of laat men optimisme  me deze keer in de steek ?  Oesje trekker en dweil zijn moe gewacht , zal maar hun geduld niet langer op de proef stellen  en er terug invliegen !

liefs


>> Reageer (11)
10-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- éérst .....

Eerst mezelf een goed door elkaar schudden om terug met beide voetjes op de grond terecht te komen , in plaats van men  wensen en dromen  voor werkelijkheid te houden !Maar kan het niet laten om me toch eens proberen voor te stellen hoe dat zou verlopen " niets doen " Vrees dat Leeuwke me bij de haren zou hebben als ik daar  zo maar zou zitten , nee niets voor mij .Héla dat was niet bepaald de bedoeling om op Zondag over zoiets te beginnen , de bedoeling was .... jullie een ptrettige Zondag te wensen wat jullie ook doen ! ( ook al is het niets )

liefs


>> Reageer (11)
09-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- tegen ......

 Ben  misschien weer eens tegen de stroming in vandaag maar hier is het als het zaterdag is ......

Voor mij  persoonlijk is het gezegde " alle senioren hebben iedere dag weekend  en kunnen alle dagen doen wat ze willen "  maar prietpraat !Wees gerust zal hier niet zitten zeuren maar waarom is het bij sommige mensen steeds " links of rechts " .Ze scheren iedereen over dezelfde kam of stoppen je in een hokje bij wat ze denken je soorgenoten te zijn ! Pffff verdorie toch wat een zwarte gedachten  waar komen die vandaan ? genoeg daarover we zijn weekend en


>> Reageer (9)
08-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- verdorie......

Verdorie toch .... waar is ergens dat mooie nazomertje gebleven ? Verloren gelopen ? koppig of iedereen graag pesten ? Ja zeg als ze daarboven niet mee willen vegen wij er ook onze broek aan ,we zullen het wel doen met wat we wel hebben ! " een goe Belg trekt altijd zen plan " was een spreekwoord van de mama dus ....kijken we uit naar morgen  trekken een dikkere trui aan en gewapend met ons parapluke  zetten we een neus aan dat rotweer né !Nu is het wel genoeg over dat weer we zwijgen erover .. punt andere lijn ! Al vrees ik dat er geen andere lijn meer komt want zie de bodem van men koffiekopje ,nog vlug dit  ....

.

liefs


>> Reageer (12)
07-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- goede.....

We zullen maar wat energie en goed humeur zoeken in  een bakje troost want als we het van het weer en zonneschijn zou moeten laten afhangen .... zou verdorie geen vetten worden zunne  ....zouden allemaal zuurpruimen zijn  !Maar we kunnen nog niet zeuren we hebben ( gelukkig ) hier nog niet te vechten tegen stormen en orkanen en meer van dat minder fraais maar sssssssssssst .... geen slapende honden wakker maken ( je weet maar nooit hé )Een kort of geen kort krabbeltje vandaag men grote chef vind dat  het getokkel lang genoeg geduurd heeft ,volgens haar  is het " soeptime " en de rest kunnen jullie al wel raden dus ...

liefs


>> Reageer (11)
06-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- het ......

Het hoeft niet altijd een gekrabbel te zijn van hier tot in China , het het hoeft niet altijd een te zotte of te ernstige tekst te zijn maar .....het volgende waar ik het helemaal mee eens ben mag en moet ook zo tussendoor  eens kunnen ......

liefs


>> Reageer (13)
05-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- het is .....

Het is verdraaid maar frisjes vandaag , of we nu willen of niet we zijn op weg naar de Herfst en daarna .... die Winter met alles erop en eraan die niet veel goeds is ! Zoals verkoudheden - griep en meer van datte maar we zijn nog niet zover en we gaan vandaag de ondeugende toer op met een goede raad voor waneer  het weer het laat afweten !

Maar als je  het bij  kijken houd kan het geen kwaad hoor !!!! Niet op letten hé ..... we kunnen beter in een zotte bui een deel nonsens intikken dan vloeken en met een lang gezicht rond te lopen ! Vind dat mensen zich zelf veel te ernstig nemen , eens lekker het zotje uit hangen als alles tegen zit lucht meer op dan vloeken of jammeren  !( morgen weer wat braver en ernstig hoor - beloofd )

liefs


>> Reageer (10)
04-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- goedemorgen ......

:

Of verkies je thee ?Zou met alle plezier gegeven zijn want het is hartverwarmend dat bloggers ons Leeuwke een gelukkige verjaardag hebben gewenst ( dat is voor mij een steuntje in de rug ) Woorden schieten tekort  daarom van harte ..

liefs


>> Reageer (12)
03-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- vandaag ....

Vandaag is er hier  ééntje jarig , ondanks de donkere voorspellingen van dokters dat ze nooit de 13jaar zou halen is ze nog steeds "a live and kicking " voor haar 45ste verjaardag ! Heb het over .....

Ons Leeuwke ,we  maken er dan ook een plezante dag van waar alles om haar draait !( anders ook wel maar vandaag proberen we toch nog een tandje bij te zetten  )

liefs  


>> Reageer (17)
02-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- zou graag ......

 Zou graag nog ff terug komen op de hulp voor roststoelgebruikers en wc's in het hartje van Oostende .... Wilde er geen reclame op zetten en naam en adres vernoemen maar . kreeg een vriendelijk mailtje van de moderator van de blogs " red poppy " dat zoiets geen reclame is maar misschien iemand ermee kan helpen en kreeg  meteen ook de tostemming om het adres op de blog te zetten ! Dus als je een bezoekje brengt aan oostende....." bistro zôe" Groentenmarkt 11 " is slechts enkele meters verwijderd van de grote markt ( Wapenplein en het shoppincenter ) !   Al kan ik maar 1 rolstoelgebruiker uit de nood helpen zou ik al dik tevreden zijn !

lief en fijn weekend


>> Reageer (10)
01-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- vandaag .....

Vandaag geen komentaar over de kleine kantjes van onze samenleving , anders denken jullie nog dat ik een echte zeurkous ben ()Hou het  vandaag  liever bij het mooie  kant van het leven en daarvoor hoef je zelfs niet op stap te gaan ff rondlopen in eigen tuin of zoals als ik het liever noem " ons eigen kleine oerwoudje "Want alles netjes op een rijtje ieder bloem soort bij soort alles mooi gesnoeid  is niet men ding laat het maar lekker groeien alle planten door elkaar daar geniet ik van !( Denk als hier iemand van tuinaanleg op bezoek  zou komen zich de haren uit zen hoofd trekt  bij het zien volgens hen wirwar van planten door elkaar  De " hibiscus "

(is inderdaad één van de soorten van de hibicus waar ik al eens op de blog  een bloem opzette van 26cm diameter )geeft dit jaar nog veel ( ook al zijn ze nu kleiner )bloemen ook al zijn de gewone " hibiscustruiken "bijna uit gebloeid !Oeioei ......ff de tijd uit het oog verloren , vlug terug aan de slag en morgen weekend .... joepi !

liefs


>> Reageer (10)
31-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- terrasjes

Zat onlangs in Oostende gezellig op een terrasje een koffietje te slurpen , veel volk waaronder ook een man en vrouw en die vrouw

was een rolstoellgebruikster ,toen ze genoten hadden van hun eten en drankje ging de man naar verschillen tafeltjes met de vaag " weten jullie ergens een restaurant of Cafe waar de wc op het gelijkvloers is?  "De stad was hun waarschijnlijk onbekend want bijna alle wc's in de midden stad zijn of wel trappen naar boven of trappen naar beneden .Vond dit nu zo vernederend voor dat mens had echt medelijden met haar .Weet er wel een zijn maar geen reclame mag maar ....ben je rolstoel gebruiker ( waarvan er velen onder ons zijn ) en breng je een bezoekje aan Oostende  ..... mail me gerust ik zal het adres doorsturen en kan je verzekeren - gelijkvloers - ruime wc met plaats voor verzorger genoeg ) Andere klanten moeten trapje op maar daar hebben ze nog 2 benen voor hé Heb dan ook als moeder van leeuwke die  als ze buiten gaat een rolstoelgebruikster is,  met alle plezier een komplimentje gegeven aan de bazin dat ze denkt  aan haar minder mobiele medemens !

liefs


>> Reageer (14)
30-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- soms.....

Soms kom je iets tegen op het internet dat je aan het nadenken zet , zoals het volgende .....

Dat is wel de waarheid ,waarom willen we altijd als er iets tegenzit of misloopt zolang erover piekeren over het  hoe en waarom en of we dat niet hadden kunnen voorzien en voorkomen ?Maar ...... we zijn nu eenmaal maar mensen en niet volmaakt en sommige dingen kunnen we moeilijk loslaten Wat voorbij is - is voorbij en piekeren helpt niet , we vergallen alleen maar de dag van nu er mee  ! Maar ..... in theorie is alles makkelijk maar in het werkelijke leven een héél stuk minder makkelijk .Ola ...... zit er hier ééntje ( leeuwke ) in de keukenkast te rommelen dus vlug

liefs


>> Reageer (11)
29-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- oef !

Oef !!!!! daar was ik nu aan toe sé een stevige kop koffie , al zijn  die  heel aparte kopjes of fijne breekbare  dingen  niet  bepaald men ding ! Geef mij maar een doodgewone kop en nog liever een " mok" ( zit daar meer in é)als de koffie maar lekker is !Durf er goed voor uitkomen aan het tempo dat die koffiekopjes hier sneuvelen ( dank zij ons Leeuwke ) de huisgenoot regelmatig een bezoeker is van " Action " voor een nieuwe lading kopjes ! Genoeg daarover want zie weer de bodom van dat kopje dus .....Geniet van het weer en

liefs


>> Reageer (9)
28-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zou ik ?

Zou ik ? durf ik ? of zou ik met beklagen ? Jullie zitten zich nu zeker af te vragen " wat is dat weer voor een gezever dat krabbeltje vandaag ? Wees gerust alles is nog oké in dat koppeke hoor ! Was me alleen aan het afvragen ... het is schitterend weer met een stralende zon zou ik  het risico nemen en er een spotprentje  durven bij zetten van de zon vandaag ?Want als te veel stoeft of er de gek mee houd ( zeker met de zon die we zo gemist hebben ) met iets dan mag je er "donder "op zeggen dat alles misloopt ! Wel ik durf né ....

.Als de zon verdwijnt moet je mij maar met de vinger wijzen , dan weet je waar je terecht kan voor klachten En nu .....is het meer dan tijd om op te houden met dat zot gedoe

liefs


>> Reageer (9)
27-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-buren

Vandaag zou ik nog eens graag terug komen op het krabbeltje van gisteren op die ongelukkige moeder.Blijkbaar mag men niet alle buren over dezelfde kam scheren  en heb ik meer geluk men mijn buren  .Als antwoord op dat krabbeltje kreeg ik van een van de buren een berichtje dat ons brullende Leeuwke hen totaal niet stoort samen met enkele vriendelijke woorden.Dank dan ook God en klein Pierke voor men begripvolle buren met een virtueel bloemetje en uit de grond van men hart van harte ....

Dit was nu eens een heel persoonlijk berichtje moet ook eens kunnen hé !

liefs


>> Reageer (15)
26-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - de spreuk....

De spreuk " waar het hart van vol is - loopt de mond van over " is waar en het volgende zeker " wat op je maag ligt - moet er af " dat is dan figuurlijk gesproken en het volgende wat ik gisteren las op H.L.N nieuws deed mij als moeder van een mentaal minder valide dochter steigeren ....Een moeder in Engeland met een thuis verplegend autistisch zoontje van 3 jaar die als enige manier om iets kenbaar te maken hoge tonen  een soort getier gebruikte als komunukatie middel  een "anonime "brief kreeg  waarop de inhoud op het volgende neer kwam ...."Als je niet zorgt dat dit getier  als hij in de tuin zit ophoud,  dan zien wij ons verplicht je aan te geven voor kinder verwaarlozing !!!!!Heb dit toch even moeten herlezen voor men verstand het wilde verwerken !Dacht meteen aan ons Leeuwke die soms ook van die brulbuien heeft en de buren horen het ook als ze buiten loopt !Ben ik nu echt onredelijk als ik die anonime brief een echte schande vind en dat diegene die de brief stuurde door de grond zou moeten zinken van schaamte .Weet die dan totaal niets van zulke kinderen of willen ze het niet weten ? Het zwijgen opleggen ??????? dat is iets dat niemand zou lukken en kinderverwaarlozing ??????? Die hebben geen idee wat het is als ouder dagelijks te zien dat je kind niet normaal is en je niets kan doen op het goed te maken !! Je  doet dubbel je best  wat het ook kost aan gezondheid en familieleven om voor hen te zorgen ! Pfffff zal er maar over ophouden want het is zoals deze spreuk " het bloed komt in men keel " van bij de gedachte  alleen al dat zoiets in deze tijd nog kan !Oef dat is een pak lichter op die maag nu !

 liefs en een


>> Reageer (8)
25-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Is het echt weeral Vrijdag ? verdorie toch die dagen vliegen voorbij ! Is nu niet dat we hier iets hebben tegen het weekend , integendeel het weekend is altijd zoiets als wat vakantie  of dat proberen we er toch van te maken.Of dat ook lukt dat is een andere vraag die meestal afhangt van men grote Chef ( leeuwke ) maar ben geen zwartkijker  en " hoop doet leven " zei men mam altijd dus niet vooruit lopen op de feiten  ! Ondertussen zit die tokkeltijd er weer op voor nu , dat laat men grote chef zonder woorden duidelijk verstaan en als ze zegt " spring " dan spring ik !

liefs


>> Reageer (11)
24-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-Brugge

Brugge is een prachtige stad de oude gebouwen de - de kleine huisjes die gelukkig nog geen plaats hebben moeten  ruimen voor moderne gebouwen ! Als je wandelt door de Brugse straten kan je meer zien dan de mensen in de straat , kijk omhoog ! ( wel zien dat je tegen niemand opbotst é)Daar worden de gebouwen met grootste zorg in hun oorspronkelijke staat herstelt en gehouden , je kan zien dat waar een wil is ook een weg is en dat oud en nieuw goed kunnen samen gaan ! .Het gelijkvloers zijn drukke moderne winkels maar de gevels stralen de rijkdom uit van het Brugge van toen zoals dit gebouw ...

Spijtig genoeg was er op het ogenblik van de foto geen zon want de zogezegde gouden versierselen straalden in de zon ! Maar ...... kijk ik misschien  teveel naar het verleden  want als je dan op het Zand komt staat daar een modern concertgebouw  en wat ik persoonlijk daar over denk ... zal ik maar verzwijgen ! 

liefs


>> Reageer (9)
23-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- hier .....

Hier zijn we dan terug na gisteren een heerlijk snipperdagje ! Ons leeuwke een dag naar de opvang en wat doe je dan ?????? Zorgen maken .... zou ze er graag zijn ? zal ze niet treuren weg van huis ? In een vreemde omgeving tussen enkele van haar soortgenootjes ? Je hebt dan een schuldgevoel van "ik  doe haar naar daar en trek er zomaar samen met dochter en schoonzoon 1 dagje op uit , ben ik geen dikke " profiteur " om anderen voor haar te laten zorgen in mijn plaats ?Dit zijn dan enkele van die vragen die door je hoofd spoken en blijven hangen maar zou  de volgende  beelden  me niet mogen of moeten( toch een heel klein beetje) die vragen het zwijgen opleggen ???????

Dit is haar snoetje als ze beseft dat ze na haar morgenbad in de auto zit en toch slilm genoeg is om te weten waar ze naartoe gaat ! ......

liefs


>> Reageer (11)
21-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- " voor & na

" Voor en Na " ken je die  reclame sprookjes ? Eerst zie je een meer dan volslanke dame maar als je  1 week van hun produkt inneemt ben je zo slank als rietje ! Of nog meer van die nonsens .....ook al geprobeerd met 1 veeg van een bepaald merk  of alle vuil verdwenen is ????.Wel ik ben dan  verdorie een grote dommerik  want mij is dat nog nooit gelukt !Maar ken er toch ééntje die geen sprookje is maar werkelijkheid ' s morgens ,  meer nog het is pure magie namelijk deze ......

Koffie of thee ! Dat is tenminste geen belofte maar de werkelijkheid ... zeker weten !

liefs


>> Reageer (15)
20-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- héhé

Na  deze voormiddag een babbel uurtje(s) met de kleinkinderen was het daarna vlug in de pottjes roeren om eten op tijd en stond op tafel te krijgen en Oef ....het is me gelukt zit eindelijk  aan de pc !Kwam juist ff langs met dit ...

En laat jullie verder doen met wat je bezig was , ook al was het  languit  lekker genieten van het niets doen !

liefs


>> Reageer (10)
19-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-raar ...

" Raar maar waar "! nog geen druppel regen gezien vandaag , zelfs af en toe ff de zon dus ....

Al zal het wel aan men hoela zijn zijn maar we blijven positief !We hebben al genoeg gefoeterd over dat rotweer , eens zal er een einde aan komen , de vraag is alleen nog  " waneer "? Want tegenwoordig is " geduld " iets dat uit de mode is ! Ja zeg verdorie lap dat Weer aan men men laars en zal genieten van  het weekend en hoop dat jullie dat ook doen !

liefs


>> Reageer (12)
18-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- dit....

Dit kan een mens nu goed gebruiken als troost met zo'n kl...weer , hebben hier net weer zo een een stortbui achter de rug Pffff! Maar ondanks alles wens ik jullie toch een

liefs


>> Reageer (10)
17-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-ik ....

Maar.... we hebben niets te willen , we moeten tevreden zijn met wat we krijgen ook al is het weer eens regen ! Dus we zwijgen erover want het mooie aan regen is ....het moet eens ophouden en wie weet dan de zon ? vandaag houden we het ff heel kort maar wens jullie toch allen een gezellige  dag ( ondanks de regen )

liefs


>> Reageer (8)
16-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- oef !

Oef ..... we zijn er weer terug !!!!!Nu laten we alles weer zen gewone gangetje gaan, we proberen weer dagelijks een 20 minutjes van die druk bezette tijd af te knabbelen ( al Leeuwke me de kans geeft ) voor een krabbeltje en s' avonds ff langs komen.dat is toch weer de planning maar .....een goed getimde planningkan ook wel eens een het honderd lopen maar voor nu zijn we er met heel veel plezier terug!
Liefs


>> Reageer (9)
14-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- laat ....

Laat - later en heel laat   dat is het vandaag zeker voor een krabbeltje .Heb de ganse dag al voor ....

kok gespeeld ( dat spelen mag je wel met een korreltje zout nemen ) Morgen de ganse  Clan op bezoek en dat  zijn vele mondjes en maagjes om te vullen .Dat peeceeke zat  vandaag wat in het verdoemhoekje en morgen word het voor dat sukkeltje een herhaling van vandaag .

liefs


>> Reageer (10)
13-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- sterdahlia

Ook al zijn ze wat uit de gratie bij vroeger , ik persoonlijk blijf het  een mooie bloem vinden

 

"De sterdahlia "herinner me nog van de kindertijd .... we hadden geen te grote tuin en bijna alle plaats was ingenomen door groenten en aardappelen maar de mama had een klein hoekje waar er bloemen stonden ! Waaronder deze plant waarop ze fier was toen hij bloeide ! Och het is alles al zo lang geleden en nu heb je keus ten over wat bloemen betreft dat je bijna niet meer weet welke planten te kiezen .Maar toen kocht je die niet die bloemplantjes of bloembollen, ze  werden uitgewisseld tussen buren ! Zou je nu eens moeten proberen .......

liefs


>> Reageer (13)
12-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-wacht ......

Want als je op een mooie zonnige goede dag moet wachten ..... vrees dat het weer niet voor vandaag zal worden , dus maken we er maar het beste van !Het is weekend we mogen de touwtjes wat vieren dus laten we daar dan maar van genieten  ! Maar voor ons Leeuwke is iedere dag gelijk ,  ze moet op tijd en stond haar natje en droogje en het  is bijna " soeptime "dus ...

liefs


>> Reageer (9)
11-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- oef !!!!!

Oef - Oef en nog eens Oef ! Het is een grote opluchting te zien dat bijna alle bloggers met het zelfde probleem geplaagd zitten ! Had al een andere brouwser opgezet " firefox" en gedaan zoals vele onder jullie reeds hebben moeten doen , het "gastenboek "en" reageer "geblokeerd .Hopelijk zal er vlug een einde gestelt worden aan die ongeweste berichten want moet eerlijk bekennen de moed zat in de schoenen zunne gisterenavond !Na 13jaar bloggen en moeten stoppen ???????? zou verdorie met pijn in het hart zijn hoor ! Nu genoeg woorden aan vuil gemaakt heb een bloemetje bij een " dubbele  tweekleurige Datura" !

liefs

Blijkaar zou alles weer oké zijn dus .... ff uitproberen !


>> Reageer (12)
10-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10a -problemen .....

Weet niet of het voor jullie zichtbaar is maar zit steeds met een reclame boodschap als ik iets wil doen , reeds het gastenboek verwijderd maar blijkbaar helpt niets . Zal nu afwachten wat het word en denk erover als het niet ophoud met bloggen te stoppen ! Grtz


>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- oeioei ....

Als je deze bloemen ziet bloeien .....

"De Daturas" dan weet je dat de zomer op zen laatste benen loopt ( als we voorlopig van een zomer mogen spreken ) Spijtig genoeg maar we hebben al lang genoeg geleefd om te weten " na iedere zomer komt er ook een winter " maar .... na die Winter komt er terug een zomer !En daarbij we  zwijgen nog maar over " dat wintergedoe  " en duimen voor een warm najaar wie weet ! Niet te ver vooruit kijken in het leven of het mooie van de dag  gaat aan je neus voorbij zonder het te zien dus ..... genieten we maar van die  bloemen !

liefs


>> Reageer (3)
09-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- a neen hé !

A neen hé maatje , zitten lachen met me omdat men koffie leeg is ? Zal vlug ff bijtanken dan zal je er mogen voor zorgen dat die lekker warm blijft  ! Voila sé dat is beter...met een koffietje naast je gaat alles vlotter !  Al gezien ......we zijn hier weer aan het gek doen hoor vandaag maar ....dat is soms zoiets als een tegenhanger om alle zorgen ff aan de kant te zetten .Zal er maar mee ophouden met dat zot gedoe of  Leeuwke zou zich afvragen waneer het eindelijk "soeptime "is ....

liefs


>> Reageer (9)
08-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- als.....

 Als je zo buiten kijkt .... niet bepaald één dagje waarvan je zou kunnen zeggen " Joepi weer een schitterend zomerdagje " pffff Denk dat de zon al haar energie verbruikt op andere plaatsen van de wereldbol en voor ons sukkeltjes van Belgen is er helaas niets meer over !Och erover foeteren helpt niet maar een opkikkertje zouden we wel kunnen gebruiken , een bloemetje en een vriendelijke groet ?

Dat is dan toch al iets ook al zal het straks aan die donkere wolken te zien binnen blijven worden want.... met een paraplu op het terras gaan zitten zou nu ook niet bepaald een zicht zijn  of toch? Mischien  de voorbijgangers aan het lachen krijgen zou ook toch al iets zijn zeker ?

liefs


>> Reageer (12)
07-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- ook .....

 

Ook al zijn we senioren iets nieuws uit testen kan nog altijd ( we zijn nog niet afgeschreven hoor )  als we eerlijk zijn met onszelf hoeveel onder ons die nog nooit een computer van dichtbij hadden gezien , hebben het  niet met een bang hartje het voor de éérste maal uit getest  ? en die Gsm ? en ga zo maar door ! Al was ook voor vele nieuwe dingen in het begin soms de paniek nooit veraf , tot we ontdekten dat het best wel meeviel om niet te zeggen dat je nu niet meer zou willen missen ! Valt er iets tegen wel .... dan ben je een ervaring rijker !Al die woorden komen hierop neer ..... geniet van het leven en alles rondom U !

liefs


>> Reageer (9)
06-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- beter .....

" Beter laat dan totaal niet "met dat in gedachten nog vlug ff een krabbeltje (ook al is het voor mij veel later dan normaal )Veel hoef ik niet in te tikken op een mogen  we wel zeggen zonnige Zondag , een bloemetje en de tekst doet de rest .....

 


>> Reageer (6)
05-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- hier ....

Hier zijn we dan terug na een avondje zonder ff langs te komen , komt ervan als je zit te kletsen dan is de avond vlug voorbij en dan.....wenkt het bedje Pffffff! Bij jullie ook dat de zon haar speeldagje houd en nu en dan verstoppertje speelt ? hier anders wel hoor ! We denken al met heimwee terug aan die mooie zomerse dagen die we gekregen hebben ! Oesje ... al zo laat hoogtijd voor " soeptime " voor er vodden van komen !

liefs


>> Reageer (13)
04-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-bloem(pje)

Het antwoord van gisteren moet ik jullie helaas schuldig blijven al gok ik persoonlijk op 1 man - de vriendelijk zwaaiende middelste zonder zonnebril ( of niet ?????) Maar zou het vandaag over bloemen hebben ...een van de laatsbloeiende bloemenstruiken in de tuin staat weer te pronken met zen bloemmetje of zou ik beter zeggen " bloemen " ook al heeft hij er momenteel nog maar 2 . Trek niet aan men oren als het mis is maar denk dat het er ééntje is uit de familie van " de hibiscus " ..

 

Uit pure nieuwsgierigheid heb ik deze keer de diameter gemeten en kom aan ....26cm ! Alleen spijtig met dit weer  houden ze nog geen drie dagen stand ! Heb ze nog nooit ergens zien staan en weet iemand soms de naam van die bloemen ?

liefs


>> Reageer (9)
03-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 een .......

Een raadseltje uit Oostende ......

Kunnen jullie uit vissen hoe die 3 mannen het doen ? Of nr1 van onder echt is ? denk het wel of niet ? - nr2 in het midden is echt want lachte en zwaaide naar de vele fotograven - nr3 heb ik zo men twijfels bij maar de vraag blijft ..... hoe doe ze het toch je zag nergens een trapje of zoiets ?????? Blijkbaar ben ik niet de enige die zich die vraag stelde want ze hadden veel toeschouwers die probeerden uit te dokteren hoe de vork aan de steel zat !Jullie de oplossing gezien ????????

liefs


>> Reageer (12)
02-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- herinner ......

Herinneren jullie nog van  in de tijd van toen de dieren nog spraken   het liedje .....

Waar het over ging moet je me niet meer vragen maar had het over dat op wacht staan , kan nu heel nauwkeurig uitleggen hoe dat voelt  .Heb namelijk daarnet letterlijk zelf op wacht gestaan bij ons Leeuwke , de huisgenoot was aan de voordeur aan het werken en die moest al en toe iets gaan halen van een of ander matriaal .Tot daar alles oké maar een voordeur die openstaat dat is voor haar een hemelpoort naar de vrijheid om er vanonder te muizen en ik maar op wacht staan ernaast Pfffff Kan voorlopig de woorden "op wacht staan"  niet meer horen!!!gelukkig is alles nu opgelost en verzekerd met een touw en planken en ben van die wacht af .....oef !( anders was er geen getokkel vandaag )

liefs 


>> Reageer (12)


Foto

Foto

moeder van 6 kinderen & 1 zorgenkind (7 dus)
oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen
3 achterkleinkinderen  !


Foto

Gastenboek
 • dag Steffie
 • BIJNA WEEKEND
 • bijna weekend
 • Groetjes Steffie
 • Fijne avond en dikke knuffel


  Foto

  E-mail mij!


  Voor de zieke

  senioren


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  wayn
  blog.seniorennet.be/wayn
  Over mijzelf
  Ik ben jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in de omgeving van Oostende (belgie) en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 75 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: waken over het welzijn van Stefke & de andere kinderen.

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  gipfelstuermer
  blog.seniorennet.be/gipfels
  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!