Angeltjes
30-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije meningsuiting.


 
 
 
 
PURPEREN JIHAD
 
HOMO MOSLIMS
VOOR VREDE
 
EN DE VERNIETIGING
VAN ISRAEL
 
Wij zeggen dit niet, wèl de Baardmans op de foto.  Rechts staat de ons vertrouwde tekst "Islam zal heersen".  Velen zijn ervan overtuigd dat dit zo is, behalve natuurlijk de meeste politici.
 
Met dank overgenomen van de aanbevelenswaardige webstek


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerboetes onwettelijk


Wat een fantastisch knoeiland is B toch, je houdt het soms niet voor mogelijk !  Wij schrijven er niets over maar laten het woord aan een prof van de Vrije Universiteit te Brussel die de toestand uiteenzet in Het Nieuwsblad :

'De materie is juridisch soms ingewikkeld, maar de uitkomst is telkens eenvoudig: geen enkele parkeerbon in België is op dit ogenblik rechtsgeldig. Als iedere burger ze aanvecht, valt het hele systeem in duigen.' Professor fiscaliteit Michel Maus (VUB) schetst ons waar het allemaal misloopt:

Sinds 2003 zijn de parkeerovertredingen gedepenaliseerd. In mensentaal: vóór 2003 kreeg je een boete van de politie, sindsdien is het een bevoegdheid van de gemeenten. Die hebben zelf een systeem van controle en inning opgezet.

Hoe dat wettelijk moet gebeuren, heeft de wetgever nooit gezegd. Bijzonder laks heeft die het overgelaten aan de gemeenten.

Er zijn twee systemen ontstaan: parkeerbelastingen en parkeerretributies. Wij als burger voelen het verschil niet, onze euro's moeten in de automaat. Het verschil zit in de organisatie voor de gemeente.

Wanneer het een belasting is, is de gemeente gebonden aan de regels op de heffing van belastingen (volgens een wet van 1996). Grootste nadeel is dat de administratieve last, en dus ook de kost, behoorlijk hoog is voor de gemeente. Bovendien mag alleen een beëdigd gemeenteambtenaar belastingen innen. Hij of zij kan dat rechtstreeks.

Waar het hele systeem uitbesteed wordt, heeft het een retributie. Om niet betaalde bonnen te vorderen, moet de eiser naar de rechtbank stappen en een vonnis bekomen.

Wettelijk probleem: in beide gevallen stelt de wet heel nadrukkelijk dat een privébedrijf niet het recht heeft om controles uit te voeren. Voor retributies mag enkel de politie controles doen, voor belastingen zijn dat de politie (pas sinds 2006) en beëdigde ambtenaren. Nooit een privébedrijf. In de praktijk gebeuren zowat alle vaststellingen in België door privébedrijven of autonome gemeentebedrijven, die evenmin de bevoegdheid hebben.

*Het opzoeken bij de DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen) wie de eigenaar is van een bepaalde nummerplaat is al even onwettig. Enkel de politie heeft het vraagrecht daartoe. Een beëdigd ambtenaar heeft dat vraagrecht ook voor belastingen, niet voor retributies, en een privébedrijf helemaal niet. Meer nog, zelfs als die informatie opgevraagd is door de politie, mag die niet in handen komen van een privébedrijf. Daar is de wet op de privacy duidelijk over.

Conclusie: het innen van parkeerbonnen is in ons land volledig onwettig, en de gemeenten beseffen dat zeer goed. Maar ze stellen zich daarbij juridisch arrogant op, dreigen mensen die hun parkeerbon niet betalen af met incassobureau's of advocaten en gaan er dan van uit dat er toch niet geprocedeerd zal worden.

Steeds meer mensen beginnen nu procedures. In Brugge, Oostende en Jette zijn er vonnissen geveld. En hoe hard het Gentse parkeerbedrijf ook schreeuwt dat ze wettelijk werken, ook daar is een rechtszaak op komst en allicht volgen er nog meer. Wettelijk is het door de uitspraak van de rechter in Oostende ook zo dat iedereen die de afgelopen vijf jaar in Oostende een parkeerbon betaald heeft, zijn geld mag terugeisen van de stad.

Oplossing: die moet komen van de wetgever. Een voorafgaande vraag aan het Arbitragehof is daarbij mogelijk op zijn plaats, want er is een Belgische angel. De inning van gemeentebelastingen en retributies zijn een gewestelijke materie, de depenalisering van de parkeerboetes is federaal. Vraag is dus wie dit wettelijk moet regelen. (tv)


http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=S41N8F9J


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog in Afrika

Verhofstadt zendt troepen naar Tsjaad





Kan je nog enkele namen bijvoegen ?
Met genoegen !  De Wever, Leterme, Van Deurzen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een opkomend Politicus



Op de webstek van Filip de Man vonden wij onderstaande verwijzing naar een Turks kandidaat uit Hessen voor de voorbije verkiezingen in deze Duitse deelstaat.  U hoeft geen perfect Duits te kennen om de man te begrijpen, zijn taal is op bescheiden niveau.  Zijn ambities, aspiraties, vaststellingen en voorstellen daarentegen zijn verbluffend.  Kadim Sanli is de naam en niettgenstaande hij inmiddels de status van een BD wist te bereiken, bleef zijn kiesresultaat bescheiden, zoals blijkt uit onderstaande mededeling.

Montag, Januar 28, 2008

Leider konnte Kadim Sanli bei der heutigen Landtagswahl nur 0,1 % der Erstwählerstimmen in seinem Wahlkreis erreichen :(

http://www.youtube.com/watch?v=DAt036Nsfes&feature=related


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands in sociale woningen



Spirit wil af van de verplichting om Nederlands te kennen voor het bekomen van een sociale woning.  U kent de problematiek en de protesten daaromtrent van deze Vlaamse beslissing.

Spirit wil deze verplichting kwijt en de kiezers willen Spirit kwijt zoals ze bewezen op 10 juni ll.    Nul zetels in de kamer.  In het Vlaams parlement zitten er nog enkele Spritisten en op hun schouders rust de taak te zorgen dat in juni 2009 de partij in rook is opgegaan, zich bij wijze van spreken verschuilt onder een hoofddoek en voor de heren Lambert  en Anciaux een boerka.

De verplichting om Nederlands te kennen (of het bewijs te leveren dat je de taal aan het studeren bent) heeft te maken met het begrip inburgering.  Dat is geen straf, geen vernedering, geen overbodige inspanning, het zich eigen maken van de landstaal is een grote hulp in het opgenomen worden in de gemeenschap. Spirit is van oordeel dat de gemeenschap zich moet aanpassen aan de vreemde gewoontes van de migranten en niet omgekeerd.  Tijdens het debat over de hoofddoeken in Lier stond Bettina Geysen prominent te grijnzen onder het publiek met een sjaal op het hoofd en een grimas van groot gelijk om de mond.

De criteria om vast te stellen of iemand Nederlandstalig is, kunnen zich vanzelfsprekend nooit keren tegen de eigen Vlaamse bevolking.  Niet iedereen heeft een diploma of getuigschrift in zijn bezit.  In een kort inleidingsgesprek van enkele minuten, weet elk normaal ambtenaar of de aanvrager van een sociale woning al dan niet Nederlandstalig is. Dan moet je de mensen niet verder lastigvallen met vragen naar tastbare bewijzen.

Laten we in 's hemelsnaam afstappen van die belgische rotgewoontes om op de lagere echelons de burgers te imponeren met de regeltjes van onze macht.  En hoger op de ladder, naar beneden spuwen.

Voor de rest bewijst Spirit eens te meer, enkel oog te hebben voor de noden van vreemdelingen en moslims.  Duidelijk partijtje. 

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF29012008_132

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help de Brugse justitie






(Personeel in Brugs Gerechtshof moet voor eigen toiletpapier zorgen, omdat de leverancier niet betaald wordt.  Er staan nochtans vele processen op de rol)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland ? Neen, Kolderland



Er gebeuren zaken in deze maatschappij anno 2008 die maken dat ik soms naar de hemel blik met een diep verlangen te kunnen vliegen naar een ander zonnestelsel.

Ons buurland NL, waar ik steeds veel heb van gehouden, is de laatste vijf jaar verworden tot KL, kolderland en soms Klotenland.  De Nederlandse lezers van deze blog moeten zich niet verontwaardigd afkeren, ik kan mijn onvriendelijke beschuldiging perfect verklaren, ze wijst niet naar "de" Nederlander wel naar een bepaald soort wereldvreemden die in de Lage Landen geboren zijn en als  rechter of jurist zich vaak erger gedragen dan het geboefte dat ze moeten beoordelen.

Een Surinaams-Hindostaan (vreemde combinatie) drugsdealer keerde niet terug na zijn proefverlof naar de cel , leefde een beetje ondergedoken maar niet fanatiek, bleef zijn klantjes verzorgen en wist van de domme gemeente Den Haag (de residentiestad leerden wij vroeger met net een nieuwe CDA-burgemeester) gedurende vijf jaar een toelage los te wurmen die oploopt tot   € 46.000.

We zullen dit schandverhaal even vertalen in korte puntzinnen :

- Een ontsnapte veroordeelde wordt niet of nauwelijks opgespoord door de politie ; die heeft het te druk met verkeersboetes uitschrijven.

- De domme gemeente Den Haag controleert totaal niet wie zich aanbiedt bij haar voor om het even welke toelage. Met een voldoende exotische naam, ben je ontvanger van steun.

- Het is geweten dat deze dealer terug in de handel zit, niemand kijkt echter in het dossier zodat niet vastgesteld wordt dat het om een ontsnapte boef gaat.  De politie faalt weer eens.

En het mooiste houden we tot het laatst : een compleet bezopen rechter heeft beslist dat de man de toelage van  € 46.000 niet moet terugbetalen ; hij had daar recht op, hij mag dat geld houden.

Nederlandse vrienden, wat erg voor jullie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melig begin



Wij beginnen deze nieuwe dag niet opgewekt, wel een beetje melig en oorlogszuchtig.

Een televisiereporter op bezoek in Afghanistan krijgt de gelegenheid met enkele gevechtsmilitairen een diepgaand gesprek te voeren.
 
- Wat voel je als je een Taliban doodschiet ? vraagt de journalist met doorvoelde stem. 

Waarop de soldaat antwoordt :
 
- Een terugslag in mijn schouder.


29-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Gore naar de beurs - A. Griffon

Het televisiebedrijf van Al Gore trekt naar beurs, stond gisteren in de kranten.

Daar was het hem allemaal om te doen bij Gore Al. Een grote PR-campagene incluis klimaatfilm, speeches, Nobelprijs en milieuhype, waarin naast Margareta Guidone ook Bruno Tobback en dernier Verhofstadt mee hypten, moesten de introductie op de Nasdaq beurs in New-York van Al Gore's televisiebedrijf "Current Media" voorbereiden.

Als er één prijs is waarvoor Gore Al beslist in aanmerking komt is het die van beste baloneyverkoper (worstverkoper).Sinds Barnum ken ik er geen meer die deze prijs zo heeft verdiend.
In het persbericht staat ook:"Het bedrijf uit San Francisco wil met het vers kapitaal onder meer
schulden terugbetalen en internationaal uitbreiden."

Waarover zal zijn volgende film dan gaan, welke schulden, en waar naartoe? Hier in apenland heeft hij alvast enkele fans die ongeduldig zitten te wachten.

Benieuwd hoeveel miljoenen die man rijker is geworden met het verkopen van lucht of baloney, en dit zonder zelf ooit effectief iets voor het milieu te hebben gedaan, want zelf vliegt hij van hot naar heir met een (privé)vliegtuig, houdt hij er naast benzine zuipende grote auto's een gigantisch energieverslindend huishouden op na met sauna's, swimmingpools, jacuzzi's en zoals gebruikelijk in het milieu van upper class: vele badkamers. Vergeten we dan nog niet het huwelijksbanket van zijn dochter met op het menu een bedreigde vissoort.

Dat is nog eens wat anders dan bij de groenen met hun geitenwollensokken in een boomhut in het Lappersfortbos, of de walvisactivisten op de Zuidpool.

Werd de film hier ook niet met overheidsgeld gepromoot en vertoond in de scholen? Verplichte indoctrinatie via de manipuleerbaardere kinderen ter voorbereiding van nieuwe perfide belastingen.

Verhofstadt, beurzensnijder met voorbedachte rade, die voor Gore Al niet moet onderdoen, alleen gehandicapt door het kleine landje waarin hij geboren is, en net zoals de Vlaamse charmezanger moeilijk zijn weg vindend naar de internationale glorie en het grote geld. Liever had hij zijn wieg zien staan in de grote USA, het land van de grote opportunities.

Ondertussen, nu  Gore Al zijn filmpje haast bij de déjà-vu ervaringen wordt geklasseerd, heeft het Belgische regime de terreuralarmbel en de eraan verbonden opportuniteiten gevonden. ( Hou uw portemonnee maar in 't oog !)

Natuurlijk is er ernstige terreurdreiging, net zoals er ernstige milieuproblemen zijn, maar enkel uit de inhoud van hun vuilzak en aan hun eigen politiek gedrag zal af te leiden zijn hoeveel zij zelf aan een beter milieu en een betere veiligheid bijdragen.

Maar daar is het hem niet om te doen, dat is de plicht van Jan en Maria Modaal, die hun deur en auto op slot moeten doen, hun MP3 speler en geld moeten thuislaten, het vuil moeten sorteren, de bus moeten kiezen, en de verwarming lager moeten draaien.

Het gaat hem om macht, liefst Europese macht, oncontroleerbare macht bedisseld in loges, kamertjes en lobby's , zonder inspraak van de burger. Het gaat om netwerking, het hengelen naar postjes in raden van bestuur en internationale organisaties, om een (Nobel)prijs, om beleggen met inside informatie ... en dus om veel, veeel, veeeel geld.
Politici doen niets liever dan een vriendendienst bewijzen aan de groten en rijken der aarde, hiermee hun eigen toekomst of die van hun kinderen veilig stellend, en daarbij zijn ze van een adelijke titel niet vies.

Is dit ook niet laakbaar, is dit ook niet een vorm van witte-boorden-criminaliteit of een vorm van corruptie, gemaakt en onstaan via leugen, desinformatie, manipulatie of oplichting van de burger? Zijn er geen paralellen met grote fraudezaken in de economische wereld.

Zijn dit de politici die wij willen?

Indien ze de wereld willen verbeteren, laat ze dan met zichzelf beginnen.

A. Griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe wind bij de 0000 ?


Onafhankelijke, geloofwaardige en waarheidsgetrouwe informatie  (?)
 
 
Wij zagen vanavond in de nieuwsuitzending van Eén om 19 uur een kort interview met Jan Mortelmans, de fractievoorzitter van Vlaams Belang in Lier n.a.v. de hoofddoekenbeslissing.  Ook Els van Weert van Spirit en Marleen van der Poorten van VLD kwamen aan het woord.  Dit was beslist een uitzonderlijk moment, want het is ver van traditie bij de VRT om mandatarissen van Vlaams Belang het woord te verlenen.
 
Het redactiestatuut en de deontologische code van de VRT is een document van 22 pagina's  dat in  werking is getreden op 1 juni 2007.
 
Zeer gedetailleerd wordt de positie van de journalist en zijn wijze van werken en zich te gedragen omschreven.  Uit deze teksten blijkt alleszins een grote aandacht voor "onafhankelijke, geloofwaardige en waarheidsgetrouwe informatie".
 
De spilfiguren op de verschillende redacties zijn telkens de hoofdredacteuren die over aanzienlijke machten beschikken.  Op zich niet abnormaal.
 
Tegelijk zijn zij ook diegenen die over de bevoegdheid beschikken  klachten af te wijzen of te weerhouden.  Kijkers/luisteraars maken op deze manier nauwelijks kans met  een gefundeerd protest.
 
Wat ons bovenal intrigeert is dit : Vervangt het huidige  statuut en code de nota "VRT en de democratische samenleving" uit 2001, die door Bert de Graeve gewenst werd om het Vlaams Blok uit de nieuwsredacties te verjagen ?

Voor enkele weken hoorden wij tot onze verbazing Jan Becaus spreken over "Vlaams Belang, de rechts-conservatieve partij".  We dachten, de man heeft gedronken.  Even later werd Bruno Valkeniers geïnterviewd en volgens getuigen ons vertelden, moet dit geen grimmig en nijdig verwrongen gesprek geweest zijn, maar een ongebruikelijk correct en toch verhelderend interview.

Zou er een nieuwe wind waaien bij de 0000 ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefenscholen voor inbrekers



Na de diploma-uitreiking door de hamburgerkoning Mac Donald's zal nu ook de gekende winkelketen "Sleutelcentrale" eerlang van start gaan met opleidingen en daaraan verbonden uitreiking van diploma's.

Aangezien de scholen leeg zullen staan, zal Sleutelcentrale de leerlingen opleiden om handig en ongemerkt in te breken in de gebouwen die vroeger "School" heetten.  Het zullen als het ware oefenscholen worden voor inbrekres. In Antwerpen is men al begonnen.  U kan erover lezen bij Bart Debie of hieronder, want we hebben bij onze vriend Bart zelf ingebroken, zonder diploma, gewoon voor de kick en voor uw plezier zijn artikel gestolen :


Inbreker Omdat ik steeds meer berichten kreeg over inbraken in scholen stelde ik een vraag aan burgemeester Janssens over dit onderwerp. De feiten lijken mijn vermoedens te bevestigen.In 2007 werden 24% méér inbraken geregistreerd in de Antwerpse scholen dan in 2006. In absolute cijfers gaat het om 222 feiten in 2007 t.o.v. 179 feiten in 2006. Dat zijn dus gemiddeld 4 inbraken per week !

Dat er meer inbraken in scholen zijn hoeft niet te verwonderen. Immers een school in een interessant doelwit voor inbrekers. Na de schooluren is er op een occasionele huisbewaarder niemand aanwezig, er is meestal voldoende potentiële buit aanwezig (didactisch lmateriaal, multimedia, werktuigen, enzovoort) en meestal zijn de gebouwen verouders en al zeker niet voldoende beveiligd tegen inbraken.

Gevraagd naar de oplossingen voor het probleem kreeg ik een eerder teleurstellend antwoord. De scholen kunnen een technopreventief advies krijgen, zij maken deel uit van de Buurt aan de Beurt acties, ze zitten samen met Lerende Stad in een soort veiligheidsmatrix waar ze vrijblijvend zelf een oplossing moeten kiezen en ze krijgen een "brochure". Die laatste moet zelfs nog gepubliceerd worden.

Volgens mij hoegenaamd véél te vrijblijvend en niet voldoende om de inbrakenplaag te stoppen. Bovendien beschikken de meeste scholen niet over voldoende financiële middelen om hun gebouwen te beveiligen. De stad moet als een goede huisvader dus meer actie ondernemen. Een systematische veiligheidsaudit met de stad als opdrachtgever om nadien elke school onder handen te nemen en voldoende te beveiligen is al een eerste stap. Maar ook de scholen zelf moeten gesensibiliseerd worden om hun kostbaar materiaal beter te beveiligen. Geen laptops op de bureaus laten rondslingeren is al een begin. Het oplijsten van serienummers en merken van kostbaar materiaal is een tweede hulpmiddel en zal de lokale recherche - na een eventuele diefstal - beter in staat stellen om het gestolen materiaal terug te vinden en de feiten op te helderen. M.a.w. er is werk aan de winkel...

Bart Debie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel anno 2050

Het kan ook 2030 zijn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Het mes" in het nieuws + aanpassing 15.30 uur



"Het mes", dames en heren, doet het zeer goed in de samenleving.  Verheugend is alleszins dat "het mes" veel succes kent bij de jeugd.  Als de jeugd in haar jonge jaren "het mes" gebruikt, zal zij dat zeker in haar oude dag ook nog doen. "Het mes" is een tijdloos product dat u helpt uw emoties te kanaliseren.  Een steek met "het mes" en uw probleem van frustratie, nijd, haat, woede, zelfzucht, verveling verdwijnt.  



Wij knippen de schijnwerpers der publieke aandacht aan voor volgende gebruikers van "het mes" gedurende de eerste dag van deze week :

- In Breda stak een 18-jarige "het mes" in de body van een medeleerling.  Eigen schuld, dikke snee.

- In Sint Jansmolenbeek plofte een 17-jarige "het mes" in een lichaamsdeel van een 16-jarige.   Alweer een conflict op een correcte wijze beëindigd.

- In Rotterdam stak een 15-jarige meisje een 16-jarige seksegenote in de rug met "het mes"  Ze had zich maar niet moeten omdraaien.

Een kleine tegenvaller greep plaats in Antwerpen.  De chauffeur van een bus wilde aan het gesar  en lawaai  door een aantal jongeren op haar overvolle bus een einde  maken.  Ze stopte en zwierde het tuig de straat op en werd toen zelf tegen de grond gesmakt.  Helaas ontbrak tijd en gelegenheid om gebruik te maken van "het mes".  Die jongeren waren nog in opleiding.  Volgende maal beter ? 

Ray

+ AANPASSING 15.30 uur

We zaten met de vraag : Waar blijft Amsterdam ?  Een populaire verblijfplaats voor "het mes".  Hier zo :

Een 17-jarige Amsterdammer is gisteravond door een groepje jongens in elkaar gemept en in zijn neus gesneden.

Het slachtoffer liep rond 21.00 uur op de Nieuwe Laan in Amsterdam-West, toen hij werd beledigd en geduwd door tegemoetkomend tuig. Toen hij één van de etterbakken een kaakslag verkocht, werd hij door twee jongens vastgepakt, terwijl een derde belager met "een mes" een stuk van zijn neus afsneed. Vervolgens werd hij op zijn rug geslagen met een hard voorwerp. Hij moest in het ziekenhuis behandeld worden. De daders zijn nog voortvluchtig 

Wat liep die neusloze in Amsterdam-West over straat ?  Wat een grove uitdaging.  Gelukkig heeft "het mes" de zaak rechtgezet.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier : Wisselmeerderheid



Lier met zijn 33.000 inwoners en Marleen Vanderpoorten als burgemeester, deed in navolging van Antwerpen en Gent het hoofddoekendebat over.  Met 8 zetels is Vlaams Belang de grootste partij en al de anderen gooiden zich op een slordig hoopje om de democratie een poot uit te vijzen en de macht binnen de regimegetrouwen te houden.  Ter herinnering : CD&V 7 zetels - VLD 6 - Lier Leeft 5 (socialisten en Spirit) - Lier & K° 3.  Twee liberalen zijn afgezwenkt tijdens de rit naar De Decker. 




Vlaams Belang had bij monde van Jan Mortelmans een voorstel ingediend tot volledig verbod in openbare dienst van alle religieuze of filosofische uitingen. VLD en CD&V hadden een tegenvoorstel uitgewerkt (zonder hun rode coalitiepartners te kennen) dat enkel het loketpersoneel betrof, waardoor Vlaams Belang zijn voorstel introk en de hoofddoek verbannen werd, met 23 stemmen voor en 8 tegen.   Los van het principiële standpunt dat de neutraliteit van de openbare dienst te allen tijde aantoonbaar moet zijn, betekent deze stemming ook een scheurtje in de uitsluitingspolitiek tegen Vlaams Belang. 

De schitterende democraten van links, met de hilarische  Els van Weert op kop, zullen natuurlijk met een aantal moslims in hun zog, de beslissing aanvechten, tegenwerken en proberen te kelderen. De democratie is er alleen om hun opvattingen te steunen.

Savat
http://www.gva.be/Antwerpen/2500/artikel.asp?art={C5617837-CAD5-4346-93BB-CFF8AECA5357}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen ? Ruzie ? Wanhoop ?

 

29.01.2008 11.17u - Het botert niet in de (interim)regering van Guy Verhofstadt. De kopstukken en partijen zitten mekaar voortdurend in het haar. Het is zelfs zo erg dat Louis Tobback in zijn vertrouwde stijl verklaart ‘dat het onmogelijk is om oppositie te voeren tegen zo’n zootje dat al vechtend over straat rolt’. Premier Verhofstadt – die als ‘redder des vaderlands’ werd binnengehaald – slaagt er niet eens in om van 14 ministers één regering te maken, stelt Jan Segers vast in Het Laatste Nieuws.

“Karel De Gucht zegt hardop wat de overige 13 denken: dat hij er met tegenzin in zit”, schrijft Segers. “Hoe raken dit ‘zootje’ van vijf partijen en twee kartelpartners het tegen Pasen eens over een staatshervorming en een regeerprogramma”, vraagt de journalist zich af.

Er duiken dan ook steeds meer speculaties op over vervroegde verkiezingen. Die zouden er kunnen komen als er tegen 23 maart geen akkoord (in zicht) is over de communautaire knelpunten. En die kans wordt met de dag groter. Alleen: van de betrokken partijen zit niemand te wachten op verkiezingen… En dus lijken ze wel veroordeeld tot elkaar.

Jan Segers maakt een boeiende opsomming van de afrekeningen tussen de verschillende partijen en binnen elke partij. CD&V tegen VLD en omgekeerd. MR tegen PS en omgekeerd. Binnen CD&V de Vlaamse vleugel (met N-VA) tegen de sterke Belgische vakbondsvleugel (Schouppe, Vervotte e.a.). Binnen de VLD Verhofstadt tegen het trio De Gucht, Somers, Dewael.

Vooral CD&V en N-VA staan voor verscheurende keuzes. Jan Segers: “Het duo Vandeurzen-De Wever roerde de Vlaamse trom, veeleer rechts-conservatief, maar met Etienne Schouppe en zijn sociale discours is het (linkse en Belgische) ACW ‘back in office’, inclusief de verrezen Inge Vervotte.” Dat Leterme nu in het bootje zit met ‘wie gelooft die mensen nog’-Verhofstadt, moet pijn doen. “Leterme won de verkiezingen als de vleesgeworden anti-Verhofstadt. Verhofstadt herovert nu vele harten als de anti-Leterme. Hoe langer Verhofstadt III duurt, hoe erger voor CD&V/N-VA.”

En het absolute rampscenario is dat de Franstaligen gewoon ‘non’ blijven zeggen, zelfs tegen iets wat in de verste verte nog niet op een grondige staatshervorming lijkt. Nieuwe verkiezingen dan maar? “Neen, laat maar”, vertolkt Segers wat leeft in CD&V-rangen, “want Yves Leterme haalt nooit meer 800.000 stemmen”… U ziet hoe de kaarten liggen. Verkiezingen of niet, het worden nog boeiende weken en maanden.


(overgenomen van de webstek van Vlaams Belang)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuilnis



Het ambitieuze Antwerpen streeft al lang naar de begerenswaardige titel : "De vuilste stad van het land".  Vele politici, te beginnen met Frans Detiège (de vader van Leona), Mieke Vogels (de moeder van het afval-sorteren), Edwin Pairon (geen nageslacht, zelf een wezenkind)) hebben het afvalprobleem laten verzieken.  Het gewicht van de vette os bepalen met een juweliersweegschaaltje lukt evenmin.

Ik denk dat we ditmaal met de gewezen socialistische vakbondsman, Lauwers, dé trofee binnen handbereik hebben.  Antwerpen begint dankzij vele smerige buurten die naar mekaar toeschuiven op één grauw afvalstort te lijken.  In plaats van vrolijke kerstverlichting en dito - versiering hadden we dit jaar enorme hopen afval in de straten.  De kleurige plasticzakken verlenen ook een feestelijk aspect  aan de straten. Kerstmis is trouwens een christelijk feest met heidense inslag en veel westerse decadentie ; we moeten er ons op voorbereiden met die flauwe kul te stoppen om bepaalde bevolkingsgroepen niet voor het hoofd te stoten.  Juist ?

Tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad deze week heeft het gestormd.  De liberalen en de CD&V/N-VA die alle drie deel uitmaken van de meerheid vroegen o doppers op te vorderen om de stad schoon te vegen.

Dat zag Lauwers eigenlijk wel zitten : op die manier is zijn personeelsprobleem opgelost.  En geef toe : verplichte tewerkstelling is toch de ultieme droom van elke socialist. Bij voorkeur politieke tegenstanders in aangepast werkplunje de straat opsturen onder gemitrailleerde bewaking van frisse jongens en meisjes met een rode armband. 

Helaas, Antwerpen zou dan zeker zijn titel van vuilste stad mislopen.

"De problemen zijn zo complex dat wij een bekwaam manager eisen die letterlijk en figuurlijk de boel opruimt" verkondigde Filip Dewinter.  "De speeltijd voor Lauwers is voorbij" Deze stad is op vlak van afval het slachtoffer van verpolitiekte personeelsproblemen, syndicale  dwarsdrijverijen en onmogelijke communicatie met de talloze vreemdelingen die de taal niet kennen  en niet begrijpen wat van hen verlangd wordt.  De stugge onkunde van Lauwers en Janssens zal de zaak niet verbeteren.

Wil u even met ons nadenken over het volgende : "elke reacties zouden er gegeven zijn in de media en bij de linkse 0000 mocht Vlaams Belang voorgesteld hebben om werklozen in te schakelen bij de opruiming van de afvalbergen ?"

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische problemen



Het ingeven van berichten wordt even verstoord vanmorgen omdat er nieuwe toepassingen aangeboden worden.  Berichten ingeven per e-mail behoort nu tot de mogelijkheden.  Seniorennet lijkt soms erg op Wondernet, dit alles om u beter te dienen. Inmiddels verdwijnen er  klaarstaande teksten langs de gebruikelijke weg voor oude mensjes.  Dat is helemaal niet erg : we schudden wat anders uit de mouw.  Fotootje ?



Op wandel in de stad van Allah.
(dit is een test-ingave)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De samenleving verandert snel



De samenleving verandert snel.  Zeg dat wel.

De Lage Landen zijn zich aan het omhoog werken tot de status van Hoge Landen.  Onze jeugd neemt de fakkel over. Al is het soms om de joint aan te steken.

Jonge mensen van 10-12 jaar spelen poker voor geld. Wie had zulke vooruitgang durven bedenken twintig jaar geleden ?

De fijne voedselketen Mc Donalds zal diploma's afleveren, equivalenten van volledig middelbaar onderwijs.  De Britse premier en zijn regeringsmaten zijn door het dolle heen van enthousiasme.  Oxford, Cambridge, eat your heart, old Mac Donald's here ! 

Gezien de goede contacten tussen de socialisten, premier Gordon  Brown en onze Frank Vandenbroucke (die in Oxford is gaan bijstuderen na zijn verbrande voorzitterschap bij de Socialistische Partij) zal het niet lang meer duren, of ook Vlaamse jongeren kunnen hun diploma ophalen bij de hamburgerspecialist. Of bij Blokker, Carrefour, C& A, Lidl, Zeeman, 't Kruidvat, GB-Quick enz.

De vooruitgang ten bate, de beschaving ter ere.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zwarte parel van Lucien


Zeg niet dat het leven voorbij is na je pensioen : de ontdekkingstocht loopt ononderbroken verder, zonder  gezeur over "geen tijd".  Ongehinderd, recht op het doel af en scoren maar.

Neem nu de krasse Lucien uit Brussel met de verheugende leeftijd van 69 jaar.  Zijn vriendin zet hem aan de deur maar hij mag wel zijn internetaansluiting behouden.  Wat heeft een ontslagen minnaar anders nodig om op zoek te gaan naar liefde, genegenheid, kennis en "uitdagingen" dan het wijdverspreide internet ?

Zo gezegd, zo gedaan.

Lucien probeert, dringt aan, forceert, geeft lappen op zijn top en loopt eindelijk in Dakar, de hoofdstad van het mooie Afrikaanse Senegal, zijn zwarte parel tegen het lijf met de hemelse naam : Angela (een verre verwante van Angeltjes).  Lucien de ket stapt het vliegtuig in om na te gaan of er geen nepvrouwtje over zijn pc-scherm danste, want hij heeft het zwaar te pakken.  Angela is beschaafd, spreekt keurig Engels, ze ontwerpt kleding, en ze heeft Lucien in haar ban. 



Dit is niet Angela, maar ze zou het kunnen zijn

Op het vliegveld wacht de zwarte Julia keurig haar ietwat oudere Romeo op en  zoals het hoort bij een fatsoenlijke dame, in gezelschap van haar broer.  Het trio trekt naar een appartement en daar wordt Lucien tot zijn grote verbazing vastgebonden op een stoel, bijgemept en hij maakt kennis met de donkere zijde van de Afrikaanse vrolijkheid.  De zoon van Lucien wordt opgetrommeld per moderne mobiel met de mededeling anderhalf miljoen euro af te dokken voor papa.  Tijdens die commerciële onderhandelingen wordt Lucien grondig afgetroefd zodat er geluiden uitkomen, om de zoon aan te porren tot vlugge cash-vereffening.

Na enkele dagen is de politie er achter gekomen wat er aan de hand is, dankzij alerte reacties van de zoon en Lucien is bevrijd geworden.  Happy end.

En wat is de les uit dit verhaal ?  Dat ouwe gekken zich beter bzighouden met  patience te spelen op hun pc of een blogje te openen in plaats van op zoek te gaan naar  zwarte, witte of gele parels.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=6U1N6EEG

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansk Muslim Parti (door Gandalf)





De Deense Moslimpartij (DAMP) kondigt op haar site de spoedige overname door de islam van Denemarken aan. De partij streeft er naar zoveel mogelijk moslims in het parlement te krijgen. In Denemarken wonen 700.000 moslims. Samen zijn zij goed voor ongeveer 60 zetels, dat is een derde deel van het totale aantal parlementszetels.
De partij ontvouwt het volgende scenario: direct nadat Turkije lid is geworden van Europa, kunnen 1 miljoen Turkse moslims naar Denemarken komen en zorgen voor voldoende politieke macht.
De partij waarschuwt op de website dat wanneer moslims slecht worden behandeld, dit tot onlusten zal leiden. Verder stelt de DAMP-site: ‘veel Denen vinden het nog vreemd, maar we kunnen jullie verzekeren dat met een moslim regering in Denemarken alles beter zal gaan: geen drugs en misdaad meer, maar vrede en menselijkheid in plaats van onzedigheid en uitholling van de mensenrechten. Denemarken wordt het eerste moslimland van Europa’.
Bron :
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/1637
en :
Website Dansk Muslim Party (DAMP)
.

Gandalf




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!