Angeltjes
11-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Vlaamse velden

 

 

Eén en de provincie West-Vlaanderen werken samen voor de realisatie van de nieuwe televisiereeks In Vlaamse Velden, die WO I als thema heeft.

'De nieuwe televisiereeks In Vlaamse Velden is de koppeling van fictie en drama. Dit is de beste combinatie om het verhaal over de Eerste Wereldoorlog tot bij de mensen te brengen. De VRT zet zwaar in rond het thema. Deze nieuwe fictiereeks is de opening van de honderdjarige herdenking van de Grote Oorlog. Daarbij willen we de jongeren doen beseffen wat oorlog is. Het is meer dan met het speelgoedgeweer schieten in de tuin of oorlogje spelen op de computer. De reeks is vanaf december 2013 iedere zondagavond op het scherm te zien', zegt Jean Philip De Tender, netmanager van Eén.

Scenario

De televisiereeks brengt het verhaal van een jong meisje dat in de oorlogsjaren uitgroeit tot een volwassen vrouw. De oorlog trekt haar familie letterlijk en figuurlijk uit elkaar en haalt in iedereen het slechtste en het beste naar boven. Vier jaar later komt haar familie, of wat er over blijft, opnieuw samen. De gruwel heeft hun kijk op de wereld en op zichzelf veranderd. Wie de rollen in de reeks zal vertolken, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Opnames in frontstreek

Eén doet een beroep op Menuet, het productiehuis dat met de reeksen en films als Katarakt, Code 37 en De Helaasheid der Dingen al bewezen heeft wat het waard is. De regie is in handen van Jan Matthys. De opnames zijn voorzien in de frontstreek, en dit van 20augustus tot 30november 2012 en van 14maart tot 14juni 2013.

Steun van provincie

'De provincie West-Vlaanderen zorgt voor 400.000euro directe financiële steun en voor één miljoen euro aan materiële steun', zegt gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V).

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november 2011 Wapenstilstand

 

 

 

Op 11 november 1918 om 5 uur 's ochtends werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes (Bos van Compiègne) getekend door Maarschalk Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was.

In Duitsland was kort tevoren de Weimarrepubliek uitgeroepen en in Beieren kwam zelfs korte tijd een communistisch bewind aan de macht. Keizer Wilhelm II vluchtte naar Nederland en Friedrich Ebert en Philipp Scheidemann wendden zich tot de geallieerden voor het tekenen van een wapenstilstand. Zij stuurden de gematigde Matthias Erzberger en Müller naar de onderhandelingen te Compiègne. Hier tekende Erzberger de wapenstilstand. De dolkstootlegende werd hiermee geboren: het Duitse leger zou niet verslagen zijn, maar zou door de revolutie verraden zijn. Drie jaar later zou Erzberger door verbitterde extreemrechtse veteranen worden doodgeschoten.

Tijdens de Grote Oolog sneuvelden 15 tot 18 miljoen militairen en burgers. Traditiegetrouw brengt Angeltjes op deze dag enkel aangepaste stukken.

Ray  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Frontbeweging tijdens de Grote Oorlog

 

Filip de Pillecyn, Adiel de Beuckelaere, Frans Daels, Hendrik Borginon en V. Vangramberen

Men kan het niet over de Grote Oorlog hebben in Vlaanderen, zonder te denken aan de gevolgen  voor de Vlaamse Beweging van die ellendige tijd.

De toestanden in Vlaanderen waren kort na het kunstmatig scheppen van de belgische staat een zaak van individuele acties die zich afspeelden binnen de politieke partijen, Van veel overleg of structuren was er geen sprake evenmin als van anti-belgicisme, laat staan dat er gestreefd werd naar een eigen Vlaamse staat.

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog werden de Vlaamsgezinden geconfronteerd met een toenemend Belgisch nationalisme en een agressief en nieuw Wallingantisme, dat op dat moment ijverde voor een splitsing van België. In 1913 werd in het parlement de zogenaamde Legerwet verworpen, die de oprichting inhield van Vlaamse regimenten in het Belgisch leger.

Het niet goedkeuren van deze Legerwet had verstrekkende gevolgen voor de Vlamingen aan het front tijdens de oorlog.  Na een oproep van Albert I tot de verdediging van het Belgisch grondgebied, traden verschillende Vlamingen toe tot het leger in de hoop dat hun Vlaamse eisen zouden worden ingewilligd (onder meer de vernederlandsing van de Gentse universiteit). Zij vergisten zich echter schromelijk. Als voorbeeld nemen we Piet van Rossem een student in Gent die bij de naamafroeping antwoordde met "aanwezig" in plaats van présent en daarvoor werd gevangengenomen. Zulke voorvallen waren legio.

De spanningen in het leger situeerden zich op verschillende gebieden. Zo waren de officieren Franstalig, hetgeen een onoverbrugbare kloof creëerde met de meeste Vlamingen. Dit was het gevolg van de verplichting Frans te spreken om kans te maken op promotie, waardoor er dus geen Vlaamse instroom was in het officierenkorps. (Ik heb zelf in 1958 mijn militaire dienst vervuld bij het Vlaamse 5de Geniebataljon in Westhoven nabij Keulen op de sectie personeel. Het volledige officierenkorps was Franstalig, op uitzondering van de opvoedingsofficier (een onderluitenant) en de tweede in bevel, een majoor.  Ik had als soldaat-milicien op sectie Personeel veel contact met al die Franstalige officieren en ik kon hen vlot te woord staan in hun eigen taal. Het is bij het ABL dat ik Vlaams-nationalist geworden ben)

Het leger in het begin van de jaren 1900, en ook veel later, was een zaak van overwegend liberale vrijzinnigen, dit in schril contrast met de vooral katholieke Vlamingen. Dit bracht spanningen teweeg en resulteerde in een nadelige behandeling van de Vlamingen aan het front. Daar liep veel fout doordat gewone soldaten de bevelen van hun meerderen niet of slecht begrepen. Ook al gaan er recentelijk stemmen op om de taalwantoestanden  aan het IJzerfront te minimaliseren : dit is pure propaganda.  Een van de weinige dingen die mijn grootvader, die 4 jaar IJzer overleefd heeft, in beperkte familiekring soms wist te vertellen, was "wij verstonden die mannen niet" (de officieren).

Het was in die omstandigheden dat Vlaamse intellectuelen aan het front gingen ijveren voor de belangen van de Vlaamse militairen. De drie voornaamste figuren waren Adiel Debeuckelaere (klassieke filoloog) als voorzitter, bijgenaamd de Ruwaard, Filip De Pillecyn (de schrijver) en Hendrik Borginon, advocaat.  De beweging hield zich vooral bezig met het  verspreiden van brochures en blaadjes met streeknieuws. Er was een grote aandacht voor het zedelijk verval dat zich onvermijdelijk voordeed.

Het jaar 1917 was opnieuw een breukjaar. Op 11 februari werd de frontbeweging door de legertop verboden, waardoor deze genoodzaakt was haar activiteiten ondergronds voort te zetten. Vanaf dit moment kreeg ze dus een clandestien karakter. In deze periode was er ook een radicalisering van de beweging merkbaar. In drie open brieven aan de koning lichtte ze in dat jaar haar standpunten toe. De eerste verscheen op 11 juli ter ere van de Vlaamse feestdag en was getiteld "Open brief aan den koning der Belgen, Albert I" en was geschreven door Debeuckelaere. Er werden duizend exemplaren van verspreid. De Vlaamse eisen konden samengevat worden als gelijke rechten na de oorlog. Voorts werden de Franse benoemingspolitiek, de tegenwerking van Vlaamse initiatieven, de censuur van de Vlaamse pers en de aanvallen tegen de Vlamingen in de Franstalige pers aangeklaagd.

De brief had een grote weerklank en zorgde voor verontwaardiging bij de Franstaligen.. Ogenblikkelijk werd een klopjacht ingezet op de auteurs en zelfs op de bezitters van een exemplaar van de brief. In augustus en september werd deze actie hernomen, alleen op kleinere schaal.

Op het einde van de oorlog kwam er een voorlopig einde aan de Frontbeweging. Door verschillende individuele contacten, bleven in de burgermaatschappij kleine kringen actief. Er ontstond toenadering met wat overbleef van de Activisten (de meesten van dezen waren gevangen gezet) en in 1919 ontstond dan de Frontpartij, officieel Het Vlaamsche Front. Dat zich in 1933 omvormde tot VNV, waarbij verschillende individuelen de overstap maakten naar de Belgische Werklieden Partij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hel van de loopgraven

  

 De gewone man wil nooit een oorlog.  Het zijn de koning, de minister, de generaal of de priester die de gewone man opjutten om te gaan strijden voor een vaderland, dat zelden rekening houdt met die zelfde gewone man.  Hij en miljoenen andere gewone mannen  sneuvelen of beëindigen hun leven als wrakken.  Nooit sneuvelt de koning, de minister, de generaal of de priester, die glorie laten zij over aan de gewone man.  Zij moeten in leven blijven om hem te gedenken en de weduwen, ouders en kinderen wijs te maken, dat  hij zijn lijdensweg met fierheid onderging. En intussen loeren zij naar de zonen van de gewone man, of die sterk genoeg zijn om de wapens op te nemen voor de volgende oorlog.

 Deze korte video met ingekleurde beelden toont de hel in de loopgraven en op het slagveld. "Hell in the Trenches",  Ik draag hem op, zoals ik dit deed op 11.11.08 aan mijn grootvader die van 1914 tot 1918 aan het IJzerfront de miserie van de Grote Oorlog heeft meegemaakt en overleefd.  Ik deel met hem het rebels en eigenzinnig karakter dat zich altijd zal verzetten tegen de koning, de minister, de generaal en de priester. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november - de waanzin van de Grote Oorlog (Paths of Glory)

  

 


10-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 748)

 

 Beroepspolitiekers durven de grootste onzin vertellen!

Gisteren hoorde ik toevallig een interview met een socialistisch kopstuk dat in verband met de nakende presidentsverkiezingen in Frankrijk op de nationale zender RTF werd uitgezonden. Op de vraag van de journalist aan deze politieke krachtpatser om eens enkele voorbeelden te geven van beslissingen die door de nieuwe president zouden moeten genomen worden om de werkloosheid in Frankrijk terug te dringen antwoordde de man het volgende:

""Onze grootste bekommernis blijft inderdaad het werkloosheidsprobleem. Wij zouden er dringend werk moeten van maken om, zoals reeds in Duitsland en België werd beslist, de nucleaire centrales te sluiten. Weet U dat dergelijke beslissing onmiddellijk reeds een belangrijk gedeelte van ons werkloosheidsprobleem zou oplossen door het scheppen van banen in de sector van de "groene energie" ! Het bouwen van duizenden nieuwe windmolens en het aanleggen van vierkante kilometers zonnepanelen zou onmiddellijk reeds goed zijn voor de snelle aanwerving van niet minder dan 60.000 arbeiders en bedienden. Maar de huidige regering blijkt dat niet te begrijpen.""

Tot onze grootste verbazing kwam er geen weerwerk van de journalist om in verband met deze idiote bewering enkele nieuwe vragen te stellen. Integendeel reageerde de journalist met een nietszeggend "ik hoop dat men zo snel als enigzins mogelijk met uw voorstel zal rekening houden!!.

Indien die journalist ons een dergelijke vraag zou stellen zouden wij hem nog een veel beter voorstel kunnen mededelen. Wij zouden voorstellen om een totaal verbod in te stellen op het gebruik van vrachtwagens.

Alle vervoerde goederen zouden in de toekomst door middel van dragers van punt A naar punt B moeten gebracht worden. Op deze wijze zouden niet minder dan 6 miljoen arbeiders een nieuwe broodwinning als beroepsdrager kunnen vinden. Bovendien zou Frankrijk het voortouw nemen om het terugdringen van de schadelijke CO2 uitstoten op versnelde wijze te verminderen en zou ook het aantal verkeersslachtoffers op de weg aanzienlijk kunnen gaan dalen.

Ook op dit voorstel zou de journalist in kwestie, en indien mijn partij tot zijn gedachtengoed behoorde, waarschijnlijk op eenzelfde wijze hebben gereageerd.

Het stoort ons eveneens in ons land dat steeds meer en meer kleurjournalisten de vertegenwoordigers van de politieke partijen waartoe ook zij behoren tijdens een interview naar de mond willen spreken in plaats van met enkele rake tussenvragen te reageren op soms de meest infantiele uitspraken en hierdoor hun gesprekspartners eens duchtig in hun hemd te zetten.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands in Brussel

 

Het is zowat ons gans volwassen leven, dat wij om de zoveel tijd geconfronteerd werden met lachwekkende of beschamende vertalingen uit het Frans in de hoofdstad van het ongelukkige land B.  Het kan zijn dat een winkeljuffrouw op de Louizalaan onze taal radbraakt, tot daar aan toe, maar als de Stad Brussel zelf in haar officiële mededelingenin  het jaar 2011  het Nederlands behandelt als een Zoeloetaaltje, dan heeft dit te maken met minachting, domheid, onerschilligheid en een fundamenteel gebrek aan eerbied.

Een fragment uit het pareltje in kwestie :

'Sinds 1994, de Stad Brussel is om te investeren in stedelijke vernieuwing wijken onveilig. Met dit wijkcontract Bloemenhof als de 14de ontwerp, de Stad is de Brusselse gemeente met de meeste wijkcontracten op zijn naam staan.'

Dit gaat zo verder en is ondertekend door de overigens perfect tweetalige socialistische burgemeester, u kent hem, Freddy Beulemans. Vriend van de allochtonen, beschermheer van al wat met de islam te maken heeft en haatbol tegen al wat Vlaamsgezind is.

De 19 gemeenten van het hoofdstedelijk gewest met zijn 1,1 miljoen inwoners worden alle bestuurd door francofone figuren die zonder uitzondering, lak hebben aan de Vlamingen en aan de wettelijke verplichtingen van de tweetaligheid. Het enige wat die dames en heren interesseert is het geld dat jaarlijks uit Vlaanderen naar Brussel getransfereerd wordt. We zullen het even in verstaanbaar Brussel-Nederlands vertalen.

"De beginning van het nief jaar wil zijn voor Brussel een welkom cadeau met gesloten enveloppe van de nazi's uit le nord du pays oemdat wij zijn allemaal Belgen van goodwil en solidaritijd. Als zij komen naar hier, wij er op kloppen".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 10 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Hoelang nog?
 
Ik ben er steeds vanuit gegaan dat koeien zich mogen bewegen binnen een afgesloten ruimte omdat ze anders een gevaar betekenen voor de samenleving. Blijkbaar hebben ze dat in Brussel nog steeds niet begrepen zoals ze daar over het algemeen zelden iets begrijpen.

Nu komt die rode koe weer loeien over de spaarcenten van de burger want daar zouden ze graag aan plukken om zo het profitariaat te kunnen blijven financieren, ook de blauwe en groene koeien loeien in koor dat de burger moet aangeven aan welke religie hij/zij zijn/haar geld wil spenderen, kan het nog waanzinniger?

Wij burgers willen dat die koeien gemolken worden want een gemolken koe maakt geen lawaai, wij burgers willen dat die misdadigers van ons spaargeld afblijven en wij burgers willen aan geen enkele waanzin geld spenderen, wij burgers willen dat het profitariaat drooggelegd wordt.

Ze kunnen nog 500 dagen ouwehoeren, met die rode nicht zal het nooit tot resultaten leiden, er zal enkel lijden volgen en dan uitsluitend voor de werkende en gewerkt hebbende Vlamingen een situatie die al ± 180 jaren zo verloopt.

Conclusie: splitst dit idioot land in twee delen waarbij Vlaanderen verder gaat als republiek, zelf aan zijn eigen weg kan timmeren zonder een parasiterende familie en zonder een massa vreemde parasieten en dat met een massa ambtenaren minder want niets werkt nog naar behoren. Elke ambtenaar die staakt moet op staande voet ontslagen worden, het kan toch niet zijn dat iemand die parasiteert op de gemeenschap diezelfde gemeenschap ook nog schade berokkent door chantagepraktijken.

Geef alle werknemers één statuut met dezelfde arbeidsvoorwaarden, dezelfde pensioenregels/pensioenberekeningen waarbij iedereen, afhankelijk van het uitgeoefende beroep, een aantal jaren moet gewerkt hebben, waarbij functies die ingevuld worden ten dienste van de gemeenschap zoals daar zijn ministers of secretarissen, een normaal salaris ontvangen zonder ongecontroleerde toeslagen/compensaties e.d. en vooral zonder waanzinnige oprotpremies.

Europa heeft nu de stok in het hoenderhok gesmeten, ik ben benieuwd hoe de kippen nu gaan kakelen en de koeien gaan loeien, het zal wel weer veel kabaal geven maar zonder eieren en zonder melk zoals dat al jaren plaatsvindt want de burger draait er steeds voor op.
Hoelang blijft diezelfde burger dat nog pikken?

Groeten - Jean

*****

Begaafdheid
 
Volgens een of andere Nederlandse universiteit, hogeschool of studiecentrum is de helft van de Rotterdamse "draaideurcriminelen" zwak begaafd. Nu bestaat veel meer dan de helft van die bevolkingsgroep uit, jawel, Marokkanen. Volgens de wetten van de waarschijnlijkheidsleer mogen wij dus besluiten dat 25% van de jongere rotterdamse Marokkanen zwak begaafd is. Ben ik nu een vieze racist vanwege deze redenering ?

Regus Patoff

*****

Blauwe hoogmoed en schaamteloosheid.

Geachte redactie,

Inderdaad SWD, zoals het nieuwsblad schreef "het hart van de socialisten ligt bij de gewone menschen". Dat is juist, correct en niet voor discussie vatbaar. Vraag is enkel : bij welke menschen ?

Niet alleen in het buitenland zitten smoelentrekkers en zakkenvullers nu te meesmuilen maar ook in dit onland is het niet beter gesteld. De onderhandelingen bij de bende van zes lopen voor geen meter en worden een dagelijkse, nikszeggende, inhoudloze soap met als titel: "De nicht en de zombies". Een eentonige slaapverwekkende bedoening, om toch als rasechte nachtmerrie tot leven te komen.

Vandaag laat een van de acteurs uit de blauwe horrorfilms weten dat zijn partij als volwaardige regeringspartner in de Vlaamse regering moet opgenomen worden. De loverboy uit Tongeren vindt dat het zo niet langer kan dat de O-VLD, gezien de algemene toestand aan de kant moet blijven. Meer zelfs, volgens deze Verhofzak-copin is dat perfekt mogelijk want er is plaats in de Vl.Regering voor 11 ministers en er zijn er nu maar negen.

Zelfs de meest verkouden en verstopte neus kan nog op meters afstand ruiken dat de blauwe zakkenwassers op een ministerjob met aanverwanten gebrand zijn. Na de moedwillige kortsluiting in de zekeringskast van Nonkel Kruk door "Alexander, de blauwe meander" zijn er door de liberalen geen punten meer gescoord geworden. Niet bij de lopende Krukkers, noch bij de zes struikrovers en niet bij de ploeg van Peeters en co. Het is dus dringend tijd dat de blauwe sarren iets kunnen forceren voor het te laat is en zij als muurbloempjes eindigen.

Volgens Patje De Wael is het nodig dat ze erbij horen in de Vaamse praatbarak om alle neuzen in dezelfde richting te zetten.  Neuzen in de wind om op jacht te gaan naar de buit.  Dat de schrik, om politiek kopje onder te gaan bij de smurfen er goed in zit, bewijst de doorzichtige wanhoopspoging vanvan loser De Wael om er nog te kunnen bijhoren.

Hopelijk blijft het bij zijn wens en worden we gespaard van dit onheil. We zullen wel verder doodbloeden zonder een blauw nekschot!

mvg - Senior


*****

Eurocrisis

De eurocrisis was van bij de oprichting van de Euro inherent aanwezig doordat er geen dwingende afspraken waren over een Europese economische politiek evenmin als controle organen en sancties om de minimale afspraken na te komen. Onder druk van de financiële crisis die daar het gevolg van is moeten de deelnemers alsnog een deel van hun macht afstaan aan een Europese (regering) commissie zonder dat de landen afzonderlijk daar democratisch over zullen kunnen beslissen. Om de euro te redden zal de ECB onafhankelijk moeten zijn en gemachtigd om geld te drukken voor de noodlijdende landen. Andere oplossingen (buiten het opdoeken van de euro) zijn niet mogelijk. Alle landen zitten met een schuldencrisis, allemaal moeten ze torenhoog bezuinigen om de schulden niet nog hoger te laten oplopen, er is geen geld om te investeren in economische groei, zeg eens eerlijk wie gaat die landen hier nog uit halen? De begrotingen saneren zodat geen verdere schuld wordt opgebouwd zal enorme pijn doen, de schuld ook nog afbouwen zal m.i. alleen kunnen door een langzaam oplopende, niet gecompenseerde inflatie.

Maurice Reekmans

*****

Comédie à la carte

Geachte redactie,

Meneerke Peeters laat weten dat hij "verbijsterd" is door de uitlatingen en intenties van de O-VLD bij monde van P. De Wael i.v.m. de liberale  geilheid om in te breken in de VL. regering. Echter,meneerke Peeters is al zo "vertjeeft" dat zijn verbijstering totaal ongeloofwaardig overkomt. Zijn "radheid" van tong kan hem niet meer redden. Te lang bij de cvp-hond geslapen en nu hebben de vlooien hem te pakken.

mvg - Senior

*****

Tja ...

Niet opwinden Ray, de pest voor Vlaanderen zal mogen inpakken.
http://www.brusselsjournal.com/node/4862

Stradi

*****

Verwerpelijk

Een CVP-er , zelfs een voor-aan-staande doet zoiets niet, dat zijn leugens. De torencapriolen van "Uit-de-broek" dat was een optisch bedrog . Stijve Stevaert toonde enkel dat hij multicultureel is, zoals zijn vriend Moureax. Maar de echte moordenaar, de aanstoker die Van Temsche inspireerde tot die verschrikkelijke moorden, dat was het VB. Idem voor die doodgeslagen buschauffeur Guido de Moor,  die niet slachtoffer was maar dader, nadat bepaalde boeken die rechtse symphatieën deden vermoeden, door een riooljournalist werden ontdekt.

René

*****

Excuseer!

Janssens excuseert zich bij de Turken omwille van de gevoelighei over Koerdistan.  Mis ik hier den boot ? Afgelopen weekende hebben zowel Koerden als de Turken de wildeman uitgehangen in de Seefhoek.

In heel de omgeving zijn tal van auto's beschadigd, ruiten ingegooid, en nog meer vandalisme gepleegd.  En die clown van "A" zal zich eens gaan excuseren bij de troep vandalen.

Zou die paljas zich eens niet beter excuseren bij de echte Seefhoekenaren, om de buurt die hij hier naar de kloten heeft geholpen door en voor zijn kiesvee (excuseer voor mijn taal)

En schiet Pétrek wakker, als de snuifhoek plots veel buitenlandse nummerplaten telt ? Als Jansens denkt dat met zijn excuus aan de Turken de rel koerd-en-tperk afgelopen is, dan vergist hij zich schromelijk.

Gina

*****

De andere sirtaki gaat gewoon verder in b (Via De Standaard)

Het rapport viseert vooral de PIIGS-landen: Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje. Maar nu mogen ze ook de letterB in dat acroniem proberen te moffelen. Want nu lijkt ook België een probleemland te worden. Volgens de zakenbank zal de Belgische economie in 2012 krimpen met 0,4 procent. Daarbij zal het begrotingstekort 3,5 procent van het bbp bedragen –tenminste als er sterk wordt bespaard. Gebeurt dat niet, dan valt de groei terug met 0,2 procent en loopt het tekort op tot 4,1 procent van het bbp. Vandaag wordt nog uitgegaan van een groei van 2,3 procent voor 2012. Volgens het rapport is dat compleet ondenkbaar.

Stradi

*****

Lichtgewicht Van den Bossche

Vlaams minister Freya Van den Bossche weer bevallen van een lumineus idee ! 

Lees mee :  Vlaams minister Freya Van den Bossche wil dat elke Belg op zijn belastingbrief de intresten op zijn spaarboekje en de inkomsten uit zijn beleggingen aangeeft. Zo wil ze vermijden dat rijke mensen te weinig huurgeld betalen voor een sociale woning. Haar voorstel komt er na de commotie over de sociale woning van de familie Lukaku. Dinsdag raakte bekend dat de welgestelde voetbalfamilie de voorbije tien jaar tegen een goedkope huur een sociale woning in Wintam (Bornem) kon betrekken.“Op dit moment telt enkel het belastbaar jaarinkomen van een huurder mee voor de huurprijs”, zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a). “Als de federale overheid de inwoners verplicht om ook inkomsten uit roerende goederen aan te geven, kunnen we mensen met veel geld op een spaarboekje en mensen met veel waardevolle beleggingen een hogere prijs laten betalen."

Mevrouw de minister, ons gezin hoort zeker niet thuis bij de mensen met veel geld. Integendeel. Toch vinden wij dat je voorstel ( zoals bij de meeste van je ideetjes ) getuigt van een enorm gebrek aan socialistisch inlevingsvermogen. Tenzij de achterliggende gedachte is om later ook die mensen met een klein spaarboekje te belasten op hun centjes.  Rode madam, hou het simpel. Als er een vraag komt naar een sociale woning moet men de aanvrager doorlichten. Middelen genoeg om dit te doen.

Eddy

*****

inderdaad  SDW

Zoals het nieuwsblad schreef " het hart van de socialisten ligt bij de gewone menschen" dat is juist, correct en niet voor discussie vatbaar.  Vraag is enkel : bij welke menschen ?

René

*****

Van 't een komt 't ander

Hoofdstuk: liever lui dan moe. Allochtonen staan vaak vooraan met het woord "discriminatie". Discriminatie hier, discriminatie daar en discriminatie op de werkplek.In Rotterdam lopen duizenden jongeren rond zonder werk die zo een baan kunnen krijgen in de haven. Maar ze willen daar niet aan de slag. Vooral allochtone jongeren hebben een negatief beeld: he Er zijn dus duizenden jongeren zonder werk die het vertikken aan de slag te gaan, omdat die watjes wel eens moe kunnen worden en een beetje vies.Dan trek je die uitkering toch gewoon in van dat werkschuwe tuig? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?Geen wonder dat er scheepsladingen Oost-Europeanen nodig zijn om de verwende Nederlandse prinsjes te vervangen. Wat een laffe mentaliteit ook van Rotterdam. De stad klaagt steen en been over de vele uitkeringen en het gebrek aan geld, maar banen die voor het oprapen liggen in de haven daar wordt voor weggekeken? Onvoorstelbaar.t zou vies en zwaar werk zijn. http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/allochtone-jongeren-halen-neus-op-voor-werk

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten zijn niet alleen eencellig, ze hebben sociaal gevoel verloren

 

Vlaamse huurders sociale woningen worden geviseerd door socialistische Freya - Marokkanen met eigendommen in thuisland worden met rust gelaten.

Naar aanleiding van het nieuws dat de zelf ook niet onbemiddelde ouders van de stervoetballer Romelu Lukaku jarenlang tegen een lage prijs een sociale woning huurden, lanceert de minister nu het voorstel dat sociale huurders die geld op een spaarboekje hebben staan voortaan een hogere huurprijs zouden moeten betalen voor hun sociale woning. Controle hierop zou worden mogelijk gemaakt door de invoering van een vermogenskadaster. De minister wil luidens mediaberichten bekomen dat elke Belg op zijn belastingsbrief de intresten op zijn spaarboekje en de inkomsten uit zijn beleggingen aangeeft.

 

Opmerkelijk is dat de minister naar aanleiding van één extreem geval meteen alle sociale huurders met een spaarboekje bedreigt met een potentiële huurprijsverhoging. Het Vlaams Belang kant zich sterk tegen dit onrechtvaardige voorstel van minister Van den Bossche dat andermaal tot gevolg zal hebben dat nog meer Vlaamse huurders het in de sociale huisvesting voor bekeken zullen houden.

 

In plaats van de Vlaamse sociale huurders met een spaarboekje te viseren zou minister Van den Bossche beter werk maken van controle op buitenlandse eigendommen van sociale huurders van vreemde afkomst die nu probleemloos, zonder dat er enige controle op wordt uitgeoefend, een woning in het buitenland in eigendom kunnen hebben. Een recent rapport van de Koning Boudewijnstichting toonde aan dat niet minder dan 60 procent van de Marokkanen in ons land onroerend goed in Marokko in eigendom heeft.

 

Zoals recent nog door het Vlaams Belang bekend gemaakt, wordt de Vlaamse sociale huisvesting overspoeld door immigranten, vaak geregulariseerde illegalen die hier jarenlang de wet hebben overtreden. In plaats van op te treden tegen het massale misbruik van onze sociale voorzieningen door immigranten, richt de minister haar pijlen op de Vlaamse huurders met een spaarboekje. Blijkbaar is het voor de minister opnieuw de Vlaamse huurder die het gelag moet betalen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens vaardigt samenscholingsverbod uit in SEEFHOEK

 

De politie is er van op de hoogte gebracht dat er druk SMS-verkeer aan de gang is met Koerden en Toerken die vrijdag, nadat ze zich op hun knieën met allah verenigd hebben, een robbertje willen vechten met mekaar. En daar mag best een streling met het mes bij, zoals het hoort tussen beschaafde volkeren.

Hoofdcommissaris Baalmans heeft derhalve aan burgemeester Slaapmans geadviseerd een samenscholingsverbod uit te vaardigen met als onderliggende redenering "dan zijn we er van af".

Zo gezegd, zo gedaan. Den teppe die niet meer weet, wat van voren en wat van achteren is, wordt nu door de Koerden bestookt met vragen om ook aan hen zijn verontschuldigingen aan te bieden zoals hij het deed bij de toerken.  "Wij worden weer achteruitgesteld" sprak een van de Koerdische opperhoofden.

Het worden drukke tijden in de omgeving van de Van Kerckhovenstraat. Uit de lezersbrieven in de Gazet van Janssens, pikken wij er eentje uit :

baetens sven BERCHEM (ANTWERPEN), 10 november '11 om 16:27

dan gaan ze dat toch gewoon ergens anders doen he meneer JANSSENS al eens in de (driekoningenstraat) geweest ge zijt nen eikel van nen burgemeester wette da.

Zoiets noemt men een hartenkreet en wij zweren dat wij geen brieven insturen onder de naam Sven Baetens.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De naïeve dromer en de sluwe realist

 

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 515 : de liberalen willen in de Vlaamse regering

 

Het zijn toch niet te schatten hunkeraars naar postjes en machtsposities, de blauwselventen en -trienen. In 2003 bezette de VLD 25 zetels in de Kamer, in 2007, 18 en bij de laatste verkiezingen van 2010 bleven er 13 over. Een halvering op 7 jaar tijd.

Sander Decroo was bovendien verantwoordelijk voor de val van de regering Leterme en werd daarom door de keuning zeer boos een tijd op de reservebank geplaatst. Tot de N-VA behendig buitengemaneuvreerd werd bij de regeringsonderhandelingen en Decroo terug mocht meespelen. Heel de blauwe familie blij en sedertdien zijn de gelederen ogenschijnlijk gesloten maar de clans zijn intern druk in de weer om hun mannetje of vrouwtje naar voren te duwen voor een ministerpost.  Het gaat niet enkel om de twee uitverkorenen die de nieuwe regering mee zullen leiden, het belangrijskte zijn de nevenfuncties in de schaduw van de excellenties, de kabinetten, de afgevaardigden, de adviseurs, de netwerken,  heel de stoet van profiteurs die de politieke deelname aan de regering gebruiken als een moment om de staat te plukken. Het is altijd zo geweest, wat zou het nu anders zijn ?  

Wij formuleren dat weliswaar niet elegant (en zeker niet politiek-correct) maar duidelijk zoals het is en op een manier waar de graaiers een hartsgrondige hekel aan hebben. De waarheid kwetst.

Vandaag liet de gewezen beroepsminister en kortstondige Kamervoorzitter Patrick de Wael weten dat de VLD ook moet aanwezig zijn in de Vlaamse regering, om de eisen van de federale overheid stipt uit te voeren.  Er wordt niet aan toegevoegd om de N-VA aan de deur te zetten, alhoewel het daar natuurlijk om te doen is.  Met dergelijke verklaringen laat De Wael (ooit zelfs minister- president van de Vlaamse regering) blijken, hoe de VLD over de Vlaamse Gemeeenschap oordeelt : een onbdergeschikt bestuur van het belgische gouvernement, de loopjongens en liftmeisjes van Di Rupo & C°.

Kris Peeters houdt de boot af.  Wat kan hij anders, om het geschonden imago van zijn CD&V, ietwat in de luwte te houden, na de capitulatie van Wouter Beke.

Laten we niet vergeten op dag 515 zonder regering, dat de greep van de franco-belgische minderheid op de Vlaamse politiek en autonomie nog nooit zo ingrijpend is geweest als tijdens deze crisisperiode.  De VLD ontpopt zich, na enige tijd in de ban geleefd te hebben van het hof en de belgicisten, tot een collaborerende vazal van la belgique-à-papa. De VLD opnieuw in de rol van Pest voor Vlaanderen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens biedt Turken zijn excuses aan

 

 

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) verontschuldigt zich bij de Turken omdat hij had verwezen naar Koerdistan. Hij verbiedt ook manifestaties rond het Turks-Koerdisch conflict in sommige wijken.

Janssens ontving heel wat reacties vanuit de Turkse gemeenschap na een interview op het VRT-journaal. De burgemeester had toen verwezen naar Koerdistan. Dit ligt bij de Antwerpse Turken zeer gevoelig.

Op de sociale netwerksite Facebook ontstond zelfs een groep ‘Geachte burgemeester Patrick Janssens, duid Koerdistan eens aan op de wereldkaart’. De burgemeester stuurde daarop een mail met zijn verontschuldiging waarin hij zich verontschuldigt voor het woordgebruik en dat het niet zijn bedoeling was om zich in te laten met interne aangelegenheden in Turkije. Hij benadrukt dat hij als burgemeester nooit stelling inneemt.

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) verontschuldigt zich bij de Turken omdat hij had verwezen naar Koerdistan. Hij verbiedt ook manifestaties rond het Turks-Koerdisch conflict in sommige wijken.


Janssens ontving heel wat reacties vanuit de Turkse gemeenschap na een interview op het VRT-journaal. De burgemeester had toen verwezen naar Koerdistan. Dit ligt bij de Antwerpse Turken zeer gevoelig.

Op de sociale netwerksite Facebook ontstond zelfs een groep ‘Geachte burgemeester Patrick Janssens, duid Koerdistan eens aan op de wereldkaart’. De burgemeester stuurde daarop een mail met zijn verontschuldiging waarin hij zich verontschuldigt voor het woordgebruik en dat het niet zijn bedoeling was om zich in te laten met interne aangelegenheden in Turkije. Hij benadrukt dat hij als burgemeester nooit stelling inneemt.

Geen manifestaties meer
De burgemeester zat woensdag samen met een delegatie van de Turkse gemeenschap in Antwerpen. Rond de tafel zaten vertegenwoordigers van de Unie van Turkse Verenigingen, de Turkse moskeeën in Antwerpen en enkele ouders en jongeren.

Janssens kondigde aan dat hij manifestaties over het Turks-Koerdisch conflict niet meer zal toelaten in de ruime omgeving van de Van Kerckhovestraat of op plekken waar dit voor onrust zou kunnen zorgen. Elke aanvraag wordt individueel bekeken.

Controles
“De politie zal prominent aanwezig blijven zolang het conflict in Turkije blijft duren”, zegt Janssens. “Er zullen ook intense identiteitscontroles zijn, want we hebben gemerkt dat bij de rellen van afgelopen weekend er ook mensen uit het buitenland naar Antwerpen waren afgezakt. Er waren veel wagens met buitenlandse kentekens.”

De burgemeester wil ook nog met Koerdische organisaties samenzitten

http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen-noord/janssens-verontschuldigt-zich-bij-turken-voor-gebruik-van-term-koerdistan-2.aspx

PST : Zoals vele Vlaams-nationalisten hebben wij lange tijd sympathie gekoesterd voor de Koerden die tot op de dag van vandaag in Turkije behandeld worden als tweederangsburgers. Een situatie die wij als Vlamingen perfect aanvoelen en begrijpen. De stelselmatige overname van de Koerdische eisen door de extreemlinkse PKK heeft bij velen het enthousiasme voor de Koerdische zaak bekoeld.  Wat niets afdoet aan de verontwaardiging die wij nog steeds voelen als we zien op welke wijze Erdogan omspringt met de Koerden. Feit is en blijft, dat het conflict niet moet uitgedragen worden tot in de straten van onze steden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen Vlaanderen !

Het liedje van vandaag werd ontelbare keren opgenomen, van Ella Fitzgerald tot Bert Kaempfert, van Engelbert Humperdinck tot Mantovani.  En ook – misschien wel de meest bekende versie – door The Platters.  Het origineel werd geschreven in 1926 door ene Boulanger met als titel “Avant de mourir”.  Wij kennen het als “My Prayer”.

The Platters begonnen te zingen in het jaar 1953.  Pas in 1955 begon hun succesperiode met “Only you”, een nummer waarin men oorspronkelijk geen verkoopsmogelijkheden zag.  Het werd gevolgd door een nog grotere kaskraker “The great pretender”.  Ze maakten met beide nummers deel uit van de cast in de bekende film van Bill Haley & his Comets “Rock around the clock”. 

Hun unieke zangprestaties leidde hen van de ene nummer één hit naar de andere.  Gauw volgden ook covers van bestaande nummers, zoals bekende liedjes als “Smoke gets in your eyes”, “Twilight Time” en “My Prayer”.

De groep beroerde een snaar bij zowel country, soul, R & B en de grote massa platenkopende muziekliefhebbers.  Hun samenstelling werd dikwijls gewijzigd; hun succes kwam pas nadat Tony Williams de leidende zanger werd.  In 1959 kwamen ze in opspraak nadat vier leden in Cincinatti gearresteerd werden wegens prostitutie en drugsgebruik.  Hoewel ze niet veroordeeld werden, kwam dit hun reputatie niet ten goede.  Radiozenders weigerden hun liedjes te draaien zodat de Platters zich meer op de Europese markt gingen concentreren.  Gedurende deze periode besloot Tony Williams een solo carrière op te starten en hij werd vervangen door de tenor Sonny Turner.  De platenmaatschappij, Mercury, weigerde Platters-platen op te nemen zonder Williams.  Het was het begin van een lange processenreeks tot het einde van hun contract.  De ene ersatz Plattersgroep na de andere werd opgericht, zoals the Five Platters, The Buck Ram Platters, Herb Reed and His Platters, Monroe Powell and The Platters… Ze ontmoetten elkaar telkens weer in een gerechtszaal. 

Wat er ook van zij, in 1990 kregen zij een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame, in 1998 in de Vocal Group Hall of Fame en in 2009 in de Hit Parade Hall of Fame. 

En bij mij staan ze in mijn Wurlitzerdromen met “My Prayer”.  Jullie horen de magnifieke stem van Tony Williams als solist. 

Veel luistergenot! Kusjes van Lolita

 

Met het oog op 11 november herdenking verschijnt vandaag de Wurlitzerdroom van Lolita


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou een vooraanstaand CD&V-er jagen op vrouwen via facebok ?

 

Lisa vervult vele wenschen voor de menschen

Is dit een herhaling van het geval Leterme, die SMS-te met een vrouwelijke fan van wie hij duidelijk een speciaal faveurtje  verwachtte, of is het gewoon een kwakkel van Clint ?  In principe zijn wij er voorstander van dat wat politici in hun privéleven aanrichten, niet openbaar moet gemaakt worden, behalve als het de spuigaten van de algemeen geldende fatsoensnormen uitloopt.  Maar wij zitten ook opgescheept, en daar zijn we eerlijk in,  met de frustratie van de permanente desinformatie die de media hanteren tegenover de partij en de mandatarissen van onze voorkeur.  Het harde werk of de partijstandpunten komen nauwelijks in de pers, maar o wee, als de VB-er Van Pimperzele uit Spauwkontegem (waar elke inwoner de straat opgaat, als er een neger passeert) verklaart dat hij het niet eens is met Dewinter, dan mag hij 's avonds bij de Tante Venijn van Terzake, zijn affaire komen uiteenzetten. Dàt media-cordon is zo unfair, dat het er ons toe aanzet om onze schroom voor de privacy van politieke tegenstrevers, over onze schouders te wippen.

Dus we gaan met Clint mede op de roddeltoer.

 

 

CD&V, de Vlaamse partij die zich lang de grootste van het land mocht noemen en die zich profileert als dé gezinspartij, heeft het laatste jaar net op dat vlak veel van haar pluimen verloren. De gloeiend hete sms'jes van Leterme bleven even nazinderen, terwijl het torengestoei van Ilse Uyttersprot het hele land aan het lachen kreeg. Maar zij zijn niet de enigen die last hadden om hun lusten te bedwingen…

Onze redactie kon beslag leggen op conversaties via Facebook tussen een vooraanstaand CD&V'er en zijn (mogelijke) prooi. Alles begon met een kort bericht waarbij de politicus met een vals profiel de jongedame wou ontmoeten. "Ik vind je heel aantrekkelijk. Wil je me ontmoeten als escorte? Ik ben lief en betaal goed. Kusje" gaf onmiddellijk aan waar de man naar toe wou.

De jongedame die ons deze tip bezorgde, was geprikkeld door deze vraag en wou weten wie de man achter het valse profiel was, dus speelde ze het spelletje mee, vooral omdat ook haar vriendin al een soortgelijk voorstel had gekregen van datzelfde profiel. Al snel volgde de eerste poging tot afspraak, waarbij onze politicus heel concreet omschreef wat hij van die avond verwachtte: "Als je drie uur komt en we drinken champagne, hebben fun en we hebben tweemaal leuke sex (ik ben zeer lief), dan heb ik daar graag 800 euro voor over". Recht op hun doel af, die CD&V'ers…

Toen het wat te heet onder de voeten werd van onze jongedame, gaf ze hem een website van een professionele escorte door. Maar dat was niet naar wens van de geile christen-democraat: "Ik heb ervaring met escortes, maar dan via agency. Maar een escorte doet dit als bandwerk… Ik zoek een leuke vrouw die dit doet als extraatje… Niet als beroep."

Ondertussen wou de politicus zijn identiteit niet bekend maken, dus ging zijn prooi over tot een mogelijke afspraak: het duurde niet lang vooraleer ze de bevestiging kreeg dat hij in Antwerpen op haar zou wachten. Op haar vraag om eerst in een café af te spreken, kwam het volgende antwoord: "Ik moet opletten, want ben gehuwd… en ken heel veel mensen, die me niet mogen zien met een knappe vrouw".

Omdat de afspraak dichterbij kwam, begon de geile bok fouten te maken: hij gaf zijn GSM-nummer. Cruciaal, want zo kwam zijn naam aan de oppervlakte drijven. Om zeker te zijn dat het geen opgezet spel was om de betrokken politicus zwart te maken, werd er nog een SMS verstuurd, waar al snel antwoord op kwam: vanop zijn nummer vroeg hij om af te spreken in het Marriott hotel te Gent.

De naam van de betrokken politicus is bekend bij onze redactie, wij kunnen alvast melden dat het gaat om een CD&V'er die wel eens in koninklijke kringen vertoeft. Om het met de woorden van CD&V zelf te zeggen: 'iedereen verlangt naar een warme thuis'… Maar sommigen nog meer naar een heet hotelbed! (SF)

http://www.clint.be/actua/binnenland/hooggeplaatste-cdver-zet-leuke-vrouwen-aan-tot-prostitutie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL Turken krijgen renteloze lening om dienstplicht af te kopen.

 

Janitsaar 

Turken die niet in Turkije wonen moeten net als andere Turken gewoon hun dienstplicht van doorgaans 15 maanden vervullen. Vaak kunnen ze het echter afkopen voor 5000 euro en een verkorte militaire training volgen van 21 dagen. In het verleden heeft Nederland geprobeerd om vrijstelling te krijgen voor Turkse Nederlanders, maar dat is niet gelukt. Het ontlopen van de militaire opleiding is in Turkije strafbaar.

De PVV wil af van een regeling voor Turkse Nederlanders, die bij Defensie werken en daar renteloos kunnen lenen om hun dienstplicht in Turkije af te kopen. Dat stelde Tweede Kamerlid Marcial Hernandez maandag in een overleg met minister Hans Hillen (Defensie).

"Nog steeds betalen Henk en Ingrid mee aan de verdediging van Turkije'', aldus Hernandez. Hij wil dat Turkse Nederlanders hun Turkse paspoort inleveren om onder de dienstplicht uit te komen in plaats van die af te kopen.

De minister was niet meteen te porren voor het afschaffen van de regeling voor medewerkers van Defensie, omdat deze in het verleden op verzoek van de Tweede Kamer is ingesteld. Op het moment wordt van de mogelijkheid om renteloos te lenen geen gebruik gemaakt, stelde Hillen. Hij laat het aan de Kamer over om een besluit te nemen over de regeling.

Hernandez hoopt op steun van de PvdA en het CDA. Angelien Eijsink, Tweede Kamerlid van de PvdA, gaf aan met de huidige tekst van de motie van de PVV niet te kunnen leven. Hernandez stelde daarop te gaan bekijken of hij de tekst wil aanpassen.

http://www.depers.nl/binnenland/608655/Stop-afkopen-Turkse-dienstplicht.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telling van gelovigen via kerkbelasting

 

Knack heeft het over de subsidiëring van religies en priesters  in een artikel met de titel "Telling van gelovigen via kerkbelasting".

Het ministerie van Justitie betaalt de lonen van 3000 katholieke priesters, 295 lekenconsulenten, 116 protestantse dominees, 49 orthodoxe popes en 19 imams. ‘Die situatie is historisch gegroeid’, zegt Gwendolyn Rutten (Open VLD). ‘Dat is perfect verklaarbaar, maar nog amper verdedigbaar.’

Maar wat kan eraan gedaan worden? De Kamercommissie-Justitie kreeg een voorstel van een door de minister aangestelde ‘commissie van wijzen’.  Het voorstel vertrekt van het principe van een gelijk statuut en gelijke bezoldiging voor alle bedienaars van alle erediensten, maar veel parlementsleden waren niet overtuigd.

De commissie-Magits wil het bestaande dure model voor de katholieke kerk immers toepassen op de andere godsdiensten en levensbeschouwingen.

Inmiddels hebben Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Meyrem Almaci (Groen!) een wetsvoorstel ingediend dat naar eigen zeggen gebaseerd is op ‘transparantie, objectiviteit en inspraak’.

Het grote verschil met de aanpak van de commissie-Magits is dat Rutten en Almaci de telling van de gelovigen willen laten verlopen via een kerkbelasting. In België is het de overheid namelijk grondwettelijk verboden om de levensbeschouwing van de burgers te registreren. Het is echter niet verboden om de belastingplichtige op zijn belastingbrief te laten aanduiden welke levensbeschouwing hij wil financieren.

‘Bovendien is ons model betaalbaar’, betoogt Almaci. ‘Wij vertrekken van de huidige enveloppe, maar we verdelen het geld anders. En niemand hoeft bang te zijn dat we het loon van de pastoor afpakken om het aan een imam te geven. Door het dalende aantal roepingen en de vergrijzing van haar priesters krijgt de kerk de haar “toegewezen” ambten al jaren niet meer ingevuld.’

Hun voorstel krijgt steun. ‘Al vind ik dat ze de zaken niet fundamenteel aanpakken’, meent Siegfried Bracke. ‘De huisvesting van priesters en de herbestemming van kerken worden momenteel op Vlaams niveau geregeld. Zou de hele bevoegdheid niet beter naar de gemeenschappen gaan? Soit, het is vooral belangrijk dat het debat er komt.’

Als dat debat er komt, zal niet alleen de financiering van de katholieke kerk voorwerp van gesprek zijn, maar ook die van de islam. Een aantal parlementsleden (en partijen) vreest dat de islam hoe dan ook meer zal krijgen. Sommigen willen dat principieel niet, anderen durven dat niet te verdedigen. Bracke: ‘Dat zal wel, maar het aantal moslims is nu eenmaal een maatschappelijke realiteit. En in ruil voor financiering zullen we vanzelfsprekend transparantie eisen. Dat hebben we aan uit Saudi-Arabië geïmporteerde imams niet te vragen.

Tot zover de (ingekorte) bevindingen van Knack en de uitlatingen van enkele politici. Ook al is Meyrem Almaci een verkozen kamerlid, mij stoort het dat deze bipatride Turkse zich in dit gevoelige debat werpt en natuurlijk onder het mom van objectiviteit en transparantie, poogt de islam op cijfermatige basis meer geld toe te stoppen.  Daarin wordt zij gesteund door de liberale Rutten, die via de belastingsaangifte een verkapte geloofstelling wil organiseren.

Is het toegelaten de burgers naar hun religieuze of filosofische overtuiging te vragen via een officieel staatsdocument ? Dat is nu eens het prototype van de schending van iemands privacy.  Vreemd dat de juriste Rutten aan dit element voorbijgaat. Voor haar is deze kwestie een middel zoals een ander om zich te profileren. Net zoals de kwade bipatride kabouter Almaci, die in Antwerpen de gemeenteraadslijst aanvoert en die op stemmenjacht is. Ook zonder veel scrupules in delicate materies.

Wij zouden moeten aanduiden naar wie wij een deel van onze inkomsten willen laten afvloeien, conform het Duitse systeem van de Kirchensteuer. De vrijzinnigen zullen er wel bij varen in deze tijden van ontkerkelijking. Maar vele ongelovigen hebben er geen enkele behoefte aan om een socialistische of liberale vrijzinnige vereniging te steunen : het is juist een kenmerk van de echte vrijdenker zich niet aan te sluiten bij een surrogaatkerk. 

Rutten en Almaci zijn er beiden op uit meer centen voor hun onverdraagzame linkse kerk en de achterlijke islam los te peuteren. En om tegelijk zoveel mogelijk weg te nemen bij de katholieken. Dat zijn de achtergronden en de rest is goedkope show van die twee vrouwen.

Wat Bracke leutert, komt ook neer op een uitbreiding van de betoelaging voor de islam. Ook al doet hij er een populistisch huppeltje bij, door iets te zeggen over de imam die de bevelen van Arabië opvolgt.  Precies of die invloed zou afnemen als er meer van onze centen wegvloeien naar de islam. Bracke toch, waarom staat jouw mond niet in je nek ?

Als voorstanders van een diepe scheiding tussen de burgerlijke macht en de religies, kunnen wij enkel voorstander zijn van de afschaffing van alle betalingen voor religies en hun personeel.

Het onderhoud van de katholieke kerken, gezien de historische waarde en verweving met onze samenleving, blijft echter een zaak van de gemeenschap. Op termijn zou dit een faire oplossing zijn.  Wat men verder ook moge bedisselen in de praatbarak, het zal steeds neerkomen op méér centen voor de islam ten koste van de katholieken. En dat moet met alle middelen verhinderd worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt

 

 

VLAANDEREN VLAGT VERDER

NIEUWSBRIEF VL²v nr. 224 (dinsdag 8 november 2011)

 

Heel wat mensen uit onze kontreien

verwijten “den Amerikaan” dat hij alleen maar aan de belangen van zijn “Verenigde Staten” denkt

en overal ter wereld zijn wetten wil opleggen…

Dat “den Boesch” en “den Obama” maar eens een voorbeeld nemen aan “onze” Vlaamse politiekers!

Die denken helemaal niet aan het belang van Vlaanderen en staan graag en zonder “Dank u”

de rechten en de spaarcenten van de Vlamingen af

aan de broeders en zusters uit het zuiden des lands!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Fatwa over de vraag of een moslim een jood of een christen mag begroeten.

Fatwa nr. 9252 van de Egyptische fatawacommissie, verbonden aan de al-Azhar moskee – 18.04.2011

Vraag: “Mag ik een niet-moslim met de islamgroet begroeten en mag ik zijn groet beantwoorden?”

Antwoord: “Ṣaḥīḥ al-Bukhārī en Saḥīḥ Muslim citeren de authentieke verklaring van Allah aan zijn profeet, Mohammed – Allahs zegen en heil wezen met hem – ‘ Indien joden en christenen u groeten, antwoord dan met (Vrede zij) ook met u. Saḥīḥ Muslim heeft bovendien Mohammed geciteerd: ‘Groet niet als eerste, als jullie joden of christenen ontmoeten.’
Imam ibn Qayyim meende hierover dat de oude en de hedendaagse moslims deze richtlijnen verschillend interpreteren.  Een meerderheid is van mening dat men, bij ontmoeten met christenen of joden, niet als eerste mag groeten.  Anderen gaan ervan uit dat men hen mag begroeten en hun groet beantwoorden, zo bv..  Ibn Abbas. Deze mening wordt in de koranschool van imam ash-Shafi’i (de vader van de islamitische rechtsleer) geleerd; er wordt op gewezen dat de groet de formule “Vrede zij met u” moet bevatten, en absoluut niet de formule “en Allahs zegen zij met u”.  Deze groet mag slechts in het enkelvoud uitgesproken worden.  Dus: “Vrede zij met u (enkelvoud) of met jou en niet met jullie of u (meervoud)”.
Anderen zijn van mening dat een moslim slechts met de begroeting mag beginnen als hij (de moslim) er een voordeel kan uithalen of wanneer hij (de moslim) de andere persoon (christen of jood) vreest.  Of omwille van een of andere noodzaak.
In 'al-Adkar' van imam an-Nawawi staat er een dergelijke tekst.  Daarin wordt Abu Sa'd geciteerd.  Als hij een jood of een christen wou begroeten, dan heeft hij niet de vredesgroet uitgesproken.  Hij zegde bv.: „Moge Allah u op het juiste pad leiden”  Of “Moge Allah u een goede morgen verlenen”.  Imam an-Nawawi zegt hierover:  'Deze groet van Abu Sa'd is geschikt in een situatie waar een groet nodig is.  Een moslim zou kunnen zeggen ‘Moge deze ochtend u goedheid, vreugde en een goede gezondheid brengen’ of ‘Moge Allah u deze ochtend vreugde, genade enz. verlenen’.  Maar als hij (de groetende moslim) de andere, die begroet moet worden (christen of jood) niet nodig heeft, mag hij hem niet groeten.
Daar de vraag of men (als moslim) met de begroeting al dan niet moet beginnen omstreden is, en eveneens, of men een groet al dan niet moet beantwoorden, moet volgens de omstandigheden toegepast worden.  Derhalve moet de moslim beslissen of een groet hem voordeel brengt of een gevaar daardoor vermeden wordt.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 


09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieken kopen nog vlug voor € 1,28 miljard 400 tanks

 

 

Op de Frans nieuwssite Atlantico.fr  lezen wij het straffe bericht dat Griekenland 400 zware tanks M1 Abrams (tweedehands) gaat aankopen in de VS en 20 amfibie voertuigen voor het luttele bedrag van 1,28 miljard euri. Er was nog wat overschot in de schatkist en bij militaire aankopen vallen er altijd zwarte commissiecentjes te verdelen voor de socialisten van de Pasok. Hoe zit het met die kredietschijven van de EU en het IMF : het begint te dringen, hé mannen. De Grieken geraken in ademnood.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!