Angeltjes
31-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels stadsarchief

 

 Op 4 augustus 1914 staken Duitse soldaten de Belgische grens over en begon de Eerste Wereldoorlog voor ons land. Ook Mechelen zou al snel en zwaar in de klappen delen. Tussen 26 augustus en 27 september zaaiden verschillende Duitse bombardementen dood en vernieling in de stad. Vooral het gebied van de IJzerenleen en de Steenweg kreeg het hard te verduren. De bommen maakten er het grootste deel van de bebouwing, waaronder de voormalige Vleeshalle en het oude gildenhuis van de Mechelse handboogschutters, met de grond gelijk.

Als bij wonder kwam het Schepenhuis vrijwel ongedeerd uit het inferno tevoorschijn. Enkel een hoektorentje en de voorgevel raakten beschadigd. Een "historische" ramp werd vermeden want op dat ogenblik bevonden de eeuwenoude en rijke archieven van de stad zich in het gebouw.

De wapenstilstand van 11 november 1918 maakte een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Enkele jaren later volgde de wederopbouw van de IJzerenleen en dit grotendeels naar de vooroorlogse situatie. Het Stadsarchief bevindt zich intussen sedert 1991 in het Hof van Habsburg in de Goswin de Stassartstraat.

Wil je meer oude foto's van Mechelen bekijken, bezoek dan de online beeldbank. Je kan ook altijd langskomen in het Stadsarchief. Bekijk de openingsuren en de bereikbaarheid.


http://stadsarchief.mechelen.be/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij, zij, het ? Het nieuwe Transgender spraakkunst

 

Die geslachten toch, ze blijven moeilijk voor de Jonge Generatie regimejournalisten van de Gazet die eens de trotse, oervlaamse Frut was. Bereidwillig stellen wij de nieuwe Transgender-spraakkunst voor : "Het Boekenbeurs opend (altijd en overal met een D van Domoor)feestelijk het deuren in het Antwerp"

 

Het opening van het boekenbeurs ging gepaard met een multiculturele happening, waar de vrolijke lezers luid scandeerden "Wij willen de boeken van Egmont op de beurs".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa, het land B in het groot

 

Als rebelse anti-establishmentpartij willen we ook in Europa onze reputatie hoog houden. Wij spreken waar de anderen zwijgen. En dus bomen we nog even door over de autoritaire trekjes van de EU en de Europese crisis. Een crisis die verre van bezworen is. De gulle steun aan Griekenland kan straks ook de gezonde lidstaten en economieën meesleuren. “Er is al veel te veel geld naar Eurolanden gevloeid die enorme tekorten hebben in hun begroting”, waarschuwt de prominente Duitse econoom Hans-Werner Sinn. “Het wordt tijd om de geldkraan toe te draaien. Noodhulp is blijvende hulp geworden. Zonder een ommekeer in het beleid dreigt Europa straks met een grote knal uit elkaar te spatten.”

Gevaarlijke fictie

“Dat de euro in zijn huidige vorm niet kan en niet zal overleven, lijkt geen vraag meer. De verschillen tussen de landen van de eurozone - economisch en cultureel – zijn eenvoudigweg te groot. Het onvermijdelijke einde van de euro in zijn huidige vorm zal pijnlijk duidelijk maken dat het ‘Europese project’ op een fictie is gebaseerd”, aldus journalist Hans Roodenburg (De Dagelijkse Standaard). Die fictie is de zogenaamde Europese identiteit. En de EU en de euro zijn de instrumenten om die collectieve identiteit gestalte te geven. “Eurofielen zoals Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt zijn er rotsvast van overtuigd dat de EU de wil en de capaciteit moet hebben om alle nationale en regionale identiteiten uit te vlakken, zodat niets de Europese collectieve identiteit nog in de weg kan staan”, merkt Victor van der Sterren terecht op (De Dagelijkse Standaard, 26.10.11).

België in het groot

Onder het mom van de ‘Europese solidariteit’ worden enorme geldstromen georganiseerd van goeddraaiende landen naar landen waar luiheid, fraude en corruptie welig tieren. Het lijkt België wel, maar dan in het groot. “Het einddoel is om de lidstaten te reduceren tot machteloze provincies van één Europese superstaat”, stelt Van der Sterren. Dat klopt, en het is dan ook geen wonder dat de vurigste belgicisten zich vandaag ook ontpoppen tot de vurigste eurofielen. De EU is hun vluchtheuvel als België straks uit elkaar valt. Of beter nog “een dam tegen het Vlaamse autonomiestreven”, zoals Herman Van Rompuy openlijk toegaf in een interview met Elsevier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 742) Wat een schande

 

Olympique Lyonnaise - Ajax (0 - 0)


Enkele dagen geleden waren we in Frankrijk en was het belangrijke nieuws in de sportbladzijden dat de voorzitter van voetbalclub LYON had beslist om terug de tering naar de nering te zetten.

Zo kan het niet verder zei hij. We hebben de laatste twee jaar ongeveer 50 miljoen Euro (TWEE MILJARD BEF !!!) verlies moeten boeken omdat onze loonmassa van de spelers véél te hoog is. We zullen dus enkele spelers moeten verkopen om stap per stap terug naar een evenwichtige uitbating te kunnen gaan.

Dergelijke zaken kan me nu straffeloos verkondigen in 2011. "we moeten enkele spelers verkopen ..." Hiermede is het toch duidelijk dat we dankzij de voetbalwereld terug in de middeleeuwen zijn beland. De tijd van de slavenhandel is terug onder ons. Hoe is het toch mogelijk dat de "overheden" niet ingrijpen wanneer een voorzitter verklaart dat hij enkele mensen zal moeten ... verkopen !

We staan er niet meer bij stil maar heel die voetbalwereld wordt meer en meer een wereld van fraude en bedrog.

Indien voetbalclub LYON gedurende twee jaar boven haar stand heeft geleefd en dus "te dure" en bijgevolg waarschijnlijk "te goede" spelers in dienst had, heeft deze club dus duidelijk aan competitievervalsing gedaan. Trouwens de meeste clubs leven boven hun stand en de tekorten groeien jaarlijks aan tot onbegrijpelijke grote sommen. De meeste voetbalclubs zijn trouwens in handen gekomen van miljardairs met een groot ego die via hun club hun onderlinge rivaliteiten willen uitvechten.

We schreven het reeds lang geleden dat de voetbalwereld zou moeten stoppen met het kopen en verkopen van spelers als waren het emmers zeep. De enige manier om terug orde op zaken te stellen en heel die handel te laten instorten is te beslissen dat geen enkele club nog een speler in het hoogste elftal kan opstellen tenzij die speler reeds tenminste TWEE jaar in een lagere ploeg voor diezelfde club heeft gespeeld. Door die beslissing zou de voetbalwereld terug een normale wereld worden.

Wat men nu allemaal toelaat is een schande voor onze moderne samenleving en een vreselijk slecht voorbeeld voor onze jeugd.

Men zegge het voort

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Kortrijk : de multicul-verrijking vergt nultolerantie

 

In de Zwevegemsestraat in Kortrijk geldt vanaf november de nultolerantie. Zelfs de kleinste overtreding zal er onmiddellijk bestraft worden. De politie en het parket voeren de maatregel in na herhaaldelijke klachten van buurtbewoners en handelaars.

De inwoners en handelaars zijn de drugsdealers en de diefstallen met geweld in hun straat meer dan beu. Uit cijfers van de politie blijkt dat de criminaliteit in de multiculturele straat dicht bij het station inderdaad een pak hoger ligt dan elders in de stad. De politie nam al maatregelen, enkele theehuizen en cafés moesten de deuren sluiten, maar dat volstond niet.

Daarom schakelt de politie nu alle middelen in. Er komen onder meer extra patrouilles en onverwachte controles en er zal een speciaal Flex-team met honden in de buurt rondlopen. Overtreders zullen vervolgd worden via de snelrechtprocedure. En wat met de Tolstraat, de Spoorweglaan en de Doornikselaan om deze maar te noemen en andere voorlopig te vergeten ?

In de stad van allah, u kent ze, wordt ook regelmatig getoeterd dat bepaalde straten onder de nultolerantie vallen (hou ons tegen of wij begaan een ongeluk, roept de politieleiding) en na enkele dagen wordt vlug een persmededeling verspreid, dat de criminelen verdwenen zijn, wat tevens de aanleiding is om de actie te stoppen. Zeg dat we liegen of vraag het aan oorspronkelijke bewoners, de overlevers in de Diepestraat, het Stuivenbergplein, de Van de Kerckhovestraat, de Gummarusstraat, en zeker aan de mensen uit de omgeving van Park-Noord. 

Benieuwd wat de politie van Kortrijk er zal van bakken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanen in het land B : ook een verrijking

 

De Verlichting kondigt zich aan in Prachtland Afghanistan maar wordt gedoofd. Het zal ng niet voor vandaag zijn.

Het Antwerpse hof van assisen heeft Mohammed Amiri (23) uit Antwerpen veroordeeld tot 24 jaar cel voor doodslag op zijn collega en stadsgenoot Aljahud Machsim (44). Het openbaar ministerie had 25 jaar cel gevorderd. De jury zag - net zoals de advocaat-generaal - geen enkele verzachtende omstandigheid.  Mohammed, een Afghaan, voelde zich naar eigen zeggen beledigd omdat het slachtoffer, een Irakees, met zijn zus wilde trouwen en bleef aandringen. Hij had Aljahud op 2 juli 2009 44 messteken toegediend en zijn keel overgesneden in diens appartement in de Van Helmontstraat in Antwerpen. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom slachten moslims zichzelf niet tijdens offerfeest ?

 

Zin om u even te verdiepen in de bereidwilligheid van de moslims om hun middeleeuwse opvattingen te ruien tegen de Westerse beschaafde normen ?  Lees dan onderstaand stukje uit Het Nieuwsblad over de manier waarop de moslims reageren op de Westerse opvattingen over dierenwelzijn. Noteer de botte arrogantie en stem volgende maal voor collaboreurs zoals Moemoe De Coninck en de laffe rode bende die voortdurend door de knieën gaan om de beulen terwille te zijn. Ja, sorry, hier kan ik me echt over opwinden : het schrijnende onrecht van de heersers van de planeet tegen dieren.

Op 6 november vindt het islamitische Offerfeest plaats. De stad richtte daarvoor slachtvloeren in waar het dier wel of niet kan worden verdoofd, maar daar neemt de Unie van Moskeeverenigingen schijnbaar geen genoegen mee. ‘Wij bepalen zelf hoe we het Offerfeest vieren' is de reactie van de moslim-dierenbeulen.

"De Unie van Moskeeverenigingen in de Provincie Antwerpen" (ongetwijfeld, een zoveelste subsidiezuiger) roept de Antwerpse moslimgemeenschap op om offerdieren alleen te slachten op plaatsen waar dat kan zonder het offerdier te moeten verdoven. De wijze waarop moslims het slachtritueel traditiegetrouw uitvoeren, moet volgens de unie worden gerespecteerd. Daarom zullen ze de slachtvloeren die de stad zelf inricht en waar offerdieren onder verdoving kunnen worden geslacht, zoveel mogelijk trachten te boycotten.

Om hun protest nog wat extra kracht bij te zetten, verzamelden de Antwerpse moskeeën de door de stad verspreide brochures waarin melding wordt gemaakt van slachtvloeren waar offerdieren worden verdoofd. Een kleine delegatie van de Umivpa trok gisteren naar het stadhuis om enkele duizenden brochures terug te bezorgen.

‘Het is niet aan de stad om te dicteren hoe moslims het Offerfeest moeten vieren', zegt Jamel Ibrahimi van Umivpa. ‘Slachten onder verdoving strookt nu eenmaal niet met de islamitische normen. Bovendien is de beslissing om slachtvloeren met verdoving in te richten er gekomen op een wijze waarin wij bijzonder weinig inspraak hadden. Dat roept herinneringen uit het verleden op. Het hoofddoekenverbod werd immers ook eenzijdig door de stad goedgekeurd.'

‘De slachtvloeren waar schapen worden verdoofd, zullen naar mijn gevoel erg weinig worden gebruikt. Men zou het geld dat men daarin investeert veel beter gebruiken om illegaal slachten tegen te gaan. Wij zijn immers steeds vragende partij geweest voor een dialoog met de stad daaromtrent. We kunnen echter niet akkoord gaan wanneer de spot wordt gedreven met een traditie die al duizenden jaren standhoudt.'

Keuzemogelijkheid

‘Sommige mensen zijn voor slachten onder verdoving en anderen zijn tegen. Wij creëren gewoon de keuzemogelijkheid', aldus Hicham El Mzairh van het kabinet van Monica De Coninck (SP.A). ‘De slachtvloer in het Park Spoor Noord blijft onaangeroerd. Er kan geslacht worden zonder verdoving en tegen dezelfde prijs als de slachtvloeren mét verdoving. We moeten echter ook de mensen respecteren die tegen slachting zonder verdoving zijn en ook hen een plaats geven om het ritueel uit te voeren. Daarom wil ik de moslimgemeenschap vragen om deze situatie een kans te geven. Op 14 november komen we samen en zullen we het verloop van het Offerfeest evalueren.'

Tot zover dit verhelderend artikel uit Het Nieuwsblad. Het staaft ons in de overtuiging dat er zelfs met zogenaamd gematigde moslims geen land te bezeilen valt. Die lieden wil slechts één ding : profiteren van al de sociale en financiële voordelen die onze maatschappij verleent en voor de rest blijven zij vasthangen aan hun achterlijke tradities.

Onverdoofd slachten moet gewoonweg verboden worden ook omwille van religieuze redenen. Welk parlementslid trektt zijn/haar stoute schoenen aan om een wetswijziging voor te stellen ?  Hij/zij kan rekenen op onze grote steun en dankbaarheid. Overtreders moeten vervolgd en beboet worden en als ze het godverdomme hier niet lekker vinden, dat ze opkrassen. Er is geen plaats voor dierenbeulen  in onze samenleving. En de islam kan zich vredig terugtrekken in de woestijn, waar het lekker verblijven is voor onaangepasten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW-personeel wordt afgetroefd : *ies koeltoer*

 

Het aantal daden van agressie in de 25 Antwerpse centra zijn maar liefst gestegen van 44 in 2010 tot 78 dit jaar en het jaar is nog niet ten einde. Om de agressie in de centra het hoofd te bieden is de cel agressie opgericht en het nieuwe sociaal centrum “De Boogkeers” in de Lange Gasthuisstraat. Dit centrum is extra beveiligd en het personeel is opgeleid om met agressie om te gaan. 

Tijdens de raadscommissie sociale zaken van dinsdag 18 oktober stelde Vlaams Belanggemeenteraadslid Chris Calluy hier enkele vragen aan beveogd schepen De Coninck. Uit haar antwoord blijkt dat de medewerkers een opleiding krijgen bestaande uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het theoretisch gedeelte handelt over de verschillende agressievormen en hoe je ermee moet omgaan. Via rollenspel wordt uitgetest welke bepaalde stijl van handelen de hulpverlener het beste ligt om met een bepaalde vorm van agressie om te gaan. Het praktische gedeelte bestaat uit het aanleren en trainen van verdedigings- en afweertechnieken. 

Tijdens de twee halve dagen per week dat het centrum”De Boogkeers” geopend is voor het publiek, doet het OCMW beroep op een veiligheidsagent om de medewerkers van het centrum te ondersteunen en te beschermen waar nodig. In het centrum zelf worden telefoons, laptops enz..vastgeschroefd, zodat er niet meer mee kan gegooid worden en er is zelfs een vluchtweg voorzien voor de door agressieve klanten bedreigde medewerkers. 

Ondanks al die genomen maatregelen heeft een medewerker van “De Boogkeers” toch nog “rake klappen” gekregen van een OCMW-klant. Resultaat : zeven hechtingen en werkonbekwaam.

Er wordt voorgesteld om het aantal veiligheidsagenten te verhogen en om de klantenloketten te voorzien van kogelvrij glas. Het OCMW kan bij de Staatsveiligheid te weten komen, via een simpel telefoontje, op welke dagen de centra met gekende agressieve “klanten” te maken zullen krijgen. Het is aangewezen om - zeker op die dagen - een verhoogde veiligheid voor de loketmedewerkers te garanderen door het plaatsen van meerdere veiligheidsagenten.

Het OCMW geeft er natuurlijk de voorkeur aan, vooral niets te doen om niet onvriendelijk over te komen bij het tuig dat wij met open armen binnenhalen in de stad van allah. Zou moemoe De Coninck er rekening mee houden, dat ook zij met haar beleid dat Antwerpen verarmt en verloedert, in 2012 haar sacochke aan de arm, mag opstappen ? Spijtig genoeg kunnen dat soort onverantwoorde politici niet voor de rechtbank gesleept worden.  Of in de zoologie opgesloten, wegens verraad aan het volk, zoals het ooit nog eens gebeurd is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Occupy Cairo en word bont-en-blauw

 

Caïro bezetten bleek geen goede zaak te zijn voor Remy Essam. Hij is een Tahrirplein activist die terug naar de realiteit werd geschopt door het regime dat hij mee aan de macht hielp. Het is spijtig dat CAIR(*) liever met de Bocce(*) bal menigte over Amerika zeurt dan over het lot van moslims in de islamitische wereld waar mensenrechten een grap zijn en waar 230 miljoen mensen honger lijden.
(* CAIR = Amerikaanse vereniging die opkomt voor de belangen van de moslims in de States - Bocce is een sport verwant aan pétanque)
Bron : Religion of peace

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro Flandria : Vlaanderen, logistieke spitsregio (8.11.11)

 

Pro Flandria, het netwerk van Vlaamse Ondernemers en Academici, in samenwerking met KBC, heeft het genoegen U uit te nodigen op een gratis info- en debatavond met als thema:

'Vlaanderen, logistieke spitsregio?"

Dinsdag 8 november 2011, Torengebouw van KBC te Antwerpen, Schoenmarkt 35.

Vlaanderen was ooit een belangrijk logistiek centrum voor Europa. Vlaanderen wenst dit te blijven ... of opnieuw te worden? Bestaat er een strategisch plan om dit te realiseren? Wat zijn de belangrijkste determinanten in dit plan? Wie zijn de belangrijkste spelers? Wat met de plannen van onze buurlanden ter zake? Wat is de beslissingsbevoegdheid van Europa? Hoe bepalend is het federale beslissingsniveau in België? Is er nog een rol weggelegd voor de stadsbesturen? Welke zijn de voornaamste hinderpalen? Wat zijn de gevolgen als Vlaanderen er niet in slaagt dit te realiseren? Dergelijke vragen en vele anderen zullen klaar en duidelijk worden beantwoord door de uitgenodigde deskundigen.

Het programma:

18:30 -19:30: Aankomst en broodjes

19:30 -19:35: Kurt Moons. voorzitter Pro Flandria: verwelkoming

19:40 - 20:00: Kris Peeters. Minister-President van Vlaanderen:

>        Vlaanderen In Actie en het daarin besloten project "slimme draaischijf van Europa"
20:00 - 20:20: Jo Revnaerts. Senior Economist bij VIVES, Katholieke Universiteit Leuven

>        haven-concurrentie en congestie

20:20 - 20:40: Thierrv Vanelslander. Professor aan Universiteit Antwerpen

>     beleidsstrategie Vlaamse zeehavens en recente ontwikkelingen 20:40 - 21:00: Hans Smits. CEO Havenbedrijf Rotterdam

>        Nederlandse kijk op logistieke ontwikkelingen in VL en vergelijking met NL
21:00 - 21:40: Honoré Paelinck, Master in maritieme wetenschappen

>        praktische oplossingen voor ontsluiting naar Europees hinterland

21:40 - 22:00: Vragensessie onder leiding van Frans Crols, columnist en voormalig directeur Trends 22:00 - 22:45: Receptie

Inschrijving verplicht via epost: proflandria@gmail.com vóór 03-11-2011

 


30-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : Wie moet burgemeester worden in Antwerpen ?

 

 

 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111012_066#

   

?   ?   ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De officiële heropening van het Bolshoi theater in Moskou

 

Russia Today maakte een zeer degelijke reportage over de heropening van het Bolshoi theater in Moskou op zaterdag 29 oktober 2011.  Eerst zie je de VIP's binnenstappen met hun vermoeide gezichten, hun opgetutte lijven en hun grimassen. Het plebs is op veilige afstand gehouden : dit is nu eenmaal Rusland, waar de moslims wat graag hun fijne godsdienst zouden promoten met een extra vuurwerk tijdens dergelijke plechtigheden.

Het Bolshoi, dat sedert 1853 beroemd is voor zijn balletopvoeringen en operaproducties heeft alle stormen van de opeenvolgende regimes en oorlogen doorstaan en is vandaag herrezen in volle glorie en is uitgerust  met alle eigentijdse snufjes van de moderne theatertechnieken. Het heeft een smak geld gekost maar met zin en respect voor traditie hebben de Russen zich niet laten verleiden door de bouw van een architechtonische moderne draak in de Sovjetstijl die nog niet helemaal verdwenen is. De akoestiek is nog steeds even schitterend als voorheen (hebben wij vernomen), de scène lijkt nog gigantischer en hopelijk beschikt dit geweldige theater over voldoende subsidies om de Russische en Westerse kunst in optimale omstandigheden te laten schitteren.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 29/30 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Cijfertjes 

Hoi Ray, die cijfers komen van de morgen die er een vervolgverhaal van maken en dagelijks de cijfers aanpast, dus van overdachte bron hahahah

Stradi

*****

Een mopje toegelaten of niet ?
 
Een werkloze blondine uit het Gentse stapt bij interlabor binnen. "Awel 'k probere ulder al meer dan drei doagen op te bellen op het nummer 0800-1730,waarom antwoordde gulder niede ?"

Suzanne van interlabor antwoordt :"Sorry Juffrouw,maar dat zijn wel,onze openingsuren". 

Sophie DW

*****

La commedia è finita
 
... voor de onderhandelende partijen, want waarover gaan de onderhandelingen?

De overheidsuitgaven bedragen momenteel meer dan € 173 miljard of € 5 miljard meer dan wat er binnen komt. Van deze € 173 miljard gaat er € 89 miljard naar sociale uitkeringen (51 %) en € 13 miljard naar rentelasten (7,5 %).
De Belgische externe schuld bedraagt momenteel meer dan € 1.318 miljard. De externe schuld is de totale schuld van België, zijn inwoners en bedrijven in het buitenland samen en bedraagt 390 % van het bbp.
De lopende uitgaven (alle uitgave van de overheid exclusief investeringen en rentelasten ) bedragen € 162 miljard waarvan onder andere € 44 miljard gaat naar lonen van ambtenaren (27 %), € 8 miljard naar subsidies (5 %), € 13 miljard naar aankopen van goederen (8 %) en € 88 miljard naar sociale uitkeringen (54 %). Zeg me dan, wat is er nog sociaal aan dit scenario. Dit is de politiek van de verschroeide aarde.
Je moet geen expert zijn om te zien dat dit geen gezonde situatie is.
Het bbp bedraagt momenteel € 346 miljard. Met de economische recessie in aantocht kan je ervan uitgaan dat het bbp niet veel zal stijgen de komende jaren. Indien we over 3 jaar een maximale schuld van 90 % mogen hebben(Leterme), mag de staatsschuld maximaal € 311 miljard bedragen of € 29 miljard minder dan vandaag.
Tel daarbij het jaarlijks tekort van € 5 miljard op en er moet de komende 3 jaar € 44 miljard bespaard worden of bijna € 15 miljard per jaar. Dit komt neer op ongeveer € 2.900 per persoon van de beroepsbevolking of bijna € 6.000 per jaar per gezin.

Stradi

NvdR Angeltjes : Cijfermateriaal niet nagekeken door ons, Stradi.

*****

In mijn brievenbus

Het zijn niet alleen de Chinezen maar ook de andere zgn. BRIC landen: Rusland, Brazilie, Indië, ...

Ze zitten daar allemaal op cash die ze willen beleggen en overnames doen etc... Brazilië liet  al weten dat ze Europa willen helpen met zijn schulden maar dan zullen ze in  de EU moeten 'luisteren' in de toekomst naar hen : dat zegt Brazilië duidelijk.

Toen  de EU voor 2 jaar na lang palaveren met 200 miljoen euro over de brug kwam in Congo om daar iets te realizeren, zei Kabila dat het niet meer nodig was ! Hij had een paar weken eerder , na 1 dag gesprekken, voor 2 miljard euro toegewezen gekregen van de Chinezen. " Daar kun je niet tegenop" heeft De Gucht nog gezegd daarover.

In Luxemburg is Dexia LU (vroegere BILL bank ) nu ook al ingepalmd door een investeringsbank geleid door de Kon. Familie van Quatar ; kwestie van een pied-à-terre te hebben in de EU zegden ze. Dexia LU had 1 miljard € nodig,  de volgende dag hadden ze die dank zij de Quataris ! Dat is peanuts voor die mannen.  Zij zien ook dat het olie tijdperk niet kan blijven duren natuurlijk en proberen overal aankopen te doen. Ze hebben een zetel in raad van bestuur van Dexia LU en na de eerste zitting was het al 'boel': de Quatari zei dat de bank "meaner and leaner' moest worden ...daaop verliet hij de meeting. Dat belooft dus !

Groeten,

Der “Alte”

*****

Sharia4 Horror

Blood and Honour Wallonie : een strafbare bijeenkomst op 1 oktober, zo las ik bij Kif-Kif, het jeugdmagazine voor de meer simpele geesten.

Ik heb helemaal geen symphatie voor dat Bloed en Horror gedoe. Het is toch straf , dat onze alom geprezen racisme waakhond Jozef De Witte in alle staten is. Maar hoe zit dat met die sharia4 kluchtzangers, wat die allemaal mogen uitkramen, grenst aan het ongelooflijke : daar heeft onze Witte van Zichem blijkbaar geen last van.

René

*****

@ Roeland van Walleghem

Ik heb dat progamma niet gehoord, maar ik geloof je op je woord :het tragisch accident als "moord" bestempelen ? Is er nog geen huiszoeking geweest bij dit hoog bejaard gezin, voorlopig nog slachtoffers, misschien vinden ze wel in de boekenkast aanwijzingen voor "rechtse" symphatieën, of wie weet een lidkaart van het VB, een natte droom voor onze linke rakkers. Zich verdedigen tegen dat soort krapuul is "moord" een buschauffeur doodslagen is een "incident" althans volgens onze geachte andersdenkenden van de 0000

René

*****

We zijn nu meer dan 500 dagen verder en laten we eerlijk zijn, “missen we de bende federale profiteurs?”, het antwoord is NEEN waaruit we kunnen concluderen dat we ze ook niet nodig hebben want ze dienen enkel om de roofbouw op de Vlaamse welvaart goed te praten zodat de franskiljons hun natuurlijke bezigheid kunnen uitoefenen, nl. parasiteren en roven.

Luie Charel Michel en stiekeme Alexandre De Croo zijn nog onbetrouwbaarder en gevaarlijker dan hun beider vaders. Hetzelfde speelt zich af in Gent, Leuven, Kortrijk, Berlare, Aalter, Hasselt, Antwerpen enz.  Jullie kennen ze wel waar de nepotistische creaturen met een IQ lager dan 50 gevestigd zijn.

Dergelijke creaturen zijn nog niet bekwaam om de straten te onderhouden, want gegarandeerd is er iets weg waar zijn gepasseerd zijn.

Kris Peeters (niet Beke, gezien zijn onbetrouwbaarheid), B. De Wever, B.Valkeniers, Annemans,  De Winter, Lode Vereeck,  ga aub. samen aan één tafel zitten en zet de Vlaamse strategie op papier, een strategie die gericht is op de bescherming en veiligstelling van de Vlaamse welvaart, veiligheid en samenleving.

Roep die samenleving uit als de nieuwe Onafhankelijke Seculiere Democratische Republiek Vlaanderen, in één klap een massa parasitisme van onze schouders gedumpt. Samengevat: maak werk van Vlaanderen zodat Vlamingen graag terug in Vlaanderen leven en werken.

Groeten

Jean (ingekort)

*****

Ze zijn zo lief en ze hebben het zo moeilijk

Ilyasse en Yassin en vele anderen, ach ze zijn zo lief mijnheer, ze hebben het zo moeilijk mijnheer, waarom zijn de Vlamingen toch zo tegen ons mijnheer ? We doen er alles aan om te integreren mijnheer. Ja ? Dag Jan....

Mijn voordeur blijft toch maar best goed gesloten, idem dito mijn achterdeur want ik heb het zo niet voor die multicul bullshit, geef mij maar de echte Vlaamse bonensoep met een flink stukske vlees in verwerkt, echt vlees, geen halal toestanden in onze keuken.

Jean

*****

De Nieuwe Antwerpenaar

Hello Ray,
 
Gewoonlijk gaat de "De nieuwe Antwerpenaar" - lijkt sterkt op "De nieuwe Belg" - ineens, vlot en zonder omwegen bij het oud papier. Na het "Tattoo hoofdstuk" heb ik het toch eens vluchtig doorgenomen, oude Antwerpse reactie: "Amaai m'n botten". Propaganda en humor afgestemd op een rood IQ tussen de 70 en 80 - zo op schatting -, als je de artikels op de korrel neemt kun je wel enkele dagen voort.
 
Bijvoorbeeld : het artikel "Straffe straten met een verhaal", blz.40, heeft in de hoofding een foto - in bijlage - van een straatnaambord waarop oa staat: van Abdijstraat tot Trammezandlei, wel grappig eigenlijk want de Abdijstraat is niet alleen "EEN STRAFFE STRAAT" maar men kent er heden ten dage veel "STRAFFE VERHALEN" over.
 
In hetzelfde artikel een voorbeeld van de humor: "Kwam Jezus ooit in de Jezusstraat?". Zelfs als overtuigde atheïst kreeg ik noch mijn linker noch mijn rechter mondhoek een halve millimeter omhoog, zo zielig.
 
Wes Hardin

*****

Dat stuurde ik vanmorgen naar klachtenprocedure@vrt.be

Mevrouw, Mijnheer,

Betreft: Peeters & Pichal In bovenvermeld programma van donderdag 27.10.2011 (omstreeks 9u55) kwam de inbraak met dodelijke afloop in Borgerhout ter sprake. Mevrouw PEETERS benaderde dat tragisch incident als een ‘moord’. Hoe kan u dat rechtvaardigen?  Met de meeste hoogachting,

Roeland Van Walleghem

*****

Europa Crisis

Wanneer landen toetreden tot Europa, moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. (Allez, zo dachten we toch) Inzake humanitair-sociale gelijkheid, rechten voor alles en iedereen, legt Europa hoge eisen op, tot de ondergang van menig sociale stelsels toe.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat datzelfde humaan Europa bij China gaat bedelen, dat op geen enkel vlak aan de 'filosofie' van Europa voldoet. Verhofstadt de clown, die te pas en te onpas met zijn abonnement van de concentratiekampen zit te zwaaien, zwijgt nu als vermoord. Nochthans wat China betreft, zou Verhofstadt eens kunnen doorzwaaien.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korandemocratie : van de lente in de Antarctische vrieskou

 

 

De kogel is door de kerk – letterlijk.  Ennahda, de islamitische partij, heeft in Tunesië, volgens de laatste cijfers, 41.47% van de stemmen behaald en krijgt 90 van de 217 parlementaire zetels toegewezen.  Dat betekent: adem inhouden en hopen dat de realiteitszin en de Franse flair het halen boven de godsdienstwaanzin en holbewonerscultuur.  Dus even afwachten tot de constituante een nieuwe grondwet in elkaar geflanst heeft.  Het lijkt ons duidelijk dat de hoop op een seculiere staat, waar er geen sprake is van een staatsgodsdienst, de grond ingeboord werd.  De 41% Ennahdastemmen zal men zonder enige twijfel in de wetten en de rechtsspraak terugvinden. 

Een korandemocratie.

We zijn pessimistisch: niet alleen voor Tunesië zelf, maar ook voor ons.  Wedden dat er nog meer “vluchtelingen” richting noorden zullen trekken?  Ditmaal niet het schorem, maar wel de bovenlaag, die een andere samenlevingsvorm voor ogen had.  De baardmannen en de sjaalmadammen liepen al juichend door de straten – elders kwam het tot protestbetogingen. 

Rached Ghannouchi, grote baas van Ennahda, gaf woensdag al te kennen aan Le Figaro dat het Frans het Arabisch “vervuilt”.  Hij stelt dat de Tunesiërs Franco-Arabieren geworden zijn:  “Onze taal is Arabisch en de veel gesproken tweede taal is de oorzaak van taalvervuiling”.  En waar men ervan uitging dat, indien de toekomstige premier van Ennahdasignatuur is, de president dan aan een andere partij toekomt, wordt die hoop door hem ontkracht want “het moet een persoon zijn die tegen de dictatuur ten strijde getrokken heeft”.  En hij probeert ook te sussen: “iedereen moet kunnen leven volgens zijn eigen inzichten binnen het kader van de wet" (… dat is nu net waar wij onze bedenkingen bij hebben).  Over de verhouding tussen politiek en geloof wil hij nog kwijt “dat de moskeeën niet als tribune voor politieke partijen moeten dienen, maar dat men niet kan beletten dat een imam een politiek standpunt inneemt".

Als men het zelfs in de vermaledijde westerse landen niet kan beletten ...

Floriaan Terbeke

Bron: PI, Le Figaro


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefwoorden : Boefjes, Pensioentjes, Steekpartijtjes, Belastingbetalertjes

 

Het is nogal wat met die 'boefjes'. Het is allemaal zo erg niet, met die roofovervalletjes, die carjackingetjes, die halskettingen-afrukkertjes, die steekpartijtjes, die inbrekertjes, die dealertjes enz... moest het écht zo erg zijn dan zou onze pers al die verkleinwoorden niet gebruiken.

Het gaat in wezen eigenlijk maar om een klein ongebreideld immigratietje waar slechts enkele kleine bedragjes aan moeten besteed worden uit het schatkistje van het dommerikske bij uitstek: het kiezertje, het belastingbetalertje met het kleine hartje.

U, de onwetende onbekwame domme burger bent een zieligaard, een verzuurde, een populist, maar dan in het groot. U zit 's avonds te veel voor uw TV en kijkt te veel naar Amerikaanse politiefilms. U moet eens wat meer buitenkomen om te zien hoe goed uw geld besteed wordt en waarom het nooit genoeg zal zijn. U bent een duitenkliever, een vrek, een gierigaard een afgunstige. Kom onder die kerktoren uit. Betaal mee voor de zonnepanelen van uw rijke (blanke) buur en wees blij dat u ook aan het milieu wat bijdragen mag.

Het zou echter ook kunnen dat wij in een kleinzielig bestuurd landje leven met kleine ministertjes, met kleine staatsmannetjes en kleine politiekertjes met selectief kleine ideetjes, geen durvertjes. Daarvan komen dan ook altijd maar kleine voorstelletjes en kleine ingreepjes na de grote beloftes.

U bent dan ook maar een bang klein draaideurkiezertje, en daarom krijgt u ook maar een klein pensioentje met een stankje als dankje. Kwestie van prioriteitjes.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine Le Pen : de Euro is dood

  

Het alternatieve geluid dat Marine Le Pen van het Franse Front National laat horen, wordt uiteraard niet in dank aanhoord door de steunpilaren van het regime, die in Frankrijk, net zoals in de rest van West-Europa de touwtjes in handen hebben bij de media.  Le Pen zal na haar verkiezing als Franse presidente (àls, àls) aan de Euro-collega's een voorstel formuleren om terug naar de nationale munten over te schakelen. De econoom die in het gesprek haar tegenstrever is, gaat uiteraard niet akkoord, waarop Marine een aantal boeken bovenhaalt die haar stelling steunen, ondermeer één van een linkse auteur. Deze mevrouw is niet van plan zich de kaas van het brood te laten halen : oppositie voeren, constante onderbrekingen doorstaan, verdachtmakingen torsen, en toch overeind blijven, het zit in de familie.

Is het verdwijnen van de euro een goede zaak ? Wij durven het niet zeggen. Wat alleszins met de dag duidelijker wordt, is de manier waarop in de Eurozone omgesprongen wordt met reddingsoperaties "die niet aan de burgers uitgelegd kunnen worden" (dixit Van Rompuy).  Als men in een democratie openlijk toegeeft een beleid te voeren dat enkel door ingewijden kan beoordeeld worden, dan zijn we inderdaad officieel op de verkeerde weg. Welke redenen om blindelings deze mensen te vertrouwen, zijn er ?  Wat hebben zij uitgespookt om deze onheilstoestanden in het leven te roepen en wat vinden zij telkens opnieuw uit, om zogenaamd een einde te stellen aan de opeenvolgende fiasco's ?   Een bende machtsgeile klungelaars die niet opgewassen zijn tegen de ellende die zij veroorzaakt hebben, is helaas het enige beeld dat wij kunnen oproepen.

Wat zou de leiding van de Europese Unie zich zorgen maken over zoiets vervelends als democratie ?  Niemand van de dames en heren van de Commisie zijn ooit verkozen in hun functie. Het zijn politici die aangeduid werden door andere politici om de rol op zich te nemen van  overbetaalde superambtenaren, niet gehinderd door enige noemenswaardige controle. Of is er iemand nog zo naiëf geloof te hechten aan de invloed van de 735 lieden uit de Euro-praatbarak met 1 of 2 minuten spreektijd, zonder repliek ?  Hoed af, voor de enkelingen zoals onze eigen Philip Claeys, die tegen de stroom op durven varen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel vrouwen heeft u ?

 

Pakweg, 20 jaar geleden, zouden we huiverend gereageerd hebben als we vernamen dat er in onze omgeving mannen woonden met meerdere vrouwen. Veelwijverij, werd dat toen, niet erg vriendelijk maar wel heel duidelijk genoemd.  Vandaag de dag, wordt polygamie terloops vermeld, als een evident randverschijnsel, eigen aan de godsdienst van de vrede. "Bij die menschen is dat toegelaten, nietwaar mijnheer".  Dat het niet toegelaten is volgens onze eigen wetgeving, komt zelfs niet meer op bij de meeste landgenoten. Ten hoogste wat ranzige grapjes over maken.  Wat zouden wij nog respect vragen voor onze wetgeving en onze gebruiken, als de politici zelf  niet anders doen dan de wetten aan hun laarzen lappen en ze voortdurend aanpassen naar eigen behoeftes en inzichten ?

Uit cijfers van het OCMW blijkt dat er 27 mannen in Antwerpen geregistreerd zijn als polygamist. In werkelijkheid zijn het er zeker meer. “Want er is niet genoeg controle op de identiteit van nieuwkomers.”

Controle uitoefenen op wie er het land of de gemeente binnenkomt, is racistisch, nietwaar mijnheer. Hier mag iedereen binnen, onze brave burgemeester, die zot is van A maar vooral van zichzelf, hangt het op grote reclameborden die wij glimlachend voor hem betalen overal uit : 't stad is van iedereen.  Hopelijk zullen wij hem in 2012 diets maken, dat Antwerpen vooral van ons is en dat er voor hem nog een plaatsje is in de zoologie.

Gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang) heeft van OCMW-voorzitster Moemoe De Coninck een antwoord gekregen op zijn vraag naar het aantal polygamisten. Het zijn er 27 : 11 van hen zijn niet-Belgen, 16 hebben wél de Belgische nationaliteit. Ze komen allemaal uit islamitische landen: Marokko, Pakistan en Mauretanië. Polygamie in Antwerpen, “het is een marginaal fenomeen”, zegt Moemoe De Coninck en haar oogjes blinken van stil verlangen en bewondering.

Maar is dat wel echt zo van dat marginaal verschijnsel ?  “Het komt waarschijnlijk veel meer voor”, zegt eerste substituut van het Antwerpse parket, Chantal Merlin. “We hebben er alleen geen correct zicht op, omdat de identiteit van nieuwkomers onvoldoende wordt gescreend.” Van heel wat nieuwkomers heeft de overheid geen correct beeld. Een man kan in zijn thuisland getrouwd zijn met verschillende vrouwen en dat hier niet kenbaar maken. Nooit wordt iemand in ons land voor polygamie vervolgd. “Wel heb ik laatst geweigerd een man te naturaliseren, omdat bleek dat hij polygamist was.”

Wat zouden wij ons druk maken in deze verloederde maatschappij over zoiets banaals als veelwijverij ?  Zeker als het uit de Prachtlanden komt, waar vrouwen behandeld worden als schapen en als ze geluk hebben, als geiten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week-end uitgave Angeltjes

 

Wij pogen gedurende het week-end de rust van onze lezers (en onszelf) te eerbiedigen en besparen u de vaak hinderlijke berichten uit onze in mekaar stortende beschaving. Mogen we dat zo stellen zonder iemand voor het hoofd te stoten, behalve de verblinde profiteurs die aan de slippen van het regime hangen ?

Daarom brengen we zater- en zondag wat luchtige berichtjes, video's maar niet te veel politiek braaknieuws. Helaas valt de actualiteit niet stil en hopen de berichten zich intussen op, zodat we tegen 's maandags een te veel aan kopij hebben die u koppijn bezorgt.

Daarom volgt in de loop van zondagnamiddag een beperkt aantal stukjes die ons terug in de realiteit van elke dag storten. Niet om u te jennen, gewoon uit praktische overwegingen.

Uw attente redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blankenberge 2015

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!