NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 17de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  31-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- is zover ....

  Wens jullie allen van harte een ...


  >> Reageer (17)
  30-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- pakjes ..

  Pakjes hier - pakjes daar - pakjes overal zelf in men dromen , 26 pakjes maken en evenveel wenskaartjes met een passend tekstje ...wa wadde zunne dat is niet in 1-2-3 gemaakt hoor  Pfffff !.Ondertussen zit dat blogje wat in het verdoemhoekje maar ....vergeet jullie niet hoor ! We zullen nog maar wat verder aanmodderen met papier en kaartjes en vanavond zullen ze moeten plaats ruimen voor de blog ....zeker weten  !

  liefs


  >> Reageer (15)
  29-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- nu....

  Nu het jaar op zen laatste benen loopt heb ik hier  nog  een  fotoke van de nieuwste aanwinst van  onze  Clan .Natuurlijk kon de trotse papa ( kleinzoon Mike )niet ontbreken ! Dus hier is ze dan de stoerste meid  van onze Clan , vandaag juist geteld 1 maand en 2 dagen oud " Maybelle !"

  grtz & bedankt

  liefs


  >> Reageer (15)
  28-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- het ...

  Het is zover ....we zijn de laatste week van het jaar gestart , tijd om nog die laatste

  aan te vullen .Tijd om die Koeler wat op te poetsen zien of alles aan gevuld is  ..... we zouden eens iets te kort kunnen  komen als er bezoek komt  want "alles op wil zeggen tekort !".Dat denken we toch steeds en als alles dan voorbij is zitten we nog steeds met de restjes of zou ik liever zeggen de rest want we hadden weer eens veel te veel in huis ! Klinkt dat bekend in de oren ? hier ook hoor !Maar voorlopig maken we ons over die restjes nog niet druk  , nog teveel andere dingen die nu onze aandacht vragen want ....wie wil er nu niet een vlot lopend eindejaar ?

  liefs


  >> Reageer (19)
  27-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- rustdag?

  Zondag = rustdag of zou het toch moeten zijn , ff adem halen tussen die eindejaarsfeesten door maar ....ons Leeuwke heeft beslist ...geen rustdag ! Ze is in haar smijtengooibui en je kan bijna niets meer noemen die niet de grond gekust heeft deze morgen van kersballen - langs de kerstman tot een fles wijn  die ik gelukkig door een snelle reflex kon opvangen oef want .....'s morgens vroeg  wijn opkuisen bach  mag er niet aan denken ! We zullen hier dus weer een tandje moeten bijsteken maar wens jullie allen een heel ..

  liefs


  >> Reageer (22)
  26-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- daar zijn ..

  Daar zijn we dan terug! Het Kerstfeest is hier gedeeltelijk in het water gevallen en is gestart met een huisbezoekje van de dokter wat ook meteen betekende ....geen krabbeltjes - geen bezoekjes  aan de maatjes en geen groetje of wensen ..sorry ! Hopelijk lukt het deze avond wel om ff langs te komen ......

  liefs en geniet van die tweede Kerstdag en het weekend !


  >> Reageer (17)
  25-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- kersrdag

  grtz


  >> Reageer (11)
  24-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- kerstavond

  liefs !


  >> Reageer (13)
  23-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- kerstman

  Gisteren in het voorbij gaan ff stil gestaan bij de Kerstman maar ook al is de man een symbool van  Kerstijd ....het blijft een man ! Tussendoor de bezoekjes van kinderen die bijna allen op de ijspiste hun kunde toonden zat hij daar maar wat te niksen tot hij op het idee kwam om alle jonge vrouwen uit te nodigen ff op zen schoot te komen zitten ( de snoeper ) waarvoor velen ook al leverde het een leuke kerstfoto op mooi bedankten .Heb dan maar die plezante  Kerstman  verder laten doen wat Kerstmannen doen en genoten van een  warm koffietje .Genoeg over  Kerstmannen want een kerstgebak dat heeft nog steeds geen voetjes om op zen  ééntje te gaan bruinen in de oven !

  liefs 


  >> Reageer (13)
  22-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- geschenkjes

  " Geshenkjes " het is er de tijd van het jaar voor maar .....wat voor wie is steeds de hamvraag. Duur en groot maar moet dat ? zeker niet , het is de manier en de oprechtheid waarop het gegeven word die telt ...dan is zelfs het kleinste prulleke een heerlijk  geschenk ! Weet ondertussen wel dat voor velen onder ons ( ook al zullen we het niet openbaar willen toegeven ) het volgende door zen onderliggende betekenis een hemels geschenk is .....

  .

  Die bloemen en bonbons  veraden soms meer dan woorden ! Voor de kleinkinderen die reeds alles hebben wat hun hartje wenst iets uit kiezen is een ander paar mouwen , dat zal  me nog wel ff bezig houden Pfffff!

  liefs


  >> Reageer (15)
  21-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - bij ....

  Bij de Sint geprobeerd om een antwoord en oplossing over het probleem te vinden en die heeft er maar mooi zen botten aan geveegd .Dus maar op het verlanglijstje zetten voor de Kerstman , die wijze man  weet misschien  het hoe en waarom over het volgende probleem  dat verdorie maar niet wil lukken ...

  .

  Ben wel aan het zwanzen hoor , ben tevreden met wat we hebben en iedereen kunnen geven wat hen toekomt maar dat andere " de miraculeuze " vermenigvuldiging van dat  wasgoed blijft een open vraag ! Mischien is dat een soort wonder zoals de vermenigvuldeging van dat brood en die vissen , wie weet ! Al begrepen zeker .......die feestdagen komen eraan en dan mogen we al eens het zotje uithangen ...of niet soms ? Onderussen is het nog steeds een gewone Maandag dus ... terug aan de slag !

  liefs


  >> Reageer (17)
  20-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- Welgezind ?

  .


  >> Reageer (19)
  19-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- die twee ...

  Die twee samen dit jaar zal noppes zijn , die éne zou ik niet willen missen maar die andere mag voor mij persoonlijk lekker smelten !De kleintjes zullen wel hun sneeuwpret missen maar op de weg is het een stuk veiliger  .Voor de thuisblijver is de karwei van het sneeuwruimen  voor deze winter nog wat uit gesteld ( hopelijk afgesteld ).Als je het zo bekijkt zijn we al bij al toch dik tevreden met de meevaller van het weer , ook al trekken de geleerden aan de alarmbel wat de opwarming van de aarde betreft !Maar sorry geleerde bollen op Kerstmis denken we liever voor ff aan wat anders zols ...vrede - broederschap onder de mensen en meer van dat alles en dat is misschien niet zorgzaam  op de natuur maar wel op de mensen die erin leven !En dat vind ik even belangrijk misschien zelfs belanrijker !

  liefs


  >> Reageer (16)
  18-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-de nagel ....

  Dat is nu eens de nagel op de kop sé ! Was  het geen waar geweest dan had ik het hier in dat rommelkotje geen 10jaar uit gehouden ! Wil nu ook  eens langs deze weg  zoals het past bij het eindejaar  iedereen bedanken voor de vriendelijke woorden - de leuke  plaatjes & krabbeltjes - Hopelijk kunnen we en zullen we nog jaren doorgaan ! Dit is dan meteen ook men éérste goede voornemen voor het jaar 2016 en ...dat is er eentje die belofte die ik zeker zal nakomen !

  liefs


  >> Reageer (14)
  17-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-genieten ...

  Diegenen die een foto willen maken van vogels die zich tegoed doen aan de gul gestrooide zaadjes op een eetplekje  zijn er aan voor de moeite ! Die Plekjes zien er meestal zo uit ....

  Verlaten of af en toe komt er eens ééntje wat snoepen en dat is het , ze vinden nog steeds eten in de natuur !Dus we zijn niet alleen die volop genieten van het mooie weer voor de tijd van het jaar!En genieten doen we van dat weer en onze knoken  ook !

  liefs


  >> Reageer (18)
  16-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-nadat....

  Nadat gisteren dat shoppen met de dochters wat is uitgelopen  met platte potemoné thuis gekomen en zoiets geworden  is in de aard van hieronder ......

   Was het " trouw op post zijn "gisterenavond  aan men hoela, kaarsje was opgebrand ! Maar we vliegen  er vandaag met opgeladen batterijen terug in !Al zal het voor nu een kort krabbeltje worden want ... gisteren er vanander muizen =  vandaag dubbele shift draaien zunne  ( eigen schuld dikke bult é)

  Nog een fijne dag en.... liefs


  >> Reageer (15)
  15-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-vandaag ...

  Is vandaag in vogelvlucht want ....dat vogeltje hier is vandaag ribbedie samen met de dochters kerstinkopen gaan doen !Vanavond ben ik zoals gewoonlijk weer trouw op post hoor !Dus tot dan ......


  >> Reageer (18)
  14-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- smile

   Ook al is het niet de plezanste dag van de week ..ook kijk je mischien aan tegen een Himalayberg wasgoed , ook al lijkt of je door die vele Maandagklusjes  er geen eind aan ziet...Smile ! Is nog de beste remedie om die Maandag zonder kleerscheuren door te komen want een slecht gezinde troela is voor niemand aangenaam .Zal maar men eigen raad in werkelijkheid om zetten en vlug die trekker en dweil terug aan het werk zetten voor ik hulp krijg van ons Leeuwke ,  of het nu een emmer vol met dweilwater of water in het bad is  .....volgens haar normen is water " speeltime " eender hoe of waar !

  liefs


  >> Reageer (19)
  13-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- rustdag !

  Ben er het volledig mee eens "Zondag is rustdag "maar maar zo bont als hieronder zullen we het hier ook nu weer niet maken ....

  Als je zo naar buiten kijkt ....een opwekkend weertje is het niet bepaald  ola... geen gezeur over het weer  is Zondag vandaag ! Op die dag proberen we steeds alle zorgen wat opzij te schuiven , hoe noemen ze dat ook weer  ?  " Ff dat koppeke vrijmaken "of zoiets in die aard ( wat niet altijd makkelijk is als je dagelijks met je neus op de feiten word gedrukt )Ola ...spreek nu duidelijk men eigen woorden tegen dus....' geen gezeur vandaag het is Zondag "

  We zullen maar ( proberen )genieten van die rustdag om wat op overschot te hebben voor de drukke eindejaarsdagen er aan komen , wens jullie dan ook een fije Zondag met alles wat je vandaag doet (of juist niet doet )

  liefs


  >> Reageer (18)
  12-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- weekend !

  Hebben jullie ook de indruk als je op Zaterdag uit bed komt dat het steeds een beetje aanvoelt als Vakantie ? Hier is dat toch zo het gaat er in het weekend wat losser aan toe .....ieder huishouden heeft  zo hun eigen gewoontes hé .Zit ik hier nu naar dat scherm te staren en ..............geen zin - geen woord - zelfs geen letter die  in dat koppeke opkomt om hier neer te krabbelen , is verloren moeite Pffffff !Zal maar de pijp aan Maarten geven Maar niet zonder jullie  een heel gezellig weekend te wensen ........

   


  >> Reageer (17)
  11-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- het weer !

  We zullen vandaag maar eens openen met de meest klasieke opener van een gesprek " het weer  .Bij jullie ook zo grijs en grauw wachtend op die regen ? Hier anders wel ...voila sé dat was het weerbericht uit het rommelkotje  en daar blijft het biij  want het voorspellen hoe dat weer verder verloopt ...daar waag ik me niet aan !De spreuk " schoenmaker blijf bij je leest " indachtig laat ik dat voorspellen over aan de weervrouw (of man ).Gisteren wat zitten rommelen op het internet alles draait weer rond Kerstmis en vrede en goede wil maar vrees dat diegene die het zouden moeten lezen zich daar juist geen bal van aan trekken , ze hebben wat wij noemen " een paardebril op " en zien slechts wat ze willen zien " hun eigen fanatiek gedoe ".Héla wat zit ik me hier weer druk te maken ? waarom ? Zijn ze nog voor rede vatbaar ? Is er nog een weg terug voor hen ? Vrees van niet ....hoe zal dat alles eindigen ????? vragen - vragen en nog eens vragen waar nog niemand een antwoord op weet !Zullen vlug aan iets anders denken zoals bevoorbeeld dit ......

  .

  liefs


  >> Reageer (19)
  10-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- verd......

  We zijn dit najaar zo verwend geworden met de temperaturen dat nu het 2gr kouder is we al lopen te tutteren en zagen over die kou , verdorie zijn wij toch verwende nesten ! Of is het de aard van het beestje " de mens " steeds  van alles naar onze eigen zin te willen hebben ? Spijtig genoeg zit het leven zo niet in elkaar en moeten we ons soms erbij neerleggen aan wat we niet kunnen veranderen .Zoals ik me er nu  moet bij neerleggen dat de klok ongenadig verder tikt en een punt moet zetten aan dat krabbeltje want half gare  pattatjes zijn nu ook niet bepaald  lekker dus ...... .liefs en maak er een

   van ( met proberen verliezen we niets )


  >> Reageer (14)
  09-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- moeder & vader......

  Moeder & vaderliefde wat het betekend ? Meer uitleg hoeft daar niet bij .....

  .

  De kleinzoon Mike met zen 13dagen oude dochterje Maybelle !

  liefs


  >> Reageer (22)
  08-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- al is.....

  Al is die morgen  ver gevorderd en leunt het al meer aan bij de middag maar ....een mens moet ergens met iets starten en waarom niet met een goede morgen of goede dag te wensen !We zijn als kind geleerd om beleefd te zijn en met het ouder worden ondervonden  dat.....als je iets niet ten volle eerlijk en gemeend is beter te zwijgen ! Ola ....geen zware kost vandaag er schijnt een heerlijk zonnetje en het ziet er een mooie dag uit , waarom je dus druk maken ? Zitten jullie ook al  met die eindejaarsfeesten in het achterhoofd ? wat zal de menu worden ? wat zullen we dit jaar in de pakjes stoppen ? Iedereen wil toch steeds opnieuw met Kerstmis en eindejaar verrassend uit de hoek komen hé ,dus voor nu is het zoeken en zoals ze steeds zeggen " wie zoekt die vind "Genoeg gekrabbelt want zoals ik daarnet zei ...bijna middag dus

  liefs


  >> Reageer (20)
  07-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- hoihoi

  Hier zijn we dan terug in goed gezelschap van een straffe koffie en voor jullie een

  Heb het gisteren morgen goed laten afweten hé op de blog ? Had vooral veel werk om in de potjes te roeren , alhoewel roeren is niet het juiste woord voor mosselen , die moet je af en toe ff opschudden !Al begrepen zeker had bezoek van enkele mosselfans en het was druk en dat peeceeke is triestig stilzwijgend in zen hoekje  moeten blijven ! Maar we zijn er terug met ons gekrabbel en voor het geval je het zou vergeten zijn ....we zijn maandag dus ...vooruit met de geit is klusjesdag !

  liefs 


  >> Reageer (22)
  05-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- in...

  Is voor de verandering weer eens in vliegende vaart want zoals bij vele oma's en opa's is de Sint geweest voor nee ....niet voor ons hoor maar voor de kleinkinderen ! Zonders het volgende is een Sint feest niet voledig .....

  Maar die  hebben nog steeds niet geleerd om aan" zelfbakken " of hoe je zoiets zou kunnen noemen te doen , er is nog steeds wat hulp van buitenaf nodig en dat ga ik nu vlug ook doen sé .Die bleekscheten een mooi kleurtje geven in hun eigen zonnebank , dat ze moedig de laatste toch naar de mond kunnen aanvatten !

  liefs ...oja Fijne Zaterdag !


  >> Reageer (28)
  04-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-het is....

  Het is eindelijk zover ....we zijn Sinterklaasweekend , die kleintjes zullen wel een zucht van opluchting slaken nu het eindelijk zover is !Toch vraag ik me af ....zouden ze er zo reikhalzend naar uitkijken als wij in onze tijd ? Voor ons was de Sint de enige mogelijkheid om een nieuw stuk speelgoed te krijgen en nu ... zit iedere oma & opa met de handen in het haar  bij de vraag " wat kan ik hen nog geven- wat hebben ze nog niet ?".Gelukkig maar dat de tijden veranderd zijn maar toch .... wij waren zeker even gelukkig met dat éne stuk als nu met een hele lading ! Genoeg over die Sint ....het weekend zit er aan te komen als dat nog niet voldoende is om je dag op te fleuren ...dan zal ik maar ff dit erbij zetten ......

  liefs


  >> Reageer (17)
  03-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- vroeger

  Misschien ff terugblikken in de tijd vinden jullie  tijdverspillend en toch is het goed om nu en dan achterom te kijken en zien wat de mens zoal verwezlijkt heeft .We zijn zo gewoon aan onze moderne hebbedingetjes ....denk maar aan de pc en een tekst vertalen ! Met 1 druk op ons  toetsenbord  en ....hopla daar is onze mooie vertaalde tekst !In de beginjaren 1900 hadden ze er eindelijk wat op gevonden om dat vertalen makkelijker te maken namelijk dit ......

  Daarmee was de kous nog niet af hoor .......éérst iemand vinden die de taal machtig was van eigen taal en de  te vertalen tekst  ( wat in die tijd niet zo vanzelfsprekend was )Daarna nog leren dat ding te gebruiken en ze konden eindelijk vertalen !Wat denk je nu ????? Hoera  voor  de vertaalknop op ons peeceeke ????? ik ook hoor !Nu iets doen dat niet modern of ouwerwets is , het was en is iets van alle tijden ....ons Leeuwke soep geven dus .....

  liefs


  >> Reageer (16)
  02-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- vogels

  Vogels die in de vrije natuur rond fladderen zijn dat dan wilde vogels ?????? Zo ja ...vrees dan dat we toch het begrip " wilde vogels "  eens zullen moeten onder de loupe houden hoor , toch zeker als een bezoekje brengt aan Oostende !Kan je bijvoorbeeld ....

   dat een wild vogeltje noemen als hij(of zij ) neerstrijkt vlak naast je waneer  je op een verwarmd terrasje  geniet van een koffietje en .....om nog meer dat woord ( wild )tegen te spreken  doodleuk op de lege stoel naast je komt te zitten ( straks komen ze nog op je schouder zitten )Blijkbaar was hij (of zij )verzot op het koekje dat naast die koffie lag , gelukkig maar was het geen zeemeeuw want die maken er korte metten mee ze stelen in duikvlucht je koekje en zijn ribbedebie. Maar tegenwoordig mag  je die beestjes niets meer  toestoppen of je krijgt een gasboete aan je broek ( al heb ik persoonlijk het nog nooit zien gebeuren ) Voila sé was eens niet over bloemetjes en bijtjes maar over vogeltjes !.

  liefs


  >> Reageer (19)
  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- feestmaand !

  Ze is gestart " de feestmaand " of er met zoveel overtuiging gefeest zal worden als andere jaren ???? Dat valt nog af te wachten want in deze woelige tijd zijn er geen zekerheden meer in het leven !We hopen voor het beste ....dat is het enige wat we kunnen doen !Oef ....die stormwind is ( voorlopig )wat minder , zelfs de regen is voor het ogenblik niet van de partij ( zal het maar niet uitspreken of we krijgen weer zo'n bui over ons pfff) .Vandaag word het  door de omstandigheden (rara door wie ?????) een kort krabbeltje maar geen laatste punt zonder eerst nog ff dit  .....

  liefs .


  >> Reageer (23)
  30-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-opstaan !

  Al zijn jullie waarschijnlijk zoals hier reeds lang aan de slag !Zal nu eens zagen over vroeger zoals alle oude bezekes .........hoeveel kinderen zelfs volwassenen zouden nog wakker gemaakt worden door het kraaien van de haan ? 1 op 100 ? of zouden we het beter houden bij 1 op 1000 ? Al je dat gekraai hoorde mocht je  je nog eens omdraaien en weg doezelen , heerlijk was dat ! Tegenwoordig  word je gewekt door een gerinkel -gezoem of muziekje ! Alleen  als je  bij de gelukkigen hoort  en senioor bent dan word dat dreigende gerinkel naar de vuilbak verbannen en sta je op als je wakker bent en dat is dan ook weer heerlijk !En nu hou ik op met die ouwe meekes praat want ....die verdomde trekker een dweil vertikken het om  verder in hun ééntje  voort te doen Pffff!

  liefs


  >> Reageer (21)
  29-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- regen ....

  Regen - regen en nog eens regen ( hier toch )maar ......

  De spreuk is misschien mooi  en bemoedigend als het het figuurlijk bedoeld word....maar letterlijk is het toch maar een natte bedoening zunne ! Ola ...basta met dat negatief gedoe ....we zijn weekend en Zondag is daar het hoogtepunt van en dat laten we door niets vergallen dus .....vergeet regen en maak er een zonnige  dag van !

  liefs


  >> Reageer (17)
  28-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- - zon !

  Ook al is het geen terrasjesweer meer, we kunnen er toch van genieten ! Oef ....die grootste drukte van de verwelkoming van dat klein bubbeltje is wat achter de rug , het is nu aan de ouders om te zorgen  dat  het kleine bubbeltje een gezonde vrolijke jongedame word en zo ....blijft de wereld draaien !Ondertussen zijn we bijna aan het einde van de maand November , nog 1 maandje te gaan en dat jaar zit er ook al weer op !Verdorie wat gaat die tijd vlug ...voelt het bij jullie ook zo aan ? Als je achterom kijkt dan is het net of dat die veel besproken en gevreesde jaarwisseling van 1999-2000 gisteren was , er zou van alles gebeuren met die computers en er gebeurde juist niks .Duidelijk bewijs van ....geen paniek wat er ook gebeurt - blijf steeds het beste hopen !Wat we nu ook doen in deze woelige tijden !

  liefs en een gezellig weekend !


  >> Reageer (11)
  27-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- kleinzoon

   De papa Mike( men kleinkind )stelt met trots zen dochtertje voor " Maybelle "....

  En of de oma( dochter Claude ) fier is op haar kleinkind hoef ik niet te vertellen zeker ?

  En die fotos werden hier op de blog gezet door ondergetekende een  even grote fiere overgrootmoeder!

  liefs


  >> Reageer (26)
  26-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- vraag ...

  Vraag me nu niet voor het ogenblik om hier iets zinvols neer te zetten , zou toch  iets worden die geen steek houd ! Loop nog net niet zoals de jonge lui met men Gsm in de hand ( maar is toch toch binnen handbereik )te wachten op het verlossende berichtje dat alles goed verlopen is en de Clan er weer   een gezond nieuw achterkleinkind  rijker geworden is ! Mijn gedachten zijn bij de kleinzoon en vrouwtje en ....we wachten geduldig (pffff ) af

   

  liefs


  >> Reageer (17)
  25-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-thuisblijver

  Het is niet omdat je een thuisblijver bent dat je geen aandacht meer schenkt aan wat gaat en staat in je omgeving of verder  , het is niet meer als vroeger dat je dan afgesloten bent van de wereld en niets meer weet !We hebben onze gsm's onze pc , we hoeven maar op een knopje te drukken en de wereld is in onze living .Maar toch zijn er dingen waar ik benieuwd zou zijn om het antwoord te kennen onder andere dit .....

  Was de schrijfster of schrijver  een wijsneus die graag  iemand de les wilde  spellen ? Of was het iemand die altijd tijd tekort komt en zo zen eigen onmogelijk onuitvoerbare  droom op papier zette ? Of was het doodgewoon iemand die de inspiratie van het moment op papier zette en vond dat de  woorden mooi klonken ?Zal het wel nooit weten dat is het geheim van de schrijver of schrijfster van die woorden !Al goed en wel ....is nu in razende vaart er weer invliegen zunne !

  liefs


  >> Reageer (15)
  24-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-foefelen

  Gisterenavond laat zitten foefelen ....éla was geen foefelen zoals je nu zit te denken , was foefelen op de blog !Dat moet hier altijd 's avonds laat gebeuren als Leeuwke in dromenland is of het kost me  een ganse dag .Zodoende is dat "ff langs komen er bij ingeschoten maar vanavond ben ik weer trouw op post ! Heb zelfs met de gedachte gespeeld om alles volledig stop te zetten( dat eeuwige tijd gebrek é pfff) maar als het erop aankomt kan ik als het moet  een doorzetter zijn dus ....ben ik er nog !Nu genoeg over mezelf en blogperikelen ....Is verdorie koud zunne vandaag het is beybey Herst - welkom winter want zo voelt het toch aan Brrrr! Gelukkig staat dat peeceeke dicht bij de cv maar willen of niet ...einde koffiepauze !

  liefs


  >> Reageer (17)
  23-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- geloof ....

  " Geloof in jezelf " dit was daarnet de code bij tinypic om een plaatje op te laden ! Dit deed me ff nadenken ....doen we dat wel ? Dat sommigen overlopen van zelfvertrouwen is geweten maar voor sommigen heeft dat zelfvertrouwen door een of andere gebeurtenis een ferme deuk gekregen en het vraagt  een sterk  karakter om zoiets te boven te komen !Ola ....dat is verdraaid zwaar op de hand om met zoiets te starten op een zonnige zij het wel koude Maandag , zal er dan maar niet verder op ingaan ! Of we nu blaken van zelfvertrouwen of dat het op een laag pitje staat ....we zijn wie we zijn en dat is het !

  liefs


  >> Reageer (12)
  22-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- vandaag ....

  Vandaag Zondag =rustdag ...voor zover je van een rustige dag kan spreken in deze woelige dagen ! Maar vandaag laten we al dat geweld en dreiging achter ons en genieten we van de dag waar alles kan en niets moet ! Terwijl ik die woorden " niets moet " aan het intikken ben ...zouden we kunnen wennen aan dat niets moeten ? Stel je ff voor ...je komt uit bed redelijk laat want je moet niets dringend doen - je onbijt heel lang want je moet niets doen - hoe moet je de tijd vullen tot de middag om je voetjes onder tafel te steken -pc-lezen ?Middagmaal dito van 's morgens lang tafelen en dan ? Pfffff amaai zunne heb al genoeg van de beschrijving alleen en dan is het nog maar namiddag !!!! Geef mij maar men gewone drukke leven hoor , vingers draaien zou niets voor mij zijn !

  liefs en


  >> Reageer (18)
  21-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- verbazen ....

  Iedere dag als je het nieuws ziet denk je " Nu zal wel het ergste voorrbij zijn van die dreiging en geweld  " tot je verbazing kan het nog steeds wat erger !Wat gebeurt er toch  allemaal , zijn de mensen zo onverdraagzaam geworden ?Waar gaat die wereld toch naar toe ? Hopelijk zien de mensen eindelijk in dat geweld niets oplost ! Maar wie zijn wij kleine mensjes om daarover een mening te durven hebben , waneer word er ook eens met ons rekening gehouden ?Het zat me blijkbaar hoog vandaag , de gal is nu uitgespuwd  .....we zullen maar overgaan tot de orde van de dag en ons niet laten intimideren !Wens dan ook jullie van harte een....

  liefs


  >> Reageer (11)
  20-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-rustig

  Vandaag is het net of alles op " pauze " staat ....het weer is aan het twijfelen welke kant het zal opgaan ...regen -kou ? De vrijdag wachten we ook  ongeduldig  af  waneer weekend eindelijk zal starten  !Zelfs hier is de pauzeknop ingedrukt ....geen gedacht wat hier te krabbelen valt pffff  na bijna 10jaar dat dagelijkse krabbeltje  kan het wel eens gebeuren dat die krabbelideetjes wat opgedroogd zijn maar morgen is er een nieuwe dag en staat die pauzeknop op "uit "en zal alles  misschien weer in razend tempo verlopen  ! Zal het dan ook maar voor bekeken houden voor nu alleen nog dit ......

  liefs


  >> Reageer (18)
  19-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- triest

  Voila sé ....daar zijn we weer na gisterenavond een avondje zonder blog , zieken bezoeken moet je nog altijd gaan opzoeken die komen niet aan huis hé .Triest - triest ....niet ik of de zieke maar dat weer  ,je zou er verdorie de wubbers van krijgen en vrolijk word je daar ook niet bepaald van regen - regen en nog eens regen pfffff !Goed voor de verkopers of verkoopster van paraplus ! Over dat pluke gesproken ....heb je als eens goed gekeken wat een bizarre vormen sommigen hebben ? Hier en daar een deuk - kapotte baleinen - soms meer een vierkante dan ronde vorm  enzovoorts .Maar hoog tijd om er een punt achter te zetten maar niet voor er hier niet 1 maar een heel kruiwagentje vol bloemen komt te staan om die grijze regendag wat op te fleuren

  liefs


  >> Reageer (15)
  18-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- werk !

  Ook al denken we tegenwoordig dat de wereld naar de vaantjes gaat of volledig op zen kop staat ...er zijn nog zekerheden in het leven ! Ook al zien we tegenwoordig de toekomst somber in ...het eindejaar zit er aan te komen en dit is een waarheid als een koe ,wij op ons eigen manier denken er ook wel  reeds aan of niet soms ? Wat word het Kerstmenu?  - wat word het nieuwjaarsmenu ? hoe zal ik het dit jaar schikken dat iedereen een plaatje heeft  ( want ieder jaar komt er weer ééntje bij )?In Oostende zijn ze er al enkele weken druk mee bezig om weer die Grote markt om te toveren tot een ijspaleis met ijspiste en alles wat erbij hoort !Er komen  standjes waar je gezellig kan kijken naar de kunsten van de schaaters slurpend aan een glasje wijn of koffietje of eender wat !Kortom het word weer een gezellige eindejaars tijd !

  Maar ....zover is het nog niet en voor nu ......enzv

  liefs


  >> Reageer (13)
  17-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- verrassing !

  De knoppen van de nieuwe bloemen voor volgend jaar  van de rododendrons  worden in het najaar gemaakt en met dit mooie najaar zorgen ze toch nog dit jaar voor een verrassing....

  Blijkbaar zaten er enkele ongeduldigen tussen die niet konden wachten tot volgend jaar en nu reeds in volle bloei staan  .Nu over iets anders .....heb medelijden met de voetbalfans die door de dreiging  van geweld hun match van de rode duivels moeten missen .Maar troost jullie ...beter een uitgestelde match dan een bloedbad !Ook al halen die fanatiekelingen (in mijn ogen moordenaars ) nu ons leven  wat overhoop  .... we moeten denken aan onze kleinkinderen en niet toegeven ze krijgen ons niet klein zeker weten !!!!!!!!

  liefs


  >> Reageer (17)
  16-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 -welkom ...

  "Als je iets doet doe het dan goed "Dus verwelkomen we de nieuwe week met goede moed , ook al heeft  ons  vertrouwen in de mensheid een ferme deuk gekregen !Bij de pakken blijven zitten en toegeven aan de angst is die fanatiekelingen laten zegevieren en dan kennen ze ons de gewone mensjes nog niet goed !En nu is het genoeg geweest over hen die ik van harte een even zinloze dood toewens als de onschudige mensen in Parijs en waar ook ter wereld !Verdorie ben geen haatdragend persoon maar teveel is trop en trop is te veel !We zullen het dan maar nu  over een andere boeg gooien ...bij jullie gisteren ook zo'n stormweer ?hier was het je vashouden aan de takken van de bomen hoor ! Ola ....hoor daar een verdacht geluid bij Leeuwke ......

  liefs


  >> Reageer (23)
  15-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-vraag ....

  Vraag me toch af ...hoeveel doden moeten er nog vallen in naam van hun geloof ? Heeft dat moorden nog iets  te maken met geloof ?Of  is het simpel dat er geen weg meer terug is voor hen en nemen ze daarom zoveel mogelijk onschuldige mensen ( die ze bestempelen als ongelovigen )mee in hun dood ? Doet me ergens terugdenken aan de oorlog 1940- 1944 toen Hitler alle joden wilde uitroeien .Als die fanatiekelingen alle ongelovigen ( volgens hen toch ) willen  uit roeien zullen er  nog maar weinig mensen overblijven ! Waar ik nu medelijen mee heb zijn niet alleen de onschuldige slachtoffers maar ook de gewone mensen die eerlijk zijn in hun geloof en nu dreigen de dupe te worden van de moordlust van IS .Zullen  wij senioren  nog ooit  ......

  .

  beleven ????????? liefs


  >> Reageer (18)
  14-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-pakkestijd

  Dat is er eentje van verleden nieuwjaar en straks is het weer van datte - de Sint - Kerstdag - Nieuwjaar het word weer pakjestijd ! Dat is niet het moeilijkste dat geven maar de vraag " wat word het dit jaar " is een heel stuk ingewikkelder ! Vraag me af of het bij jullie ook steeds een zoektocht is van " wat voor wie "Die kleinkinderen zijn zowiezo al verwend , ze hebben alles wat hun hartjekan wensen .....hoe kan de Sint hen dan  nog verassen met iets nieuws dat dan ook nog plezierig moet zijn....dat word weer zoeken  pffff !Dan die Nieuwjaar ......zoek maar ff een leuk prulleke voor de ganse Clan die persoonlijk moet zijn maar ook leuk en op ieders zen lach spieren werkt ! Dat is verdorie geen makkelijke opdracht , ook al zitten we nu nog met de handen in het haar ieder jaar lossen we het op en ....zal dus dit jaar ook wel zo zijn  zeker !

  liefs


  >> Reageer (6)
  13-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- Vrijdag !

  Vertouwt me het gezegde over iets of iemand die ondanks alles toch zen gewone werk of gewoonte aanhoud "  De boer ploegde altijd maar voort "?Wel iets in die aard kan je zeggen over " de daturas ...

  "Hij verloor bijna al zen bladeren maar zen bloemen bloeiden dapper door " Het is wel geen zicht een bijna kale struik met daaraan bloemen , de natuur kan soms  toch verassend uit de hoek komen hé ! Wat ik nu vandaag nog wilde zeggen .........Laat je niet beinvloeden door die volgens sommigen dreigende datum  " Vrijdag de 13de " is maar een dag zoals iedere andere integendeel ...is al een voorstart van het weekend !Dus lap alle ongeloof aan je laars en geniet van een zachte herfstdag !

  liefs


  >> Reageer (18)
  12-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- verleden

  Erg veel zin om iets te schrijven over een oorlog zat er gisteren niet in , zat in gedachten in het verleden meer bepaald bij deze mens ...

  Men vader geboren in 1884 en overleden in 1958 , hoe erg het moest geweest zijn om  in de loopgraven de gruwel van de oorlog mee te maken ! Hij was bij de gelukkigen die het overleefd hebben zonder hinder van het mosterdgas ! Wat ik toch wel eigenaardig  eraan vind ....heb slechts éénmaal in zen leven horen vertellen van de tijd van toen en dan was het nog iets dat weinig  met de oorlog te zien had ." We zijn in kolonne te voet van Antwerpen naar de Ijzer gekomen "en dat was het , nooit een ander woord over  de oorlog gehoord  .Nochtans had hij vele ere tekens waar hij bijzonder trots op was , niemand mocht ze aanraken en ze kwamen slechts éénmaal in het jaar uit hun doosje en dat was op 11November op de samenkomst met wat nog over was van zen kameraden ! Kan je vezekeren dat er dan een stevige borrel op gedronken werd !

  liefs


  >> Reageer (17)
  11-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 November

   Er zijn in onze moderne tijd geen woorden die zo hol klinken als de  recht  uit het hart en goed bedoelde kreet van  na de eerste wereld oorlog ...

   "  Nooit meer Oorlog "

                                  

  Liefs                                     


  >> Reageer (14)
  10-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- listen .....

   " Listen to the music " was de code om die foto om te zetten in een hyperlink om hier te kunnen neer te zetten maar ....de enige muziek die ik nu hoor is dit van de bladblazer - bladzuiger ( hoe noemt  zo'n ding eingelijk ?)want een straat in de omgeving van bomen ziet er na één nachtje zo uit .....

   

  En nu is het genoeg over die herfstperikelen hoor , tijd voor wat anders !Als er nu eens niet anders in dat koppeke zit?????? .......Moet ik nu zeggen " dat koppeke is leeg " of " dat koppeke zit overvol "  wat de juiste benaming ook mag wezen zoiets  kan gebeuren é ...dan kunnen we niets anders dan er voor nu  een punt achter zetten want lijk vandaag net een besluitloze "trien "! Oja bijna vergeten ...nog een prettige dag gewenst !

  liefs


  >> Reageer (15)
  09-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- een ...

  Ook al is die morgen  al weer bijna verleden tijd , je moet toch ergens mee aanvangen en een groet is altijd een goed begin ( ook al weten we soms niet wat erop zal volgen ) Kon het echt niet laten om een goededag plaatje uit te kiezen met bladeren ,er zou nu een lofzang van hoe mooi de herfst wel is met al die kleuren   moeten volgen maar ......mis hoor ! Voor de ogenblijk is het nog steeds de keerzijde van bomen  en vallende bladeren die de bovenhand heeft ! Oesje ...ben aan het doordrammen , zal er maar vlug een punt achter zetten want .....

  liefs


  >> Reageer (19)
  08-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- spelen...

   

  Dat is nu eens lekker spelen en rollebollen in die afgevallen bladeren , heb ik daarnet ook gedaan ! Zie jullie al denken en voorstellen hoe dat er zou uit zien maar neen hoor .... geen spelen en rollebollen maar  waar ik van spreek is het opruimen ervan pfffff ! Het komt bijna langs men oren uit , strak zie ik s' nachts  nog  in men dromen bergen bladeren die  me grijnzend aankijken en roepen " ruim me op - wij willen opgeruimd worden " . Maar dan denken  we toch ff met heimwee terug aan de zomer hoe heerlijk het was om in de schaduw te zitten van die zelfde blaadjes die nu triestig op de grond liggen ( zucht ) Maar genoeg van die klaagzang de zon schijnt - het is heerlijk weer en die afgevallen blaadjes ? ....wel die moeten nu maar blijven liggen tot morgen sé !

  liefs


  >> Reageer (20)
  07-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 een bbq

  Een bbq  buiten in November ? denk dat de mensen je gek zouden verklaren maar als je ff nadenkt .....onder een afdak met een warmtestraler en die brandende bbq naast je  met die temperatuur?????? ...dan is nog geen zo'n zot idee  !Zal er maar vlug bij zeggen mij niet gezien  hoor , ben daarvoor een veel te grote koukleun !Was maar idee die naar boven borrelde toen ik ons Leeuwke buiten zag rondlopen maar .....ja zeg  niet alle ideekes kunnen even schitterend zijn hé !Alé genoeg het zotje uit hangen ...terug het ernstiger werk aan pakken en nu mag je 2 keer raden wat het op dat uur( 11:15u) zou kunnen zijn ??????  juist ja goed geraden ...een kus van de juffrouw en 1 bank vooruit !!!!!!!

  liefs


  >> Reageer (18)
  06-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- tuttebel !

  Eerst en vooral bedankt voor de reacties wat betreft de Windows 10, kan daar dus uit opmaken dat het nog niet op punt is en dat er nog hier en daar kleine addertjes onder het gras zitten  !Dat ik niet de enige ben die terug gekeerd is naar een oudere versie .Wat  verder ook nog ? verdorie ben  dan toch geen " tuttebel "  (hoop toch van niet ) !We  blijven dus maar verder aanmodderen met onze  vertrouwde Windows 8 en dat is dat !.Hier is de huisorkaan ( stefke )   wat gaan liggen  maar met haar weet je nooit dus ...geen lang getokkel als we ongelukken willen vermijden !

  liefs

  Dat weet ik nu eens heel zeker sé


  >> Reageer (19)
  05-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- fijne .....

   

  En een fijne morgen is het zeker want ook al gelezen of gehoord dat ze weer spreken van 20gr dit weekend ? Verdorie dat weer staat toch op zen kop maar voor mij niet gelaten zunne , we kunnen er maar van genieten ! Wat ik me  al een tijdje afvraag ....hebben jullie ook die Windows 10 ff uit getest en ben ik de enige die braafjes terug gekeerd is naar de vertrouwde  Windows 8 ? Ben ik nu zo'n " tuttebel " die liever werkt met wat we hebben en weigerig staat tegenover iets nieuws of ben ik de enige die last had van reclame met die Windows 10? Ben toch benieuwd hoe het bij jullie verlopen is ! Oesje ...tijd om er een punt achter te zetten want vliegende voorwerpen is niets maar dat steeds opnieuw opruimen pffff!

  liefs


  >> Reageer (16)
  04-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- zon..

    " Zon of geen zon ?" Dat is de vraag van de dag , hier in alle geval (nog ) geen zon maar zoals steeds wat niet is kan nog komen !We zouden toch wel heel ondankbare schepsels zijn als we nu zouden foeteren op en over  het weer hé! Over iets anders ....vraag me  soms af of  ons Leeuwke  niet iets van een goochelaar in zich heeft  .Stond naast haar en keek naar  haar omdat  haar gezicht voor een onbekende reden  weer eens op donderweer stond  en dan ging  verdorie  alles zo vlug .....men kopje & koffie op de grond ! Stond er met men neus op en had haar nooit zien uithalen naar dat kopje , dat is nu echt wat ze zeggen " in de zak gezet worden waar je bijstaat " maar nu heeft die goochelaar( ster )een hongertje dus ...

  liefs  


  >> Reageer (15)
  03-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- lol maken ....

   Zou ik het nu over het  mooie weer hebben ? We blijven er ons over verbazen wat niet wil zeggen dat we er niet met volle teugen van genieten ! Wou het  hebben over  de Herfst het  minder prettige gedeelte  ervan ! Ook al hebben we wat uitstel gekregen door het mooie weer nu regent het blaadjes ! Als je dan die hopen blaadjes ziet liggen bekruipt je soms ook het gevoel  van " Daar zou ik zoals een echte kwajongen eens lekker willen in shotten ?" Wel van mij wel zunne , moet dan steeds mezelf op de vingers tikken  van " zoiets doe je toch niet als senioor !!!"Met spijt in het hart neem ik dan een bocht om niet toe te geven aan de verleiding .Maar niet gezeurd we genieten van het mooi weer maar vroeger in die blaadjes shotten was toch best  ...

  liefs  


  >> Reageer (22)
  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1en 2 November

  Liefs


  >> Reageer (33)
  31-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- laatse dag !

  Vandaag laatste dag om zich eens goed uit te leven voor de halloween fans .Voor wie niet voor dat griezelgedoe is ...moed het is vandaag de laatste dag en alles is weer achter de rug voor dit jaar (oef).Wat ook meteen wil zeggen ..we zijn  dan weeral November verdorie toch is me dat jaar voorbij gevlogen of ....lijkt het alleen maar zo  ? Ook al willen we de tijd wat tegenhouden  vrees dat dit verloren moeite zal zijn !" Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan "De volgende twee dagen herdenken wij dan ook diegenen die ons zijn voor gegaan ,extra moeilijke dagen voor diegenen die achtergebleven zijn maar wat er ook gebeurd het leven gaat verder en de wereld stopt niet van draaien !

  liefs


  >> Reageer (14)
  30-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- een vraagje

  Bij het zien van dat plaatje vraag ik mezelf toch af wat was de bedoeling  ...Van  wat moeten we  genieten of van wat moeten we het meest genieten ? van die gespierde Adonis of van de vrijdag??????? Ben er nog niet uit ....ja zeg omdat we senioor zijn wil nog niet zeggen dat we van iets moois niet kunnen genieten en als dat nu per toeval een mooi lijf is wel ...dat is het  dan maar zo !!!! Al wel door zeker dat ik aan het zwanzen ben ? Is Halloween en dan mogen we wel eens uit de bol gaan zeker , moet niet altijd over heksen en spinnen zijn hé ! hihi

  liefs


  >> Reageer (20)
  29-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- ook ...

  Ook een kopje ? dat is bedoeld als een sorry voor het blogloos avondje van gisteren .Dit deed me terugdenken aan de kindertijd ....als je ergens  iets mispeuterd had met  gevolgen dan zei men mam altijd " kind maak je niet druk zoiets  kan alleen maar niet gebeuren met een dode " wel een rare uitspraak maar door haar woorden  had je meteen heel wat minder schuld gevoelens !Alé ... schuld gevoelens of niet .....  hopelijk  verloopt alles wat vlotter vanavond en kan ik ff langs komen !

  liefs


  >> Reageer (21)
  28-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zie ....

  Zie je dat klokje ??????? Dat is zo ongeveer de tijd .....dus het is weer aan men hoela om er vroeg bij  te zijn pfffff Dus van dat krabbeltje komt er voor nu niet veel meer in huis want..... zit er hier ééntje( stefke ) ongeduldig te wachten op haar  eten !, nog vlug een schitterende dag wensen ( ook al is de zon niet van de partij )

  liefs


  >> Reageer (12)
  27-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- vreemde .....

  " Vreemde eend in de bijt "Iedereen kent wel het gezegde en de betekenis ervan of mischien al zelf ondervonden ! Wel dat gevoel had k deze morgen maar ....liever beginnen bij het begin .Had deze voormiddag een afspraak bij de kapper om die haren wat bij te knippen ( wat minder gevaar opleverd voor ons Stefke haar haartjetrek ) Kom je daar binnen een vol huis en het enige bekende gezicht is de kapster , laat me eerlijk zijn die dames kunnen verdraaid nogal wat af kwebben zunne  , zit je daar dan zwijgend ( ben al geen te grote babbelaar )rustig (? ) in de stoel  je beurt af te wachten en dat gevoel van " vreemde eend in de bijt " besluipt je  als een koude douche .Gelukkig men zes haren knippen is zo gebeurd en het was met een zucht van opluchting dat ik de deur achter me toe trok en .....de dames lustig voort liet tateren !........liefs en


  >> Reageer (16)
  26-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- herfsttuin

  " Herfstkleuren" we moeten er verdraaid lang op wachten dit jaar om bomen en struiken in hun herfsttooi te zien  , ben  gisteren  dan maar eens gaan neuzen in de tuin wie van de bomen of struken zich aan de tijd van vallende blaadjes houd ! Heb er slechts 2 gevonden die de tijd van het jaar volgen en zich niets aantrekken van het mooie weer ....

  De groene beuk !

  De klimhortensia !

  De rest houden nog steeds aan hun groene blaadjes en vertikken  het( voorlopig nog )  om verkleurde blaadjes te krijgen !De natuur is van slag door het mooie weer !Al goed en wel  hier de de lof te zingen over die mooie herfstkleuren maar is nog steeds Maandag vandaag dus ...

  liefs


  >> Reageer (19)
  25-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-goede ....

  En een goede morgen is het zeker maar ....vraag me nu toch wel af of ze soms daar boven niet in de knoei zitten met de jaar getijden , zouden ze soms niet de Herfst verwisseld hebben met de Lente ? Het was maar een vraag maar wat ik  niet moet vragen en met zekerheid weet ..... is dat  hier beneden  dat mooie weer met  dank aanvaard word !Hopelijk duurt het nog enkele danen voor ze hun vergissing inzien en wat we gekregen hebben kunnen ze ons niet meer afpakken né !Ook zal de voormiddag wat langer lijken dan anders  door die uurwissel hier komt er toch geen extra lang getokkel aan te pas want ....probeer maar eens uit te leggen aan Stefke dat ze nog ff moet wachten voor haar middageten pfff nie makkelijk zunne ! hopla weer een kastdeur die open zwaait op zoek naar eten dus vlug ...

  liefs


  >> Reageer (20)
  24-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- vroeger

  Begin nu niet meteen te steigeren bij het lezen van de titel " vroeger " het is gewoon een vaststelling van hoe het was over .....

   Het Zaterdagse bad ! Het is in deze tijd een normaal  dagelijks gebeuren dat we er niet bij stilstaan dat het vroeger niet zo van zelfspekend was !  Moet je eens proberen uit te leggen aan je klein & achterkleinkinderen  die gewoon zijn van dagelijks in bad of douchke te pakken  dat een bad en douche  in onze kindertijd voor ons gewone mensjes bijna onbestaande was ! Hoe zien ze ons dan ? Als vuile mensen  die zich niet wasten ? Kunnen ze nog begrijpen dat het in die tijd als je geluk had nu en dan eens in de wastobbe mocht en dat meteen een groot gebeuren was die in de keuken plaatsvond ? Gelukkig is al dat gedoe achter de rug en kan  zelfs ons leeuwke van haar dagelijks badje genieten ( al  moeten we soms met 2 zijn  om haar eruit te krijgen )Maar nu zit de tijd erop en terug naar de tijd van nu ! wens jullie allen een fijne Zaterdag en geniet van je badje of douchke !

  liefs


  >> Reageer (13)
  23-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- grijs....

  Grijs - grauw  een weer waarvan je zou kunnen zeggen " het is geen weer vandaag " geen zon  - geen wind - zelfs niet  koud  we zullen het maar "een afwachtingsweer " noemen ! Voila sé  het weerbericht voor vandaag zit er  ook al weer op ! En nu ?????? Normaal word eerst het nieuws gegeven  en daarna het weerbericht maar die omgekeerde bedoening heeft 2 reden ....Doe graag iets tegen de stroming in  al van bij de geboorte , normaal komt eerst het hoofdje piepen maar ik had lak aan de wereld en toonde parmantig eerst men poepke ! De tweede reden is  wat het nieuws betreft ...dat er helemaal geen nieuws is alles loopt hier zen gewone gangetje .Geen verre reizen om over te schrijven -geen formidabele spannende uitjes alles verloopt vlakjes  De enige die maakt dat iedere dag toch weer anders is ....is ons Leeuwke  momenteel nog steeds het luidruchtige & smijtengooi Leeuwke dus zal ik er maar vlug een eind aan breien voor haar kamertje een soort van stort geworden is ! Oja vergeet  het volgende niet hé

   

  liefs


  >> Reageer (20)
  22-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- hallo !!!!!!

  Hallo ...is daar iemand ??????? ha  daar zit je ..... sorry dat ik zo maar met de deur in huis val of liever zomaar langs  het pc scherm  kom binnen vallen maar zit er hier ééntje zonder inspiratie( weer dat groot woord voor dat gekrabbel ) voor vandaag en ze heeft mij maar langs gestuurd om allen een heel prettige dag te wensen .Oja zou het bijna vergeten ...ze deed een plechtige belofte dat morgen er weer een gewoon krabbetje zal te lezen zijn !

  een dikke poot van mij !


  >> Reageer (14)
  21-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- daar ....

  Daar zijn we dan ..... wat later of anders te danken aan  ...

  bakken , ze krijgen straks een waardig ( en smakelijk )afscheid aan de middagtafel ! Zou dat nu dieronvriendelijk zijn wat ik zo juist schreef ?Zou Gaya  achter men vodden zitten  als ze dit zouden lezen ? Nu ik het erover heb ....zouden al die dieren activsten vlees &vis eten ? Verdorie waar komt dit onderwerp  toch vandaag vandaan ...waar vis bakken soms kan toe leiden hé ! o ...nee ....daar zijn in de keuken zelfs vliegende vissen  zo te horen ...dus

  liefs


  >> Reageer (17)
  20-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-vandaag ....

  Als je zo buiten kijkt laat ons vandaag maar beginnen met een opkikkertje die ons wat hoop geeft  ...

  Heb er totaal geen idee van of dat ook zo zal worden maar........ alles beter dan je humeur te laten beinvloeden door de regen ! Zou er ergens één woord zijn die mensen zo kan inspireren als het woordje " hoop "?????  Als je ziet hoe zieke mensen vechten tegen hun ziekte gedreven door hoop op genezing Als je ziet hoe sommige mensen vechten om hun gezin alles te geven wat ze kunnen ondanks armoede !Als je ziet hoe mensen in deze moderne tijd landen te voet doorkruisen alleen maar  met de hoop op een beter leven . Daarom verlies wat er ook gebeurt nooit je hoop !!!!!

  liefs


  >> Reageer (22)
  19-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-nog ......

  Nog iemand ??????

  Niets beter om de dag mee te beginnen of die opgefokte zenuwen een halt toe te roepen ! En vrees dat het dat laatste is.... kon maar weer niet op de juiste plaats  terecht komen voor een krabbeltje en dit keer lukte de omweg ook niet Pffff !!! Toen ik met dat getreuzel eindelijk terecht kwam maar ik moest zijn zit ondertussen ook de tijd om te tokkelen erop  de rest zal voor een andere keer zijn !

  liefs


  >> Reageer (18)
  18-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- vandaag ....

  Ook al  komt er waarschijnlijk niets van in huis ....ff dromen mag toch hé !Maar wie weet de wonderen zijn de wereld nog niet uit al gelooft de moderne mens daar niets meer van maar ...ben een optimist en  wat niet is kan nog komen ! Genoeg gezever erover....zien jullie net als hier een stralend zonnetje ? Na die grijze dag van gisteren is het heerlijk  om  buiten te kijken ( een idiaal weertje voor de wandelfans ) , de gele en bruine  boomblaadjes schitteren in de zon maar ....Zondag of niet staat er hier al eentje ( stefke)in de rij voor soepbedeling en het woord " straks" staat niet in haar woordenboek dus ...

  liefs


  >> Reageer (21)
  17-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- een ....

   

  Ook al zit die Morgen er bijna helemaal op en zijn we al druk bezig met die " patattjes" maar sttttt tegen niemand zeggen heb ze even laten liggen ( je weet nooit dat ze zich zelf ondertussen van hun  pel ontdoen é )om hier ff te loeren !Verdorie wat ziet het er triest uit buiten grijs en grauw je zou jezelf ook wel "plattekes "voelen als je al dat grijs ziet , gelukkig heb ik hier voor dat soort dingen totaal geen tijd daar zorgt men grote chef ( stefke ) wel voor ! Die  is momenteel in een luidruchtige bui  maar stel je daar niet teveel bij  voor hoor, het blijft bij weet echt niet hoe ik het geluid dat ze uit brengt best zou noemen .....laat ik het dan maar houden bij wat ik steeds noem  als ze in zo'n bui is " Ons leeuwke is weer aan het brullen " Maar nu hoor ik haar rommelen aan de kookpotten dus  vlug ...

  liefs


  >> Reageer (13)
  16-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- ????????

  Weet niet waar of wat er  hapert vandaag aan mijn pc of aan het seniorennet ?????? Kom maar niet bij de site om wat in te tokkelen , heb bij manier van spreken langs Brussel rond moeten gaan om Oostende te bereiken die aan men deur ligt pfffff! Zal vanavond eens moeten speurneuzen waar of wat de oorzaak is en misschien tegen dan  word het misschien "wat de oorzaak was "! Maar we zijn er.... ook al is het met wat vertaging ! Kalmte kan je redden "zei men mam altijd en het blijft nog steeds een prima raad dus ....genoeg gezever erover en ff diep ademen en vooruit kijken naar wat komen gaat en wat zou dat kunnen zijn ????? 

  liefs


  >> Reageer (16)
  15-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- het is ...

  Het is weer zover ...in Oostende is er de Oktoberfoor !Kleintjes met een gelukzalige glimlach op de door hen zelf uitgekozen autootje of wat dan ook !De oliebollen vliegen ( bij wijze van spreken dan )over de toonbank naar de op lekkers beluste maagjes ! Het spookkot is weer tot leven gekomen je hoort het gillen tot buiten ! Je kan er zelfs een gezellig koffietje gaan drinken  lekker warm  binnen  in een winkelgalerij onder alziende oog van James Ensor ....

  Er is nog zoveel meer dan  de  vol van verwachting en verwondering blinkende oogjes van de kinderen  ...de blije gezichten van de volwassenen die zich voor even weer kind voelen  enzovoort ! Om het kort te maken .... het is weer een gezellige boel daar in Oostende " stad aan 't zeitje "

  liefs


  >> Reageer (18)
  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- koude ...

  Koude wind weg ...regen  in de plaats maar daar wil ik het helemaal niet over hebben , waar je niets aan kan veranderen heeft het ook geen nut je er druk over te maken i Regen ????? wel dan halen we ons pluke boven en dat is dan ook weer gefikst !Zit er hier wel ééntje( stefke )  beteuterd te kijken  dat die deur toe is vandaag , gisteren nog wat zon en dan is het volgens haar tijd om buiten te lopen ondanks de kou .Ze kan niet veel maar ergens verbindingen leggen kan ze in beperkte mate toch wel ......." zon & koud " dan gaat ze buiten maar komt in vliegende vaart terug binnen " te koud volgens haar " .Regent het dan vliegt ze buiten en blijft onder het afdak ...gaat ze er toch van onder dan draait ze zich vlug om terug onder het afdak ! Dat is voor gewone mensen een normale reaktie waar we niet over nadenken maar voor ons Leeuwke is dat een vooruitgang iets wat ze vroeger zeker niet zou doen ! En dat kleine stapje van vooruitgang geeft je weer moed om alles verder te zetten !Liefs en

   


  >> Reageer (13)
  13-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- van ....

  Wie nu niet gevoelig is voor een komplimentje mag nu zen vinger opsteken .......vrees dat ik niet veel handen zal zien ! Wat kan er nu meer goed doen voor de moraal  dan af en toe een klopje op de schouder- een steuntje in de rug -een  vriendelijke glimlach een eerlijke aanmoediging krijgen of hoe je het ook wil noemen ! Bedoel daarmee geen doorzichtige vleierij maar een eerlijk kort woordje kan soms wonderen  doen , soms maken ze het verschil tussen wanhoop en hoop ! We leven nu eenmaal in een tijd waar ieder wat op zichzelf  is maar wat medeleven met je medemens - een groetje - een glimlach  een kort woordje dat moet toch kunnen en ....wie weet maak je zonder het  te beseffen hun misschien sombere dag tot een stralende dag !

  liefs


  >> Reageer (15)
  12-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-internet !

  Vandaag nu eens niet die Maandag die  oorzaak is van tijd te kort maar ... het internet  die besliste om koppig te zijn en hardnekkig weigerde om zich te tonen pfff !Kan jullie verzekeren zoiets is niet bepaald iets om er een stralend goed humeur  van te krijgen zunne en zeker niet als het op een Maandag  valt de start  van een nieuwe week !!!!!.Alle gefoefel op stop gezet  nu het weer ff lukt  met dat internet en vlug een krabbeltje zetten , je weet maar nooit of  die pc straks weer kuren krijgt !Is niet veel maar kan jullie toch dit wensen ...

  .

  liefs en hopelijk  is die koppigheid vanavond uit gewerkt  en kan ik ff langs komen !


  >> Reageer (15)
  11-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- Gsm

  Ben al in vele winkels langs geweest maar zo een Gsm heb ik toch nog niet gevonden hoor ! Er is veel mogelijk met die "apps " maar voor wat hierboven staat  vrees dat dit nog wel ff zal duren ! Och het moet niet altijd ernstig of zwaar op de hand zijn hé het leven is al op zichzelf ernstig genoeg ! Heb deze morgen  toen ik de was te drogen hing  voor de eerste keer zo'n wintergevoel gekregen , ook al is er stalende zon ....was verdraaid maar frisjes .Ook al proberen we er niet aan te denken we kunnen er niet naast kijken " de kou is in aantocht " .Wat zit ik hier nu te zagen ...zelfs in de winter is niet alles negatief ....denk maar eens aan de lange winteravonden hoe gezellig het kan zijn met wat kaarslicht en lekker warm  binnen ! Maar zo ver zijn we nog niet ...."genieten van het hier en het nu " dat is de boodschap !Dus ..... geniet van je Zondag wat ook de plannen zijn !

  liefs


  >> Reageer (19)
  10-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- wij ....

  Wij senioren hebben nog al eens de neiging om terug te kijken in het verleden naar de momenten die ons zijn bij gebleven ! Soms hebben we de indruk dat alles dan veel simpeler was en we hebben dan mischien wel wat heimwee naar die tijd maar ....is dat werkelijk zo  en   voelden we ons op dat moment zo gelukkig en tevreden zoals we nu denken ? Hebben we soms niet met de jaren in onze gedachten dat gevoel niet wat aangedikt zowel  wat het geluk betreft als het verdriet ? Mischien wel - mischien niet ....kan daar niet op antwoorden ieder moet zoiets voor zich zelf uit maken maar..... één ding weet ik wel heel zeker ...

   

  liefs en geniet van een zonnige Zaterdag !


  >> Reageer (13)
  09-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9-oeioei ...

  Oei ....vrees dat het bakje troost bij het ff loeren op die pc maar halfvol is en de reden ? juist ja ...ben weer eens achter op het  zelf opgelegde tijd schema  pfff .Dus word het voor nu weer eens superkort , wat dan weer niet willen zeggen dat ik jullie niet van harte een

  kan wensen en mensen ...morgen weekend hopelijk zonder dat gemiezer dat nu uit de lucht valt !!!!

  liefs


  >> Reageer (23)
  08-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- vraag ....

  Vraag me toch af ....

  .

  We zullen er ons maar niet druk over maken , wat komen moet komt dus waarom er zorgen over maken voor er iets gebeurd ! Zouden we in feite wel meer moeten doen en dat over alles , niet piekeren wat er  misschien ooit zou kunnen gebeuren .Hoe graag we het ook zouden willen ...koffiedik  lezen en die glazen bol zijn wat uit de mode en misschien zijn er nog meer zoals mezelf ....de toekomst voorspellen ...ben daar een grote nul in ! Maar hoef niet te kunnen kijken in de toekomst om te zien dat het nu al verdraaid laat is en er hier ééntje zit te wachten op haar dagelijkse portie soep dus voor nu ...

  liefs 


  >> Reageer (15)
  07-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- fotos

   Kwam gisteren dit tegen ......

  .

  Blogmeeting ! Stel je  voor ....een ganse zaal met senioren met elk een papieren hoedje op wat denk je dan ????????Die zijn allemaal een beetje koekoek ? Groot gelijk zou er mischien ook zo over denken maar....maar al die gasten van die avond hebben ze gelukkig nog steeds alle vijf hoor !Op een blogmeeting was alles mogelijk.....  zelfs dat kleinkinderen verzot waren op die samenkomsten  ( zoals die van Patty en Freddy ) die braafjes zich bezig hielden in een hoekje en plots iedereen een papieren hoedje aan pasten en tegen die twee (b) engeltjes zeg je geen nee hé .We konden wel lachen met onze blogmaatjes die er belachelijk uit zagen maar  dachten er  ondertussen  niet aan dat we er  net zo gek  uit zagen !Och ....die blomeetings- het jaarlijks elkander weerzien ...vervlogen tijd ...( zucht)! 

  liefs


  >> Reageer (15)
  06-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- houding

  Overkomt het jullie ook wel eens dat je moet wachten en na een tijdje je echt niet meer weet welke houding je aan te meten ? Eerst veranderen van steunbeen - dan vliegt die tas van de ene schouder naar de andere - dan weet je geen weg meer met je handen ....is dat ergens herkenbaar ? Wachten is bij vrouwen blijkbaar niet onze sterkste kant ! Daar hebben  mannen  blijkbaar minder problemen mee ,  heb je al eens stiekem  wachtende mannen bekeken wat ze blijkbaar  allen doen ?

  Geen  ongeduldig gefrutsel  met vingers of schuifelende voeten maar de handen diep in de zakken , zal ik verdorie ook eens proberen of het zal lukken ???????

  liefs


  >> Reageer (22)
  05-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-Maandag

  Als je nu verwacht om hier een tirade te lezen( zoals wel eens gebeurd ) over die vervelende Maandag wel....vandaag niet sé , zal er zelfs wat kleur bijsteken ...

   

  .

  Ondanks alle goede bedoelingen ben ik verdraaid toch weer eens laat zeker  pfff dus we  vliegen er maar weer in en de oorzaak  van dat laat zijn is ....  blablabla ...gemakkelijk te raden zeker ?

  liefs


  >> Reageer (19)
  04-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- na .....

  Na een avondje zonder blogbezoekjes ( kaarsje was opgebrand ) zijn we er weer vol goede moed  aan het tokkelen , wie zou niet  opgewekt zijn met zo'n   zonnige Zondag ! Kan nu weer een ode brengen aan dat zonnige weer maar zal er maar over zwijgen en ervan genieten ! Nog steeds komkomertime hier op de blog maar morgen is er weer een nieuwe dag ! Voor nu wens ik jullie een gezellige-  rustige - zonnige   Zondag ...een dag om te doen wat morgen misschien niet meer kan !

  liefs


  >> Reageer (20)
  03-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- als ....

  Als dat laatste mooie weekend je nu niet de kriebels geeft om er tussen uit te trekken wel ...dan weet ik het ook niet meer hoor ! ( al zal hier er toch ééntje braaf thuis blijven ).Vandaag heb ik echt niet veel te vertellen , wellicht de schuld van die snotneus die loopt van hier tot Tokyo en terug maar niet getreurd  " schud een beetje , zal in je gatje zinken " zei men mam alijd ( heb al geprobeerd maar lukt voorlopig niet )

  liefs

   


  >> Reageer (8)
  02-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 neen ....

   

  Neen ik heb me niet vergist van plaatje maar...... als je buiten kijkt ziet het er niet een beetje naar uit met  de blauwe hemel en de temperatuur als een van die eerste Lentedagen ? Zo voelt het toch een beetje al zullen we nog lang moeten wachten op die eerste echte Lente dagen ! Ondertussen kunnen we maar genieten van wat we nu nog voor geschoteld krijgen ! Als het weer bar slecht is mogen we best wel morren maar zoals het nu is mogen we zeker ook eens er mee stoeffen ( wat dan ook met deze gebeurd is )en ...voila sé het weerpraatje zit er dan ook weer op voor vandaag  ! Met het weekend voor de deur en dat zalig weer kan ik niet anders dan jullie nog een heel fijne Vrijdag en een heerlijk weekend wensen !

  liefs


  >> Reageer (17)
  01-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- troost

  Als alles dreigt in het honderd te lopen dan neem ik en bakje troost zet me ff - haal diep adem en denk na over het hoe en het waarom het  dreigt scheef te lopen en  tegen  dat bakje troost  uit is weet je wat je doen staat ( of ben je dan terug je kalme  zelf ? ) Als het zo bekijkt lijken we niet wat op echte verslaafden of het nu aan de fles is of iets anders is ? Mooi voorbeeld is het niet maar zijn we ook niet op de een of andere manier een ietsipietsie verslaafd aan koffie - thee of de pc ??????? Ben eerlijk genoeg om daar niet meteen een kategoriek " neen " op te antwoorden .Amaai zunne is weer het onderwerp vandaag pffff , zal nog maar ff bijtanken van hetzelfde als daarnet ...je weet wel é

  liefs


  >> Reageer (17)
  30-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- voila sé !

    Voila sé we zitten weer netjes op het treintje van elke dag toch wat de blog betreft , hoef niet meer om te tokkelen met de neus tegen dat scherm te zitten oef !Over dat treintje van iedere dag of de routine van iedere dag soms komen we wel af en toe daar tegen in opstand en willen we het op een andere boeg gooien maar als plots die routine of gewoonte word onderbroken dan is het wel ff zoeken om terug je evenwicht te vinden ( zeker als het die pc betreft )En dan kom je plots tot een vaststelling ....dat treintje van iedere dag is voor een thuisblijvende huisvrouw toch nog zo vervelend niet als je dacht! Dus huisvrouwen of huismannen zet maar je beste " smile " op vandaag want het word weer een zonnig dagje om van te genieten !

  liefs


  >> Reageer (13)
  29-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-helaba daar ....

  En zo beteuterd als dat poesje kijk ik nu ok sé omdat ik dat  daagelijkse getokkel mis.Nog steeds met men neus tegen het scherm maar moet  deze namiddag gaan luistern of ze dat noodlijdende brilletje kunnen genezen of ... een einde aan zen lijden zullen maken Pfffff! Kan ik vanavond zoals iedere avond ff langs komen of ...niet ???????afwachten is de boodschap !

  liefs


  >> Reageer (13)
  28-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- is

  Is vandaag superkort ...ons Leeuwke heeft gisteren in een agresieve bui men bril naar de verdoemenis gehopen  en ....tokkelen met je neus tegen het scherm om iets te zien  is nu ook niet bepaald idiaal zunne !Dus voor nu ....

  liefs


  >> Reageer (18)
  27-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- goede ...

  Wat gisteren en eergisteren aan de orde van de dag was " het mooie weer "is tot onze eigen vebazing nog steeds het gespreks onderwerp nr 1 .Kan toch niet weer het mooie weer ophemelen ( al zou ik wel willen hoor ) 3 dagen in een rij is meer dan genoeg erover Punt andere lijn !Maar ....vandaag staat er hier ééntje  die aan het tokkelen is droog wat betreft " krabbeltjesinspiratie " .Zal er dan ook maar mee ophouden ( en toch nog ff over het weer )  Geniet van het Zondagse mooie weer ...

  liefs


  >> Reageer (22)
  26-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- zou

  Zou eingelijk net hetzelfde kunnen schrijven  zoals gisteren wat het weer betreft , zal het dan ook kort houden met die enkele woorden " ziet er heerlijk zonnig uit buiten "  en verder spreken we er niet meer over  ! Ons Leeuwke vind het in alle geval schitterend na dat rotweer kan ze weer buiten lopen oesje ...zit ik nu toch weer te memmen over dat weer !Over iets anders gesproken ...wens jullie een

   en geniet van het weekend , zal ik ook doen en....veel  liefs !

   


  >> Reageer (12)
  25-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- héhé...

  Voelen jullie dat ook ?Geen wind - geen regen maar zon ...je voelt je als herboren ook al kan je er niet naast kijken dat de Herfst in het land is !Wat een beetje zon toch met een mens kan doen , alles ziet er plots veel vrolijker uit !Al moet ik eerlijk bekennen ...het weekend die voor de deur staat  draagt er wel wat toe bij aan dat vlindergevoel ! Oei vlindergevoel is wel wat veel gezegd , laten we het zo houden "met wat zon gaat  die opgewektheid met enkele graadjes de lucht in !" (wat niet wil zeggen dat ik er anders als een norse troela bijloop hoor !)Hopelijk gunnen ze ons nog  wat van dat moois  en blijft het niet bij wensdromen ! Genoeg over wensdromen  terug met de beide voetjes in de werkelijkheid en dat is zoals iedere dag .........enzovoort !

  liefs en


  >> Reageer (22)
  24-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- koffietime !

  "Koffietime "

  Dank god en klein pierke voor koffie ( of thee ) Dit heeft ons de kans om ff uit te blazen ( en ondertussen ff op die blog te loeren )!Waarom eingelijk gebruiken we  als reden dat kopje koffie om ff uit te blazen ? Zijn we bang dat er iemand zal zeggen " hé jij daar je verspeeld je kostbare tijd met je getokkel ?"Of voelen we ons zelf schuldig als we niet druk bezig zijn in het huishouden of met eender wat ? Zou het niet kunnen zeggen  wat de onderliggende reden is van onze handelswijze maar ...ik heb ondertussen wel genoten van die koffietime en het getokkel en zal  nu maar  terug als een brave huisvrouw voor de patattjes van deze middag zorgen !

  liefs


  >> Reageer (14)
  23-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- we ...

  We zijn al weer zover ...

  Heb gisteren eens geprobeerd of het mogelijk is om jezelf voorbij kan steken en ...is me glukt i Maar" eigen schuld - dikke bult " zeggen ze toch steeds dus de pijnlijke gevolgen moet ik er nu ook maar bij nemen pffff ! De dag kondigde zich al aan als een regelrechte rampendag had beter moeten weten maar....ben wel oud maar wijs ?? dat is wat anders hoor !"Wie niet horen wil moet voelen " zegt het spreekwoord  dus ....zal ik er maar braafjes men mond erover houden !

  liefs


  >> Reageer (17)
  22-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- dromen

  Het was de bedoeling voor het slapen te gaan van Guilliano nog ff te stoeien met zena de hond van tante maar...... zena dacht daar biijkbaar anders over en deed een dutje .

  Daar zit je dan als kleine bubbel met een speelkameraadje die een dutje doet , wat kan je dan nog doen  als die oogjes toch al  een ietsipietsie beginnen beginnen zwaar te wegen ? " Dromen "van wat er morgen zal komen ? dromen van spelen en deugenieterij uithalen ...ja van wat droomt zo'n klein bubbeltje ?????????? Of is het doodgewoon die slaapluisjes die bijten en te moe om nog te spelen ? Zal wel het laatste zijn en hij heeft nog een heel leven voor zich om van alles te doen( ook af en toe eens  stout zijn inbegrepen )

  liefs


  >> Reageer (19)
  21-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- Monday

  Ook al is dit wel fel overroepen en mag je dat met een korreltje zout nemen , die Maandag is niet bepaald men  plezanste dag van de week !Bergen was waar je tegen aankijkt ( zeker als onze huisschilder(stefke) weer gekliederd heeft ) Wat de zondag het met wat minder deed moet nu een extra beurt krijgen maar ...hoef er wel geen tekeningetje bij te maken! Zullen er wel nog zijn  onder jullie  voor wie die Mdag niet bepaald een feestdag is ! Verdorie is dat een gezaag om de week te beginnen , niet zagen en  vol goede moed door de zure appel bijten en dat zal ik ook doen sé !

  liefs  


  >> Reageer (22)
  20-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- verdraaid....

  "Verdraaid ...is dat toch vermoeiend een bezoek brengen aan je overgrootouders " dat zal  Guilliano wel gedacht hebben voor  het zandmannetje hem deed belanden in dromenland  toen hij samen  met zen tante op terugweg  was!Dat deed me denken aan men eigen mam en wat ze steeds zei "je zou die kleintjes je beste hoed geven ( was dan nog de tijd dat een vrouw niet gekleed was zonder hoed ) als ze maar braaf zijn en in slaap vallen want .... kinderen zijn op hun mooist als ze slapen "Dat van die hoed is nu niet meer van tel maar voor de rest had ze overschot van gelijk ! Maar hier nog geen hoed nodig  om in slaap te vallen , nog een ganse dag voor de boeg en wat meer is ...een zonnige dag dus geniet er maar van ( zal ik ook doen ).

  liefs


  >> Reageer (25)
  19-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- amai....

  Amai ... nu ff oef !!!!! Was hier deze voormiddag een soort van een ontmoetingcenter  en dan kan je maar moeilijk beginnen te tokkelen hé .Nu wat rustiger en wat tijd om met een onafscheidelijk koffietje ff op de pc loeren !Al hebben we al een buitje gekregen ook  nu zon bij jullie ? We kunnen niet zeggen dat ze daarboven niet hun best doen om ons wat mooi voor te schotelen tijdens het weekend .Moet nu eens  voor één keer geen punt achter dat gekrabbel zetten voor leeuwke die dringend een leeg plekje in haar maagje wil opvullen  ...zalig is dat ! Maar....weet nu verdraaid toch niets meer te vertellen zeker Pfff , dus toch maar er een punt erachter zetten .

  liefs


  >> Reageer (13)
  18-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- een

  Oeioei ... heb het gisterenavond laten afweten "shame on my " heb wat aan dat blogje zitten foefelen en daaarna er een ouderwets babbelavondje van gemaakt maar we zijn er terug !Moet ik het nu hebben over dat weer ? Denk het niet dat gezaag over dat rotweer hangt jullie waarschijnlijk ook al de keel uit .Maar vraag me toch af .....waar is toch die mooie September maand  gebleven van andere jaren pfffff ? Bij de pakken blijven zitten is niet bepaald mijn ding dus kijken en verheugen we ons hier al op het weekend dat voor de deur staat.Maar ...zit  daar al te denken aan de dag van morgen tijd om terug te keren naar het " hier & nu " en dat is zoals iedere dag .....enzovoorts, er zijn dan toch nog zekerheden in het leven die niet veranderen !

  liefs


  >> Reageer (18)
  17-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-zingen

  " Zingen in de regen " al goed en wel maar na enkele dagen van die regen zou dat " zingen in de regen "  toch wel op een dieptepunt zitten hoor !We zullen maar over dat weer ophouden en aan  possitieve dingen denken ! Wat is er zoal possitief in ons leven ? We zijn senioren we hoeven ons niet druk meer te maken hoe alles draait en keert op de werkvloer ...dat is dus al 1 pluspuntje ! Geen zorgen meer  over de kinderen ? neen dat is onmogelijk we blijven dat doen zolang we leven ....eens een ouder- altijd een ouder !We kunnen op het onmogelijkste uur van de dag( en nacht) alles aan de kant zetten om ff te loeren op die pc  gezellig slurpend aan een koffietje of thee en dat is een groot pluspunt .Zou zo nog lang verder kunnen gaan maar .....nu we als senioor tijd in overvloed hebben ...hebben we steeds tijd te kort ( raar maar waar ) en hier is het ook steeds zo ! Dus ...komen we terug op het eerste , laat je niet klein krijgen door dat rotweer ( straks mag je dat pluke omdraaien en is de regen voorbij )er zijn nog zoveel andere zaken om je mee bezig te houden en je gelukkig te maken !

  liefs


  >> Reageer (12)
  16-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- we moeten ...

  We moeten willen of niet er ons bij neerleggen , ook al hadden we nochtans gehoopt dat September ons nog wat mooie dagen zou schenken nietes dus het mooie weer zit er op en beelden zoals hieronder zullen voor volgende zomer zijn ..Pffff!

  Maar zien jullie wie er als eerste aan een gedekte tafel zit te wachten heel alleen in haar ééntje ? Dat de gasten er nog niet zijn kan haar totaal niets schelen ,volgens haar wil   een gedekte tafel zeggen " eten " punt uit ! Haar uitleggen dat het nog wel ff kan duren voor er eten op tafel komt is niet aan haar besteed , dan is het met allerlei trukjes haar bezig houden want geduld en wachten staat niet in haar woordenboek  hoor!Als ze iets wil dan is het "nu " en niet straks en als ik wil dat er geen vodden van komen dan is het ook " nu" gedaan met tokkelen , tijd voor......

  liefs


  >> Reageer (20)
  15-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- nu ...

  Nu is het verdraaid in vliegende vaart zunne, geen tijd om lang te tokkelen !Hou me zelf steeds voor " kalm aan wat meer geduld " maar als het erop aan komt valt die eigen gegeven raad in dovemansoren pfff! Nochtans geduld is een mooie deugd en ...

  Maar  behoor soms tot de kategorie van mensen die zou het toch  zouden proberen hoor !Al dat gepalaber enkel en alleen om te zeggen ...Tijd te kort voor nu ...maar vanavond  ben ik op post !

  liefs


  >> Reageer (15)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- goede ....

   

  We zijn weer vol goede moed een nieuwe week gestart , steeds benieuwd wat die zal brengen maar een kristallen bol om de toekomst te zien heb ik nog niet dus ..buiten de zekerheden die je weet die zeker zullen komen is het  verder afwachten ! Nu ik erover nadenk ....zou het echt  zo'n goed idee zijn als we in de toekomst konden kijken ? Je zou weten waneer je ouders er niet meer zouden zijn - je zou weten of je relatie op de klippen zal lopen - je zou voor velen onder ons  weten dat je een van je kinderen zou moeten af geven - je zou weten of je zelf of iemand uit je naaste omgeveving ongeneeselijk ziek zou worden .... enzovoort .Hoe zou je dan nog al is het maar één dag van je leven  kunnen genieten ?Het leven  zou steeds een bang afwachten zijn een echte hel ! Gelukkig is dit alles  slechts fantasie en alles is beter zoals het nu is .... het niet weten wat er in de toekomst zal gebeuren ! Een van die zekerheden is   dat we Maandag zijn en zoals iedere Maandag  een drukke dag dus voor nu ...

  liefs


  >> Reageer (21)
  13-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- wel

  "

  Wel de 13de maar geen Vrijdag de 13de...of dat nu veel verschil uitmaakt ?Voor sommigen wel voor mij totaal niet  maar zoals reeds vroeger vermeld ben een soort ongelovige Thomas(innetje?) over al die "manbo-jambo ".Hoe kom ik nu daar bij terecht ? Vlug over iets anders ....van de voorspelde regen hebben we hier heel weinig gezien , buiten 6 druppels(heb ze geteld ) in de vooravond  en  daarna scheen de zon  en dat vond ik een fotoke waard ...

  .

  De zon scheen door de bomen ( lijkt net het begin van een smartlap)en  het leek erop of de hele lucht achter die bomen in vuur en vlam stond ! Maar nu genoeg over het weer en al zen schone en minder schone kantjes .Daar gaat de bel ( figuurlijk dan ) voor de volgende ronde ...moet terug in de ring en uitvechten wie er van ons 2 ( leeuwke & ik )als overwinaar uit de strijd zal komen !

  liefs en geniet van je Zondag !


  >> Reageer (22)
  12-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- zonder ....

  Zonder zon  voorlopig nog zonder regen  maar met een weekendgevoel en dat is ondanks de grijze lucht toch positief of niet soms ?Steeds zoeken naar het pluspuntje in al de minpunten, ook al is het verdraaid soms heel goed verborgen !Hoe ik nu ook men hersenen pijnig ...rein -nothing -niets om te tokkelen vandaag ...er zit  daarboven een groot gat pfffff.Geef dan maar" de pijp aan Maarten " voor vandaag zal voor morgen zijn dat getokkel ..... 

  liefs


  >> Reageer (14)
  11-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- heerlijk !

  "Heerlijk " het word vandaag nog eentje met zon , wat er daarna zal komen zullen we maar nog niet aan denken .Ook al doen we hier niet aan doemdenken  , we kunnen maar best genieten van wat ze ons voorspelden "  het laatste Zomerse terrasjesdagje " .Ons Leeuwke moet zoiets niet gezegd worden ze loopt buiten vrolijk in de handen klappend rond roepend in haar voor iedereen onverstaanbare brabbel taaltje , triest voor haar als ze straks weer noodgedwongen moet binnen blijven .Maar voor vandaag vergeten we nog liefst dat vooruitzicht en genieten van wat we hebben en zeker als het  is van ..

  .

  liefs


  >> Reageer (16)
  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-zachtaardig

  Vraag me soms af ....heeft het leven ons met ouder te worden bitterder of zachtaardiger gemaakt ? Een moeilijke vraag om over jezelf eerlijk te oordelen !Vroeger hadden we het te druk om lang bij iets stil te staan we moesten vooruit , nu denken we al al eens meer over iets na .Ben je een watje geworden als   sommige zaken je  tot tranen toe kunnen  raken ? Voel je je dan verbitterd dat zoiets in de moderne wereld mogelijk is ? Verbitterd "neen "-kwaad wel !Als je erover doordenkt .....ben je misschien nog steeds dezelfde als vroeger met dezelfde idealen als vroeger, iemand die als rode draad door het leven het  motto had en nog heeft  ......

  Volg je  hart maar blijf  nuchter genoeg  om je  verstand niet te vergeten !

  liefs


  >> Reageer (14)
  09-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 9- oesje

  Zitten er spoken in men peeceeke ? al tweemaal was de tekst foetsie en was het herbeginnen !Ligt de fout bij mij of seniorennet of Windows 10 totaal geen idee ...zullen wel zien !Misschien is derde keer goede keer , wat ik reeds  2maal vertelde was ...gisterenavond was het een babbelavondje en heb  dat blogje in de steek gelaten maar ben er weer terug !Onderussen ....

  Al steek ik er misschien toch wat meer vaart achter dan het beestje hierboven maar wat de opluchting betreft dat we reeds in de helft van de week zijn ,dat het  weekend voetje voor voetje dichterkomt wel  daar ben ik het volledig mee eens !Zit hier al te dromen van het komende weekend maar men grote chef (stefke) duwt me ( letterlijk )bijna met men neus op het toetsenbord dan hoef ik niet op de klok te kijken en weet meteen hoe laat het weeral is dus

  liefs  


  >> Reageer (12)
  08-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-regen ....

  Ben het daar volledig mee eens ...je niet laten afschrikken door wat gedruppel voor je dagelijks ommetje ! Een paraplu - goede waterdichte schoenen en je kan er tegen , we hebben verdraaid al voor hetere vuren gestaan waarom zou dat beetje regen ons tegen houden .Waarom  wachten op de beloofde zon om ff buiten te komen de winter zal weer nog lang genoeg zijn pfff !Maar.... daar zullen we nog maar liever niet aan denken hé!" Genieten  vandaag "dat is ( of zou toch moeten ) ons motto zijn van ons senioren ! Alé we zijn hier weer vandaag in een  " nadenkende bui " zunne ,  hoe alles zou kunnen en moeten verlopen maar we hebben lang genoeg geleefd om te weten dat in het leven niet alleen  alles  rozengeur en maneschijn is !

  liefs


  >> Reageer (11)
  07-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- de start !

  Ook al begint die week met de minst prettige dag van de week !Maar zal hier geen zaagje spannen hoor , waar we voor staan moeten we door " de stier bij de horens vatten " noemen ze zoiets.Al zou ik het in de werkelijkheid waarschijnlijk op een loopje zetten , denk zelfs dat ik de beste hardloper het nakijken zou geven ( wel met een korreltje zout nemen é )Amaai zit hier de plezante ( ?)  uit te hangen en dat sukkeltje van een dweil maar wachten om zen werk  verder te doen , zal hem ( of is het haar ? ) maar vlug uit dat geduldig wachten halen !

  liefs


  >> Reageer (19)
  06-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- weet niet ....

  Weet niet hoe het jullie zit maar hier is het ...

  Pfff plezant zunne maar is eens wat anders ,Zondagse regen  geen weekdagse regen of er nu zoveel verschil tussen is ? vrees van niet !Dat was het dan ...het gekanker over het weer en nu zwijgen we erover en laten onze dag niet verpesten door dat gedruppel ( al is het wat meer dan gedruppel ).Alé vanavond suporteren we weer voor onze Belgen al zullen we het doen van in onze luie zetel  men huisgenoot toch , voor mij persoonlijk blijft het bij af en toe eens piepen op het nieuws om te zien  hoe de match verloopt( teveel spanning is slecht voor de tikker ) en wat het scorebord ons vertelt !Amaai moet je daarvoor zo oud geworden zijn ? sta er zelf versteld van wat ik hier nu neerschrijf ....ben nog nooit een uit gesproken  fan van voetbal geweest ( buiten Club Brugge ) maar een mens word aangestoken door de geestdrift van de fans en zijn we stiekem toch niet een beetje trots op onze voetballertjes ? Dat is nu wat ze noemen " jezelf bloot geven op het internet "( figuurlijk dan é ) Beter figuurlijk dan letterlijk want dat zou totaal geen zicht zijn Alé na  die flauwe prietpraat zal ik er maar meteen een punt achter zetten ( letterlijk dan ).

  liefs


  >> Reageer (16)
  05-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- oef !

  Oef !!!!...ff adem halen en nu naar de blog loeren ! Weeral eens laat (wanneer eens anders )heb eerst visjes leren zwemmen in de braadpan en dat was een klus van lange adem , die koppige beestjes wilden zich niet gewonnen geven maar heb eens getoond wie hier de baas( ?)  is ! En zo bleven er nog enkele minuutjes over om hier wat te tokkelen .Maar vrees toch dat men tijd erop zit want mijn persoonlijke baas ( Stefke ) laat me zonder woorden goed zien dat haar maagje weer aan het knorren is dus ...

  liefs en


  >> Reageer (12)
  04-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- emoties !

  Zoals ieder jaar is de verjaardag van ons Leeuwke iets waar er steeds vele emoties om het hoekje komen kijken en ....daardoor was gisterenavond het kaarsje uit met als gevolg ....geen blogavond sorry ! Maar een nieuwe dag is zoals steeds een nieuw begin en we zijn er vol goede moed terug ! In ons leeuwke haar naam aan alle boggertjes die aan haar  dachten en haar lieve verjaardagswensen toe stuurden van harte ..

  De mama sluit zich hier bij aan , die gelukwensen voor men Leeuwke waren hartverwarmend nogmaals bedankt !

  liefs


  >> Reageer (20)
  03-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- er is ...

  Er is er hier ééntje jarig vandaag....

  Is ze te herkennen ? Dat zal moeilijk zijn maar.... dat magere 5jarig prutske die eindelijk kon alleen staan( waar ik fier op was ) en nog niet kon lopen is het nu gezonde Leeuwke .Dat zelfde Stefke dat de dokters voorspelden dat ze nooit ouder zou worden dan 13jaar is vandaag  43jaar geworden ! Voor haar is het een dag zoals iedere andere en weet ze niet wat een verjaardag betekent .Hier zijn we het niet vergeten en hopen dat er nog veel verjaardagen zullen volgen !

  liefs


  >> Reageer (17)
  02-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- een ...

  Een ....

  Maar is het al niet wat laat daarvoor is die morgen nog van toepassing ? Zou  niet beter  " een goede voormiddag " de klus klaren ? Och van geen belang jullie weten wel wat ik bedoel !Voor de omas en opas ....zie je wel dat die eerste schooldag vlotjes verlopen is ? Was totaal overbodig om de ganse dag er als een " stresskieken" bij te lopen .Nu kan je weer genieten van de kalmte in huis al zal  je dat huis  misschien wat leeg vinden ! Over het " legenest sydroom " gesproken ...ook al zijn er enkele kinderen het huis uit van dat sydroom zullen we hier nooit last hebben .Ons Leeuwke vult in haar ééntje het ganse huis of zou ik beter zeggen  in haar ééntje het ganse huis in  rep en roer zetten maar...... ons leeuwke blijft steeds ons leeuwke he

  liefs


  >> Reageer (15)
  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- 1 September !

  Nu is het hier rustiger op die eerste schooldag maar toen ze allen school liepen  ....was het wat anders hoor ! Het was reeds dagen ervoor het gespreksonderwerp nr 1! Over wat ze nodig hadden en vooral wat ze dachten nodig te hebben - hoe ze het komende schooljaar  zouden aanpakken - dat ze die en die zouden terug zien  enzovoorts ...ben  nog verwonderd  dat ik nog oren heb  van dat vele gekwebbel ! Maar we kwamen die morgen toch telkens weer  door en kan je verzekeren het was een grote zucht van opluchting als iedereen de deur uit was , had dan dat bakje troost meer dan verdient hoor ! Aan alle oma's en opa's .....niet piekeren dat kleinkind of achterkleinkind zal haar of zijn eerste schooldag met glans doorstaan zeker weten !

  liefs


  >> Reageer (16)
  31-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- laatste & eerste ...

  Vandaag is de dag waar 2 uitersten  elkaar tegen komen " laatste & eerste " op 1 dag ook al zeggen ze dat die 2 bijna nooit samenvallen , toch gebeurt het vandaag ! Het  is de laatste dag van de maand en eerste dag van een nieuwe  week, zo zie je maar niets is onmogelijk !Hoop dat bij jullie alles oké is na dat onweer  hier viel het nogal mee , klank en lichtspel met een stevige plensbui en dat was het ! Dat is dan gelukkig ook weer achter de rug ! Nu terug naar de dag van vandaag en zoals iedere eerste dag van de week is het " haastjewerejezere " een ferm uit de kluiten gewassen Himalayaberg was wast misschien zichzelf alleen ( te danken aan 2 wasautomaten ) maar voor de rest is het nog steeds handjes uit de mouwen steken dus ...

  liefs en


  >> Reageer (21)
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-in ...

  " In 7 haasten "Ff loeren op de blog want Zondag -rusdag of niet die was loopt nog niet op zen eentje naar de wasdraad ! Vraag me nu toch over dat gezegde " in 7haasten " wat ik mee gekregen heb uit de kindertujd waarom juist 7 en geen 10 of 12 ? Amaai ben weer aan het " muggeziften "zunne , waarom willen we altijd het "waarom " weten van de dingen ? ola al zo laat ....zal in" 25haasten "er hier een punt achter zetten .Omdat het Zondag is wens ik jullie een heel gezellige Zondag met een bloemetje ....

  liefs


  >> Reageer (16)
  29-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- zon

  Het beloofd een schitterend weekend te worden , als die belofte ook nu nog word ingelost kunnen we zeker niet klagen maar ....ben wel een soort van vrouwelijke ongelovige Thomas dus....  eerst zien en dan geloven ! Alles draait hier ook al op weekend ritme en over ritme gesproken misschien eens lekker ontspannen met een muziekje ?

  Waarom ook niet ...omdat ik nu  meer een fan ben van de hier soms onbereikbare stilte wil niet zeggen dat ik een anti muziekfan ben verre van ...maar tegenwoordig klinkt als er al eens  stilte is als muziek in men oren en daar kan ik van genieten .Maar nu  blablabla....zoals iedere dag ...

  liefs


  >> Reageer (16)
  28-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- vrijdag

  Daar ben ik het nu volledig mee eens  sé! Is er ook maar 1 dag in de week die zoveel verwachtingen en beloften inhoud als de Vrijdag ? Je weet het is de laatste dag van de werkweek het weekend staat voor de deur , je mag de touwtjes wat losser laten ....wat meer tijd voor jezelf om op adem te komen in deze steeds maar drukker wordende wereld .Stap ff af van die drukke mallemolen van het leven ga er ff naast staan en bekijk het van op afstand , je verliest niets je kan er alleen een goed gevoel bij winnen en dat is heel belangrijk !Wat ik met dit alles probeerde te zeggen is het volgende ....Zet ff alle zorgen opzij en geniet van je zonnige weekend wat ook de plannen zijn !

  liefs  


  >> Reageer (21)
  27-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- zal.....

  Zal niet over het weer beginnen  , was maar een vraag zoals iedere andere gewone vraag hoor ! Triest om te zien hoe  ons leeuwke hoopvol naar buiten gaat en ff goed rondkijkt en terug haar kamertje opzoekt , haar ferarie staat leeg op het terras ( en toch wil ik het niet over het weer hebben ) .Oef ....was een kleine onderbreking die wasautomaat liet me weten dat zen werk erop zat , het was eerst alles in de droogkast stoppen ( en toch wil ik het niet over dat weer hebben ) Ola ...ons jufrouwke wil niet buiten en daarom komt ze mij maar wat helpen en gezelschap houden , weet dus al hoe laat het is zal hier dan maar men g...in men armen nemen en aan de soepbedeling beginnen !

  liefs


  >> Reageer (16)
  26-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- voorlopig ....

  De beelden van deze aard zijn verleden tijd voorlopig toch maar .... je weet maar nooit wat mooi weer ze misschien daarboven nog uit hun mouw kunnen schudden !Verdorie ondanks men goede bedoelingen ben ik weer met " dat weer " gestart pfff ...straks denken jullie nog " die steffie zit weer op haar stokpaardje "het weer " .Wel mooi niet !!!!Je kan me maar op één manier op men stokpaardje krijgen en dan is het een soort van waterval over één onderwerp ......???????? Al het antwoord geraden?

  liefs


  >> Reageer (14)
  25-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-zonnig

  Daar zijn we dan weer met dat bakje troost bij de hand vlug ff loeren op de blog !Voorlopig is hier nog niets te zien van die voorspelde grijze dag nog volle zon maar voor hoelang ...daar zullen we maar niet aan denken , wat we gehad hebben kunnen ze ons niet meer afnemen ! Zijn we toch al weer bij dat " weer " aan beland pfffff. Weet wel dat het " weer " een goede opener is maar ...trop is teveel en teveel is trop !Dus zullen we het hier over een andere boeg moeten gooien of er de brui aan geven voor vandaag ( ff nadenken ).............vrees dat het dat laatste zal worden want de tijd om ff na te denken krijg ik van men grote chef ( leeuwke ) blijkbaar niet dus noodgewongen  ...

  liefs 


  >> Reageer (18)
  24-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-mooi weer .....

  Dat mooie weer zit er voorlopig op maar we bekijken het positief, hebben we nu weer dat weer om over te zagen en ....zagen daarover dan zwijgen we over de rest dat is toch positief ! Die regen ? hebben we dringend nodig en als je die druppels met wat humor bekijkt ...

  Toveren ze zelfs een glimlach op je gezicht ..positief toch of niet soms ? Die was kan niet buiten hangen wel ...die droogkast mag weer tonen wat ze kan en zal wel ergens meer plooiwerk uitkomen en minder  strijkwerk ...positief toch !Gedaan met het puffen en zweten - je hoeft minder deo te gebruiken wat dan weer goed is voor schone zuivere lucht ...positief toch ? Zou wel nog meer positiefs willen aanhalen maar ....is nog steeds Maandag en dat wil zeggen "handen uit de mouwen steken "  

  liefs 


  >> Reageer (18)
  23-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- kon ....

  Kon het verdraaid gisterenavond niet laten om nog een ommetje te maken in de tuin  , die tv kon wel ff wachten ( toch weer niets te zien ) veel te warm binnen !Langs onze oprit staan er een ganse rij  daturas , ze zijn blijkbaar heel tevreden met die warmte want dit jaar bloeit de 2de reeks bloemen nog overvloediger dan de eerste reeks .Donker of niet men kodakske gaan halen en ééntje uit de rij uit gekozen om hier eens te stoefen met onze eigen kweek ....

  Dus diegene die een bezoekje brengen aan het rommelkotje( letterlijk dan ) moeten maar de daturas volgen en ze komen bij de voordeur terecht !

  Maar nu  tijd voor ....je weet wel......enzovoort

  liefs


  >> Reageer (18)
  22-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- aan wat....

  Aan wat doet die weer je denken ? Aan warme verre stranden zoals deze ...

  Aan het lekker genieten op een terrasje met een koel drankje ? aan die voetjes onder tafel te kunnen steken zonder eerst in die potten te moeten roeren ? En nog meer van die vakantiedingen ! Laat die dromen voor wat ze zijn ...we hebben hier ook zuiderse temperaturen je kunt ervan genieten niet in een of andere ongemakkelijke hotelstoel maar in je eigen luie stoel ! Je hoeft niet eerst de ober te wenken  en dan te wachten op je drankje ...je eigen frigo is binnen handbereik gevuld met van die koele drankjes ! Dat potje roeren..... een fris slaatje mistaat echt niet bij deze temperatuur en dan  hoef je geen potjes te roeren !Wat ik wilde zeggen komt hier op neer ....geen gedroom geniet van het hier en nu !!!!!!!!!Wens jullie allen een heerlijk weekend en

  liefs


  >> Reageer (15)
  21-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- Vrijdag

  We zijn weer Vrijdag ...hebben  julie dan ook zoiets als een tevreden gevoel van " de werkweek zit er weer bijna op en gelukkig die week is dan weer voorbij zonder al te grote strubbelingen !" Ik anders wel hoor...heb dan een tevreden gevoel van " we hebben deze week  het weer kunnen fiksen zonder kleerscheuren " Oesje  ...zijn hier zo gewoon geraakt aan het leven met zen ups & downs van ons Leeuwke , dat ik wel eens vergeet dat  het er in een gewoon huishouden  heel wat rustiger aan toe gaat .Soms kan ik wel ff wegdromen en denken aan de plannen die we vroeger hadden als de kinderen uit het  huis zouden zijn en ......die we later netjes opgeborgen hebben met het etiket erop " onuitvoerbaar "Maar dat duurt maar ff en sta dan  terug met men beide voetjes in de werkelijkheid ...kan bijna niet anders als van je stoel getrokken word door Leeuwke die een ( weeral ) grommend maagje heeft dus ...

  liefs geniet van het mooie weer - fijn weekend en .....


  >> Reageer (19)
  20-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- strijken

  Voor we hier aan dat dagelijkse strijkklusje beginnen  vlug ff piepen op de blog met een onafscheidelijk bakje troost .Dat strijkklusje ...gelukkig hebben we tegenwoordig strijkijzers die over de was vliegen en nog net niet alleen het klusje klaren .Vroegers was het een zwaardere klus , zeg nu niet " alé die ouwe senioor moet  ze het weer eens over vroeger hebben " Doet  soms goed  om ff terug te kijken en te zien hoe alles veranderd is .... herinner me nog goed de tijd als op groeiende tiener we  de strijk met zoiets te lijf gingen ...

  Verwarmd op zoals we zeiden " de buuzestove " (zo'n ouwerwets geval van kachel ) met een dikke lap op de handgreep om je handen niet te verbranden was zeker geen lachertje.Je mocht al blij zijn dat je die strijk overleefde zonder brandwonden  Pffff.Nu  genoeg achterom gekeken en met volle moed aan die strijk beginnen en dankbaar aan diegene die  in deze moderne tijd aan ons vrouwen gedacht heeft en ons het strijken een stuk makkelijker heeft gemaakt !

  liefs


  >> Reageer (11)
  19-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- aha !!!!

  Ahaaa ...daar is ze weer de zon !!!!! Was kan terug dansen aan de wasdraad al heb ik ze toch netjes  en niet te dicht naast elkaar gehangen om te voorkomen dat zoiets gebeurt zoals hieronder ....

  Je weet maar nooit hé .Daarmee zit die flauwe uitspraak voor vandaag er ook weer op en vrees dat het hierbij zal moeten blijven want ....zit verdorie weer eens in tijdnood pfffff .dus tot men spijt ....liefs en geniet van je dag !


  >> Reageer (16)
  18-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- gemijmer

  Z

  Dat vraag ik me nu ook af sé " waar is die zon gebleven "regen is verdraaid een stuk minder plezant zunne .Maar heb het niet voor het zeggen wat het weer betreft dus zullen we het maar geduldig (?) afwachten tot  het kraantje daarboven weer word dicht gedraaid ! Over dat " voor het zeggen hebben " hier in huis is er maar ééntje die het hoge woord voert ( zelfs zonder woorden ) en dat is ons Leeuwke , als zij zegt ( bij manier van spreken dan ) "spring " dan moeten we springen of we dragen de gevolgen ervan .Dat loopt van krabben - uit getrokken haar tot  haar laatste verdedegingsmiddel bijten pffff. Zal er maar over ophouden ...kwestie van  zoals ze zeggen "geen slapende honden wakker te maken "En nu moet ik springen want Jufrouwke wil eten dus vlug nog ...

  liefs


  >> Reageer (15)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- genieten ...

  We zijn weer Maandag de start van een nieuwe week  na een deugddoend weekend  en die dolle drukte nemen we er dan graag bij ,  maar we beginnen de week niet met wat gezaag hoor  .Zijn nog aan het nagenieten en van genieten gesproken ....wie er het meest  genoten heeft van de drukte van ons kinderen - kleinkinderen en achterkleinkinderen was ons breed glimlachend  Leewke !Veel schootjes om op te zitten en vooral kon ze voorturend naar hartelust haar favoriete hobby beoefenen ...."eten ".De gasten waren nog niet aanwezig  de tafels nog maar net gedekt of ze had al een plekje uit gekozen zo dicht mogelk bij de BBq en waarschijnlijk had ze maar 1 vraag in dat koppeke....

  liefs


  >> Reageer (17)
  16-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- voorbij

   Voila sé ...daar zijn we weer na dat etentje met kinderen- kleinkinderen en achterkleinkinderen , hadden zoals steeds weer veel te veel dus komen deze middag nog enkele gasten  nog  gezellig helpen de restjes opeten dus ....geen tijd voor getokkel maar wens iedereen een gezellige Zondag( met een bloemetje van eigen kweek ) en ...vanavond zitten we weer aan dat peeceeke

  liefs


  >> Reageer (19)
  14-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- terug

  Na dat klank en lichtspel van gisterenavond is de zon er terug , al is het wel heel bedeesd dat ze van achter de wolken komt gluren ! Hopelijk heeft niemand van jullie schade geleden gisterenavond want zoiets kon een mens best missen .Mag er niet aan denken als je zo ziet dat  het water je huis binnen komt !Brrr .....je zou rillingen krijgen alleen met er aan te denken maar genoeg doemdenken ...het weekend staat voor de deur en het belooft hier druk te worden ( waneer anders pfff)maar dit keer  een heel gezellige drukte ! Dus ...we zullen er hier maar mee ophouden want je weet wel is er van alles te doen en hou me nog steeds aan het gezegde " wat je vandaag kan doen - hoef je morgen niet meer te doen !"Wens jullie allen een

  liefs


  >> Reageer (24)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-30graden ?

  " 30graden ?" die zijn hier voorlopig ver te zoeken , is heel wat minder zunne !Amaai is dat nu een begin van een krabbeltje  zowat zitten klagen over het weer ? We zullen er maar over zwijgen sé ! Is hier vandaag wat aan de drukke kant dus word het een krabbeltje in miniformaat maar eerst nog dit ...geniet van het mooie weer zolang het duurt want we zijn  een onweer beloofd om U tegen te zeggen ( als we de weerman mogen geloven )

  liefs


  >> Reageer (14)
  12-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12$ boodschappenlijstje

   

  Als er nu eens iets is waar ik een hekel aan heb dan is het wel boodschappenijstjes maken ! Alles neerpennen en op het prikbord in de keuken hangenlukt hier niet want  dan is het binnen de korste keren verdwenen , iets nieuws die daar hangt te flapperen is een uitdaging voor ons Leeuwke om er mee aan de haal te gaan .Dus geen boodschappenlijstjes meer alleen 2 keer in het jaar zet ik dat " antiboodschappenlijstjegevoel " aan de kant  dat is ....als de ganse Clan ( 25 pers) komt eten en..... dat is Zaterdag !Altijd ongerust van "  zou eens iets moeten tekort komen van eten " klinkt dit soms ergens  bekend in de oren ? We zullen allen wel zo zijn zeker !Maar voor nu is het andere koek .....ons Leeuwke die komt altijd wat te kort van eten , toch volgens haar eigen gestelde  normen !

  lief


  >> Reageer (14)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- noppes

  Je zet je voor die pc en je start het  tokkelen normaal verloopt alles redelijk vlot  en staat er een krabbeltje op de blog  maar.....  zijn zo van die dagen dat  het echt niet wil lukken en vandaag is het zo'n dagje .Vandaag dus geen krabbeltje  Pfffff zal voor morgen zijn !Maar wens jullie toch ( ook al is het nog niet zover )...

   


  >> Reageer (18)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-koffietijd !

  Ff op adem komen !!!!Niet bepaald een zonnig weertje vandaag maar we zullen het er maar bij houden dat het weer net als wij wat meer tijd nodig heeft de Maandag om weer zen eigen zonnige zelf te worden ! Wat niet is kan nog komen punt uit ! Wat die Windows 10 betreft ....enkele dagen uit getest en ...ben toch maar teug gekeerd naar men vertrouwde Windows 8.1 met zen Explorer,de oorzaak van die terugkeer zal wel te zoeken zijn  bij ..... te weinig tijd om alles uit te vogelen . Binnenkort misschien een nieuwe poging doen en tegen dan wie weet heb ik wat meer geduld gekregen ( steeds blijven hopen é )om alles rustig te bekijken maar ...zal vandaag niet zijn want blabla.....Maandag  enzovoort !

  liefs

   


  >> Reageer (21)
  09-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vloek

  Heb  toch het risico genomen  zonder eerst een soort van bezweringformule uit te spreken( je weet maar nooit é dat er een vloek op die pc  ligt) en .....het is gelukt ....ben weer onder de mensen !Gisteren  zoals iedere avond aan de pc zitten zitten om ff langs te komen en dat peeceeke zei " dada vanavond niet schat  " of liever zei niets meer maar bleef donker en stil pffff .Sta je dan daar ..gelukkig heeft de dochter en een klein beetje ondergetekende ( dat bestaat in hoofdzaak wat mij betreft angstig afwachten of men tokkelding terug tot leven zal komen  )men peeceeke weer aan de praat gekregen ( bij manier van spreken dan é )Oef !!!!!! Dus vanavond ben ik er weer hoor , zet al vast maar de koffie gereed ...heb al een bloemetje voorop gestuurd !

  liefs


  >> Reageer (13)
  08-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- daar ...

  Daar ben ik weer na gisterenavond een babbeluurtje met een van de kinderen die vandaag op vakantie vertrekt , dat gaat zo als het zomer is lang zitten babbelen op het terras en ....dat bloguurtje word uit gesteld ! Zal wel bij jullie ook zo zijn genieten van het zomerweer tot het laatste straaltjje zonneschijn verdwenen is  ! Of het hier vandaag een dagje zal worden voor zoiets ...

  Vrees van niet maar niet getreurd morgen krijgen we nog een warm dagje ( als we de weervrouw mogen geloven ) .Verdorie zit blijkbaar op een knobbel alle dagen over dat weer , straks denken jullie nog dat " het  weer " het enige is in het leven  dat hier telt ! Of ....nemen de zorgen hier wat de overhand en houden we het daarom aan de luchtige kant ?????? Een mens is  zo een  ingewikkeld ding dat je soms zelf  het raden hebt naar de reden van een of andere daad  ! Verdraaid ...zou het toch luchtig houden vandaag ?????

  liefs


  >> Reageer (10)
  07-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- is weer ....

  Is weer eens van datte  " laat " dus voor mij op een ongewoon uur aan de pc maar ...je weet wel "beter laat dan ....enzovoort !"Genieten julie ook zo van dat zonnig weer ? Al zullen ze  misschien in de kempen  weer puffen van de warmte , hier aan de kust is het heerlijk met dat verfrissend windje ! Amaai ...daar hebben we het weeral over dat weer .Als het mooi weer is dan kunnen we er niet over zwijgen , is het rotweer dan kunnen we er ook niet over zwijgen en lopen we erover te foeteren .Voor mij mogen ze daar boven gerust nog ff uit het zelfde weervaatje tappen hoor , mij hoor je niet klagen (misschien  alleen  teveel stoefen met dat weer ?!

  Geniet van het weer en

  liefs 


  >> Reageer (10)
  06-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-cirkel

  Was in de wasautomaat aan het wassen - was  buiten aan de wasdraad- straks weer was in de kast tot .......morgen de ganse reutemeteut opnieuw begint  Pfffff !Zo is alles een cirkel zoals het leven zelf .....je begint als baby en zonder dat je de tijd ziet voorbij vliegen ben je de stammoeder geworden van een ganse Clan en weet dat mischien ook deze cirkel staks zal rond zijn ! Oeioei wat een donkere gedachten op zo'n mooie zomerdag , eens goed schudden en dan vallen die donkere  gedachten zo van je af want je weet maar al te goed ...

  liefs


  >> Reageer (13)
  05-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- een .....

  Ook al naderen we stilaan de middag toch nog een

  gewenst en dan maar meteen ook niet in onze moedertaal , maar denk met ons peeceeke zijn we al wel wat vertouwd met die  Engelse taal...ze zullen ons geen citroenen voor appelen meer verkopen ook al hebben sommigen onder ons  die  taal nooit  geleerd .Had het er al over we gaan naar de middag toe en veel nieuws valt er vandaag hier niet te rapen ! Ola had bijna iets vergeten ...het is  weer stralende zon vandaag en die zomer is zowiezo al veel te kort dus ....geniet ervan !

  liefs


  >> Reageer (13)
  04-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- een ....

  Een ....

  Al ziet het er vandaag niet zo schitterend uit oesje ...zal men woorden terug inslikken want de zon boort zich net tussen de wolken door ! Hopelijk krijgt ze  blijvend de bovenhand en kunnen we weer genieten van een zonnige dag .Daarmee zit het weerbericht boven het rommelkotje er ook al weer op ! Wat zouden we doen als we" het weer " niet konden  gebruiken als  neutrale openingzin  van een gesprek    ?  Ons blauw denken hoe we aan een gesprek zouden beginnen of  Zwijgen ? Denk dat het vooral het laatste zou zijn dus ....goddank dat we nog steeds lang  en veel mogen roddelen over dat weer !Verdraaid weeral zo laat dus .....

  liefs


  >> Reageer (17)
  03-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- voila sé ..

  Voila sé ...dat is er weer eentje die gemaakt is en de vraag is  ..... waar op  te hangen ? .Totaal nog geen idee al  zal het wel in de kamer van Stefke terecht komen .Een kadertje gewoon met het haakje aan de muur hangen  bij ons Leeuwke volstaat niet want ..ons juffertje gaat op haar bed staan en neemt in een ogenwenk  dat zootje van de muur en wat dan gevolgen zijn kunnen jullie al wel raden zeker ?Er komt steeds een vijsje - krammetje of wat dan ook als extra hulpmiddel aan te pas om die dingen zoals ik steeds zeg " antidiefstal"  te maken  en buiten  de  gretige  pollekes van ons leeuwke te houden lAl goed en wel dat getokkel maar we zijn Maandag en dat wil zeggen ...vooruit met de geit !

  liefs


  >> Reageer (13)
  02-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- zou het .....

  Zou het vandaag een weertje worden om zoiets te doen ?

  Al  zal ik het hier een heel stuk kalmer aandoen , ben geen pilaarbijtster maar  denk toch dat zoiets niet meer  bij men leeftijd past( of wel ?) Vrees dat men moteurke bokkesprongen zou maken bij al die opwinding en als we nog wat voor ons leeuwke willen zorgen is het braafjes kalm houden !Wat nu weer niet wil zeggen dat we niet volop van het weer kunnen genieten , in de schaduw onder de bomen ...heerlijk !Maar nu zal ik er een punt achter zetten want ...luieren deze namiddag is ...nu de handen uit de mouwen steken !

  liefs

   


  >> Reageer (12)
  01-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- babblelen

  Na gisterenavond een babbelavondje  zijn we er weer terug !En .....vandaag stralende zon.... eindelijk oef , dacht dat we dat zonnetje verloren waren ! Met dat mooie weer  hoort men  babbelen op straat , de mensen zijn in opperbeste stemming bij de terug keer van het mooie weer en blijven vlugger staan om een 'klapke " te doen ! Zoiets zit er hier in t' rommelkotje niet in ...mag er niet aan denken welke streken  ons Leeuwke ondertussen zou uithalen , 1 ogenblik onoplettendheid en je zit met de gebakken peren ! Vooral niet denken dat ik hier een zaag ga spannen hoor maar dat zijn zo van die kleine dingen waar er in een gewoon huishouden niet eens aan gedacht word ! Voila daar gaan we weer ......men grote chef ( stefke ) vind dat er genoeg getokkeld is en trekt me van men stoel  en tegen 20kg meer als mezelf moet ik het onderspit delven dus  ...

  liefs en een fijn weekend !


  >> Reageer (11)
  31-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- poseren

  Toen ik deze morgen de was buiten hing zag ik in de treurwilg een duif een pauze houden , daar wilde ik een fotoke van hebben .De was voor ff laten voor wat ze was en heel voorzichtig om ze niet weg te jagen de spurt ingezet achter dat kodakske ...af en toe eens loeren of hij (of zij ) er nog zat geen tijd om die grote lens er op te zetten en naar buiten . Je zal wel moeten je strafste bril opzetten om die duif te vinden tussen al dat groen hoor maar ze stond erop !

   

  Nog vlug een tweede nemen voor de zekerheid maar dat vond hij( of zij ) er blijkbaar over. Was ik niet vlug genoeg of had dat beestje genoeg van te poseren wie zal het zeggen ...wat het ook was  kreeg een mooi  beeld  van......

  het achteraanzicht dus....heb het maar opgegeven ! Ondertussen hangt die was toch aan de lijn te dansen en zit dat krabbeltje voor nu er weer op !

  liefs


  >> Reageer (16)
  30-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- grijs ...

  Grijs en grauw buiten en verder zwijgen we over dat weer !Voor de fans van solden rommelen is het " haastjewerejezere " want morgen is de laatste dag hoor ! Ik heb men shoppingsdeal al gehad ( of toch geprobeerd )voor dit jaar , ff gaan rommelen in die solden en naar huis gekomen met ...niets ...zal voor een andere keer zijn dat ik de koop van men leven zal doen !Toch blijf ik die solden plezant vinden al is het maar om het gedrag van de koopjesjagers te bekijken , hoe ze alles bekijken  zichzelf ff bekijken in de spiegel met het uitgekozen stuk  ...dan zie je hun afkeurende blik in hun ogen en .....hangen ze alles terug leuk om zien !"Mensjes kijken "die dit nooit eens doet mag nu zen vingertje opsteken .....en vrees dat ik geen vingertjes zal zien ! Zeg nu eens eerlijk als je tijdens het shoppen ff adem wil halen met een lekker koffietje of thee voor je wat doe je dan ?.....zie je wel mensjes kijken !Maar nu moet er hier een eind aan dat getokkel komen want .....de rest kan je al wel raden zeker ?

  Liefs en laat het niet aan je hart komen door die regen , de meeste druppels vallen toch naast je


  >> Reageer (13)
  29-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-goede .....

  Al moet ik voor alle duidelijkheid zeggen ...zo belabberd loop ik er nu ook niet bij zunne ! Dat eerste kopje koffie is al lang verleden tijd en er zijn er al enkele dat eerste gevolgd  .Het weer is nog steeds verboden gekrabbel ... zon & wolken ze volgen elkaar in snel tempo op je kan het amper bij houden dus ...vandaag geen gezaag  of gestoef over het weer !Vrees dat vandaag daarmee  dat hoekje in het koppeke totaal leeg is , zal daar ook grote solden geweest zijn zeker en dan is het zoals overal wachten op de nieuwe lading....hopelijk is tegen morgen weer alles aangevuld en kunnen weer lekker ff krabbelen over ???????

  liefs


  >> Reageer (14)
  28-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zelfde

  Zelfde liedje als gisteren ...veel wind maar toch een hoopvol pluspuntje ...de zon is er ! .Zitten we verdraaid toch weeral over dat weer te zagen , ook al is dat weer niet te doen we zullen er maar over zwijgen en dit voorbeeld volgen ...

  Doen zoals de kleine bubbeltjes " krik krak mondje toe "wat nu ook weer niet wil zeggen dat er al een vijsje los zit hoor !Men kan er eens mee lachen maar .... zoiets ernstig als "dementie  " is totaal niet om te lachen .Je ziet die persoon langzaam aftakelen ...het gaat van vergeten langs opstandigheid  en niet meer herkennen van iedereen naar vroeger en de kinderjaren en als laatste fase  die de zieke gelukkig zelf niet meer beseft naar  het  terug baby zijn .Niet makkelijk om te zien en zeker niet om met iemand in je dichte omgeving mee te maken !Ola ...dat is hier vandaag ernstig maar ja we kunnen niet altijd het zotje uit hangen é 

  liefs


  >> Reageer (14)
  27-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- on leeuwke

  Ons leeuwke is erg nieuwsgierig    de voordeur die opengaat en  ze komt kijken wie er binnen komt , iets nieuws in huis mag je er zeker van zijn dat  het eerst door ons Leeuwke moet goed gekeurd worden of ze zal het steeds opnieuw en opnieuw in de grond bonjouren  .Zo ook gisteren ...Zus Claude had een nieuwe fiets gekocht en kwam die ff schouwen en ons Stefke was er als de kippen bij om dat  nieuw ding grondig te onderzoeken .Toen ze zag van haar zus dat je ook op dat ding kon zitten wat meteen het hek van de dam ...daar wilde ze ook op !!!!Alleen zoiets voor elkaar brengen was voor haar onbegonnen werk maar ....met de hulp van zus en schoonbroer lukte het haar wel en of ze het super cool vond ? daarvoor moet je maar ff naar dat glunderend smoeltje kijken !!!!!

   

  Dat was dan goed gekeurd al vrees ik nu dat iedere keer Zus zal langs komen met die fiets ....ons Leeuwke er ff zal willen opzitten  pffffff !

  liefs


  >> Reageer (18)
  26-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-rustdag !

  Zondag =Rustdag (of toch zoiets dat er op lijkt )op die dag brengen we dan maar een bloemetje mee , eentje uit eigen tuin .

  Tegen licht - in het schemer donker - zonder flitslicht en geloof dat ik zo ongeveer  met die foto alle regels van de fotografie aan men laars gelapt heb .Toch spijtig dat ik samen met die foto ook niet meteen die geur kan erbij geven want deze soort van Datura ruikt over heerlijk !Ondertussen Zondag of niet tikt dat klokje ongenadig voort en er is er hier ééntje ( stefke )die niet op de klok hoeft  kijken om te weten  dat het soeptime is dus ....

  liefs en geniet wat je ook doet  van je( voorlopig zonnige ) rustdag  


  >> Reageer (16)
  25-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- amaai...

  Amaai ben  verwonderd over me zelf ...gisteren  is die pc  de ganse dag triest en alleen in zen hoekje blijven staan  , zelf niet ff vlug loeren ! Ben samen met de dochter 1 dagje  gaan shoppen want dan ook inhoud ..s' morgens een soort van wedloop houden tegen de tijd en s' avonds thuiskomen en het kaarsje opgebrand van het vele rommelen in die koopjes ! Maar ...ben er terug en  wie weet zal dat dagje zonder de blog voor altijd een eenmalig feit worden en blijven ! Vrees dat we ondertussen weer in de Herfst aan gekomen zijn , zo ziet het er toch naar uit als je buiten kijkt maar niet gezeurd( ik zeker niet ben nog stilletjes aan het na genieten van dat vrije dagje van gisteren ) wens jullie allen ( ondanks dat stormweer ) een

  liefs

   


  >> Reageer (14)
  23-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- ola....

  Ola... vrees dat het vandaag niet ik maar de zon zal zijn die kuren krijgt , ze maakt er een spelletje van " zie je me en nu zie je me niet " maar ...we blijven koppig het beste hopen !Ons leeuwke gaat mee op en af met de zon ...zon die straalt leeuwke naar buiten op haar eigen plekje - zon weg leeuwke terug binnen naar haar kamer ! Lijkt net zo'n ouwerwets weerstation ..." mooi weer vrouwtje buiten - regen ....mannetje buiten " Al zullen velen misschien niet weten waar ik het over heb want dat was iets uit de tijd dat de dieren nog spraken .Voila sé ...zon terug en leeuwke weer buiten en dat geeft me dan ook de kans om wat verder te klussen ...wat ik nu ook ga doen !

  liefs


  >> Reageer (20)
  22-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-tegendraads

  Eens lekker tegendraads doen ...dat lucht op na al dat opruim werk( weeral) van onze huisschilder( stefke ) van dienst ....enzovoort !Voor de verandering eens opstandig zijn en beginnen met het einde , waarom ook niet !Eens ingaan tegen alle regels ...van wat eigenlijk ? regels van beleefdheid ? kan er iets beleefder zijn dan beginnen met een fijne dag te wensen ? Zo te zien word het  toch  vandaag maar een hoop onzin pffff.... zal het maar daar bij laten voor nu en de was ...enzovoort  .

  liefs


  >> Reageer (12)
  21-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- gouden raad ..

  " Gouden raad " ben steeds bereid om daar naar te luisteren  en ....heb er vandaag ééntje tegen gekomen die ik graag in de praktijk zou willen omzetten ...

  Of het zal lukken is de vraag , nu ik erover nadenk ...dat dagelijks gekrabbel hier "dat"is mijn vakantie - dat is men rustpunt iedere dag !Dus dank ik vandaag iedereen die ff langs komt en dat gekrabbel leest !

  Bedankt hoor! met liefs


  >> Reageer (14)
  20-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- en nu?

  "Verdorie x 25  " Regen ....wat nu gedaan met al die was pfffff ? Onze Picasso( stefke ) heeft verleden nacht haar kunsten weer eens te toon gesteld en dat is geen bergje was zoals de Kemmelberg  maar  meer iets in de  aard van de Mount Everest  zunne ! Och ja Zal wat langer duren voor alles weer op haar bed en in de kast zit maar we kunnen er mee leven ! Nu genoeg de zaag gespannen....Het is toch een heerlijk vooruitzicht ...morgen nog zo 'n Zondagse weekdag of weekdagse Zondag het  is maar hoe je het bekijkt .Maar in afwachting op de dag van morgen zullen we er maar  vandaag met nieuwe moed invliegen sé

  liefs


  >> Reageer (11)
  19-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ben ....

  Ben het er volledig mee eens ...regen is nodig maar regen op Zondag voelt verdorie maar triest aan hoor !Heb dan ook maar dit mee...

  Misschien kan dit een glimlach uitlokken want van dat weer word iedereen nu niet bepaald vrolijk !Nu genoeg over dat weer want vrees  dat het  vandaag  niet de enige opmerking zal zijn die je erover hoort  !Maar Zondag of niet die tijd de tijd staat niet stil en wie weet zien we straks een stralende zon ( de wonderen zijn immers de wereld nog niet uit !)

  liefs en geniet toch van je Zondag !


  >> Reageer (17)
  18-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- ziet ....

  Ziet er niet naar uit ( voor het ogenblik ) dat het een zonnig dagje gaat worden , die zon laat zich nu en dan ff zien maar dat is het !Maar niet getreurd het is weekend en dan nog een verlengd weekend ,als zijn er die  de start ervan minder plezant vinden !

    Wat  die zon betreft ....wat nu niet is kan nog komen we leven op hoop en " hoop doet leven " zegt het spreekwoord ! Ondertussen ...dat bakje troost tot op de bodem leeg en die wasautomaat laat horen dat zijn werk erop zit dus ....

  geniet van de zon ( als ze zich toont )liefs


  >> Reageer (11)
  17-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- voila sé

  Voila sé ...daar zijn we terug na gisterenavond een babbelavondje en ....het wat laten afweten op de blog ! Voorlopig is de stilte hier in huis ver zoek  ...ons Leeuwke heeft ontdekt dat ze kan tieren & brullen en is dan ook apetrots daarop dus sedert gisteren is het hier " amaai men oren " en dat mag je dan letterlijk nemen .Zelfs  verleden nacht wist ze van geen ophouden en als je dan denkt " nu moet ze toch wel doodop zijn en zal ze wel stil vallen " ja aan men hoela , ze doet nog dapper door ! Gelukkig valt dat weer wat  mee en kan ze buiten haar stem uit proberen ! Of de buren het  zo leuk zullen vinden.... vrees van niet ! Straks heb ik nog een klacht van geluidsoverlast aan men broek .Genoeg over Leeuwke  .....mooi weer al waait er hier verdraaid een felle wind maar toch proberen te genieten van die zonstralen  zoveel je kan !

  liefs


  >> Reageer (18)
  16-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- vraagje ...

  Zit wat je zou kunnen noemen in tijdnood ( weeral eens pfff)heb wat zitten kletsen en dan is het van " haastjewerejezere " hoor ! Maar niet gezeurd ...de zon komt door de wolken piepen en het beloofd een zonnige namiddag te worden ! Had alleen nog één vraagje ...Weten jullie hoe die gaten in de kaas komen ??????? neen ???? ik anders wel hoor !

  liefs


  >> Reageer (13)
  15-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- laatste

  Ben altijd aan het sakkeren op een bepaalde bloemenstruik uit de tuin , die zit altijd in de weg als ik de was moet ophangen of de  was  hangt er tegen het  is verdraaid altijd iets ! Misschien ook daarom dat die bloem nog nooit een plaatsje heeft gekregen op de blog , met de belofte dat ze zal veranderen van plaats in het najaar ( en ik minder foeteren op die plant ) heb ik toch maar dat "kodakske " boven gehaald en de laatste bloem voor dit jaar voor ff in de kijker gezet !

  De pioenroos - de kerkroos of hoe de naam ook is .Oesje al zo laat dan maar......  liefs !  


  >> Reageer (16)
  14-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- terugblik

  Daar gaan we weer voor vandaag een terugblik in de tijd dat de dieren nog spraken of liever naar de kindertijd ....De tuintjes  toen van de gewone werkman werden dan in hoofdzaak gebruikt om groenten te kweken voor eigen gebruik maar er werd steeds een klein hoekje vrij gehouden voor moeder de vrouw voor wat bloemetjes !Er was er één soort die zeker nooit ontbrak je had ze in vele kleuren van roze tot bijna blauw maar mijn persoonlijke voorkeur ging en gaat nog steeds uit naar de witte .....

  "  Hortensia" en die zijn dan ook hier in de tuin te vinden ! Dat volstaat wel voor vandaag die duik in het verleden we staan weer dank zij ons Leeuwke met beide voeten terug in het heden . Zo te zien op dat klokje van de pc hoog tijd om op te houden met dat gekrabbel en terug de handen uit de mouwen te steken dus....

  liefs


  >> Reageer (15)
  13-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- willen of ....

  Wou dat ik vandaag met een vrolijker  opener kon beginnen dan " het regent " al zal dat bij velen meer dan welkom zijn !Vrees dat het voor vandaag weer een miniversie van een krabbeltje word want.... weer eens aan de  late kant  en die 2wasautomaten draaien weer overuren enzovoort ....pfff! Maar .....

  liefs


  >> Reageer (19)
  12-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-olala ...

  Olala ....dat is verdraaid een ander paar mouwen dat weer vandaag  en over mouwen gesproken ,  heb mooi dat bloesje met korte mouwen ingeruild voor eentje met lange mouwen . Geen zon te zien en die  temperatuur's daling kan ook tellen maar .....laat het niet aan je hart komen ook al moet je dat pluke uit de kast halen ...glimlach het  is Zondag vandaag  tijd om te genieten en dat laten we door niets of niemand verpesten dus ....

  liefs en "Smile"


  >> Reageer (20)
  11-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- bloemen ...

  " Bloemen geven je een zomers  gevoel " dat is een waarheid als een koe maar ...weet niet waarom maar is er toch ééntje die me steeds aan de Herfst doet denken en wel deze ..

  Nochtans bloeien  die "dalia"s " ook  in de zomertijd , waarom dan bij zien  van die (laten  we eerlijk blijven )mooie bloemen dat herfstgevoel ? Heb er geen flauw idee van en  zie me nog niet naar een of andere geleerde bol gaan om uit te zoeken over het waarom  van dat gevoel !Krijg al kippenvel bij de gedachte alleen dat ze zouden zitten neuzen in men koppeke ...met alle chinezen maar niet met den dezen zunne! Nog ff het weerbericht van aan de kust ...zonnig heerlijk weer geniet ervan !!!!

  liefs


  >> Reageer (12)
  10-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- is ....

  Is vandaag weer eens voor de verandering in vliegende vaart zunne ! Weet niet hoe het  bij jullie zit maar als het vlug moet gaan ....dan weet je plots niets meer om hier in te tokkelen pfff .Iets in de aard van " vandaag weet ik niets - zal voor morgen zijn " dat is verdraaid maar heel droge tekst (al is tekst wel een heel groot woord voor dat gekrabbel ) Oesje ....willen of niet moet er een punt achter zetten want .....de rest wel bekend zeker ? Nog ff ééntje uit de tuin ....

  " De Acantus "

  liefs


  >> Reageer (19)
  09-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- spelletjes

  Moet je daarvoor zo oud geworden zijn om spelletjes te spelen , denk nu niet dat er ergens een vijs los zit in die bovenkamer maar heb het over mee spelen of liever tegen spelen en men tegenstander is ...het weer en de zon .Hang je in een stralende zon je was buiten aan de wasdraad - alles hangt netjes op zen plaats en...begint het daar van die koeien van druppels te vallen dus ....vlug die was weer binnen halen !Alles terug binnen en na die 10druppels terug zon  ....was terug buiten hangen en de rest kan je wel raden zeker ? juist ja nu 5 druppels .Was dan ook dat spelletje meer dan zat dus ....in plaats van die was terug buiten te hangen heb ik ze mooi in de droogkast geplooid en me hier aan de pc gezet né ! Wie dat er nu de winnaar is van dat spelletje kan ik niet zeggen en ook al doet de zon nog zo haar best om me buiten te lokken met die was....ik doe niet meer mee !

  O ja heb vandaag een plantje uit gekozen  om in de schijnwerper te plaatsen die wel eens wat in vergeethoekje word gedrongen " de Astilbe "

  liefs 


  >> Reageer (14)
  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- zomaar .....

  " Zomaar " een zonnig hoekje uit de tuin met floxen !

  Al kan je hier dat woordje "zonnige "eraf laten en " regen "in de plaats zetten  , niet plezant maar toch meer dan welkom zeker voor de droge plantjes  !Ons Leeuwke kan maar niet begrijpen waarom dat ze niet meer buiten mag , heb haar al moeten binnenhalen ze  zat  op het terras  in de regen  en ze vond het blijkbaar nog plezant ook dus ....het word weer deuren sluiten !Veel nieuws valt er vandaag niet te rapen dat koppeke staat zoals de tuin wat droog , zouden  enkele bakjes troost kunnen helpen dat probleem(tje ) op te lossen ????? zal de daad bij het woord voegen en wat het word zullen we  later wel zien !

  liefs


  >> Reageer (21)
  07-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- zwoelle

  Daar zijn we dus begonnen aan wat de weervrouw voorspelde " een zwoele dag "voorlopig is hier nog niet veel van te merken maar zoals altijd " wat niet is - kan nog komen ".Voor de eigenaars van een tuin of tuintje ....vinden jullie ook niet dat die bloemen zo weelderig bloeien dit jaar ? Sommigen staan zelfs vroeger in bloei dan andere jaren waaronder deze ..

  De Datura en wat een heerlijke geur s' avonds ! Ola blijkbaar duurt hier alles veel te lang volgens leeuwke dus vlug - vlug ...

  liefs en afsluiten voor er hommeles van komt

   

   


  >> Reageer (15)
  06-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- warme dagen

  Voor iemand als ons Leeuwke waren die warme dagen echt een beproeving ,hoe kan je zo iemand uitleggen dat het door het te warme weer is dat ze zich niet goed in haar vel voelt !Ofwel kon je haar vinden bij de airco in haar kamertje al was dit toch haar lievelingsplaatsje ....  in haar badje in de schaduw van de bomen  ....

  Eerst  behoedzaam met de hulp van zus Claude tot ze ontdekte hoe plezant het was om alles nat te spetteren .Maar nu zit men tijd erop want ...je weet wel Maandag enzovoort ......

  liefs


  >> Reageer (20)
  05-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- beter .....

  " Beter safe dan sorry " dat is toch wat ons Leeuwke moet gedacht hebben ! Jullie zullen  ondertussen wel weten dat Stefke haar denkvermogen -redenering en gevolgtrekkingen zo ver niet gaan, het waren  haar broer en schoonbroer die aan het dollen waren met haar en voor de lol  een  veiligheidshelm op zetten ..... wat ze dan  voor even weer super plezant vond ! Zijn hier nu de keuken wat aan het opfleuren met hun hulp  en daardoor  ook gisterenavond geen bezoekjes (kaarsje was opgebrand  sorry pff) Het was ff terug gaan naar de oude tijd zunne....afwas doen in  een teiltje buiten .Ons Leeuwke vind die rommel en het drukke gedoe heel plezant ( ik wel een stuk minder ).Genoeg daarover wens jullie een super gezellige Zondag en liefs !


  >> Reageer (19)
  04-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.- met

  Met dit weer kan je maar aan  ding denken "afkoeling " of het nu komt van een lekker fris drankje of een grote portie

  De airco' s draaien overal overuren en de liters water die nu gedronken worden .......zou zelfs niet durven of ook maar proberen te raden hoeveel  het bij benadering zou kunnen zijn!  Ons Leeuwke komt haar  kamer bijna niet meer uit , ze ligt lekker lui languit op haar bedje met de airco op de hoogste stand .We zouden het liefst ook zoiets doen maar vrees dat  zoiets voor ons niet zal lukken .....maar toch wens ik jullie een verfrissende Zaterdag !

  liefs


  >> Reageer (10)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- zomaar !!!!

  " Zomaar " om te kijken  hoe bloemen er uit zien in het donker , gisterenavond laat dat fotostrekkertje genomen en zonder dat flitslicht  de toer van de tuin gedaan .De witte aronskelken kwamen er met glans  als de beste uit .....

  .Denk nu niet dat ik zit te stoefen met men kunnen als fotograaf zunne , heb daarvoor niet de kunde en het geduld ....ben en blijf een amateurke punt ! Oja .(kom verdorie toch weer bij dat " weer " terecht ) hoe gaat het daar bij jullie in het binnenland ? nog steeds puffen en zweten ? Hier aan de kust  is het mooi zonnig weer zonder puffen en zweten ! Nog iets ....we zijn vandaag Vrijdag dat wil zeggen ....het weekend staat weer voor de deur ! Wens jullie dan ook allen een heerlijk zorgeloos weekend ( zonder puffen & zweten )

  liefs


  >> Reageer (16)
  02-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- babbel.....

  Daar zijn we dan terug na gisteren in plaats van een avondje bloggen er een " terrasbabbelavondje ( wat een woord) van gemaakt hebben te wijten aan die hoge temperatuur ! Zo dat is ook weer opgehelderd ....zo te zien zit ik met dat krabbeltje tegenwoordig bij de  bloemen meer bepaald " de fuchsia ".Ook al ben ik persoonlijk niet de grootste fan van die bloemen ( dagelijks nogal veel afgevallen bloempjes ) zijn er hier wel enkele soorten te vinden , waaronder ook deze ...

  Die staat gelukkig in de tuin (dus geen opkuiswerk)Zal dan ook maar vandaag mijn belofte breken om niet te praten  over het weer , momenteel is het hier overtrokken en geen zon te zien  ( wat frisser joepie) zal het maar niet te luid zeggen anders komt die zon terug van achter de wolken loeren ).maar nu genoeg getokkeld .....liefs en hou het koel !


  >> Reageer (20)
  01-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- "treur"

  Alles met hangende takken word in de plantenwereld bedacht met het woordje " treur " ervoor , denk maar aan de treurwilg - treurberk en wat heb je daar nog al .Vraag me dan af hoe moet je het volgende bloemetje in gewone omgangstaal dan noemen ?

  Een treurfuchsia ?Zo'n opwekkend bloempje kan je toch niet betittelen met het woordje treur ervoor hé , zal het maar houden bij een " hangfuchsia ".En kunnen jullie jezelf nog wat verwarmen ? Mij hoor je niet foeteren of klagen zunne , het is heerlijk in de schaduw onder de treurwilg .Al moet je niet verwonderd zijn dat er af en toe een blaadje terecht komt  in je bakje troost .Als ze je bestempelen met een naam zoals" treur "wilg is het dan ook maar meer dan normaal  dat hij treurt en zijn tranen ( blaadjes )naar beneden op de grond terecht komen ( weeral opkuisen pfff) !

  liefs en hou het koel !


  >> Reageer (9)
  30-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- zomer !

  Zomer !!!!!! Ola had vergeten dat ik dat "weer "voor enkele dagen niet zou noemen dus ...mondje toe erover ! Dan maar over bloemen ...wie houd er nu niet van bloemen ? vrees dat je heel weinig mensen zal vinden wie eenof andere  bloem niet kan bekoren .Ergens hebben we allen wel een favoriete bloem keus genoeg van de roos tot het kleine vergeetmenietje .Vraag me niet hoe al die echte namen zijn dat is voor mij latijn zunne ! Toen ik gisterenavond die tuin wat extra water gaf heb er dus maar ééntje uit gepikt ( misschien omdat  ik van deze wel de  naam  weet)

   

  De daglelie ...alleen spijtig dat ze werkelijk zijn wat hun naam zegt ...1 a2 dagen bloeien en ze laten hun kopje al hangen !

  liefs en vergeet niet in de schaduw kan je ook heerlijk genieten van het warme weer !


  >> Reageer (20)
  29-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- even ....

  Dat mag ook wel eens gebeuren , ff adem happen aan de pc met een bakje troost terwijl ons Leeuwke reeds volop van het weer geniet ( anders zat ik zeker niet te tokkelen !Al vraag ik me nu toch af ....wat word het vandaag ? Gezaag over het weer is voor enkele dagen  opgeborgen ! Ola heb weer te vroeg gestoeft met ons Leeuwke ...met iemand die groter is en  20 a 25kg meer weegt als mezelf en achter haar brede rug het scherm bijna niet meer kan zien en daarbij nog haar tokkelende vingertjes in het oog  moet houden ...dat is wat teveel zunne !!!! Dus voor nu  ....

  liefs


  >> Reageer (13)
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-waarom ?

  Waarom moeten we altijd de ongeschreven regeltjes volgen ? Wie is verantwoordelijk voor die regeltjes ? Eens lekker tegendraads zijn en die regeltjes aan je laars lappen  , waarom ook niet dat kan best wel voldoening geven !Ons leeuwke denkt er waarschijnlijk net zo over ....haar ferarie is bedoeld om netjes stil in te zitten - voetjes op de voetsteunen enzovoort wel ....dan kennen ze ons Leeuwke nog niet  voor haar zit het even lekker zo .....

  Dus neem een voorbeeld aan ons Leeuwke en gooi nu en dan die ongeschreven regeltjes over boord  en doe je eigen zin !

  liefs


  >> Reageer (21)
  27-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- dat .....

  Dat komt er van sé ...je tijd verprutsen met wat te foefelen op die blog ...geen tijd meer voor een krabbeltje pffff!  De rest zal voor deze avond zijn als Leeuwke in dromenland is ( als ze wil wel te verstaan !)

  Geniet van het zonnetje en maak er een

  van .liefs


  >> Reageer (15)
  26-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- relax

  Of toch bijna want op Vrijdag  voel je ook al een beetje dat weekend gevoel kriebelen zeker als de zonnetje zo lekker schijnt ! Sommigen vinden nochtans dat wij senioren iedere dag weekend hebben , als ik men persoonlijke mening mag geven zou ik zoiets met klem tegen spreken .In de week zitten wij senioren niet ons lui gat zunne ...we draaien nog steeds mee in de mallemolen van die moderne tijd alleen ....gaat alles niet meer zo vlug als vroeger ! Wees er maar zeker dat we evengoed uitkijken naar het weekend als de jonge lui al is het niet om te fuiven !Dat weekend is voor ons evengoed de tijd om dat koordje wat slapper te laten hangen en onszelf een extraatje te gunnen net zoals ieder werkende mens !Maar nu moet ik dat koordje terug aanspannen want ons Leeuwke enzovoort ......!

  liefs


  >> Reageer (15)
  25-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- beter ...

  "Beter laat dan nooit " zeggen ze toch altijd , zat deze morgen wat in de patatten me dat peeceeke maar zo erg als hieronder is het ook niet geworden zunne  ..

  Heb gelukkig alles in men ééntje kunnen oplossen en  het eindresultaat is ...pc loopt weer als een trein en ik ? die moet nu als een sneltrein alle verloren tijd inhalen pffff!

  dus nog vlug - vlug  geniet van het stralende zonnetje ( zou ik anders ook doen )


  >> Reageer (16)
  24-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-voila sé

  Voila  sé zie er weer uit als een jong dartel  geschoren schaap !Ola ...zou beter dat jong  er van tussen halen op mijn leeftijd kan je me nog moeilijk jong noemen ! Best ook dat dartele er van tussen halen ...lopen en vliegen doe ik de ganse dag maar vrees toch dat dit niets met lustig dartelen te maken heeft dus ik herhaal in verbeterende versie ......zie er uit als een geschoren schaap die vers van de scheerder (oei - sorry ) van de kapper komt ! Zou dat met al die nonsens soms de zottigheid zijn die komt bovendrijven bij het zien van de zon ? Wat er ook van aan is geniet van je dag en de zon ( nu ze er eindelijk is !) 

  liefs


  >> Reageer (18)
  23-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-ben ....

  Waarom zouden we de moed laten zakken en een zaagje spannen over dat uit blijven van de zon ? We kunnen er toch niets aan veranderen trouwens  ...we zijn door de weervrouw enkele mooie dagen beloofd deze week dus we leven op hoop !Dan maar braafjes de ongelovige Thomas spelen  en afwachten om te zien of er iets van in huis komt .Ondanks dat gebrek aan zon is er nog veel moois te zien ...de bloemen bloeien nog even mooi zonder zon .Olala ..... einde krabbeltje want daar gaan we weer met scherven gerinkel dus ......liefs en

   


  >> Reageer (19)
  22-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- hallo....

  Niet bepaald men favoriete  dag onder de dagen die Maandag en het weer werkt nu ook niet bepaald mee om er een mooie dag van te maken !Maar volgens de mama's wijsheid  "waar je voor staat moet je ook door" dus ....met de hulp van 1 stevige koffie ( of meer )zijn we er deze morgen maar in gevlogen .Want en daar haal ik weer men mams aan "hoe vlugger je er aan begint - hoe vlugger  je gedaan hebt en tijd  voor andere dingen ".Al waren die andere dingen in de jonge jaren of de tienerjaren heel wat stouter getint dan nu hoor !We zullen dus maar braafjes de rest van dat koffietje uitslurpen en terug de handen uit de mouwen steken voor die trekker en dweil het hele zootje van wachten beu zijn en voetjes krijgen !

  liefs


  >> Reageer (16)
  21-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- we zijn er !

  We zijn er ...het is zomer al zou als je het weer buiten bekijkt  het bijna niet kunnen geloven maar ....we blijven optimist , wat niet is kan nog komen !Voila sé dat gezaag over het weer zit er ook al weer op !We zijn Zondag rustdag (?) en daar hoort een bloemetje bij , eentje van eigen kweek ...

  Maar vrees alleen dat die vensterbank zou kreunen onder het gewicht van dat bloempotje !

  liefs en zon of geen zon geniet van die rustdag !


  >> Reageer (20)
  20-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- vragen

  Met een mentaal minder valide in huis heb je een heleboel vragen over het hoe en waarom ...waar je je waarschijnlijk nooit een antwoord op zal krijgen en daar leg je dan ook maar bij neer ! Toch is er ééntje die momenteel steeds terug komt en waar ik het antwoord probeer te vinden ...." kan leeuwke echt bijna niets of ....kan ze meer dan ze laat blijken ?"Soms heb ik de indruk dat wat er in haar  omgeving  niets kan schelen maar ...toen ik deze morgen een fotoke van haar wou nemen  in haar ferarie op het terras  , zag de nog maar de camera en ze was ribbedebie naar binnen .Heb met wat geduld en van in de achterkeuken en zonder dat ze me zag haar toch kunnen beet nemen !Zou ze meer kennen- kunnen en weten dan we denken ? laat ze zich liever verwennen met alles in plaats van het zelf te doen ? Vragen - vragen .....zonder antwoord !!!!!!

  liefs en geniet van de zon ( als ze zich toont !)


  >> Reageer (16)
  19-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-de ....

   De goede wil en bedoeling was er deze voormiddag maar ...de tijd was er spijtig genoeg niet pfffff. Ondertussen is dat altijd hongerige Leeuwtje wat aan het uit rusten na het middagmaal en zitten we nu toch aan het tokkelen ! Kom je dan tot een verbazende  vaststelling .....waar dat verhaaltje voor vandaag zou moeten zitten in dat koppeke is er zo iets van groot leeg gat ( dubbel pfff-pfff) en nu?????  Kan nu over het weer beginnen maar zo denderend ziet het er helaas hier ook niet uit ( hopelijk bij jullie beter ) Afgevoerd onderwerp en nu ? Ja zeg ....is hier boven blijkbaar als met het weer " bewolkt " zal er dan ook maar een punt achter zetten  maar nog eerst dit ..

  .

   LIefs


  >> Reageer (15)
  18-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- voila sé

  Voila sé dat komt ervan ...zitten babbelen met een van de kleinkinderen en nu moet dat krabbeltje in vliegende vaart gebeuren ," eigen schuld- dikke bult" Maar zoals oma' s weten kleinkinderen gaan voor alles hé .Heb dan maar als sorry voor dat onbeduidend krabbeltje  een bloemetje mee gebracht en ..

  Morgen beter (  hoop het toch )

  liefs


  >> Reageer (16)
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dat ...

  Dat is nu eens wat je zou kunnen noemen een ...

  dagje ....mooie zon niet teveel niet te weinig , een licht briesje niet teveel niet te weinig ,temperatuur juist goed niet teveel niet te weinig !Als je het weer op bestelling kon krijgen zou je het niet beter kunnen doen ! Moet nu vooral oppassen want met dat Belgenweertje weet je maar nooit , misschien is binnen 1 uurtje alles anders maar ...daar denken we nu niet aan ! laat ons genieten van het hier en het nu ...(niet teveel en niet te weinig !!!!)

  liefs


  >> Reageer (18)
  16-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- daar ....

  Daar zijn we dus terug nadat het gisterenavond buiten men wil om een blog loos avondje is geworden !Leeuwke kan nog na al die jaren plots soms verrassend uit de hoek komen ....is nog maar enkele jaren terug dat we voor de eerste keer haar stemgeluid hoorden en eindelijk zeker wisten dat ze geluid kon uit brengen maar sedert enkele dagen heeft ze zelf ontdekt dat ze meer kan dan enkel een schreeuw als ze razend kwaad is .Nu loopt ze opgewekt  en heel zelfvoldaan rond en hoor je een soort geneurie .Voor ons is het niet veel maar voor haar is het  een reuze stap , zo zie je maar ...nooit de moed opgeven en altijd hopen ( ook al is het tegen beter weten in ) dus  de mama ook in een opgewekte bui en ...

  .

  liefs


  >> Reageer (18)
  15-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- vandaag ....

  Vandaag een kort verhaaltje ....Er was eens een boze stiefmoeder ...éla - ola ...die slechte naam van de stiefmoeders dat is nu iets dat helemaal afgezaagd en achterhaald is .Hoeveel stiefmoeders uit samengestelde gezinnen zorgen  niet vol liefde voor de kinderen van hun man net of het hun eigen .kinderen zijn .Hetzelfde geld trouwens voor de stiefvaders die de kinderen van hun vrouw als hun eigen kinderen beschouwen en alles voor ze doen wat ze kunnen .Er zijn altijd wel uitzonderingen maar is dat niet ook te vinden onder sommige gewone koppels ? Oesje ...heb nu zitten leuteren over iets anders en de tijd is ondertussen samen met dat koffietje op dus ...

  .

  liefs


  >> Reageer (10)
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- voor...

  Voor alle vaders - toekomstige vaders - stiefvaders - opa's ( hoop dat ik niemand vergeten ben ) een heerlijke verwen dag  kortom ......een

  liefs 


  >> Reageer (17)
  13-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- hoikes

  Daar zijn we dan terug na een dagje van lekker niets doen , al moet ik eerlijk dat niets doen -shoppen - wandelen - eten & koffietjes drinken is toch verdorie vermoeiender dan ik dacht want  van die gewoonte om  s' avond ff langs te komen is totaal niets meer in huis gekomen ! Reden ? ......kaarsje was uit pffff !!! Maar vandaag is weer een gewone dag ...dus zet de koffie al maar gereed !!!

  liefs


  >> Reageer (11)
  12-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- ribbedebie !

  Iets om in te schrijven in de boeken van het rommelkotje .....Leeuwke overgelaten aan de goede zorgen van de papa en broer en......

  liefs


  >> Reageer (18)
  11-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- is in...

  Is in vliegende vaart zunne want krijg hulp van ons Leeuwke en rond haar hangt zo'n verdacht geurtje ! Als ik nu niet vlug op onderzoek ga waar dat geurtje vandaan komt ( al weet ik al waar de oorzaak ligt  )...dan is straks onze schilder aan het kliederen en kan je verzekeren dat opruimen is een  strontjobbekes hoor ! Jullie vinden misschien dat het een str..onderwerp is vandaag maar dat hoort er nu eenmaal bij met een mentaal mindervalide in huis ! Dus .....zal het hierbij laten maar toch .....

  liefs


  >> Reageer (13)
  10-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 -????

  Ophemelen of er een bloemlezing   over te houden is overbodig , het is geen alleenstaand geval want ze zijn met velen en ondanks de vele konkurrentie willen  zij proberen toch onze  aandacht te trekken  .Ze proberen ons te bekoren en laten zich van hun mooiste kant zien , zelfs sommigen gebruiken een lekker geurtje om nog meer de aandacht te trekken Zal wel begrepen hebben waar ik het over heb zeker ?

  De witte roos ! Liefs

   


  >> Reageer (16)
  09-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- we ....

  We willen steeds alles tot in de puntjes blinkend op ze eigen plaatsje en .....daardoor vergeten we  soms het belangrijkste .We zijn geen supermensen of robotten maar mensen die af en toe een duwtje in de rug kunnen gebruiken .Al zijn we soms te verlegen om het  toe te geven en voelen we zoiets aan als een falen !Waarom bang te tonen dat een goed woordje plezier kan doen ? Ligt het aan onze opvoeding ? ligt het aan de moderne tijd   waar alles vlugger en vlugger moet gebeuren ? Is het een schande dat we het soms bijna niet meer kunnen bijhouden op die mallemolen van het leven ? Dat alles kan veranderen door één vriendelijk woord of gebaar , het kan zonder dat we er erg in hebben wanhoop om buigen naar hoop !Ook al klinkt het melig en afgezaagd .....wees lief voor je medemens !

  liefs


  >> Reageer (15)
  08-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- het is

  Het is niet voor niets dat als we druk in de weer zijn  ons vergelijkt met een bezige  bij !Die bloemen van de klimhortensia ( weet eens de naam sé)zijn nog  niet volledig open en ze komen al kijken of er al wat te rapen valt !

  Blijkbaar is hun naam niet alleen " bezige bij " maar ook ongeduldige bij !Oja ....zou bijna het weerpraatje vergeten ( al ben ik geen weervrouw)...af en toe komt de zon ff van achter de wolken piepen maar dat is het  , zeker geen bikini weer ! En vrees dat  dit zowat alles gaat worden voor nu want al heb ik nog die Mdag niet vernoemd ... het is wat het is  het  is vandaag  (oesje wat een uitdrukking ).......Maandag !!!!!

  liefs


  >> Reageer (21)
  07-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- zondag

  Mooi weer en daarbij nog Zondag ...daar hoort een bloemetje bij ...

  Vraag me nu niet meteen " welk plantje heeft er van die eigenaardige bloemen ?"Vrees dat ik het antwoord schuldig zal moeten blijven , ik en namen van bloemen dat gaat totaal niet samen ! Zolang een plantje  maar bloemen heeft  ben ik al dik kontent en die naam  doet er  voor mij totaal niet toe .Is wel vervelend als er iemand de naam van een plantje vraagt dan sta je daar met je mond vol tanden maar ...heb me er ondertussen wel bij neer gelegd De bloemen hier in de tuin zijn allen bloemen ...punt uit !

  Dat was het voor nu want ........enzovoort

  liefs


  >> Reageer (21)
  06-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- goede....

  Al dienen  die wandelschoenen hier voor een totaal ander doel dan voor wat ze zouden moeten zijn . "Je wandelschoenen aantrekken " beduid hier ...sta maar in de startblokken want je zal vandaag een koers moeten houden om Leeuwke bij te benen , ze heeft weer eens grijpgrage handjes ! Ook al zorg je dat alles zoveel mogelijk veilig op geborgen zit , ze weet altijd wel wat te vinden om op de grond te bonjouren ! Maar alles raak je gewoon ook dat gekletter van kopjes op de grond ( die ze dan éérst doodleuk uit de kast haalt )en alles wat ze maar kan vinden .Gelukkig is er de zon en haar Ferrarie staat reeds klaar maar ....ze moet nu nog éérst er willen inzitten  ! We verwachten het slechtste en hopen het beste é!

  Geniet van het weekend ...liefs 


  >> Reageer (10)
  05-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- zomers

  Ewel sé ...dat is nu eens een mooie zomerse dag , of het lang zal duren ? daar proberen we nu niet aan te denken !Vandaag heb ik het dan ook zonnig gehouden met de laatste Dendrons die bloeien " men muur " of toch een stuk ervan 

  Want volledig op 1 foto krijgen zou niet lukken .Op sommige plaatsen is die muur meer dan 4m hoog , gelukkig zijn er geen buren die het vervelend zouden vinden slechts enkele pony's die in de wei grazen en die hebben daar totaal geen hinder van .Vrees dat het al word voor nu want ....verdorie vloeren leggen en die hele opkuis erna wat een rotzooi pfffffff

  Liefs en geniet van de dag !


  >> Reageer (21)
  04-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- eindelijk ..

  Eindelijk ...5 minuutjes uitgewrongen om ff uit te blazen en ff op die blog te loeren ! Veel zal het niet zijn maar wat denken jullie ervan ? Is dit de aanzet voor een....

   weertje ? Ook al is er toch nog hier een verdraaid fris windje die roet in het eten gooit ! Toch een dikke duim voor de zon dat ze haar eindelijk van haar beste kant laat zien ! maar nu...zijn men minuten opgebruikt en geen lui gedoe ...stofdoek borstel& dweil wachten

  liefs


  >> Reageer (14)
  03-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- vandaag ...

  Vandaag eindelijk men belofte inlossen aan die K3   van Zaterdag , al  was het verdraaid een hele klus om die 3 zotte dozen zonder bekketrekkerij op een foto te krijgen .Alleen het dreigement dat ik als ze het niet gewoontjes hielden ik hun zotte smoeltrekkerij op de blog zou zetten heeft geholpen want ...ze weten verdorie maar al te goed  dat ik zoiets zou  doen !.Voila hiermee  heb ik  dan men belofte gehouden .....

  (van links naar rechts ) Zoë - Cheyenne - Kyana

  liefs


  >> Reageer (16)
  02-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - pronken....

  " Pronken met andermans zen veren " noemt zoiets , gisteren een foto gemaakt door Zoë en vandaag eentje van Cheyenne en Zoë .Waarom zouden ze het zich  zelf makkelijk maken met een simpel druk op de knop als het ook moeilijk kan !Al vind ik hun idee wel goed  gevonden en geslaagd !

  Die kleinkinderen toch ...ze zouden ons nog tonen hoe het moet !

  liefs


  >> Reageer (16)
  01-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- vandaag ...

  Vandaag is dat krabbeltje in opdracht van kleindochter Zöe , ze was er vanonder gemuist met men camera om zelf op jacht te gaan om enkele kiekjes te maken .Daarna was het "memé heb er ééntje gemaakt en die moet je zeker op de blog zetten " en aan onze kleinkinderen kunnen we niets weigeren hé ! Moet eerlijk bekennen het is haar verdorie nog aardig gelukt hoor en hier dus haar kunstwerk .....

  Zal  meteen goede punten gescoord hebben bij men kleinkind ..hihi

  liefs


  >> Reageer (21)
  31-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-Zondag ...

  "Mary Poppings "weet ergens misschien iemand haar adres ??????Want Zondag of niet staat hier een afwastaak te wachten en zij kan alles regelen  als een fluitje van een cent .Zie al in gedachten die afwaslap van stoel naar tafel zweven en alles is spic en span in een wip .Maar ja dromen zijn spijtig genoeg  bedrog en vrees dat ik toch zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken !Over iets anders .....toch gezellig hoor de ganse clan weer eens samen en die K3 van vroeger die nu reeds leuke  jonge dametjes geworden zijn hebben ondertussen hun kwajongenstreken zeker nog niet verleerd .De trampoline is voor hen nog steeds even aantrekkelijk als vroeger alleen gaan ze nu een heel stuk vlugger & hoger de lucht in  zodat men arme kodakske ze bijna niet meer kan volgen  ...

  .....liefs en tot morgen want is er ééntje jarig vandaag en dat moet zeker gevierd worden !


  Tags:
  >> Reageer (11)
  30-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- onderbroken ..

  Daar zijn we dan weer terug nadat we gisterenavond onderbroken werden met dat ff langs te komen door onze vloerlegger die een halve nacht heeft door gewerkt om zo weinig mogelijk ons Leeuwke  gedurende de dag uit haar dagelijkse doen te halen .Welke vloerlegger zou met zo iets rekening houden ? Weinig zeker maar .....als je weet dat diegene die de taak van  vloerlegger  op zich heeft genomen leeuwke haar grote broer is word meteen wel alles duidelijk hé .Oja ...vanavond word het een dieetavondje wat het blogje betreft het word een babbelavondje met de ganse familie .Zo dat waren de laatste nieuwtjes en over gisteren dat tussendoor piepen van bloemen ....hier nog zo eentje

  De klimhortensia en de clematis broederlijk of zusterlijk samen verenigd tot een geheel  !

  liefs en tot morgen ! 


  >> Reageer (16)
  29-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- laat ...

  " Laat - later - heel laat maar nog niet te laat " Dat is vandaag van toepassing maar toch nu ff 2 minuutjes uit gewrongen om ff op de blog te piepen .Zal maar meteen met de deur in huis vallen en een spreekwoord aan halen dat mijn vader graag in de mond nam " de kleintjes zijn niet gemaakt om in de groten hun g...te kijken " Hij was nu ook niet bepaald een boom van een vent en je kon er donder op zeggen dat het spreekwoord "klein maar dapper " er zeker nog zou op volgen ! Over dat klein maar dapper wil ik het nu hebben ...Op het terras staat er een afscheidingsmuurtje van ongeveer 1,80m hoog met ingebouwde bloembakken met bloemetjes en klimop .In de loop der jaren heeft de klimop alles overwoekerd maar ......ieder jaar opnieuw ook al zijn er geen blaadjes meer van te zien , steken die kleine bloemetjes hun neusje door die klimop door ..

  Als dat niet een mooi voorbeeld is van " klein maar dapper " Maar nu genoeg getokkeld en de handen terug uit de mouwen steken !

  liefs

   


  >> Reageer (9)
  28-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- daar ....

  Daar zijn we dan weer ...in ons gewone doen dat wil zeggen redelijk laat pfff! Maar zal dat dat krabbeltje niet starten met weeral wat gezaag hoor , We hebben nog altijd maar 2 handen en we doen wat we kunnen !Veel valt er niet te vertellen ...we wachten hier nog steeds dat er wat orde en regelmaat terugkeert in dat( letterlijke) rommelige rommelkotje !Wat niet wil zeggen dat we ondertussen niet kunnen genieten van de weelderige bloemenpracht van de Dendrons , ze zijn een echt oppeppertje .

  Nu zit men tijd er weer op ...liefs


  >> Reageer (20)
  27-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- buren

  In een straat wonen waar buren af en toe klinkende ruzie hebben is geen pretje , nieuwsgierige buren die steeds je huis staan af te loeren al evenmin ! Bij mij zijn het de achterburen die steeds hun kop boven de afsluiting steken  kon er zelfs een fotoke van nemen ...

  Wat hadden jullie wel gedacht dat ik een of andere burenruzie op het net zou uitvechten ? Zeker niet  had het over die Dendrons  waar ik geen last van heb maar nog van kan mee genieten ! Ben gelukkig gezegend met goede buren  die af en toe een babbeltje slaan al is dit voor mij de huismus een uitzondering wegens ons Leeuwke !Over ons leeuwke gesproken het is weer tijd voor .......enzovoort !

  liefs


  >> Reageer (14)
  26-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- verandering ....

  Verandering van werkschema....onze vloerlegger had  nog iets dringend af te werken ergens anders  en zo zijn de werken hier voor enkele dagen uit gesteld !Geen probleem eten maken in een keuken zonder vloer kan ook en ....zo kan ik enkele dagen (?) weer ff normaal tokkelen aan dat peeceeke ! Ondertussen zijn in de tuin bijna de laatste voorjaars bloemen uit gebloeid maar ...toch nog op tijd om de witte iris(en) in het zonnetje te zetten ...

   Deed plezier weer ff te kunnen neuzen in de blogs maar dat was het dan voor nu  .... veel liefs ! 


  >> Reageer (15)
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- Oef !

  Oef !!!! daar zijn we weer eens , vandaag word het hier een rustdag( om er morgen met nieuwe moed  terug in te vliegen )  en meteen ook weer de kans om ff wat te tokkelen .Ben jullie niet vergeten hoor ver van  maar ....s' avonds is dat kaarsje opgebrand en blijft dat peeceeke  verder van zen vakantie genieten .Nog een weekje en ....dan ligt die laatste vloer ook netjes op zen plaats en hopelijk is dat stof voor een tijdje ook het huis uit geborsteld .Verder gaat hier ondanks dat geklop - gebonk - gelijm en geborstel zen gewone gangetje ( dat proberen we toch ) want er staat  hier al  weer ééntje te trappelen voor de soepbedeling dus .....veel liefs en


  >> Reageer (29)
  20-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- heb ...

  Heb ik nu voor ff alles letterlijk aan de kant gesmeten  leeuwtje voor 5 minuten in haar kamertje gezet ...een tas koffie genomen en die pc eindelijk weer eens open gezet  .... oef ! je zou voor minder hoor !Vloeren uit breken met al die moderne hulpmiddelen was een fluitje van een cent( of toch zo goed als  van dat stof die overal tot in je oren toe zit zullen we maar liefst zwijgen   zeker pfffff )maar die nieuwe tegels met ons Stefke is een ander paar mouwen zunne !Moet ze toch altijd juist door waar die tegels net liggen zeker , probeer dan  maar eens haar op andere gedachten te brengen ..onbegonnen werk !Alé .....genoeg gezaagd  zal er maar weer aan beginnen sé!

  Veel liefs aan iedereen , kijk er al naar uit dat alles hier achter de rug is en terug dagelijks wat kan tokkelen !


  >> Reageer (36)
  17-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dat ...

  Dat wens ik jullie van harte genieten jullie maar van het zonnige weer ! Ook al is het Zondag een rustdag word het hier zeker niet maar .....aan alles komt een eind en dat zal hier ook gebeuren maar voorlopig is het nog altijd " de pees erop leggen "

  Van uit een stoffig rommelkotje ( en dat mag gerust letterlijk nemen ) veel liefs


  >> Reageer (36)
  16-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-slokje koffie

  Ff het stof doorspoelen met een slokje koffie en intussen ff piepen op de blog .Veel word het niet maar toch van harte het volgende ...

  liefs


  >> Reageer (14)
  15-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- lawaai ...

  Ben een beetje het lawaai ontvlucht en kom vlug iedereen een Prettig weekend wensen , oesje dat klopt wel niet want we zijn al van gisteren aan een verlengd weekend bezig !!Die hersenen zitten ook al onder een laagje stof zo te zien  wat er ook van aan is wens allen een ...

  hopelijk ééntje met zon !....liefs


  >> Reageer (18)
  14-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- vandaag ...

  Gisterenavond is het geen babbeluurtje geworden maar een babbelavondje ,het blogjesbezoek is erbij ingeschoten !Het was plannen maken voor de volgende dagen en vrees dat het blogje voor een tijdje in het verdoemhoekje zal zitten .Vloeren uitbreken en nieuwe leggen is niet in 1.2.3 gedaan , we zullen dan maar zwijgen over al dat opkuiswerk en ons Leeuwke uit die rommel houden pfffff Zien zitten of niet ...wat moet- moet hé .Maar vandaag is het nog een rustige (?) dag dus we zullen er maar van genieten ook al is de zon weer ribbedebie !

  Dus als je me de volgende dagen niet veel ziet of hoort , ben in geen 7 sloten tegelijk gelopen é......liefs


  >> Reageer (17)
  13-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-bijna...

  Bijna niet te geloven dat  we  vandaag niet met wat afgunst  moeten kijken naar het binnenland om hun  mooi zonnig weer ! We hebben vandaag zon en bijna niets van wind , kortom we hebben hier aan" t' zeitje "eindelijk ook eens lekker mooi weertje !Nu ff iets anders de leidraad  voor een moeder is ....." Je kinderen moet je zonder onderscheid evenveel aandacht schenken " wat soms niet altijd even makkelijk is , zit er wel altijd ééntje tussen die op bepaalde momenten meer aandacht nodig heeft dan de anderen !Maar voor het volgende stelt dit probleem zich totaal niet ...gisteren de roze Azalea , vandaag dan maar eens de rode Azalea in het zonnetje zetten ....kwestie van gelijk behandeling hé !

  Ondertussen zit men tijd hier  er ook al weer op, geniet van het zonnig weer !

  liefs 


  >> Reageer (9)
  12-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- eigen kweek !

  "Eigen kweek " ola.....daar bedoel ik niet mee wat te zien was en straks weer te zien zal zijn op "een "  ben nog geen wietboer of boerin hoor ! Heb het over de jongste en kleinste  telg uit de azalea familie in de tuin !

  Vind het steeds schitterend dat ze eerst hun bloemen krijgen en dan pas hun blaadjes , dat zijn er zeker die ook eens graag tegen de stroming ingaan ! Kan hen geen ongelijk geven want dat moet kunnen en is soms wel eens best plezant ... maar hier is het toch weer de  strakke dagelijkse routine van iedere dag  en dat is........

  liefs


  >> Reageer (17)
  11-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- weet niet ...

  Weet niet hoe het bij jullie zit maar hier.....

  Maandag of niet we proberen hier ( vandaag )te leven op een zomers ritme , ook al is het maar voor één dagje ."Wat  we gehad hebben kunnen ze ons niet meer afnemen " een waarheid als een koe en met ons Belgen weertje moet je niet treuzelen om er van te genieten want morgen is het misschien te laat !Als ik nu de raad wil omzetten in de praktijk is het nu ...vooruit met de geit ....aan de slag !

  liefs


  >> Reageer (20)
  10-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- een moeder

  Een moeder gezien door de ogen van haar kind of kinderen !

  Het kleine ukkje ...

  "Mijn mama weet alles en kan alles , zij is de liefste mama van de hele wereld "

  De rebelse tiener ...

  "Mijn moeder is echt niet meer mee met  haar tijd ,ze weet echt niet hoe het er nu aan toe gaat "

  De volwassen vrouw of man met op hun beurt kinderen ...

  "Ons ma  is goed maar ze verwent die kinderen veel te veel , straks kunnen we er geen weg meer mee !"

  De senioor die zijn of haar moeder verloren heeft ..

  Aan alle moeders een feestelijke moedertjesdag


  >> Reageer (19)
  09-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- met ...

  Ook al is de zon nog niet van de partij en is er weer een waaiende wind ( wat een uitdrukking -die wind waait toch altijd of niet soms ?)Vraag met toch af ...is dat het beloofde mooie weekend ? Of heb ik weer maar met een half oor geluisterd naar die weerman  en krijgen we  straks nog meer van alles die niet deugd ? We zullen wel zien wat het word ! Maar voor nu heb ik andere katjes te geselen , nog zo'n dom en dieronvriendelijk gezegde  mag er niet aan denken om zoiets letterlijk te doen ...zou niet kunnen leven met mezelf !Blijkbaar zit ik in de gezegdes vandaag , dan maar nog ééntje om af te sluiten " zal maar de stier bij de horens vatten " oesje ...weer dieronvriendelijk straks krijg ik nog Gaya op men dak !

  liefs


  >> Reageer (17)
  08-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- bloemen

  Dat is nu het plezier van verschillende soorten bloemen van dezelfde familie door elkaar te planten ..

  .

  Eerst zijn er de donker roze en wit- dan volgen de dubbele roze - vervolgens de enkelvoudige witte en als laatste de mauve en dan weet je de bloeiperiode van de rododendrons zit er weer op voor dit jaar! Maar zo ver zijn we nog niet ! Wat er wel op zit is die tijd .....geniet van het weer en de zon !

  liefs  


  >> Reageer (22)
  07-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- oef !

  Oef !!!! die wind heeft het opgegeven , maar nu hebben we regen en is alles nat  we kunnen weer die stormrommel niet opvegen pfff !We zullen er maar over zwijgen  wat is - is en erover  doorbomen  helpt geen sikkepit ! Maar kan het toch niet na laten om me dit af te vragen ...

  Voorlopig is het nog altijd dromen van terrasjes doen en onszelf troosten met de gedachte " eens komt de zon en de warmte "en dan gaan we ervan genieten en ....stop genoeg gedroomd !Voor nu zijn er belangrijker dingen dan " het weer " en wat die zijn hoef ik niet uit te leggen zeker ...

  liefs


  >> Reageer (19)
  06-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- amaai ....

  Amaai ...was me dat een stormweertje gisteren zal weer opruimen  worden , allemaal jonge blaadjes en takken op de grond !Maar dat klusje zal zeker nog niet voor vandaag zijn want die wind is blijkbaar nog niet uit geblazen .En wij maar klagen over die wind ....wat moet zoiets dan geven in volle zee ? Als  in volle zee  dat reeds de schuimkoppen  van de golven zijn  bij kalme dagen .....

  Wat moet  het dan wel zijn bij stormweer ??Gelukkig is de schoonzoon tussen de reizen in nu thuis maar hoe bezorgd moeten de moeders en vrouwen van diegenen die nu wel op zee zijn wel niet zijn !Hopelijk gaat die wind vlug liggen en word alles weer wat kalmer !

  liefs


  >> Reageer (20)
  05-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- achterkleinkind !

  Hier is hij dan ...het kleinste bubbeltje van de Clan  ondertussen ook al bijna 2 jaar .Van een" engeltje "zou ik niet durven spreken , dat manneke is meer iets in de lijn van een "bengeltje ".Maar heb men moeder steeds horen zeggen ..." kinderen die geen streken uithalen zijn ziek " Als ik haar woorden moet geloven dan is Guilliano kerngezond zunne ! Maar nu  vlug kijken wat er tegen de grond  klettert in de keuken ??????

  liefs


  >> Reageer (21)
  04-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- opstaan !!!!

  Verdraaid waar zitten toch die gedachten , als je niet reeds was op gestaan zou je dit nu  niet lezen ...pfffff niet  bepaald lollig , zal het maar vlug zelf zeggen ! Maar die  Mdag is steeds een "kl..dag" sorry een "drukke dag" ...2 paar handen zou de oplossing bieden..1paar voor de gewone huishoudklusjes en 1 paar om ons Leeuwke op tijd en stond te bevoorraden -haar gerommel in de kasten te stoppen - haar pff te lange lijst  om hier alles op te noemen waar ze zich  de ganse dag zoal mee bezighoud .Maar we moeten het nog steeds doen met die 2 handen die we mee gekregen hebben bij de geboorte dus voor nu ...

  liefs  


  >> Reageer (21)
  03-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- zon ?

  Waar is die Mei zon ????????Ziet er niet naar uit  dat we ze veel zullen zien vandaag ! Ga nogal eens graag tegen de stroming in dus......

  Nu maar hopen dat die wens ook werkelijkheid word en het weer wat zal meewerken ( al vrees ik dat het aan men hoela zal zijn ) . De Zondag is rust en genieten dus we weigeren om er ons druk in te maken sé  die zorgen zijn voor morgen !!!!!

  liefs


  >> Reageer (17)
  02-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- als ...

  Als ik nu men ogen sluit dan zie ik lachende tongekkes( vis ) op een bedje van  frietjes gegarneerd met ook al lachende krulsla voorbij trekken ,  hoor hen zeggen " hihi door ons ben je weer eens laat op je blog , eigen schuld dikke bult je moest maar eieren eten en ons lustig laten zwemmen "

  Pffff maar heb ze toch mooi bruin laten bakken ...we zullen eens zien wie hier de baas is ( als men wederhelft niet thuis is wel te verstaan ).Is weer een  zever in pakskes zunne vandaag ...zal er maar een eind aan maken en nu ik toch bezig ben met visjes te martelen zal  ze maar meteen enkele gratenvrij maken  voor ons leeuwke die al lachend maar ongeduldig op haar ( grote ) portie wacht

  liefs


  >> Reageer (13)
  01-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- 1Mei

  Vandaag 1Mei een dag en maand die we hoopvol beginnen , een maand die eindelijk de zon terug brengt ( hopen we toch ) .1Mei een dag waar we al die ons lief is een lelietje van dalen of  meiklokje schenken of toesturen .... een geluksbrengertje ( zijn we dan toch wat bijgelovig ?)1Mei is vooral  "Dag van de arbeid " er even bij stilstaan dat we dank zij enkele voorvechters en doorbijters van onze grootvaders zijn wat we nu zijn , een gewone  werkmens met dank zij hen een menswaardig bestaan !Genoeg voor nu en afsluiten met een geluks bloemetje voor jullie  en geniet van je dag ....

  .

  liefs


  >> Reageer (20)
  30-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- de tijd van

  De tijd van nu ...je krijgt van 2 kleinkinderen een verassing in je e-mailbox en 2 van wat eens de toen nog kleine K3 was kijken je lachend aan  .Ze zijn met  hun 14j a 15j al jonge dametjes en een fotoke of een selfie nemen heeft met hun smartphone  voor hen al lang geen geheimen meer!

  De tijd van toen .....Dat fototoestel kwam alleen maar op de proppen bij heel speciale gelegenheden , en wij dat dat toestel in handen nemen ??????? Vergeet het dat was voor ons verboden speelgoed het woord " selfie " bestond nog niet eens laat staan in de praktijk ....dat log fototoestel  te bedienen  was een  alleenrecht voor de mama  .Dan moest je nog wel een 2 weken wachten om het resultaat te zien ! Viel het tegen ...dan was dat brute pech voor jou !Maar dat was toen en nu is nu ...gelukkig maar !

  liefs 


  >> Reageer (24)
  29-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- gebroken hart

  Iedereen weet wat een (figuurlijk) gebroken hart is , we hebben in ons leven wel ergens  wat de oorzaak ook was aan de lijve ondervonden hoeveel pijn zoiets kan doen .Daarom vraag ik me steeds af waarom het plantje  " de dicentra "de Nederlandse naam kreeg van " gebroken hartje ".Wel is waar dat de vorm met wat goede wil doet denken aan een hartje maar waarom werd er juist  gekozen  voor " gebroken hartje "? Zou de vertaler op dat moment met een gebroken hart gelopen hebben en is dat zen wraak ? Pfffff waar een mens toch over zit te tobben ...wat er ook van aan is een fotoke van wat ik liever noem " hartjes " een teer klein bloemetje dat gebroken laten we er dan maar van af !

  liefs


  >> Reageer (25)
  28-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - niets

  Niets aan te doen ...moet het weer eens uit noodzaak super kort houden  pfff .Weet soms iemand waar je  zakjes "tijd "kan kopen ? Vrees dat ik daar een van hun beste klanten zou worden ! Wat een gekke gedachte maar ..... de  beste manier om tegen alles op te boksen is nog steeds " humor "! Met een lang gezicht rond  lopen waar iedereen de gevolgen moet van dragen niets voor mij , dan nog liever mezelf eens voor de gek houden en zo inzien dat er nog ergere dingen in het leven zijn dan men eigen druk gedoe ! Maar nu ga ik  een voorbeeld volgen  van wat hieronder gebeurd.....

  liefs


  >> Reageer (16)
  27-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- bloemen

  Vandaag geen gefoeter over die Maandag , het word een vrolijker  onderwerp " bloemen " meer bepaald over de  winterharde " pieris ".In de winter fleurt hij die bijna lege tuin wat op met zen altijd groen blijvende laadjes en nu ...staat hij te pronken  volledig overdekt  met trossen kleine  witte bloemetjes .

  Het geeft je een goed gevoel om er naar te kijken !Maar ondertussen zijn we toch die Mdag en is het ..." vooruit met die geit als je wil dat leeuwke op tijd haar natje en droogje krijgt" dus ....

  liefs


  >> Reageer (25)
  26-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- rustdag

  " Zondag is Rustdag " dat is hier steeds met een groot vraagteken maar ....op Zondag word er geen zaagje gespannen dus ...we zwijgen erover ! Ook de lucht  deze morgen af gespeurd waar die zon ergens verstopt zat ? hier anders wel hoor . Maar we blijven positief , voorlopig nog geen regen dat is ook al iets !. Voila ...dat weerpraatje voor vandaag zit er ook al weer op ! Ff nadenken ...staan er nog meer punten op het programma van dat krabbeltje  voor nu ? Neen zoals eerder aan gehaald  ..Zondag is een rustdag en een dag om van te genieten zoals bv van een bloemetje......

  liefs


  >> Reageer (21)
  25-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- en als .....

  En als je nu zegt vlug het is in vliegende vaart zunne ! Juist de tijd om jullie een heerlijke ( ook al is het voorlopig zonder dat zonnig ! dag te wensen en that 's all folks voor nu

  liefs


  >> Reageer (16)
  24-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- bloemenfestival

  Eerst en vooral de oplossing van dat  monster van gisteren ...het is inderdaad een verdraaid lelijk monster maar een verdraaid lekkere vis die " zeeduivel- lotte of staartvis "hoe je ze ook noemt !Ondertussen zijn in de tuin de Rododendrons aan het bloeien , ze zijn aan de kust te danken aan die frisse zeewind altijd wat later dan in de rest van het land maar ...dan hebben we er ook wat langer het plezier van om ze te zien bloeien sé. Vind het nog steeds  een schitterende bloem en kan het echt niet laten om er ieder jaar weer een kiekje van te maken . Het  belooft zo te zien een schitterende zonnige  Vrijdag te worden al zal ik maar niet te vlug en luid  stoeffen met dat zonnetje ...kwestie van de onweerduivels niet wakker te maken dus ....geniet er van !

  liefs


  >> Reageer (18)
  23-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- als....

  Als je een shoonzoon hebt die na verschillende jaren aan land en ondanks zijn gezin niet meer aan de lokroep van " het zeitje " kan weerstaan , dan kan je wel begrijpen dat er hier nu en dan fotos zullen opduiken van dat "zeitje "(dat is zee op zen Oostends ).De eerste is er eentje van een vis zeg maar een monster zo lelijk dat die kop ervan nooit mee naar binnen word gebracht .Heb je ondertussen al door welke vis het is ? Nog een tip ...het is een zeer lekkere vis en wat niet veel gebeurd  .... het is er eentje zonder graten !Geraden ?????

  liefs


  >> Reageer (25)
  22-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - ook.....

  Ook al hinkelen we wat achterop bij de rest van het land wat de temperatuur betreft , voorlopig hebben we al laat ze het af en toe afweten ook zon en dat is  al iets ! Voor de rest van de dag is het koffiedik kijken en dat  is  nu niet bepaald een gave die ik  bezit , hou me meer  bezig met het " hier & nu "en wat moet komen komt zowiezo dus ...waarom je er onnodig druk in maken  dat er een kans in zit dat het  misschien zou kunnen regenen  zoals de barometer aan geeft !Vroeger was het wel anders dan kon men zich om het kleinste akkefietje opwinden en er een drama van maken en tegenwoordig ....kijk je tegen alles veel rustiger aan ! Heeft het leven je in de loop der jaren geleerd om alleen  echte moeilijkheden en zorgen ernstig te nemen ? Of .....is dat  simpelweg ouder worden ?Zou het  niet weten maar één ding weet ik wel ...Wat komen moet ...komt punt uit !

  liefs


  >> Reageer (16)
  21-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - toch nog ..

  Weet het wel is misschien al wat laat maar toch een heel

  gewenst !De ene dag wat later dan de andere want alles hangt hier af van men grote chef ( stefke ) .Vroeger dan gaf je de kinderen toestemming om iets te doen nu is het hier de omgekeerde wereld , het is leeuwke die me de gunst verleend om ff te tokkelen en als zij haar veto stelt ...wel dan is er geen getokkel !Wie niet vertrouwd is met zwaar  mentaal minder validen moet dit waarschijnlijk heel vreemd in de oren klinken maar .....je kan niet altijd proberen uit te leggen hoe de vork aan de steel zit hé ! Oesje volgens men chef( leeuwke ) is het nu soeptime dus ...

  liefs


  >> Reageer (20)
  20-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-voila sé

  Voila sé ...we zijn weer een nieuwe week gestart , had graag wel eens geweten hoeveel nieuwe weken we zoal  gestart hebben in ons leven  .Beginnen rekenen en tellen en ...onbegonnen werk heb het maar op gegeven pfffff , dus houden we het bij " vele- vele weken  "Dat  gezaag over die " maandag " wel ...daar beginnen we ook al niet aan  veel te mooi zonnig weer !!Op deze Maandag beginnen we aan die klusjes  met een Zondagse " big  smile"  want daarmee kom je al een heel eind in het leven en in de wereld  want ....

  liefs


  >> Reageer (22)
  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- het is .....

  Het is niet ..." doet ze het of doet ze het niet " maar " zie je ze of zie je ze niet "heb het over de zon , die momenteel verstoppertje aan het spelen is .Veel nieuws valt er vandaag niet te rapen ,vrees dat ik wat het krabbelen betreft zo'n "off day " heb !Of om het op zen West Vlaams te zeggen ..." k' weten vandage nie wa getokkeld  of...kmoeten der me mien klakke no smieten " ( weet vandaag niet wat geschreven of zou zomaar eender  wat  moeten erop zwieren ) kan gebeuren hé ! Daarom wens ik jullie allen een....

  .

  liefs  


  >> Reageer (21)
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- let's....

  Is maar bij manier van spreken hoor  , zie me nog niet bepaald met  een fles naast me het weekend in zetten .Was  het  koffie geweest en niets tegen op wie graag af en toe een fris biertje of een glaasje wijn lust maar  drank ...pff is niet bepaald mijn dada zunne ! Genoeg gepalaberd over drank ...we zijn allen oud en wijs (?) genoeg om te weten wat niet of wel mag of kan ! Punt andere lijn zal het maar over het weer hebben en dat is in één woord heerlijk zonnig  !Daarom wens ik jullie allen  een heerlijk droomweekend om U tegen te zeggen !

  liefs


  >> Reageer (14)
  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- geheimpje !

  Ssssstttttt men geheimpje tegen  niemand verder vertellen é maar ....

  .

  Misschien zijn er nog zoals den dezen hier aan de knoppekes die er net eender over denken , die Vrijdag is een dag van verwachting op wat komen gaat !.Het weekend staat voor de deur alles word al in afwachting van dat weekend  wat rustiger en met alle plezier afgewerkt .Net een klein bubbeltje die een snoepje voor de neus word gehouden , wie vertelde ook weer "  volwassenen zijn en blijven toch ergens  kinderen "zou daar dan toch iets van waarheid inzitten ? Oesje ben aan het afdwalen " dat weekend "iedere keer kijken we er naar uit  wat die 2 dagen ons zullen brengen .Daarom wens ik jullie nu al van harte een gezellig weekend !

  liefs


  >> Reageer (18)
  16-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- wat ...

  Wat moet doorgaan voor een soort vlinder geboren in een  fantasiewereld wens ik jullie ( al weer eens rijkelijk laat ) een zonnige ..

  Zal wel overal zo zijn dat het blogje wat in het verdoemhoekje zit te danken aan die onverwachte zonnige dagen zeker , we kunnen er maar niet genoeg van krijgen !.Is hier gisterenavond ook een gezellig babbelavondje geworden op het terras wat dan meteen ook  inhield.... een blogloos avondje . We proberen ieder minuutje van die zon overgoten dag te genieten ,wie weet hoelang het nog zal duren voor die zon terug zullen zien ! Voorlopig is het gelukkig nog niet zover dus ....geniet van je zonnige dag !

  liefs 


  >> Reageer (21)
  15-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- amaai ...

  Ben ik nu ergens de draad kwijt ??????Heb ik de maand April en de daaropvolgende maand niet zien voorbij trekken ? Ben maar aan het zwanzen en weet ook wel dat zoiets niet kan maar .....zo voelde het toch vandaag we hadden de Lente over geslagen en waren terecht gekomen aan ...een heerlijke Zomerse dag !!!!!Leeuwke geniet al van het zonnetje en zal straks wel haar voorbeeld volgen dus voor nu de beuk erin !!!!

  Geniet met volle teugen  van het

  want morgen is de pret voorbij !!!!

  liefs


  >> Reageer (10)
  14-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- lol !

  Als je van huis bent dan begin je te piekeren zeker als je iemand achterlaat zoals ons Stefke Ook al weet je dat zus Claude heel goed vertrouwt is met de kuren van haar zus leeuwke toch komt de vraag " zouden ze  het redden  " en meer van die dingen steeds terug in dat koppeke boven zwemmen !Als alles achter de rug is zal blijken ...ze hebben het gered en aan de fotos  te zien ....

  hoef ik zeker niet te vertellen hoe Leeuwke dacht over de goede zorgen door  haar zus Claude ! Een  uitje was zoals te zien aan haar snoetje dan ook  als bonus mooi mee genomen  !

  liefs


  >> Reageer (19)
  13-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- oef !

  Oef !!!! weer een gewone werkweek voor de boeg ! We klagen wel eens  dat het leven slechts een dagelijkse aaneenschakeling is van steeds herhalende klusjes  en dat die éne dag net hetzelfde is als de dag van gisteren en die van morgen maar ...als we dan uit ons dagelijks ritme worden gehaald ....wel dan missen we toch wel een beetje die voorspelbare dagen .Een ding is toch  niet veranderd in die week ziekenhuis  ...die Maandag hé dus word het kort en bondig .....

  liefs


  >> Reageer (19)
  12-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- lentegevoel

  We kunnen vandaag niets beter uit kiezen dan een struik of boom in het zonnetje zetten ( die ondertussen al stralend aan de hemel staat ) die ons echt een lentegevoel geeft .De magnolia die ons slechts kort van  haar bloemen laat genieten is er zeker zo eentje ...Nu is het zen bloemenpracht bewonderen maar ....

  daarna is het foeteren om die  vele bloemblaadjes samen te moeten vegen maar ...we zijn gelukkig nog zo ver niet !Waar ik toch vandaag nog ff wilde bij stil staan...vandaag juist geteld 10 jaar  geleden deed ik een schuchtere poging om te zien of een blog wel men ding zou zijn en .....het is men ding geworden  doe het nog steeds met evenveel plezier ( ook al is het soms een gevecht tegen de tijd voor dat krabbeltje ) Wil langs deze weg ook  extra de blogmaatjes bedanken voor hun vriendschap dat is dan het   duwtje geworden in de rug dat het leven mooier heeft gemaakt ! En  nu .....op  naar de volgende 10 jaar zeker ?????? hihi

  liefs


  >> Reageer (22)
  11-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- joehoe !!!!

  We zijn terug op ons gewone stekje , we hebben weer het gareel aan getrokken voor de dagelijkse beslommeringen .Het is wel weer ff wennen maar straks zal alles wel weer rimpelloos verlopen ( als ik het zo zou kunnen noemen ).Voor nu  heb ik een bloemetje en een dankwoordje voor de blogmaatjes die me niet vergeten zijn en .....vanavond kom ik zoals gewoonlijk wel ff aan kloppen !

  liefs


  >> Reageer (19)
  10-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziekenhuis mijmering

  Zit je  naar die stralende zon te kijken en vraag je af ....wat zou ons leeuwken nu aan het doen zijn   ?Wat zit ik hier te piekeren .....weet zeker dat ze nu buiten zit in haar Ferarie en wat voor haar het belangrijkste is ......rotverwend worden door haar zus Claude die momenteel mijn taak overneemt .Want als het er op aankomt  om iemand rond haar fijne vingertjes te draaien  is ze daar een echte primus in .Alé....we zullen maar eens verder doen met wat we bezig waren..     niets doen !!!!   Liefs   😊☺😊


  >> Reageer (16)
  09-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziekenhuis mijmering

  Blijķbaar is het niet alleen thuis dat je wel eens aan de late kant bent, kan  hier ook gebeuren !Maar iedereen zaĺ wel weten hoe lang de wachttijden soms kunnen oplopen voor de deur van een dokter .Toch veel verandering te merken ln de verzorging geen stuurse verplegers of verpleegsters maar vriendelijke meevoelende mensen  op wie je kan rekenen en steeds zelfs met een kwinkslag voor je klaar staan !🏥🚑☺

  Liefs


  >> Reageer (10)
  08-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziekenhuis mijmeringen

  Het beroemde zij het overvloedige ziekenhuiseten doet haar naam weer  alle eer aan, al moet ik toegeven dat het zoutloze diëet daar  voor een groot deel tussenzit !Wat ik dan weer een pluspuntje vind die "deca"koffïetjes  moet je hier totaal niet missen ......steeds wel ergens  bevoorrading  in de buurt 😊☕☕☕☕☕😊

  Liefs


  >> Reageer (16)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziekenhuis mijmering

  Had verdorie vergeten hoe lang een ziekenhuis nacht wel kan duren  pffff ⏰⏰⏰⏰

   Liefs


  >> Reageer (12)
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-voila !

  Voila sé ...dat is er nog ééntje voor leeuwke haar kamertje waarvan het laatste kruisje is gemaakt , het laatste van ...pfff te veel om op te noemen maar zo'n 80cm breed en 60cm hoog kan je verzekeren dat zijn  heel wat kruisjes hoor ! Maar nu over iets anders...heb er geen idee van of er  deze week van bloggen veel in huis zal komen  want ..... ben deze week inwonende  klant  in het ziekenhuis .De dochter haar iPad gaat mee maar of er veel van in huis gaat komen is één groot vraagteken dus ...je zal me horen en zien als je me hoort een ziet hé !

  Liefs en hopelijk tot de volgende keer !


  >> Reageer (23)
  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-wensen

  liefs


  >> Reageer (16)
  04-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- Vond ....

  Vond je het ook zo triest  deze morgen voor de kleintje bij wie de paashaas  is langs geweest dat het maar een natte boel was buiten ? De pret van eitjes te zoeken was er voor hen meteen af  spijtig !Ben  ook eens stiekem gaan kijken als er voor mij niets te rapen viel maar ...niets -rein - nada pfff!Misschien is die paashaas oud en wijs en weet hij dat voor senioren die paaseitjes niet bepaald veel goeds doen aan hun cholesterol (weeral pffff )Vinden  jullie het soms ook niet vervelend dat " dit mag niet en dat mag niet " we lijken wel schoolkinderen ( weeral pfff) maar nu genoeg de zaag gespannen , geniet van deze Paaszaterdag(met of zonder paaseitjes ) en

  liefs


  >> Reageer (13)
  03-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- beter ....

  " Beter laat dan totaal niet " dat is dan het gezegde dat gebruikt word om je geweten in slaap te wiegen voor iemand die weer eens hopeloos laat is  zoals diegene die dit alles aan het intikken is ....pfff !Het waarom van dat laat zijn zal ik weleens uit de doeken doen maar vandaag ( door dat laat zijn )nog niet !Wat ik me nu afvraag ...waar is verdorie die zon gebleven die gisteren zo stralend aan de hemel stond ? Zag het al helemaal voor me ... verlengd weekend -stralende zon - kleinkind Paaseieren zoeken in de tuin -enkele fotos nemen als aandenken en dat alles is nu letterlijk in het water gevallen  pffff. Maar zal nog wat meer  moeten zijn om de pret van dat lang weekend te verpesten zunne !Wens jullie dan vanaf morgen gelukzalige ...

  liefs


  >> Reageer (20)
  02-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- halloooooo !

  De dag van gisteren met zen 1 Aprilgedoe zonder keerscheuren door gekomen ? Hier is de dag ook rimpelloos verlopen geen flauwe plezante tegen het lijf gelopen ! !Die dagelijkse strijkijsberg leek vandaag maar niet te willen smelten maar heb hem toch mooi men willetje kunnen opleggen en daardoor ......weer eens hopeloos laat met als gevolg  " thats all folks " (toch voor nu )

  liefs


  >> Reageer (26)
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- geen ...

  Heb je het nu toch gedaan ??????.....wel dan heb ik je toch beet gehad !!!.We weten wel dat het 1 April is en toch lopen we blindelings in de val ook al hadden we ons voor genomen "vandaag zal dat zotte gedoe met mij niet lukken" maar  voor we het weten zijn we toch de pineut !Dat zotte gedoe hebben we dan ook weer gehad  ! Hier is het voor het ogenblik stralende zon maar wind ...het is je vasthouden aan de takken van de bomen of je zou uit je broek waaien ! Daar heb je ze weer die oude rare gezegden " vasthouden aan de takken van de bomen " zie je me  daar al hangen te slingeren aan een hoge boom ? Daar zouden zeker veel naar komen kijken .En  "uit je broek waaien " dat zou ik persoonlijk toch wel eens graag zien en dan liefst een politieker ..." een politieker letterlijk met de billen bloot " dat zou pas een 1 april grap zijn !!!!

  liefs


  >> Reageer (21)
  31-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31wind en regen !

  Goooooooooooooooede morgen !!!!..... ook al is het in plaats van Lenteweer - herfstweer , wind en regen kunnen je niet deren als je maar er zelf in gelooft dat het een mooie dag word ! Steeds de nieuwe dag tegemoet kijken of er je iets mooi staat te wachten , valt die dag toch tegen ? wel ....dan is er morgen een nieuwe dag ! Wees steeds een optimist in het leven en alles zal best wel meevallen ! Al goed en wel dat krabbeltje is super kort maar toch .... dezen optimist hier aan de knoppekes moet er een eind aan breien want ....blabla...blabla (zelf invullen zal niet moeilijk zijn zeker ?)

  liefs


  >> Reageer (15)
  30-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- zwijgen !

  Soms doet een mens er beter aan om te zwijgen ook al moet je bijna het puntje van je tong  afbijten maar toch kan iets blijven nazinderen  !Zoals bv een jonge moeder die klaagt over  de pampers voor haar kleine spruit , hoe ze steeds een grote hap nemen uit het budget en hoe gelukkig ik toch ben dat met 7 kinderen dat pampergedoe achter de rug heb want het zou me nogal  wat gekost hebben .Dan doe je er het zwijgen toe maar denken doe je  des te meer ...."och kind  binnen korte tijd gaat dat bubbeltje mooi op zen potje en is alle pamperleed gelukkig verleden tijd maar ....ons leeuwke  is 43jaar en draagt al haar hele leven pampers en.... er zal nooit een einde aan komen en duur ?daar denk zelfs niet aan ...wat moet -moet !Maar spreken is zilver en zwijgen goud hé !!!!!Maar wat ik toch wilde zeggen .....

  liefs


  >> Reageer (28)
  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-nat !

  Ziet er niet bepaald het weertje uit  waar ze een zonnig weekend van maken pffff! Maar geen gezaag regen of niet het is de weekendse rustdag of wat er hier toch zou moeten voor doorgaan maar ....daar gaan we nu ook niet over zagen sé ! Noch het weer noch de drukte kunnen vandaag  men goed humeur verpesten  en de reden ?????? geen idee - zo maar !Ola krijg weer hulp van leeuwke dat wil dan weer zeggen .." maak er een eind aan want dat maagje begint te knorren het is soeptime !"

  liefs en een bloemetje om je dag wat op te fleuren

  !


  >> Reageer (21)
  28-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- word ...

  Word dit misschien de nieuwe mode voor de komende Winter ? Zo' pluizig levend  ding op je schouder ? of krijgen we dan volgende winter misschien een heel strenge winter? Niets van dat alles ...de schouder van haar bazinneke  is  het lievelingsplekje van dat pluizige katje van de kleindochter Kim ! Dat kleine mormeltje  vind het blijkbaar heerlijk warm en meteen  ook geen  kouwe pootjes meer van al dat heen en weer geloop  ."Wie klein is moet slim zijn " zal ze waarschijnlijk gedacht hebben en...kleintjes mogen altijd wat meer dan een volwassen kat net zoals in de mensenwereld .Wat ik nog wilde zeggen voor ik er  voor nu een punt  ga achter zetten...laat die regen niet je goed humeur aantasten ..het is weekend en geniet ervan !

  liefs


  >> Reageer (17)
  27-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-zon !!!!

  Daar is ze weer !!!!!! heb het over de zon natuurlijk , ze staat daar aan de hemel te stralen of haar leven ervan afhangt ! Dat is nu een opener die het altijd doet sé ...over het weer beginnen . Had mezelf belooft om het vandaag wat ernstiger aan te pakken en daar moet ik me nu ook aan houden , straks denken jullie nog dat er bij mij een vijs los zit maar ..... alles nog oke hier in de bovenkamer hoor ! Zal het dan maar over een andere boeg gooien ....het weekend staat voor de deur en nu maar hopen dat het zonnetje ons  dan ook verwend !.Voila sé de cirkel is rond ....ben terug aan gekomen bij het weer dus ...

  liefs en


  >> Reageer (14)
  26-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- verdr....

  Verdraaid !!! dat komt ervan gisteren teveel die zon opgehemeld omdat ze zo stralend scheen ...nu zit ze blozend door die toegezwaaide lof verstopt achter de wolken , eigen schuld - dikke bult !!Alé ....zo te zien zal het weer zo'n dagje worden met veel nonsens ...hoe noemen ze zoiets " het oud zot  of is dat iets totaal anders ??".Niet op letten het wil niet vlotten vandaag om iets ernstig op dat blad te krijgen maar .....hoe kan het ook anders neem  mezelf ook nooit ernstig !

   

  liefs


  >> Reageer (21)
  25-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25-regen

  Na gisterenavond weer eens babbelavondje zonder pc zijn we hier weer terug ! Bij jullie ook van datte regen ?  Als je dat  gezever regen mag noemen het moet wel want je word er nat van pfffffff !.Wacht ...wat een gezaag vandaag zal ff herbeginnen ....

  .

  Een goedemorgen met een bloemetje dat lijkt er al meer op , als die weermakers denken dat zon' beetje regen ons afschrikt of onze moraal naar beneden haalt ...dat ze het maar vlug iets anders denken ! We hebben in ons leven voor hetere vuren gestaan dan dat gedruppel dus ....bottekes aan paraplu in aanslag en welk rotweer -welke regen ?

  Oesje daar is mijn garde ( stefke ) dus vlug liefs


  >> Reageer (19)
  24-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-flippen ?

  Als ik  daarmee begin dan weet je zowiezo....is hier koffie time ( en krabbel time). De tijd dat de mensen naar de lucht keken en haarfijn het weer konden voorspellen  ligt blijkbaar  ver  achter ons , nu hebben we zo'n weerstation in huis .Al vraag ik me nu toch af lees ik het juist of is dat weerstation hier aan het flippen ?Die toont namelijk  voor straks sneeuw aan ...sneeuw ????????? en er is hier stralende zon !Och we zullen er ons maar niet druk in maken we zullen wel zien wat er van komt en wie gelijk krijgt ...de zon of het weerstation !Ondertussen is dat koffiekopje leeg en dat is dan meteen het startschot voor de tweede ronde deze morgen !

  liefs


  >> Reageer (15)
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- gezegde....

  Dat is de nagel op de kop sé dus ...we gaan ervoor ! Zelfs met meer geestdrift dan andere Maandagen want Club Brugge heeft na zovele jaren eindelijk de beker binnen gehaald en dat is als West Vlaming toch wel iets waar je  trots op bent .Wil daarom niet de Anderlecht fans tegen de schenen shoppen hoor ! Wie nu de beste ploeg is ....wel daarover zal ik hier geen  debat houden hoor , zover rijkt men kennis en de wil om alles te weten over het voetbal nu ook weer niet ! Amaai lijkt hier  straks meer op een voetbal rubriek  dan een krabbeltje over huis-tuin en  kinderen perikelen en dat is nu niet meteen de bedoeling dus...finito voor nu !

  liefs


  >> Reageer (19)
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- nog ff

  Nog ff doorbomen over die katjes van de kleindochter ....Als je nu denkt dat  met 4 katten in huis  het niets anders is  de ganse dag dan één groot kattengevecht ..vergeet het maar ! Zoals een haan die de lieve vrede bewaart in het kiekenkot is er iemand die  zorgt dat alles zonder kleerscheren  verloopt tussen  die 4 , een speelkameraadje  maar ook eentje  die tussenbeide komt als hun kattigheid hen parten speelt en het  uit de hand lijkt te lopen .Die met een dreigend vingertje al moet ik hier zeggen ....een dreigend pootje tussen beide komt en dat is Zena de Engelse buldog ......

  Hier geen sprake van " ze leven als kat en hond " dat is totaal niet aan de orde , ze zijn met zen allen beste maatjes !

  Nog een prettige zondag gewenst - liefs


  >> Reageer (21)
  21-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-kattemadam

  Gisteren had ik het over dat pluizenbolleke de laatste nieuwkomer van de kleindochter en die  heeft een hart voor ieder dier . Als ze ook maar  eentje ziet die er wat zielig bij zit  dan smelt haar hart en zou ze dat beestje meteen mee naar huis nemen ! Maar ze is  vooral een echte " kattemadam . Niet dat haar huis vol zit met katjes dat nu ook weer niet maar er lopen er toch 4 rond in haar piepklein studiootje waaronder deze 2...

  Die zowat het ouderpaar spelen voor dat  pluizebolleke van gisteren , alhoewel dat kleine ding al redelijk goed weet wat ze wil en de manier onder de knie heeft om het te bekomen ook !Maar ondertussen is er hier ook ééntje die haar willetje aan het doordouwen is dus voor nu ...

  liefs


  >> Reageer (15)
  20-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-is ....

  Is verdraaid weeral van datte zunne !!!!  Laat en daar bovenop geen inspiratie dan moet een mens zen toevlucht zoeken in iets anders ! Zoals bv ...een fotoke van de kleindochter haar nieuwste pluizige aanwinst Athena.....

   

  En nu in vliegende vaart er terug invliegen sé

  liefs


  >> Reageer (18)
  19-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- arm sukkeltje....

  Wat zit dat arme  sukkeltje er beteuterd bij  - sip kijkend of hoe je het ook wil noemen  , net of hij of zij bang is voor slaag ! Maar dat arme sukkeltje is niet de enige die er wat beteuterd bij zit hoor, zit er hier ook ééntje aan de knoppekes al denk ik dat slaag  voor men misdrijf wel wat erover  zou zijn ! Reeds na de middag  en slechts nu voor de éérste keer dat peeceeke op " go " gezet , nog geen gekrabbel op die blog  - geen e-mails geopend.... niets pfff !Het was een voormiddag zoals vroeger zonder pc maar zal vanavond wel men achterstand in halen zunne !Maar voor nu ....


  >> Reageer (21)
  18-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- waar....

  Waar is de zon ? iemand soms de zon gezien ? hier is ze in geen velden of wegen te bespeuren ...we zullen het dan maar zonder dat gele bolleke moeten doen pfffff !Met het mooie weer van gisteren zouden we bijna vergeten dat we nog maar Maart zijn en Maart & April zijn nu eenmaal bekend om hun winterse grillen . Als we eerlijk zijn ......Veel van die winterse grillen hebben we nog niet gekregen hé maar zal er maar over zwijgen kwestie van dat weer op geen slecht idee  te brengen ! Wat ik vandaag feitelijk wilde zeggen ...

  Dus ook al is het dan met of zonder zon ....glimlach  en geniet van je dag !

  liefs


  >> Reageer (17)
  17-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- oef !

  Oef ....vlug ff tussendoor een koffietje slurpen en ondertussen die pc open zetten .Denk dat er in dat peeceeke een soort van magneet zit die onzichtbaar verbinding maak met koffie , want iedere  keer dat er koffie aan te pas komt word je aan getrokken door die pc om ff te loeren .Bij jullie hetzelfde scenario ? Maar alle gekheid op een stokje.... is verdorie al wat laat om hier de flauwe plezante uit te hangen want staat er hier al eentje in de wachtrij voor de soep bedeling ...rara wie zou dat toch kunnen zijn ? Genoeg onzin uit gekraamd .....wens jullie nog een

   


  >> Reageer (15)
  16-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- halo

  Halo .....het is weer van datte ...we zijn weer maandag !!!! Maar vandaag geen maandags gezaag we moeten ons door die dag worstelen en daarmee " basta ".Zal wel aan het weekend ritme  liggen die nog in je kleren zit dat alles wat in vertraagt tempo verloopt dan  anders zeker ? Toch plezant  als het wat tegenzit met dat eeuwig tijd te kort je het mooi op iets anders kan steken hé .Wat ik nog wilde zeggen  ...bedankt hoor uit naam van Silke voor de verjaardag wensen ! en nu genoeg getokkeld is immers Maandag !!!!!!!

  liefs


  >> Reageer (20)
  15-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- Gisteren ...

  Verdorie wat gaat alles toch vlug gisteren was het de tijd van geschenkjes en kaarsjes uitblazen voor het kleinste kleinkind Silke - 7 jaar -wat ze dan ook met volle overtuiging deed !

  Dan denk je toch wel eens terug aan de tijd dat eigen kinderen hun verjaardag vierden ....een groot of duur verjaardagsgeschenk was er niet bij  -was wel geen taart van de bakker maar met eigen gebakken taart - geen versiering of grote tralala maar  ze mochten steeds het menu van de dag kiezen en dat was nu een van die dingen die ze bijzonder plezant vonden ! Wat het meest gevraagde menu was hoef ik er niet bij te vertellen zeker ? Juist ja ...het was meestal frietjes die de voorkeur kregen .Andere tijden - andere zeden hé ! maar nu tijd om aan het menu van vandaag te beginnen dus ...

  liefs

   


  >> Reageer (24)
  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- mooi....

  " Mooi en zonnig "wat  dat betreft is alles oké maar wat de temperatuur betreft ...dat is verdraaid nog vatbaar voor verbetering  zunne ! Maar geen gefoeter is weekend en die koude wind moeten we er dan maar bij nemen ! Al gezien veel zal er voor nu van dat getokkel niet  in huis komen Leeuwke zit in haar " eetperiode " en het is bijna een fulltime job om haar eet ritme bij te houden ...gaat hier geen meter vooruit dus geef ik voor nu  er de brui aan maar toch nog éérst dit......

  liefs


  >> Reageer (13)
  13-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- vrijdag de 13de

  " Leeuwke in haar toeren is gelijk aan ...de mama later met alles ".Dat later zijn heeft dus niks maar totaal niks te maken met die  ongeluksdag Vrijdag de 13de! waar ik trouwens nog altijd niet in geloof ! Soms vraag ik me af ...zijn we echt zo lichtgelovig dat we zouden geloven in voortekenen of is het slechts een overlevering van generatie naar volgende generatie ? Als er een mes op de grond valt dat we zeggen " er komt onverwacht bezoek " omdat we erin geloven of .....alleen om dat we ons moeder het hoorden zeggen ? Als je zout morst dan moet je er wat over je schouder smijten om het ongeluk af te weren....Als je oor suist ..dan spreekt er iemand over je - rechter oor is goed - linker oor is iemand spreekt roddelt over je . Zo kan je nog lang  doorgaan maar vrees toch dat ik er net zo min geloof aan hecht als aan die vrijdag de 13de ... wens jullie dan ook een ...

  liefs


  >> Reageer (21)
  12-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- hier sé ....

  Hier sé- doar sé ...dat is tenminste Lenteweer !!!!! De frisse wind van gisteren verdwenen en stralende zon en meer moet dat niet zijn om het humeur wat op te krikken. Leeuwke is al aan het genieten van die zonneschijn ! Wat me meteen ook wat meer  tijd heeft om hier te tokkelen maar ....weet vandaag niet veel te krabbelen zou ik soms ook lijden  aan de bekende ziekte "Lentekriebels " .? Misschien wel - misschien wel maar .....weet 1 ding zeker ...die zonneschijn en nu ook de Lentewarmte geeft je een verdraaid goed gevoel !Daarom ...

  liefs


  >> Reageer (21)
  11-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-slaapmaatje

  Die kleine bubbels hebben altijd een of andere knuffel die hun voorkeur wegdraagt en die uitverkorene word dan hun vaste slaapmaatje .Maar wat doe je dan als je op bezoek bent en je vaste slaapmaatje vergeten bent ? Wel  dan behelp je met wat je ter plaatse vind zoals ...

  Zena het  hondje van je tante ! Maar wat gebeurd er dan  ...dat beestje is lekker aan het maffen en Guilliano ????? die ligt te piepeloeren en vind alles  opperbest maar  heeft blijkbaar nog geen bezoekje gekregen van het zandmannetje .

  liefs


  >> Reageer (17)
  10-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- waar ...

  Waar zijn wij oma's en opa's buiten onze kinderen nu het meeste trots op? Een moeilijke vraag ? Wel neen ....weet zeker dat iedere grootouder ( waaronder mezelf ) zonder twijfelen zal antwoorden " men kleinkinderen " .Daarom toon ik hier met trots ....

  Men  achterkleinkind  en zen tante men oudste kleinkind !En voor nu weet ik niets meer te vertellen dus ...

  liefs


  >> Reageer (20)
  09-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- Mdag

  Over die Maandag zeuren ?????? Zou niet durven met zo'n Lenteweer , al is die zon vandaag nog niet te zien ! Hebben jullie ook zo genoten van die Lente temperaturen ? Hier anders wel hoor vooral ons Leeuwke , denk dat de buren  wel dat  brullende leeuwke zullen gehoord hebben .Ben ff gaan loeren of dat strijkijzer nier alleen verder doet maar is weer noppes pffff! Zal maar zelf de handen uit de mouwen steken als ik wil dat alles gestreken in die kast beland ....maar niet zonder jullie éérst nog dit te wensen ...

  liefs


  >> Reageer (19)
  08-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- vrouwendag

  "Vrouwendag " word daar wel nog aandacht gegeven in onze welvaart staat? Wij... hebben het nog zo kwaad niet hier maar  heb het  over  de voortrekkers  die in de bres springen voor  vrouwenrechten in   sommige streken .Waar laat ik het bij de naam noemen vrouwen behandeld worden als een stuk vuil  waar ze meester over zijn en kunnen straffen zelfs met de dood als het hen  past !Bewonder hoe die onderdrukte vrouwen ondanks hun moeilijke toestand toch proberen zichzelf en hun lotgenoten  te helpen .Dat kan ons vrouwen die het hier beter hebben kwaad bloed zetten over de onmacht die we dan voelen . Zal er hier maar een eind aan maken want ...misschien is dat een stokpaardje van me maar zou over dat onderwerp nog uren kunnen doordrammen !Dan maar een bloemetje voor iedere vrouwelijke bezoeker met liefs...


  >> Reageer (22)
  07-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-verd.....

  Verdorie  ......ben weer een hopeloos laat vandaag , spijtig maar  een mens heeft maar 2 handen en daar moeten we het dan maar mee doen !Soms vraag ik me af ....hoe zou het zijn in een normaal huishouden verlopen zonder zo iemand als ons leeuwke ?.Zouden die moeten zoals hier het dagelijks gevecht tegen de tijd aan gaan ? Waarschijnlijk niet maar als troost  voor mezelf hou ik steeds dit in gedachten ...

  liefs


  >> Reageer (17)
  06-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- al....

  Al zal het dan er hier heel wat kalmer aan toe gaan dan hierboven ! Zie je me al zitten op een Harley ??? Ze zouden zich zeker afvragen waar die zware moto met dat dat klein vrouwtje erop naar toe gaat  ...zou geen gezicht zijn dus blijf ik maar liever met beide voetjes op de grond ! Maar voor de rest ...volledig mee eens , we gaan het weekend tegemoet en hopelijk eentje met veel zonneschijn !Voorlopig moeten we het hier nog altijd zonder zon stellen maar ...wat niet is kan nog komen ! Altijd de blik vol hoop naar de toekomst gericht ....zou  dat niet de leidraad voor ons leven kunnen en moeten zijn ? Stop .....daar is toch de zon en dat heeft er hier ook ééntje ( stefke ) gezien en is al ribbedebie naar buiten dus daar... gaan we weer ...

  liefs en geniet van het  ons beloofde mooi weekend


  >> Reageer (22)
  05-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- zou het ?

  Zou dat weekend dan ook  zo mooi weer worden als de weerman ons voorspeld of..is het een zoethoudertje ???? Heb nog steeds geen kristalen bol om in de toekomst te kijken dus ....afwachten en zien is de boodschap maar  we leven op hoop dat we voor even  die winter ( ook al was het tot nu toe geen strenge winter )kunnen vergeten !Wat is er plezieriger om te zien dan de zon die door het venster schijnt -geen zwarte of donkere winterkleuren meer langs de straat  van mensen die ver van vrolijk kijken - vrolijker kleuren - volle terrasjes en zo kan je nog lang doorgaan om een lofzang te houden van de Lente maar ....heb er men twijfels bij of we al zover zijn ( ben nogal een ongelovige Thomas - geloof maar wat ik zie ).En wat ik nu zie is totaal iets anders ...Stefke heeft haar kommetje voor soep uit de kast gehaald en dat wil zeggen "soeptime "..

  liefs


  >> Reageer (16)
  04-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- lol !!!!

  Toen ik gisteren wat aan het rommelen was in die oude fotos kwam ik er nog eentje tegen waaraan goede herinneringen verbonden zijn .Samen met 2 zussen & schoonbroer een bezoek gebracht aan een pretpark !Wat het ook was we wilden alles uitproberen net zoals kleine kinderen .

  Al vond men schoonbroer al dat kinderachtig gedoe heel wat minder plezant .Maar wij ......de drie zussen hebben ons die dag rot geamuseerd !Nog steeds een glimlach op het gelaat als ik aan die dag terug denk , ondertussen is dat alles verleden tijd en zijn ze al lang overleden .Dat is nu eenmaal de gang van het leven vreugde en verdriet volgen elkaar op !

  liefs


  >> Reageer (22)
  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- zon

  Die zon is momenteel ver zoek ...wat doe je dan om jezelf wat moed in te spreken dat de zomer ondanks alles toch terug komt ?????? Je denk aan het plezier van voorbij zomers en wat doe je dan ? Gaan snuffelen in fotos van voorbije zomers vol zon !Heb er hier ééntje gevonden lang geleden ( bijna toen de dieren nog spraken )van de enige vakantie van de kindertijd ( al voelden wij ons dan al  wel volwassen )

  Ver je moet je waarschijnlijk niet zoeken om ondergetekende te vinden ....was al de kleinste van de kameraadjes en veel groeien heeft er later ook niet meer in gezeten .Tussen haakjes ....Heb nooit geen problemen gemaakt van klein zijn want men vader zei altijd " de kleintjes zijn niet gemaakt om in de groten hun g...te kijken "Maar nu genoeg in het verleden blijven hangen terug naar de dag van vandaag en voor de toekomst .....de lente & de zomer komt eraan hoor ...alleen nog wat geduld oefenen !

  liefs


  >> Reageer (19)
  02-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- en nu ...

  En nu ...ook al valt de hemel op men kop éérst ...

  .

  Ff uitblazen en een koffietje slurpen dat kan goed doen ! Dat we weer eens hopeloos laat zijn , zijn we ondertussen al gewoon ( die maandag é ) maar stefke   komt naast me staan voor de soepbedeling  en dat wil zeggen ..." haastjewerejezere "voor er vodden van komen dus ...

  liefs


  >> Reageer (20)
  01-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- ben ...

  Ben nu niet bepaald iemand die afgunstig naar de buren kijkt wat ze meer hebben dan in t' rommelkotje ,veeg steeds voor men eigen deurtje en  ben heel tevreden met wat ik heb maar ...er is toch 1 ding waar ik wel wat jaloers op ben en dat is ...het toverstokje van een Fee !!! Gek é ...maar wou dat ik ook zo'n ding had ...nooit meer 50 keer in een dag de rommel opruimen wat ons leeuwke steeds weer met alle plezier maakt , enkel dat stokje zwaaien en ...alles terug picobello op zen plaats ...zucht !!!!Maar in de werkelijkheid loopt alles niet zoals in sprookjes , vrees dat ik eraan ben  voor de moeite en braafjes verder alles zal opruimen achter ons juffertje haar g...!Ben al dik tevreden  als het vandaag een rustige ...

  Word ....wat ik jullie ook allen van harte toe wens !liefs


  >> Reageer (22)
  28-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zonnig !

  En als je zegt " zonnig " het is zonnig buiten ,voor nu toch wel te verstaan want de weerman heeft ons heel wat minder moois belooft maar ....we kunnen er maar van genieten zolang het duurt ! Had gisteren een ideetje in dat koppeke om hier neer te pennen .... verdorie dat woord klopt hier niet wat zou het dan wel moeten zijn ? Intoetsen ? - invoeren ? -in tokkelen ? zal me maar bij het laatste houden  ben dat best gewoon maar  wie weet wat de juiste  benoeming is mag me dat gerust vertellen hoor !Awel dat is nu eens oud worden sé ...totaal vergeten wat ik gisteren zo dringend wilde " in tokkelen "net voor   Leeuwke voor stoorzender speelde . Och ja morgen weer een nieuwe dag en hopelijk  leveren die radertjes in dat koppeke dan beter werk dan vandaag pffff ! ( voor het geval je zou twijfelen ... wees gerust heb ze nog alle 5 hoor hihi )

  liefs

   


  >> Reageer (13)
  27-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - hallo ...

  Hallo - hallo - hallo ...daar zijn we dus weer na gisterenavond een avondje zonder dat blogje , het is onverwacht een babbelavondje geworden kan gebeuren hé .Maar deze avond zitten we weer in ons eigen hoekje  aan de pc ...zeker weten ! Dat gezegd zijnde wou ik het vandaag ff hebben ..... oeioei vrees dat de rest voor morgen zal zijn want de scherven vliegen hier in het rond ....

  liefs


  >> Reageer (19)
  26-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- vis ...

  Vis - vis en nog eens vis ...als ik men ogen sluit dat zie ik visjes voorbij marcheren zoals soldaatjes .Zo erg is het ook weer niet maar om iets in de overtreffende ( of bestaat zoiets niet ?)trap te zetten is best plezant en het moet verdraaid niet altijd even ernstig zijn !Zou je me hier zien zitten met een lijkbidders gezicht en dat het getokkel meer weg heeft van een klaagzang of een lijkrede ? Dat is niet mijn dada zunne ! Af en toe eens gek doen en  vooral mezelf erdoor sleuren met  wat gespot dat is meer men stijl ! Ola ......gevaar !!!!!! moet die visjes gaan redden voor er hier ééntje het katje van dienst  genaamd Stefke  speelt ........ of het word deze middag aan tafel zonder vis !!!!

  liefs


  >> Reageer (16)
  25-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- dat ...

  Dat is nu niet bepaald een juist plaatje , er zit hier inderdaad heel wat meer vaart achter ....daar kan dat lieve beestje slechts van dromen  ! Ben ik nu weer bij dromen terecht gekomen ? Zeker niet ....ook al zijn dromen zo aanlokkelijk ze zijn slechts lucht en sta vandaag met beide voetjes stevig op de grond daar zorgt ons Leeuwke wel voor !Veel nieuws valt er vandaag echt niet te rapen en het weer ? grijs en grauw daar zwijgen we best over !Dus ...uit getokkeld voor nu rest me alleen nog dit ...

  Geniet toch van je dag en ....liefs


  >> Reageer (23)
  24-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- zitten ...

  Zitten jullie gedachten ook al bij het zien van de zon heel ver weg ? Naar verre warme oorden ( waar ik nooit naar toe ga ) Lekker liggen in de zon ( wat ik bijna nooit meer doe ) Dromend uitziend over een wit strand met een glaasje in de hand ( geen drank voor mij geef mij maar een koffietje )Daarna genietend van een 3 gangen menu een sterrechef waardig ( oeioei zou de kriebels krijgen zolang tafelen ).Daarna terug luieren in de zon ( zomaar zonder dat je handen met iets bezig zijn ?Bonke !!!!!!!!!!!Dat geluid was ik die terug met beide voetjes in de werkelijkheid  terug kwam dat laatste deed ook meteen de deur dicht over dat gedroom , zelfs in dat gedagdroom  ondervonden dat zoiets niets voor mij is en dat ik gelukkig ben met men eigen terrasje en dat het daar is zoals de jeugd zegt .....

  liefs


  >> Reageer (14)
  23-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- blabla...

  " Blabla  bla blablabla  en  blablabla  blabla  zeker weten " Dat is dan vrij vertaald het wekelijkse gezeur over de maandag en zo zijn we daar al van af sé !Maar in tussentijd is het  toch een waarheid als een koe " hastjewerjezere " of dat eten raakt nooit op tijd klaar ! Voor ons Leeuwke zou zoiets gelijk staan  aan een regelrechte oorlogsverklaring en kan je verzekeren dat ik zeker niet als overwinnaar uit de oorlog zou komen .Dus voor nu "Finito "

  liefs


  >> Reageer (17)
  22-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- zon !

  Hier is er stralende zon ...bij jullie ook ? Een stralende zon in kombinatie met de Zondag wel kan je verzekeren mijn dag kan al vast niet meer stuk hoor ! Dat de huistornado ( stefke ) in volle hevigheid door het huis raast , dat nemen we er dan maar bij ! Ook al  wil dit zeggen ...tokkelen is niet aan de orde als je wil dat er geen kopjes of ander breekbaar spul aan diggelen ligt .Dus voor nu ....

  liefs


  >> Reageer (21)
  21-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- toch ...

  Toch zon ondanks de sombere voorspellingen van regen en nog eens regen , of het voor lang is dat is de hamvraag maar ...wat we gekregen hebben nemen ze ons niet meer af ! Vandaag Zaterdag en dat wil ook zeggen ....

  Dit doet me terug denken aan de kindertijd ....niet wat betreft  katjes wassen maar onszelf ! Nu pakt iedereen s' morgens een douche of een bad maar toen was er daar geen sprake van , het merendeel onder ons had zelf geen bad of douche .Het was je wassen met een  klein beetje water in de keuken ( want water moest je zuinig op zijn ) en de Zaterdagse wasbeurt  mocht op je kamer want .....bloot in de keuken ...zoiets deed je niet !  Nu  heeft onze wasautomaat dagelijks zen werk want dagelijks propere kleren maar toen moest je maken dat je kleren een hele week mee gingen want die waskarwei   was niet  bepaald een lachertje ! Waren wij in die tijd allemaal smeerpoezen of wisten we gewoon niet beter ?????Wat er ook van aan was dit is verleden tijd en  een douche of een ontspannend badje pakken ...daar kan een mens van genieten sé

  liefs


  >> Reageer (14)
  20-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- erg ...

  Erg plezant en bemoedigend als je buiten kijkt is die druilige regen nu ook weer niet ! Het zit zeker in onze genen in gebakken dat we graag iets zoeken  eender wat om op te foeteren en daar is dan "het weer "een gewillig onderwerp voor ! Eenmaal die negatieve energie  er uit gefoeterd vangen  we vol positieve energie  de rest van de dag aan ! Dus ....geen weergezeur voor vandaag ! Trouwens ....wie kan er nu  niet op Vrijdag  uitkijken naar dat weekend dat er zit aan te komen ? Zal daarin zeker mezelf niet tegenspreken ook al hoor je wel eens klagen van senioren " alle dag lijken op elkaar "Vind dat weekendgevoel toch iets aparts , net op of er een last van je afvalt en je vrijer kan ademen  en ......oesje  het begint hier te lijken op een bloemlezing over het weekend zal  er maar best  een punt achter zetten voor het helemaal uit de hand loopt . Alleen nog dit  ......

  liefs


  >> Reageer (21)
  19-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- of ....

  Of het nu zo erg is zou ik ook niet bepaald durven beweren ,want  we hebben hier nogal eens last van wat ze " het domino syndroom " noemen .Er werd ons aan geleerd " 1+1=2 maar hier is de uitkomst soms 3 of meer ! Ff uitleggen .....je wil vlug wat krabbelen op die blog maar ...dan zit je wel met je rug naar ons Leeuwke dus ...het is tokkelen met de oren gespitst want ze weet verdraaid goed haar momenten te kiezen om iets uit te halen .Moet je nog vlug ff een plaatje uploaden en je hoort  en ziet haar wel maar nog vlug éérst dat plaatje en .....ondertussen heeft ze toch een appel of peer kunnen mee ritsen en gaat ze triomfantelijk met haar buit naar haar kamer om op te peuzelen . Maar éérst nog vlug dat plaatje en dan  haar buit afnemen is dan het plan maar ....tegen dat je in de kamer komt is dat fruit verspreid over haar  kleren  & bedje en is het" wasmachine hier terug een bomvolle lading  " dan aan de slag voor  propere kleren en lakens ....Pffffff ! Ben ondertussen wel van één ding zeker ....1+1 is niet altijd 2 maar kan zoals domino steentjes een hele reeks vallende steentjes of gebeurtenissen  tot gevolg hebben !

  liefs   


  >> Reageer (16)
  18-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- ik ben ...

  Maar wil toch ff de puntjes op de i zetten ! Zoiets komt maar niet vanzelf en is niet altijd even makkelijk maar.... als je koppig weigert toe te geven aan de  ellende die ( je denkt ) op je afkomt dan kan je de wereld aan of toch je eigen kleine wereldje ! Nu we grijs of zilverkleurig  van haar  zijn hebben we ondertussen met zen allen al heel wat watertjes door zwommen en weten we ...niets is zo erg als het op het eerste zicht lijkt .Het hoofd koel houden is de boodschap en je zal zien ...er is steeds een oplossing voor je probleem !.Zit ik hier nu de wijze Steffie uit te hangen ????? Dat was totaal niet de bedoeling maar ....dit zat in het koppeke en moest er ff uit !

  liefs


  >> Reageer (15)
  17-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- wel .......

  Wel ...is weer zover zunne ...geen idee wat hier moet komen te staan , raad vragen aan men maatje Leeuwke zal me geen stap vooruit helpen ze kan me toch niets vertellen !Pfffff .Dat is met je handen in het haar zitten hoor , zelf een extra koffietje brengt geen oplossing ....zal dan maar braafjes verder strijken zeker en dat tokkelen voor later laten ?  ....liefs


  >> Reageer (21)
  16-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- had......

  Had eens een mooie droom dat de werkweek er zo zou kunnen en moeten uitzien  ...

  .

  Maar dromen zijn bedrog hoe hard we het ook zouden wensen dat het anders was dus ....doen we verder met wat we hebben en dat is ...die Maandag doorkomen  liefst zonder teveel drukte en  kleerscheuren maar ....als ik het zo bekijk dan is dat  weer wensdromen ....Pfffff !

  liefs


  >> Reageer (19)
  15-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- genoten ?

  Genoten van jullie dagje gisteren ? zal wel zeker maar nu is het na die verwen dag weer het gewone treintje van iedere dag ...alhoewel die Zondag is toch altijd een tikkeltje anders dan die weekdagen hé .Ondertussen zijn we hier al toe aan  ( het hoeveelste ?)...

  Op Zondag mag dat wel eens wat langer duren dan andere dagen want niets moet maar alles kan ! Al is dit als je erover nadenkt maar heel relatief en een gezegde stel je nu ff voor ....je zou graag die kookpotten voor één dagje aan de kant laten staan ...zou dat lukken ? Bij sommigen wel maar hier ??????? vrees dat er een regelrechte opstand komt van de huisgenoten met Leeuwke op de eerste rij !!!!! Zal dan ook maar braafjes in de potjes gaan roeren voor de opstand uitbreekt !

  liefs


  >> Reageer (16)
  14-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- weet ...

  Weet ook wel dat het vandaag ...

  is , misschien hadden jullie vandaag een dichterlijke ontboezeming verwacht maar ....dat is totaal niet men ding om te zweven in hogere regionen , sta hier  steeds om de welbekende reden te stevig met beide voetjes  op de grond .Wij houden er  hier meer van om in alle stilte het ganse jaar door iets voor elkaar te doen en eerlijk gezegd ...hou daar meer van dan van die éne dag een verassing die je omver blaast en de rest van het jaar noppes ! Wat niet wil zeggen dat ik die verliefden - verloofden - getrouwden en  zeker de  senioren   geen stralende - schitterende dag toewens .Geniet van de dag en van elkaar !

  liefs


  >> Reageer (12)
  13-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- vrijdag de 13de

  Moeten  we nu op Vrijdag de 13de de ganse dag er op voor bereid zijn dat er iets ergs gaat gebeuren of leggen we gewoon die kwakzalverij naast ons neer en verwelkomen we die Vrijdag als een gewone dag en voorbode van het weekend ? Hier word het  ...het laatste zeker weten , doemdenken is niets voor mij ! Al heb ik toch eerbied voor anders denkenden dit was maar men bescheiden mening erover ..voila  ! Hier straalt de zon en het belooft een schitterende dag te worden zo ééntje die je lokt om eens de benen te strekken in de winterzon , Hopelijk word daar dan danbaar gebruik van gemaakt ! Wat er ook van aan is wens jullie een ...

  liefs


  >> Reageer (17)
  12-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- daar ..

  Daar zijn we dan weer samen met een onafscheidelijke kopje...

  Wil het gerust geweten hebben ...ben een grote " koffieteut " en zie je mij dan is de koffiekopje nooit veraf ! Heb me toch als eens af gevraagd het waarom van die mag het gerust noemen "verslaving ". Toen ik noodgedwongen moest overschakelen op wat men steeds noemt " deca " zat je dan  daar een ganse week opgescheept met ontwenning verschijnselen - koppijn - misselijkheid enzovoort kortom de ganse reutemeteut je leek net  een junkie die aan het afkicken was pffff! Amaai ...is dat nu een bloemlezing over koffie of een verwittiging dat koffie verslavend werk ....daar ben ik nog niet uit sé  maar dat koffietje is onder tussen wel uit dus ......

  liefs


  >> Reageer (17)
  11-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- het is zover ...

  Het is zover ....eerste griepgeval in huis , wie het volgende slachtoffer zal worden daar hebben we nog het raden naar ! Dit jaar lijken de preventieve griepspuitjes niet te lading te dekken dus we zullen wel zien wat het word ! Niet vooruit lopen op wat moet komen is de boodschap en de zaken aanpakken wanneer ze zich voordoen ! Maar we blijven optimist en het beste hopen !

  liefs  


  >> Reageer (14)
  10-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- was gisteren ...

  Was gisteren wat aan het neuzen in fotos van Nieuwjaar en kwam het kleinste kleinkind tegen terwijl ze haar nieuwjaarsbrief voorlas ...

  Toen viel het me plots op ...hoeveel van die gewoonten van vroeger zijn er niet verdwenen afgedaan als ouderwets - achterhaald en weet niet welke reden ook maar ....die nieuwjaarsbrief blijft stand houden !Al vraag ik me soms af waarom ...zouden de kleintjes er tegenwoordig nog zoveel waarde aan hechten zoals wij in onze kindertijd ? Toen het een soort wedstrijd was onder de klasgenootjes  om  wat wij toen dachten de mooiste brief was ( stiekem gekocht door grote zus of tante )? Wij waren overtuigd dat onze ouders een heel jaar lang ongeduldig gewacht hadden om die brief eindelijk in handen te krijgen en waren dan ook apetrots toen het eindelijk zover was ! Vrees dat dit gevoel ook achterhaald is en meer een " must " geworden is en  er meer uit gekeken word wat het opbrengt om te helpen met de aankoop van een gsm op pc tablet of  ...zie ik het verkeerd en te somber in ??????

  liefs


  >> Reageer (21)
  09-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- ook al ..

  Ook al ben ik zoals iedere maandag  weer eens laat en moet  alles in vliegende vaart ...weiger om de gewone klaagzang of blabla over de Maandag  in te tikken né .het leven is verdorie veel te kort om steeds te kankeren , zijn we laat vandaag ? wel dat is dan maar zo ! Zolang leeuwke op tijd en stond haar natje en droogje krijgt ben ik al dik kontent en de rest ....wel die moet maar voor ff wijken ! Nog ff dit ....

  en veel liefs


  >> Reageer (18)
  08-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- vandaag ....

  Vandaag nu eens totaal geen zin om hier eens gek te doen en wat onzin te tokkelen , zit hier naar dat scherm te staren met een koffie bij de hand , zelfs dat kan voor geen inspiratie zorgen  ( wat een groot woord voor dat dagelijks gekrabbel ) !. De oorzaak zal wel aan het huidige schuifje  " smijtengooibui " van ons Leeuwke liggen zeker en die moeten we zoals altijd uitzitten of liever uitlopen tot  het volgende schuifje aan de beurt komt en wat dit gaat worden ...daar hebben we steeds het raden maar ....we zullen wel zien wat we zullen zien hé !

   liefs en geniet van de rustdag !


  >> Reageer (20)
  07-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - dat is nu ...

  Dat is nu eens wat ze vroeger noemden " dichten zonder je g.. op te lichten "Al zal ik niet met andermans zen pluimen gaan strijken en ben ik de dame die al haar plaatjes zomaar ter beschikking stelt van al wie wil  dankbaar .Zou er hier anders een stuk saaier uit zien en me verdorie heel veel tijd en fantasie kosten om ook maar tot aan haar enkels te komen wat plaatjes maken betreft! Die Dame zal waarschijnlijk nooit deze woorden lezen en dus  blijf ik steeds een anonieme bewonderaar van haar werk ! Dit gezegd zijnde ...ook zo' n stralende zon bij jullie en vooral ...die snijdende oostenwind is wat gaan liggen en dat maakt wel een dikke pull zunne ! En ondertussen ben ik voor nu uitverteld en wachten er dringerder zaken dan dat getokkel en je mag één keer raden wat die zijn ........juist ja !!!!

  liefs


  >> Reageer (16)
  06-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- terugdenken ...

  Was daarnet tussen dat druk gedoe  door aan het terug denken van  de kindertijd , meer bepaald aan men vader .Die mensen leefden op een andere manier het woord " stress " bestond nog niet alles gebeurde kalmpjes aan .Als dat jong volk zo als hij zen kinderen noemde druk bezig waren kon hij het niet nalaten om dit liedje te zingen " loop - loop - loop de gardeville is daar..... enzoverder ( maar hoe het verder gaat is een duister geheim )Al begrepen zeker een gardeville was  de voorloper van onze huidige politie

   . Blijkbaar was er dan in die tijd niet teveel eerbied voor de politie en als ze konden stuurden ze die mannen liefst met een kluitje in het riet ! En nu ben ik afgedwaald ...dat geloop van vandaag ??als die afspraak voor je pluimen wat in te korten lang uitgelopen is dan is het ..." loop - loop - loop de gardeville is daar " maar dan op muziek

  liefs


  >> Reageer (20)
  05-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- deze keer ..

  Deze keer zijn we ook aan de kust de dans niet ontsprongen al kan je die enkele sneeuwvlokjes ...ook ligt er een dun laagje wit moeilijk Sneeuwval noemen !

    

  Alé we hebben dus ook sneeuw gezien ,al mag je de ganse straat op een hoopje vegen misschien en zeg wel  mischien zou je dan een mini sneeuwmannetje kunnen maken ! Maar zal het noodlot niet verder tarten , je weet maar nooit wat er nog zal volgen ! En verder ...hier stralende zon ! en daarmee zit het weerbericht van aan de kanten van " t' zeitje " Oostende er ook weer op sé .Had daarnet al proberen wat te tokkelen maar ....geen stroom verdorie is dat toch balen als er stroomonderbreking is ...geen was & droogautomaat - frigo& diepvries geven de pijp aan maarten - niet strijken geen getokkel pfffff hebben we nog iets dat niet op stroom draait ?????? jawel.....ikke en zal er nu eens de beuk moeten in zetten sé met  die stroomonderbreking ...

  liefs


  >> Reageer (18)
  04-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- plezant zunne !!!!

  Moet weer eens op controle voor dat moteurke en heb daar een vliegende hekel aan , niet dat ik die dokter een ambetant mens vind ..verre van ! Maar er komt meer om het hoekje kijken je moet ook die zogezegde hometrainer op

  En dat is nu voor iemand die geen fiets meer gereden heeft van voor ik in het huwlijks bootje stapte ( ondertussen al zo'n 55jaar )een hele opdracht ! Kan je verzekeren dat is nie plezant zunne -  zijn verdorie hoge bergen die ik op moet hoor en dan die pijn in de spieren de volgende dag Pffff. Alé we zullen het wel overleven zeker ? Zal nog maar wat erover mopperen en toch braafjes men fietstochtje moeten maken ...pfffffff

  liefs


  >> Reageer (25)
  03-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- verd....

  Verd....als ik dat al eens wist ...zou ik veel weten ! .Ben ik nu de enige die soms met de handen in het haar zit wat betreft de keuze van het menu ? Er is altijd wel ééntje in het huishouden die dit of dat niet lekker vind , voor jou persoonlijk hoeft het  dan vandaag zeker dit of dat niet te zijn en .... zit je daar dan terug met de vraag " wat word het vandaag ?" gelukkig maakt het voor ons Leeuwke niets uit zolang er maar eten is al heeft ze ook wel haar voorkeuren ! Met dat getokkel hier helpt het ook al geen sikkepit , zal eens moeten kijken wat er nog in voorraad is want boodschappen doen met ons Stefke .....vrees dat dit niet zal lukken dus op rooftocht in wat er voor handen is ! Zullen we nu ook maar doen sé en wie weet valt alles nog best mee !

  liefs


  >> Reageer (16)
  02-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- start....

  Is het daarmee niet bijna alles gezegd ? We krijgen de kans iedere Maandag opnieuw met een nieuwe lei te starten en we hopen steeds dat die week beter zal verlopen dan de vorige , ook al komen we soms wel van een kale reis terug maar ....dat is nu eenmaal het leven met zen ups en downs . Wat er ook van aan is ....we vliegen er weer met goede moed terug in !!!!!!!

  liefs


  >> Reageer (22)
  01-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- waar..

  Waar je ook bent mateke daar achter de regenboog we vergeten je niet ....Proost !

  5-4-1967....1-2- 2009


  >> Reageer (25)
  31-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- schhhhhh...

  Voor wie  dit van toepassing is geniet er maar van  het lang slapen en  de stilte , dat is zeker hier niet aan de orde en zeker niet nu ons leeuwke als een wervelstorm door het huis raast ! Of ....heeft de zon al aan je tenen komen kriebelen en loop je fris en opgewekt al zingend of fluitend door het huis ? Alles kan en alles mag niets moet we zijn immers weekend !Dat de temperatuur wat minder meezit nemen we er dan maar bij , het zal prachtig wandelweer worden ! Maar weekend of niet    " wie honger heeft moet eten " werd me toch altijd geleerd en juist dat ben ik nu van plan sé en wie als éérste in de rij staat moet ik zeker niet meer noemen ???

  liefs


  >> Reageer (10)
  30-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- daar ...

  Daar zijn we dan weer terug met beide voetjes in de werkelijkheid .Ook al heb ik me al jaren neergelegd bij de werkelijkheid soms neemt de fantasie het eens over van  hoe het had kunnen zijn !Ff weg vluchten in de fantasie kan geen kwaad zolang je daarna maar weer de werkelijkheid aanvaard hé ! Maar zit hier niet te tokkelen om jullie op zwarte gedachten te brengen ...in tegendeel ! Voel je ook al op Vrijdag die bijna start van het weekend kriebelen ??? hier anders wel hoor maar .....wil men trekker en dweil niet langer meer laten wachten dus boeken toe voor nu maar éérst nog dit ....

  liefs


  >> Reageer (18)
  29-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-ik .....

  Ikke Stefke protesteer !!!!!! Mijn mama durft hier nogal over me roddelen , wat moeten jullie wel over me denken ? En die naam leeuwke ....wat denken jullie dat ik een ontembare leeuw ben ? Mooi niet hoor ben zo braaf als een lammetje als ik slaap ( maar moet dan nog éérst willen slapen )Kom dan vandaag ook maar eens langs  ( lang geleden é)al  was maar om ff de puntjes op de i's te zetten ! Voila sé dat is ook weer gedaan en nu is het soeptime en als die nog niet gereed staat zal er wat zwaaien ...zeker weten !

  dikke knuf van Stefke en bedankt hoor voor de lieve groetjes !oja en ook van de mama


  >> Reageer (20)
  28-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- als.....

  Als ik daar mee de dag kan starten dan is het zeker al een goede morgen ! Soms vraag ik me af ...zijn we soms niet een ietsiepietsie verslaafd aan dat spul ? Hier is het koffie die de truck moet doen - bij anderen is het thee die in het bovenste schuifje ligt of misschien cola of wat weet ik nog meer .Och ... we hebben allen wel  van die kleine hoe zou je het kunnen noemen  ondeugden ? - onhebbelijkheden ?-gewoontes ?het is eender wat  ......als we ons er maar goed bij voelen ! Ola ...daar gaat de verwittiging van de wasautomaat ....werk aan de winkel ...gedaan met tokkelen !

  Vergeet niet te genieten van dat kopje of glaasje wat er ook in mag zijn !liefs


  >> Reageer (17)
  27-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- zijn zo...

  Zijn zo van die dingen die je kunnen storen hoe belachelijk ze soms zijn en je  zelfs de kast op jagen ! Wel één van die dingetjes voor mij is ....hoe ernstig sommige mensen het leven  opnemen ......hebben ze het bij het rechte eind of ........ben ik gek of onverantwoordelijk als ik ff gek doe om wat stoom af te laten ? Hebben ze gelijk om alles zwart in te zien en ik ongelijk als ik probeer alles te relativeren en ook graag de spot drijf met men zorgen ? Ben er nog niet uit wie het bij het rechte eind heeft of ...hebben we beiden gelijk en hangt het af van je ingesteldheid - je karakter ? Kan alleen voor mezelf spreken en verzekeren ff gek doen is best plezant ...

  liefs


  >> Reageer (20)
  26-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- geen ..

  Wie nu dacht hier vandaag dat Maandagse gedoe en maandagse blabla te vinden is mis sé , zal beginnen met dit ....

  Geen negatief gedoe vandaag  we zullen het positief bekijken  ondanks die maandagse drukte ,het is een nieuwe week een nieuwe dag en wie weet wat er voor moois nog allemaal op ons wacht  ! Maar toch zullen we ons hier moeten houden aan de wekelijkse gewoonte ...een kort krabbeltje want . blabla ...enzovoort !

  liefs


  >> Reageer (17)
  25-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- daar ...

  Daar zijn we dan weer op de  laatste dag van de voorbije week of .....éérste  dag van een nieuwe week  ?????? In dat debat wil ik niet tussen komen  ,als kind werd  me altijd vertelt dat de Zondag de start was van een nieuwe week  maar blijkbaar veranderd alles met de tijd en veel maakt het niet uit ....we zijn Zondag- rustdag  punt uit ! Tijd om de banden met onze omgeving wat dichter aan te halen of ...is dat ook uit de mode ? Die Zondag fleuren we dan gewoonlijk ook op met een bloemetje ...

  Maar Zondag of niet is er hier ééntje ( leeuwke ) die  zich strikt aan haar dagelijkse routine houd en volgens haar ingebouwd klokje is het nu" soeptime " en daarvoor moet alles wijken ook dat getokkel dus .....

  liefs


  >> Reageer (25)
  24-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- geen

  Geen ijzel - geen sneeuw ...nu kunnen we echt spreken dat we bij de gelukkigen horen  hier aan de kust , als je ziet wat de weergoden hebben aan gericht  en voor veel Winterellende hebben gezorgd in de rest van het land ! Voel met hen mee ...moet geen pretje geweest zijn of misschien nog zijn   !Nu leggen  we die winterellende even naast ons neer en kijken naar de meer positieve dingen die er toch ook zijn , zoals we zijn weekend en dat is toch altijd iets om je om te verheugen .De druk van de werkweek valt van je af , niets moet alles mag en kan !Breek met de dagelijkse sleur en

  Waarom niet eens onze huisgenoten verwennen of onszelf met een specialleke ? alles kan !

  liefs 


  >> Reageer (12)
  23-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- daar ...

  Daar zijn we dan terug na een laten we het maar bij naam noemen een dag om snel te vergeten ! Kan gebeuren hé maar een nieuwe dag is steeds een nieuw begin en we proberen er zoals steeds het beste van te maken .Als je naar buiten kijkt kan je niets anders dan je goed voelen - stralende zon en droge kou- we  hebben er achter gevraagd en we worden werkelijk op ons wenken bediend. Staat er een wandeling op het programma voor vandaag vergeet niet die warme bottekes en sjaal en muts want die temperatuur wijst nog altijd met een min tekentje voor de cijfers aan hoor ! Zit hier ook te kriebelen als je dat weer ziet maar  te koud voor Leeuwke die stilzit in haar ferarie dus haar bezig houden binnen en daar zullen we nu aan beginnen sé " soeptime "!!! Oja had het bijna vergeten ..

  .

  liefs


  >> Reageer (19)
  22-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- tijd ..

  Tijd te kort en

  liefs


  >> Reageer (15)
  21-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- ben ....

  Ben nu niet bepaald een fan van vriezekou maar moet eerlijk bekennen die droge vriezekou is na al dat nat gedoe een hele herademing ! Dat is dan de mening van een echte koukleun die momenteel aan haar pc naast de cv zit ! Deze voormiddag  moet alles wat in versneld tempo gebeuren en juist dan lijkt het of alles in je handen blijft hangen ,  " tijd " is soms je grootste vijand en wil ik die vandaag te slim af zijn dan  kan je al  raden wat nu volgt .......

  .

  liefs


  >> Reageer (19)
  20-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- soms...

  We houden steeds de schone schijn op "Alles oke voel me prima enzv" maar  wat we niet zeggen is.....hier begint er iets te kraken bij iedere beweging - die kracht is ook al niet meer wat het was - dat bukken verloopt ook al niet meer zo vlot en .....moet ik nog verder opnoemen ? We moeten het durven toegeven ...dat ouder worden kruipt in je kleren en het moeilijkste ervan is ...je moet je er bij neer leggen !Ook al denk je soms ....

  Dat is wensdromen maar  ....we kunnen bij de pakken blijven zitten en ons zelf beklagen en ganse dagen zeuren of ....We kunnen genieten van iedere dag met volle overgave ondanks die laat ons eerlijk  zijn kleine beperkingen , als je rondom je kijkt zal je zien dat er mensen zijn die het heel wat minder getroffen hebben in het leven en dat je ondanks alles toch een gelukkig mens bent !

  liefs


  >> Reageer (21)
  19-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ondanks...

  Al denk ik dat het hanegekraai niet meer nodig is en we met zen allen reeds druk aan het worstelen zijn  met de maandagse klusjes !Ondanks de flauwe plezante van gisteren " morgen maandag ben er niet " zit ik gewoon zoals iedere dag te tokkelen , wel is waar wat later dan anders maar ben er toch ! Maar  heb ondertussen al in de smiezen wat er altijd mis gaat op die Maandagmorgen ... dat uurwerk draait die bewuste voormiddag steeds in " overdrive " of in tweede versnelling hoe je het ook wil noemen , maar normaal dat er dan tijd te kort is ! Zal dat klokje goed in het oog moeten houden ! Olalala ...en wat wijst dat klokje nu weer aan ..." stop met tokkelen is er daar ééntje dringend aan soep toe dus ...

  liefs


  >> Reageer (21)
  18-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- niet ...

  Vandaag eens niet over het weer - niet over die bangmakerij ze krijgen zowiezo al teveel aandacht  en daar kicken ze op - niet over ....oesje de onderwerpen voor vandaag zijn daar mee ook meteen uitgeput   pfffff Is een van die dagen dat het een leeg blad is en blijft , dan maar hopen op morgen beter hé

   

  Maar voor vandaag toch een  heel gezellige dag gewenst ! liefs


  >> Reageer (22)
  17-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- we kunnen

  We kunnen ons hoofd niet in het zand steken en doen of onze neus bloed over al dat zinloos geweld maar ....kunnen we misschien niet proberen  op een vreedzame manier zorg te dragen voor onze medemens ? Wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit en is het gezegde " woorden wekken - voorbeelden trekken " geen ijdel gezegde ! Ben waarschijnlijk een dromer die koppig ondanks alles blijft geloven in dat rare beestje " de mens " en het laat je niet los  .Maar ....toch ff alles op zij zetten  en genieten van het moment .....genieten van een vriendelijke

  met een koffietje  aan de pc lekker warm binnen  en buiten...... een  stralende zon , wat moet dat nog meer zijn ?Het leven kan ondanks alles toch mooi zijn !

  liefs


  >> Reageer (19)
  16-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- geen ...

  Geen stormwind - geen regen ...voelt zoiets nu niet aan als gekriebel van een Lente zonnetje ? Weet ook wel dat we nog putje winter zijn maar een mens mag toch ff wegdromen hé ! Je zou voor minder ff vluchten in dromen als je al dat zinloos geweld en onverdraagzaamheid hoort en ziet , het gejammer van wat steeds bestempeld word als ouwe meekespraat van " wat gebeurt er toch al tegenwoordig ? - waar gaat de mensheid naar toe ?" is tegenwoordig harde realiteit en wij gewone mensjes staan machteloos ! Zal de doemvoorspelling dat wij mensen ons zelf zullen vernietigen werkelijkheid worden ? Hoop uit de grond van men hart voor onze kind & kleinkinderen van niet , is er ergens nog een sprankeltje hoop dat het mensdom terug verstandig word ? Vele vragen waar de toekomst een antwoord zal op geven hopelijke de goede en de juiste !

  liefs


  >> Reageer (20)
  15-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- rommelen ...

  Rommelen in de solden ...zou er één vrouw zijn die dit niet graag doet ? Misschien wel - misschien niet maar heb het hier over persoonlijke jacht meer bepaald op iets dat geschikt is voor ons Leeuwke ! Dat is altijd het éérste wat ik doe bij de solden en kan je verzekeren iets voor haar die aan zoveel vereisten moet voldoen zoals ...geen te wijde kraag - geen te brede schouders maar toch plaats genoeg voor dat ronde buikje  is geen gemakkelijke opdracht ! Als je dan eindelijk na lang zoeken roept " dat is het " ben je er nog niet hoor ! Dan komt de test ...het haar ook aantrekken , dan kijkt ze naar beneden of ze wil zeggen " wat heb je daar nu weer mee " en als het haar niet aanstaat ...o wee voor de gevolgen hoor !

  Momenteel kan het nog alle kanten op ...dat snoetje staat nog steeds op donderweer .....hopelijk klaart dat snoetje vlug op en krijgt dat pulleke haar zegen pffff !Zijn zo van die dingen waar in een gewoon huishouden nooit aan gedacht word maar hier ....is het geen normaal huishouden !

  liefs


  >> Reageer (20)
  14-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- gelukt !

  Het is verdraaid al eeuwen geleden dat ik het nog eens over die K3 had ( al mag ik ze nu zo niet meer noemen of ze trekken aan men oren )Voor het gewone " fotoke trek " zijn ze niet meer te vinden , is tegenwoordig bij die gasten al " selfies " wat de klok slaat .Heb hen dan maar laten doen en het eind resultaat braaf afgewacht en dit is het geworden ....

  Geen kleine meisjes meer maar reeds jonge dametjes met hun neus tegen de venster van het leven gedrukt , die reikhalzend proberen  te zien wat het  leven voor hen in de toekomst zal bieden ! ( hopelijk veel geluk!)Zullen we het ook nog ff over het weer hebben ????? Trek je van dat geregen en meer van die dingen  niet aan en geniet van je dag  !

  liefs


  >> Reageer (19)
  13-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- oef !

  Oef !!!! gedaan met die stormwind alles is terug wat rustiger buiten ! Als nu nog het zelfde in huis kon gebeuren zou ik dik kontent zijn maar ...vrees dat die storm hier tot bedaren brengen nog een stuk moeilijker is dan de natuur bedwingen ! Maar ondertussen  geleerd " Waar je voor staat - moet je ook door " en vooral nooit(?) je geduld verliezen want ...

  Verdorie...... kan  het nogal goed uit leggen hoe het zou moeten zijn hé alleen ....zeggen en doen zijn soms twee totaal verschillende dingen ! Alé het zaaguurtje zit er ook weer op en  we zullen de boeken toe doen , maar niet zonder jullie van harte een gezellige dag wensen !

  liefs


  >> Reageer (14)
  12-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- en wat ....

  En wat dit met zich mee brengt zo'n  Mdag hoef ik al niet meer te vertellen zeker ...tijd te kort- berg was en over  de rest zullen we maar zwijgen ! Zwijgen en doen " is een mooie leuze voor die dag , zal me er dan ook maar aan houden .Dus al begrepen zeker ...is er vandaag ééntje in ministijl maar ...ben toch ff langs geweest !

  liefs


  >> Reageer (25)
  11-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- die....

  Die kleinkinderen toch !!! ze draaien er hun handjes niet voor om samen te spannen en de oma beet te nemen hoor ! Verleden week Zondag op de samenkomst  weten ze " memé" weigert steeds halstarrig op een foto te plakken dus hadden ze er samen wat op gevonden ....Oudste kleinkind moest dringend iets vertellen , dus de oma met haar armen rond haar kleindochter aan het luisteren en er plots een ander kleinkind riep ( vraag me niet meer over of voor wat ) bleef ondertussen mooi staan waar ik stond en keek naar het vraagstellende kleinkind die verdorie plots aan het lachen was en ....jawel hoor ze hadden het samen geflikt ....De memé stond op een selfie van de kleindochter en plezant dat ze dat vonden dat ze me in de doeken hadden gedaan en daardoor kreeg ik de volgende morgen dit in men mail ...

  die kleinkinderen toch é!

  liefs


  >> Reageer (24)
  10-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- gelukkig ...

  Gelukkig zit ik binnen want had ik nu buiten gezeten dan was het al gedaan met tokkelen want zeker weten dan was ik nu  al van men stoel gewaaid .Het is nu niet bepaald dat ik zo'n licht poppemieke ben  maar wat een storm ...is de moeite zunne ! De weerman zei " die storm  kan tot 100km per uur aan de kust aanzwellen " wel geloof dat hij het deze keer bij het rechte eind had !Zijn we verdorie al weer bij dat weer aan beland !We zullen het maar over het weekend hebben ....dat belooft hier in alle geval wat rustiger te verlopen dan verleden week maar ....sssstttt geen slapende honden wakker maken , je weet maar nooit hé !.Wat ook het weer voor ons in petto heeft laat je weekend   daardoor niet naar de vaantjes helpen daarom wens ik aan allen een

  liefs


  >> Reageer (13)
  09-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- zou het ?

  Zou het toch wat geholpen hebben dat duimen voor vandaag geen regenweer ? Is wel vliegende storm maar tot nu nog geen druppeltje regen gezien hopelijk blijft het zo ! Zo zijn we toch weer aan beland bij ons aller stokpaardje " het weer "zal er maar over ophouden wie weet schijnt er bij iemand van jullie toch een streepje zon en ...dat is jullie van harte gegund hoor !Ondertussen is die week al weer zover gevorded dat ....

  Meteen ook al weer het tweede weekend van dat nieuwe jaar .Ook al wat gewoon om over  die "2015" te spreken of te schrijven ? hier durft er wel  nog  nu en dan een  "2014"uit floepen zunne maar .....straks worden die nieuwe cijfers een gewoonte of het nooit anders is geweest !Maar hier zal ik maar het bijltje er bij neerleggen voor ons Leeuwke de boel afbreekt  want die toestanden zijn ondanks het nieuwe jaar nog steeds dezelfde gebleven !

  liefs


  >> Reageer (21)
  08-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- regen en ...

  Met die  hoge temperaturen  zouden we bijna vergeten dat we nog putje winter zijn , misschien willen ze daarboven ons eraan herinneren dat het  nog wel zo is met zoals hier ...een regenbui doorspekt met hagel .Pfff we hebben het begrepen  ...nu mag het  terug ophouden hoor! Of dit iets zal uit halen ???????heb er zo men bedenkingen bij .Dan maar het weer laten voor wat het is want " wat je niet kan veranderen hoef je er  dan ook niet druk om te maken "voila sé ! Zal het maar hierbij laten want die virusjes é ....Pfff en nog Pfffff maar toch voor iedereen..

   

  liefs


  >> Reageer (19)
  07-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- van ....

  Ook al is van  uit de lappenmand  ben er toch , we laten ons niet klein krijgen door die virusjes !Had het graag nog eens over  geschenkjes met Nieuwjaar .Waarom moeten ze 50 of  100 euro kosten ? Hier gaat het voor de volwassen klein & kinderen niet boven de 5 euro , dan mag je al eens gek doen met een waardeloos prulleke  en op hun kleine kantjes inspelen .Weet zeker dat ze meer lol hebben dan met  een duur geschenk ........

  liefs


  >> Reageer (20)
  06-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-kadookes

  Het leuke aan een samenkomst rond nieuwjaar zijn die kadookes , zeker voor de kleinste spruit van de Clan !

  En toch waren het de grotere die ongeduldig waren , moet steeds die eigengemaakte nieuwjaarskaarten verstoppen of ze proberen  stiekem hun kaart al te lezen maar  .......dit is steeds een goed bewaard geheim ! Ola ....krijg hulp van leeuwke ...zal er dan maar een punt achter zetten  voor er hier brokken vallen !

  liefs

   


  >> Reageer (23)
  05-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- slecht...

  Slecht begin van dat nieuwe jaar , toch wat het bloggen of blogronde bij de maatjes betreft Pffffff !Voor nu zal er ook niet veel van in huis komen want na gisteren vol huis is het vandaag... opschommeldag( bestaat dit woord ????? het woord mischien niet maar in de praktijk wel zunne !)Maar vanavond ben ik weer trouw op post , zet al vast maar de koffie gereed !. Aleen nog dit....Leeuwke vond het gisteren plezant veel schootjes om op te zitten , toen haar zus de lippenstift boven haalde wilde ze dit ook wel eens uit proberen ....je moet immers er opperbest uitzien als de ganse familie langs komt.... of niet soms ?

  liefs


  >> Reageer (24)
  04-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- vlug- vlug

  Kon dit ondanks de drukte  nu wel eens niet laten sé

   

  Is hier stralende zon !

  liefs


  >> Reageer (14)
  03-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- lopen ....

  En als je zegt" lopen " het is vandaag van datte , heb zelfs men kokmuts aan want ....morgen is het hier vergadering van de ganse Clan om te tafelen ! Dus is het voor vandaag " potjes roeren " en" haastjewerjezére "al begrepen zeker ...een minikrabbeltje en ......

  liefs


  >> Reageer (13)
  02-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- oef !!!

  Oef !!!!! die dagen zitten er ook weer op, eindelijk weer een gewone dag ! We kijken er steeds naar uit maar  we worden met onze neus op de feiten gedrukt " we zijn geen 3x 7 meer " drukke  dagen zunne ! Nu valt de stress van je af en wachten weer de gewone alledaagse klusjes .Dat gekrabbel lijkt nog niet te best te vlotten  vandaag , zal het dan ook maar hier bij laten voor  nu...

  liefs  


  >> Reageer (23)
  01-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- nieuwe

  Een nieuwe start......

  art ....


  >> Reageer (19)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • Fijn Paasweekend Steffie
 • Vrolijk Paasfeest
 • Zalig Pasen op een zonnige Paaszondag!
 • Goede morgen Steffie geniet van dit Paasfeest.
 • Zalige Hoogdag van Pasen.


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Een interessant adres?  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!