Angeltjes
21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo op weg naar de sire in Ciergnon (16.35 uur)

 

"Sire, il n'ya pas plus de belges, zoudt u nog oewillen koewaad oeworden ?"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys : importeer de armoede niet in de EU

 

 

Geen tafelschuimers, geen avonturiers, geen schattenjagers in Europa. Philip Claeys gebruikt natuurlijk niet onze Angetjestaal en hij heeft het evenmin over arme luizen die voor niets deugen (grapje). Mocht iemand ooit in de Euro-Praatbarak dergelijke taal voeren, geheid vielen sommige poco's in zwijm van pure verontwaardiging. De parlementairen die in Brussel (of Straatsburg) zitting hebben zijn voor het merendeel buitenaardsen die de gekleurde medemensch aanbidden als ware hij/zij een godheid.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De N-VA volgt opnieuw een belgische strategie

 

De regeringsvormers  zijn vandaag 526 dagen aan de slag om het land B opnieuw een regering te bezorgen. Het land poogt de eer hoog te houden en wil vooral niet geweten, noch gezegd hebben, dat het eigenlijk de status van een zwartemannekes bananenlandje geniet.  De kredietbeoordelaars S&P en e.a. zijn tot hiertoe nog zeer mild geweest. 

Langs de ene kant zou je als burger-tegen-heug-en-meug van de belgische natie, wensen dat de Geniale Generatie + de Waalse profiteurs iets in mekaar boksen om tenminste de schijn hoog te houden de burgers te behoeden voor verder financieel, sociaal en economisch onheil. Maar anderzijds wordt je als Vlaamse republikein elke dag gestaafd in de overtuiging, dat de kloof die de gemeenschappen scheidt zo breed is, dat het nooit meer goed kan komen. Dit is een cruciale periode om na 180 jaar de belgische boel op te doeken. 

Zien zelfs de rabiate aanhangers van de belgische eenheid niet in, dat dit land onbestuurbaar is ?  Iedereen heeft de mond vol over "het belang van de menschen" maar men komt er niet toe, zelfs met de meeste lauwe Vlamingen en de heldhaftigstee franco-belgische profiteurs om beleidsakkoorden te sluiten.  Voor de Walen is het een zielige tijd : zij hebben jarenlang geparasiteerd op de Vlaamse Lamme Goedzakken en om vooral hun posities te behouden, vagen zij zelfs hun hakken aan de Europese richtlijnen en bedreigingen. Wie denkt dat dit ooit nog goed zal komen, is vermoedelijk een fanatieke socialist : dat zijn lieden die geboren zijn om te leven op de kap van de gemeenschap en die huiveren van elke wijziging die hun portemonnee bedreigt.

Vandaag verschijnt de N-VA terug op het toneel.  De grootste partij van het land, die zich van dag 1 tot dag 423 (21 juli 2011) in vele bochten heeft gewrongen om het land B overeind te houden, laat plots van zich horen.  Sta ons toe in herinnering te brengen, dat wij de stragie van De Wever nooit aanvaard hebben en bij herhaling gewaarschuwd hebben voor de zelfoverschatting waarmede de N-VA de degens kruiste met de sluwe Waalse socialisten.  De Wever heeft vele, zware toegevingen gedaan (inzake Brussel, inzake BHV) maar toen hij op zekere breekpunten stuitte, werd hij met de gedramatiseerde steun van de keuning, aan de deur gezet.  Verongelijkt, boos, mistroostig, vernederd en zonder enig besef over de eigen fouten. 

Bijna 100 dagen later stelt de N-VA voor om een sociaal-economische noodregering bijeen te breien met de CD&V en de Open-VLD (57 op 88 Vlaamse zetels) en aan franco-belgische kant  de MR en de CdH (27 op 62 Franstalige zetels). 

Is dit weer een magistrale zet ?  Heeft dit voorstel enige kans op slagen ? Zullen de Franstaligen zich gracieus uit mekaar laten spelen en dulden, wat de Vlamingen als normaal beschouwen : een regering vormen zonder de grootste partij en zonder meerderheid in hun taalgroep ?  Wordt er in stilte gehoopt, dat de huidige onderhandelaars de hinderlijke Vlaamse liberalen gaan dumpen om de N-VA terug binnen te halen ? Zo ja, zullen deze laatsten er in gelukken sluitende afspraken te maken met de perfiede Walen ?

Wat een gestoethaspel allemaal. Welk een dubbelzinnigheid en koppige volharding in de boosheid door de N-VA : zich opnieuw aanbieden om het ondankbare land B de helpende hand te reiken. 

Ray

PST : (Tussen haakjes, het verwondert ons niet dat de emo-janker die Frank Vanhecke geworden is, en die ook enkel de tekortkomingen bij een ander ziet, de enkele mannen met een paardenkop die hij nog rond zich heeft, oproept de partij van het verongelijkte gelijk, de N-VA te steunen. Vanuit zijn VB-zetel uiteraard : na Verstrepen, de vorige zeteldief, hebben we nu een Ere-Zeteldief.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische lente in Caïro 20.11.11

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie : 20/21 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Ethias-paljas en andere rode sprookjes

Het gaat niet goed met de sossenklodders. Recent was er het gekakel van het rode liegebeest Hildeke Claes i.v.m. het niet op de hoogte zijn van de "pakcultuur" bij haar "pakkemannen" ; maar later viel zij door de mand als een amateur-liegebeestje.

Dan heb je de ongelooflijk arrogante bipatride poenpakker van Pukkelpop die zijn graaizucht niet weet te bedwingen en door andere rode kameraden, die tuk zijn op centjes, de hand boven het hoofd gehouden wordt.  Of het nog lang zal duren, na al de onfrisse feiten die uitlekken, valt af te wachten.

De mooie verhaaltjes van de Ethias-Paljas en stotterende Don Juan, Steve Stevaert,  blijken van hetzelfde kaliber te zijn als deze van zijn vriend en partijgenoot Van delanotte wiens befaamd "zilverfonds" een lege  blikken doos bleek te zijn.  Ethias schijnt een nieuwe bedelbordeel in wording te zijn dat op zoek moet gaan naar "overlevings cliënteel".

Ook kamerdaad EDR krijgt het zwaar te verduren en ziet zijn naam en faam met de dag verdampen. Ik zie hem nog als ultieme wanhoopspoging de blauwe stekkertrekker buitensjotten en de boskabouters terug opvissen (haha ... grapje hoor).

Zelfs in het land van de flamengo en de tapa's zijn de sossen voor onbepaalde tijd wandelen gestuurd.

Wat zou toch de reden zijn van al die tegenslag?

mvg - Senior

*****

Andere kolder over de opwarming van de aarde
 
Er worden miljarden uitgegeven (en verknoeid) aan opwarmingsonderzoek, maar nooit is het rechtstreeks effect van de bevolkingsaanwas op die opwarming onderzocht. Tenslotte een aangroei van 3 miljard lichamen op vijftig jaar aan 36,7°C per eenheid geeft een voortdurende temperatuursverhoging van 110.100.000.000°C. Wel iets waar rekening moet mee worden gehouden, dacht ik zo.
Om in leven te blijven heeft de 3 miljardplus eten nodig, wat ook de nodige opwarming meebrengt, zowel in de vorm van vee als in de vorm van voertuigen nodig voor de landbouw. Vuur is ook nodig, voor allerlei doeleinden, vanaf koken tot het smeden van ploegen en zelfs wapens. Deze punten zullen wel een veelvoud betekenen van de toename van lichaamswarmte.

Men kan echter rustig stellen dat in tegenstelling tot andere waanzinnige theorieën deze logische feiten echter nooit door het IPCC onderzocht zullen worden.

Zo zegt, ondertekent en volhardt 

Wes Hardin

*****

 

 

Dag 1 = gelijk aan dag 525
 
Door gebrek aan iets zinnigs op TV en de koude heb ik toch maar naar de zeverende dag gekeken. En ja, prijs ! Op een bepaald moment werd het licht uit Leuven in de spot gezet. Veel licht op de knikker maar de stralen waren niet bij machte door te dringen : zoals altijd zijn de linksen bezig voor de mensen, zoals recent in Hasselt met de dochter van Claes  en die vreemdeling i.v.m. Pukkelpop.  

In de zeverende dag sprak enkel Duchatelet een stukje waarheid : hij noemde de feiten zoals ze zijn zonder franjes, de broer van schoenenhandel Torfs zat ook op de juiste golflengte en dat die zakkenvulster van cd&v, Marianne Thyssen,  zich niet gemakkelijk voelde was tot in de zitkamer te merken.

Een zakenkabinet à la Italië krijgt steeds meer voedingsbodem omdat de politieke klungelaars het ei niet durven leggen en zeker die van eigen Vlaamse bodem durven niet :  ze zien de pandoering die op hen afkomt zoals een tsunami nog steeds niet, alhoewel het eenvoudig is op te lossen : ofwel art. 35 toepassen of definitief splitsen met de franskiljons en dat vreemdelingengedoe. Wij Vlamingen willen vooruit want ter plaatste trappelen is sterven.

Morgen zullen we weer even ver staan als 525 dagen geleden want die Italiaanse Waal is niet in staat iets te realiseren omdat hij bang is klanten te verliezen. Soms bekruipt me het gevoel dat ze hier boos zijn op Griekenland en Italië omdat wij nog niet zover gezakt zijn!

Jean

*****

Islam
 
Vorige week zondag keek ik toevallig tijdens de afwas naar de Duitse zender Hessischen Rundfunk naar het programma "das Sonntagsgespräch"
met als intervieuwster Esther Shapira. Het zijn wekelijks andere thema's. Vorige week kwam een 'politicus' aan bod van vreemde origine, van Islamitische oorsprong maar die zijn 'Islam' totaal in vraag stelde en het eigenlijk al had afgezworen ten voordele van de democratie, de breeddenkendheid, de vooruitgang... die de Islam als bekrompen bestempelde. Hij zei dat de Islam maar opgaand is in de tijdsgeest van de zesde eeuw na Christus. Hij vond dat je moet kunnen relativeren , durven in vraag stellen en je denkbeeld aanpassen aan de actuele problematieken in onze leefwereld. Enorm interessant , zo ongeveer zoals die mevrouw (ik ben haar naam kwijt ???) die toen ook zo een betoog tegen de Islam hield. De man heet Hamed Abdel Samad en sprak heel verzorgd Duits. Ik surfte gewoon naar
Hessischen Rundfunk naar het programma "das Sonntagsgespräch" en daar kun je het filmpje downloaden. Het was op 13/11/2011 en duurde 30:33.
Ik kopieerde deze link en vermoed dat je er zo direct zal op komen. Er zouden meer van die mensen moeten zijn om onze problematiek zoals nu in Brussel op te lossen (1/4 bevolking Islamitisch meen ik op de radio opgevangen te hebben)

http://www.hr-online.de/website/fernsehen/sendungen/index.jsp?rubrik=26898

Tegermaan

*****

Wat is Vlaams ?
 
De Grondwet Artikel 30 zegt mij dat iedere burger vrij is zijn  moedertaal te gebruiken.

Vlamingen draaien zich nog steeds in alle bochten om een  Franstalige burger in zijn taal te antwoorden of toe te speken. U moet ze eens bezig zien te Brussel. Ik zelf ben allochtoon  van Poolse afkomst. En de pendelaar die in Brussel komt werken spreekt mij nog steeds aan in de Franse taal. Vlamingen, wat een bekrompen volkje

Wigaego

*****

As-salāmoe `alaykoem

Vraag van een onwetende nederige kafir: “Als de christelijke feesten voor een moslim haram zijn, zijn ze dan niet verplicht te gaan werken als blijk van niet-erkenning?”

Antwoord van een wetende omhooggevallen baardman: “Moslims zijn op die dag niet méér verplicht tot werken dan op andere dagen.  Het is immers haram de ongelovige honden op eender welke wijze te ondersteunen.  Daarom is het aangeraden zich zo veel mogelijk in de halal-toestand van ziekenkas of arbeidslozenuitbetaling te bevinden.  Het is niet verboden zich te bekwamen in de edele kunst van sacochen- en halssnoerentrek, messentrekkerij, verfijning van gebruikte woordenschat tegenover de koeffar en allerlei technieken om de belaagde moslims te verdedigen.”

Wa salām

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ethisch Ethias

 

Verzekeraar Ethias vraagt de overheid opnieuw om hulp voor zijn aandelen Dexia, zonder dat het meteen om een ‘Arco-operatie' gaat.

De val van Dexia lijkt steeds meer gevolgen te hebben voor de Belgische belastingbetaler. Na het afdekken van de verliezen op de vereffening van de Gemeentelijke Holding (800 miljoen volgens optimistische schattingen) en Arco (maximaal 1,5 miljard), klopt nu Ethias opnieuw aan bij de overheid.

Ethias kreeg in 2008 al anderhalf miljard euro steun, waardoor de overheden 75% van de aandelen hebben. De federale overheid bezit een kwart in Ethias, de gewesten de helft. De oude aandeelhouder, Ethias Gemeenrecht (een onderlinge maatschappij) heeft het resterende kwart.

Opnieuw klopt Ethias aan bij de overheid. Dat heeft te maken met de 98 miljoen aandelen Dexia (circa 5 procent in Dexia) die Ethias van Europa moet afstoten en die het in een apart vehikel heeft ondergebracht: Ethias Finance. Ethias Finance betaalt 2,81 euro per aandeel Dexia en heeft dat geld niet. Het wil op korte termijn een obligatielening uitgeven om de transactie te financieren.

Eric De Lembre, voorzitter van de raad van bestuur van Ethias, zegt dat de verzekeraar door een aandeelhoudersconventie gebonden is de aandelen bij te houden. Anderen zeggen dat Ethias in het verleden zijn aandelen Dexia niet mocht verkopen van de Nationale Bank, die bezorgd was om de stabiliteit van Dexia. Dat argument speelde ook bij de waarborg die de gewesten eerder dit jaar gaven aan de Gemeentelijke Holding.

‘Dit dossier verschilt wezenlijk van Arco, waar je eerder de stijl hebt van een Afrikaans stamhoofd dat in de staatskas graait om zijn clangenoten geld toe te stoppen op de kap van anderen', zegt een financieel waarnemer.

Dat neemt niet weg dat er ook in het Ethias-dossier een gevoel van onbehagen heerst. De belastingbetaler dekte er in 2008 een dubbel risico af: de verliezen op aandelen Dexia en de verliezen op de speculatieve First-rekening. Dat spaarproduct keerde jarenlang rendementen uit die normale marktrentes overtroffen. Toen de overheid Ethias overeind moest houden, werd wel paal en perk gesteld aan nieuwe First-rekeningen, maar de spaarders van de al bestaande rekeningen blijven nog altijd hun hoge rendementen opstrijken.

Bron : De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Chokri Mahassine, socialistische poenpakker

 

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine en zijn echtgenote keerden zichzelf via hun bedrijf Qué Pasa? in 2010 een eenmalig dividend uit van 882.353 euro.

"Festivalgangers krijgen hun ticket niet terugbetaald omdat er geen geld zou zijn, maar de aandeelhouders kregen wel een pak dividend. Dat is een schande", kaart Luk Van Biesen, boekhouder en voormalig Open Vld-Kamerlid, maandag aan in Het Laatste Nieuws.

Mahassine wijst erop dat Qué Pasa? in 2010 voor het eerst sinds de oprichting in 1996 een eenmalig dividend uitbetaalde. En dat hij in het rampjaar 2011 volstrekt gratis werkt voor Pukkelpop.

Van Biesen, die de rekeningen van Qué Pasa? bekeek, stelt zich ook de vraag of Mahassine en zijn vrouw niet een deel van het dividend moeten terugstorten om het festival financieel uit de nood te helpen. Dat vindt Mahassine populistisch.

Stel dat het juist is dat dit de eerste uitkering is in 15 jaar, dan nog betekent dit een jaarlijks gemiddelde van € 58.800. Daarnaast rolt er elk jaar uit de kassa van het Vlaams parlement een bedrag binnen van € 102.557. Mahassine is sedert 1999 parlementair.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse Volkspartij PP behaalt volstrekte meerderheid

 

Op zondag 20 november rond 23 uur staat vast bij telling van 90% van de stemmen dat de Partido Popular 187 van de 350 zetels zal bezetten in de Cortès, de Spaanse Kamer van volksvertegenwoordigers.  De socialistische PSOE van uittredend premier Zapatero behaalt slechts 110 zetels, een verlies van 59 afgevaardigden. De nieuwsdienst van de 0000 heeft een extra dosis papieren zakdoeken besteld : het zal te zien aan de smikkels van de belgische Kuifjes die het nieuws zullen opdienen.

Ray

 http://www.europapress.es/nacional/noticia-85-voto-escrutado-pp-logra-maximo-historico-187-escanos-20111120222909.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staten-Generaal tegen Di Rupo

 

Voor een laaiend enthousiast publiek ging zondag in Brussel de Staten-Generaal door op initiatief van Vlaams Belang met als sprekers :  Gerolf Annemans, Dominiek Lootens, Bart Laeremans, Barbara Pas en Bruno Valkeniers.  Uit elke toespraak enkele fragmenten.  Wie geïnteresseerd is in de volledige toespraken, stuurt een e-bericht naar de redactie en wij zenden u het volledige pakket.

DSC00812

Gerolf Annemans

Ik heb om te beginnen een dienstmededeling voor de aanwezige dames vanwege de politie : “Welkom in Brussel.  Als de deuren dicht zijn mag u uw sierraden terug aandoen. “
Er is ook een dienstmededeling vanwege de burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans.   Hij doet u allemaal de groeten maar vraagt mij u mede te delen dat hij betreurt, niet op de hoogte te zijn geweest van onze vergadering hier, anders had hij ze zeker verboden.
En tot slot een dienstmededeling voor de aanwezigen in de zaal vanwege Patrick Janssens : “Willen de Turken in de zaal vooraan en de Koerden achteraan plaatsnemen aub.”

Wat is het toch aandoenlijk dat nadat de grootste partij van Vlaanderen op groteske wijze door de Franstaligen bij de bok werd gezet, zij toch nog steeds trouw blijft aan  een strategie die België op een of andere manier moet overeind houden.  Wat een aandoenlijk beeld.  Op een ogenblik dat de toekomstige eerste minister Di Rupo (pffff… het gedacht alleen al)  en fin bon :  op een ogenblik dat de toekomstige eerste minister Di Rupo openlijk (op zowel RTBF als RTL) zegt – in strijd met al wat het internationaal recht daarover zegt- dat als Vlaanderen onafhankelijk wordt, Wallonië en Brussel België zullen grijpen  en tegelijk in de Vlaamse faciliteitengemeenten referenda zullen organiseren om aan te sluiten bij Wallobrux –allemaal in strijd met het internationaal recht – en als hij daar aan toevoegt “toutefois la Belgique nous appartient”, België is van ons,  op dat ogenblik zou Vlaanderen  daar niks straffer en degelijker tegenover te zetten hebben dan “Leve het België 2.0” en “Leve het artikel 35 van de Belgische Grondwet”?

Komaan zeg, nee.  Vlaanderen moet beter kunnen.  Want al is Brussel niet van ons : het is ook van ons.  En het is met die Franstaligen altijd het zelfde liedje.  Ze jeremiëren en ze halen hun zakdoeken boven en ze zagen over mensenrechten zolang ze een minderheid zijn maar ze halen de dreigementen en de stalen tippen boven en ze hertekenen de landkaart en ze halen de grote woorden over “democratie” boven zodra ze in de meerderheid zijn.  Wat dat betreft zijn die Franstaligen precies islamieten.

Brussel is de grote, versterkte en dan nog eens van extra Vlaamse middelen voorziene winnaar uit de staatshervorming van Di Rupo en Beke en het is dan ook geen toeval dat –toppunt van arrogantie, typisch Franstalig- net nù de Franstalige gemeenschap zich heeft omgedoopt tot de in de Belgische context ongrondwettige “ Fédération Wallonie Bruxelles”. 

Hoe diep is dit Vlaamse volk gezonken dat het  zonder resultaten (en enkel wat bric a brac) alleen al de afwezigheid van het verraad als een heldendaad moet bestempelen ,wat de N-VA betreft- en dat het voorts grenzeloos moet dulden dat, wat de CD&V betreft, geen lessen worden getrokken uit de verkiezingen en schaamteloos opnieuw een Vlaamse minderheidsregering de macht grijpt.  Hoe diep is dit Vlaamse Volk gezonken en waar hebben we dit verdiend ? 

Ja, Vlaanderen heeft nood aan - en recht op - een compromisloze en ondubbelzinnige  nationalistische partij.  Niet tegen de N-VA wat mij betreft, naast de N-VA omdat het nodig is, maar in alle gevallen compromisloos, zonder angst, récht op doel af en niet via omwegen maar récht naar de ontbinding van België en de stichting van de Vlaamse Republiek. Dàt is, vrienden Vlaams Belangers onze roeping. Dàt is onze plicht.

 

DSC00810

Dominiek Lootens

Vlaming zijn, of dat nu een Brusselse of een andere Vlaming betreft,  is een oefening die anderstaligen binnen de Brusselse grenzen, voor wat ons betreft,  gerust  in hun eigen taal mogen  verrichten. Het is niet louter een kwestie van taal, het valt zeker niet te herleiden tot gezang en vaandelgezwaai, het staat voor een open en moderne maatschappij, waarin goed bestuur en respect voor onze West-Europese  cultuur en waarden centraal staan.   

DSC00811

Bart Laeremans

Maar veel erger nog is de oprichting van de zogeheten “Hoofdstedelijke Gemeenschap”. Wie daar nu voor het eerst van hoort, die neem ik niets kwalijk, want alles wordt gedaan om het belang van deze instelling onder de mat te vegen. U kent allicht het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat onding dat in 1988 in het leven werd geroepen en dat in grote mate verantwoordelijk is voor de leegloop van Brussel, de verpaupering, de onleefbaarheid van de 19 gemeenten. Welnu, de Hoofdstedelijke Gemeenschap, dat is Brussel in ’t groot. Le Grand-Bruxelles de l’avenir. Brussel wordt uitgesmeerd, “élargi” zegt de MR, over alle gemeenten van het oude Brabant.

Alle Vlaams-Brabantse gemeenten, of ze het nu willen of niet, tot Leuven, Diest en Tienen toe, zullen er van rechtswege deel van uitmaken. Brussel krijgt via deze weg inspraak, zeggenschap, op alle domeinen waarover het Vlaams Gewest vandaag nog autonoom kan beslissen.  Mobiliteit, economie, openbare werken, ruimtelijke ordening, overal wordt de Vlaamse autonomie teruggeschroefd. En de Vlaamse regering staat erbij en kijkt ernaar. 
  

DSC00813

Barbara Pas

Over de media gesproken, ik heb nog nooit een campagne meegemaakt waarbij ze zo uitdrukkelijk partij kozen als de voorbije federale kiescampagne. Tot en met de echtgenote van Bart De Wever kreeg een dagelijkse rubriek in een Vlaamse populaire krant om haar man te laten weten hoe het was met de kinderen, wat er op het menu stond voor manlief, naast de frieten, en wat er zich zoal in het huishouden afspeelde. Gênant, exibitionisme, voer voor debielen, maar het werkt wel. Het effect van die tsunami aan media-aandacht op de verkiezingsuitslag was alleszins duidelijk.

Dat alle kranten die Vlaanderen rijk is, van links tot uiterst links, zich heel gewillig hebben laten meeslepen in de mediahype rond de N-VA werd ondertussen ook met cijfers aangetoond.  Professor Marc Hooghe van de KULeuven en professor Knut De Swert van de UA, gingen na of de media er in slaagde om het publiek te informeren over de boodschap van alle relevante politieke partijen tijdens de voorbije verkiezingscampagne. Beide politicologen turfden bij deze campagne alle media-optredens van de partijvoorzitters en de lijsttrekkers sinds het indienen van de lijsten op 18 mei tot aan de verkiezingen.

Wij hebben geen academische studies nodig om te weten dat Bart de Wever alomtegenwoordig was, maar het is wel eens nuttig om zwart op wit cijfers te kennen die aantonen dat de N-VA domineert in ALLE kranten met  31% tot maar liefst 36% van de aandacht.  Daartegenover, 1,5% voor onze volkspartij. Ik stond versteld. Nooit gedacht dat we nog zo’n hoog cijfer zouden halen.

DSC00814

Bruno Valkeniers

Het woord “vlinderakkoord”  goede vrienden geeft dan ook perfect de essentie weer: de bezitterige agenda van Elio Di Rupo is de enige en echte leidraad in de onderhandelingen over de staatshervorming geweest. En die agenda luidde: de sociale zekerheid federaal houden, het Vlaams geld duurzaam confisceren, en daartoe de Belgische constructie opkalefateren. Brussel is daarbij een bondgenoot, en wordt daarvoor beloond met een smak geld én een hoofdstedelijk olievlek-scenario dat eerst de Rand en dan Vlaams-Brabant onherroepelijk zal inlijven. Dominiek Lootens en Bart Laeremans zijn daar uitvoerig op ingegaan. Letterlijk een “grensverleggend” akkoord dus.

Achteraf bekeken hebben de zes overblijvende partijen het natuurlijk goed gespeeld, al hebben wij op dag één al voorspeld hoe het ging aflopen. Eén voor één werden de lastposten eraf gereden. De echte staatsgevaarlijke partij, het Vlaams Belang, wordt natuurlijk nooit aan tafel gevraagd. Wij kennen als radikale republikeinse nationalisten onze geschiedenis en weten dat we aan die tafel niets kunnen gaan doen. Wij weten dat participationisme in een operatie “Red België”, een “België 2.0” of zelfs een vaag confederalisme, niets maar dan ook niets oplevert.

Maar ook de N-VA, een jaar geleden nog door de verzamelde Belgische pers opgehemeld als uitverkoren bedpartner van de PS, tot ze het zelf geloofde, werd na veel retorische manoeuvers gedumpt… ondanks de psychologische blunder om in het Frans te negotiëren, ondanks de ophemeling van Di Rupo als de toch wel perfecte premier, ondanks de verregaande toegevingen in Vollezele en de nota De Wever, ondanks of misschien juist, ironisch genoeg, als gevolg van het binnenbrengen van de liberalen. 

Vandaag staat ook de N-VA, zij het tegen heug en meug, aan de zijlijn en riskeert ook zij in een eigen cordon, zij het met een fluwelen binnenbekleding, terecht te komen. We hadden hen  gewaarschuwd dat dit ging gebeuren, maar ze wilden niet luisteren.
Vrienden van de N-VA, ik hoop uit de grond van mijn hart dat ge hieruit de juiste conclusie zult trekken. Dat er met dit land geen land te bezeilen valt en het dus Ordelijk moet Opgedeeld worden voor het in de grootste wanorde Vlaanderen meesleurt in zijn val. Lees dan misschien toch eens, puur uit intellectuele nieuwsgierigheid, het boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi. En geef toe dat het Vlaams Belang over een ijzersterke studiedienst beschikt die nagels met koppen slaat.

Goede vrienden, ge kunt Europa, de wereld en de problemen maar aan als ge moreel en materieel sterk genoeg staat, als ge goed in uw vel zit en als politici de juiste toon zetten en de juiste prioriteiten stellen. Nationalisme is een kwestie van cultuur, van moraliteit, van identiteit, van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Geen gefladder, geen gevlinder, al of niet met een roze strik.
En ook op dat gebied is België, naast een hoop zuiderse landen al veel langer de zieke man van Europa. Dat is nog eens klaar en duidelijk geworden in het Dexia dossier. We zijn al veel schandalen gewoon in dit land, België op zich is een schandaal, dat is al langer geweten in de wereld, maar wat hier naar boven komt tart elke verbeelding.

En laat ons dan maar de enige populistische partij zijn. We moeten daar fier op zijn en de naam dragen als een Geuzentitel. Zo heeft Vlaanderen tenminste één partij die zegt waar het op staat en die, soms te laat helaas en soms zonder er zelf de vruchten van te plukken, keer op keer gelijk krijgt en dat is ons Vlaams Belang !

Foto's : Gerda - Redactie : Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tankman: Echte moed tegenover jeugdige lafheid

 

 

Een recent dagelijks communiqué van de Amerikaans communistische partij (gericht aan mijn “ken uw vijand” inbox) stond vol verontwaardiging over de gedwongen onderdrukking van de rechten van het gespuis van de New Yorkse Occupy beweging.

De Amerikaanse communistische partij (CPUSA) heeft met veel enthousiasme de Rode Oktober Opstand van Barack Hussein Obama gepromoot met als acteurs een wansmakelijke bende van bruikbare idioten. Om een slechte situatie nog erger te maken had deze agressieve troep, voor hun eerste opvoering, het NY Zuccotti park gekozen dat juist achter de hoek van het 9/11 monument gelegen is.

De leiders van de Occupy beweging zijn aanhangers van de populistische socialistische agenda die nu het belangrijkste deel uitmaakt van de ideologie van Obama’s Democratische Partij. De meeste volgelingen zijn het product van het linkse directoraat van indoctrinatie (ook gekend als de stedelijke overheidsscholen) wat betekent dat ze nauwelijks over eige objectiviteit beschikken, zoals ze duidelijk hebben aangetoond.

Vanaf het begin, ongeveer twee maanden geleden, heeft de bezetting van het Zuccotti Park aanleiding gegeven tot gelijkaardige protestacties over het ganse land. Deze na-apers protesten waren op zijn best een vervelende zaak voor de steden waar ze plaats vonden. In het slechtste geval waren ze gewelddadig en hun verklaringen anarchistisch. Tot op heden zijn er geen bommen  ontploft, zoals het vroeger door Obama’s Marxistische politieke ondersteuner William Ayers gebruikelijk was. Belangrijk om weten is dat toen Maxine Waters, een linkse volksvertegenwoordigster, om commentaar gevraagd werd betreffende de brutale aanvallen gepleegd door de bezetters over gans de natie zij antwoordde: “Zo is het leven en het gebeurt. Ik laat mij niet beïnvloeden door deze negatieve soort van dingen en blijf hen steunen. Dat is een afwijking van het doel van deze actievoerders”.

Zuccotti Park in New York

In New York is de confrontatie tussen activisten en politie hoe langer hoe strijdlustiger geworden en het heeft aan kleine handelszaken en verkopers in de buurt al meer dan USD 500.000 gekost aan vernielingen en verloren handel. Als gevolg heeft burgemeester Michael Bloomberg eerder deze week de politie opgedragen om de bezetters te verwijderen en het park door de stedelijke gezondheidsdienst laten opkuisen, ontsmetten en terug beschikbaar stellen voor het publiek, en dat gebeurde geen New Yorks moment te vroeg.

Zoals te voorspellen viel klaagde de New York Times: “De activisten hebben van ‘99 percent’ een populaire uitspraak gemaakt voor hen die niets bezitten (de niets-hebbers.) Ze hebben geprotesteerd tegen het rijker maken van de al rijke 1 percent net zoals die in Chicago, Boston, Oakland, New Haven en zelfs in London. Maar de heer Bloomberg er geen goed aan heeft gedaan (met de actie te stoppen) en we zijn bezorgd dat zijn beslissing om de tenten uit het park te verwijderen het einde zou kunnen betekenen van de ganse actie.”

Het spreekt vanzelf dat de activisten niet blij waren, en als antwoord, hebben ze opgeroepen tot een massale betoging (vandaag 17 november) om stadsdiensten en handelszaken te ontwrichten.

“Het zal een dag zijn van acties over de ganse stad” verklaarde de organisator van Occupy Bill Dobbs. “Ik kijk er naar uit om Wall Street te bezetten en het publiek tot actie aan te moedigen en mensen te laten begrijpen wat ons doel is. Wij zijn de 99 percent. Zoals anderen die aan de macht zijn denkt Bloomberg dat als ze zich ontdoen van de activisten ze zich ook ontdoen van onze zaak.”

Een van Dobbs’ afgevaardigden was een klein beetje duidelijker: “Gedaan met praten. Zij hebben wapens, wij hebben flessen. Zij hebben bakstenen, wij hebben rotsen … Je zult eens zien wat een Molotov cocktail kan doen. Op de 17de zullen we New York city tot op de grond laten afbranden.”

Maar de temperatuur in New York daalt, en deze ontmoedigde zomer soldaten zullen waarschijnlijk niet veel steun vinden voor de opstand. Maar de onderliggende steun voor een klassenoorlog onder het moto “99 percent versus 1 percent” is nog niet afgekoeld. Het is verkeerd om de onwankelbare populaire steun te onderschatten voor de socialistische agenda van Obama en zijn Rode kaders in het Congres, de Staten en in de straat. Die steun bedraagt nu ongeveer 35 percent, meestal van hen die al uit hun economische rechten ontzet werden door de politiek van de staat.

De echte Tankman in Peking

Wat echter de meeste indruk op me maakte betreffende de laatste oproep tot opstand in New York was niet de onmiddellijke dreiging voor leven en eigendom vanwege deze jonge overtreders, maar hun “actiedag” affiche (zie bovenaan artikel) die door de bezetters over heel Manhattan verspreid werd. Dit weerspiegelt de onwetendheid af van de organisatoren en hun totaal gebrek aan historische kennis en situering.

De poster bevat de klassieke elementen van de eerste communistische propaganda affiches van de nu niet meer bestaande USSR, maar het revolutionaire karakter roept duidelijk het beeld op van “Tank Man”. Zoals men weet was Tankman de moedige enkeling die uit protest in 1989 pal voor een colonne Chinese tanks stond en hen tot stilstand bracht. Zijn opstandige daad vond plaats op de morgen die volgde op de dag toen de Communistische Partij de activisten van het Tienanmen Plein in Peking verwijderde. Het volksleger slachtte daarbij honderden studenten af.

De verwijzing naar Tankman met de Occupy affiche is doordrongen met ironie, want op het Tienanmen Plein protesteerden die moedige jonge mensen TEGEN de socialistische staat en ter verdediging van vrijheid en vrije handel onder groot persoonlijk risico want Rood China respecteert de Bill of Rights niet (= mensenrechten). In tegenstelling willen de Occupy activisten, net zoals hun geliefde leider Obama, een socialistische staat invoeren en vrijheid en vrije handel onderdrukken.

Daarom ook “verdween” Tankman minuten na zijn gedenkwaardige confrontatie, en werd sindsdien nooit meer gezien. Een hooggeplaatst lid van de Communistische Partij verklaarde “We kunnen hem niet vinden. We hebben zijn naam gekregen van journalisten. We hebben gezocht in computer bestanden maar kunnen hem niet vinden, noch bij de doden, noch bij de gevangenen". De man verklaarde dit zonder een spier te vertrekken.

Twintig jaar na Tienanmen bevond  ik mij op Chang’an Avenue op de plaats waar Tankman moedig had gestaan als uitdaging tegen tirannie. Ik was de gast van een groep Chinese ondernemers die als studenten deelgenomen hadden aan dat protest. Dankzij kleine economische hervormingen gedurende de jaren na Tienanmen, maken sommige van deze oorspronkelijk activisten nu deel uit van de Chinese welstellenden, zij die in een generatie opgeklommen zijn uit de achterbuurten dankzij de kracht van hun initiatieven, uitvindingen en doorzettingsvermogen.

Als ik het contrast beschouw tussen de poster van de Occupy beweging en de originele foto van Tankman, moet ik denken aan drie waarnemingen over socialisme en geschiedenis.

De eerste is van de 18de eeuwse filosoof Edmund Burke die zegde “De mensen geven hun vrijheden enkel op door zinsbegoocheling."

De volgende uitspraak is van een 19de eeuwse klassieke liberaal, Frederic Bastiat, die schreef “De staat is een denkbeeldig iets waar iedereen probeert te leven op kosten van alle anderen”

En tenslotte zoals de filosoof van de twintigste eeuw, George Santayana besloot in “The Life of Reason”: "Vooruitgang, in plaats van te steunen op verandering steunt op wat onthouden blijft. Als ervaring niet wordt onthouden (en doorgegeven) dan, zoals bij de wilden, blijft een staat van eeuwige kindsheid bestaan. Zij die het verleden niet kennen zijn gedoemd het te herhalen.”

Obama verklaart: “De mensen zijn teleurgesteld en de Occupy activisten geven een stem aan een zeer brede frustratie over hoe ons financieel systeem werkt.” Het systeem dat hij aanklaagt, is de vrije handel. De socialistische economie die hij in de plaats wil, houdt een groot risico in voor de toekomst van de vrijheid.

Een laatste goede raad voor de Bezetters wat hun rechten betreft : "U hebt het recht om te zwijgen. Gebruik het !"

Foxy

Artikel geschreven door Alexander. Originele tekst in het Engels te lezen HIER: http://patriotpost.us/alexander/2011/11/17/tank-man-genuine-courage-v-juvenile-cowardice/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In welk soort land leven wij ?

 

Een illegaal Russisch gezin dat al vier keer het bevel kreeg om het land te verlaten, eist van Fedasil en het Gentse OCMW geld om een huis te huren. 'We hebben vier minderjarige kinderen. De overheid is verplicht om ons onderdak te geven', zeggen ze.

Een leefloon, een opvangplaats of een dwangsom van 1.500 euro per dag. Dat eist een Russisch gezin via de arbeidsrechtbank van Fedasil en het Gentse OCMW. Eigenlijk moest de vader al jaren het land uit zijn, maar de man weigert halsstarrig om daar gevolg aan te geven. In plaats daarvan liet hij zijn echtgenote en drie kinderen overkomen, waarna nog een vierde kind geboren werd.

Vijf jaar is de familie nu al in het land, en zowel de vader als de moeder zagen al hun asielaanvragen en regularisatieverzoeken keer op keer afgewezen. Een laatste maal probeerden ze dat via een verblijfsaanvraag om medische redenen: ze beweerden dat een van hun kinderen aan een ernstige, langdurige ziekte leed. Een ziekte die in hun land niet behandeld kan worden. Maar ook die aanvraag werd in 2010 als ongegrond afgewezen.

Wet is wet

Met de hulp van hun advocaat proberen ze nu voor de Gentse arbeidsrechtbank alsnog een verblijf, opvang en financiële steun af te dwingen, op basis van een Koninklijk Besluit uit 2004 dat in materiële hulp voorziet voor behoeftige minderjarigen die met hun ouders illegaal in ons land verblijven. 'Ze hebben daar recht op, ook als de behoeftige situatie de schuld is van hun ouders. Dat doet niets ter zake', zegt hun advocaat, Koen Blomme. 'De wet is de wet. En als men die wet niet goed vindt, dan moet men hem veranderen. Maar ik stel vast dat zoiets nog niet gebeurd is.'

Bij Fedasil wil men niet op de uitspraak vooruitlopen, maar volgens woordvoerster Mieke Candaele werd sinds begin dit jaar met de Dienst Vreemdelingenzaken een protocol uitgewerkt om dit soort gezinnen de kans te geven om hun toestand te regulariseren of alsnog naar hun vaderland terug te keren. 'Volgens dat KB van 2004 zijn wij verplicht om die mensen op te vangen tot het jongste kind meerderjarig is. Maar we proberen de ouders ervan te overtuigen dat hun situatie hier uitzichtloos is.'

'Begin dit jaar hadden we een duizendtal illegale gezinnen die op basis van dat KB opvang kregen. Dat aantal is intussen gedaald tot zo'n 200. Nieuwe gezinnen die daarop aanspraak maken, worden bovendien vaak geweigerd omdat ons opvangnet vol zit. In praktijk geven we voorrang aan nieuwe asielzoekers.'

Omdat het jongste kind pas een paar jaar geleden geboren werd, zou het Russische gezin op basis van het KB van 2004 nog minstens vijftien jaar opvang kunnen eisen. Maar dat is niet echt wat ze willen. Een paar maanden geleden lieten ze in een kort geding verstaan dat ze geen onderdak willen, maar geld. Zodat ze - net zoals de broer van de vader, die wel als asielzoeker erkend werd - gewoon een huis kunnen huren.

'De ouders van dergelijke gezinnen dragen een grote verantwoordelijkheid', zegt de Dienst Vreemdelingenzaken. 'We proberen die mensen aan het verstand te brengen dat ze met de toekomst van hun kinderen spelen. Want als illegalen hebben ze hier geen enkel perspectief. Ook hun kinderen niet. Zodra het jongste kind meerderjarig is, moet iedereen immers in principe het land uit. Het is totaal onverantwoord om die kinderen hier dan jarenlang school te laten lopen.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G2J3IIKFI

PST : En wie betaalt de advocaat van deze profiteurs ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 752)

 

Voetbal, een feest ?  

Onder deze titel publiceerde ik jaren geleden een boek. Omdat ik behoorde tot de verfoeilijke bende van het Vlaams Belang mocht dit boek in geen enkele boekhandel verkocht worden. Het weze zo. Nochtans bevatte het boek een resem waarheden en werden alle beweringen gestaafd door de publicatie van talrijke documenten.

Het ging destijds hoofdzakelijk over mijn ervaringen met Koninklijk Berchem Sport en in mindere mate met voetbalclub Beerschot.
Deze twee ervaringen hebben me duidelijk gemaakt dat ik in een "corrupt" land leef en dat enkele van de meest huichelachtige organisaties in dit land de Belgische voetbalbond enerzijds en het ministerie van justitie anderzijds zijn.

Onze wereldstad Antwerpen heeft sinds tientalle jaren 3 grote voetbalclubs: "den Antwerp"; "den Beerschot"; en "den Berchem".
Toen ik de verantwoordelijkheid van Koninklijk Berchem Sport opnam wou ik dat alles officieel zou gebeuren en maakte van deze club de eerste N.V. (naamloze vennootschap) uit de geschiedenis van ons land voor een club die toen in bevordering speelde.

Zoals ik had bedongen werd ik aangesteld als vereffenaar van de vorige v.z.w. Kort na de overname vielen de lijken met pakken uit de kast en stelde ik vast dat de nieuwe overnemers schromelijk werden bedrogen. Tot overmaat van ramp kon ik als vereffenaar geen enkel document van de boekhouding van mijn voorgangers bemachtigen. Snel werd duidelijk dat er voor miljoenen werd geknoeid; dat er nooit één cent aan de RSZ werd betaald; slechts een fractie van de werkelijkheid aan de BTW; kortom dat de hele boel fout zat en men feitelijk met een gigantische fraude had te maken. Zelfs de stad Antwerpen, eigenaar van het hele domein, werd voor miljoenen frankskens bedrogen.
Als vereffenaar kon ik niet anders dan klacht neerleggen maar deed dit tegen "onbekenden"! Toen vernam ik dat mijn voorgangers zich niets aantrokken van mijn klacht omdat ze volgens hun eigen beweringen zeer goede relaties hadden bij "justitie".

Na vele jaren moet ik ridderlijk toegeven dat hun beweringen juist waren. Spijts talrijke tussenkomsten heb ik nooit enige beweging in het dossier kunnen bewerkstelligen. Integendeel zelfs. De laatste tijd begint de "overheid" mij te bedreigen en lastig te vallen omdat ik mijn vereffening nog niet heb afgesloten na verloop van zovele jaren! Pure schande.

Miljoenen werden in het zwart uitbetaald; miljoenen werden niet geboekt; de hele boekhouding zou in brand gestoken zijn enz.enz.
en nu gaat men vereffenaar Van Gaever aanvallen omdat hij zijn werk niet zou gedaan hebben! Corruptie van de bovenste plank. Maar in ons "corrupt" land is alles maar dan ook alles mogelijk. Tot op vandaag en na verloop van jaren heeft de "overheid" geen enkele vinger uitgestoken naar al die vroegere bedriegers. Erger nog. Nadat KBS met haar nieuwe NV als enige club in bevordering mijoenen had betaald aan de RSZ koos de directie van RSZ de kant van de fraudeurs en liet KBS dagvaarden via een deurwaarder omdat nu gebleken was dat er tijdens de voorgaande jaren blijkbaar werd gefraudeerd! De 63 andere clubs uit bevordering werden gerust gelaten en de enige ploeg die nu werkelijk en correct maand na maand betaalde werd het slachtoffer van dit corrupte land.

Dit alles kan vandaag nog steeds moeiteloos door "justitie" worden nagekeken. Toen we de voetbalbond(Koninklijke!sic en resic)op de hoogte brachten voelde deze de storm naderen die Van Gaever had op gang gebracht. Daarom koos ook deze corrupte organisatie de kant van de fraudeurs en DEGRADEERDE Koninklijk Berchem Sport het volgende seizoen omdat er problemen waren met onbetaalde RSZ rekeningen!! Dit voor aanslagen en boetes die werden beslist in verband met jaren toen de NV nog niet bestond!
We publiceerden toen het boek voorzien van alle bewijzen over dit corrupt gedrag van "overheid" en "voetbalbond". Het boek werd nooit in één enkele dagbladhandel verkocht omdat de "auteur" een Vlaams Belanger was! Dit is Belgie.

De reden waarom wij daar nu na zovele jaren op terugkomen is eenvoudig.

1. Het is nu duidelijk dat "onbekenden" bij Justitie het dossier hebben laten verdwijnen.
2. Menen we dat we de bal niet misslaan wanneer we beweren dat KBS vandaag nog steeds véél minder betaalt aan de RSZ als wij jaren geleden.
3. Tellen we met de regelmaat van een klok vast dat één van de andere ploegen (Antwerp) maand na maand financiele problemen blijkt te hebben.
4. Lezen we nu dat de derde overblijvende ploeg van deze wereldstad nl. Beerschot eveneens dringend 2,5 miljoen Euro (100 miljoen oude frankskens) nodig heeft niet alleen om de schulden te dekken maar alleen om opnieuw enkele maanden te kunnen overleven.

Er is dus eind 2011 nog niets veranderd.

We vragen ons dan ook af wanneer de "overheid" eens orde op zaken gaat stellen in deze "sporttak"!

Volgens onze inlichtingen is de toestand in het "rode Wallonie" nog véél erger en gebeuren er totaal onbegrijpelijke transacties bij sommige clubs waar de "overheid" in plaats van "controleur" de rol van "dader" heeft overgenomen.

Is er nu echt niemand bij de "overheid" of bij "justitie" te vinden die eens met mij contact wil opnemen om al mijn beweringen te controleren en orde op zaken te willen stellen?

We hebben blijkbaar zeer veel geduld en blijven in blijde verwachting!

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hoe zit het met de receptie van vreemdelingen ?

 

Door de aanhoudende euro-crisis en de toenemende financiële druk op België ligt de aandacht bij de regeringsonderhandelingen vandaag vooral op de begroting en de drastische maatregelen die moeten genomen worden. Intussen wordt ook verder onderhandeld over het immigratie- en asiel-beleid. En wat daarover uitlekt, voorspelt weinig goeds.

Terug naar af
Volgens het plan kunnen steden en gemeenten ‘in noodsituaties’ (de winter bijvoorbeeld) verplicht worden om opnieuw materiële hulp te geven aan asielzoekers. Daarmee draait Di Rupo de klok terug naar het vroegere spreidingsplan 42. Dat werd enkele jaren geleden afgevoerd omdat lokale OCMW’s asielzoekers een leefloon gaven en ze vervolgens doorstuurden naar de steden (zoals Antwerpen). Sindsdien werd de opvang geregeld door federale asielcentra. Desnoods aangevuld met hotelkamers. Monica De Coninck – voorzitter van het Antwerpse OCMW- waarschuwt voor een nieuw aanzuigeffect: “Asielzoekers zullen in de winter massaal naar België komen, omdat ze weten dat ze dan geld krijgen.”

Vrijwillige terugkeer?
Ook de voorstellen inzake het terugkeerbeleid slaan nergens op. Zoals u weet krijgen uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen vandaag een bevel om binnen de vijf dagen het land te verlaten. Een lachertje, want aan dat bevel wordt zelden gevolg gegeven. Maar wat Di Rupo voorstelt is nog gekker. In de ontwerptekst staat dat de terugkeer in principe op vrijwillige basis moet verlopen en wordt voorbereid in een open terugkeercentrum. Pas als dat niet lukt, volgt de gedwongen terugkeer. Maar het laat zich raden dat de vogel dan al lang is gaan vliegen. Ondergedoken in de illegaliteit. Vlaanderen wil een verstrenging van de asielwetgeving, maar de Franstaligen gaan ze nog versoepelen.

Vlaanderen is de pineut
Het vorige spreidingsplan zorgde ervoor dat 88 procent van de asielzoekers in Vlaanderen terecht kwam. En zo gaat het altijd in dit gekke land. Ook de nieuwe belastingmaatregelen worden vooral op Vlaanderen afgewenteld. Het geld of de lusten voor de Franstaligen, de lasten voor Vlaanderen. Di Rupo I wordt een ramp voor Vlaanderen. Met dank aan CD&V, Open VLD en SP.a.

En voor de sceptici : zeg eens, dat het niet waar is.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentje met metalen staaf op Brusselse tramlijn 92

 

Passagier loopt tegen metalen staaf aan op Tramlijn 92 - Geschrokken jongeren nemen de benen. Niets ernstigs aan de hand . Circulez

Hieronder de officiële versie, maar die moet u niet geloven, die is fel overdreven. Zoals immer.

Drie jongeren hebben gisteravond in Brussel een passagier met een metalen staaf geslagen op tramlijn 92 ter hoogte van de halte Park. De reiziger en de drie jongeren hadden een woordenwisseling, die is uitgedraaid op een vechtpartij. De jongeren zijn gevat.

De jongeren hebben de passagier geslagen en geschopt. Ze vonden ook een metalen staaf in de ongebruikte stuurcabine van de tram waarmee ze de man hebben geslagen. De staaf wordt normaal gebruikt om manueel de rijrichting te veranderen aan wissels. Na de vechtpartij zijn de jongeren gevlucht in de richting van het metrostation Park.

Het slachtoffer kon de tram op eigen kracht verlaten en is sindsdien niet meer gezien. Een zoektocht in de buurt en een belronde bij de ziekenhuizen heeft niets opgeleverd.

Het incident is gefilmd door de camera's op de tram. Dankzij de beelden kon de veiligheidsdienst van de MIVB de jongeren snel opnieuw lokaliseren aan het metrostation. De bewakingsagenten hebben de jongeren bij zich gehouden totdat de politie ter plaatse was. Het gaat om twee meerderjarigen en een minderjarige. Ze zijn alle drie ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.  Hopelijk zijn ze onmiddellijk vrij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : de De Keyserlei zonder bomen

 

Zaterdag 19 november 2011 : kaal en onwennig ligt de De Keyserlei erbij een dag na de grote bomenkap.

dekeyserlei2011 002

Voorlopig is dit rommeltje "de hoofdstraat" van Antwerpen. Begrijpt u nu waarom de Sinjoren zo trots zijn op hun stad ?

 

dekeyserlei2011 003

Nu komen de gevels terug in zicht. 

 

dekeyserlei2011 007

Zo moet het worden, hopelijk zonder helling zoals de geniale stadsplanners het getekend hebben : niemand is perfect. Zeker niet bij 't stad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenscyclus Arabische lente

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwanghuwelijken in het land D

 

Volgens een recent gepubliceerde studie worden er in Duitsland elk jaar meer dan 3000 vrouwen gedwongen tot een huwelijk.  Meestal gaat het om jonge moslima’s met migratieachtergrond.

Hun leeftijd ligt tussen 18 en 21 – een derde van hen zijn jonger dan 17.  Ze stammen meestal uit landen als Turkije, Servië, Kosovo, Montenegro, Irak en Afghanistan.  24% van hen heeft een Duits paspoort.  Meer dan 50% van hen werd geslagen of op een andere manier fysisch mishandeld om ze tot het huwelijk te dwingen.  Meer dan 25% werd met een wapen of met de dood bedreigd.

In Duitsland staat er een gevangenisstraf tot 5 jaar op een dwanghuwelijk.

Mensenrechten ?

Bron: International Business Times


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin om naar de VS te emigreren ?

 

Amerikaans visum bij aankoop immobiliën. 

Een wetsontwerp, ingediend in de senaat over de partijgrenzen heen, zou bij de aankoop van immobiliën ter waarde van $ 500.000 voorzien in de toekenning van een verblijfsvisum.  Bij een investering van $ 250.000 voor een eigen woning, die minstens 6 maanden per jaar bewoond wordt, en de aanschaffing van andere immobiliën ter waarde van $ 250.000 zou een verblijfsvisum van drie jaar verleend worden voor de koper, echtgenoot (e) en kinderen.
 
Bron: PAZ


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

 

Geachte redactie,

De voorbije week hebben we  kunnen genieten van de volle schoonheid die de dag van de dynastie uitstraalde. Ze waren weer voltallig, de leefloners uit Laken. De zwarte bok, Lorre genaamd,  mocht weer meelopen aan Klaartje haar voorpootje. 
De fluppe, in zijn schoonste kostuum met het fel opgeblonken steakmes wiebelend aan zijn heupen en Mathilleke met haar immer geforceerde smile en een fel gekleurde sombrero op het hoofd. Ook Klaartje heeft het blijkbaar begrepen op dat soort van vliegende schotels als hoofddeksel. Zeker afgekeken van mama Pajola. Ook de oude kween was van de partij in haar (hopelijke nep) bontjas. Het mens wordt begot krommer met de dag. Als dat zo doorgaat kan ze binnenkort zonder inspanning haar eigen voeten likken zoals een kattin.

Met haar breedste minzame glimlach naar de camera klefferde ze de trappen van het Godshuis op. Tja, voor 30.000 euri per week zakgeld mag ze een maal per jaar wel die moeite doen, dacht ik zo. Na de "plechtigheid" waar vele smoelentrekkers tegen hun goesting bijzaten, was het de moment om buiten vlug wat pootjes te geven aan de verstokte liefhebbers van dit kostelijk overbodig gezelschap. De zwarte bok kan het "bokken" blijkbaar niet laten en moest zonodig een schrijvelaar van de Libre een sneer geven toen die hem vroeg : "Comment ça va Monseigneur?" "Sans toi très bien blaatte de bok terug.  Tevens was het opvallend dat dit keer de Fluppe zijn frère geen blik waardig gunde. Zou den bok soms oneerbare voortstellen gedaan hebben aan de heilige Mathilde?... De prinses willen "ontbloten? 

Soit, toen het koninklijke circus goed en wel verdwenen was, trokken zowaar nevel en mist op en kwam Laura te voorschijn.

Van het onderhandelingsfront vernamen we dat er niks nieuws uit de bus gekomen is en dat de tegenstellingen bleven wat ze waren èn zelfs nog verscherpt zijn. De "ongelooflijke" haast van weleer heeft plaatsgemaakt voor "overmorgen" doen we misschien verder. De doemscenario's die eerder dagelijkse t.v. kost waren, omdat het te traag ging en er snel, snel een volwaardige regering moest komen om het heil van de bevolking veilig te stellen, zijn nu uit de berichtgeving verdwenen.

Ook de onheilsprofeten zoals een Eyskens, Tobback e.a. van dat schoon oudgediend volk die te pas en te onpas opgevoerd werden om de schrik bij de mensen er goed in te pompen, zijn in geen velden of wegen meer te bekennen, nu klaar en duidelijk blijkt dat hun bereikte doel (het neutraliseren van rechts Vlaanderen) geen vruchten afwerpt ... integendeel !

Schoorvoetend moet de regimepers toegeven dat BDW in één ding gelijk had. Met de P.S. is het onmogelijk om een degelijk beleid op poten te zetten. De Waalse socialisten, vertikken het om gelijk welke toegeving te doen die hun postjes en partij in Walchië enige schade zou kunnen toebrengen.  De arrogantie en hebzucht zitten ingebakken in het rode doen en laten.

Het enige positieve dat er misschien toch van zal komen, is het feit dat EDR de handdoek zal moeten gooien om zijn vel te redden en ALLES in de prullemand zal verdwijnen, ook het BHV misbaksel !

De (vooral) linxe pakbonden hebben al duidelijk laten horen en zien waar hun klepel te vinden is en daarvoor is de nicht uit Mons doodsbang ! Nonkel Kruk zal de hete kolen uit het vuur mogen halen waar de P.S. zich dreigd(de) aan te verbranden.

Ander weeknieuws liet ons weten dat de keuninklijke neusbobbel verwijderd is en Albéér II weer vrij zicht heeft over zijn rijk. Dat de klimaatopwarming ook in dit onland toeslaat, de gemiddelde temperatuur met 2,5 graden gestegen is en dat de zeespiegel van de Noordzee de laatste 40 jaar met 1 cm omhooggegaan is. Een drastische dijkverhoging met 10m is in deze dan ook meer dan aangewezen om de bewoners achter de dijk met geen natte voeten op te zadelen.

Het parket in Vlaanderen heeft een 100-tal namen van nog in leven zijnde pedo geestelijken vrijgegeven. Blijkbaar zijn er toch veel van die zieltjesverzorgers die de verering van het kruis breed opvatten. De sociale problemen in Brussel breiden zich in snel tempo uit naar de rand ...zegt de groene Va dertaelen. Volgens deze Brusselse ket moet de Brusselse regering opschieten en werk maken i.v.m. de bevolkingsexplosie. Vandertaelen, de opendeur instamper om in de picture te komen ! Dàt ... weten we al langer als vandaag  maar met een overwegend linx bestuur dat bovendien bevolkt wordt met veel nieuwe Belgen is dit een utopie. Het is hun kiesvee, snapt ge dat niet groen kieken? Ik zal eens heel cru mijn oplossing voor dit probleem geven zie en zeg het maar voort : ze moeten niet "opschieten" maar  gewoon "afschieten!" Punt uit.

Het grootste en belangrijkste nieuws van de week komt echter uit het verre buitenland. Daar bereikte ons de droeve mare dat het stamhoofd van de GUARINI indianen door een andere stam werd afgeknald! Voorwaar zéér belangrijk nieuws. Volgens bronnen die de zaak van zeer nabij opvolgen,  ging het hier om een stammentwist over grondgebied ... een soort BHV dus.  Doei !

Mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sombere toekomstvooruitzichten

 

Het Belgisch consumentenvertrouwen is in november sterk teruggevallen, tot het laagste peil sinds februari 2010. 'Ongetwijfeld het gevolg van de onrust veroorzaakt door spanningen in de eurozone en de verslechterende conjuncturele prognoses', klinkt het bij de Nationale Bank, die de indicator bekend maakt.

De indicator die het vertrouwen meet is in november met maar liefst 7 punten teruggevallen tot -14. Volgens KBC-econoom Johan Van Gompel is niet alleen de eurocrisis een grote boosdoener, maar ook de Belgische impasse vreet aan het vertrouwen van de Belg. 'Ook het feit dat België steeds meer bij de PIIGS-landen wordt gerekend door de fors oplopende rente, doet de onzekerheid toenemen.'

De Belgische consument is over zowat alles somberder geworden. De Belgen zien de algemene economische situatie in de volgende twaalf maanden fors verslechteren. Volgens Steven Vanneste, econoom bij BNP Paribas Fortis, is de recessie een zekerheid. 'In 2012 mikken we op een nulgroei, met een steeds groter wordend risico voor een krimp. Ik mik op een klassieke recessie die twee kwartalen zal aanhouden, waarna het vertrouwen weer licht toeneemt. Maar dat is op voorwaarde dat politici eens beslissingen nemen die langer dan drie dagen standhouden.'

Werkloosheid

Maar vooral de vrees voor een hogere werkloosheid valt op. In oktober waren er nog 24 procentpunt meer pessimisten dan optimisten. Maar in november zijn er al 36 procentpunt Belgen meer die vrezen dat de werkloosheid zal toenemen.

Het is van begin 2010 geleden dat Belgen nog zo hevig voor hun werk vreesden (zie grafiek onderaan). 'We zien het nog niet in de werkloosheidscijfers, integendeel', zegt Van Gompel. 'Maar de interimmarkt is al aan het afzwakken. De arbeidsmarkt reageert doorgaans met vertraging, dus het kan zijn dat de werkloosheid de komende maanden aantrekt, alleen weten we niet wanneer.'

In beperktere mate zijn de gezinnen de afgelopen maand minder optimistisch geworden over hun toekomstige financiële situatie en hun spaarvermogen

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Belg_ziet_het_niet_meer_zitten.9128471-3136.art




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!