DAILYVERSES📖📖

SCHOOLVAKANTIES🎒🏫

SCHOOL HERFSTVAKANTIE 2024-Regio Zuid-19 oktober t/m 27 oktober 2024; Regio Midden en Regio Noord-26 oktober t/m 3 november 2024

GEBEDEN-ROEP UIT NOOD☺28 september☺ Heer, hoor de mens die roept om vrede, Steun en redding in zijn eindeloze strijd Hoor en zie zijn herhaalde hopeloze bede Zie toch zijn ellende wereldwijd Leer hem waarom U hem hebt geschonken Zijn rede als enig schepsel hier op aard Wijs hem waar eens de nood heeft geklonken U hem van verderf heeft gespaard Toon hem steeds Uw liefde en genade Troost waar hij geen uitkomst meer ziet Wijs hem op de onuitsprekelijke waarde Van het stukje zekerheid dat U hem biedt. Egbert Jan van der Scheer

GEBEDEN-RUST VOOR MIJN ZIEL☺28 september☺ de zon heeft mijn ogen aangetast het leven mijn ziel angst heeft mij omgeven vind ik nog rust voor mijn ziel dat bloedt en ziek is van elke dag Heer hoor mijn klacht laat Uw genade op mij rusten opdat ik voor altijd bij U mag wonen. Els Brunelli

DPM🙏🙏

♥♥♥DPM-U BENT MIJN DOKTER☺28 september☺God heeft jou gemaakt, Hij is jouw Vader, maar Hij is ook jouw dokter. Je mag altijd naar hem toegaan als je ziek bent. Zijn woorden zijn als een medicijn, Hij wil jou genezen.

DPM-BIJBELSTUDIES-U BENT MIJN DOKTER☺28 september☺Here God, ik prijs U en ik vergeet nooit de goede dingen die U hebt gedaan. U vergeeft mijn zonden en geneest mijn ziekte. Psalm 103:2-3.Kom, prijs de Heer!" Ik wil niets vergeten van wat Hij voor mij heeft gedaan. Hij vergeeft alles wat ik verkeerd heb gedaan. Hij geneest al mijn ziekten.

d4OwG1I.th.jpg

GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-GEZOND EN RIJK ZONDER GOD☺16 september☺Miljoenen mensen vechten tegen chronische pijn, depressies en ziektes. Ook welvaart is belangrijk. Het is Gods Wil dat het ons goed gaat, dat we voorspoedig en rijk zijn, zodat we kunnen genieten van het leven, maar ook anderen kunnen laten genieten. Helaas hebben ook velen te maken met financiële problemen of tekorten. De Bijbel leert ons dat Jezus ook onze Geneesheer is. Hoe fijn is het als iemand ernstig ziek is of pijn heeft, en daarvan bevrijd wordt? Zowel mondiaal, nationaal en zelfs individueel zien we dat de gang naar de kerk gevonden wordt bij rampen, ziekte of aanslagen.

d4ONdhv.th.jpg

GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-VERHEERLIJKT ZIEKTE GOD☺16 september☺Helaas wordt dit Bijbel-deel door velen op een onverantwoordelijke manier gebruikt, of beter gezegd misbruikt. Wanneer we zorgvuldig lezen, komen we er al snel achter dat niet de ziekte Jezus glorie bracht, maar dat het werk van Jezus m.b.t. de ziekte Hem verheerlijkte! Natuurlijk kan iemand geloven dat ik onjuist ben in mijn veronderstelling, door te beweren "deze passage zegt duidelijk dat deze ziekte tot eer van God is om Hem te verheerlijken", maar het zegt niets over het eindresultaat en tevens zegt deze tekst:Deze ziekte is niet tot de dood Later in Johannes 11 lezen we:Toen zei Jezus dan openlijk tegen hen: Lazarus is gestorven.Bron:gelooft.nl

GEBED-OVERDENKING☺12 oktober☺Hemelse Vader, ik geloof echt dat Jezus uw geliefde Zoon is. Dat hij gestuurd is om mijn Verlosser te zijn. Dat hij voor mijn zonden is gekruisigd en uit de dood is opgestaan voor mijn overwinning. Ik vertrouw mijn verlossing aan hem toe en dank u voor uw ongelooflijke genade. In de naam van Jezus Christus. Amen.

GEBEDEN-OVERDENKING☺12 oktober☺Almachtig en de Meeste Hoge God, heilig en perfect in rechtvaardigheid, vergeef mij voor mijn zonden. Reinig mij en maak mij heilig door de zegende macht van uw Heilige Geest. Laat mijn leven geleid worden als een heilig offer voor u. In Jezus' naam bid ik. Amen..Bron:yssa

BEVRIJDING UIT DE MACHT VAN DE ZONDE☺5 oktober☺Geloof voor pasbekeerden richt zich tot Christenen die pas onlangs tot geloof en bekering gekomen zijn. Dat kunnen kinderen en jongeren zijn, maar ook wel oudere mensen. Hoe kom ik van de zondige natuur af? Hoe kan ik deze natuur afleggen? Kan God me deze boze natuur misschien vergeven? We ervaren allemaal dat die een permanente moeilijkheid voor ons betekent.

BEVRIJDING UIT DE MACHT VAN DE ZONDE-DRONKELAPPEN-DRINKEN☺5 oktober☺Een man zich voor de zoveelste keer in een cafe laten vollopen met alcohol. Laat in de avond kwam hij thuis. Zo kwam het dat hij zijn vrouw, die biddend thuis op hem wachtte, bruut sloeg. De volgende morgen herinnerde hij zich, wat hij die nacht had gedaan. Hij ging berouwvol naar zijn vrouw toe en zei tegen haar: Vergeef me alsjeblieft dat ik een dronkaard ben. De vrouw antwoordde hem: Ik vergeef je dat je hebt gedronken. Ik vergeef je ook dat je me hebt geslagen. Maar dat je een dronkaard bent, dat moet ik veroordelen. Bron:VolgMij September 2024

••••HET GOEDE ZAAD-DE VRAAG NAAR DE ZIN VAN HET LEVEN☺12 oktober☺Welk voordeel heeft de mens van al zijn zwoegen waarmee hij zwoegt onder de zon. Prediker 1:3. Waar draait het leven om? Zijn we op aarde om geld te verdienen en een luxe leven te leiden? Gaat het erom een ster te worden of met grootse daden te kunnen schitteren? Prediker 2:22-23>Wat krijgt een mens dus als beloning voor al zijn werk? Dagen, gevuld met zorgen en verdriet en rusteloze, doorwaakte nachten. Een ontmoedigend idee.nen dan wel met allerlei middelen het leven verlengen, maar sterven zullen we allemaal.

••••HET GOEDE ZAAD-DE VRAAG NAAR DE ZIN VAN HET LEVEN☺12 oktober☺Want wat bereikt een mens met al zijn harde werken hier op aarde? Prediker 1:3.Want wat bereikt een mens met al zijn harde werken hier op aarde? Johannes 6:35-Jezus antwoordde: ‘Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij Mij komt, zal nooit meer honger krijgen. Wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst krijgen.

♣♣♣DAGBOEK-VOLHARDING-DE POTTENBAKKER☺5 oktober☺U heeft ons gemaakt zoals een pottenbakker iets maakt van de klei. Wij zijn de klei en U heeft ons met uw eigen handen gemaakt. Jesaja 64:8. Op een markt van oude ambachten kun je de pottenbakker aan het werk zien. Op de bovenste schijf van zijn draaitafel ligt een klomp klei. Terwijl hij de draaischijf in beweging brengt, vormt hij met zijn handen de klei tot een door hem gewenste vorm. Vandaag ontvangen wij beeldend onderwijs over de relatie tussen God en ons mensen, en hier in het bijzonder tussen God en Zijn volk Israel.

DAGBOEK-VOLHARDING-DE POTTENBAKKER☺5 oktober☺Wij zijn het klei en U bent de pottenbakker. Wij zijn allemaal gevormd door uw hand. Jesaja 64:8. Het aangrijpende is dat het prachtig werkstuk van Gods hand in stukken is gevallen, zodat wij niet beantwoorden aan het doel waartoe de Heere God ons schiep. In Christus heelt de Heere God wat stuk is. Leggen wij biddend onze brokstukken in Zijn hand? Dan bid je: Voeg mij, hemelse Pottenbakker, op Uw schijf. En kneed mij, Heere God, maak mij een vat tot Uw eer!

HEROLD-SCHRIFTENMISSION-GOD DIE DE GODDELOZEN RECHTVAARDIGT☺16 september☺Gods genade gaat ons voorstellingsvermogen ver te boven: Hij verdient voor alles de hoogste eer en de grootste dank. Zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo hoog zijn Gods gedachten boven onze gedachten. Bij Hem is veel vergeving Jezus Christus kwam in de wereld om zondaren te redden: alleen een schuldige heeft vergeving nodig.

HEROLD-SCHRIFTENMISSION-GOD DIE DE GODDELOZEN RECHTVAARDIGT☺16 september☺Probeer niet om een beter mens te worden of je anders voor te doen dan je bent, maar kom zo als je bent tot de God die goddelozen rechtvaardig maakt! God is bereid om de de mensen op te nemen die als zondaar bij Hem komen en niet anders.

♦♦♦IBB-DAGVERS-ALS GOD SPREEKT☺16 september☺‘De HEER richtte zich tot Jona…’Jona 1:1a. Jona zorgde voor ellende voor de bemanning én de boodschap van hoop en redding werd niet verkondigd in Nineve. Daarnaast bracht Jona ook zijn eigen leven en welzijn in gevaar. Wat een rampzalige gevolgen van zijn ongehoorzaamheid. De heidense bemanning toont hier een groter ontzag voor de Heer dan de dienstknecht van de Heer. Zo gebruikte de Heer de ongehoorzaamheid van Jona om zich toch aan de heidense bemanning te openbaren, dwars door de storm. En Jona? Hij ging ten onder, letterlijk, in de diepte van de zee. Zijn verdiende loon. Toch? Maar God denkt daar anders over en zoekt zijn ongehoorzame dienstknecht op. INFO:Nineve was de hoofdstad van de Assyriërs, een gehaat en veracht volk voor de Joden. Daarom vond Jona dat die stad maar vernietigd moest worden en niet gered. En daarom gehoorzaamde hij de Heer niet, en dat had verstrekkende gevolgen. Als we weglopen voor Gods wil, gaan we altijd in de verkeerde richting.

IBB-DAGVERS-BEROUW EN GENADE☺16 september☺Naar de diepste gronden van de bergen daalde ik af in de aarde; haar grendels sloten zich voor eeuwig achter mij. Maar uit het verderf trok U mijn leven omhoog, HEERE, mijn God!’ Jona 2:6. Jona krijgt berouw zoekt de Heer in zijn ellende en de Heer hoort naar hem. De Heer geeft hem een nieuwe kans. Zo komt Jona weer ‘boven drijven’ op het strand, maar nu als een bereidwillige dienstknecht om te doen wat de Heer van hem vraagt. Zie je de lijn hier mooi in de tekst getekend? Door de zonden ‘daalde Jona af’, maar na zijn berouw en door Gods genade ‘trok God zijn leven weer omhoog’ (vs.6 HSV). Soms lijken we op Jona. We gaan onze eigen weg, houden geen rekening met de wil van God en onze weg loopt dood.

☻☻CHRISTENZIJN-WAAROM KAN EVANGELIE VAN JEZUS HET BESTE WORDEN OMSCHREVEN ALS DE WEG-EEN OMSCHRIJVING VAN HET EVANGELIE☺5 oktober☺☺“Deze liep Paulus en ons achterna, luid roepende: Deze mensen zijn dienstknechten van de allerhoogste God, die u de weg tot behoudenis boodschappen.” Handelingen 16:17. Deze vrouw had een waarzeggende geest. Die geest wist de waarheid en drukte die uit met de woorden: “de weg tot behoudenis”. En als ze wilden weergeven waarover Apollos was ingelicht, zeiden ze: “omtrent de weg des Heren”. Handelingen 18:25.

CHRISTENZIJN-WAAROM KAN EVANGELIE VAN JEZUS HET BESTE WORDEN OMSCHREVEN ALS DE WEG-VERDWAALD IN HET OERWOUD☺5 oktober☺Paulus zegt: “Want ik weet dat in mij, dat wil zeggen in mijn vlees, geen goed woont.” Romeinen 7:18. Ons vlees kan worden vergeleken met één geweldig oerwoud, en Paulus schrijft: “Want toen wij in het vlees waren, werkten de zondige hartstochten, die door de wet geprikkeld worden, in onze leden, om voor de dood vrucht te dragen.” Romeinen 7:5.Bron:christenzijn.nl

♠♠♠IK ZOEK GOD-WAT IS DE BIJBEL☺12 oktober☺Het woord komt van het Griekse ‘biblia’, dat ‘boeken’ betekent. De meeste boeken hebben een doorlopend verhaal. De Bijbel daarentegen is een verzameling van ‘boeken’ met elk een min of meer doorlopend verhaal. Door al die verhalen heen loopt wel een hoofdlijn: Gods plan om de hele schepping te bevrijden van het kwaad. Bij het lezen van de Bijbel is het belangrijk om die hoofdlijn steeds in gedachten te houden.

IK ZOEK GOD-WAT IS DE BIJBEL☺12 oktober☺We schreven net ‘boeken’ bewust tussen aanhalingstekens. Het gaat namelijk niet om een aantal losse boeken zoals in je boekenkast. ‘Boeken’ in de Bijbel wil zeggen dat het gaat om min of meer afgeronde Bijbelgedeelten en/of gedeelten van éénzelfde schrijver.Bron:ikzoekgod.nl

☻☻☻ALLABOUTRELIGION-GEBED OM VERLOSSING-ONS EERSTE GESPREK MET GOD☺5 oktober☺Het "gebed om verlossing" is het belangrijkste gebed dat we ooit zullen bidden. Wanneer we er klaar voor zijn om een Christen te worden, zijn we er ook klaar voor om ons eerste echte gesprek met God te hebben, met de volgende componenten:We belijden ons leven en onze zonden uit het verleden; toen we voor onszelf leefden en God niet gehoorzaamden.We geven toe dat we er klaar voor zijn om Jezus Christus als onze Heer en Redder te vertrouwen.We vragen Jezus om in ons hart te komen, om Zich daar permanent te vestigen en om via ons te gaan leven.Bron:allaboutgod.com

ALLABOUTRELIGION-GEBED OM VERLOSSING-ONS EERSTE GESPREK MET GOD-HET BEGINT MET GELOOF IN GOD☺5 oktober☺Wanneer we het gebed om verlossing bidden, dan laten we God weten dat we geloven dat Zijn woord waar is. Door het geloof dat Hij ons heeft gegeven kunnen we er voor kiezen om in Hem te geloven. De Bijbel vertelt ons: "Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond." (Hebreeën 11:6).Bron:Allaboureligion.org

♠♠♠OVERDENKINGEN-TOT DAT HET PIJN DOET☺5 oktober☺Moeder Teresa was een wereldwijd bekende katholieke zuster die werkte onder de allerarmsten in Calcutta in India. In 1979 ontving zij de Nobelprijs voor de Vrede. Zij had veel bewonderaars die ook geld wilden overmaken. Eén van hen vroeg haar eens: 'Hoeveel moet ik geven?.Haar antwoord was duidelijk: 'Totdat het pijn doet'.

OVERDENKINGEN-TOT DAT HET PIJN DOET☺5 oktober☺In een heel ander verband zegt Jezus over het gehecht zijn aan materiële dingen tegen een rijke jongeling: 'Verkoop alles wat gij bezit en verdeel het onder de armen, en gij zult een schat hebben in de hemelen, en kom hier, volg mij' (Lucas 18: 22). Het komt erop neer dat geld of materiële dingen niet werkelijk van waarde zijn voor je leven. Je blijft arm en de essentie van je bestaan gaat aan je voorbij.Bron:overdenkingen/Ad Heide

ufo-bewegende-animatie-0014

◘◘◘🛸🛸ZOEKLICHT-UFO'S ZIJN EEN MISLEIDING-EEN WAARSCHUWING☺12 oktober☺Het antwoord hierop is niet met zekerheid te geven. Het Amerikaanse rapport geeft vijf mogelijke verklaringen, maar geeft ook aan dat er te weinig data en onderzoeksmiddelen zijn om conclusies te trekken. Er kan niet definitief worden vastgesteld of het waargenomene buitenaards is, een onbekend natuurfenomeen, luchtafval of iets anders.Ook ik kan niet met zekerheid zeggen waar we mee van doen hebben. Toch wil ik een aantal observaties met u delen, die ik in mijn onderzoek hiernaar heb ontdekt.

ufo-bewegende-animatie-0033

ZOEKLICHT-UFO'S ZIJN EEN MISLEIDING-RAPPORT VAN DE AMERIKAANSE OVERHEID☺12 oktober☺Ze geven dingen weer die werkelijk geregistreerd zijn door piloten, radartechneuten en officieren van het leger met behulp van radar, infrarood, sonar en dergelijke en die daarna geverifieerd zijn door de Amerikaanse overheid en legerleiding. Er is geen sprake van bedrog. In het rapport dat op 25 juni verscheen wordt dit ten volle erkend. Opvallend daarbij is dat op 6 juni een gerespecteerde Chinese krant uit Hongkong meldde dat ook de Chinese overheid naar dezelfde fenomenen onderzoek doet en tevens erkent dat dit werkelijk bestaande fenomenen zijn. Het lijkt dus om iets echts te gaan. De vraag is alleen wat? Bron:zoeklicht.nl

♠♠♠CHRISTENZIJN-IS HET MOGELIJK TE STOPPEN MET ZONDIGEN☺16 september☺In de Bijbel lezen we telkens weer over stoppen met zondigen. “Zondig niet meer”, “Zullen wij zondigen (…)? Volstrekt niet!” enzovoort. Maar is dit echt mogelijk? Lees verder om dit te ontdekken! Is het mogelijk om te stoppen met (bewust) zondigen?“En Jezus zei tegen haar: ‘Ook Ik veroordeel u niet; ga heen en zondig niet meer.’" Johannes 8:11. ‘Nee, Here,’ antwoordde zij. ‘Wel,’ zei Jezus, ‘Ik veroordeel u ook niet. Ga maar en zondig voortaan niet meer.’

CHRISTENZIJN-IS HET MOGELIJK TE STOPPEN MET ZONDIGEN-HET VERSCHIL TUSSEN HET OUDE EN HET NIEUWE VERBOND☺16 september☺In het Oude Verbond kon de wet degenen straffen die opzettelijk en bewust zondigden, maar er was vergeving voor zonden die onbewust waren begaan en zelfs bij grote overtredingen, waarbij de persoon was overweldigd door de zonde en oprecht berouw had. Er was echter een zondoffer van een dier nodig dat werd gedood in plaats van een offer van de overtreder. Het kennen en vrezen van de gevolgen van bewuste zonde kon een rem zetten op de zonde in de Joodse samenleving, maar de dieren die stierven konden niets doen om de mens te helpen om niet te zondigen.Bron:christenzijn.nl

ONDERWIJS-RIJKDOM MAAKT NIET GELUKKIG☺5 oktober☺Een zakenman kwam eens een neger tegen, die al neuriënd door de sneeuw liep. Hij sprak hem aan en hoorde dat hij heel arm was. De zakenman vroeg aan de zwarte man: ‘Als je rijk was, zou je dan nog gelukkiger zijn’? Het antwoord van de man was: ‘Nee, baas, dat geloof ik niet, want alle rijke mensen voor wie ik werk, lachen nooit’.

d4NJav1.th.jpg

ONDERWIJS-RIJKDOM MAAKT NIET GELUKKIG☺5 oktober☺Wat zegt de Bijbel over rijkdom en armoede?‘Wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn. Wie rijk wil worden, staat bloot aan verleiding, raakt in een valstrik en valt ten prooi aan dwaze en schadelijke begeerten die een mens in het verderf storten en ten onder doen gaan. Want de wortel van alle kwaad is de geldzucht. Door zich daaraan over te geven, zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben zichzelf veel leed berokkend’ (1Tim.6:8-10).Bron:christlijknieuws

LOGOS-AANRAKING DOET IETS MET JE BREIN-PLAKBAND MOET PLAKKEN☺16 september☺Net als dopamine en oxytocine heeft vasopressine een enorme invloed op het menselijk gedrag. Velen zijn zich daar niet van bewust. Mannen zouden zich bijvoorbeeld af kunnen vragen waarom ze teruggaan naar dezelfde vrouw die hen zo beroerd behandelt. Ze zouden zich ook kunnen afvragen waarom ze zich heel diep vanbinnen niet in staat voelen tot echte overgave (binding) aan een vrouw nadat ze sekspartner op sekspartner hebben gehad. Helaas weten ze gewoonweg niet dat hun hersenen tijdens die seksuele contacten niet alleen overstroomd zijn met dopamine –

LOGOS-AANRAKING DOET IETS MET JE BREIN-KNUFFELEN DOET IETS☺16 september☺In een experiment waarbij omarmd en geknuffeld werd bleek dat er na zo’n twintig seconden al oxytocine in de hersenen wordt afgegeven, dat de binding tussen de knuffelaars al is vastgelegd en de ‘vertouwens-circuits’ van de hersenen al zijn geactiveerd. De schrijvers van Hooked waarschuwen dan ook dat vrouwen zich niet zomaar door iemand moeten laten knuffelen, tenzij ze van plan zijn om diegene te vertrouwen.Bron:logos.nl

d4Nu0g9.th.jpg

POEZIE-SOMS☺16 september☺ soms heeft het leven onverwachte vriendschap en herkenning te geven je zag elkaar soms lopen zonder die ander echt te zien in jezelf weggedoken dan is er de dag een onverwacht moment wederzijdse glimlach is het door de dieren dat zij elkaar ontmoetten de lijn laten vieren tot nemen en geven van gedachten en gevoel oprecht meebeleven soms heeft het leven onverwachte vriendschap en herkenning te geven

POEZIE-IN ‘T EIGEN HART☺16 september☺ ’t Is goed in ’t eigen hart te kijken Nog even voor het slapen gaan, Of ik van dageraad tot avond Geen enkel hart heb pijn gedaan; Of ik geen ogen heb doen schreien Geen weemoed op ’n wezen lei, Of ik aan liefdeloze mensen Een woordeke van liefde zei. Bron:seniorplaza.nl

Hoofdpunten blog Linecia
  • Van allah naar Jezus Christus
  • Behoudenis in Christus Jezus
  • Hij geneest
  • Na de herfst tijd in het leven
  • Putten uit de bron
  • Genezing
  • De aarde weent
  • Geen ontvangst
  • Gods goedheid
  • Gods redding

    LOGOS

    LOGOS-DE GEVOLGEN VAN DE ZONDEVAL☺22 september☺De gevolgen van de zondeval… Alles wat we vandaag kunnen onderzoeken en verkennen, moet gebeuren vanuit de vooronderstelling van het feit van de zondeval. We moeten bedenken dat de oorspronkelijke schepping, die door God eens als ‘zeer goed’ werd bestempeld, fundamenteel verschilt van de huidige wereld, die ‘onder de slavernij van de vergankelijkheid’ is gekomen. Anders krijgen we een verkeerde indruk van de Schepper.

    LOGOS-DE GEVOLGEN VAN DE ZONDEVAL-DE VLOEK VAN DE ZONDE☺22 september☺Nadat God Adam en Eva de gelegenheid had gegeven hun fouten te belijden, kondigde Hij het oordeel aan. Hij plaatste de slang, de mensen en de hele schepping onder de vloek van de zonde. De slang werd vervloekt, en de satan (die door hem sprak) werd het eeuwig oordeel aangekondigd.Bron:logos.nl/Alexander von Stein

    ♣♣♣IK ZOEK GOD-WAT IS LIEFDE☺22 september☺ Liefde wordt meer en meer gezien als een gevoel dat je voor iemand hebt. Een vonkje, een lichtje, een vlindertje in je buik. Het gevoel dat we eerst als verliefdheid zouden omschrijven.

    IK ZOEK GOD-WAT IS LIEFDE☺22 september☺Liefde is iets anders. Het gaat dieper. Liefde is een werkwoord. Liefde is een keuze. Liefde is een radicale keuze om er voor de ander te zijn. We kunnen liefde in dit verband in een adem noemen met liefhebben en houden van.Bron:ikzoekgod.nl

    💑🩷ALL ABOUTLOVE-LIEFDESVERSLAVING-WAT BLIJFT OVER☺5 oktober☺Verslaafden lijken alle persoonlijke ontwikkeling in de kiem te smoren, omdat zij alleen een behoefte voelen om te verkrijgen wat hun partner al heeft. Onrealistische hoop en dromen hebben de neiging om hun relaties al snel in duigen te slaan en door dit patroon van teleurstellingen zijn angst en afhankelijkheid voortdurend aanwezige emoties

    ALLABOUTLOVE-LIEFDESVERSLAVING-WAT BETEKENT LIEFDE VOOR JOU☺5 oktober☺De mooiste uitdrukking van het soort liefde waar wij allen naar op zoek zijn kan in de Bijbel worden aangetroffen, en wel in 1 Korintiërs 13:4-5. De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. 5 Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan.Bron:allaboutlove.org

    d4NLzeR.th.jpg

    ♥♥♥WERELD VAN MORGEN-UW BIJBEL IS OOK EEN DIEETBOEK☺28 september☺De Bijbel is geen leerboek over voeding of lichamelijke gezondheid. Maar als we zien hoe waardevol de Bijbelse instructies zijn op zoveel andere gebieden van het menselijk leven, is het niet verrassend dat de bijbel een belangrijke leidraad is voor hoe we het beste een goede lichamelijke gezondheid kunnen verkrijgen en in stand houden.Uw Bijbel geeft ons inderdaad een verscheidenheid aan belangrijke instructies aangaande het opbouwen en behouden van onze gezondheid. Maar is lichamelijke gezondheid een doel op zich, of is deze voornamelijk een middel tot een groter doel? Douglas S. Winnail

    d4NZ8iP.th.jpg

    WERELD VAN MORGEN-WAAR KUNNEN WE DE WARE BETEKENIS VAN HET LEVEN VINDEN-BETEKENIS VINDEN IN EEUWIGE LEVEN☺28 september☺ De discipelen van Jezus zochten de dood niet op, maar hun bereidheid om als martelaar te sterven is een overtuigend bewijs dat zij de opgestane Jezus hadden gezien en wisten dat Zijn opstanding waar was.. Als er geen leven na de dood is, dan moet ieder van ons kiezen wat voor hem of haar zinvol is. Voor velen betekent dat ‘eet en drink, want morgen sterven we!’. Maar als eeuwig leven mogelijk is, is het dan niet verstandig om zo te leven dat we Degene die eeuwig leven schenkt behagen? EINDEBron:wereldvanmorgen.nl

    Inhoud blog
  • Ik wil dit huwelijk niet meer
  • Dopen
  • Ze kreeg een postpartum depressie
  • Vrijetijdsbesteding
  • Brood is het meest verspilde product in Nederland

    haan-bewegende-animatie-0010

    ☻☻☻HISTORIA-DIERENMISHANDELING WAS VOLKSSPORT;ZO STOPTEN DE MARTELINGEN☺12 oktober☺Dit ritueel is al honderden jaren oud en de kinderen zijn er gek op. Toch draait de maag van leraar Joseph Greene zich om:‘Hoe kunnen intelligente wezens het een sport vinden om een onschuldig, zwak en weerloos dier vast te binden en vervolgens zijn botten te breken met een stok,’ schreef hij verontwaardigd aan een vriend.Greene was niet de enige die in de 18e eeuw kritiek had op de systematische mishandeling van dieren in Groot-Brittannië. Het land had – afgezien van Nederland – het meeste vee per hoofd van de bevolking, en de dieren leefden in een hel.

    vogel-bewegende-animatie-0126

    HISTORIA-DIERENMISHANDELING WAS VOLKSSPORT;ZO STOPTEN DE MARTELINGEN GOD GAF DE DIEREN AAN DE MENS☺12 oktober☺Maar dat veranderde toen Adam, de eerste mens op aarde, het verbod van God negeerde en de vrucht van de boom van kennis at. Als straf maakte God de dieren wild en onhandelbaar, zodat de mens hen met geweld moest onderdrukken. ‘Vrees en schrik voor u zal er zijn bij alle dieren van de aarde en bij alle vogels in de lucht (...) en bij alle vissen in de zee; zij zijn in uw hand gegeven,’ staat er in Genesis.Bron:historianet.nl

    ALPHA NEDERLAND-HET LEVEN VOOR DE HEER MAG OOK LEUK ZIJN☺22 september☺[Het was mooi om elkaar te bemoedigen, samen te lachen en te huilen. Hier hebben we zoveel meegemaakt dat dieper gaat dan werk]Kun je een voorbeeld geven van de impact die jij zelf hebt ervaren tijdens je Alpha-reizen?“De reis naar Sudan is me het meest bijgebleven. Daar heb ik zoveel mensen ontmoet die heftige dingen hadden meegemaakt. Toen ik al die armoede zag, werd mij echt een spiegel voorgehouden. Vaders en ooms waren omgekomen door oorlog, meisjes hadden geen mogelijkheid tot werk of een opleiding. Kinderen konden niet naar school. Dit raakte mij als schoolmeester.

    ALPHA NEDERLAND-HET LEVEN VOOR DE HEER MAG OOK LEUK ZIJN☺22 september☺[Het was mooi om elkaar te bemoedigen, samen te lachen en te huilen. Hier hebben we zoveel meegemaakt dat dieper gaat dan werk]Sommige teams hadden nog nooit mensen buiten Rusland gesproken. We hebben ook ‘geleden’. Als een vliegtuig vertraging had, soms hadden we het koud of was er weinig eten. Of we lagen op bedden waarop je niet in slaap viel. Als we vervolgens weer een keer in een restaurantje zaten, zei Jan: ‘Het leven voor de Heer mag ook leuk zijn!’.”[wordt vervolgd]bron:alphanderland.org

    ISRAEL ACTUEEL

    bij-bewegende-animatie-0067

    BIJEN EN HUN DIEET☺5 oktober☺Een ongebalanceerd dieet van de honingbijen vertraagt het moment waarop de bijen de larven voeden en ontregelt de zorg die ze larven geven. Dat blijkt uit het onderzoek van Israelische wetenschappers van de Hebreeuwse Universiteit. De bevindingen kunnen bijdragen ervoor te zorgen dat de steeds kleiner wordende bijenpopulaties weer stabiliseren. Bijen zijn essentieel voor de bevruchting van gewassen.

    walvis-bewegende-animatie-0022

    WALVISHAAI BIJ EILAT☺5 oktober☺ Een bedreigde walvishaai de grootste vissoort ter wereld maakte een uitstapje naar de kust van Eliat afgelopen zomer. De walvishaai wordt wel vaker de wateren bij Eilat gezien, maar slechts zelden vlak voor de kust. De walvishaai was vermoedelijk op zoek naar voedsel.

    wild-zwijn-bewegende-animatie-0016

    WILDE ZWIJNEN☺5 oktober☺Wie wel eens een bezoek aan Haifa heeft gebracht, maakte grote kans om wilde zwijnen in de stad tegen te komen. De stad wordt al jaren overspoeld door deze dieren, maar nu er recent een nieuwe burgemeester is aangetreden, is de kans dat je een wild zwijn tegenkomt aanzienlijk afgenomen. De burgemeester heeft nieuwe maatregelen genomen: veel wilde zwijnen zijn afgemaakt, er zijn omheiningen gebouwd, en de vuilnisbakken worden regelmatig geleegd.

    archeologie-bewegende-animatie-0015

    OEPS, FOUTJE☺5 oktober☺ Een vierjarige jongen heeft per ongeluk een 3500 jaar oude kruik in het Hecht Museum in Haifa omvergestoten. De kruik stond niet achter glas, omdat het museum gelooft dat er speciale charme schuilt in het tonen van archeologische vondsten zonder glas ervoor. De jongen was nieuwsgierig naar wat er in de kruik zat en trok eraan. Een specialist van het museum gaat proberen de zeldzame kruik weer te herstellen door deze te lijmen.

    schilderen-en-verven-bewegende-animatie-0026

    ARCHEOLOGISCHE SCHAT☺5 oktober☺Twee gewelfde Romeinse tombes met prachtige Griekse muurschilderingen zullen binnenkort publiekelijk te bewonderen zijn in Ashkelon. De muurschilderingen zijn minstens 1700 jaar oud en werden al in 1930 ontdekt. Deze Romeinse tombes zijn zeldzaam in Israel. Ashkelon was in de Romeinse tijd een erg belangrijke stad en dis is terug te zien in de archeologie.

    NIEUWS📰🗞️

    camer-en-rv-bewegende-animatie-0020

    BETER UIT VAKANTIEPARK IN LUXEMBURG VERKOCHT. HET ZAL NIET MEER DE CHRISTELIJKE IDENTITEIT HEBBEN☺16 september☺Christelijke reisorganisatie Beter Uit verkoopt camping Walsdorf. Het lukte niet om een christelijke investeerder te vinden, dus verdwijnt het christelijke karakter van het Luxemburgse vakantiepark. Op de website van Beter Uit kondigt directeur en eigenaar Jan van den Bosch de verkoop aan. Zijn zoektocht naar een nieuwe eigenaar die Walsdorf wilde overnemen binnen het christelijke Beter Uit concept, liep op niets uit. Daarom gaat de camping in 2025 over in andere handen. Bas Koegler, eigenaar van vakantiepark De Bosgraaf in Lieren, is straks de nieuwe eigenaar. Het betekent het einde van ruim twintig jaar kerkdiensten, christelijk kinderwerk en samen geloven op de camping. ‘Het karakter van Walsdorf zal daarmee veranderen: het zal niet meer de christelijke identiteit hebben die we twintig jaar vorm en inhoud hebben mogen geven’, schrijft Van den Bosch. Bron:nd

    schaats-bewegende-animatie-0003

    IN IJSSTADION THIALF MOETEN SCHAATSERS VOORTAAN HELM OP, NIET VOOR ONS MAAR VOOR JE EIGEN VEILIGHEID☺16 september☺Alleen met een helm op mogen recreatieve schaatsers het ijs van stadion Thialf komend seizoen nog op. De maatregel moet ernstig hoofdletsel voorkomen. Tot die maatregel kwam de Friese ijsbaan naar aanleiding van een evaluatie met de EHBO. Daaruit bleek dat het aantal incidenten de afgelopen jaren is toegenomen, vaak met hoofdletsel tot gevolg. ‘Het afgelopen jaar hebben we een aantal zeer ernstige, zelfs levensbedreigende situaties meegemaakt’, zegt Yvonne Kager, business manager van Thialf. ‘Toen hebben we gezegd: dit moet anders.’Hoe het komt dat het aantal incidenten toeneemt, durft Kager niet te zeggen. Wel denkt ze dat bezoekers zich onvoldoende bewust zijn van de gevaren op de ijsbaan. ‘Mensen realiseren zich niet dat de ijsbaan een betonnen vloer is met een dun laagje ijs erover. Die is heel hard en ook nog glad.’Bron:nd

    NIEUWSENWEETJES
    BEZIT WORDT JE IN BRUIKLEEN GEGEVEN🙇🏻‍♂️🙇🏻25 september🙏🏿🙏🏻
    dZIWzbV.md.jpg 🙏🏽🙏🏽DOOR JEZUS IS ER VOOR IEDER DIE GELOOFT EEN TOEKOMST VOL VAN HOOP. VLUCHT TOT JUS VOOR HET TE LAAT .
    07-07-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar je op kunt vertrouwen

    WAAR JE OP KUNT VERTROUWEN

    Het zal geen groot geheim meer zijn dat ik nogal gefascineerd ben door de natuur! Ik ben gefascineerd door de schepping en al haar onderlinge verbanden en ik vind het nu een beetje jammer dat ik me pas vrij laat meer met de natuur ben gaan bezighouden.☺


    Hoewel ik geïnteresseerd ben in veel dingen in de natuur, zijn er een paar dingen die me in het bijzonder fascineren: namelijk de grote wereld van vogels en iets heel anders thematisch – namelijk zonsopgangen en zonsondergangen. Ik ben dol op deze kleurrijke schouwspelen wanneer de zon opkomt of ondergaat aan de horizon. Ik kan er nauwelijks genoeg van krijgen en druk veel te vaak op de ontspanknop van mijn camera. Ik houd vooral van zonsopgangen en zonsondergangen aan zee, wanneer de kleuren worden aangevuld door de onbegrijpelijke uitgestrektheid van de zee. En wolken zijn ook heel belangrijk in deze ervaringen, omdat ze de foto’s echt interessant maken.☺

    Ik hou ook van de bergen met hun speciale flora en fauna, de weidse uitzichten en de majesteit van dit unieke landschap. Helaas zijn mijn knieën niet meer zo goed voor lange wandelingen in de bergen, dus ik ben net zo graag aan zee en geniet daar van de grootsheid van de schepping. Bron:christelijknieuws

    De Bijbel zegt: Want Gods eeuwige kracht en goddelijkheid zijn te zien in de natuur. Dat is altijd al zo geweest, vanaf het moment dat de aarde werd gemaakt. Maar ze wíllen God niet kennen. Daarom hebben ze geen excuus dat ze God niet dienen

    07-07-2024 om 15:26 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Natuur/Schepping
    >> Reageer (3)
    01-07-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharon ontdekt dat haar beeld van God niet klopte

    SHARON ONTDEKT DAT HAAR BEELD VAN GOD NIET KLOPTE

    Sharon van Asselt (26) groeide op in een traditionele kerk. Haar beeld van het christelijk geloof was dat je van alles moet en weinig mag. In haar tienertijd liet ze het geloof los en probeerde haar leven met andere dingen te vullen. Toen een vriendin tot geloof kwam, zag ze de verandering. Dat maakte haar nieuwsgierig en ze besloot een Alphacursus te doen. Dat veranderde haar leven.☺

    Ze was dertien toen haar ouders gingen scheiden. Tot die tijd gingen we als gezin naar de kerk. Ze kreeg vooral mee dat ze naar catechisatie en naar de zondagsschool moest. We lazen wel uit de Bijbel, maar een persoonlijke relatie met God had ik niet. Vanaf de scheiding hebben haar ouders het geloof meer en meer losgelaten. Als tiener vulde ik het gat in mijn hart met andere dingen. Voor haar waren dat kleding kopen en Instagrammen. Ze zocht er bevestiging in. Als ze er leuk uitzag, dan was ze geliefd en zagen mensen haar staan.☺

    Ook keek ze erg uit naar de weekenden: lekker stappen, alcohol drinken, feesten. Als tiener zocht ze ook bevestiging in jongens. Maar in elke relatie die ze had, kwam ze er op een gegeven moment achter dat er sprake was van ontrouw en vreemdgaan.”☺

    Een vriendin van Sharon veranderde erg en dat viel haar op. “Ze had een gebroken leven, maar was tot geloof gekomen. Vanaf dat moment zag ze een bepaalde rust en vrede die ze uitstraalde. Dat vond ze heel opvallend. Het trok haar heel erg aan en ze ging met haar in gesprek over het geloof. Ze voelde ook weerstand en twijfel, maar het boeide haar ook.☺

    De vriendin vraagt of Sharon niet eens de Alphacursus wilde doen. “In eerste instantie wilde ze dat niet. Tijdens de hele Alphacursus blijft Sharon twijfelen. Bij Alpha leerde ze: God is dichtbij, Hij wil een relatie met je. Na de Alphacursus groeit Sharon in haar persoonlijke geloof. Ze moet dingen uit het verleden opruimen. “Ze is toen ze vier jaar was, seksueel misbruikt. God liet haar ook daarin zien wat ze moest doen. Het ging om vergeving.☺

    En God heeft daarin ook mijn hart veranderd. Ze heeftmogen ervaren dat vergeving niet alleen iets is voor de ander, maar dat het heel helend was voor mezelf. Het hielp dat ze dingen bij God kon brengen en haar hart bij Hem kon luchten. En doordat ze de dader kon vergeven, merkte ze dat ze loskwam van wrok en verdriet. Ze heeft er al anderhalf jaar geen last meer van. In haar huwelijk staat God centraal. “Dat is heel mooi en waardevol. Bron:revive

    God kent je zwakheden en noden. De zwaarte van je zonden van jouw slechtheid. God weet ook dat je Hem bewust uit de weg gaat.

    01-07-2024 om 12:26 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Godsliefde
    >> Reageer (2)
    23-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben je aan voedsel verslaafd

    BEN JIJ AAN VOEDSEL VERSLAAFD

    Voedselverslaving is een moderne term die gebruikt wordt om een pathologische stoornis aan te duiden; het compulsieve, overmatige verlangen naar voedsel en de compulsieve, overmatige consumptie van voedsel. Deze stoornis komt niet alleen tot uitdrukking in een abnormale consumptie van voedsel, maar ook in een verlangen naar voedsel dat op zich al ongezond is. Hoewel de samenleving en de medische wereld alcoholisme en drugsgebruik zonder problemen kunnen begrijpen, bestaat er pas sinds enkele jaren een soortgelijke acceptatie van het feit dat mensen op een vergelijkbare manier aan eten verslaafd kunnen zijn. Wanneer een schadelijke stof in het lichaam wordt opgenomen, of wanneer een bepaalde stof overmatig wordt opgenomen, dan kunnen we zeggen dat die stof wordt misbruikt. Mensen die bepaalde stoffen op een dergelijke manier misbruiken zijn verslaafden; deze mensen kunnen lichamelijk en mentaal afhankelijk worden van deze stoffen, in dit geval voedsel.☺



    Iemand hoeft zichzelf slechts enkele sleutelvragen te stellen om zijn of haar verslaving vast te stellen:

    • Eet je wanneer je geen honger hebt of wanneer je depressief of verdrietig bent?

    • Eet je stiekem of heb je in je eentje andere eetgewoonten dan wanneer je samen met anderen eet?

    • Consumeer je buitensporige hoeveelheden voedsel en probeer je later om de overtollige hoeveelheid kwijt te raken door te braken of laxeermiddelen te nemen?

    • Zijn er bepaalde etenswaren die schadelijk voor je zijn, maar die je toch eet?

    • Voel je je schuldig na het eten?☺

    Als je één of meer van deze vragen met "ja" kan beantwoorden, dan ben je waarschijnlijk aan voedsel verslaafd. [Exodus 15:26b- Want Ik, de Heer, ben jullie Genezer]Bron:allaboutlifechallenges.org

    23-06-2024 om 14:25 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:GEZONDHEID
    >> Reageer (8)
    16-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een moeilijk leven

    EEN MOEILIJK LEVEN

    Heb jij een moeilijk leven? Lijkt het leven oneerlijk? Lees het verhaal van deze vrouw eens, die een moeilijke levensweg volgde, maar ondanks haar zware omstandigheden hoop wist te vinden.☺

    Toen mijn vader en moeder trouwden, droegen zij allebei al een behoorlijke rugtas: mijn vader kwam uit Turkije, was al eerder getrouwd en had drie kinderen. Ook mijn moeder had al vier kinderen uit een vorige relatie. Mijn leven was al vanaf mijn geboorte een gevecht om te overleven in een gezin vol spanningen. Mijn moeder had altijd de angst dat mijn vader met mij naar zijn geboorteland zou vluchten. Ik voelde me erg eenzaam door mijn onophoudelijke angst, en dus begon mijn zoektocht naar God al toen ik nog een klein meisje was. Kon God mij uit deze chaos redden?☺


    Ik was pas zes jaar toen mijn moeder mijn vader verliet. Heel snel was mijn moeder hertrouwd met een man die ik niet aardig vond. Hij dronk te veel en was zeer negatief. Mijn moeder en mijn stiefvader hadden elke dag ruzie. Ik weet nog dat ik God in mijn pubertijd aanriep en Hem in mijn gebed vroeg: "Lieve Vader, kom mij alsjeblieft halen. Ik ben niet gelukkig op deze wereld. Was ik maar nooit geboren." Ik wilde niet meer thuis wonen door de spanningen. En dus vroeg ik aan God: "Laat mij toch iemand tegen komen, dan ben ik niet meer zo eenzaam."☺

    Toen ik op zestienjarige leeftijd verliefd werd, verliet ik ons gezin al na drie maanden om met mijn vriend samen te wonen. Door samen hard te werken kochten we onze woning toen ik negentien jaar werd. Op zesentwintig jaar kreeg ik mijn eerste kindje en op negenentwintig jaar mijn tweede. Bron:.allaboutliving.org

    16-06-2024 om 14:39 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Huwelijk/Relatie
    >> Reageer (7)
    11-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-moslima Samira ontmoette Jezus

    EX-MOLIMA SAMIRA ONTMOETTE JEZUS EN MAAKT NU GETUIGEN VIDEO'S

    Samira Marikh groeit op als moslim, maar ze voelt zich thuis nooit prettig. Ze heeft honderden vragen over de zin van haar bestaan, maar vindt geen antwoorden. Ze wordt depressief, gaat drugs gebruiken en krijgt een burn-out. Dan ontmoet ze Jezus. Nu is het haar missie om moslims te bereiken met getuigenissen van ex-moslims. “Toen ik tot geloof kwam, had ik dat nodig, maar ik vond niks op dat gebied.☺


    Samira groeide op in een islamitisch gezin. Haar ouders zijn vanuit Marokko naar Nederland geëmigreerd en Samira werd in 1984 in Nederland geboren. Samira is heel geïsoleerd opgevoed. Ze zag heel veel Marokkaanse mensen die ongelukkig waren, die heel veel ellende, pijn en verdriet hadden. Er hing een geestelijke sfeer die effect op mij had. Ze was daardoor nogal een nerveus kind. Ze had ’s nachts veel last van angsten, heel extreem. Nu als christen begrijp ze dat het geestelijke strijd was.”☺

     

    Alleen op school kwam Samira in contact met Nederlandse kinderen. “Ze kreeg Nederlandse vrienden en kreeg zo wat meer mee van de westerse cultuur. Veel prettige herinneringen heeft Samira niet aan haar jeugd. “Als puber ging ze rebelleren tegen alles. Ik begon met dezelfde dingen te worstelen als mijn vader: ze werd depressief, zocht een uitweg in drugsgebruik, waardoor ze nog depressiever werd. Het ging van kwaad tot erger.”Als jongvolwassene kreeg ze haar leven niet op de rit. “Ze heeft  een burn-out gehad, ze zat er toen helemaal doorheen.☺

    Voor het eerst keek ze naar boven, beseffende dat een God haar kon helpen. ‘God, als U echt bestaat, laat mij leven!’ zei ze, smekend om mijn leven. Voor het wist was ze haar zonden aan het belijden, ze wist niet waar dat vandaan kwam want ze had geen christenen om haar heen die hierover hadden verteld. Het kwam zo opgeborreld. ‘Heer, als U mij laat leven, zal ik alles doen wat U zegt. Toen ze dat zei, was er plotseling een wit licht in haar kamer. Alles was wit en verlicht, ze kon er niet in kijken, het was heel fel.☺

    Toen ze ’s ochtends wakker werd, besefte ze dat er iets was gebeurd. Voor het eerst in haar leven had ze vrede, rust in haar hoofd. Dat had ze nog nooit ervaren, ze had altijd een heel hectisch hoofd met heel veel gedachten en stemmen. Ineens waren alle stemmen weg en was het stil in mijn hoofd. En dan die vrede, het was zo bizar.☺

    Er volgt voor Samira een zoektocht naar wie Jezus is. “In elke geloofsovertuiging is er wel een vorm van Jezus te vinden. Naarmate ze meer in de Bijbel las, ontdekte ze dat die als enige uitleg gaf over Hem. En ze leerde dat de stem die mij begeleidde, de Heilige Geest was. Ze heeft online naar christenen gezocht, want die had ze niet om haar heen. Ze zijn gekomen en hebben haar gedoopt.☺

    Ik heb God en Jezus boven alles gezet, ook boven mijn moeder. God staat op nummer een en als de prijs zou zijn dat ik mijn moeder nooit meer zou zien, dan was ik bereid die te betalen. Voor zover ik weet ben ik de eerste Marokkaan in Nederland die een getuigenisvideo online heeft gezet. ☺

    Samira’s grootste verlangen is dat zoekende moslims hun afkomst intikken samen met de term ‘ex-moslim’ of ‘christen’ en dan de video’s vinden. “Ik heb getuigenissen van christenen met een Marokkaanse, Algerijnse, Turkse, Syrische en Irakese achtergrond. Ook voor ex-moslims die al christen zijn geworden, maar niet weten dat er nog veel meer zijn, kunnen de video’s een bemoediging zijn. En voor christenen met een hart voor moslims. Hun gebeden zijn niet voor niets, ook in Nederland is er iets gaande. Dat is echt een bemoediging.”Bron:revive

    11-06-2024 om 14:28 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Geloof/Getuigenis
    >> Reageer (3)
    10-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook zonder een God

    OOK ZONDER EEN GOD OF GELOOF KUN JE OOK EEN GELUKKIG MENS ZIJN

    Renze groeide op in een gelovig gezin. Twee keer per zondag naar de kerk. Op maandag catechisatie, op vrijdag naar de jeugdvereniging. “Hij heeft heel wat uren in de kerk doorgebracht. Hij speelde ook in de band en had op een gegeven moment zelfs de sleutel van het kerkgebouw.” Renze deed ook belijdenis van zijn geloof waarbij hij op 17-jarige leeftijd uitsprak dat hij Jezus wilde volgen. Het verhaal van het christendom vond hij lange tijd aantrekkelijk.☺


    Het geloof is natuurlijk wel een goed verhaal. Het lost de grootste menselijke uitdagingen op. Je bent nooit eenzaam, want God is er altijd. Je hebt onvoorwaardelijke liefde, want God laat je nooit in de steek. Het was een soort kloppend plaatje, wat ik wel wat ik wel aantrekkelijk vond.”☺

    Toch ontstond na verloop van tijd de behoefte om afstand te nemen van het geloof. “Gevoelsmatig zat hij een beetje klem. Hij werd langzaam nieuwsgierig. Wie ben ik eigenlijk als ik niet in die cultuur leef? Als dat wat altijd zo'n groot onderdeel is geweest van mijn leven –  als dat er niet meer is?”☺

    Sinds Renze niet meer naar de kerk gaat, heeft hij een grote allergie voor kerkgangers die tegen hem zeggen dat ze voor hem zullen bidden. "Dan denk ik, oke diegene bedoelt het waarschijnlijk goed, want hij of zij is zelf heel blij met het geloof. En denkt misschien: dat wil ik ook voor jou. Maar hij hoort daar vooral iets heel erg denigrerends in van ‘wat jij nu doet is niet goed, maar wij hebben de waarheid wel’. Het is misschien niet leuk om te zeggen, maar ook zonder een god of zonder geloof kun je een gelukkig mens zijn." Bron:eo

     maar ook zonder een god of zonder geloof kun je een gelukkig mens zijn. Ja zeker zonder een God kun je tijdelijke gelukkig zijn maar je hebt geen toekomst. Want je leeft op jezelf. God heeft iedereen een vrije wil gegeven.◙

    Echte geluk komt van God. Je kunt alleen gelukkig zijn met God in je leven naar een hoopvolle toekomst en eeuwig leven. 1 Johannes 1:9-Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Dan reinigt Hij ons van alles wat we verkeerd hebben gedaan.

    10-06-2024 om 14:08 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:EVANGELIE
    >> Reageer (2)
    06-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huwelijk Gods dream team

    HET HUWELIJK GODS DREAM TEAM

    Wij zien en geloven dat God het huwelijk prachtig bedacht heeft. Het is zelfs een afspiegeling van Christus en Zijn gemeente, zo lezen we in Efeze 5. Het huwelijk is door God ingesteld tussen een man en een vrouw. De verschillen tussen een man en vrouw komen prachtig naar voren als zij binnen het huwelijk de eenheid vormen zoals God dit bedacht heeft. Binnen de grenzen van dit huwelijk heeft God seksualiteit als iets prachtigs geschapen en dit gezegend met het voortbrengen van kinderen. Vanuit Ecclesia Assen willen we bijdragen dat iedereen hierin tot bloei mag komen.☺

    We erkennen de gebrokenheid die er is in huwelijken en gezinnen. Daarmee mogen we naar Hem toe, Die het geschapen heeft, en geloven dat Hij herstel brengt daar waar de mens geen uitkomst meer ziet. Wij vinden het belangrijk om aandacht te geven aan het huwelijk en om die reden ervaren wij ook de noodzaak om te ondersteunen, te onderbouwen en te bemoedigen om de weg te gaan zoals God die bedacht heeft.☺

    Willen jullie ook investeren in je huwelijk, zodat het weer of nog meer tot bloei komt, op alle facetten? Geef je dan op voor deze prachtige huwelijksconferentie. Het is goed en belangrijk om in je huwelijk te investeren. En met Wie kan je dat het beste doen dan met de Bedenker van het huwelijk, God zelf! Om daar herstel, groei en bloei te vragen over onze huwelijken. Ook wanneer je nog niet getrouwd bent maar jullie wel trouwplannen hebben ben je welkom om te komen samen.☺

    Het huwelijk is de meest intieme relatie waartoe mensen in staat zijn. Het is iets unieks. En heeft aan miljoenen onuitsprekelijke vreugde verschaft. Maar het huwelijk heeft ook aan miljoenen veel verdriet en leed veroorzaakt. De meeste stellen beginnen een huwelijk met hoge verwachtingen. Als zij het bruiloftsfeest verlaten en aan hun huwelijksreis beginnen, kunnen ze zich niet voorstellen dan ze er ooit een moment zal zijn waarop ze elkaar liever even niet zien.☺

    Hoe houd je nu je huwelijk goed, fris en sprankelend? Wil je het antwoord weten? Kom dan naar de Huwelijksconferentie op zaterdag 25 mei. Ik zal dan spreken over de vijf vormen van liefhebben die nodig zijn in een gezond huwelijk. Bron:revive/Anne Roskam

    DE BIJBEL ZEGT: Maar om te voorkomen dat jullie verkeerde dingen gaan doen, is het toch beter om te trouwen. Iedere man moet zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. 1 Korinthe 7:2

    06-06-2024 om 14:55 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Huwelijk/Relatie
    >> Reageer (4)
    04-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs verslaving hulp vinden

    DRUGS VERSLAVING HULP VINDEN

    Hulp voor drugsverslaafden bestaat in verschillende vormen en behandelingsprogramma's. Dat 30-daagse programma was het eerste van 4 programma's die mijn dochter de drie daaropvolgende jaren zou doorlopen. Het laatste programma was een paar uur van ons vandaan, en vond een jaar lang plaats in een interne instelling. Hielpen deze behandelingen? Nou, ja en nee. Zij hielpen mij (als een "mede-afhankelijke"), en ze hielpen haar bij het leren over de vernietigende effecten van drugs. Maar doorbraken zij de verslaving en brachten zij haar herstel? Jammer genoeg, nee.☺


    De pijn die ik voelde terwijl ik zag hoe mijn dochter haar leven verwoestte was bijna meer dan ik kon verdragen. Het was alsof ik er getuige van was hoe zij langzaam zelfmoord pleegde. Maar temidden van deze zeer pijnlijke nachtmerrie was er toch iets dat hielp.☺

    Ik begon bijeenkomsten bij te wonen die speciaal waren opgezet voor de families van drugsverslaafden. In deze bijeenkomsten vond ik de nodige ondersteuning en medeleven. Maar nog belangrijker, ik ontdekte dat ik hier naar mijn geestelijke wortels terugkeerde.☺

    De groep erkende God als de enige bron van ware controle over je naasten en in moeilijke tijden. Hoewel ik in mijn spirituele leven enigszins van het juiste pad was geraakt, wist ik nog steeds dat wat de Bijbel ons leert waar is.☺

    Mijn dochter is nu 33. Ze heeft lange perioden gekend waarin ze drugsvrij bleef, maar ze is inmiddels weer naar haar verslavende drug teruggekeerd, de drug die er toe geleid heeft dat ze geen baan heeft, geen kinderen kan krijgen, en ook gezondheidsproblemen voor de lange duur heeft ontwikkeld. Ik bid nog steeds elke dag voor haar. Hoewel de praatgroepen kunnen helpen weet ik dat alleen God haar volledig en blijvend uit haar verslaving kan redden. Wanneer alle andere oplossingen falen en zij de controle over haar leven aan Christus zal overdragen, dan zal Hij haar van haar drugsverslaving verlossen.☺

    "Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht" (Matteüs 11:28-30).Bron: allaboutlifechallenges

    04-06-2024 om 12:36 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:GEZONDHEID
    >> Reageer (4)
    27-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door vliegtuigvertraging komen vier mensen tot Jezus

    DOOR VLIEGTUIGVERTRAGING KOMEN VIER MENSEN TOT JEZUS

    Ruim twee weken was ik in Amerika geweest. Wat een tijd had ik daar gehad, maar het was tijd om naar huis te gaan. Ik houd ervan om ruim op tijd aanwezig te zijn, zodat ik niet hoef te haasten, omdat ik daar een hekel aan heb. Ik houd van opschieten, maar bij haasten krijg ik het gevoel dat ik op de vlucht ben.☺

    Tegen de tijd dat ik bij de gate moest zijn, bleek er vertraging te zijn. Het weer was de reden. Rustig at ik mijn eten, en wachtte geduldig af. In mijn achterhoofd speelde wel de gedachte af dat ik maar anderhalf uur de tijd had om over te stappen. Het zou dus een uitdaging zijn, maar ik hoef me nergens zorgen over te maken, dus daar ook niet over. Ik zou hooguit iets later thuis komen.☺

    Op Atlanta aangekomen, had ik twee minuten voor de gate zou sluiten, maar wie het vliegveld van Atlanta een beetje kent, snapt dat dit echt niet gaat lukken. Ik opende een kort moment Instagram en er kwam één plaatje voorbij met alleen maar het woord ’trust’. Oké Heer, dat zal ik doen. En rende met alles wat in me is naar de betreffende gate. Twintig minuten voor vertrek kwam ik aan, dus was opgelucht dat het gelukt was. Maar dat was mis gerekend, want het vliegtuig was al gesloten en ging niet meer open.☺

    Ruim twee weken was ik in Amerika geweest. Wat een tijd had ik daar gehad, maar het was tijd om naar huis te gaan. Ik houd ervan om ruim op tijd aanwezig te zijn, zodat ik niet hoef te haasten, omdat ik daar een hekel aan heb. Ik houd van opschieten, maar bij haasten krijg ik het gevoel dat ik op de vlucht ben.☺

    Tegen de tijd dat ik bij de gate moest zijn, bleek er vertraging te zijn. Het weer was de reden. Rustig at ik mijn eten, en wachtte geduldig af. In mijn achterhoofd speelde wel de gedachte af dat ik maar anderhalf uur de tijd had om over te stappen. Het zou dus een uitdaging zijn, maar ik hoef me nergens zorgen over te maken, dus daar ook niet over. Ik zou hooguit iets later thuis komen.☺

    Op Atlanta aangekomen, had ik twee minuten voor de gate zou sluiten, maar wie het vliegveld van Atlanta een beetje kent, snapt dat dit echt niet gaat lukken. Ik opende een kort moment Instagram en er kwam één plaatje voorbij met alleen maar het woord ’trust’. Oké Heer, dat zal ik doen. En rende met alles wat in me is naar de betreffende gate. Twintig minuten voor vertrek kwam ik aan, dus was opgelucht dat het gelukt was. Maar dat was mis gerekend, want het vliegtuig was al gesloten en ging niet meer open.

    Sabrina

    Oké Heer, wie heeft U op het oog waardoor ik mijn vlucht miste? Daar zat Sabrina. Sabrina gaf haar leven aan Jezus.☺

    Het mooie was dat ik gelijk een betere vlucht had gekregen. In het vliegtuig zat een open plek tussen Pieter uit België en mij. Ik begon een praatje met Pieter en ging hem meteen het evangelie vertellen. ‘Voordat hij gaat pitten, moet hij het weten,’ dacht ik. Een gesprek van drie kwartier volgde. Hoe hij het lang niet nodig dacht te hebben, maar er meer verlangen in hem kwam. Pieter zou nooit meer dezelfde zijn. Halleluja!☺

    Op Schiphol aangekomen, was mijn koffer nergens te bekennen. Even ging er een baalgevoel door mij heen. ‘Mmm, er zitten spullen van anderen in.’ Maar meteen herpakte ik mezelf en ging ik het melden bij een aardige mevrouw. Ze zocht uit waar mijn koffer was en begon formulieren in te vullen.☺

    ‘Mevrouw, heeft iemand u weleens verteld dat God van u houdt en een geweldig plan heeft voor uw leven? Ze keek me geïnteresseerd aan en ik vertelde het hele evangelie. Ze zei: ‘Ik geloof het echt, want ik heb laatst al gedroomd van Jezus. Ik zag Hem in de wolken.’ Dus ze bad mee. Glorie aan God. Hij werkt al in de harten van mensen. Wij hoeven alleen te wandelen in de werken die Hij heeft voorbereid.☺

    Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen, Efeze 2:10 HSV-Want God heeft ons gemaakt. En Hij heeft ook Zelf in Jezus Christus nieuwe mensen van ons gemaakt.  Nu kunnen we voor Hem de goede dingen doen die Hij van tevoren al voor ons had bedacht.☺

    ‘Nu snap ik dat u zo kalm kon zijn’ zei ze. Twee dagen later bracht Mike mijn koffer terug. En ook Mike koos die dag voor Jezus.☺

    We hebben altijd een kans om het te vertellen. Laten we die ook benutten, want de tijd is kort.Bron:revive.nl

    27-05-2024 om 11:50 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Geloof/Getuigenis
    >> Reageer (0)
    26-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Rene wil niks te maken hebben met religie

    POLITIE RENÉ WIL NIKS TE MAKEN HEBBEN MET RELIGIE, MAAR DAN VERSCHIJNT JEZUS AAN HEM

    Politieman René (45) zag religie altijd als iets wat strijd veroorzaakte en wilde er daarom niets mee te maken hebben. Totdat Jezus in zijn slaapkamer verschijnt.☺

    Op een avond zit hij met zijn vrouw aan tafel. Zij zocht op Youtube en zegt ineens: “Volgens mij is het verhaal van Jezus waar.” René weet niet wat hij daarvan moest denken. Zijn vrouw zegt dat ze graag met een vriendin naar de kerk wil en wat vragen wilde stellen over haar research. René gaat mee. Het verrast hem: “Er waren heel leuke mensen en het was heel gezellig.” De teksten die worden geprojecteerd en gezongen, raken hem enorm. “Daar was ik echt verbaasd over. Waarom raakt me dit?”☺

    Als René uit de kerk thuiskomt, krijgt hij ineens last van enorme buikloop. “Het was niet normaal. Ik was niet ziek, voelde me niet ziek, maar ik kon niks meer. Ik was gewoon aan bed gekluisterd.”☺

    Op de derde dag, nog steeds in bed liggend in een aardedonkere kamer, denkt hij aan de kerkdienst en stelt zichzelf de vraag: ‘Hoe kunnen die mensen helemaal weglopen met Jezus?’ Op dat moment ziet hij aan het voeteneind van zijn bed ineens een lichtje, dat uitgroeit tot een wolk. “Mijn hele kamer was verlicht met een goudgele gloed. Ik was verbaasd natuurlijk. Ineens was er een persoon die nog meer licht gaf. Ik zag zijn contouren heel duidelijk en op het moment dat Hij verscheen, wist alles in mijn lijf: Dit is Jezus.”Bron:revive.nl

    26-05-2024 om 00:00 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Geloof/Getuigenis
    >> Reageer (1)
    20-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij ziet hele gezin vrij komen

    HIJ ZIET HELE GEZIN VRIJ KOMEN VAN GLUTEN ALLERGIE NA GEBED

    Fleur van 12 jaar heeft al 10 jaar last van een ernstige vorm van glutenallergie. ☺

    Moeder Mandy: “Het begon als baby al, maar met 2,5 jarige leeftijd werd het heel ernstig bij Fleur. Ze hield niks meer binnen. In het ziekenhuis maten ze hele hoge waarden voor glutenallergie. Echt een auto immuunziekte. Ze moest zelf aan de bijvoeding want ze was 2,5 jaar en woog nog geen 10 kilo. Door de bijvoeding ging ze nog meer spugen. Toen moest het ook maar melk-vrij, dat ging beter, later hebben we melk weer toegevoegd. Maar de glutenallergie was erg moeilijk. Ik moest heel strikt alle voeding scheiden. Van een kruimel werd ze al ziek. Dan begon ze te spugen en het stopte niet. We moesten alles heel strikt scheiden. Ik had zelf kapotte handen, omdat ik met het klaarmaken van het eten steeds mijn handen moest wassen. Ik dacht hoe moet ik mijn kids nu voeden? Je leeft eigenlijk continu met zorgen. Wat eet ze? En als je een dagje weg gaat moet je zelf eten meenemen. Spontaan ergens uiteten zat er voor ons niet bij. Ook verjaardagen en partijtjes waren erg lastig. Zelfs de afgelopen “Tiener sleep over” van de kerk moest ze een apart gourmet setje aanschaffen. Erg verdrietig allemaal. ☺

    Ook hun derde dochter Milou kreeg glutenallergie rond de leeftijd van 3 jaar.☺ 

    Milou, nu 9 jaar, kreeg glutenallergie toen ze drie was. Mandy: “Ze had een hele bolle buik en was erg dun. Ze wilde niet meer eten. Ook had ze veel buikpijn en was vaak moe.” ☺

    Vader Martijn en Fleur hadden besloten naar de genezingsdienst van Dylan de Bruin te gaan. Milou wilde ook graag mee en Martijn kreeg het gevoel door de Heilige Geest haar mee te nemen. Martijn: “Het zou laat worden voor haar maar het voelde echt rot als ik haar thuis zou laten.” ☺

    Fleur: “Toen Dylan voor mij bad kreeg ik een heel warm gevoel in mijn maag en buik.” ☺

    Milou: “Ik kreeg het ook warm in mijn buik en kriebels.” ☺

    Die avond kwamen ze thuis. “We zijn genezen nu kunnen we weer alles eten!” ☺

    Mandy: “Ik was meteen bezorgd: ‘wat als ze nu niet genezen waren?’ Maar probeerde het opzij te zetten.” Mandy was zelf niet in de dienst omdat ze ziek was. Maar ook voor haar bad Dylan op afstand. Mandy: “Ik voelde s’nachts mijn hele buik in beweging komen. Alsof alles gereset werd.” ☺

    Fleur werd de dag erna gedoopt. Na doopdienst ging ze eten en snoepen, alles ging goed tot in de avond. s’Avonds ging ze spugen, rond 23:30 hebben ze Dylan gebeld. Dylan vroeg het met Milou en Mandy was. Zij hadden nergens last van. Dylan sprak een spraak bericht in en na 2x afspelenstopte het spugen. Fleur herstelde en ze eet ze nu weer alles.☺

    Bekenden van de familie bellen vaak, ze kunnen het nog steeds niet geloven.☺ 

    Mandy “Opa en oma, die (nog) niet geloven, vinden dat ze nu stralen. Ze zien er echt anders uit nu. Ze zeggen dat Fleur ook rustiger in haar doen en laten.☺

    We hebben een keer per jaar controle in het ziekenhuis. Om de waarden te zien. En ik ben benieuwd en ook naar de blik van de dokters. Ik heb dit nodig gehad om nog dichter bij God te komen. En nu kan ik me niet meer inhouden om over Hem te vertellen.” ☺

    Martijn: “Ik heb een collega die mag niks meer eten. Daar vertel ik het nu ook aan. Het is ook voor jou. Ook jij kan alles eten. Eerst was hij stil en wilde hij er niks van willen weten. Maar na het zien van de website van One For Christ is hij toch geïnteresseerd. ☺

    Dat we nu naar de AH kunnen gaan en dat je alles kan uitkiezen. Het voelt zo bevrijdend☺

    Mandy haar genezing is met strijd: “Soms probeert het terug te komen en dan moet ik het weer weg sturen. Ook probeerde de extreme eczeem terug te komen, maar toen Dylan de dinsdag bij ons thuis bad trok dit snel weer weg.” De donderdag was Dylan weer op huisbezoek en we baden voor de laatste keer en alle klachten zijn nu helemaal weg.☺

    Fleur: “Nu is mijn lievelingseten Fochaccia met mozzarella. Voorheen at ik heel weinig. Nu eet ik alles.” ☺

    Milou: “Sinds ik genezen ben eet ik heel graag frikandelbroodjes en melkbroodjes.” ☺

    Mandy: ” Ik eet nu het liefst een broodje frikandel. ☺

    Voor het eerst kunnen de kinderen nu op kamp bij Opwekking.Bron:revive.nl

    De Bijbel zegt:Hij vergeeft alles wat ik verkeerd heb gedaan. Hij geneest al mijn ziekten. Psalm 103:3.

    20-05-2024 om 14:09 geschreven door angelique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ouder(s)/Kinderen
    >> Reageer (3)

    Over mijzelf
    Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam angelique.
    Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland (Purmerend) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Mijn hobby's zijn: . Evangeliseren/Bijbellezen/Christelijke muziek. Volg de diensten ook via livestream en studies. Helpen bidden voor anderen. Het Woord van God is levendig en krachtig. Het is de geestelijke voeding voor iedereen. Verder ben ik vrijwill

    🤲🏾🙇🏾‍♀️◘◘◘CORRIE TEN BOOM-VAST EN ZEKER☺28 september☺De mensen weten heel goed dat er in de wereld van vandaag geen zekerheid is. Dit besef moet als een zegen worden beschouwd, want hierdoor staan de mensen open voor Gods Woord."De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan." Mattheüs 24:35-De hemel en de aarde zullen ophouden te bestaan. Maar mijn woorden zullen altijd blijven.

    ◘◘◘CORRIE TEN BOOM-WAT DOET JEZUS VANDAAG☺28 september☺Veel christenen zijn zich niet bewust van het werk dat Jezus vandaag doet. Zij vergeten dat Hij onze voorspraak is bij Zijn Vader en ons van onze zonden reinigt, zodra wij die belijden. 1 Johannes 2:1-"En als iemand gezondigd heeft, wij hebben een voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de rechtvaardige." Lieve kinderen, ik schrijf jullie dit om jullie te helpen niet ongehoorzaam aan God te zijn. Maar als iemand toch ongehoorzaam aan God is geweest, zal Jezus Christus, die rechtvaardig is, voor ons opkomen bij de Vader.


    d4OG6V1.th.jpg

    👴👵ALLABOUTJEZUSCHRIST-DE OPSTANDING VAN CHRISTUS☺22 september☺In feite staat het Nieuwe Testament erop dat de lichamelijke opstanding van Christus een noodzakelijke voorwaarde van het Christelijk geloof is: niemand kan hierbuiten worden gered. Deze nadruk wordt in verzen als Romeinen 10:9 gevonden: "Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered."

    d4OVCYJ.th.jpg

    ALLABOUTJEZUSCHRIST-DE OPSTANDING VAN CHRISTUS-DE ZAAK VEREENVOUDIGEN☺22 september☺Het geloof (of het gebrek aan geloof) van een mens in de opstanding van Christus kan in het algemeen worden samengevat door de antwoorden op drie vragen:Als het graf leeg was, hoe weten we dan dat de opstanding van Christus hiervoor de reden was? Waren er verschijningen na de opstanding? Als het aangetoond kan worden dat Christus stierf en in een graf werd gelegd dat later leeg bleek te zijn, dan kan er redelijkerwijs verwacht worden dat er een vuiltje aan de lucht was. Tenzij, uiteraard, Jezus aan individuen of groepen is verschenen na de ontdekking van het lege graf.Bron:allaboutjesuschrist.org


    ♦♦♦WAAROM LEVEN-IK BEN VLAK BIJ JE☺28 september☺ Hij zegt: Ik ben er voor je. Ik ben je Licht in je leven. Alles is ondergeschikt aan Mij Ik wil je helpen. Ik wil je beschermen. Ik wil je verlossen. Laat het maar los. Ik zal je dragen Ik sterk je Ik ondersteun je Ik troost je Ik bescherm je Ik ben vlakbij je.

    WAAROM LEVEN-ER IS HOOP-BEMOEDIGING-ALLES IS MOGELIJK☺28 september☺ Denk nooit te klein van God. Hij is zoveel groter en machtiger dan je denkt. Hij is een oceaan van liefde, kracht en genezing. Voor Hem is alles mogelijk. God is Geest en Hij wil en kan oneindig veel meer doen dan wij met ons verstand kunnen bevatten. De Bijbel staat vol met teksten over de machtige grootheid van God. Het hardop uitspreken van deze teksten helpt ons God beter te leren kennen en Zijn bovennatuurlijke kracht dagelijks te ervaren. Spreek onderstaande woorden van God rustig en in geloof hardop uit. Bron:waarom leven.nl


    GEDICHTEN-GELOOF HOOP EN LIEFDE-KIJK MIJ AAN☺28 september☺ Kijk mij aan en luister want juist dààrom ben ik hier. Ik ben jouw Heer, jouw trouwe Helper, jouw Trooster in de nood, het Licht dat op je schijnt. Ik zal jouw bitterheid doen smelten, ik wil alle zorgen van je afschudden, je liefhebben en voor je zorgen: kijk mij aan en luister...Elle Werners

    GEDICHTEN-GELOOF HOOP EN LIEFDE-DE PINCODE VAN MIJN HART☺28 september☺ Al Uw rijkdom is in mijn hart verborgen Die Gij erin gedaan hebt mijn lieve Heer Wilt U alstublieft mij de pincode bezorgen Opdat ik niet, mijn hartenslot erdoor forceer Satan zal proberen, hij is een gemene dief Maar kan nooit dit wachtwoord ontknopen U fluistert het zacht in mijn oor; Ikhebulief Heere, mijn hartendeur gaat wagenwijd open! Gedichtensite.nl


    ♥♥♥BIJBELWOORD-WAT IS VERZOENING-HET SLECHTE DAT GEBEURDE☺12 oktober☺Toen God de eerste mensen, Adam en Eva, schiep, was het Zijn bedoeling dat ze Zijn volk zouden zijn en dat Hij bij hen zou wonen. De mens genoot het leven in Gods aanwezigheid. Dit wordt weergegeven in sommige Psalmen, bijvoorbeeld: (Psalm 16:11-U wijst me de weg naar het leven.Het is heerlijk om dicht bij U te zijn.U bent voor altijd een goede God!).

    BIJBELWOORD-WAT IS VERZOENING-JEZUS ALS HET ULTIEME ZOENOFFER ☺12 oktober☺Omdat de dood de straf op de zonde is, stierf Christus vrijwillig in onze plaats om ons te verlossen van de macht en straf van de zonde en om ons terug te brengen naar God. Door Zijn plaatsvervangende verzoenende dood verlost alleen Hij ons van de hel en verkrijgt Hij voor ons vergeving van zonde, gerechtigheid en eeuwig leven.


    GODQUESTION-WAAROM WORDT ONS IN MATTHEUS 6:25 GEZEGD: MAAK U GEEN ZORGEN OVER UW LEVEN☺12 oktober☺Geef al je zorgen en zorgen aan God, want Hij zorgt voor je" (1 Petrus 5:7-Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u. ). "Laat uw hart niet verontrust worden. Vertrouw op God en vertrouw ook op mij" (Johannes 14:1-Wees niet ongerust. Vertrouw op God en vertrouw ook op Mij).

    d4OhNvs.th.jpg

    GODQUESTION-WAAROM WORDT ONS IN MATTHEUS 6:25 GEZEGD: MAAK U GEEN ZORGEN OVER UW LEVEN☺12 oktober☺De zorgen van dit leven overheersen de gedachten van niet-geredde mensen, maar Jezus stelt Zijn volgelingen gerust dat hun hemelse Vader al weet wat ze nodig hebben (Matteüs 6:32-Met dat soort dingen vullen de ongelovigen hun leven. Uw hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt.)Bron:gotquestions.org


    ○○○IBB-DAGVERS-BLIJVEN BIDDEN☺12 oktober☺Terwijl Petrus onder zware bewaking zat opgesloten, bleef de gemeente vol vuur voor hem bidden tot God. Handelingen 12:5. Herodes wil de Joden gunstig stemmen. En hij ziet dat ze positief reageren op het doden van Jakobus. Het lijkt onvermijdelijk dat ook Petrus het niet zal overleven. Het is bemoedigend om te zien wat de gemeente vervolgens doet. Zij geeft de moed niet op, en gaat vol vuur bidden, onafgebroken. Het is bidden tegen beter weten in, zou je denken. Want het lot voor Petrus lijkt beslist. Maar deze gemeente is ervan overtuigd dat God wonderen kan doen. En die God is nooit veranderd! Blijf dan ook bidden, ook al voelt het als ‘tegen beter weten in’

    IBB-DAGVERS-ARM EN TOCH RIJK☺12 oktober☺Ik weet van de ellende en de armoede waarin u verkeert, hoewel u rijk bent. Openbaring 2:9a. Wees niet bang voor het lijden dat u nog te wachten staat.’ Voor veel gelovigen in onze wereld is dit realiteit. Zij worden vervolgd, vaak door mensen die ook gelovig zijn, mensen met een andere religie. Maar er is een groot verschil tussen godsdienst en geloof. Als je echt gelooft, ben je niet vol van je eigen waarheid, maar luister je naar Jezus, wat dat ook kost. De Bijbel belooft ons geen leven zonder lijden. Maar wel dat het lijden niet het laatste woord heeft. Dat heeft God. Blijf trouw en je zult de overwinningskrans van het eeuwige leven ontvangen.Bron:IBB


    ☻☻🙇🏾🙇🏾‍♂️GELOOFT-GOD KENNEN-JE BENT PERFECT IN GODS OGEN☺28 september☺Twijfel niet aan jouw volmaaktheid in Christus!Jezelf te zien als verre van perfect is geen bescheidenheid, maar een gebrek aan begrip en vertrouwen in het volmaakte offer van Jezus voor jou! In de Bijbel lezen we: "Want met één offer heeft Hij hen die geheiligd worden, tot in eeuwigheid volmaakt".

    🙇🏾‍♀️🤲🏾GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-KIES HET ECHTE LEVEN☺28 september☺De Bijbel leert ons in Spreuken 18 dat dood en leven in de macht zijn van de tong. Dat betekent dus dat datgene wat we spreken er echt toe doet, meer dan de meeste mensen beseffen! Op basis van deze Bijbeltekst moet jij je dus afvragen wat je wilt zien in je leven?! Wat wil je voor je lichaam, je huwelijk, je gezin, je werk, voor je leven? Kies jij voor het echte leven?Bron:gelooft.com


    🤲🏾🙇🏾‍♀️GOTQUESTION-WAT IS CHRISTELIJKE VERZOENING☺12 oktober☺Je zou kunnen zeggen dat de hele Bijbel het verhaal is van christelijke verzoening. We begonnen in de Hof van Eden als vrienden van God, onbeschaamd en levend in gemeenschap met God en met elkaar. Maar toen kwam de zonde in de wereld en werden al onze relaties verbroken. We werden vijanden van God, zochten onze eigen wegen en leefden in openlijke vijandigheid tegen Hem.

    🙏🙏🏾GOTQUESTION-WAT IS CHRISTELIJKE VERZOENING☺12 oktober☺ De hele Schrift is dus een verslag van Gods verzoening met Zichzelf. We renden weg en Hij achtervolgde ons. Wij werden verstrooid als schapen en Hij zond de Goede Herder. Wij verstopten ons in duisternis en Hij zond het Ware Licht. We stierven in een zelfgemaakte droogte en Hij zond het levende water.(wordt vervolgd)Bron:gotquestions.org


    ◘◘◘DPM-GEEN OCCULTISME☺5 oktober☺De Bijbel zegt: Niemand van jullie moet zich bezig houden met waarzeggerij, tovenarij en andere occulte dingen. De Here God haat deze dingen. Deuteronomium 18:10-12/Laat niemand van u zijn kind aanbieden als brandoffer aan de heidense goden of zich bezighouden met toverij. Hij mag geen boze geesten om hulp vragen, noch een waarzegger zijn. Hij mag geen slangen bezweren, medium of tovenaar zijn of de geesten van de doden oproepen. De Here heeft een diepe afkeer van ieder die dit soort dingen doet. Daarom zal de Here, uw God, de volken die zich met deze zaken bezighouden, uit het land verdrijven.

    DPM-GEEN OCCULTISME☺5 oktober☺Daarom kies ik ervoor:- ver weg te blijven van waarzeggerij en hekserij- nooit horoscopen te lezen of glaasje te draaien- niet bezig te zijn met occulte films, boeken, games of kaarten- nooit te doen aan yoga en new age-Satan probeert altijd mijn leven binnen te dringen. Daarom strijd ik niet tegen mensen, maar tegen hem en zijn boze geesten. Efeziërs 6:12-Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren, boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen.


    ♦♦♦♦HET GOEDE ZAAD☺28 september☺Hij is een Vader voor de weeskinderen. Hij komt op voor de weduwen. Hij is God in zijn heilige huis. Psalm 68:6. Het leger van eenzame mensen laat een bonte samenstelling zien; allochtonen, gescheiden mensen, weduwen en weduwnaars, werklozen, jonge mensen zonder toekomstplannen, zieke oude mensen. Niemand van hen kan zich beschermen tegen bedrukking van het alleen-zijn.

    ♦♦♦♦HET GOEDE ZAAD☺28 september☺Hij is een vader voor ouderloze kinderen en komt op voor de rechten van de weduwen, Hij is God, die woont in zijn heilig huis. Psalm 68:6. Maar God denkt aan zijn schepsel. Geen enkel mens wordt door Hem vergeten, Niemand is zo’n vriend en begeleider als de Heere Jezus Christus dat wil zijn voor eenzamen. Hij bekommerd Zich ook om jou en wil in jouw leven komen als je het Hem toelaat, als jij je hart voor Hem opent, Wie de Heere Jezus in geloof aanneemt, is nooit meer echt alleen.


    ♦♦♦♦DAGBOEK-VOLHARDING-JONG EN OUD HEBBEN ELKAAR NODIG☺12 oktober☺Jonge mannen zijn trots op hun kracht. Oude mensen zijn trots op hun hoge leeftijd. Spreuken 20:29. Wijsheid is ook het besef dat jong en oud elkaar nodig hebben. Ouderen zijn geestelijk gerijpt door vele ervaringen die ze hebben opgedaan. Ze zien meer dan jongeren in hun enthousiasme zien. Mooi is het als je ziet dat jong en oud elkaar aanvullen in gezinnen, bedrijven en gemeenschappen. Beiden zijn nodig om verder te komen. Wee de samenleving die jongeren niet acht vanwege hun jeugdige leeftijd en ouderen aan de kant zet vanwege hun ouderdom

    DAGBOEK-VOLHARDING-HET DOEN VAN RECHT EN GERECHTIGHEID☺12 oktober☺Van eerlijkheid en rechtvaardigheid geniet de Heer meer dan van offers. Spreuken 21:3.In godsdienstige zin kun je bij de mens onderscheid maken tussen zijn rituele handelingen, moetje denken aan zaken als kerkgang, gebed voor het slapengaan. Is er liefde tot de Heere God die ons drijft, of is het wettische gehoorzaamheid en denken we daarmee heimelijk toch beter te zijn dan anderen? Waar liefde is tot de Heere God, blijkt dat ook uit ons gedrag. Dan doen we, hoe gebrekkig ook, recht en gerechtigheid. [Het gaat altijd over de navolging van Christus, de grote Leraar der gerechtigheid.]Bron:Volharding 2024


    GEMEENTEVANGOD-WAT DEED JEZUS CHRISTUS ALS MENS OP DE AARDE-HOE CHRISTUS IS VANDAAG☺28 september☺Echter, de dood van Christus betaalde de straf voor onze zonden, zodat nu God de Vader onze gebeden zal horen. Vanzelfsprekend zal God nog steeds niet luisteren naar mensen die Gods geboden niet houden of een valse Jezus aanbidden. Jezus zal spoedig terugkeren naar de aarde om Gods regering voor altijd te vestigen. Hij wordt vervolgens Koning over alle andere koningen en Heer over alle andere heren.

    GEMEENTEVANGOD-WAT DEED JEZUS CHRISTUS ALS MENS OP DE AARDE-JEZUS CHRISTUS FEIT OF FICTIE☺28 september☺De belangrijkste bron van informatie over Jezus Christus is de heilige Bijbel. Die bron is volledig betrouwbaar. Let op wat God zegt over de Bijbel. 2 Timotheüs 3:16- Alles wat God daarin heeft laten opschrijven, is nuttig. Het kan de mensen iets leren, hen beschermen tegen verkeerd onderwijs over het geloof en hen opvoeden tot een leven zoals God het wil. Bron:gemeentevangod


    +++BIJBELWOORD-HOE KUNNEN WE VRIJ WORDEN VAN ZONDE-WE HEBBEN EEN REDDER NODIG☺12 oktober☺Daarom ziet God, als Hij nu naar christenen kijkt, de volkomenheid en gehoorzaamheid van Christus. Dit is in de grond van de zaak hoe we vrij kunnen zijn van zonde – niet door iets wat wij doen, maar door wat Christus heeft gedaan voor degenen die op Hem vertrouwen en in Hem geloven.Op dit punt denk je misschien: “Maar dat is niet mijn ervaring, ik worstel nog dagelijks met de zonde en geef er vaak aan toe.” Om hierop antwoord te kunnen geven moeten we iets meer begrijpen over de aard van het huidige tijdsbestek waarin we leven.

    BIJBELWOORD-HOE KUNNEN WE VRIJ WORDEN VAN ZONDE-DE NIEUWE TIJD☺22 september☺Daarom is er een ‘overlap’ tussen deze twee tijdperken. Als gevolg daarvan ervaren we een spanning tussen wat we waren (en tot op zekere hoogte nog steeds zijn) en wat we zullen zijn (en tot op zekere hoogte al zijn).Dit is de realiteit van het christelijke leven: we zijn niet meer wat we ooit waren, maar we zijn ook nog niet helemaal wat we zullen zijn. Daarom zijn we aan de ene kant vrij van zonde – rechtvaardig – maar aan de andere kant zondigen we nog steeds en worstelen we ermee. Bron:bijbelwoord.nl


    ♣♣♣WAAROM LEVEN-VOEL JE JE EENZAAM☺28 september☺ Denk je dat je er alleen voor staat? Je bent niet alleen! Ook al voel je je eenzaam: er staat Iemand naast je. God staat naast je. Hij kijkt met je mee. En ziet je gezicht. Je uitdrukking. Hij ziet je gedachten. Hij hoort de woorden die je spreekt. Hij kent je gevoelens. Hij kent je beter dan jij jezelf kent!Bron:waarom leven.nl

    ♣♣♣WAAROM LEVEN-JEZUS IS ER VOOR JE☺28 september☺ Hij weet wat je bezighoudt De dorre vlakten waar je doorgaat. En Hij trekt je erdoorheen. Naar het eind van die donkere tunnel. Naar een stralend Licht. Jezus is dat Licht. Hij is je zon! Hij straalt je toe. Hij vult je lichaam en geest met Licht Helder allesverlichtend Licht Hij maakt je los van je eenzaamheid. Bron:waarom leven.nl


    OVERDENKING VAN VANDAAG☺5 oktober☺God haat absoluut geweld, intimidatie of ieder ander middel dat gebruikt wordt om diegenen die zwakker zijn te beheersen, manipuleren of te onderdrukken. Hij verafschuwt de verdorvenheid die gebaseerd is op de sterken en machtigen die azen op de zwakkeren en machtelozen. Wij zouden, door onze daden en middelen, zowel aan de zwakken als de machtelozen moeten laten zien dat er een God van liefde is.

    OVERDENKING VAN VANDAAG☺5 oktober☺God wil dat we vrijgevige en zorgzame mensen zijn. Wij moeten niet bezorgd zijn over onze "spullen" maar het werk van God en de behoeften van anderen, vooral degenen die machteloos zijn en zichzelf niet kunnen verdedigen.Bron:yssa


    WEETMAGAZINE-BIJBEL-HET PARADIJS WAS EEN SPROOKJE-GOED ONTHOUDEN☺12 oktober☺Hebben die oude volken rond het Midden-Oosten niet gewoon elkaars verhalen overgenomen? Nee. Het verbazende is dat we de Boom des Levens net zo goed terugzien bij veel van de inheemse volken in Amerika, zoals de Olmeken, Maya’s en Azteken. Bij de Olmeken zien we ook weer slangen die om de boom gekruld zijn. De Azteekse afbeelding van de Boom des Levens is zelfs bijna gelijk aan die van de oude Assyriërs, als je de afwijkende tekenstijl wegdenkt.

    WEETMAGAZINE-BIJBEL-HET PARADIJS WAS EEN SPROOKJE-VERWATERD VERHAAL☺12 oktober☺Toch zie je door de mythologie te bestuderen duidelijk dat alle oude volken kennis hadden van een Boom des Levens die te maken had met het eerste mensenpaar. En telkens zien we dezelfde elementen terugkomen: een paradijs of tuin, een slang in de boom, onsterfelijkheid en kennis. Als je niet gelooft in de Bijbel, is het niet uit te leggen. [Als je niet gelooft in de Bijbel, is het niet uit te leggen]Bron.weet-magazine.nl


    ☻☻☻OVERDENKINGEN-GELOVEN EN WONDEREN☺28 september☺Geloven en verwonderen zijn twee woorden die een diepe en persoonlijke betekenis hebben. Ze zijn voor mij ook sterk met elkaar verbonden.Er zijn veel momenten in ons leven dat we ons over iets kunnen verwonderen. Gelukkig is dat meestal in positieve zin. Helaas gebeurt dat ook in negatieve zin. Verwoesting door aardbevingen is niet te voorkomen, maar daarnaast ontstaan door (on)menselijk handelen vergelijkbare verwoestingen door huizen en steden te bombarderen. Achter deze donkere wolken zal te zijner tijd toch de zon weer te voorschijn komen. Dat is een zekerheid waar je je pas achteraf over zult kunnen verwonderen. Ja het zal weer goedkomen, maar het zal anders zijn dan het was.

    OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT GEEN LITTEKENS☺28 september☺Verwerken van verdriet kan in stilte in gebed. Dat is spreken met God die een troostvol luisterend oor biedt als jouw verdriet tot leven komt. Maar dat kan ook met anderen die op jouw pad komen, en waarbij je herkenning ervaart van geloofs- en gevoelsbeleving. Het is zo waardevol als je in gesprek met elkaar een veilige ruimte voelt om je te kunnen uiten zonder dat er oordelend of belerend wordt gereageerd. Een open kanaal van jou naar de ander over de littekens in ons leven schept diepte in ons geloofsgevoel. Misschien is het niet zo erg als de tijd de littekens niet heelt. EINDEBron:overdenkingen/Heide,Ad


    WERELD VAN MORGEN-UW BIJBEL IS OOK EEN DIEETBOEK-EEN ACTUELE DIAGNOSE☺12 oktober☺Eeuwenlang heeft de westerse beschaving een goede gezondheid gewaardeerd als een middel tot een doel: om te overleven, de kost te verdienen, een gezin te stichten of een nobele doelstelling te bereiken. In meer recenter jaren is de zoektocht naar gezondheid echter een doel op zich geworden ̶ een zoektocht naar het ideale dieet of de ultieme lichaamsbeweging en het creëren van het 'perfecte' lichaam. Voor velen tegenwoordig zijn gezondheid en lichaam moderne goden geworden. Douglas S. Winnail

    WERELD VAN MORGEN-UW BIJBEL IS OOK EEN DIEETBOEK-EEN ACTUELE DIAGNOSE☺12 oktober☺In het streven naar lichamelijke perfectie, zoeken miljoenen mensen eindeloos naar de nieuwste gezondheidsgeheimen. Mensen geven enorme hoeveelheden geld uit aan injecties, recepten en procedures, maar toch neemt het percentage van zwaarlijvigheid in de Verenigde Staten jaar na jaar toe, waar meer dan 70 procent van de volwassenen wordt geclassificeerd als hebbende overgewicht, of zijnde zwaarlijvig of ernstig zwaarlijvig. Bron:wereldvanmorgen.nl


    ♠♠♠ 🌊🛥️WEET-MAGAZINE-WERELD WIJDE OF LOKALE ZONDVLOED-DRIE HOOFDVISIES☺5 oktober☺De laatste mogelijkheid is het minst waarschijnlijk, zeker voor christenen die Genesis als een historisch betrouwbaar geschrift zien. Diverse uitleggers menen dat de eerste opvatting geologisch gezien onmogelijk is en bovendien in strijd met de huidige kennis van de geschiedenis van de mensheid. Velen hebben dan ook een voorkeur voor de tweede mogelijkheid: Noach en zijn gezin dáchten dat de vloed wereldomvattend was, en zo hebben zij die dan ook beschreven.

    WEET-MAGAZINE-WERELD WIJDE OF LOKALE ZONDVLOED-DE ZONDVLOED IN HET NIEUWE TESTAMENT☺5 oktober☺De mensen hielden zich bezig met eten, drinken en trouwen, totdat plotseling de zondvloed kwam en hen wegnam (Mattheüs 24:35-39).De hemel en de aarde zullen ophouden te bestaan. Maar mijn woorden zullen altijd blijven.Maar niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen zijn. Ook de hemelse engelen weten dat niet. Ook de Zoon weet dat niet. Alleen mijn Vader weet het Zoals het ging in de tijd van Noach, zo zal het ook gaan als de Mensenzoon terugkomt. Want in die tijd, vóór de grote overstroming, …. Bron:weet-magazine.nl


    ♦♦♦WERELD VAN MORGEN-EEN GRUWEL VOOR GOD-ONREINE VOEDSEL☺12 oktober☺God schiep mensen naar Zijn beeld. (Genesis 1:26-27) Onze Schepper weet welk voedsel Hij bestemde voor ons voedsel en het behoud van onze gezondheid. Als "wij zijn wat wij eten" kunnen wij erkennen en beseffen dat, wanneer wij het vlees eten van onreine zoogdieren, vogels, insecten en zeedieren, wij niet alleen vleessoorten tot ons nemen, die God niet voor ons bedoeld heeft, maar indirect alle vergif en afval, die deze dieren zelf hebben ingenomen. Inderdaad, veel menselijke kwalen en ziekten zijn een rechtstreeks gevolg van het nalaten door mensen om te leven naar Gods duidelijke instructie om de gruwel van onrein voedsel te mijden.

    WERELD VAN MORGEN-EEN GRUWEL VOOR GOD-SEKSUELE GRUWELEN☺12 oktober☺Hoe lang kan de samenleving doorgaan op haar huidige koers zonder Gods tussenkomst?God de Vader en Zijn Zoon zitten "niet te slapen". De Bijbel legt ook getuigenis af van Gods besluit ten opzichte van kwaad. "Maar wat betreft het hart van hen die het hart van hun afschuwelijke afgoden en hun gruweldaden navolgen, hun eigen weg zal Ik op hun hoofd doen neerkomen, spreekt de Heere HEERE". (Ezechiël 11:21)Maar mensen die liever de afgoden aanbidden, zal Ik hun verdiende straf geven, zegt de Heer GodBron:dewereldvanmorgen.nl


    ALLABOUTLIFECHALLENGES-GEZINSRUZIES-WAT ZIJN DAT☺28 september☺De situatie kan ook het gevolg zijn van een gebrek aan consequente ouderlijke vaardigheden, waardoor kinderen de oorzaak worden van voortdurende ruzies en ergernissen in het gezin. Of misschien wordt de gezinsruzie wel gevoed door het feit dat een stiefouder in een gemengd gezin niet aanvaard wordt, of door schoonouders die zich met de gezinszaken bemoeien. Andere gezinnen verbrokkelen door verbaal, emotioneel of lichamelijk geweld.1

    ALLABOUTLIFECHALLENGES-WERK VERSLAAFD-EIGENSCHAPPEN VAN EEN WORKAHOLIC☺28 september☺Werkverslaafden brengen het grootste gedeelte van hun leven op het werk door of nemen hun werk mee naar huis. Ze hebben vaak weinig tijd voor hun persoonlijke levens; hun gezin, hobby's of ontspanning. Het vinden van de juiste balans is meer dan een verlangen of een voorkeur: het is noodzakelijk voor de algehele mentale, lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid. Bron:allaboutlifechallenges.org



    👪👨‍👩‍👧‍👦GEMEENTEVANGOD-DE WARE KINDEROPVOEDING-VIJF BASISREGELS VOOR OUDERS-HEB UW KINDEREN LIEF☺5 oktober☺Ouders leren al snel dat de fysieke behoeften leeftijdgebonden zijn, maar zij vergeten vaak dat liefde voortdurend nodig is. Genegenheid, aandacht en zorgzaamheid zijn de basisingrediënten voor alle relaties. Zonder deze ingrediënten kwijnen kinderen weg en sterven ze innerlijk soms zelfs letterlijk.

    GEMEENTEVANGOD-DE WARE KINDEROPVOEDING-SMEED HECHTE FAMILIEBANDEN-EEN HECHT GEZIN☺5 oktober☺De wereld zet ware gelovigen dikwijls apart.Maar als uw relatie met de familie altijd goed is geweest, dan is het misschien tijd om een aantal ouderwetse waarden weer in ere te herstellen en hechtere familiebanden op te bouwen. Het zou ook de redding van uw gezin kunnen zijn. Matteus 10:34-Jullie moeten niet denken dat Ik ben gekomen om vrede te brengen op de aarde. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar strijd.Bron:gemeentevangod.nl


    ONDERWIJS:NOTITIES BIJ MIJN BIJBEL: IN HET BEGIN SCHIEP GOD DE HEMEL EN DE AARDE-ATHEÏST☺12 oktober☺Een atheïst, iemand die dus zegt dat er geen God bestaat, die spreekt daarmee een geloofsbelijdenis uit, zo simpel is dat. Een agnosticus, iemand die zegt dat je niet kunt weten of er een God is, doet dat eveneens. De vraag is niet of je gelooft, want dat doet ieder mens, de vraag waarop het aankomt is wat je gelooft.

    ONDERWIJS:NOTITIES BIJ MIJN BIJBEL: IN HET BEGIN SCHIEP GOD DE HEMEL EN DE AARDE-SCHEPPER☺SCHEPPER☺12 oktober☺God begint niet met een beroep te doen op ons verstand, maar op ons gemoed. Daarbij is het verstand niet uitgesloten, maar het ‘gaat om zo te zeggen niet voorop’. “Zij gelooft en zij gelooft niet”, zo luidde de titel van een TV programma dat de EO ooit uitzond. De bedoeling van die titel is duidelijk, het gaat dan om het geloof in God en in Jezus Christus. Ik heb geen kritiek op die titel, maar heel letterlijk genomen is de titel onvolledig, want de “zij” die niet geloofde, gelooft wel degelijk wat. Bron:christelijknieuws


    d4ORvhG.th.jpg

    HISTORIANET-CULTUUR-HOEPELROK WERD DUIZENDEN VROUWEN FATAALVROUWEN GEGREPEN DOOR DE WIND☺22 september☺Blote benen en andere ongemakken vielen echter in het niet vergeleken bij de ernstigere gevolgen van de rok.Vuur vormde zonder twijfel het grootste gevaar. De mousseline en de tule van de populaire hoepelrok waren zeer brandbaar en door de grote omvang van de rok ontdekten velen – zoals Emma uit Ipswich – pas te laat dat ze te dicht bij een haard of olielamp gestaan hadden.

    d4O5SAF.th.jpg

    HISTORIANET-CULTUUR-HOEPELROK WERD DUIZENDEN VROUWEN FATAAL--DUIZENDEN KOMEN OM IN DE VLAMMEN☺22 september☺Vrijwel alle aanwezigen waren gesluierde vrouwen in enorme hoepelrokken. De mis was nog niet begonnen toen er opeens vlammen uit de draperieën rond het altaar sloegen, dat omringd was door kaarsen.‘Het vuur greep schrikbarend snel om zich heen,’ schreef The London Journal.‘Water, water!’ riepen degenen die het dichtst bij de vlammen stonden, terwijl de paniek zich razendsnel door de overvolle kerk verspreidde.Bron:historianet.nl


    NIEUWS

    KERKEN BLIJ MET BEHOUD GIFTEN AFTREK; MENSEN HEBBEN GEEN IDEE WAT NODIG IS OM KERK IN STAND TE HOUDEN☺12 oktober☺De giftenaftrek voor particulieren blijft tóch overeind. Kerken zijn gerustgesteld. ‘Onze kerk is rijk aan mensen, maar niet in financieel opzicht.’Minder geld om armen te helpen, of misschien wel een predikantsplek die noodgedwongen moet komen te vervallen. Joost Schelling zag het eerder nogal somber in. De directeur van de vereniging van kerkrentmeesters in de Protestantse Kerk Nederland is dan ook opgelucht dat de voorgenomen versobering van het fiscale voordeel voor gulle particulieren door het kabinet van de baan is. Politieke druk van christelijke partijen als de ChristenUnie bleek te werken.‘Dit is absoluut een geruststelling voor heel veel ANBI-instellingen en dus ook kerken’, verzucht Schelling. Als een organisatie namelijk een ANBI-status (‘algemeen nut beogende instelling’) heeft, stimuleert dat vrijgevigheid omdat het de gever een belastingvoordeel oplevert. Bron:nd

    fietsen-bewegende-animatie-0074

    HELMPLICHT EN LEEFTIJDSGRENS VOOR DE FATBIKE; DAN MAKEN FABRIKANTEN GEWOON EEN SKINNY BIKE☺12 oktober☺Fietsfabrikanten zien niets in de plannen van de Tweede Kamer voor een helmplicht en minimumleeftijd alleen voor fatbikes. Net als minister Madlener (Infrastructuur, PVV) denken zij dat zo’n maatregel makkelijk te omzeilen is. Om hun argument kracht bij te zetten, publiceerden vier fabrikanten foto’s van een model dat is voorzien van dunnere banden dan een gewone fatbike. ‘Als de Tweede Kamer een deurtje dichtdoet, dan maken wij een ander deurtje open,’ schrijft Pieter van Beusekom van fatbikemerk Phatfour in een verklaring.Daarmee bevestigen de fabrikanten minister Barry Madlener in zijn mening. Hij houdt vol dat het juridisch ingewikkeld is onderscheid te maken tussen fatbikes en ‘gewone’ elektrische fietsen. Hij waarschuwde eerder voor een kat-en-muisspel met fabrikanten, die hun fietsen zullen aanpassen om wetgeving te omzeilen. Bron:nd

    hond-bewegende-animatie-0421

    WAAROM ZIJN HONDEN IN VEEL KERKEN NIET WELKOM, CHRISTENEN MOETEN NU HEEL ANDERS NAAR DIEREN GAAN KERKEN☺29 september☺ Verboden voor honden, zegt het bord bij de ingang van het schattige kerkje. Viervoeters zijn geen graag geziene kerkgangers. Maar of je honden in de kerk nu wel of niet een goed idee vindt, de echte reden waarom ze niet welkom zijn, moet christenen achter hun oren doen krabben. Soms klinkt er een blafje als het orgel inzet, of als de piano begint te spelen. En niet altijd houden de kerkgangers ervan om besnuffeld te worden. Maar verder krijgen de puppy’s van dominee Hanja van Essen eigenlijk altijd positieve reacties. De predikant - tot voor kort werkzaam in Zetten, tegenwoordig in Hasselt - leidt samen met haar man hulphonden op. ‘Wij laten de puppy’s vanaf acht weken kerkdiensten meemaken; dat vinden wij onderdeel van de training. Ze moeten leren niet te reageren op muziek en op mensen.’ Honden meenemen naar de kerk mag dan voor dominee Van Essen geen bezwaar zijn, ze is daarin zeker niet de norm. In veel kerken wordt raar gekeken als je op zondag met je trouwe viervoeter de kerkbank in schuift. Bron:nd

    STEUN VOOR SPG IDEE: TWEEDE KAMER WIL ACCEPTATIEPLICHT CONTANT GELD☺29 september☺Vandaag heeft de Tweede Kamer het amendement van SGP-Kamerleden Diederik van Dijk en André Flach aangenomen over een acceptatieplicht van contant geld. Het idee van SP en SGP kreeg de steun van PvdD, DENK, NSC, BBB, PVV en FVD. Daarmee was er een meerderheid van 81 Kamerzetels. Zo’n 1,3 tot 1,5 miljoen mensen in Nederland zijn naar inschatting van DNB afhankelijk van contant geld. Het gaat dan bijvoorbeeld om ouderen, migranten, laaggeletterden en mensen met een beperking. Mensen moeten daarnaast ook gewoon zelf kunnen kiezen hoe ze willen betalen.”Als de pinapparaten niet werken en je kunt niet contant betalen in de supermarkt, dan zit je bij wijze van spreken gewoon zonder eten. Contant geld is een belangrijke en betrouwbare back-up.”Bron:cvandaag.nl

    postzegel-bewegende-animatie-0099

    KINDERPOSTZEGELS NOG STEEDS VERKOCHT, MAAR HOELANG NOG? IK GEBRUIK HET NIET MEER, JOH☺29 september☺reportage De kinderpostzegelactie bestaat honderd jaar. Al decennialang gaan basisschoolleerlingen langs de deuren, om geld op te halen voor leeftijdsgenoten. Hoe blijft de postzegelactie relevant, nu er steeds minder post wordt verstuurd? Zodra de schoolbel klinkt, rennen de leerlingen van groep acht van basisschool Antonius Abt in Engelen, aan de rand van Den Bosch, de klas uit. Gewapend met een felgekleurde map, met daarin de befaamde ‘deurzegeltjes’ die je op je deur mag plakken als je een velletje kinderpostzegels hebt aangeschaft, gaan ze de straat op. ‘Heeft u al zegels gekocht?’, schreeuwt een van de leerlingen naar een voorbijganger, die zichtbaar schrikt van de enthousiaste begroeting. ‘Ik gebruik die niet meer, joh’, roept de man terug. ‘Veel te ouderwets.’ Woensdag begon de jaarlijkse verkoop van de kinderpostzegels. Leerlingen uit groep zeven en acht gaan een week langs de deuren, om geld op te halen voor leeft..Bron:nd



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!