Angeltjes
16-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De godsdienst van de vrede verbiedt chauffeuses.

 

Zo maar aan het water zitten, is dat toegelaten ?

De politie van het Prachtland  Saudi-Arabië jaagt op vrouwen die  achter het stuur van een auto gaan zitten. De nieuwssite Sabq meldde  dat agenten in de havenstad Djedda een vrouw tot stoppen dwongen en arresteerden. 

De sloerie had de wetten van de keraan overtreden. Nogal wiedes, ten tijde van Mohammed bestonden er geen auto's, die zijn pas veel later uitgevonden door de Arabieren en aanverwanten zoals iedereen weet. Want eerst was er de olie en toen moest er vanzelfsprekend iets gevonden om de olie te laten renderen. En de wetenschappelijk streng gevormde uitvinders van de buikendans, de pit in de pruim en nog veel meer, besloten toen een vierwielige kameel uit te vinden die langs achteren gevuld kan worden met benzine. Je moet er maar op komen.

De agenten omringden de auto van de vrouw met vier patrouillewagens, na een tip van een man die de vrouw had zien rondrijden. Ze werd tijdens de rit begeleid door een broer. Die zal het ook geweten, de verrader.

Gisteren werden ook al vier chauffeuses gearresteerd.  Het zal nog niet zijn, zeker. Wij zullen eens aan de VB-fractieleidster in de senaat, de knappe blonde met de schoonheidsvlek, Anke van Dermeersch vragen, wat zij ervan vindt om deze prachtmaatregel zo snel mogelijk alhier in te voeren. En doet er ineens de besnijdenis ook maar bij.

Bron : Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag POLL : stellingen Freddy Van Gaever

 

Bent u het eens met de stellingen van Freddy Van Gaever vervat in de toespraak van Elio 2 ?

Eindstand zaterdag 15.10.11 om 22 uur :


Ja  95 % (141)
Neen  3 % (5)
Ik onthoud mij  2 % (3)

Totaal aantal stemmen: 149


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawine naturalisatie-aanvragen in het parlement houdt aan

 
   Bij de aanvang van het parlementaire jaar nemen de werkzaamheden van de commissies opnieuw hun aanvang, zo ook voor de Commissie voor de Naturalisaties.

Niettegenstaande de voorgaande debatten en stoere verklaringen van CD&V, N-VA, Open VLD en SP.a om de nationaliteitswetgeving grondig aan te passen en te verstrengen, laten de resultaten inzake de parlementaire werkzaamheden in de commissie voor Justitie op zich wachten. Sinds juni 2010 werd daarover geen enkele vooruitgang geboekt.

Intussen zwelt de lawine van lopende en nieuwe naturalisatiedossiers alsmaar aan. Uit cijfers van de dienst voor de Naturalisaties blijkt dat de afgelopen 17 maanden 18.697 aanvragen werden ontvangen. In 2011 werden tot eind september al 9.621 aanvragen tot naturalisatie ontvangen.

Als men een overzicht maakt van het aantal dossiers dan komt men aan 41.089 dossiers die momenteel in de commissie voor de Naturalisaties wachten om verder verwerkt te worden.

Als we een opdeling maken naar de taal waarin de aanvraag werd gedaan, stellen we vast dat 60% van de aanvragen in het Frans gebeuren en 40% in het Nederlands. Onnodig om te vermelden dat daarvan ongetwijfeld een groot gedeelte vanuit Brussel komt. In de praktijk blijkt immers die hele naturalisatieprocedure een verfransingsmachine te zijn, zeker in Vlaams-Brabant.

Hagen Goyvaerts Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sirtaki van de Griekse dankbaarheid

 

 Bedankt
Bedankt
Allemaal erg bedankt
Bedankt
Bedankt
Allemaal erg bedankt
Bedankt
Allemaal erg bedankt
Allemaal erg bedankt
Allemaal bedankt dat jullie Griekenland nu willen steunen
Fijn dat wij nu even financieel op jullie mogen leunen
110 miljard gaan jullie met z'n allen aan ons lenen
110 miljard, want ja bij ons was het ineens verdwenen
Het ging zo snel, het is zo moeilijk om het te te verklaren
Ja heel misschien komt het door die corrupte ambtenaren
Zij hebben ons geld zonder pardon over de balk gesmeten
Dat terwijl wij Grieken nietsvermoedend onze gyros vreten
Maar ja, wij zijn onschuldig, want wij konden het niet weten

Maakt u zich geen zorgen over alle wilde spookverhalen
Dat wij jullie lening never nooit meer kunnen terugbetalen
Tuurlijk, 110 miljard dat krijg je terug, dat is een schijntje
Wij zijn niet corrupt we houden mensen heus niet aan het lijntje
O ja dat zijn we wel nou hahahahahaha geintje
Wij hebben jarenlang zonder problemen kunnen graaien
Maar wees gerust hoor mensen, wij gaan jullie heus niet naaien
Naaien op z'n Grieks u weet wat wij daarmee bedoelen
Lekker in de kont, zo hard dat je het wekenlang blijft voelen
Goed, ik dwaal af, ik moet me even blijven concentreren
Had ik al gezegd dat wij de hulp van jullie echt waarderen
Zo lief dat jullie met z'n allen onze schuld betalen
Wij snappen best dat jullie and're landen daarvan balen
En daarom wil ik namens alle Grieken hier herhalen:

Bedankt
Bedankt
Jongens ontzettend bedankt
Bedankt, duitsland 22,4 miljard
Bedankt , Frankrijk 16,8 miljard
Jeetje ontzettend bedankt, Spanje 9,8 miljard
Bedankt, Nederland 4,7 miljard
En dat voor zo een klein land
Allemaal erg bedankt

Wij Grieken zijn het nu een keertje zat
Wij Grieken worden teveel onderschat
Vergeet niet, wij zijn toch de bakermat
Maar alles heeft men al van ons gejat

Wij Grieken zijn het nu een keertje zat
Wij Grieken worden teveel onderschat
Vergeet niet, wij zijn toch de bakermat
Maar alles heeft men al van ons gejat
Wij Grieken willen nu ook wel es wat
Want alles hebben jullie al gejat

Want de democratie dat hebben jullie wel van ons
En het rechtssysteem, nou dat hebben jullie wel van ons
En de homosex, nou dat hebben jullie ook van ons
Charisteas, ja nou die mochten jullie houden

En de gyros, ja nou, die hebben jullie wel van ons
En souvlaki, nou ja, dat hebben jullie ook van ons, raki
dat hebben jullie ook van ons, en ouzo, hebben jullie ook van ons
en noem het allemaal maar op, muziek dat hebben jullie ook van ons
cultuur dat hebben jullie ook van ons, theater, allemaal van ons
Porno, dat is dus ook door ons bedacht, zonder ons was er helemaal geen sex
en zeker weten niet anaal, alles komt uit het mooie Griekenland
Maar niemand die ons eens een keer bedankt, dus werd het wel een keertje tijd
Dus die 110 miljard hebben wij gewoon verdiend
Lekker puhuh, want ja we hebben het gewoon verdiend
Alle and're landen - staan nu in hun nakie
Maar alle Grieken dansen vrolijk de sirtaki!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeens tuig verrijkt Vlaanderen

 

 

ANTWERPEN - Op het assisenproces over een reeks gewelddadige overvallen op bejaarden zijn de vier beklaagden door de jury schuldig bevonden over de hele lijn. De vier Roemenen stonden terecht voor roofmoord en de gewelddadige overvallen op bejaarden en een homoseksuele man. De slachtoffers werden achtervolgd naar hun woning en daar in elkaar geslagen en beroofd van hun geld en juwelen.

De gezworenen vonden het bewezen dat de Roemenen zich in wisselende samenstelling schuldig maakten aan de roofmoord op Christiana Van den Eynde (73) en de gewelddadige overvallen op Robert Van Looveren (67), Clara De Soete (87), Frans Van Genechten (83), Anna Tutelaars (95) en een onbekend gebleven homoseksuele man. De jury oordeelde ook dat de vier een bende hadden gevormd.

Maandag volgt de strafmaat. Dumitru en Stelian riskeren levenslang, Andrei en Hegedus-Petru twintig tot dertig jaar opsluiting.

Roofmoord

Dumitru gaf toe dat hij de vijf bejaarden had geslagen en beroofd, maar ontkende dat hij Christiana Van den Eynde (73) dood wilde. De oude vrouw werd zo zwaar toegetakeld dat ze nooit meer ontwaakte uit haar coma en anderhalve maand later overleed. Door het gebruikte geweld vond de jury het bewezen dat hij het slachtoffer wilde uitschakelen om te vermijden dat ze hem later zou herkennen en om de diefstal van haar juwelen te vergemakkelijken.

Stelian was volgens de jury mededader aan de roofmoord, ook al heeft hij dat - en alle andere feiten - altijd ontkend. Uit de afgeluisterde gesprekken in het cellenblok bleek duidelijk zijn deelname aan de feiten. Hij had haar mee uitgekozen en achtervolgd en had ook minstens op uitkijk gestaan, waardoor hij onmisbare hulp verleende. Hetzelfde gold voor zijn betrokkenheid bij de overvallen op Robert Van Looveren (67) en Frans Van Genechten (83).

Ongeloofwaardig

Andrei ontkende dat hij samen met Dumitru Clara De Soete (87) had overvallen. Hij beweerde dat hij op de bus was blijven zitten, maar dat vond de jury ongeloofwaardig. Ze hadden immers op voorhand afgesproken om iemand te overvallen en hij had haar juwelen verkocht. Ook uit de afgeluisterde gesprekken blijkt zijn betrokkenheid.
Hegedus-Petru bekende dat hij samen met Dumitru Anna Tutelaars (95) had overvallen. Hij en Andrei hadden tot slot ook een homoseksuele man geslagen en beroofd.

Bende

De jury vond het ook bewezen dat de vier als een bende hadden geopereerd. Ze hanteerden immers altijd dezelfde werkwijze: ze volgden de bejaarden via het openbaar vervoer waarna ze hen overvielen in hun woning of op weg daarnaar toe.

Er waren altijd twee daders: iemand pleegde de feiten, de andere deed mee of stond op uitkijk. Het slachtoffer werd telkens hard geslagen om ongestoord hun geld en juwelen te kunnen stelen en om niet herkend te worden. De buit werd achteraf verdeeld. De vier hadden ook hun verklaringen op elkaar afgestemd en Dumitru werd opgedragen om alle schuld op zich te nemen

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111014_168


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge Tentoonstelling : Vorstelijk Verzameld

 

 

De Gemäldegalerie van het Kunsthistorisches Museum in Wenen bezit één van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. Daarbinnen vormt de collectie kunst uit de Zuidelijke Nederlanden van de 15de tot de 17de eeuw één van de belangrijkste kernen. 54 topstukken uit deze kern worden uitgeleend aan het Groeningemuseum. Het gaat om werken die het Kunsthistorisches Museum zelden verlaten.

De kunstwerken werden door de eeuwen heen verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk. De vorsten hadden stuk voor stuk een neus voor kunst en een voorkeur voor de vroege Nederlanders. De collectie die zij door de eeuwen heen verzamelden omvatten onder andere werken van Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Michiel Sittow, Juan de Flandes, Jan Gossaert, Joos van Cleve, Joachim Patinir, Hiëronymus Bosch en Pieter Bruegel de Oude. In de 18de eeuw werden de verzamelingen samengevoegd en zo ontstond de collectie van de Weense Gemäldegalerie.
De meeste van de genoemde kunstenaars hebben een nauwe band met Brugge en zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Groeningemuseum. Toch vormen de bruiklenen uit het Kunsthistorisches Museum een belangrijke versterking van de Groeningecollectie. Allereerst zijn er de portretten. Uitzonderlijk wordt het portret van de goudsmid Jan de Leeuw van Jan van Eyck in Brugge getoond en vormt zodoende een interessante aanvulling op het Portret van Margaretha van Eyck en Madonna met kanunnik Joris van der Paele (Groeningemuseum, Brugge). Een tweede portret van de hand van Gerard David toont eveneens een goudsmid en is één van de twee portretten die van deze kunstenaar over zijn. Naast de monumentale werken van David die permanent in het Groeningemuseum worden getoond, toont dit een interessant en verrassend aspect van Davids kunst. Daarnaast worden ook portretten van Jan Sanders van Hemessen, Jan Sittow, Frans Pourbus de Oude en Adriaen Thomasz Key getoond.
Een andere bekende Vlaamse primitief die vertegenwoordigd zal zijn is Hugo van der Goes. Het tweeluik met de zondeval en bewening is één van de kernstukken uit zijn oeuvre. Het diptiek, dat voor privé-devotie is gemaakt, toont Van der Goes’ kunnen ten top. Het werk kenmerkt zich door een grote verfijndheid. In het linkerluik is dit te herkennen in de nauwkeurige uitwerking van de bomen en planten, in het rechterluik door de krachtige emoties die gepaard gaan met de bewening van Jezus dode lichaam.
Van een hele andere aard zijn de zogenaamde ‘keukenstukken’ van Pieter Aertsen, Maerten van Cleve en Joachim Bueckelaer. In dit type kunstwerk wordt op de voorgrond allerlei eten in een keukeninterieur getoond en is op de achtergrond vaak een moraliserend thema afgebeeld. Dit genre dat erg populair was in de 16de eeuw in Antwerpen, was ongekend in Brugge. Het werd gekocht door de zelfbewust en rijke burgerij en is een kenmerkend voorbeeld van de specialisatie die er in de kunst op trad in de 16de eeuw.
Een ander voorbeeld van specialisatie is de landschapschilderkunst. Een selectie van landschapschilderijen toont hoe dit genre zich in de 16de eeuw ontwikkelt tot een zelfstandig genre. De reeks die start met Joachim Patinirs Het wonder van de heilige Catharina en eindigt met werk van David Vinckboons en een monumentaal werk van Joos de Momper toont de verschillende facetten van dit genre. Een absoluut hoogtepunt binnen deze reeks en binnen de tentoonstelling is de Zelfmoord van Saul van Pieter Bruegel de Oude. Het schilderij toont een prachtige vallei gezien vanaf een bergtop waarin twee vijandige legers op de flanken van de heuvels elkaar treffen. Het is geschilderd in een minutieuze stijl die doet denken aan miniatuurkunst; het toont Pieters hand in al zijn finesses.

http://www.brugge.be/internet/nl/musea/ExpoVorstelijkVerzameld.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn land is Vlaanderen - Renaat Veremans

 

 

Intro van de eerste Vlaams film "De Witte" uit 1934 gezongen door de bariton Alfo de Quick. Aansluitend enkele fragmenten met de tenor Jozef Sterkens. En de theatergangers herkennen ongetwijfeld ook Ida Wasserman en een jonge Germaine Loosveldt. Dank aan onze Vlaamse videoproducent Jef Sterkens, die een geweldige verzameling bezit.

Savat

 


15-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

Elke week plukken wij bij Het Oranje Theehuis van Savat één fragment weg om de liefhebbers te behagen en te lokken naar het elitaire maar inmooie schuiloord van Heer Savat. Vandaag is het Adriana Lecouvreur van Francesco Cilea met een drietal video's uit Royal Opera House London.

http://blog.seniorennet.be/savat/ 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 in 1958 tijdens de Expo

 

Het orkest van Willy Rockin en de zangeres Chris Sent. Wie herinnert zich deze artiesten nog ? De Vlaamse Televisie (NIR/BRT) bestond toen nauwelijks 5 jaar en tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 was er elke dag een uitzending, rechtstreeks vanop de Expo op de Heyzel.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaling bij onderhandelingen

 

 

 Deze vertaalster was denkelijk ook aanwezig tijdens de regeringsonderhandelingen in het land B.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : Pavarotti voor Nutella

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB met Beckham

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prosper van Langendonck (1862 - 1920)

 

Somtijds

Soms ben ik zwak, soms ben ik sterk.

Soms is het mij allemaal om ’t even.

Maar soms zou ik zelfs mijn eigen leven geven,

Dan vliegt mij ’t herte op Jouw Vlerck.

 

Soms ben ik moe, soms ben ik fit.

Soms is de strijd al in mij gestreden.

Maar soms heb ik U om nieuwe kracht gebeden,

Dan klauwt de Leeuw die in mij zit.

 

Soms ben ik ruw, soms ben ik lief.

Soms staat de wanhoop tot aan mijn lippen.

Maar soms, heel soms, wil ik zachtjes binnen glippen,

Dan stuwt mij ’t Lot, die laatste Dief.

.

Prosper Van Langendonck

.

Prosper van Langendonck in 1907

Prosper van Langendonck werd op 15 maart 1862 in Brussel geboren. Hij studeerde wijsbegeerte en letteren, maar moest de studie wegens familiale omstandigheden stoppen. Hij werd beambte bij het ministerie van Justitie (1888-1898) en werkte daarna als vertaler bij de Kamer van Volks-vertegenwoordigers (1899-1918). Vanaf 1890 begon zijn erfelijke schizofrenie zich te manifesteren. Ondanks deze handicap trouwde hij in 1899 met Adèle Wouters. Hun huwelijk bleef kinderloos. In 1918 moest hij wegens geestesziekte ontslag nemen. Hij stierf krankzinning in een Brussels hospitaal op 7 november 1920.Van Langendonck richtte in 1893 samen met August Vermeylen, Cyriel Buysse en Emmanuel de Bom het tijdschrift "Van nu en straks" op. Hij speelde een belangrijke rol in de vernieuwing van de Vlaamse letterkunde, in het bijzonder door zijn essay "De herleving der Vlaamse poëzie" (1894).Zijn eigen werk werd behalve door het katholicisme vooral beïnvloed door zijn liefde voor de natuur en zijn "weltschmerz".Naast zijn artikels in "Van nu en straks" schreef hij ook essays en kritieken in "Nederlandse Dicht- en Kunsthalle". Verder werkte hij mee aan het tijdschrift "Vlaanderen". Hij liet slechts één dichtbundel uitgeven, namelijk "Verzen" (1900).
(Prosper van Langendonck heeft een naamgenoot (1856 - 1935) die toneelstukken schreef en socialistisch volksvertegenwoordiger was voor het arrondissement Leuven van 1900 tot 1911).

 


14-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Vlinderpaleis

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 13 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rien ne va plus

Bericht:
De speeltijd is over. Het 450-dagen-gedrocht is een feit.
Nu wordt het serieus en de groene communisten gaan het geweten hebben. Op zeker ogenblik werd er geopteerd voor het postje van Reynders. Heeft dat den Elio kopschuw gemaakt of spelen hier "hogere belangen" ? Onvoorwaardelijke steun weggestuurd ? Ik krijg er een vieze smaak van in de mond. Waarom ? Het schizofrene in het politieke gedoe sluit niets uit en daarom verwacht ook ik dat er links of rechts wel wat ligt te blinken. Zoiets als het vervangen van de groene reizende ambassadeur uit Turnhout .
Dankbaarheid kent immers geen grenzen.
Er werd niet alleen, zogezegd, gevolg gegeven aan de wensen van Tjeven en de paleis-blauwen, mmmmaaar , en passant, werd de franstalige meerderheid een feit. Als dat niet gevierd en beloond mag worden . Daarom herhaal ik: onvoorwaardelijke trouw = voor wat, hoort wat. Wedden ?
Wie leeft zal zien.
Met vriendelijke groeten,

Daniel.

*****

Exit Groenen maar terug binnen langs 't keldergat?

Bericht:
Is het al iemand opgevallen dat bij het wegkeilen van de Groenen door EDR, zoals een papieren zakdoekje in een pedaalemmer, er zowel bij de Groenen, bij Ecolo en bij de in verzamelde slagorde regime-pers hierover zeer weinig commotie werd gemaakt? Als er iemand van VB nog maar de intentie heeft iets te zeggen wordt dat voorpagina-nieuws, als een partij die weken mee heeft onderhandeld over een ' communautair akkoord ' stank voor dank krijgt, blijft het water van de mediavijver spiegelglad. Ik hoop lang genoeg te mogen leven om in de memoires van de protagonisten te kunnen lezen welke deals er vandaag werkelijk gemaakt werden om de Vlamingen voor decennia weer eens in de vergeethoek te duwen. Niets in dit land is dus wat het lijkt !
Uit sympathii  - Dominique
 
PS : wedden dat de volgende episode in deze volksverlakkerij het aftreden van Albert zal zijn nu EDR er voor gezorgd heeft dat de monarchie voor decennia buiten schootsafstand van de Vlamingen is gehaald! Albert,Lippens, Davignon en de haute finance liggen nu al te rollebollen van plezier in het optrekje van Albert in Ciergnon !

*****

Wie vrede wil, bereidt zich voor op de oorlog

 

Geschiedenis voor eencelligen, gebracht in de enige omgeving die ze kennen en vertrouwen, waar zelfs politici-bankiers zich onder het gepeupel mengen als blijk van solidariteit. Een leuke poging maar het zal niet veel uithalen. Brood en spelen, in die fase zitten we volop, verdeel en heers, is van start gegaan en de ratten verlaten het schip dat ze laten rotten hebben. Voor de Niveanen onder ons : si vis pacem, para bellum.

Stradi

 

 

 

*****

Trappist van het klooster te Westvleteren.
 
Ik vind het sneu dat de monniken hun trappist in een warenhuis moeten aanbieden om de lasten / heropbouw van het klooster, te financieren.
Ik hoop dat dit maar tijdelijk zal zijn en men geen contract voor de rest van het leven zal hebben getekend, want ik weiger om mijn trappist in de Colruyt te gaan kopen! Véél van de charme zal verloren gaan, want zó is de mens: als hij/zij iets níet gemakkelijk kan verkrijgen, dan moet hij/zij het per se hebben, al kost het nóg zoveel moeite! En nu het gemakkelijk zal gaan, zal veel van de mythe, verbonden aan het klooster, teloor gaan. En de omgeving is daar zó mooi, er heerst daar zó'n rust, dat Antwerpenaren ( haha!!) er jaloers op mogen zijn!!
Gelukkig leven de monniken niet ver van mijn bed, en zal ik getrouw m'n trappist gaan ophalen aan de poort van het klooster! Door míjn aankopen ( niet bij Colruyt) zullen de paterkens geen schade lijden, mijn oplage is maar miniem!

Christina

*****

Men zegge het voort

Bericht:
Geachte,

De oplossing zoals u die opgeeft is een oplossing waar elke gewone hardwerkende mens zich kan in vinden en van droomt maar helaas houdt deze oplossing geen rekening met de niets ontziende zakkenvullers die hun eigen kinderen zouden verkopen om toch maar aan een ministerpostje te geraken.
Dat er geen geld meer voorhanden is, dat is zeker niet hun probleem ze komen het wel uit de zakken halen van de werkende mens.

42 jaar hebben mijn echtgenote en ikzelf gewerkt. Iedere maand werd er van ons loon veel afgehouden en dan moesten wij 1 keer per jaar nog eens een extra bijbetalen, want genoeg hebben ze nooit die ... Nu we met pensioen zijn, blijven ze ons uitwringen.

Voor de oplossing zoals u ze geeft is eigenlijk niet veel nodig enkel wat moed en een beetje redelijk verstand, maar ja dat is wat nu juist ontbreekt bij zij die zogezegd in onze naam handelen.

Ik word er gewoon ziek van (hoop dat het niet gebeurt, want dat kost ook weer een boel geld, want ik heb gewerkt dus dan moet ik maar betalen).

In ieder geval ik blijf er de moed inhouden en hoop dat op een dag het misschien zal veranderen zodat mijn kleinkinderen nog gelukkig door het leven kunnen gaan.

Groetjes

Pieter

*****

Telraam voor Freddy 
Bericht:
"400 miljard BEF of 10.000.000 Euro"...
Is dat geen abuus dat nie juust is? Naar mijn bescheiden mening is 400 miljard BEF nog altijd 10.000.000.000 Euro... Denk ik toch...

Ludo

NvdR : werd gecorrigeerd. Dank je

*****

Geen onderwerp...

Bericht:
Geen onderwerp omdat er zoveel zijn, en ik door de bomen het bos niet meer zie! Ik mis het plezante en satirische van vroeger, en ben zo'n beetje het noorden kwijtgeraakt!
Men kan geen data meer zien, noch virtueel in contact komen met de anderen. het karakter van de blog is zoek, en ik eveneens!!  Spijtig, maar het is al goed dat Ray terug is!

MVG Christina

*****

perfect in verhouding !

Bericht:
Gelezen , die ruil van militairen ? ....nu bevestigen ze het zelf..."een" Israelische soldaat heeft een tegenwaarde van duizend Hamassers...Allah is groot.

René 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-Jongeren, geweerd door Vlaams Jeugdraad, bijten van zich af

 

 

Barbara Pas, de actieve VBJ-voorzitster

Vlaamse Jeugdraad hult zich in onschuld

14 oktober 2011
In een reactie op ons persbericht laat de Vlaamse Jeugdraad weten dat iedereen welkom is op haar jongerencongres om zijn mening vanuit het publiek te laten horen. Welwel, het officiële jeugdadvies orgaan van de Vlaamse Gemeenschap dat ons niet weigert als toeschouwer. Het zou er nog aan moeten mankeren, denken we dan. Maar daarmee is het probleem natuurlijk niet van de baan.

Ons protest gaat natuurlijk om iets heel anders, namelijk om het feit dat we naast de jongerenvoorzitters van sp.a, Open VLD, Groen!, N-Va en CD&V niet mogen deelnemen aan het panel. Daarvoor geeft de Vlaams Jeugdraad als argument op dat ze “ervoor kozen om een beperkt aantal jeugdorganisaties aan te spreken die erkend worden binnen het decreet van 18 juli 2008 houdende het voeren van een Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid”. Een flauw excuus, ze weten bij de Vlaamse jeugdraad immers evengoed als wij dat het momenteel, in afwachting van een nieuw decreet, onmogelijk is om een erkenning aan te vragen.

Dat het decreet van 2008 als drogreden wordt aangehaald is duidelijk. Ook vóór 2008 maakte de Vlaamse Jeugdraad er immers een punt van om VBJ keer op keer buitenspel te zetten. Het grote verschil is dat de Vlaams Jeugdraad er toen nog openlijk voor uitkwam dat het weigeren van VBJ een bewuste keuze is. “De Vlaamse Jeugdraad vindt dat de missie van VBJ haaks staat op haar eigen missie en beschouwde het ethisch dan ook niet verantwoord om VBJ uit te nodigen” kregen we in dit voorbeeld als verklaring.

We betreuren dat er in al die jaren niets gewijzigd is aan deze ondemocratische en discriminerende houding. Als de organisatie niet terugkomt op haar beslissing om VBJ niet actief te laten deelnemen aan het panel, zullen gepaste acties volgen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio met zijn sextet op zoek naar 10 miljard euri

 

Elio Di Rupo zal met zijn sextet (SP.A, PS, CDH, CD&V, Open VLD en MR) een begroting voor 2012 opstellen die  een tekort moet wergwerken van 10 miljard euri.  Besparen op de uitgaven of de inkomsten verhogen, dat is een maatschappelijke keuze en het staat nu reeds vast, dat de Franstaligen uiteraard opteren voor een behoud van het uitgavenbeleid dat niet minder zal zijn dan de voorbije jaren.  De twee Vlaamse zogenaamd rechtse partijen (Open Vld en laat-me-niet-lachen, CD&V) hebben nog een prijs te betalen voor het wegsturen van de boomknuffelaars, dus hun mogelijke protesten tegen nieuwe aanslagen op de gelden en bezittingen van de burgers, zullen nauwelijks aan bod komen. 

Op 17 oktober moest de belgische regering, als een trouwe vazal, aan de Europese Commissie de begroting 2012 aanbieden met een toegelaten tekort van 3%. Volgens minister Vanhengel  van lopende zaken kan het zelfs 2,7% worden, maar die man is niet voor niets gedurende jaren de woordvoerder van de molenwiekende Baron von Münchausen, Guynokkio geweest. Het land B kreeg genadig van de Commissie enige uitstel om zijn roversbegroting voor te leggen.

Het is nog niet alles. Want over migratie en asiel zal ook een woordje gepraat worden.  Daar maken wij ons evenmin weinig illusies over. Het partijen-sextet heeft nooit uitgeblonken door moedige beslissingen of stellingnames in het verleden. Wel integendeel : als puntje bij paaltje komt, durft men nooit te raken aan de essentie van dit gigantische probleem.  De grenzen blijven open, het land B blijft zich koesteren in zijn rol van OCMW-toevluchtsoord van de ganse weireld. De burgers worden gerold, worden aangepord om af te dokken en als zij kritiek uiten, worden ze weggezet als xenofobe racisten. 

Wil men de migratie aanpakken, dan is er slechts één valabele oplossing : grenzen dicht, koppen tellen, en wat hier niet thuishoort, zonder liflafjes over de grens zetten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu eigenlijk een *badbank* ?

 

Nu begrijpen we het, dankzij Studio Rony

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Terug naar het bos

 

Geachte redactie,

Wat er zat aan te komen, is gebeurd !  De groene jongen die de tenen en het "calçonneke" van Elio dagelijks schoonmaakte met de hoop en de bedoeling een leuk postje te bemachtigen,  is eraan voor de moeite.

Gisteren viel het verdict : terug naar het bos. Zoveel dagen hondstrouw aan de voeten van baasje Elio gelegen, steeds keurig zijn wensen uitgedragen, nooit tegengeblaft, altijd content geweest met de resten van een flinke vette kluif die eerst door Elio en co afgeknabbeld werden, niks in ruil, juist een merci et au revoir.

Om zot van te worden! Ik ben gezien, zei W. Van Besien en dit mede door de schuld van de blauwe stekkertrekker die geen spinazie lustte op zijn bord, de vieze egoïst.  Ook die tjeventutter was ons niet welgezind en zag liever onze hielen dan ons tenen. Nu vliegen we terug naar het oppositiekot, snik-snik.

Hahaha, ik heb er van genoten. De "createurs" van het cordon sanitaire komen weeral niet van de grond en mogen het decor bevolken. Goed zo, mijn dag kan niet meer stuk.

Allez Wouterke, start uw Mazda vehikel maar en ga wat mokken in het groene struikgewas.

Doeiiiii - Senior
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!