NIEUW: Blog reclamevrij maken?
NIEUWSENWEETJES

☻☻25 januari☻☻ Image and video hosting by TinyPic Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Jeremia 29:13/Jullie zullen mij zoeken. En als je mij zoekt met heel je hart, zul je mij vinden.
14-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorsprong van Valentijnsdag

OORSPRONG VAN VALENTIJNSDAG
Het is weer Valentijnsdag! Het feest van de liefde, dat in steeds meer landen wordt gevierd. Toch zijn ook veel mensen tegen een dergelijke feestdag: een veelgehoorde klacht is dat het feest geen karakter heeft en veel te commercieel is. De oorsprong van Valentijnsdag stamt echter al minstens uit de 14e eeuw.

De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum.Bron;isgeschiedenis.

14-02-2019 om 16:50 geschreven door angelique

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Geschiedenis
>> Reageer (0)
13-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henk de waard roept op om vliegvakantie te vermijden

HENK DE WAARD ROEPT OP OM VLIEGVAKANTIE TE VERMIJDEN

"Als we als christenen geroepen zijn om zorg te dragen voor Gods schepping, zullen we dus sowieso nog eens moeten nadenken over onze vakantiebestemming," schrijft Henk de Waard in het Reformatorisch Dagblad. De auteur uit Dordrecht roept op tot bezinning.

Volgens De Waard heeft de toerismesector "een zeer negatieve impact op het klimaat". "De belangrijkste factor hierin is de uitstoot van CO2. Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de uitstoot van dit broeikasgas in hoge mate bijdraagt aan de klimaatveranderingen die gaande zijn. Door stijgende temperaturen smelt het poolijs, met als gevolg een verontrustend stijgende zeespiegel."

Ook binnen de reformatorische gezindte is voor een weekendje vliegen naar Rome of Barcelona heel gewoon, merkt de columnist op. Hij verwijst naar wat Paulus schrijft in Romeinen 13:3-4: de overheid is geroepen om het kwade in te dammen. "Niet-noodzakelijke vliegreizen zijn zo’n kwaad. Voor een christen zouden er geen maatregelen van de seculiere overheid nodig moeten zijn om hem of haar daarvan te weerhouden. Want laat ik het gewoon ronduit zeggen: vliegen zonder goede reden is zonde, in de ware zin des woords."

"De belangrijkste reden voor scepsis lijkt onwil te zijn – onwil om keuzes te maken die ten koste gaan van ons comfort en genot. Als de toestand van Gods schepping en het leven van toekomstige generaties ons ter harte gaat, zullen we zulke keuzes echter wel moeten maken."Bron:cip

13-02-2019 om 16:49 geschreven door angelique

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Natuur/Schepping
>> Reageer (5)
29-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het liefdesverhaal

HET LIEFDESVERHAAL

Zijn we allemaal niet verlangend naar een bijzonder verhaal, glinsteringen uit de hemel, die zeggen dat jij er toe doet, dat je er mag zijn en dat je bent gekend?

Het allergrootste en mooiste liefdesverhaal is toch wel het verhaal van de Heer Jezus. We gedenken het in deze periode van het jaar. Hij was er altijd al (Genesis 1:26). Maar verliet alle volmaaktheid, alle pracht en alle glorie in de hemel voor een verdorven aarde. Een plek waar Hem alleen maar pijn zou worden gedaan. Hij zou onbegrepen worden en liefdeloos worden behandeld. En ook al wist Hij hoe de mensheid in elkaar stak, Hij besloot Zijn Hemelse Vader gehoorzaam te zijn en te komen. En dat allemaal vanuit LIEFDE. Niet omdat wij dat verdienden, maar omdat Hij vol onvoorwaardelijke liefde zit.

En terwijl ik op dit moment het Bijbelboek Marcus lees. Sta ik versteld van Jezus’ wijsheid en Zijn gerichtheid op het gehoorzamen van Zijn Vader. En dan verlang ik daar ook zo naar. Geen compromissen meer, geen angst voor wat mensen denken of zeggen, geen veroordeling meer in mijn eigen gedachten en hart. En dan bedenk ik me dat ik onvolmaakt ben maar steeds meer mag leren en ontvangen als ik die volmaakte Heer Jezus zoek. Het liefdesverhaal omarm en in Zijn aanwezigheid verkeer. Elke dag weer. Elke dag opnieuw.

Zijn liefdesverhaal maakt ons verlangen naar meer liefde, doet ons beseffen waarvoor we zijn gemaakt en hoe we zijn bedoeld. Hij kwam als kwetsbaar baby’tje op aarde om jou in de vrijheid te zetten. Om jou te bevrijden van een uitzichtloos bestaan. Ontvang het en geef het door!

Zijn liefdesverhaal is speciaal geschreven voor jou! Matheus 1-2. Bron:puurvandaag

29-01-2019 om 14:28 geschreven door angelique

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Bijbel
>> Reageer (17)
26-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genade tijd

GENADE TIJD

Ondanks dit overduidelijke gebod aten de twee eerste mensen van de verboden vrucht. Dat bleef niet zonder effect. Het eerste wat Adam en Eva merkten, was hun naaktheid! Dat was het gevolg van de verkregen kennis: ze konden het goede van het kwade onderscheiden. Ze durfden God niet meer onder ogen te komen en overlegden wat ze moesten doen.

Ze hechten een paar vijgenbladeren aan elkaar en maakten er schorten van. Omdat ze niet voor God durfden te verschijnen, verstopten ze zich in de tuin. Maar God riep hen bij Zich.

Ze moesten Hem rekenschap afleggen en de Heere vertelde hun Zijn rechtvaardige oordeel. In Zijn genade liet Hij hen niet naakt. De HEERE God maakte voor Adam en voor zijn vrouw kleren van huiden en kleedde hen. Daarmee toonde Hij dat ze zich gekleed in Zijn schepping moesten bewegen.

Een andere gunst van God was dat ze niet meteen hoefden te sterven. Hij verleende hun een genade tijd, op grond van de dieren die in plaats van de schuldigen moesten sterven. Om aan de vellen voor de kleren te komen, moesten dieren het leven laten: een duidelijke verwijzing naar de offerdood van Onze Heere Jezus Christus. Hij werd het ‘Lam van God’, Dat de zonde van de wereld wegneemt. Op grond van Zijn dood biedt God ook vandaag elk mens genade aan: wie in de Heiland gelooft, ontvangt door Hem volledige vergeving van zijn zonden. Allen hebben gezondigd, maar worden gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus. Bron: HetGoedeZaad

26-01-2019 om 14:46 geschreven door angelique

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Bijbel
>> Reageer (6)
25-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geduld is een schone zaak

GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK

Waar sommigen al ongeduldig worden bij de kassa in de supermarkt als de rij meterslang is, heb ik de behoefte om tegen jullie te zeggen dat geduld pas echt een schone zaak is als je een adoptieprocedure instapt. Ons avontuur begon in 2015 en inmiddels is het jaar 2019 alweer aangebroken, en nog steeds zitten we er middenin.

Wachten, dat is momenteel een begrip geworden in ons leven. Ik raak tegenwoordig niet meer ongeduldig als het gaat om die lange wachtrij in de winkel, al heb ik dan soms wel de behoefte om tegen degene voor of achter me te zeggen: Waar maakt u zich druk om? Maar ik houd wijselijk mijn mond en denk: Kom op Merith, wees wijs.

Wachten op een wereldwonder… en toch kan ik het steeds meer loslaten. Ik merk dat ik mezelf daar steeds meer op betrap: dat het einde van de week is aangebroken en ik er in mijn hoofd niet mee bezig bent geweest.

Sinds ik in de kraamzorg werk, wordt er vaak over ons adoptieavontuur gesproken. Hoe dat komt? Als kraamverzorgster kom ik een gezinsleven binnen en na een tijdje weet ik dan veel van zo’n gezin. Het is logisch dat mensen dan ook vragen aan mij gaan stellen, zoals: Ben je getrouwd? Als ik dan antwoord dat ik met de leukste man ben getrouwd en dit jaar alweer zes jaar, dan zie je hen denken. Soms krijg ik de vraag of ik zelf kinderen mag hebben. "Nee helaas", is dan mijn antwoord, "maar wij mogen wel wachten op een adoptiekindje." Vaak willen ze daarna van alles weten over de procedure.

Ik merk dat ik daar elke keer weer de kracht voor mag krijgen. Pas was ik bij een gezinnetje dat aangaf dat ze door mij meer waren gaan zien dat kinderen krijgen echt een zegen is. En ja, dat bevestig ik oprecht.

Van veel adoptiestellen horen we dat het wachten echt wordt beloond. Ons kindje zal niet uit mijn buik komen, maar zal geboren worden in ons hart. En dat zal het wachten waard zijn.

Geduld is een schone zaak. Wij hopen dat jullie, waar jullie ook op wachten en voor bidden, geduld mogen hebben. De rust die wij ervaren komt niet vanuit onszelf; er staat er EEN boven ons, vertrouw op Hem. Bron:Terdege

God stond aan het begin van ons leven. Hij heeft ons in de moederschoot geweven. Hij heeft ook onze kinderen gevormd, precies zoals Hij ze voor ogen had: met hun uiterlijk en karakter, hun mogelijkheden en beperkingen. Wat een zegen voor kinderen om dát mee te krijgen vanaf dat ze klein zijn: dat God ze heel wonderbaar heeft gemaakt – tot in het kleinste detail heeft Hij alles uitgedacht! Ze zijn precies goed in zijn ogen – ze zijn uniek, bijzonder, en geliefd door God. Als ze dat beseffen, kunnen ze opgroeien tot eer van Hem!

25-01-2019 om 16:41 geschreven door angelique

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leven
>> Reageer (0)


SPREUKEN

overvloed

29 januari☻

De Heer God heeft een hekel aan mensen die zichzelf geweldig vinden. Zij zullen zeker gestraft worden. Spreuken 16:5☻☻Trots is de innerlijke stem die fluistert: Ik weet toch beter. Het verzet zich tegen Gods leiderschap en meent te kunnen leven zonder zijn hulp. Elke keer dat je merkt dat je iets beter weet en neerkijkt op anderen, word je geleid door trots. Alleen als je de trots wegdoet, kan God je helpen helemaal te worden zoals Hij bedoeld heeft.

LEIDRAAD

handwater

JEZUS GEVANGENNEMING☻ 29 januari☻ Jezus is gekomen om mensen, die van nature in duisternis zitten, te verlossen. Zij mogen met Hem in het licht leven. GEBED: God, ik dank U voor de verlossing door en in uw Zoon. Omdat U alle gelovigen door en in Hem hebt vrijgemaakt. Zo wilt u ook andere mensen vrijmaken die U nog niet kennen, kunnen we echt vrij zijn. … Amen.

HISTORICA

Image and video hosting by TinyPic

VAL VAN ROME SLEURDE HEEL EUROPA MEE☻ 25 januari☻ In de 5e eeuw stort het West-Romeinse Rijk in. Germanen vallen binnen, steden lopen leeg en hele samenlevingen raken hun beschaving kwijt. Op de puinhopen van het prachtige Romeinse verleden begint Europa van voren af aan. De boodschap van de Romeinse keizer aan zijn Britse onderdanen was even duidelijk als onheilspellend: ‘Vanaf nu hebben jullie je verdediging in eigen hand.’ Al maanden hadden de Britten Rome gesmeekt troepen te sturen om Britannia, het noordelijkste gewest, tegen de barbaren te verdedigen. Het was het jaar 410 n.Chr., en de bevolking van Britannia had zo’n 350 jaar onder Romeinse heerschappij en bescherming geleefd. Dat was nu voorgoed voorbij. Op bevel van keizer Honorius bliezen de laatste troepen de aftocht, net als uit alle andere westelijke provincies. En ze zouden niet vervangen worden.‘De Romeinen drukten de Britten op het hart te strijden voor hun eigendommen, land, vrouwen en kinderen,’ vertelt de monnik Gildas, die rond 540 de geschiedenis van Britannia opschreef.De Britten zagen de laatste Romeinse galeien aan de einder verdwijnen. Ze waren nu op zichzelf aangewezen.Bron:historia

Image and video hosting by TinyPic

ALS KINDEREN ANDERE WEGEN GAAN☻ WAT VERSTAAT U ONDER KINDEREN DIE ANDERE WEGEN GAAN☺ 26 januari☻ Ouders kunnen er moeite mee hebben als een kind andere keuzes maakt dan zij hadden gewild. Toch is het belangrijk de deur van het ouderlijk huis open te houden, vindt ds. W. C. Polinder. Zijn er dan helemaal geen grenzen? „In sommige gevallen zeker wel.”Op het symposium ”Geloof in het gezin” aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) spreekt ds. Polinder over het thema ”Als kinderen andere wegen gaan”. Het is een onderwerp dat de hervormde predikant uit Putten al een aantal jaren bezighoudt. „Kinderen die tot andere keuzes komen dan jij als ouder graag zou zien. Je zou graag zien dat je dochter gaat trouwen met haar vriend, maar ze gaat samenwonen. Of je dochter, die geloofsbelijdenis heeft afgelegd, komt thuis met de mededeling dat ze moslima wil worden. Of je zou graag zien als ouder dat je zoon kiest voor de Heere en Zijn dienst, maar op een dag vertelt hij dat hij het geloof in God vaarwel zegt.”

Image and video hosting by TinyPic

Hebt u de indruk dat het aantal gezinnen waarin dit speelt, in de afgelopen jaren is toegenomen? 26 januari☻ „Ik heb daar geen exacte cijfers over. Maar ik heb wel een sterk vermoeden dat het is toegenomen. Ik heb de afgelopen jaren op verschillende plekken over deze thematiek gesproken. En telkens viel mij op hoeveel ouders deze problematiek herkennen en ermee worstelen. Ook in mijn huidige gemeente valt mij trouwens op hoeveel ouders of grootouders er zijn die vertellen dat één of meerdere kinderen of kleinkinderen niets meer met het geloof hebben. Dus ook midden op de biblebelt sijpelt het door.” In sommige gezinnen maakt het ene kind meer keuzes die verschillen van die van de ouders dan een ander kind. Ze hadden dezelfde ouders en kregen min of meer dezelfde opvoeding. Hoe komt dat, volgens u? 26 januari☻ „Die vraag is niet simpel te beantwoorden. Dat heeft met een complex van factoren te maken. Elk kind is uniek qua aanleg, karakter, temperament. Het ene kind is meegaander dan het andere. Het ene kind heeft meer verantwoordelijkheidsgevoel dan het andere. Het ene kind maakt andere dingen mee dan het andere kind. Niet elk kind heeft dezelfde positie in het gezin, in de kinderrij. In welke kring van vrienden en vriendinnen begeven kinderen zich? Met welke identificatiefiguren komen ze in aanraking? En door dat alles heen spelen ook Woord en Geest een rol. Je kunt daar lang niet altijd een vinger achter krijgen.”Bron:puntuit

Inhoud blog
 • Oorsprong van Valentijnsdag
 • Henk de waard roept op om vliegvakantie te vermijden
 • Het liefdesverhaal
 • Genade tijd
 • Geduld is een schone zaak
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam angelique.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland (Purmerend) en mijn beroep is Vrijwilligsters/ Bezoek ouderen mensen voor een intake. Vriendschappelijke huisbezoek. Mijn beroep was Kinderleidster en administratietief medewerkster geweest..
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Mijn hobby's zijn: Breien, Lezen, Borduren, Lezen, Christelijke filmen, Godspel muziek, fietsen /..
  Bezoekt een Christengemeente/Volle Evangelie. Bezoekt af en toe conferenties, retraites. Bidstonden, Vrouwenbijeenkomst. Het Woord van God lezen bestuderen en bidden. Voor gelovigen en niet gelovigen, zieken, noden, problemen, moeilij

  GENEESKUNDE

  Image and video hosting by TinyPic

  POKKEN: ONZICHTBARE KILLER TEISTERDE ENGELAND☻ 25 januari☻ In de 18e eeuw overlijden er wel 1000 mensen per dag aan pokken. Een Engelse arts wil er iets aan doen, maar om zijn geneesmiddel te testen moet hij een gezond jongetje besmetten met de gevreesde ziekte.Kunnen koepokken een mens immuun maken voor de verwante, dodelijke ziekte mensenpokken? Dat vraagt de Engelse arts Edward Jenner zich al jarenlang af. Op 14 mei 1796 besluit de 46-jarige Engelsman op zoek te gaan naar het antwoord. Zijn proefkonijn is het 8-jarige zoontje van zijn tuinman, James Phipps. In zijn huis in Berkeley smeert Jenner de arm van de jonge James in met het pus uit de handen van een melkmeisje dat met koepokken is besmet. Vervolgens maakt Jenner voorzichtig een gaatje in een ader in de arm van de jongen, waarna hij met een entnaald vocht uit een ontstoken koepokkenblaasje inbrengt. De jongen heeft een paar dagen verhoging en het gebied rond de wond zwelt iets op, maar verder is hij in orde.

  Image and video hosting by TinyPic

  EDWARD JENNER☻

  21 januari☻

  Zes weken later besmet Edward Jenner de gezonde James met pus van de veel gevaarlijkere mensenpokken. Als het vermoeden van de arts klopt, zal het jongetje geen symptomen van de ziekte ontwikkelen. Maar anders? Anders heeft hij James vermoord. Dan zal de jongen na een paar weken hoge koorts en hoofdpijn krijgen en misselijk worden, waarna zijn lichaam onder de pijnlijke, etterende blaasjes komt te zitten. Binnen een maand kan hij hetzelfde lot ondergaan als jaarlijks 400.000 anderen aan het eind van de 18e eeuw.


  Proposal Ring

  I BELIEVE WAAROM MOET JE STOPPEN MET PROBEREN JE VERLEDEN TE VERGETEN☻

  26 januari☻ Heb je ervaringen in je verleden die je zou willen dat je zou kunnen vergeten? Ik ook. Bijvoorbeeld: er was een tijd in mijn leven dat ik waarschijnlijk alles had gegeven, als het betekende dat ik kon vergeten dat ik in een affaire met een getrouwde man was geweest. (Ja, als een christen.) Ik dacht dat als ik de fouten die ik had gemaakt kon vergeten, het hen zou ongedaan maken - alsof de affaire nooit gebeurd was. En dan zou ik me niet zo spookachtig of gebroken voelen. Maar in het afgelopen decennium heb ik een bevrijdende les geleerd: verlossing is geen vorm van geheugenverlies. God is meer geïnteresseerd in het wissen van je schaamte dan je geheugen. Hier zijn drie theorieën waarom herinneren aan het verleden essentieel is om er van te genezen en drie manieren waarop je je verleden kunt herinneren aan Gods glorie en jouw goed - zonder schaamte.

  Gold Cross 2

  ER IS GEEN GENEZING BUITEN HET KRUIS☻

  26 januari☻ Onthouden kan een negatief punt lijken, omdat pijn, schaamte en trots doorgaans als negatief worden ervaren - of op zijn minst niet als aangenaam - gevoelens, toch? Vooral als wat privé gebeurt ook een publiek stigma draagt. Sommige mensen zouden zelfs kunnen overwegen om een ​​"andere vrouw" onvergeeflijk te zijn. Hoewel ik mijn fouten heb herkend, ben ik meer dan 10 jaar geleden weggelopen uit die relatie en spreek ik er nu openlijk over als een afschrikmiddel voor anderen. Maar dit is belangrijk: Vergeten is niet hetzelfde als genezen. Het vergeten van de ervaring die pijn, schaamte of trots oproept is niet hetzelfde als het genezen van de wond die nog steeds pijn doet, de schaamte onder ogen zien of nederigheid kiezen. En zoals mijn vriend Mamahug vanaf 40 jaar als wijselijk en christelijk hulpverlener wijselijk deelt: "Er is geen genezing buiten het kruis."Bron:ibelieve  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!