Angeltjes
05-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint bij d Griekse kientjes

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het ?

 

 

Natuurlijk mag het : wij zijn toch  voorstanders van de artistieke vrijheid.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net voor middernacht : Papandreou wil aftreden, maar vraagt vertrouwen van parlement + AANPASSING ZATERDAGOCHTEND 06 uur

 

Premier George Papandreou is 'bereid te praten' over de vraag wie de nieuwe regering van Griekenland moet leiden. Dat zei hij vanavond in een speech in het parlement in Athene. Momenteel, zaterdagochtend plaatselijke tijd, wordt gestemd over het vertrouwen in het kabinet-Papandreou.

 De premier zei in zijn speech een brede coalitie te willen vormen om te voorkomen dat de noodsteun voor Griekenland ontspoort.  Hij kwam met die uitspraak niet tegemoet aan de eis van oppositiepartijen dat hij expliciet zijn aftreden bekend moet maken.

Bronnen in Athene meldden tijdens het debat dat leiders van enkele kleinere partijen bereid zijn een coalitie onder leiding van minister van Financiën Evangelos Venizelos te steunen, op voorwaarde dat Papandreou in het openbaar verklaart dat hij opstapt. Aan dat verzoek kwam Papandreou echter niet tegemoet. Vervroegde verkiezingen zouden een ramp zijn voor het land, stelde hij. 'Nieuwe verkiezingen brengen de noodsteun die het land is toegezegd in gevaar. Als we geen akkoord bereiken komt er geen nieuwe tranche en lopen alle deals gevaar.'

Eerste partner voor Pasok
De voorzitster van de kleine centrumrechtse partij Bakoyanni is bereid mee te doen aan de vorming van een coalitie in Griekenland. Bakoyanni is de eerste partij die zich openlijk aandient als partner voor de socialistische regeringspartij Pasok.

'Onderlinge verschillen opzij zetten'

De premier waarschuwde dat Griekenland zonder regering in de komende weken al 5 miljard euro misloopt. 'En wie moet dat betalen? Dat zal de belastingbetaler zijn.' Papandreou riep de partijen daarom op hun onderlinge verschillen opzij te zetten in het belang van het land. 'We moeten de bladzijde omslaan en discussies over het verleden beëindigen. We moeten nu praten over samenwerking om de schuld te verlagen en de hulp veilig te stellen.'

Steun, op voorwaarde
In het parlement voerden meer dan veertig socialistische volksvertegenwoordigers het woord in het debat over het vertrouwen in de premier. De meesten spraken steun uit aan hun partijgenoot, op voorwaarde dat hij gaat werken aan een regering van nationale eenheid op brede basis.

De premier somde in zijn speech een lange lijst voorbeelden op van de politieke moed die hij naar eigen zeggen in zijn carrière heeft betoond. Daar rekende hij ook de omstreden oproep tot een referendum over de noodsteun toe. Die volksraadpleging zou volgens hem zeker een positief antwoord hebben opgeleverd. 'De steun is in het belang van het Griekse volk.'

Minister Financiën: Verder bezuinigen

Een nieuwe Griekse regering moet aan alle voorwaarden voor de aan Griekenland toegezegde noodhulp voldoen. Dat stelde de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos na de speech van de premier.

Een nieuwe regering moet volgens Venizelos de eerder voorgestelde bezuinigingsmaatregelen doorvoeren, de beloofde privatiseringen doorzetten en de bijdrage van de private sector aan de hulp veiligstellen. De nieuwe regering zou volgens hem tot eind februari moeten aanblijven.

@ Volkskrant

+ AANPASSING ZATERDAGOCHTEND 06.00 UUR

Voorbije nacht heeft de regering Papandreou de vertrouwensstemming in het Griekse parlement nipt gewonnen met 153 van de 300 stemmen.  Er zou een overgangsregering komen met de voorlopige steun van enkele kleinere partijen en de huidige financieminister als voorlopig premier tot aan de volgende verkiezingen.  Of dit scenario ook zal uitgevoerd worden, is lang niet zeker. Laten we niet doen of hiermede de Griekse tragedie afgelopen is.  De socialistische gangsters blijven aan het roer, de sfeer van opstand verdwijnt niet in de straten van Athene en de Europese Unie zal geld (ONS geld) blijven gooien in de bodemloze Griekse putten. Prettig week-end. Laten we maar kijken naar de leuke video van de dolfijn en de poes hieronder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Alexander

 

 

In deze verwarrende tijden even terug naar de betere oude tijd.

Wär´es auch nichts als ein Traum vom Glück uit Eva van Franz Lehar

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische wetenschap

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende Vlamingen : Lieven Gevaert (1868 - 1935)

 

Na slechts drie jaar middelbaar onderwijs studeert Gevaert op eigen houtje Frans, Duits en Engels. In 1889 richt hij met zijn moeder een fotostudio op. Spoedig neemt zijn bedrijf een hoge vlucht.

In de Nederduitsche Bond en De Vlaamsche Wacht leert Gevaert als jongeman Frans van Cauwelaert, de daensistische voormannen en de tenoren van de Meetingpartij kennen. Zijn inspiratiebronnen worden de encycliek Rerum Novarum (1891) en Lodewijk de Raet. Hij komt op voor: de vernederlandsing van de Gentse universiteit en het openbare leven, de splitsing van het leger in Vlaamse en Waalse regimenten, een degelijk Nederlandstalig onderwijs. Vooral voor dat laatste heeft Gevaert zich onafgebroken ingespannen. Gevaert werkt mee aan de oprichting van het Vlaamsch Handelsverbond, dat zich zou inzetten voor de vernederlandsing van het bedrijfsleven. In zijn eigen bedrijf laat hij reeds vanaf 1907 het Nederlands gebruiken in drukwerken, briefwisseling, boekhouding en de betrekkingen met de overheid.

Na de Grote Oorlog lenigt Gevaert, hoewel niet gewonnen voor het activisme, de nood van diegenen die naar zijn mening te goeder trouw en uit idealisme collaboreerden (bv. Lodewijk Dosfel). Hij spreekt zich, op een enkele uitzondering na, nooit meer in het openbaar uit over politieke vraagstukken. Levenslang zou het zijn grote bekommernis blijven boven alle partijpolitiek te staan. Nog na de oorlog is hij betrokken bij de oprichting van De Standaard en de IJzertoren. Gevaert speelt in 1926 een belangrijke (geldschietende) rol bij de oprichting van het Vlaams Economisch Verbond (VEV). Hij waakt erover dat de verschillende geledingen van de Vlaamse Beweging bij het bestuur betrokken worden. Bijzonder veel aandacht besteedt hij aan een goed Nederlandstalig onderwijs in het Limburgse kolenbekken. Dat moet vermijden dat de industrialisering leidt tot verfransing van de Limburgse arbeiders en de minorisering van Vlaamse kaderleden.

 Bon : http://users.telenet.be/frankie.schram/tijd/bio/default.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poes en dolfijn vinden mekaar fijn

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstmijmeringen

 

herfstmijmeringen

de lage zon verblindt mijn ogen
en zal genadig mijn tranen drogen
er komt weemoed in mijn hart
nu de herfst al is gestart

de strijd van warmte en koude
van het nieuwe en het oude
van gejaagdheid en van rust
van een jeugd die is uitgeblust

soms kan er ook een storm komen
die hevig schudt aan oude bomen
die dan zwiepen in de wind
en gelaten wachten op wie er wint

de oude boom probeert te blijven staan
want er komt nu een winter aan
met het stoppen van de groei
en het wachten op de bloei

in het weiland verlept het gras
dat in de lente fris en sappig was
men haalt het vee nu naar de stal
en een koude nevel vult het dal

zo mijmert men in de herfst van zijn leven
als men nog veel wil en weinig kan geven
als men hunkert naar zijn jeugd van toen
zoals de herfst naar de frisheid van groen 

johan v.d.b.

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

foto : http://www.vhees.com/2008/11/09/herfstwandeling/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiken in Bali

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

 


04-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De G 20

 

De G20 (Groep van 20) is een groep bestaande uit 19 landen en de Europese Unie. Gezamenlijk beslaan de leden van de G20 zo'n 90% van het wereldwijde Bruto nationaal product, zo'n 80% van de wereldhandel (inclusief handel binnen de EU) en twee derde van de wereldbevolking. De G20 wil een forum zijn voor samenwerking en beraad met betrekking tot het internationale financiële systeem

+ IMF en Wereldbank

Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GB bereidt zich voor op einde Euro + weddenschappen ...

 

Groot-Brittannië heeft plannen klaar voor het geval de euro toch zou verdwijnen. Dat verklaarde George Osborne, de Britse minister van Financiën vandaag vanaf de G20-top in het Franse Cannes. 'We moeten ons voorbereiden op alles. Dat is wat men van ons verwacht en dat is onze verantwoordelijkheid tegenover het Britse volk. We bereiden plannen voor', aldus Osborne aan enkele media. 'We beheren onze eigen situatie en onze eigen schulden, maar bereiden ons ook voor op wat de eurozone ons oplegt.'
 
De politieke onrust in Griekenland brengt de eurozone aan het wankelen. Als het land er niet in slaagt de opgelegde besparingen door te voeren, riskeert de monetaire unie uit elkaar te vallen.

Weddenschappen
De eurosceptische Britten wedden graag over het einde van de eurozone. Dit zei een woordvoerder van het wedkantoor William Hill vandaag in Londen.

'Er is veel belangstelling voor deze weddenschappen', zo zegt de woordvoerder. Toch is het niet zo populair als voetbal of paardenrennen. 'Dat is van een andere klasse.'

Griekenland is de huizenhoge favoriet als het land dat het eerst uit de eurozone verdwijnt. Daarna komen Italië, Portugal en Spanje.

http://www.trouw.nl/tr/nl/7964/Schuldencrisis/article/detail/3015260/2011/11/04/Groot-Brittannie-bereidt-zich-voor-op-verdwijnen-euro.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsdienstvrijheid

 

In band 9 van zijn “Kriminal-geschichte des Christentums” beschrijft Karlheinz Deschner hoe van circa 1550 tot de Franse revolutie in 1789 het begrip godsdienstvrijheid kon ontstaan. Want laat ons wel wezen, de vrijheid van godsdienst had voordien nooit bestaan en moest in een eeuwenlange strijd afgedwongen worden.

In een serie van conflicten en gebeurtenissen kwam men in West-Europa tot het besef dat het niet langer kon zoals al anderhalf millennium het geval was dat de clerus steeds aan de zijde van de machthebbers hadden gestaan en het volk moest geloven wat de machthebbers wilden.

Zowel clerus als wereldlijke machthebbers, dikwijls met elkaar verbonden door bloedverwantschap, schrokken er niet voor terug eender welk middel aan te wenden teneinde hun rijkdom en macht te bestendigen. Religie was een middel tot uitbuiting en onderdrukking geworden. Boerenrevoltes, staatsterreur en periodes van uitbuiting wisselden elkaar met regelmaat af.

Het sprak voor zich dat het verbranden van ketters en opknopen van opponenten andere doeleinden diende dan een filosofische discussie te beslechten. Men begon dus na te denken en de bestaande toestanden te contesteren. Hadden Paulus, Augustinus en Thomas van Aquino wel gelijk gehad met de onvrijheid van godsdienst te verdedigen?

Zeer langzaam ontwikkelde zich een definitie voor het nieuwe begrip. Iedereen was vrij te geloven wat hij of zij zelf wil, uitgezonderd om te geloven dat men aan anderen mag opleggen of hen dwingen te geloven wat men zelf gelooft. Ignatius van Loyola kon de pot op.

Het recht op vrijheid van godsdienst, gewoon godsdienstvrijheid genoemd, was met name een wederkerig recht. De wederkerigheid was een essentieel onderdeel zonder hetwelk het recht zelf niet kon bestaan, laat staan gehandhaafd worden. Logisch natuurlijk.

Laat het nu net dit recht zijn dat de islam weigert te erkennen. In zijn briljante “Closing of the Muslim mind” typeert Robert R. Reilly de reden hiervoor als intellectuele zelfmoord.

Voor mij niet gelaten maar in een achterlijke woestijngod geloven, dat nooit !

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : vele waaroms ?

Onze vriend en medewerker Senior stelt vele vragen die ook de onze zijn, en hij geeft in zijn onnavolgbare stijl, direct en zonder doekjes rond, zijn mening over de huidige katastrofale toestanden die onze levens overschaduwen.

Geachte redactie,

Deze week was het weer "koekenbak" van jewelste. Zelfs een Allerheiligen of Allerzielen gedenkenis kon geen rust brengen.

De Griekse Goden waren de rest van Europa niet gunstig gezind en bij monde van hun leider kwam een bom tot ontploffing die de andere Goden der aarde naar adem deed snakken. Men waagde het zowaar in Griekenland de bevolking om hun "gedacht" te bevragen bij middel van een referendum over het al dan niet behouden van de Euro of zelfs de Euro-draak te verlaten.

Nooit gezien, zo een onbeschoftheid van een land dat met man, macht en middelen door zijn buren overeind wordt gehouden. Maar Waarom ?

Deze vraag heb ik mij dikwijls gesteld. Men wist dat de Grieken vuil spel spelen en verzot waren op hun hangmatcultuur. Men wist en weet dat Italië reeds jaren een schuldenberg meezeult, genoeg om 10 Pisatorens mee te vullen. Men weet en wist dat Spanje en ook Portugal in hetzelfde bedje ziek zijn. Kortom,de zuiderse landen namen het niet zo nauw. Zon, zee en véél congé lagen beter in hun dagelijks leven.  Waarom werden die (zieke) landen gretig verzocht om tot de EU-club in te treden ? Waarom moest er echt dringend een Europese eenheidsmunt komen ? Welke duistere machten zitten achter dit alles ? Is de Europeaan er beter van geworden ?

Is alles nu eenvoudiger omdat we zowel in Lissabon als in Parijs, Madrid of Berlijn met eenzelfde munt kunnen betalen ? Is alles nu veiliger geworden met het wegvallen van de grenzen ? Op al deze vragen kan ik geen positief antwoord bedenken.

Ik denk dat de Eurozone een multnational geworden is, waar vele met belastinggeld dikbetaalde medewerkers in rondlopen van wie de dagelijkse bezigheid erin bestaat wetten te bedenken om de bevolking nog meer te kloten en uit te persen. De reden dat men te allen prijze het falliete Griekenland wil aan boord houden, is m.i. zuiver een geval van angst om het voortbestaan van de Euro boetiek. Indien de Grieken de plaat poetsen, staat de deur voor andere deserteurs open en kan de hele euro santekraam als een kaartenhuisjes in mekaar stuiken.

Dan komen er duizenden dikke nekken en poenpakkers in de kou te staan want andere jobkes met dezelfde voordelen (legale of illegale) zijn er niet. Ik zie Alexanderke van de blauwe smurfen zijn plaatske niet afstaan aan Piet Konijn of Napoleon De Klucht uit vriendschap en partijliefde.

Van een ding mogen we alvast zeker zijn : het gaat de gewone man/vrouw nog veel zweet en tranen kosten, want zij zijn het die, wat er ook moge gebeuren, het gelag zullen moeten betalen. Niet alleen de banken moeten we rechthouden maar ook de schulden van derden waar we tenslotten niks mee te maken hadden, komen op de rekening van zij die nog iets opzij staan hebben.

Voor mij is de Euro en al zijn aanhangsels een kompleet misbaksel geworden, om over het open-grenzenbeleid nog maar te zwijgen want dat is van de zelfde (of nog erger!) dramatische orde !

Te snel en op onverantwoorde wijze willen groeien om de weireld te tonen dat we "het ook konden".  Referendums werden steevast naar de prullenmand verwezen, de bevolking werd niet naar haar mening gevraagd : "dat zijn toch maar kiekens zonder kop", dachten en denken ze nog altijd. Er is echter altijd één constante aanwezig,zowel in het verleden als in het heden, loontje komt steeds om zijn boontje. Is het niet vandaag, dan is het morgen ... maar komen zal ie ! De slag om de Euro is begonnen, de Euro-oorlog.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-mania superbiae

 

Bestand:Tratado de Lisboa 13 12 2007 (10).jpg

Onverantwoord zootje in onaangepaste kledij op bezoek in Lissabon

 

Om in het jargon van de tv-flamingant te blijven: hier volgt wat cijfermateriaal over de mania superbiae van het Europees Parlement.  De Angeltjeslezers hebben al begrepen dat het om de grootheidswaanzin van de EUSSR gaat. 

Sinds de grote EU-uitbreidingsgolf van 2004 zijn er 4 EU-parlementairen bijgekomen en het is niet meer dan logisch dat die met alle égards moeten ontvangen worden.  De Europese regelbarak heeft dus personeel moeten aannemen: 4 nieuwe parlementairen = 2000 nieuwe medewerkers.

Als men de studie “Ending Excess – Cutting the Cost of European Parliament” van de Brusselse stichting New Direction ter hand neemt, blijkt dat 24% - bijna een half miljard euro – per jaar zou kunnen bespaard worden.  Dit is zelfs mogelijk zonder dat de kerntaken in het gedrang komen.  De grootste stijging van de kosten is te wijten aan een explosie van de bureaucratie. 

Ø       Sinds 2004 is inderdaad het totaal EU-parlementairen van 732 gestegen naar 736; het aantal parlementaire medewerkers steeg van 3946 naar 6245.  Die medewerkers verdienen wel iets meer dan een leefloon.  Een 1000-tal van hen verdienen zelfs méér dan de parlementairen zelf, terwijl die voor hun inspanningen jaarlijks toch € 93.685 mogen opstrijken.  Buiten de personeelsuitgaven nemen de administratiekosten steeds meer toe. 

Ø       Minstens € 100 miljoen wordt er uitgegeven aan vertalingen - € 90 miljoen daarvan is voor “voorbereidende” documenten.  Indien er drie talen bijkomen, kan dit cijfer stijgen tot € 128 miljoen.  Mocht men de “voorbereidende” documenten beperken tot vijf of zes talen, dan zou er al € 40 miljoen per jaar bespaard kunnen worden.

Ø       Dure prestigeprojecten, die als reclame voor de EU ingezet worden, zouden in hun geheel kunnen geschrapt worden – ze hebben immers niets met de parlementaire werking te maken.  Een voorbeeld: het project van het nieuwe museum “Huis van de Europese geschiedenis” dat naar raming meer dan € 150 miljoen zal kosten. 

Ø       Dan zijn er nog de 34 EU-inlichtingenbureaus – waarvan het bestaan quasi onbekend is - in de lidstaten, die elk 200 personeelsleden (of meer) op hun loonlijst hebben: kostenplaatje méér dan € 44 miljoen per jaar. 

Ø       Het parlement is eigenaar, huurder of leaser van ca. 63 gebouwen: meer dan het dubbel dan in 2002.  Op 26 september 2011 heeft het EU-opperbevel beslist nog een gebouw aan te kopen in Straatsburg: prijs € 6.7 miljoen plus € 9.2 miljoen restauratiewerken.  Bovendien worden de kantoren van de parlementairen heringericht: nog maar eens € 30 miljoen.  Indien het EU-parlement het aantal benutte m2 over een periode van drie jaar met 10% zou verminderen, dan zou dit een besparing van € 25 miljoen per jaar betekenen.

Ø       De wedden van de EU-volksvertegenwoordigers zouden moeten bevrozen worden: ze krijgen € 93.685 per jaar plus een onkostenvergoeding van pakweg € 4.200 per maand.

Ø       En dan is natuurlijk de tweede parlementszetel in Straatsburg.  Indien alle plenaire zittingen in Brussel zouden gehouden worden, dan zou dit minstens een besparing van € 200 miljoen per jaar betekenen. 

In plaats van besparingen zal het tot een verhoging van het EU-budget komen: waarschijnlijk 1.9% in 2012.  Er wordt algemeen aangenomen dat een definitief vertrek uit Straatsburg niet meer in overweging genomen wordt en dat men de belastingbetaler zal voorspiegelen dat een verhuis financieel niet te verantwoorden is… wegens de aankoop van infrastructuur in Straatsburg!

En als afsluiter dit nog:  zeven leden van het EU-parlement hebben een reisje naar de Seychellen gemaakt om zich daar te gaan verdiepen in de “Vragen over de visserijpolitiek”.  Dat uitstapje heeft € 115.000 gekost – uiteraard reisden ze “business class” en werden ze begeleid door vijf medewerkers en tien tolken.  Een dienstreisje volgens EU-normen!

Wie sterke zenuwen en een ijzeren maag heeft, kan de volledige studie raadplegen op  http://newdirectionfoundation.org/wp-content/uploads/2011/10/Ending-Excess-Cutting-the-Costs-of-the-European-Parliament.pdf

Floriaan Terbeke

Bron: newdirectionfoundation.org


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering door de knieën voor syndicaten

 

Zowat 27.000 Vlaamse ambtenaren zien vanaf eind 2012 hun koopkracht toenemen dankzij hogere maaltijdcheques en een grotere eindejaarstoelage.

De vakbonden van het overheidspersoneel en de Vlaamse regering hebben een nieuw loonakkoord afgesloten. De onderhandelingen hebben bijna twee jaar aangesleept. Voor alle duidelijkheid: deze cao geldt niet voor leerkrachten, ambtenaren van lokale overheden en voor het personeel van autonome instellingen zoals de VRT en de watermaatschappij VMW. Die volgen later nog.

De koopkrachtverhoging verloopt via het optrekken van de maaltijdcheques van 5 tot 7 euro en het optrekken van de eindejaarstoelage met 9 procent. De kostprijs van die loonafspraken bedraagt 14,1 miljoen euro. Omgerekend per ambtenaar is dat zowat 520 euro.

+ 40 euro netto per maand en + 9% eindejaarspremie

In deze tijden van schaarste en zware besparingen, is het onaanvaardbaar dat een bevoorrecht deel van de beroepsbevolking, de Vlaamse ambetantenaren, hun koopkracht zien stijgen.  De truc die weer eens succesvol toegepast werd door de syndicaten, is steeds dezelfde : zeer hoge eisen stellen, die niet haalbaar zijn, om eindelijk toch nog een behoorlijke buit binnen te halen : meer dan 40 euro gemiddelde opslag per maand (20 maaltijdchecks per maand ad € 7 ipv € 5 = 40 euro) en daarbovenop 9% verhoging van de eindejaarspremie.

De Vlaamse regering (CD&V, N-VA en Sp-a) heeft zich weer eens laten bedotten op kosten van de belastingbetaler. Partijpolitiek Vlaanderen doet net hetzelfde als belgië : knoeien en de vriendjes ten dienste zijn.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griekse tragedie en het belgische drama

 

Angela en Sarko (op het voorplan) brengen een tirade. Op de achtergrond luistert het koor van de EU-leiders toe. Uiterst rechts President Dweil (met open armen) is zeer ontroerd. "Ik had net hetzelfde willen zeggen, maar ik was mijn tekst vergeten" mompelt hij.

Hoe ingewikkelder de toestand wordt, hoe duidelijker één zaak wordt : die Grieken zijn koekenbakkers (met excuses voor de échte koekenbakkers)  bedriegers en op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat de uitvinders van onze democratie bezig zijn heel de Europese kliek mee te sleuren in een grote big-bang. De kans dat hieruit een nieuw universum zal geboren worden, is zeer klein : het wordt BOEM en gedaan.

Als je ziet hoe Grote Staatslieden zoals Van Rompuy en Barroso als kinderen reageren op de mogelijke kans dat Papandreou géén referendum gaat houden, dan verdwijnt het laatste kruimeltje respect, dat je voor die verwaande kwasten nog zou bezitten. Zij klampen zich vast aan een strohalm en wuiven naar de camera's : "Kijk eens, wij verzuipen nog niet, hoor."

Merkel en Sarkozy gaven in de late namiddag samen een persconferentie maar ook dat koppel is bezig zijn laatste greintje geloofwaardigheid op het spel te zetten. En in een hoekje van een zaal kwam Van Rompuy met zijn gespleten persoonlijkheid ook wat vertellen voor de camera van de VRT.  Ik ben het al vergeten, want het was toch prietpraat.

Intussen wil de Griekse oppositieleider Antonis Samaras dat Papandreou opstapt en dat er binnen zes weken nieuwe verkiezingen worden gehouden. Pas tegen die voorwaarden wil Samaras over een overgangsregering praten.

Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met een aantal Griekse onbetrouwbare personages, die ook eens aan de touwtjes willen trekken, in de wereldschijnwerpers te plaatsen. Deze laatste oppositie-strategie kwam donderdagavond op de proppen. Wat het vandaag zal worden, dat is afwachten.

De wankele beurzen die zich donderdag zeer bescheiden herpakt hadden, zullen vandaag hun stukje winst vermoedelijk terug afgeven en meer ook.  Het zal de Griekse politieke acteurs worst wezen en  voor die houding als verwende kinderen,  zijn de EU-leiders verantwoordelijk met hun gefleem, getalm en amateuristisch gedoe. Boy-scouts als Van Rompuy en bekeerde communisten zoals Barroso, zijn dat nu de aangewezen techniekers die een ongeziene geldcrisis moeten beheersen, die hun beloftes tegenover 500 miljoen Europeanen moeten gestand houden ? Zij werden ons opgedrongen als Leiders maar als er een crisis is, doen ze het in de broek.

In het land B zit de Generatie Geniale partijvoorzitters nog steeds te sleutelen aan een begroting. Nadat ze al de rest afgewerkt hebben : proper en netjes, zoals de Walen en Brusselaars het graag hebben. Als u met uw vrienden samenkomt om een club op te richten (koekenbakkers bijvoorbeeld,  om in de culinaire sfeer te blijven) dan gaat u eerst kijken, of dat financieel haalbaar is en hoeveel centen er nodig zijn.  Lieden die een regering vormen, maken eerst een programma op en dan gaan ze vaststellen, dat er te weinig geld is.

De economie zit helemààl op het slechte spoor en de politici vinden dat vooral jammer, omdat ze met zulk een scenario te weinig belastingen en taksen kunnen ophalen en hogere kosten moeten dragen inzake werkloosheid.  Het tekort voor 2012 vergt nu al een inhaalmaneuvre van ruim 11 miljard.  Bijna zoveel als Vlaanderen jaarlijks cadeau geeft aan de Waalse kameraden.

Gelukkig kunnen wij in Vlaanderen rekenen op onze Geniale Generatie partijvoorzitters.  Die weten er nog minder van dan de dames en heren Europese Leiders, dus het komt allemaal in orde.

Snoer de buikriem vast, let niet langer op de kleintjes maar vooral op de groten, want we zullen mogen afdokken. Dankzij onze schitterende politici.

Ray

PST : En noem mij gerust een populist. Wie in dit land de waarheid zegt, is meestal een racist én een populist.  Wat de traditionelen zijn, dat leest u bij ons.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeulen boycotten Antwerpse knieval

 

Het naïeve Antwerpse stadsbestuur onder impuls van Moemoe De Coninck, had de brave moslims (anderen hebben wij er niet in de stad van allah) een aparte slachtlijn aangeboden met verdoving voor de arme dieren die tijdens het Offerfeest de nek overgesneden wordt. Seutig, zoals te verwachten van de Moemoe, had ze foldertjes laten drukken en die werden afgegeven bij de Unie van Moskeeën en Islamitische Verenigingen. Een zoveelste totaal overbodige subsidieslurper.

Prompt repten enkele gewichtige moslim-personages zich naar het stadhuis om de drukwerkjes terug te bzorgen : "ies niet voor ons, wij niet meedoen" luidde de verontwaardigde boodschap.

Ondertussen werden in de moslimgemeenschappen, dreigende ordewoorden doorgegeven, om vooral geen gebruik te maken van de verdovende slachtlijn : beesten moeten afzien, anders is het niet plezant. Er worden ook affiches verspreid (op kosten van de subsidiërende overheden, of course) en her en der opgehangen om te waarschuwen tegen de ongeoorloofde inmenging van de dhimmis.

Zo zien de naïevelingen en voortrekkers van multiculturele flauwe kul dat hun zoveelste knieval voor de brave moslims ontvangen wordt op hoongelach.

Zondag zal een afvaardiging van de gemeenteraadsfractie van Vlaams Belang aanwezig zijn in het Slachthuis om een en andervan nabij te bekijken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen de Grieken hun eigen scherven nog opruimden

 

 

Grieks feest in Ottawa (Canada) dit jaar : zij ruimden zelf hun scherven op.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visionaire uitspraken door Thomas Jefferson

 

Uitspraken van Thomas Jefferson, auteur van de Onafhankelijkheidsverklaring en de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika, tevens derde president van de VS

- Een regering die groot genoeg is om alles te geven wat u nodig hebt, is ook machtig genoeg om alles te nemen wat u bezit. De geschiedenis leert ons dat hoe machtiger een regering wordt hoe minder vrijheid er is voor de bevolking.

- Ik geloof in alle eerlijkheid dat banken gevaarlijker zijn dan een vijandelijk leger en dat het principe om geld uit te geven onder de benaming van financiering, dat door het nageslacht moet worden afbetaald, de toekomst op grote schaal bedriegen is.

- Een regering die bang is van de bevolking is een democratie. Een bevolking die bang is van de regering is een tirannie.

- Democratie zal ophouden te bestaan als men neemt van hen die willen werken om te geven aan hen die niet willen werken.

- Als Amerikanen ooit toelaten dat private banken hun geld beheren, eerst door inflatie, dan door deflatie dan zullen de banken en de verenigingen die er rond bestaan al hun bezittingen wegnemen tot hun kinderen dakloos wakker worden op het continent dat zij veroverd hebben.

- Onze vrijheid hangt af van de persvrijheid (vrijheid van de media) en dat kan niet begrensd worden zonder verloren te gaan.

Foxy




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!