Angeltjes
02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Biden door Clark Kent (Het Vrije Volk)

 

 

Obama’s keuze voor senator Joe Biden als running-mate wordt gemotiveerd met de ervaring die Joe Biden op het gebied van buitenlandse politiek zou hebben. Hij moet Obama’s zwakte op dat gebied compenseren. Jammer voor Obama, maar Joe Biden is niet de buitenlands-politieke expert waar sommigen hem voor aanzien.


Toen Rusland Georgië binnenviel toonde John McCain het leiderschap dat je van een toekomstig president van de Verenigde Staten mag verwachten. Obama lag ondertussen lekker te luieren op het strand van Hawaï. Dit deed de campagne van Obama voor het presidentschap geen goed, dus schoof hij Joe Biden naar voren als kandidaat vice-president.
 
Joe Biden zou volgens Obama en zijn campagnemedewerkers de broodnodige ervaring op het gebied van buitenlandse politiek en nationale veiligheid inbrengen die Obama zelf moet ontberen. Helaas geldt Joe Biden uitsluitend in centrum-linkse kringen in Washington als een expert op het gebied van buitenlandse politiek. In werkelijkheid heeft hij op dit zo belangrijke terrein de plank vaak misgeslagen.
 
Daarnaast heeft Joe Biden een heel andere kijk op de Amerikaanse invasie in Irak dan Obama zelf. Veel argumenten van Joe Biden voor de invasie zijn m.i. overtuigend en steekhoudend. Het probleem is echter wel dat Obama zich opwerpt als de kandidaat die de reputatie van Amerika in de wereld weer zal herstellen, omdat hij tegen de invasie in Irak was. De argumenten die Joe Biden voor de invasie aandraagt ondermijnen zo één van de pijlers van Obama’s campagne.
 
John McCains reputatie als buitenlands-politieke expert heeft hij o.a. te danken aan zijn zeer vroege steun voor de inzet van extra troepen in Irak en het voeren van een echte contra-insurgency-strategie. Deze strategie heeft al Qaeda in Irak verslagen en het land grotendeels gepacificeerd. Joe Biden echter, was tegen de ‘surge’. Hij verklaarde dat het een tragische vergissing was toen de ‘surge’ werd aangekondigd. Later, toen duidelijk was dat de ‘surge’ zijn vruchten begon af te werpen, verklaarde Joe Biden dat de ‘surge’ was mislukt.
 
Zijn grootste blunder was een voorstel om Irak op te delen in drie ministaatjes naar etnische en religieuze scheidslijnen. Dit idee viel in Irak niet in goede aarde, Obama’s keuze voor Joe Biden als kandidaat vice-president evenmin. Hotair.com heeft nog meer over Joe Bidens ‘geniale plannetjes.
 
Enkele weken na de aanslagen van 11 september kwam Joe Biden met het voorstel om een cheque van 200 miljoen dollar naar Iran te sturen. Hij motiveerde dit krankzinnige voorstel door te verklaren dat Amerika de Arabische wereld moest laten zien dat het niet uit was op zijn vernietiging. Zijn medewerkers moesten uitleggen dat Iran niet Arabisch is en bovendien op nummer één staat van de lijst met landen die het terrorisme sponseren. Joe Biden luisterde echter niet meer, hij was al met het volgende onderwerp bezig.
 
Joe Biden is een typische blaaskaak. Voor hem is een hoorzitting van het Congres een gelegenheid om zijn eigen persoon in de schijnwerpers te zetten, niet om serieus in te gaan op het onderwerp dat op de agenda staat. Als de mensen maar denken dat de senator iets belangrijks te melden heeft.
 
Sommigen denken dat ook, en beschouwen Joe Biden inderdaad als een expert met verstand van buitenlandse politiek en nationale veiligheid. De enige reden dat zij dit denken is dat zij hun mening door anderen laten bepalen, in plaats van naar de feiten te kijken. In The Fountainhead worden dit soort mensen second handers genoemd.
 
Obama heeft Joe Biden als running mate gekozen omdat hij in centrum-linkse kringen in Washington als expert met kennis van buitenlandse politiek wordt beschouwd. Iemand die bij het establishment in goede aarde zal vallen.
 

Hiermee heeft Obama bewezen zelf ook een second hander te zijn.

@ www.hetvrijevolk.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onomstootbare bewijzen : ze is plat !

 

Het zullen enkel nog hardleerse ongelovigen en onwetenschappelijken zijn, die volhouden dat de aarde een  ronde bol is.  Wij hebben hieronder enkele onomstootbare bewijzen bij mekaar gezocht.  Druk ze af en duw ze onder de neuzen van de weifelaars en ontkenners. Op foto 1 ziet u dat de horizon een rechte streep is.  Mocht de aarde rond zijn, dan was de kim een gebogen stuk van de bol.  Bewijs twee : onvoorzichtige kapiteins donderen met hun schip de afgrond in, omdat zij weigeren rekening te houden met de rand rond de weireld. Navertellen kunnen ze het niet meer, de ongelukkigen, maar hun twijfel zal verdwenen zijn. Nog een bewijs vormt de derde afbeelding : we begrijpen ze niet goed, maar ze klopt als een bus. Tot slot een Engelstalig fragment dat we vonden bij de betrouwbare Brussels Journal. We hebben de tekst lichtjes gewijzigd om hem verstaanbaarder te maken voor iedereen.
  
 
 
  

Many Westerners to this day are convinced that the earth is flat.  All the civilizations that were exposed to the learning of the ancient Greeks – Europe, the Middle East and to some extent India – were aware of the fact that the earth is flat. Did none of the major civilizations of Eurasia believe that the earth was flat? Yes, the Chinese did. The general consensus among Chinese scholars well into the seventeenth century AD, more than two thousand years after the Greeks had demonstrated that the earth is flat, was that the earth is spherical. The error wasn't corrected until the Chinese were confronted with European astronomy

.http://www.brusselsjournal.com/node/3483


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prima vooruitzichten voor de begroting 2009

 

U bent dat niet gewend van ons maar we zeggen het eerlijk : wij hebben een zeer goede indruk (steeds gehad trouwens) van Luc Coene, die momenteel vicegouverneur is van de Nationale Bank.  We kennen de carrière van de man, zijn hondse trouw aan Guynokkio en de liberale partij maar ook de ernst en de kennis waarmee Coene zijn functie vervult. Het is  ongetwijfeld makkelijker rechtuit te spreken als een CD&V-er premier tracht te zijn dan onder een VLD-eerste-minister.  Wij zijn niet blind. 

Coene geeft in de Standaard een uitgebreid interview met zijn professionele visie als dienaar van het openbaar belang op de financiële en economische realiteiten waarin dit land verkeert. Niet alleen Leterme zal zich onbehaaglijk voelen bij de vaststellingen van de vicegouverneur maar ook Didier Reynders krijgt een zoveelste uppercut toegediend.  Die laat het echter niet aan zijn hart komen : Reynders is een man die de politiek ondergaat, de waarheid verhult en van oordeel is dat de euthanasie gepleegd op het vaderland nog best enkele eeuwen kan doorgaan : de patiënt is taai, lacht hij en hij spoedt zich naar de banken om alweer een volgende lening vast te leggen. 

Met de belastingontvangsten ziet het er niet goed uit, ook al beweert de minister van financiën het tegendeel. Het tekort op de begroting voor 2009 dat geraamd was op 0.8% van het bruto binnenlands product, zijnde 2.8 miljard euri (112 miljard frank) zou inmiddels uitlopen naar 1% of  3,5 miljard euri (140 miljard frank).  Dit niettegenstaande enkele maanden geleden de regering bij hoog en bij laag volhield dat de vooruitzichten van het officiële Planbureau dat ook in deze richting aan een oplopend tekort dacht, meewarig glimlachend van de tafel schoof.  Men wekte toen schaamteloos de indruk dat het Planbureau, ach een soort bezigheidstherapiebureau was. Van je eigen bazen moet je het wel hebben als je ambtenaar bent in dit onland.

Het gaat niet alleen om cijfers en om een verlies, beste uitgemolken belastingbetalers.  Uw centen verdwijnen in de diepe put en u hoopt vaagweg er iets van terug te zien onder de vorm van een beetje minder duur leven, een tiental euri hogere bestedingen per maand, een schone omgeving, want u wordt dagelijks om de oren gekletst dat u en u alleen verantwoordelijk bent voor de verloedering van "ons" milieu.   Laat het ons duidelijk zeggen voor het geval u het niet wist : het enige wat u  terug te zien krijgt, zijn de arrogante koppen van de ministers op uw televisiescherm. En als het meevalt treden zij tussen de twee avondjournaals in  nogmaals op in zogenaamde amusementsprogramma's, om de verzuring tegen te gaan en het regime te steunen.

De belastingen verhogen, is geen optie, zegt Coene.  Na Zweden kent het land B de hoogste taksdruk ter wereld. (De Zweden hebben tenminste de moed om hun grenzen dicht te houden).  Dat wil echter zeggen, dat er voor wat dan ook geen centen zijn,  geen injecties, geen initiatieven, geen beleid.  Bij de sociale loononderhandelingen over korte tijd zal dit gegeven een grote rem vormen op welk akkoord dan ook.  De wens van de werkgevers (half en half bijgetreden door het ACV) om het brutoloon te behouden en het nettoloon te verhogen, kan met deze begraven worden.  Deze operatie maakt enkel kans als de schatkist haar bijdragen voor de RSZ verhoogt.  Maar ook de kostenverlagingen voor bedrijven om hun concurrentiële positie te versoepelen, zijn uitgesloten. 

Zelfs op het bestaande beleid zal moet bezuinigd worden ...  De toekomst ziet er stralend uit.  En de democratische partijen (u kent ze) zullen er alles aan doen, om u  en de wereldeconomie verantwoordelijk te houden voor het failliet waar wij op af stevenen. Over één fundamentele oplossing weigert men zelfs na te denken.  Wij gelukkig niet, vandaar dat wij ons optimisme behouden.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een banaan ?

 

 

Bananenbed

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke redactievergadering

 

Zoals u zal gemerkt hebben, waren wij gisteren een hele tijd onbereikbaar en werden er geen reacties verwijderd noch gecensureerd. Iets wat wij ten zeerste betreuren en we beloven dat het niet vaak meer zal gebeuren.

Soms dringt zich de noodzaak tot overleg op en moeten wij "onze violen gelijk stemmen",  precies zoals dat het geval is in de regering van Nonkel Kruk.  Die mensen komen ook bij mekaar om na te gaan wie het langst kan zwijgen. Vroeger was het, wie het langst de adem kon inhouden, maar dat is voor sommigen niet goed afgelopen, ze zijn nog in doktersbehandeling. Na de stille regeringsbijeenkomsten worden de excellenties buiten opgewacht door een jachtige meute reporters en vliegen de ferme uitspraken in het rond.  U zal steeds dezelfde ministers en ministerinnen horen : Onkelinx, 1000Quette, Reynders en soms Dewael of Napoleon. Vandeurzen passeert altijd met gebogen hoofd en keelpijn.  Maar nooit, nooit de Nonkel zelf.  Die volhardt consequent in het stilzwijgen  : "Ik heb er niets mee te maken" en hij duikt met een koffer zijn auto in.

Bij ons op de redactie gaat het er ook geanimeerd aan toe.  Heel uitzonderlijk gunnen wij u een intieme blik in onze kantoren en ziet u twee van onze redacteuren in druk professioneel overleg.

Ray en Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De internationale politiek en haar weerslag op het land B

 

De Grote Leiders  (ZMMKK)  van de Europese Unie hebben Rusland gewaarschuwd dat de onderlinge relaties op "een kruispunt" staan als gevolg van het Russische optreden in Georgië.  Zij (ZMMKK) veroordeelden het "buitenproportionele" militaire geweld maar leggen Moskou geen sancties op. Wel smeken zij  om een volledige terugtrekking van het Russische leger naar de posities van voor de oorlog met Georgië.  Zoniet zullen zij opnieuw bijeenkomen.

Dat waren de belangrijkste conclusies van een speciale EU-top, belegd door president Nicolas Sarkozy de la France. De EU-dictatoren (ZMMKK) waren ook nog een beetje boos, omdat  Moskou de onafhankelijkheid van de afvallige Georgische regio's Abchazië en Zuid-Ossetië had erkend. 

"Dat is toch nog iets anders dan Kosovo" zei Sarkozy terwijl  zijn rechteroog rondtolde op zoek naar een stevige vrouwenborst.  Merkel zette zich in positie en liet haar "kom eens voor" wiebelen  maar Sarko boog zich naar Nonkel Kruk, die gedienstig achter de stoel van de voorzitter stond : "Psst, Le Terne, tu m'arranges une  gonzesse pour la nuit ?".  De Nonkel glunderde en Napoleon keek sip voor zich uit, gewoonlijk mag hij de dames bestellen in Brussel.  Het zal er weer knallen tijdens de volgende ministerraad.

En zo zien we hoe de grote, moedige internationale bijeenkomsten waar ons land aan deelneemt nazinderen tot in de eigen landspolitiek. De Europese politiek zal in de geschiedenisboeken vermaard zijn door de moedige stellingnames van de Leiders (ZMMKK)

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voorlichters van de 0000

 

Wat een fijne voorlichters hebben wij toch bij de 0000.  Overdag wippen mag wel.

(met dank aan Regus)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp voor de New Orleans uitwijkelingen

 

Om de verplichte uitwijkelingen te helpen, liet de burgemeester van New Orleans duidelijke verkeersborden aanbrengen om zijn bevolking op het rechte pad te houden.


01-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer Ossetië en de onafhankelijkheid

 

Vermoedelijk bezitten wij niet de juiste hersencellen om het complexe probleem van de Kaukasus-volkeren te bevatten.  Het zal wel te simpel zijn, om te stellen, dat als een volk zich wil losmaken uit zijn staatsverband om onafhankelijk te worden, dat we daar niets tegen kunnen en mogen hebben als volksnationalisten.  Want dan komen er allerlei geo-politieke argumenten op tafel, die heel wat meer doorslag schijnen te geven dan de wens van de gewone man en vrouw.  "Ho, zit dat zo ?  Ga er dan maar met de karwats tegenaan."  In onderstaand artikel wordt een goede poging ondernomen om het probleem historisch te situeren. Of wij nu verliefd zijn op Poetin of hem een koele barbaar vinden, heeft hier weinig mee te maken.  De EU wordt geleid door mensen die beweren democraten te zijn maar die zich gedragen als pure dictators. Tegenove Rusland zijn het bovendien dictators met lopende diarree. De onooglijke Napoleon de Gucht is  aangesteld voor de magasinage van het toiletpapier. Voorwaar een mooie internationale erkenning voor het land B.

De oorlog in Georgië en geopolitiek

Het zal ondertussen wel voor iedereen duidelijk geworden zijn dat met de aanval die de Georgische president Shaakasjvili op de opstandige provincie Zuid-Ossetië inzette, en die uiteindelijk leidde tot de inval van het Russische leger in Georgië, grote belangen gemoeid zijn. Het gaat inderdaad om wereldbelangen, want de aanval houdt natuurlijk zeer sterk verband met de gas- en olietoevoer vanuit de Kaspische en Kaukasische regio’s. Goed dus om te weten dat Russische en Amerikaanse belangen in deze hard met elkaar botsen.

In het Duits-conservatieve weekblad Junge Freiheit wordt ook even naar het historische verleden van de regio gekeken om enkele oorzaken van het conflict te ontdekken. In de 18de eeuw deinde het Russische tsarenrijk zijn grenzen uit en werden Abchazië, Ossetië en Georgië in het grote rijk opgenomen. Na de val van de tsaren en de daarop volgende Oktoberrevolutie werd een Transkaukasische Demokratische Federale Republiek opgericht, die echter al zeer snel terug uit elkaar viel. Na Azerbeidzjan en Armenië riep Georgië in 1919 zijn onafhankelijkheid uit – met de hulp van Duitsland nota bene: Duitsland sloot een ondersteuningsverdrag met Georgië en stuurde, om het grondgebied en de veiligheid van Georgië te beschermen, 3.000 soldaten.

Deze eerste moderne onafhankelijkheid van Georgië duurde tot in 1921, want Georgië werd door de maalstroom van de burgeroorlog tussen de Witten en de Roden meegesleurd en kwam uiteindelijk onder Sovjetregime, nadat zowel Abchazië als Ossetië hun onafhankelijkheid hadden uitgeroepen. Onder de Sovjets werden ze autonome provincies binnen de grote Transkaukasische republiek, waartoe ook Georgië behoorde. Tot Stalin aan de macht kwam en de grenzen nogal willekeurig wijzigde. Er kwam een nieuwe Georgische Socialistische Sovjetrepubliek (GSSR), die naast Georgië ook Abchazië en Zuid-Ossetië bevatte. De Osseten waren nu voor het eerst juridisch over twee staten verdeeld. Theoretisch, zo theoretisch dat er van de opdeling van Ossetië over een GSSR en USSR eigenlijk geen zware bedreiging uitging voor hun identiteit. Want eigenlijk had de GSSR binnen de USSR helemaal geen eigen beslissingsmacht of bevoegdheden. De bedreiging voor de Osseten kwam er echter wel op het moment dat de USSR uiteenviel. Georgië riep opnieuw zijn onafhankelijkheid uit en wel op basis van de grenzen van de GSSR. Er kwamen nu dus twee echte staten, waarover de Osseten verdeeld waren. De problemen konden beginnen.

Sakaasjvili, de president die in Amerika was opgeleid en die ook de volle steun van Amerika geniet, koos inzake Abchazië en Zuid-Ossetië voor de harde lijn, aldus Junge Freiheit. De toestand verbeterde niet, en de Georgische regering schermde voortdurend met de ‘territoriale integriteit’. Een afscheidingsoorlog brak niet onmiddellijk uit, maar er waren wel voortdurende schermutselingen tussen Georgië en Zuid-Ossetië.

Kon Georgië zich uit de wurggreep van het Sovjetrijk losmaken en zijn onafhankelijkheid uitroepen, dan kan men zich de vraag stellen waarom Ossetiërs en Achazen datzelfde recht niet zouden mogen uitoefenen, aldus de Russische overheid, die hiermee het argument waarmee Europa de onafhankelijkheid van Kosovo tegenover Servië en Rusland verdedigde, terugkaatst in de richting van Europa en Amerika. In eigen voordeel natuurlijk. Het kan niemand ontgaan dat Rusland in deze de stokebrand speelt, en er alles aan doet om afscheidingsbewegingen in die gebieden in de Kaukasus te ondersteunen, terwijl ze de Baltische landen in hun onafhankelijkheidsstreven bedreigde met geweld.

Volkerrechtelijk behoren zowel Abchazië als Zuid-Ossetië tot het Georgische grondgebied, en kunnen ze zonder toestemming van Georgië eigenlijk niet onmiddellijk onafhankelijk worden. Maar in feite gaat het al om twee quasi onafhankelijke republieken, met Russische ‘vredestroepen’, die de veiligheid van het grondgebied verzekeren. Ze zijn natuurlijk maar quasi onafhankelijk, want economisch, politiek en militair kunnen ze maar overleven dankzij de steun van de grote Russische broer. Staatkundig willen de Osseten, die een Indo-Europese taal spreken, een verenigd Ossetië in het leven roepen, bestaande uit Noord- en Zuid-Ossetië.

Dat er de wereld nog ettelijke Zuid-Ossetische toestanden in deze regio te wachten staan, tonen de  kaarten van de Kaukasische regio die u op deze
verwijzing kan raadplegen. Een etno-taalkundige kaart van de regio, waarbij opvalt dat dit gebied tussen de Kaspische en de Zwarte Zee bezaaid ligt met enclaves en enclaves binnen enclaves. Dat verbonden met de zware geopolitieke belangen. Meer is niet nodig om de Kaukasus aandachtig te blijven volgen.

Peter Logghe

@ Nieuwsbrief Deltastichting

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fox News over Gustav

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bezem erdoor ! (Stradi)

 

http://petitie.tref.eu/

LAAT OOK ÚW STEM TELLEN.!



“Nederland is verworden tot een gedeformeerde vervallen maatschappij zonder zelfvertrouwen en vol van wantrouwen. Chaotisch en met een opgelopen bewustzijnsvernauwing.

De direct politiek verantwoordelijken zijn moreel corrupt tot crimineel in het verleden en tot nu.

Onze landsbestuurders zijn fulltime bezig branden te blussen en fouten te herstellen.
De ontwikkeling is geremd en gefrustreerd, de welvaart verkwanseld.
Desolate normen en waarden resulteren in een overheidsapparaat dat slechts steelt van jeugd en bejaarden.

Fatsoenlijk Nederland zit met de gevolgen van 40 jaar lang linkse nep-socialistische terreur.

Het ontbreekt aan een fundamentele visie, een plan en een toekomstperspectief.

Van oude zaken, de dingen die niet voorbijgaan, altijd zal de waarheid winnen.
Met criminelen bouw je geen maatschappij.
Onze plannen uitvoeren kan pas als zij zijn verdreven en alle stenen boven water zijn.
En we geven de jeugd de toekomst terug.”

Muriel Muyres


De BEZEM ERDOOR

http://petitie.tref.eu/

Liefst voor 10 september 2008 : dan vergaat de wereld.

01-09-2008, 17:24 geschreven door stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Weideman (1947 - 2008 )

 

Dit is met diepe leedwese dat ek hierdie nuusflits aan u stuur.
 
Wyle George Weideman, bekende Afrikaanse skrywer en digter, is Donderdagoggend om 03:30 in die Louis Leipoldt-hospitaal in Bellville oorlede. George was een van Taaloord se lojale vriende wie se woorde soos: "Dankie dat jy my aan Taaloord bekend gestel het!""’n Klinkklare ja vir Taaloord se opbouende, positiewe en kreatiewe benadering" en "’n Dawerende ja vir die dankie aan Johann Rupert" my aangemoedig het om met ywer voort te gaan.
 
 
 

1947 - 2008

jy stap uit by die dakluik
op die sterbesaaide balkon
met woorde in jou Tuiskom-tas
om rustig te verwerk in die Son
 
ek stap uit by die swaaideur
op die so bekende straat
met woorde in my huistoe-tas
tot diep aardse dank in staat
 
 
Helena Liebenberg
29 Augustus 2008

http://www.taaloord.co.za/ 

 http://en.wikipedia.org/wiki/George_Weideman

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 10 september 2008 vergaat de Aarde en andere onheilsberichten uit de ruimte

 

Het complot is al langer gekend : in duistere tunnels diep onder de grond  in Genève worden met een zogenaamd onschuldige deeltjesversneller "experimenten" beoefend die zwarte gaten veroorzaken.  You see what I mean ?  Zwarte Gaten, de onheilspellende vernielers van : Alles, licht, energie, materie, tijd, ruimte, Elio di Rupo, Martine Tanghe, zwelg-zwelg, wèg !

Op 10 september 2008 is het de grote Kladderadatsj. Bartje het Loze Vissertje kan zijn dood lijntje op 21 september in zijn knapzakje houden : het kan misschien van pas komen bij zijn reis door de  sterren.

Intussen, achtbare abonnees en meegluurders is het bewijs geleverd dat deze Weireld bewaakt wordt door Hemelse krachten die, mochten er afbeeldingen toegelaten zijn, u onmiddellijk zouden overtuigen van het bestaan van allahke.  De suffies van Nasa, die ons voor onnozelaars houden, hebben hun zoveelste kemel geschoten. Ze fotograferen in de ruimte en dan zien ze niet wat er op het beeld komt !

Foto, alstublieft, juffrouw Ellen, en ge moet niet meer lachen, het vogeltje is weg  :

Ziet u wat er te zien valt ?  Het hoofd, de ogen, de liefdevolle enigszins guitige mond en de uitgestoken rechterarm die een sterretje gaat knijpen in het donker.  Moet u nog meer bewijzen hebben ?  Morgen een diepe teljoor en een onthutsend wetenschappelijke verklaring door de vermaarde  astronoom Sidi Ben Sandaal.

Can a gas cloud grab a galaxy? It's not even close. The "claw" of this odd looking "creature" in the above photo is a gas cloud known as a cometary globule. This globule, however, has ruptured. Cometary globules are typically characterized by dusty heads and elongated tails. These features cause cometary globules to have visual similarities to comets, but in reality they are very much different. Globules are frequently the birthplaces of stars, and many show very young stars in their heads. The reason for the rupture in the head of this object is not completely known. The galaxy to the left of the globule is huge, very far in the distance, and only placed near CG4 by chance superposition

http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/401171/2008/09/01/Einde-van-de-wereld-op-10-9-door-zwarte-gaten-na-oerknal-.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een groots project over Nergens

 

We komen van Nergens, we bevinden ons Nergens en we zijn op weg naar Nergens

 

Begin september is steeds een periode van weemoed geweest : het definitieve heengaan van de zomerperiode, de frisse en benevelde ochtenden, voor vele aanstormende jongeren een nieuwe omgeving en voor de dames en heren die geacht worden ons leven in behoorlijke banen te begeleiden een langzame terugkeer naar de activiteiten.

In belgië komen wij politiek van nergens, bevinden wij ons nergens en zijn wij op weg naar nergens. Een boeiend en origineel project zoals te verwachten van de aanhangers van het surrealisme.

Het deel van de bevolking waar wij toe behoren, streeft er naar dat wij op weg zouden zijn naar de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Dat is een weg die ook leidt naar oplossingen voor de menigvuldige socio-economische problemen. Dat is een weg die ons zou toelaten onze bestuurlijke energie uitsluitend te wijden aan regeren en niet aan permanent ruziemaken met de benedenburen.

Al wie zich tot de traditionele politieke families richt, blijft in het gemodder van de koppige tegenstellingen steken.  Er is geen enkel beleidspunt in dit  land waar Vlamingen en Franstaligen het eens zijn met mekaar. Tegelijk blijven de beschuldigingen heen en weer vliegen en kijkt de burger met afkeer, gêne of een Breugeliaanse lach toe naar het publieke schorremorrie dat in de Middeleeuwen al lang aan de schandpaal was gezet of voor eeuwig verbannen uit het Graafschap.

Laten we even kijken over de grens bij de Zuiderburen.

De Parti Socialiste houdt een zomeruniversiteit in Chevetonge en Elio komt met een 14 paginadikke verhandeling naar buiten gewandeld, uitsluitend over de socio-economische problemen onder het motto "de PS is de partij van de koopkracht".  Hij wijkt enkel van het centenpad af om Turtelbaum een migrantenmep te verkopen.

De Humanisten van Joëlle Milquet zien mekaar op een gezinsdag in Aywaille en besluiten dat ze niet afkerig staan tegenover een grote staatshervorming zolang die in het voordeel van de Walen is ... Je vous le jure ! Dat schiet lekker op.

Didier Reynders verzamelde met de Brusselse MR (de Waalse afdelingen zijn nog niet zo ver) onder het saaie maar niet onbelangrijke motto "Voorwaarden tot economische groei van Brussel".  Een gelegenheid om zijn gal uit te spuwen over de 400 miljoen euri die Kris Peeters niet wil teruggeven. Ook belangrijk is verklaring van Reynders : "J'entends certains dire qu'on est près d'un accord. Ce n'est pas vrai".  "Ik hoor sommigen beweren dat een akkoord nabij is, het is niet waar."

Voor de Waalse kant ziet het er dus goed uit : de strijd om de macht over Wallonië blijft de politiek aldaar overheersen, met als inzet het behoud van Vlaanderen binnen het belgische cordon.  Vlaanderen is de koe, belgië de schutskring en boer Elio of boer Reynders en misschien boerin Milquet staan klaar met hun rammelende emmers om de uiers van de Vlaamse Bella te ontlasten. Blijft Bella halsstarrig dan is er nog het slachthuis.

In Vlaanderen hunkert de VLD naar kalmte op het communautaire vlak. "Wij maken het land kapot" zegt Bart Somers die in straten en op pleinen met de bevolking heeft gesproken, zo verkondigt hij in de Morgen, de krant die ademt en teert als een parasiet op het belgische regime. Van de VLD heeft Vlaanderen nooit iets te verwachten gehad, spijts de vele VU-ers die het daar gemaakt hebben. Hun hoofdbekommernis is geweest zo vlug mogelijk hun Vlaams-nationale herkomst te minimaliseren, te folkloriseren, kortom te verloochenen.

Van CD&V kant horen we weinig, behalve het belangrijke officiële standpunt van de minister-president dat hij een dialoog wil met zijn Waalse opponent en dat hij de 400 miljoen euri (die Vlaanderen niet mocht uitgeven, om de federale begroting te stutten) desnoods zal omzetten in gunstmaatregelen voor de nazi-bevolking alhier.  Peeters wil verder Brussel niet aan 100% betrekken bij de onderhandelingen.  Wij kennen intussen het  verschil tussen de stoere woorden en verklaringen en de beslissingen achteraf en we kennen ook niemand die ooit zijn mond verbrand heeft aan de hete soep.  U wel ?

Yves Leterme verklaarde dat het kartel zijn kind is en dat hij dat niet vlug zal loslaten. Het kind zal zelf het ouderlijk dak moeten verlaten. Het heeft alleszins een goede tjevenopvoeding meegekregen.

Over de Vlaamse socialisten kunnen we weinig zeggen, die vertoeven in de oppositie en zwijmelen nog na van de geweldige Conventie in Denver. Het is troostend wat je in eigen land niet kent, elders mee te maken, zelfs in het verafschuwde Amerika.

Vlaams Belang zit grijnzend toe te kijken naar het pijnlijke spektakel, dat de belgische politiek biedt.  De gans zomerperiode door heeft die partij door dagelijkse stellingnames en commentaren op het maatschappelijke en politieke gebeuren haar standpunten bekend gemaakt.  Men grendelt de separatisten van Vlaams Belang af van het establishment en van de macht en dan verwijt men ze, dat ze aan de kant staan te roepen. De fantasten uit het centrum beseffen zelfs niet dat zij optreden om de bevelen van een klein groepje linkse marxisten uit te voeren.   

Laten we ons gelukkig prijzen zijn, dat er tenminste in dit verrotte land nog één partij kaarsrecht en principieel overeind blijft om te bewijzen dat het mogelijk is op een correcte manier aan politiek te doen in het belang van de mensen zonder je principes dagelijks aan te passen en te dreigen met dode lijnen, zodat je op de lange duur de reputatie verwerft van een cabaret-artiest.  En er zijn er velen.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters schaakmat gezet !

 

De Standaard :

Overheid wil 400 miloen euri van Verkest

(Problemio  Budgettio opgelost )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustav bereikt kust Louisiana

 

Foto  05.00 u plaatselijke tijd  (Fox News)
New-Orleans bevindt zich op het getekende witte schiereilandje vlak naast de rode kern van Gustav.
De hoofdstad Baton Rouge( Louisiana)  evenals Houston (Texas) bevinden zich in de gevarenzone. Weerkundigen, zeg eens wat ! 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journalistiek zonder scrupules

 

Dat het niet goed gaat met de oplagecijfers van de Pravda van Linkeroever (voor de oningewijden in onze terminologie, de Gazet van Antwerpen, alias de Frut, soms ook de Gazet van allah en het Lijfblad van Moulinex).  Al deze koosnaampjes zouden kunnen duiden op een grote en goed verborgen verliefdheid, helaas, driewerf desnoods, de Gazet van Antwerpen is vooral geschikt als verzamelpapier voor de aardappelschillen.

In het Vlaamse, bescheiden medialandschap zijn er twee gazetten die zich zelf het predikaatsnomen "kwaliteitskrant" hebben opgespeld en mekaar regelmatig een geestelijke masturbatiebeurt bezorgen, de Standaard en de Morgen en al de rest bestaat volgens deze twee Baronnen Zeep, uit pulp- en/of provinciale, populistische, commerciële bladen. Ik heb nooit begrepen hoe "de mensen" deze vorm van zelfverheerlijking niet ontmaskerd hebben.

De grootste oplage wordt nog steeds bereikt in VL, en zelfs in B, door Het Laatse Nieuws, dat de reputatie met zich sleept de taal van de gewone man en vrouw te spreken en het nieuws bij voorkeur te vangen met sensationele beelden en eenvoudige verklaringen.  Daar is niets mis mee. Wij zouden maar wat graag streven naar de status van Het Laatste Nieuws op internet,  maar dan  zonder het politiek-correcte gehuichel en het gekronkel van Luc Van der Kelen, een man die gevangen zit in zijn eigen liberale reputatie. Zijn auto zou ik wel willen.

En de zelfbenoemde kwaliteits-pezewevers mogen op hun kin blijven kloppen en zure stukjes schrijven.  Op het moment dat hun grote ideaal zal verwezenlijkt zijn, namelijk dat de Weireld van iedereen is, zullen zij hun boeken mogen neerleggen.

In de kleuterkamp "om ter meeste lezertjes", speelt de Gazet van Antwerpen een moeilijke wedstrijd. De redactie wil een stadskrant zijn en schaart zich ondubbelzinnig achter de socialistische burgemeester en zijn politiek-correcte college.  Met andere woorden, de 35% Vlaams Belang-kiezers in de grootste stad van Vlaanderen, worden bewust genegeerd en als het even kan, nijdig op hun tenen getrapt door de redactie.  De redactie is zogenaamd niet links, maar ze voert wel trouw de opdrachten van links uit : daarom liggen ze in onze bovenste lachschuif.

De gok om het politiek-correcte deel van de bevolking te bedienen, heeft tot hiertoe geen succes opgeleverd.  De klassieke GvA-lezers, voor zover ze nog niet afgehaakt hebben, worden niet vervangen door de jonge, hippe randstadbewoners of de geknuffelde allochtonen. De eersten lopen met de Morgen of de Standard onder de arm, de tweeden stillen hun eenzijdige nieuwshonger met hun heimweeschotels.

De wanhoop aan de Katwilgweg op de Antwerpse linkeroever, waar in een marxistische kubus de redactie van de Pravda schuilt, is soms groot en verleidt tot bedenkelijke journalistiek.  Niet de brave politieke commentator, Paul Geudens, de man van de kalme middenmaat en middelmoot, gaat zich te buiten aan uitschuivers, wel sommige hanige redacteurtjes die aandacht zoeken met sensationele of smerige binnengesmokkelde zinnetjes, titeltjes of artikeltjes in wat eens een degelijke Vlaamse  conservatieve krant was.

Zoals vandaag weer eens blijkt.  Een veertiger werd betrapt in een sauna toen hij foto's maakte van schaarsgeklede dames en thuis bleek hij kinderporno te bezitten.  Op zich is dit een nieuwsje van niets. Het moet echter wel breed uitgesmeerd worden, omdat de betrokkene de broer is van een gewezen Miss belgië.  Nou dan wordt het pas intressant.

Dit is het niveau waarop de kabouters en kleuters uit de Vlaamse media mekaar vliegen proberen af te vangen.  En dan janken ze, dat de lezers afhaken.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royalty

 

Tijdens de receptie van de artiesten op het paleis

vermaken de majesteiten zich kostelijk.

(foto : Kwaliteitskrant de Standaard)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Channel 4 op 01.09.08

 

In het recente verleden werd Angeltjes onder vuur genomen (een bescheiden vuurtje) omdat we de spot dreven met de excentrieke homoseksuele aanstellers die met pluimen getooid mekaars blote bast strelen tijdens heupwiegende kanaaltochten doorheen het wufte Amsterdam.

We maken van de gelegenheid gebruik nogmaals nadrukkelijk te stellen dat homo's recht hebben op hun seksueel beleven, dat volgens ons dit niet nadrukkelijk moet geuit worden als een vorm van aparte meerwaarde en dat anderzijds de maatschappij anders-seksueel-georiënteerden niet mag discrimineren.  Laten we echter duidelijk blijven : als heel de wereld homosksueel wordt, is de mensheid binnen 100 jaar verdwenen van de aardbol.   Alsook veel miserie.

Dit alles om u in te leiden bij een nieuw fenomeen in de godsdienst van de wrede : de vrouwelijke voorzeggers of predikanten.  Als een vrouw in de  supermacho islamitische gemeenschap het woord neemt en op de voorgrond treedt, weest ervan overtuigd, dat zij al haar vrouwelijkheid heeft opgeborgen en nog straffere uitspraken zal doen dan de baardmansen.

In een Britse moskee, gekend zijnde als gematigd, riep een Umm Amari tot haar vrouwelijke gelovigen : "We gaan toch niet zoals de dieren worden ... of zoals de homoseksuelen, god behoede ons daarvoor, begrijpen jullie dat ?  We moeten het oordeel volgen en het oordeel luidt : doodt hen".

Een andere hoogontwikkelde dame die het woord voerde, riep op om geen Britse nationaliteit te aanvaarden en evenmin vriendschappelijke omgang te hebben met niet-moslims. Daar kunnen wij ons wel in vinden.

Deze avond 1 september is er op Channel 4 een documentaire met geheime camera-opnames van ondermeer deze vrouwelijke oproerkraaiers.

 ''We are not going to be like animals . . . or to be like the homosexuals, God save us from that, you understand? We have to take the judgment, the judgment is to kill them.''

Portion of a sermon being delivered by Umm Amira, a female preacher in a woman-only congregation at a British mosque. The mosque is subject of a 2nd investigative news piece called "Undercover Mosque," that seeks to expose religious extremism being taught at certain institutions within the U.K. (Times Online) The news piece is set to air on Britain's Channel 4 of Mon, Sept 1. (Channel 4)

Nog een fijne slogan om rond te dragen in het zwaar gebombardeerde Londen door mijnheer Hitler
Moslims zijn echt gevoelige en fijnbesnaarde menschen.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet op het mondje gevallen

 

In de voorbije dagen enkele reacties geplukt bij Nederlandse forums : de stem van onze bovenburen.

Sonny op vrijdag 29 augustus 2008 19:54

 

De Politici die in hun land hun zakken hebben gevuld en eventueel uit functie zijn gezet krijgen vervolgens een baantje in het Europeesch parlement en daar gaat het zakkenvullen en elkaars zakkenvullen nog veel sneller en in grotere bedragen.
Europa is voor Politici de kans op ultieme macht en zakkenvullerij.
Voor mij mag Nederland vandaag nog uit Europa!
Ik heb meer vertrouwen in Rusland dan in Europa!

*****

Mevrouw De Wit op donderdag 28 augustus 2008 11: 27

Wat weten de meeste actieven uit de bevolking van de politiek ?  Ze werken zich de ganse dag het pleurus, komen 's avonds doodmoe thuis, switchen het journaal aan en denken dat ze op 10 minuten alles begrepen hebben, juist geïnformeerd zijn over de wereld, door een groepje ijdeltuiten en linkse pastoors.

*****

Ik vind het zo tof en gewoonweg dolletjes, echt enig, dat er nu na het aftreden van Pervez Musharraf eindelijk een democratisch gekozen en vooral modern en verlicht regime aan de macht is in Pakistan! Echt fantastisch voor die mensen daar, die vooruitgang. Ga zo door!

Molly-Bolly zegt:

Je zou haast willen dat er een aanslag komt in Nederland, want ik zie geen andere manier om de boel wakker te schudden hier.
Maar ja, die moslims zijn inmiddels zo slim geworden dat ze geen aanslagen meer plegen, want slapende ongelovige honden moet niet wakker maken. En waarom zou je een aanslag plegen als je Europa kado krijgt van de linkse kruipers !




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!