Angeltjes
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persiflage Bob Dylan

 

 

 

Ook een opsteker voor de brave lieden, die wild zijn van de Arabische lente.

(dank aan Pol voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26/27 november 2011

 Stoom aflaten : De Witte vs Dewinter

Ik erger me mateloos aan het feit dat die rode  ridder, Jozef De Witte een dossier heeft geopend tegen FDW omdat hij Roma zigeuners niet echt symphatiek vindt.

Waarom geen klacht tegen Sarkozy bij het trapke hoger gerechtsthof voor mensenrechten ? Het was toch Frankrijk dat de Roma's richting exit schoof na wat onbenullig kattekwaad, tot grote verontwaardiging van diegenen die nog nooit een Roma van dichtbij hebben gezien.

Liga van de mensenrechten, Liga van dit van dat, Asiellovers enz enz. bestaat er nu echt geen organisatie, of zijn er geen regels noch maatregelen genomen als zelfverdediging, door die Europese "voor het zeggen hebbers"  ? Zien zij niet de impact, de miserie die de originele bewoners van een land moeten ondergaan onder de tsunami van tuig ,tafelschuimers, gangsters , fraudeurs ?  

Ik minacht heel die troep samen met onze Belgische correcten, de euthanasieplegers van onze samenleving. Ik had me vergist ik dacht dat er nog werk aan de winkel was voor Witte Jozef ivm die 5 Marokkaanse heldinnen die een 13-jarig Joods meisje ineensloegen in Laken, maar dat was slechts een culturele activiteit. De Sharia4 opruiers, die vallen onder "godsdienstvrijheid", dus niets aan de hand : we moeten verdraagzaam zijn ! Maar wat de volksvertegenwoordiger FDW zegt op de parlementaire sprekerstribune, dat is "schandalig". Waar haalt die door niemand gemandateerde De Witte het vandaan, een verkozen volksvertegenwoordiger zijn spreekrecht aan te klagen ? 

René

*****

Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.

Frank VH is volledig de trappers kwijt.Ik ken, beroepshalve, enkele gerenomeerde psychiaters die hem met zijn complexen en frustraties kunnen helpen.

Waarom spreek ik zo'n harde taal, beledigend bijna ? Omdat iemand hem eens een tekeninkje moet maken waarop zijn tijdslijn. Misschien dat hij zich dan herinnert van welke partij hij de voorzitter was en hoe hij dat geworden is. Welke redevoeringen hij gaf in - voor - en over de partij die hij nu afzweert. Niemand wees hem met de vinger voor zijn escapade(s) binnen zijn privéleven. Hij werd, binnen de partij, door niemand belaagd, integendeel.

Gretig maakt hij nu gebruik van het cordon om op allerlei manieren philippica's te houden in media, waaronder blaadjes amper die naam waardig, die hem vroeger uitkotsten. Op die manier je gram  willen halen en je gal spuwen, is zeer klein en bevestigt precies waarover ik het hierboven had. De man zoekt zichzelf en zolang hij daar niet in slaagt blijft hij brabbelen.

Waarschijnlijk begrijpt hij niet hoe bespottelijk, kleingeestig en ongeloofwaardig dit alles bij derden overkomt. Bij  NV-a wel ?  Zijn die niet slimmer dan dat  ?

Salut en zonder merci Frank. Het is wel geweest, voor mij besta je niet meer. 

Daniel

*****

Hoe korter de rok, hoe beter het gaat.

Je hebt geen ingewikkelde formules nodig die je waarschuwen voor een economische terugval en om economische voorspellingen te doen. 

Er zijn opvallend meer muggenbeten als het slecht gaat met de economie. Er zijn dan meer verwaarloosde tuinen en zwembaden, die een broeihaard vormen voor muggen (Number of Mosquito Bites).

Pampers worden minder vaak ververst. En als gevolg daarvan treedt er vaker uitslag op bij baby’s en kleuters (Diaper Rash Indicator).

Vrouwen kiezen een kortere coupe tijdens recessies. Zo sparen ze enkele kappersbezoeken uit (Japanese Hair Cut Indicator).

Hoe mooier de barmeisjes, hoe slechter de economie. Tijdens hoogconjunctuur vinden aantrekkelijke vrouwen gemakkelijker een goedbetaalde job. (Hot Waitress index).

De verkoop van stropdassen piekt in moeilijke tijden. Een strak opgeknoopte stropdas wijst op laagconjunctuur. Mannen met een das willen overkomen alsof ze harder werken (Skinny Tie Indicator).

Mensen drinken hun pintje eerder thuis dan op café. Tussen 2008 en 2010 viel de werkgelegenheid in de horeca-sector daardoor met 12 %terug (Beer Consumption Index). 

Hoe korter de rokken en jurkjes, hoe beter het met de economie gesteld is. De lange jurken van afgelopen zomer voorspellen alvast niet veel goeds (Hemline Index).

Gaat het slecht, dan kopen mannen minder ondergoed om te besparen. In 2009 ging de verkoop van onderbroeken met 2.3 % achteruit (Men’s Underwear Index).

Kinderen krijgen minder speelgoed bij hun Happy Meal (Toys and Crayons with Kids’ Meals Indicator) en de verkoop van blikvoer stijgt (Baked Bean Index).

Een klusjesman die je vrij snel kan helpen, wijst op weinig opdrachten en een slechte economische toestand (Speed Contractors Return Calls Index). 

Het bioscoopbezoek stijgt in donkere tijden, om even te ontsnappen aan de realiteit (Popcorn Index). 

Stradi

*****

Lijkenpikkerij via GVA door 2 renegaten

Open brief aan de hoofdredacteur van GVA

Mijnheer de Hoofdredacteur,

Ik ben trouw lezer van GVA en dus ook abonnee op Uw dagblad. Maar u maakt het mij bijzonder moeilijk met het oog op de hernieuwing van mijn abonnement.

De grote publiciteit die u verleent aan het boek over Marie-Rose Morel doen mij twijfelen. Ik was een “vurige” fan van Marie-Rose en mij hindert het echt niet dat er over haar een boek geschreven werd. Maar in de 2 auteurs van haar biografie heb ik minder vertrouwen. Toen zij naast Marie–Rose nog lid waren van het Vlaams Belang kregen zij nergens een forum en werden zij door de media doodgezwegen. Nu zij echter die partij afgezworen hebben maar toch nog willen blijven genieten van de financiële voordelen die de partij hen via de verkiezingen bood,  willen zij de hand die hen voedde afhakken.

En dat neem ik GVA kwalijk want zoveel kopij besteden aan die twee , (en verontschuldig mij voor de uitdrukking,) ”lijkenpikkers” is over de schreef. Denkt U echt dat U nu ren krant méér gaat verkopen? Ik denk dat alvast niet maar ben eerder van mening dat gans die publiciteitscampagne voor het boek meer bedoeld is als een verdere beschadiging van het Vlaams Belang.

Met vriendelijke groeten

Hubert Buysse

*****

Van Hecke

Beste Ray,

Nooit in mijn lange levensloop heeft een man, die ik zo bewonderde en sublimeerde, mij zo diep ontgoocheld als mens en als politieke leider. De essentie van zijn boekjes-en media acties is niet alleen futiel en lachwekkend, ware het niet een verachtelijk volksverraad.

Proficiat voor Uw blog en artikel over VH.

Paul

*****

Vlaamse boerkes

"ZE", Europa, het koningshuis en de walen hebben afgesproken om een regering op te starten om de massale Vlaamse toegevingen in wetten om te zetten.

"ZE" weten nu al dat Europa dit niet kan goedkeuren, en dan valt de regering. De gebiedsuitbreiding is binnen voor de walen, gezichtsverlies voor de PS aan haar kiezers geweken, de koning zijn job verzekerd, en europa zorgt voor een zakenkabinet met haar pion , zoals in Griekenland en Italië, na het vallen van de regering.

Voilà iedereen voldaan en wij betalen ALLES. Meesterlijk hé, Vlaamse boerkes.

Stradi

*****

Het is Kelukt !

Geakte rédaction.

Met vreukde en kenoege kan ik oe mededeel, dat mijne planninge ies geslaak.

De commedia dell'arte die ikke saam met de keunink gespeel hebbe zal uiteindelijke zijn vrukten tok afsmijt enne mij enfin ooke de mokelijkeheid bied om de w.c. van de 16 te moog kebruik.

De flamins aan de table ebikke vannakt gekraakt en ze na 530 daag bij hunne pieteke gepakke. Ikke zal premier worde van eene niew regerink oewaar de flamins de minderheide hebbe en ferm leur gueule zulle moet dikt houde.

Ikke oeweet dat er een groot opposition zalle zijn, maar daar veege ikke mijne jartellen aan. De losers vanne de verkiezingene en Flandre zijn meer dan content datte zij er teruke bij zijn. Ikke hebbe reeds par gsm keloekwens gekrijg van onze keunink!

Er isse nu nok oewat rommel in de marge zoals de asile en de migration, maare dat zalle geine probleime geef. Les parties die mee gaan speel sont déja bezik met de verkrijk van ne "tof" ministerjob.I

kke hebbe in deze contexte reeds ne maile gekrijge van Caroline Genez omme haar zeker niet te vergeet en te beloon voor haar akterbakse mollenoewerk dadde zij kedaan hebbe omme de fat man vanne de NV-A dehors te krijg.

Bon, enfin je suis arrivé et ikke vertrekke vandaak nok teruk naar de keunink oewant hij geef nen etentje voor le bon résultat datte oewij grâce à notre gekonkelefoes bereike hebbe. Volkende oeweeke vlieken oewij er verder inne, oewant ne flaamse spreekwoorde zegte : ge moet smede den ijzer als hij heete staat nieoewaar. Salut et à bientôt.

Met groot akting.

Elio-le-Héros 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aflveringen op komst

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Jetman* stunt boven de alpen

 

 Een gedurfde stunt : *Jetman* (zwaar gesponsord doro Breitling) vliegt bovenZwitserland, nadat hij uit een helikopter gesprongen is,  en wordt begeleid door 2 jetvliegtuigen. Zij hebben hun snelheid verlaagd tot 220 kilometer per uur om samen met Jetman gesynchroniseerd te kunnen vliegen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Bruno Valkeniers : Vlaanderen rendeert, Wallonië verteert’

 

Het begrotingsakkoord dat vandaag werd gesloten lijkt nog maar eens een gemiste kans voor Vlaanderen. De aangekondigde 42% besparingen, staan tegenover 58 % belastingen. De oude slogan van de Vlaamse beweging ‘Vlaanderen rendeert, Wallonië verteert’ lijkt actueler dan ooit.

Ondanks de verkiezingsbeloften van SP.a en Open VLD is er geen sprake meer van een vermindering van de lasten op arbeid. Zo is de verhoging van de beloning op arbeid, door indexering op het nettoloon, gesneuveld aan de onderhandelingstafel. Iets waar in Vlaanderen nochtans een kamerbrede meerderheid voor is. Dat hierdoor onze concurrentiepositie verder in gevaar wordt gebracht door lageloonlanden zal slechts een logisch gevolg zijn. De daling van investeringen in ons land zal hierdoor exponentieel toenemen, met de gekende sociale drama’s tot gevolg.

Wat de hervormingen in de bankensector betreft stellen we vast dat ondanks de Dexia-perikelen, en de hiermee gepaard gaande staatsgaranties, van een splitsing van de bankenactiviteiten in spaar-en investeringsbanken geen sprake meer is. De gedane beloften in die zin bleken woorden in de wind.

Het Vlaams Belang is dan ook ontstemd over het begrotingsakkoord dat vandaag werd gesloten. Als tapijtenhandelaars werd er over en weer gemarchandeerd, waardoor duidelijke keuzes en structurele hervormingen uitblijven. Wederom stellen we vast dat de Belgische constructie goed bestuur onmogelijk maakt. Terwijl Wallonië massaal stemt voor partijen die pleiten voor een verhoging van de lasten doet de Vlaamse kiezer net het omgekeerde. De heterogeniteit en incompatibiliteit van dit akkoord is hiervan de veruitwendiging. Dat hierdoor de kiemen worden gelegd voor toekomstige conflicten is één, dat de belastingbetaler er - nog maar eens - het slachtoffer van zal worden is een brug te ver.

Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe videofilm Deense Volkspartij : I am Denmark

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De *gekke Henkie* van Europa

 

België vangt vijf keer meer asielzoekers op dan het Europees gemiddelde. De opvang is zo’n chaos, dat deze winter duizenden mensen op straat slapen.

Openbaar Ministerie Antwerpen uit kritiek.

Vaardig demonstreert Irakees Andam, 23 jaar, hoe je proletarisch winkelt. Zijn korte, glimmend zwarte jas zwaait open en de buit verdwijnt via de oksel in zijn mouw. De asielzoeker met kort donker haar en gladgeschoren kin glimlacht ongegeneerd. Hij voelt zich in het geheel geen crimineel. Eerder slachtoffer. Te midden van uitgeklapt karton, hopen dekens, plastic flessen en menselijke uitwerpselen slaapt hij met twaalf andere jonge Irakezen onder een overkapping in het Gaucheretpark naast een verzameling grijze flats in Noord-Brussel. ’Ik heb geen geld en geen onderkomen’, zegt hij. Een A4’tje met een foto toont zijn status als asielzoeker. ‘Vier maanden ben ik in België. Eén gesprek heb ik gehad.’

 Andam maakt deel uit van het recordaantal gelukszoekers dat iedere ochtend om acht uur aanschuift langs de dranghekken van het asielaanvraagcentrum aan de Antwerpsesteenweg. De vers aangekomen mannen, vrouwen en kinderen zijn opvallend goed gekleed, soms met de reiskoffer nog in hun hand.

De vrouwelijke portier meldt een uur later dat ze die ochtend 181 nummers heeft uitgedeeld. Dat betekent zo tegen de 250 personen, want gezinnen dienen gezamenlijk een verzoek in. ‘Het is drukker dan vorig jaar’, verzekert ze, trekkend aan een sigaret. Sommige bezoekers ziet de portier al voor de tiende keer. ‘Ze spreken inmiddels goed Nederlands’, zegt ze.

België neemt in Europa een bijzondere positie in. Het is een uitgelezen bestemming, omdat je er onbeperkt asiel kunt aanvragen. Na een afwijzing, dat komt wel degelijk voor, hoef je maar zes maanden te wachten voor een tweede poging. Recht op opvang vervalt weliswaar na de eerste poging, maar het gaat de meeste aanvragers om het bewijs dat je voorlopig verblijf gunt.

Dwangsom
Het verhaal dat je als asielzoeker recht hebt op een dwangsom van 500 euro per dag als de Belgen je geen slaapplaats geven, heeft uiteraard een wat we in Nederland ‘aanzuigende werking’ zouden noemen. Ook is algemeen bekend dat de kans om te worden teruggestuurd naar het land van herkomst gering is als je uit het Midden-Oosten, Afghanistan of Afrika komt. De kans voor een uitgeprocedeerde asielzoeker of illegaal op een verblijfsvergunning is twaalf maal groter dan op gedwongen repatriëring.

Als om negen uur de deur van het Brusselse aanvraagcentrum op slot gaat, arriveert alsnog een Albanese vrouw in zwarte mantel met bontkraag. Ze maakt stampij die overgaat in een huilbui. De deur blijft gesloten. De administratie kan simpelweg niet meer aanvragen aan. De portier verzucht: ‘We worden gezien als slechteriken, maar we hebben ook een hart.’

Constante crisis
Binnen in de bruin gekleurde wolkenkrabber spreekt woordvoerster Tine Van Valckenborgh van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen van een ‘constante crisis’. In oktober telde de organisatie bijna eenderde meer asielaanvragen dan in dezelfde maand vorig jaar. Op jaarbasis komt dat neer op bijna 35.000 personen. Ze toont lokalen waar de interviews plaatsvinden. ‘Het aantal ambtenaren dat de asielzoekers interviewt over hun verhaal is dit jaar bijna verdubbeld tot 200 personen.’ Toch wachten nog altijd ruim 13.000 dossiers op behandeling.

In de lift ontmoeten we een ‘protection-officer’, de laptop open in de hand. Hoofdschuddend vertelt hij de case van de dag: ‘Jaren geleden vroeg een man in Oostenrijk asiel. Het beviel hem niet, daarom is hij naar België gekomen.’

In zijn kantoor op de 22e etage verzucht commissaris-generaal Dirk van den Bulck: ‘Momenteel organiseert België een asielprocedure en opvang voor mensen die geen bescherming nodig hebben’.

Beneden op het trottoir in het halfduister slenteren zijn cliënten doelloos heen en weer. Hij kent de feiten: in verhouding vangt België vijf maal meer asielzoekers op dan het EU-gemiddelde. Volgens zijn redenering zal dat alleen nog maar toenemen. ‘De eigen gemeenschap trekt lieden aan, Russen, Tsjetsjenen, Congolezen. En in de Balkanlanden bestaat een foutief beeld over België, als luilekkerland. Het is niet makkelijk dat imago te wijzigen.’

Hij is niet erg tevreden over het tempo waarmee de dossiers in België behandeld worden. Ook kan wat hem betreft de mensenhandel uit ‘toplanden’ als Irak, Afghanistan en Guinee nu eindelijk wel eens de aandacht krijgen die het verdient. ‘Minderjarigen worden via duurbetaalde netwerken vooruitgestuurd, zodat de familie later kan volgen.’

Het aantal ‘Mauro’s’, alleenstaande minderjarige asielzoekers, is in België fors gestegen. De eerste negen maanden van dit jaar bedroeg het aantal asielzoekers dat claimt minderjarig te zijn al 1.291, 400 meer dan in heel 2010. Buiten op straat meldt een medewerkster dat ‘zeker 70 procent’ liegt over zijn of haar leeftijd.

Met de winter voor de deur waarschuwt Els Keytsman, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: ‘We stevenen af op een humanitaire catastrofe.’ Sinds april staan 3.700 mensen op de kasseien, van wie de meeste in en rond Brussel. Keytsman: ‘Zowat het enige recht dat asielzoekers hebben, namelijk opvang en begeleiding, wordt door deze regering flagrant geschonden.’ Ze ziet de oplossing in een spreidingsbeleid waarbij elk van de 589 gemeenten in België asielzoekers opneemt. ‘Zo krijgt de opvang in Brussel zuurstof.’ Ook pleit ze voor meer Europese solidariteit. ‘Een Irakees heeft in Griekenland 0 procent en in Finland 100 procent kans op een succesvolle asielaanvraag.’


Onaanvaardbaar
In Station Brussel-Noord hangen Afrikanen op de marmeren banken in de warme hal. ‘Een onaanvaardbare situatie’, erkent ook woordvoerster Mieke Candaele van het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers, verantwoordelijk voor onderdak en begeleiding. ‘Net als vorig jaar kunnen we nog altijd niet iedereen opvangen.’

Over de schadeclaims van 500 euro per dag die de rechter Fedasil kan opleggen als de regering in gebreke blijft, wil ze niks kwijt. ‘Door procedures of door klagers direct opvang te geven, proberen we betaling te voorkomen.’

Vorig jaar werd er voor honderdduizenden euro’s uitgekeerd. In België wordt vlot gestrooid met bonussen. Bij het asielaanvraagcentrum in Brussel-Noord maken affiches reclame voor een gratis enkele busreis terug naar de Balkan. Afgewezen asielzoekers uit niet-Europese landen kunnen een vertrekpremie ontvangen die begint bij 250 euro en oploopt tot enkele duizenden euro’s. Maar de animo is gering.

In een nachtopvang van Samusocial aan de Koningstraat toont de Indiër Singh (53) zijn papieren. ‘Onontvankelijk’, staat er. Sinds augustus is hij uitgeprocedeerd. Maar aan terugkeer denkt hij niet. Hij heeft een medisch probleem na een beet van een hondsdolle hond. ‘Sindsdien verdraag ik de hitte van de Punjab niet langer. Het klimaat in België is beter.’

Te midden van soep lepelende clochards toont hij de afspraakkaarten met specialisten. Een voor zijn rug, een voor zijn maag en op 6 december bekijkt een arts zijn hoofd. ‘Mijn droom is per jaar drie maanden India, en voor de rest in België te wonen.’

Open deur
VlaamsBelang-kopstuk Filip Dewinter ageert al jaren tegen de opendeur-politiek van België. Hij ziet zijn gelijk bevestigd. ‘We zijn Gekke Henkie, een thuishaven voor hopeloze gevallen.’

Probleem van België is natuurlijk ook dat het land al zo lang zonder regering zit. Desondanks wordt deze week in het parlement de ‘Lijst van 15 veilige landen’, vooral Balkan-landen, besproken. Het idee is dat kansloze aanvragen met een beroep op die lijst sneller kunnen worden afgewezen. Een schijnoplossing, vindt DeWinter. ‘Dan roepen ze dat ze uit een ander land komen.’ Zo’n 20 procent (‘Veel te veel’, aldus DeWinter) mag blijven. Zo’n 20 procent keert terug. De rest verdwijnt ‘in de natuur’: ‘Welkom in het land van melk en honing’.

Om de hoek bij de asielloketten beklaagt de uitbater van de Delhaize-winkel zich over de winkeldiefstal. ‘Iedere dag betrap ik vijf à zes dieven. Vaak bel ik de politie, maar die komt niet.’ Gemiddeld vinden in het centrum van Brussel en de deelgemeente Elsene 26 auto-inbraken, 13 gevallen van zakkenrollen en 9 diefstallen met geweld plaats. De Brusselse politie schrijft die deels toe aan de ‘sans-papiers’, veelal uitgeprocedeerde asielzoekers of andere illegalen.

‘Tussen de gezinnen die hun geluk beproeven, zitten ook criminelen die in hun thuisland al feiten hebben gepleegd’, zei een politiechef daarover onlangs tegen krant De Morgen.

Eén op de drie van de circa 11.000 gedetineerden in België is illegaal vreemdeling. Het gaat vaak om zware gevallen. Gevangenisstraffen onder de twee jaar worden door gebrek aan celruimte bij onze zuiderburen nauwelijks uitgezeten. In september uitte het Openbaar Ministerie van Antwerpen openlijk kritiek door te stellen dat de overheid de regie bij het asielbeleid volledig kwijt is. ‘Er zijn 1001 achterdeurtjes en gaten in de wetgeving.’

Slaapzakken
Verscholen achter de bomen zit een gedrongen vrouw met zwarte hoofddoek met haar dochter van zeven naast een tent. Ze komen uit de omgeving van Bagdad. Ze prikken pasta uit één bord. Haar echtgenoot is naar een polikliniek vanwege nekklachten, hij raakte ooit gewond bij een bomaanslag. Het gezin is sinds maart in België. ‘Het is koud, maar het meisje slaapt in twee slaapzakken’, zegt ze ter geruststelling.

Verderop in het inmiddels donkere park verzamelt een Eritreeër (38) takjes. Al twintig nachten slaapt hij buiten. ‘België is een shitland’, zegt hij ‘Ze geven Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs wel asiel. Waarom? Omdat ze Frans spreken! De politieke situatie in Eritrea is veel erger.’ Zijn 20-jarige Liberiaanse lotgenoot vraagt om een aansteker. ‘Voor een kampvuurtje.’

Nederland
Mohammed (20) draagt witte sportschoenen en heeft twee getatoeëerde tranen bij zijn linkeroog. Thuis in Iraaks-Koerdistan had hij ‘problemen met de familie’. Zestien jaar oud kwam hij naar Nederland. ‘Daar was altijd woonruimte en laten ze je niet op straat slapen.’ Teruggezonden naar Irak dook hij in augustus weer op in België. Geen geweldig goeie keuze, luidt zijn constatering. Met regelmaat komt de politie langs en ruimt alles op: tenten, karton, dekens. Zelf snapt Mohammed de zorgen van omwonenden: ‘Een jongen die hier slaapt is vies en heeft wat aan zijn huid. We zijn er bang voor’.

Aan vertrek uit België denkt hij niet. ‘In Irak word ik vermoord en in een ander land meteen teruggestuurd.’


http://www.depers.nl/binnenland/612590/De-Gekke-Henkie-van-Europa.html

Foto's: Sander de Wilde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luilekkerland met molensteen

 

Dat voor België alle mogelijke financiële rampspoed in het vooruitzicht wordt gesteld, belet niet dat het zijn faam van luilekkerland nog eens bevestigd ziet. En op welke manier dan nog. Helaas lijkt alleen wie er kan (en wil) voor betalen ervan te kunnen genieten. 

Het gaat hier meer bepaald over de recente jaarlijkse uitreiking van 'Michelin'-sterren aan de beste restaurants. Niet verschieten nu: de restaurants spannen boven dit land, vooral in Vlaanderen, als het ware een sterrenhemel. De steden alleen tellen samen met de daar gevestigde 36 restaurants niet minder dan 47 sterren. 

Gert de Mangeleer (rechts) van Hertog Jan (Sint Michiels Brugge) haalde derde ster binnen 

Waar is de tijd van enkele decennia geleden toen men om echt gastronomisch te eten alleen in de streek van Brussel terecht kon? Enkel daar kon worden getafeld in gelauwerde restaurants. De hegemonie van Brussel is nu doorbroken, want de hoofdstad van België wordt voorbijgestoken door Brugge en omstreken. Acht 'eethuizen' verzamelen hier 14 sterren, dat is 1 ster per 8.394 inwoners. Als men er het net over de Nederlandse grens gelegen beroemde Oud Sluis bijrekent, ook goed voor 3 sterren, en enkele sterrestaurants in het nabije Knokke, zit dit hoekje van West-Vlaanderen met veel mee sterren dan de 16 – in 13 restaurants - voor Brussel. Voor wie zijn interesse voor steden in België voor een stuk laat bepalen door de gastronomische mogelijkheden: Antwerpen verzamelt met 6 top-restaurants 7 sterren, in Hasselt, Leuven en Namen vind je ook meer dan één sterrestaurant, en Gent en Luik sluiten de reeks met telkens één eetgelegenheid die volgens de Michelinkeurders toch één ster verdient. Noteer intussen dat meer landelijke eettempels, zoals de absolute top 'Hof van Cleve' in Kruishoutem, hier niet eens zijn bijgeteld. 

Bordje bosvruchten in Het Hof van Cleve (Kruishoutem)

Deze gastronomische opstoot die van Brugge de culinaire hoofdstad van België maakt is hieraan te danken dat 'Hertog Jan' nu drie sterren heeft veroverd en 'De Jonkman' een tweede won. Dat succes wordt toegeschreven aan chefkok (en wegbereider) Geert van Hecke van De Karmeliet, al 15 jaar een driesterrenchef en bij wie veel van de nieuwe gelauwerde koks hun opleiding kregen. Ook opvallend: de allerbeste Vlaamse restaurants hebben een Nederlandse naam. Misschien een lesje voor vele andere die denken met een Franstalig uithangbord sneller hoge toppen te scheren.

Ook Wallonië blijft culinair niet achter (Friterie Fabienne)

Het is dus niet alles kommer en kwel in België, zij het dat onheil steeds maar toeneemt. Want de vorming van een nieuwe regering wil, na meer dan 500 dagen van onderhandelen, maar niet lukken. Formateur De Rupo 'gaf de koning zijn opdracht terug'. Er is echter geen alternatief en Albert I kan niet anders dan hem vragen het nog eens te proberen. Toch moet hij voorzichtig zijn: bij de koning is aan de neus een kleine tumor weggenomen die kwaadaardig zou kunnen zijn. Kent hij de Vlaamse spreuk 'wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht? 

Intussen dreigt de Dexiadebacle voor het financiële welzijn van België een molensteen te worden. De coöperanten van Arco – de financiële poot, intussen in vereffening, van de christelijke arbeidersbeweging - kregen staatswaarborg voor hun gespaard geld (goed voor 1,5 miljard euro), Ethias (met socialistische stempel) krijgt voor zijn financiële avonturen ook staatswaarborg (naar verluidt alles samen ook nog eens 1,5 miljard euro), en Cera, (een coöperatieve vennootschap geliëerd met de KBC) zou volgens bepaalde berichten ook zo goed als failliet zijn. Als het fout afloopt met de KBC kost dat de staat ook nog eens meer dan een miljard.
Volgens Knack 'staat de teller voor het totaal aan waarborgen die de Belgische belastingbetaler aan de banken heeft verstrekt op 186 miljard euro'. En dat is nog niet alles: door de stijging van de rente op de internationale markt, en meer nog door het uitblijven van een nieuwe regering, wordt België dezer dagen 5,5 procent intrest aangerekend voor geld dat het moet lenen voor de financiering van de staatsschuld. Gaat België Spanje achterna ?

Ondanks alles toch een positievere noot. 'Optimism is a moral duty', beweerden sommige politici die in het België van een tiental jaren geleden aan potverteren deden). Er is nl. ook een ander en leuker nieuwtje. 

De veel bekeken Vlaamse comedyreeks met verborgen camera, genaamd 'Benidorm Bastards', scheert internationale toppen en heeft nu ook een International Emmy Award gekregen. Dat is zoveel als een Oscar-onderscheiding in de filmwereld. Het concept is dat oudere mensen jongeren in de maling nemen en dat was tot hiertoe ongezien. Doordat de acteurs soms rondrijden in de bekende elektrische karretjes heeft de reeks een zeker Benidormgehalte. Vandaar de naam wellicht. 

Ze werd intussen door televisiezenders in verschillende andere landen aangekocht. Nochtans wordt de oorspronkelijke naam alleen in Nederland behouden. In Australië en Engeland (waar Benidorm ook niet onbekend kan zijn...), wordt het 'Off Their Rockers', in Duitsland 'Old Ass Bastards'. Uit schrik voor de burgemeester van Benidorm die de reeks beledigend vond en dreigde met processen? Hij zag er de humor niet van in en besefte evenmin welke naambekendheid de stad met het beste klimaat van Spanje internationaal kon krijgen. 

Benidorm

Intussen leidt een en ander tot een paar conclusies.  Ten eerste: wie eraan denkt eens in het bekende en dichtbij gelegen El Bulli te gaan schransen, begeeft zich beter naar een sterrenrestaurant in Vlaanderen. Keuze genoeg en je moet er geen jaar op voorhand reserveren.  Ten tweede: laat sommigen het maar lacherig over Benidorm hebben. Beter 'Benidorm'-bastard dan inwoner van een bijna failliet België.

 © Manu de Tremerie

24 november 2011

Met veel dank overgenomen bij :

http://www.viw-costablanca.com/manu24.shtml


26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat !

 

 

Na een pijnlijke dracht van 530 dagen heeft vandaag het licht gezien

ELIO I

Dit melden u met belgische  trots de papa's en de mama's die er lang op gezwoegd hebben

Chareltje, Sanderke, Woutertje, Lauretje, Bernardje, Brunootje

U wordt binnenkort persoonlijk uitgenodigd om uw cadeaus en giften te bezorgen in de Wetstraat 16 van la capitale de Bruxelles. 

Felicitaties aan Peet en Meet, voorlopig in hun buitenverblijf te Ciergnon.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zater- en zondag 26/27 november 2011

 

 

Wij wensen u een prettig en rustig weekeinde.

Mocht er een regerinkje geboren worden, zullen wij de rust doorbreken om samen te klinken op het gedrochtje.

Uw toegewijde Redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt geeft Europa nog een maand

 

 

Guy Verhofstadt. Oud-premier van België. Leider van de liberalen in het Europese parlement. Hartstochtelijk pleitbezorger van een federaal Europa en even hartstochtelijk bevechter van nationalisme. Hij was dinsdag in Heerlen voor een bijeenkomst van de Limburgse werkgevers.
Door Johan van de Beek en Paul van Gageldonk

Een gesprek over de euro, de lafheid van Europese politici, het populisme en de ramp die het gevolg zou zijn van een terugkeer naar de gulden.

“Mijn voornaamste uitleg van het algemeen onbehagen in Europa? Het is het gevolg van twee elementen die samenkomen. Aan de ene kant een onbehagen over de geglobaliseerde samenleving, de bedreigingen die men op zich af voelt komen. Dat uit zich op verschillende manieren, met name economisch. Een ander element is dat we te weinig politieke leiders in Europa hebben die tegen de bevolking zeggen dat onbehagen niet beantwoord moet worden met terugkruipen naar de kerktoren.”

Zoals Wilders zegt: een terugkeer naar de gulden.
“Terugkeer naar de gulden! Dat zou een economische ramp betekenen. Nederland, zo schat men, haalt enkele miljarden euro winst per jaar dankzij de invoering van de euro. Doordat je geen geld meer hoeft te wisselen. Door het feit ook dat de logistieke bedrijven die Nederland rijk is ongehinderd kunnen werken. Als je de gulden weer invoert, dan mag je automatisch zeggen dat dat miljarden euro's rechtstreekse extra kosten met zich mee zou brengen. Het tweede dat zou gebeuren, is dat we terugvallen in wat we hebben meegemaakt in de jaren vijftig, zestig en zeventig: de, wat je noemt, competitieve devaluaties in het zuiden van Europa. Italië paste zich niet aan, deed nooit aan hervormingen. Tot op de dag van vandaag trouwens niet. Wat deden die? Die devalueerden hun lire om de drie jaar. En wie was daar het slachtoffer van? Alle exporterende landen, zoals Nederland. Dat zou allemaal zo weer kunnen gebeuren als men teruggaat naar de gulden, de Deutschmark of de Belgische frank. Dan krijg je weer de monetaire grenzen. De kostprijs van die grenzen in Europa wordt geschat op 26 miljard euro. Zes-en-twintig miljard! Per jaar. Dat moet door de mensen betaald worden. Bovendien zou Nederland een exportmarkt verliezen. Nederland heeft er dus alle belang bij de euro te houden. Net zoals Nederland er een belang bij heeft een systeem te krijgen op Europees vlak, dat de lidstaten, die zich niet aan de regels houden, dwingt de regels te respecteren.”

U doelt op een Europese economische regering ?
“Ja. Waar Rutte en zijn regering nu ook voorstander van zijn, in de vorm van een bijzondere commissaris. Zoals Neelie Kroes destijds als commissaris mededinging Microsoft beboette, moet het ook mogelijk zijn dat de commissaris voor economische en monetaire zaken automatisch tegen een land zegt: gij doet niet wat gij moet doen. In plaats van al die procedures.”

Al die macht is nu nog in handen van de politiek.
“En dat moet eruit! Want de markten geloven dat niet. Hoe kun je nu geloven in een systeem waarin de politiek zichzelf controleert? Dat bestaat nergens. Dat is hetzelfde als tegen de automobilist die een overtreding begaat zeggen: kijk, vanaf nu is het niet de politierechter die gaat beoordelen of je een overtreding hebt begaan en een boete gaat uitschrijven, dat gaan de andere automobilisten doen. Als in plaats van Neelie Kroes de lidstaten zelf zouden bepalen of een bedrijf de concurrentieregels had overtreden, denkt u dan dat er ook maar één bedrijf beboet zou worden? Ik geloof niet in een systeem waarbij gelijken elkaar controleren. Dat werkt gewoon niet.”

Gelooft u dat de eurozone zal overleven? Zelfs Credit Suisse zegt dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat er een afscheiding gaat plaatsvinden.
“Het hangt er vanaf. Overleven is mogelijk. De Europese politieke leiders hebben twee jaar lang halfslachtige maatregelen genomen die niets hebben uitgehaald. Maar nu staan ze met de rug tegen de muur. En moeten ze de keuze maken: euro overleven, ja of nee. Als je wil dat de euro overleeft, dan ben je verplicht van Europa een economische, fiscale en politieke unie te maken. Incluis een Europese obligatiemarkt. Dat zijn de voorwaarden. Stilaan is dat de keuze, en die keuze moet volgens mij gemaakt worden. Voor het einde van het jaar.”

Zo snel al?
“Ja, hoe lang kun je dit nog volhouden? De meeste obligatiemarkten in Europa liggen stil. Wie koopt nog een Italiaanse, een Spaanse of een Franse obligatie? Ga je dat geld ooit nog terugkrijgen als je daar nu duizend euro in stopt? Je steekt nu eerder je geld in een bedrijf dan in een obligatie van een land. Terwijl normaal obligaties de meest zekere beleggingen moeten zijn.”

Stel dat u gelijk hebt: in Europa is een tegenbeweging actief, die de nationale identiteit hoog in het vaandel heeft.
“Ja, iedereen terug. Afzonderlijk. Populisme, euroscepsis is een beetje gemeengoed geworden. In Nederland, maar ook in België, in Finland, in Slowakije, in Hongarije, in Zweden. Dat komt voornamelijk door de wereldwijde financiële crisis. Men zegt: kijk wat er gebeurt met die globalisering, waar geld in een nanoseconde van de ene kant van de aardbol naar de andere kant overgebracht kan worden. Mensen hebben daar schrik van. Voelen zich er ongemakkelijk bij. En dan zijn er enkele politici die daar misbruik van maken. Die zeggen: laten we terugkeren naar onze eigen grenzen. En tussendoor ook nog zeggen dat het de islam is, die verantwoordelijk is voor de ellende. Dat is dus het beeld dat men creëert. En wat is de tegenbeweging? Dat zijn Europese politieke leiders die niet het voortouw nemen en dat niet bekampen. Kijk naar Sarkozy, kijk naar Merkel: die herhalen die taal. Waarbij ze één grote fout maken: mensen kiezen altijd voor het origineel, nooit voor de kopie. Rutte valt hierin weinig te verwijten. Die heeft zich in de gehele crisis toch wel duidelijk afgekeerd van de ideeën van Wilders. Maar Sarkozy en Merkel zijn, door de manier waarop ze zich opstellen, niet meer in staat om de visie te ontwikkelen die ons uit die crisis moet halen. Mensen horen visies, hè. Mensen horen wat politici zeggen. En als politici niet meer de antithese ontwikkelen van Wilders, waar zouden ze dan anders naar toe moeten?”

Primaire vraag: waarom moeten er miljarden naar Griekenland gaan als onze moeders in het verzorgingshuis veel te lang moeten wachten voordat ze gewassen worden, omdat er bezuinigd gaat worden in de gezondheidszorg?
“Omdat, als we de euro kwijtraken, er nog vele miljarden meer uit de zakken van de Nederlanders verdwijnen. Waardoor ze in het verzorgingshuis nog veel langer moeten wachten voordat ze gewassen worden. Waar het om gaat: als we de euro niet overeind houden, gaat het inkomen van de Nederlanders nog verder achteruit. We moeten dus die zuidelijke landen dwingen de regels te volgen. Hoe kunnen die landen denken dat ze hun welvaart kunnen behouden en kunnen concurreren met China en India? Om nog te zwijgen over de politieke invloed in de wereld. In de G8 van 2035 zitten, zal ik u zeggen, de VS, Japan, China, India, Brazilië, Rusland, Mexico en Indonesië. Geen enkel Europees land. Tenzij. Tenzij je daar een eenheid van maakt. Dan kun je de bedreigingen die komen van die nieuwe wereld veel beter aan. En dan kun je ook veel beter de banken controleren, die de financiële crisis hebben veroorzaakt. De lidstaten hebben immers gefaald in het toezicht houden op hun eigen nationale banken. Niemand, niemand heeft destijds gezegd: er is een probleem. Maar als je dat op Europees vlak bij elkaar brengt, dan gaat dat misschien wel lukken. Ander voorbeeld: er moet bezuinigd worden. Om ervoor te zorgen dat uw moeders vaker gewassen worden, zouden we misschien kunnen zeggen: in plaats van 27 legers, dus 27 keer hetzelfde doen, kunnen we kiezen voor één Europees leger. Dan kun je met de helft van het geld tien keer zoveel doen. Dan bespaar je miljarden. En die kun je onder meer weer in die verzorgingshuizen van u stoppen.''

Daar heb je een gevoel voor nodig. Het gevoel dat je Europeaan bent.
“Helemaal niet! Daar heb je politici voor nodig die dat herhalen. Dáár luisteren mensen naar. Helaas ook naar politici die de nationale identiteit vooropstellen.”

U heeft gezegd: als je dat hameren op nationale identiteit consequent doorvoert kom je uit in Auschwitz.
“Het begint ermee dat je de samenleving gaat opdelen in wij en zij. Voordat je het weet zijn zij de oorzaak van wat verkeerd gaat bij ons. Dat is in de geschiedenis al honderd keren gebeurd. En voordat je het weet neemt dat proporties aan, zoals we in de twintigste eeuw hebben meegemaakt. Je moet niet zeggen: dat is tegenwoordig niet meer mogelijk. Ik ben onderzoeker geweest voor het Belgisch parlement naar de genocide in Rwanda. Dat ging precies daarover. Dat is het gevolg van hokjes-denken. Mijn identiteit kan dicht bij die van u liggen. Misschien houdt u ook van auto's, van Italië, van wijn. Dan liggen onze identiteiten dichter bijeen dan het feit dat ik Belg ben en u Nederlander. Ik ben geboren in Gent. Ik voel mij nog het meest Europeaan met zijn cultuur, beschaving, literatuur en architectuur. Daar ben ik even trots op als het feit dat ik Gentenaar ben.”

Komt er nog een einde aan die gure wind die momenteel door Europa waait ?
“Die gure wind is er, maar daar moet dan wel het Europese verhaal met passie tegenover gezet worden. Door politici met een visie, politici die voor de mensen uit lopen.”

http://www.limburger.nl/section/krantdigitaal#Uw_krant_digitaal

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen zijn soms echt helden

 

 

De held van dit verhaal is zeker de chauffeur van de pick-up (en de piloten ook)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverslijtbare Wim Sonneveld

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrière

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achmed, de dode terrorist, heeft een zoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Stevaert in het Frans

 

 

Steve, hoe zeg je swassanteneuf in het Frans ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40000 jaar

 

Rechtstreeks op antenne met een correspondent, zonder veel voorbereidingen.


25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 24/25 november 2011

Arabische lente
 
Weet er nog iemand wat de aanleiding was voor de betogingen, zowel in Tunesië als in Egypte? Ze wilden dat er iets werd gedaan aan de onderdrukking, de armoede en de hoge werkloosheid in het land. Je leest daar maar weinig over of het zou moeten zijn dat de armoede en werkloosheid ondertussen zijn opgelost.

Maurice

 

*****

Geen handdoek !

Geachte redactie,

Het is m.i. weinig waarschijnlijk dat de Waalse nicht de handdoek zal werpen.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het duo Albert & Elio een ferm stukske komedie aan het spelen zijn. Het voorlopige interludium is niets anders dan tijd rekken om de "stekkertrekker" te manipuleren en te bewegen om toch maar toe te geven. De media in Vlaanderen (regimepers) doen trouwens in deze flink hun duit in het zakje en roepen Alexanderke op te stoppen met te "ezelen".

De poco-oelewappers (ook de O-VLD) weten dat nieuwe verkiezingen op een ramp voor hen zouden kunnen uitdraaien. Het is voor mij dan ook zonneklaar dat Alexander tot het uiterste wil gaan om goede punten voor zijn partij te scoren, want die hebben ze broodnodig, willen ze niet in het decor belanden. Aldus zetten ze het mes op de strot van Elio in de hoop dat hij zijn handdoek in zijn badkamer laat hangen en nog enige tegemoetkomingen zal doen aan de blauwselventen zodat ze allen met opgeheven hoofd en hun breedste smile naar buiten kunnen komen, omgeven door witte rook.

Hier wordt gewoon blufpoker gespeeld met het geld van de belastingbetaler.Nog wat schuiven met centen en procenten, alles verpakken met een mooie (valse) strik en dan dit aanbieden aan het kiesvee. En de keuning ... die zag dat het weer eens gelukt is!

mvg - Senior

*****

Wie geneest mij van mijn maagkrampen ? 

Ik voel mij ziek en heb al gans de dag maagkrampen.De oorzaak van die indigestie is een foto van Frank Vanhecke en Koen Dillen die zich in de schaduw van Dame Marie Rose Morel kenbaar maken als (en verontschuldig mij voor de uitdrukking) zielige lijkenpikkers.

Wat een vulgair "strebertje" is die Vanhecke toch. Hij is het niet waard gelijktijdig met Marie-Rose vernoemd te worden en schroomt zich niet gebruik te maken van haar nagedachtenis en haar zeer terechte populariteit om voor het voetlicht te komen via een biografie die een hommage zou moeten betekenen voor Marie-Rose.

Maar zij heeft echt die biografie niet nodig om voor altijd met weemoed en erkentelijkheid in onze gedachten te blijven. Maar Vanhecke wentelt zich vooral voor eigen gewin in haar schaduw en bewijst daarmee dat hij een zielig ventje is. En wat doen we met Koen Dillen dan ? Och God ,dat ventje is op zijn beurt blij dat hij in de schaduw van Vanhecke kan laten weten dt hij er nog is.

Hubert Buysse - Deinze

*****

Wie is de grootste ezel ?

Je kan je in dit verrottingsproces gemakkelijk vergist hebben. Tot voor enkele dagen de man van Mons zich vastreed in zijn fantasievol geschrift van wat het nieuwe B moet worden. Alsof 'men' niet wist wat er op hen afkwam.

Waarom anders eerst knutselen aan een gedrocht van ontwerp voor de staatshervorming die, tussen haakjes, bijna een copie is van de toestand van voor Hertoginnendaal.

Maar terug naar den ezel. Het jongetje kreeg zijn goesting niet, stampvoette, stootte zijn knie en ging naar zijn coach zijn beklag maken .Je zou nu denken dat die verstandige man zijn poulain de raad gaf om de match af te blazen, zoals een goede trainer dat zou doen. Tarara, als zij kunnen ezelen,  kan ik dat ook, moet de trainer gedacht hebben  en hij stuurde zijn lieveling terug in de ring. 

Velen zijn er zich van bewust dat scheiding der goederen de enige manier is om nog een stuk van deze samenleving te redden. Neen, driewerf neen. Het hele gedoe is een slecht ping-pong spel geworden met een onwaarschijnlijk hoge prijs. Zo hoog dat de verlichte geesten aan Frankrijk zelfs gaan vragen om bij te leggen want, ze hebben zich misrekend ! Hoelang nog eer een, voorheen, welstellend Vlaanderen tot een ontwikkelingsland is gedegradeerd ?  Want België is zichzelf aan het opvreten.

En euh, hebben we al enige serieuze kritiek gehoord, in gelijk welk medium, op de informateur-formateur-intrigeur-leutereur ? 't Is een zottekesspel en elk circus heeft zijn clown, ik kan er in elk geval niet mee lachen.

Daniel

*****

Laat u niet nekken door Frank Vanhecke.

Ray,Je hebt geschreven wat velen denken, de nagel op de kop.Hoe kan een mens nu zo van gedacht veranderen. Het is nog niet erg genoeg dat we tegen de poco's moeten opboksen dat er een koekoek eieren in onze Vlaams Blok nest komt leggen. Sterkte aan alle echte VB'ers ze hebben ons pootje gelicht maar na het struikelen staan we terug recht .

mvg Rudolf

ps de nieuwe VB lidkaart steekt reeds in mijn achterzak die van Frank ook ?

Rudolf

*****

FVH

Dag Ray,
 
Het artikel over FVH was schitterend. Nog maar eens de echte Ray, zoals ik hem al jaaaaaren lang ken. FVH en MRM hebben altijd ontkend dat ze een verhouding hadden, omdat ze dachten dat het hun positie in de politiek zou kunnen schaden. Op het einde gaf hij toe dat ze sinds 2009 een paar waren.
De waarheid is dat de liefdesstory begon in 2004, zeer kort na de komst van MRM in het VB.
Dat is politiek relevant. Op het einde van het vraaggesprek in DE OCHTEND  verklaarde hij zelfs,  dat zijn relatie met MRM samen met alle problemen die dit meebracht, zijn houding tov de partiij grondig heeft beinvloed. MRM kreeg haar zin niet (zeg maar plaats op de lijst) en dus moest de partij het ontgelden. Frank is haar daarin slaafs gevolgd. Als hij dat tracht in te kleden in een waas van inhoudelijke of strategische verschillen dan liegt hij (hij heeft jaren bewezen dat hij dat goed kon).

Ofwel is Frank na 2004 erg veranderd, ofwel hebben wij ons destijds vergist in de integriteit van deze man. Ik vrees het laatste.

Marnix

*****

Een "zakenkabinet"

Er gaan geruchten om ook in België een soort zakenkabinet te vormen zoals in Griekenland en Italië. De zeer bekwame economist Papademos heeft decennialang niet gezien dat de Griekse regeerders er een boeltje van hebben gemaakt, zowel wat inkomsten als wat uitgaven betreft en deze blinde moet Griekenland uit de chaos helpen? Idem voor de Italiaan Monti. Er circuleren zelfs al namen van Noord- en Zuid-Belgische visueel gehandicapten.

Ludo

*****

Frank
 
Volledig akkoord met uw reactie.  Ik ben Roger Catrysse fractievoorzitter van het Vlaams Belang in de gemeenteraad van Blankenberge en tevens uitbater van het politiek niet-correcte restaurant Craeyenest ook in Blankenberge.

Ik heb nooit behoord tot de persoonlijke vriendenkring van Frank maar ik heb hem als voorzitter steeds gewaardeerd. Ik vond hem een goede voorzitter en had volledig vertrouwen in hem en waardeerde ook enorm zijn moeder. Dikwijls heb ik Frank gezegd, als de uitslagen eens tegenvallen dan moet je toch geen ontslag nemen.

Toen hij ontslag had genomen en ik hem  vroeg,  waarom doe je dat,  stelde hij me gerust met te zeggen dat hij dat enkel en alleen gedaan had omdat hij het volste vertrouwen in Valkeniers had, anders was hij aangebleven.

Alles is begonnen met het feit dat Filip een mooie vrouw in de partij binnenbracht, hopende zo vernieuwing en enthousiasme binnen de partij te krijgen. Ze kreeg van de eerste keer een verkiesbare plaats, dus mocht een jarenlange nationalist die normaal deze plaats ging bezetten een trapje lager op de lijst staan. Hetzelfde gebeurde met Verstrepen, daar ook moest een nationalist van het eerste uur een trapje zakken op de lijst.

Ik vond nog steeds dat Frank een goede voorzitter was en ik ging  met hem mee naar Parijs voor de feesten van Jean-Marie Le Pen. In de straten van Parijs, als Frank een mooie vrouw zag, kon hij er niet naar kijken zonder opgewonden te geraken. Ik vond dat erg voor een voorzitter van een gezinspartij en dat heb ik altijd als een van zijn grootste nadelen gevonden, en in zijn kennissenkringen,  was hij ervoor gekend. Toen is zijn relatie met Morel gekomen en was plots alles gedaan. Hij werkte met de Belfortgroep tegen het Belang, alhoewel hij een jaar tevoren een overeenkomst had afgesloten met Van De Eynde, over diens opvolging.
 
Ik vind dat de partij een paar vergissingen heeft begaan, ze hadden eerst en vooral Morel uit de partij moeten zetten en als het nodig was hadden ze ook Frank de laan moeten uitsturen.

Roger (ingekort)

*****

Laat u niet nekken door Frank Vanhecke

Beste vrienden, Het is genoeg geweest!
 
100% ééns met Ray
Luc

*****

Zakenkabinet

Alles draait momenteel om besparingen en terecht, alleen in het land B hebben ze dat woord nog steeds niet begrepen maar dat zal wel komen door het feit dat de franskiljons voor de overgrote meerderheid ééntalig zijn Een staaltje van knoeien tijdens de laatste dagen.

De levenslange vakantieganger, door niemand ooit verkozen, zit zoals de overige 364 dagen in ONS buitenverblijf in Ciergnon, omdat de PS/SPa-bende liefst blijft parasiteren en dat niet naar de zin is van VLD/MR heeft het strikske de handdoek in de ring gesmeten met tot gevolg: elke dag worden er diverse ritten gedaan met dure benzine zuipende wagens, 106 km enkel, dus 212 km per wagen per dag!!! Volgens Google Maps duurt enkele reis 1u9min, dus 2u18min ligt het profitariaat in die dure benzine zuipende wagens te nietsen en wij maar hun rekeningen betalen. 

Waarom wordt die levenslange vakantieganger niet naar Brussel gebracht? Één enkele reis van 106 km.  Neen, ze verknoeien liever massa’s belastingsgeld aan ritten zodat iedereen ze kan ‘bezig’ zien en dan tellen we de daarbij vrijkomende CO niet mee.

Laten we maar héél snel, gezien de penibele toestand, een bekwaam zakenkabinet in leven roepen zodat die puinhoop kan afgevoerd worden en laten we daarbij vooral niet vergeten de pakbonden rechtspersoonlijk te maken zodat wij een einde kunnen maken aan die slopers hun afbraak- en storingspraktijken.

Groeten - Jean

*****

Laat u niet nekken door Frank Vanhecke.
 
Ik denk niet dat er nog veel VB-ers zijn die deze rancuneuze kazakdraaier niet juist hebben ingeschat.

Toen ik hem destijds na de dood van die andere splijtzwam, de zelfingenomen M.R. Morel, in een programma zag bij Goedele op VTM, wist ik genoeg. Sedert dat moment moest ik van die boer geen eieren meer. Ik hou nu eenmaal niet van mensen die met hun verdriet of wat dan ook publiekelijk te koop lopen, en al zeker niet als het om VB-ers gaat die anders steevast door de media genegeerd worden waar het kan, tenzij de kans er in zit om hun partij te beschadigen. 

Wie als mens echt kapot zit van verdriet, gaat dit niet etaleren in een t.v-studio, en al zeker niet in een programma van het gehalte van Goedele. Echt verdriet kent die behoefte niet, tenzij men overloopt van zichzelf en er in de eerste plaats op uit is om anderen, in het geval Vanhecke de eigen partij, bewust te schaden.

Ik zie hem daar nog zitten, af en toe een traan plengend, ergens genietend van de grote media aandacht voor zijn verdriet, zich wentelend in puur zelfbeklag. Alles was uiteraard de schuld van de anderen, hoe kon het ook anders. Ik kon bijna niet geloven wat ik zag en hoorde. Het leek allemaal zo ziekelijk. Misschien was het ook wel zo.

Zijn M.R. was de enige echte grote dame op deze aardkloot, een voorbeeld voor iedereen etc. en zo verder. Kan zijn, maar hij stond er wel nooit bij stil dat er nog ontelbare andere vrouwen zijn die ook dit drama hadden meegemaakt en meemaken, minstens met evenveel moed en doorzettingsvermogen als zij, of zelfs meer.

Nadien ging hij daarmee door op zijn webstek. Weken, maanden aan een stuk dagelijks niets anders dan fotootjes van M.R. en zichzelf, familiekiekjes, reisjes naar het buitenland, verhaaltjes van vroeger, etc. Over politiek ging het allang niet meer. Hij liep toch zo over van zichzelf. Dan heb ik zijn webstek definitief geschrapt uit mijn favorieten.

Ik was hem intussen al vergeten.

Hij heeft zichzelf in de loop van de laatste jaren hopeloos ontmaskerd als een gewiekst mannetje dat het niet zo nauw neemt met de waarheid, zoveel is zeker. Toen hem destijds meermalen door de media gevraagd werd naar zijn mogelijke relatie met Morel, stond hij ook te liegen dat het niet mooi meer was. Je kunt dat of je kunt dat niet, zeker als het naar eigen zeggen om de vrouw van je leven gaat. Het zegt in ieder geval allemaal veel over het moreel gehalte van deze intussen gebuisde (wat mij betreft zonder tweede zit !) Vlaamse politicus.

Klein in alle opzichten dus, iemand om rap te vergeten. Beter kwijt dan rijk, want net als Morel - dat mag ook eens gezegd - een echte splijtzwam en bron van ongenoegen binnen eender welke vereniging, de zekerste weg naar de politieke ondergang.
 

Bij zijn huidige gezwam pro NV-A vergeet deze kerel wel te vermelden dat Morelleke-forelleke destijds van bij de NV-A overgelopen was naar het VB, juist omdat zij zich toen, naar eigen zeggen, niet meer kon terugvinden in het Vlaamse gedachtengoed van de NV-A, en zich beter thuis voelde bij het VB, volgens haar de enige echte Vlaamse partij.

Toen zij daar evenwel niet vlug genoeg haar goesting kreeg, ontpopte zij zich al vlug tot een rasechte mol en partijvijand bij uitstek, daarin meteen blindelings gevolgd door Van Hecke. Zij is een van de weinige inschattingsfouten van F. De Winter geweest.

Maar goed, we weten nu allemaal overduidelijk wat soort vlees we met deze kerel in de Vlaamse kuip hebben. Geen vlees alvast voor een echte, onvervalste Vlaamse hutsepot. Daarom, weg ermee.

Alleen nog dit, ik hoef van niemand stemadvies, in de eerste plaats niet van een natrapper als Frank Vanhecke, omdat ik van mezelf vind dat ik groot en slim genoeg ben om in te zien, net als zovele anderen, welke partij al zo lang ondubbelzinnig en rechtlijnig voor Vlaanderen gaat en blijft gaan. En dat is zeker de NV-A niet. Daar krijg je alleen "woorden" voor je stem. Hij zal er op zijn plaats zijn.

Geronimo

*****

Regulariseren = potverteren
 
Geachte redactie,

Dat het slecht gaat met dit onland op vele vlakken is genoegzaam geweten. Een keuning die de wanhoop nabij is, een formateur die zich als een jo-jo gedraagt en een Europese reuze-hyena die ons wil verorberen. Niets wordt overlet gelaten in het Land B om zo snel mogelijk tot de bedelstaf veroordeeld te worden, daarvan getuigt de uiteenzetting van de CDH smoelentrekker en verantwoordelijke voor asiel en migratie,  Wathelet.

Volgend cijfermateriaal werd (dik tegen zijn goesting) openbaar gemaakt. Voor het jaar 2011 (tot 1 november) werden er ongeveer 8400 ILLEGALEN geregulariseerd op grond van ... medische redenen. Zij zijn zwaar ziek, hebben een kapotte rug of mankeren poten en oren. Er wordt schoorvoetend aan toegevoegd, dat dit de eerste maal is dat er zoveel "zieken en invaliden" van vreemde origine van deze maatregel kunnen" genieten".

De regularisatie aanvraag om humanitaire redenen  (gezinshereniging) is drastisch gedaald en dit wegens de strenger geworden criteria. Blijkbaar hebben de tafelschuimers het medische achterpoortje gevonden, om de broodkruimels die ons nog resten mee te komen oppikken.

Wat de kost aan de belastingbetaler van dit parasiteren bedraagt,  is niet medegedeeld maar zal ongetwijfeld in de miljoenen euro's oplopen. Hoeveel van die 8400 nieuwe "zieken en invaliden" later ooit gaan bijdragen aan onze sociale zekerheid is rap berekend. Laat ze maar komen, de schots en scheve mankepoten uit de Prachtlanden : Zieken- en Verzorgingstehuis "La Belgica" heet u welkom. Kost, inwoon en verzorging gratis.

Senior 

*****

Brute pech...

voor degene(n) die naar het (persoonlijk) blog van die gevallen half-god gingen want zijn voorlopig laatste posting is reeds voor commentaar afgesloten sedert 21/11.

Zonder te willen tegen de schenen trappen van de redactie van Angeltjes èn de geëerde Hoofdredacteur, moet ik toch melden dat de reacties van de Angeltjesfans (hier op Angeltjesblog) absoluut de koude kleren van die renegaat NIET raken... hij leest dat niet eens. Maar... het kan wél een opsteker zijn voor de (weinige) VB-vertegenwoordigers die wél af-en-toe komen loeren. Zelf heeft Fikken hém nog persoonlijk aangevallen op z'n persoonlijk blog (èn met genoeg détails uit onze vroegere samenspraken om hem te doen beseffen WIE hen àl die verwijten toestuurde)-> vermits ik bij een OPEN antwoord op internet steeds mijn "avatar"Victor Van Vosselaer gebruik.

Dus, lieve Angeltjesvriendinnen en beste Angeltjesvrienden, indien jullie die nestbevuiler op z'n plaats wil zetten, ga dan eens kijken op z'n site...en geef maar van jetje. (hoe méér, hoe liever) :

http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/

Let eens op het "vb" dat nog steeds achter zijn naam staat; de Françoistjes zouden zeggen: "Quel culot" !

Victor van Vosselaer

*****

Die zit, roept men bij het voetbal

Wel, U heeft een gouden doelpunt gemaakt met uw artikel over Vanhecke en co. Het is aan weinigen gegeven,om op papier zo goed een persoon te omschrijven, men kan daar niks meer aan toevoegen. Een dikke proficiat nog en blijf vooral schrijven.

Marc VH

*****

Vaandelvluchtigen : pas er voor op !
  
Als de Nva Van hecke binnenhaalt, zegt dit heel veel over de Nva. De Decker dacht ook de hoofdvogel afgeschoten te hebben met Verstrepen. Rotte appels horen thuis op het stort. Koen Dillen zal nog wel in gewetensnood zitten, nu hij met Allerheiligen waarschijnlijk het graf van zijn vader is gaan bezoeken.

Michel

NVDR Angeltjes : Beste Michel, gelieve gebruik te maken voor uw reacties van de kader in de rechterkolom "Geachte Redactie". Het is louter per toeval dat uw reactie ons bereikt heeft. Dank u.

*****

Vanhecke

Een grote dikke proficiat aan Ray! Ik hoop dat "wonderboy" uw artikel leest. Een verrader is nergens welkom. Niet bij hen die hij verraden heeft maar ook niet bij de anderen want hij heeft bewezen dat hij onbetrouwbaar is. Dit neemt niet weg dat anderen hem zullen gebruiken maar dat is dan weer helemaal iets anders.

Foxy

*****

Laat U niet nekken door Van Hecke

Is een prachtig en vol waarheid geschreven artikel, proficiat daarvoor.

Ikzelf behoor tot zijn slachtoffers, ik liet mij leiden door zijn ,in mijn ogen eerlijk smoelwerk en telkens ging mijn stem naar hem. God wat kan een uiterlijk toch bedrieglijk zijn nietwaar, nu verafschuw ik deze man, want wie breekt nu het huis af, dat hijzelf  heeft helpen opbouwen ? Niemand toch, tenzij een gek.

Dus onder het motto : "Laat U niet nekken door Van Hecke", stem ik nooit meer voor Van Hecke, zelfs als hij zich zou aangeven voor Prins Carnaval.

Mvg Sophie DW

*****

Vanhecke in 1991

Straf van de VRT om Vanhecke aan het woord te laten op 24 november, de dag van de grote VB doorbraak in 1991! Alsof de scouts 20 jaar worden en je de leider van de Chiro uitnodigt. Vanhecke was in 1991 niet eens verkozen. Hij was er zelf nauwelijks bij. Om dan nog te zwijgen over zijn belachelijke oproep ! 

NAW bekend bij de redactie

*****

Vanhecke

Helemaal eens met Ray. Deze man verdient inderdaad een flinke schop onder zijn broek. Wat een pretentie heeft die man om zijn eigen volgelingen te blijven afschieten. Ga huizen verkopen in plaats van viswijf te spelen bij de poco pers. Zelfs bij NVA zul je geen kans maken, die kunnen ook wel nadenken hoor.

BDDG

*****

Vanhecke

Hoe hebben wij ons zo kunnen vergissen in Frank Vanhecke, een man voor wie ik altijd de grootste bewondering heb gehad. Na het laatste interview van MRM met Yvan Heylen in Portugal vertelde hij ons dat ze zouden overstappen naar N-VA.Had VB mee moeten stappen in de stap voor stap strategie van de N-VA? Sorry, dat duurt al 180 jaar en we weten wat we daar telkens voor betalen. Nog 100 jaar bedelen aan de poort? Ocharme... Het is nu ook duidelijk welke nefaste rol liefde en haat kunnen spelen in 's mensen leven, eerst was er de haat van BDW omdat MRM naar het VB stapte en vervolgens de kalverliefde van Frank en zijn frustratie omdat zijn lief niet kreeg wat ze wenste. Tenslotte de wraak van BDW. Wie schrijft een Vlaamse tragedie, succes verzekerd.

Maurice

*****

Laat u niet nekken door Frank Vanhecke

Beste Ray, deze tekst mag je gerust in een kader plaatsen. Ik ga dit ook doen en in mijn woonkamer hangen, duidelijk zichtbaar (voor iedereen).Wees gerust je hebt dit ook in mijn naam geschreven, ikzelf kan het niet beter, met je standpunt over Van Hecke sta je niet alleen.Eén gunst: blijf dergelijke pareltjes verder schrijven.

Wil

*****

Het wordt tijd ...

Dat eindelijk de waarheid gezegd wordt over de Vlaams-nationalistische loverboy. Ik stuur dit rond aan mijn vrienden en kennissen. Dank u.

Lucille M.

*****

Weet U wat mr. Leterme...

U zal rap moeten zijn, de Grieken doen ons voor hoe het moet.“Het lijkt alsof er elke maand een nieuwe belasting wordt uitgevonden”, zegt een Griek tegen Business Insider. De Grieken voelen duidelijk de hete adem van Papadimos in hun nek. Hoe beschermen zij hun vermogen tegen het Griekse afkooksel van leterme en konsoorten? * De afgelopen jaar is de verkoop van kluizen met 40 % gestegen. Grieken vertrouwen de banken niet en bewaren hun geld liever zelf. * Ook beveiligingsfirma’s doen gouden zaken. Veel Grieken bewaren bedragen van 5.000 dollar tot 130.000 dollar in huis. * Griekse spaartegoeden worden massaal doorgesluisd naar Zwitserland.* Van begin 2010 tot september 2011 is 75 miljard dollar van Griekse bankrekeningen verdwenen. * Gemiddeld verdwijnt er 3.6 miljard dollar per maand bij de Griekse banken. In september is een recordbedrag van 7.6 miljard dollar afgehaald. Verwachtwordt dat het cijfer van oktober nog hoger zal liggen. * Rijke Grieken (maar ook Italianen) kopen vastgoed buiten de eurozone. Hun investeringen in Londens vastgoed zijn verdubbeld ten opzichte van 2010. Dit jaar alleen al is er voor 640 miljoen dollar geïnvesteerd in Londen. * Het Zwitserse Helvea heeft in 2009 berekend dat er ongeveer 26 miljard dollar Grieks geld geparkeerd stond in Zwitserland. Van dat bedrag zou slechts 1 % aangegeven zijn bij de belastingdienst. * De Griekse overheid schat dat de afgelopen twee jaar 4 à 5 miljard dollar is doorgesluisd van Griekenland naar Zwitserland. 

Stradi

*****

Het verraad van Vanhecke

Slaapt die kerel nog wel goed ?  Ik heb hem altijd bewonderd om zijn slimheid.  Hij is in de doeken gedaan door een vrouwenaffaire, het kieken.

Marc

*****

Kazakkendraaier

Waarom wilt den dikken deze kazakkendraaier niet ?  Niet moeilijk doen hé, eens verrader, altijd verrader. En dan zwak vlees, hé.

Walter P.

*****

Poll in De Morgen
 
Niet-Europese allochtonen hebben veel minder kans om werk te vinden dan autochtonen. Vindt u dit aanvaardbaar?

Ja :  5557 (77%)
Neen : 1678 (23%)
Totaal:: 7235 
 
Laatste reactie
Er zijn nog geen reacties op deze poll
 
Of zou het kunnen dat er geen reacties doorgelaten worden ? Wat er ook van zij, de lezers van De Morgen zijn een bende racisten :) !

Pol

*****

Nonkel Kruk roept bevolking ter hulp

Vandaag doet de premier van het federale lopende kabinet een oproep tot de uitgeperste bevolking om haar solidariteit en verknochtheid aan dit onland te tonen door massaal (voor hen die nog kluiten hebben!) in de tekenen op de uitgifte van de laatste staatsbon dit jaar die de falliete staatskas in leven moet houden.

Hij heeft het in dit geval gemunt op de nog resterende slapende centjes (220 miljard euri) van de mensen die als een goede huisvader/moeder hun budget beheerden èn nog beheren en die geparkeerd staan bij banken en andere financiële instellingen.

Er wordt met intresten van 4 à 5% gezwaaid om "slachtoffers" te lokken. Want, zegt Nonkel Kruk (en daar heeft hij wel een punt) als we in het buitenland moeten lenen gaan ook de intresten het land uit. Echter ... welke normaal denkende burger die wat spaarcentjes opzij heeft voor "onvoorziene omstandigheden" en/of als appeltje voor de dorst, gezien de luxueuze pensioenen van de gewone man/vrouw , wil het risico lopen om ook nog zijn spaarpotje te zien "verdampen" in de bodemloze staatskassa. ?

Ge moet wel goe zot zijn om in die val te trappen.

Ik hoor de excellenties graag mekkeren over staatswaarborg hier en daar, maar als alles echt op is, is het gedaan. ... game over en kan vadertje staat zijn verplichtingen ook niet meer nakomen.

Als consument hoef je op geen waarborg te rekenen als je een huis gebouwd hebt dat vol gebreken zit maar waarvan de bouwfirma op de fles gegaan is.  Weg,  waarborg en geld!

Het feit dat de vorige staatslening maar een povere 80 miljoen euri in het laadje bracht , zegt in deze meer dan genoeg.

mvg - Senior

*****

De (Vlaams?) nationale ramp - @Senior

Eind mei 2006 ondertekenden de Vlaamse Gemeenschap en Marokko een conventie over de oprichting van een culturenhuis in Brussel, waar de Marokkaanse en Vlaamse gemeenschap met elkaar in een culturele dialoog zouden gaan, zo presenteerde de vorige Vlaamse minister van Cultuur en Brussel Bert Anciaux (toen Spirit, nu SP.A) het project.

De inspectie van Financiën had vragen over het huurcontract, de huidige minister van Cultuur had vragen bij het concept – “Moeten we nu voor elke cultuur, elk land zo’n huis gaan openen in Brussel? Ze verminderde , hou je vast, de werkingsmiddelen voor dit en volgend jaar van 750.000 naar 300.000 euro. Dat laatste bedrag was net genoeg om de huurlasten te betalen van het prestigieuze gebouw, waaraan Vlaanderen tot 2021 vastzit. Verbouwing 3,25 miljoen.

O ja, Senator Bert Anciaux (sp.a) neemt een carrièrewending. Hij gaat doctoreren aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) met een onderzoek over "plaatselijke zelforganisaties op basis van etnisch culturele diversiteit"."Ik ben als politicus al erg lang bezig rond diversiteit, rond interculturaliteit", legt Anciaux uit. "Zelforganisaties, die van onderuit groeien, vanuit een bevolkingsgroep zelf.

In welk stadium van hallucineren moet men zijn om zoiets te verzinnen ?  Als het te heet begint te worden bovenaan moet men het vanonder zoeken, wouw, wat een wijsheid.

Stradi

*****

Vander Taelen

Dag Vrienden,

Ik heb al langer enige sympathie voor onze Lucas, zeker nu hij ook in hetzelfde hoekje zit als wij : de waarheid mag niet verteld worden. Een cordon binnen de Groen! partij is wel nieuw.

Wie zijn opiniestukken in De Standaard regelmatig leest zal wel begrijpen waarom hij bijna uitgesloten wordt. Vander Taelen woont als goed gelovige groene jongen in Brussel en ziet dagelijks wat er gebeurt en vooral wat verandert. De overige salon sossen en groenen zij al lang de hoofdstad ontvlucht en komen er enkel om te werken tussen 9 en 5 als 'het probleem' nog in bed ligt.

Groeten - Marcel

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20111123_196

*****

Jan Joris

Wel, dank zij jou Ray verneem ik zijn overlijden. Ik kende hem wel, hij woonde (toen) in Mechelen en zijn zoon zat bij mij in de klas. Een jongen, ik meen me te herinneren dat zijn voornaam ook Joris was, ...Joris Joris dus, met voor die tijd vrij lang sterk krullend haar. Enkele keren ben ik bij hem thuis geweest, ze waren een groot gezin dacht ik, en ik hoorde daar verwonderd zijn vader repeteren. Ik had er toen nog geen benul van hoe operaproducties tot stand kwamen, en ik en velen fronsten onwetend en verbaasd het voorhoofd en de wenkbrouwen toen de zoon op een keer in de klas vertelde over het beroep van zijn vader. Tja, wat was dat, een bariton?

Beiden verzamelden we zeeschelpen vanover de wereld dacht ik. Ik was toen nog veel te jong om naar de opera te willen en mijn ouders vonden het op die leeftijd nog weggesmeten geld om me mee te nemen. Het was een aardige jongen, maar op een bepaald ogenblik, rond ons 13de gingen we naar verschillende scholen en hadden we geen contact meer. Ik ben hem ook nooit meer tegengekomen. Hij moest eens weten dat mijn zoon dezelfde muzikale weg is ingeslagen als zijn vader, iets wat ik toen voor onmogelijk had gehouden.

Later, en zelfs nog een jaar of twee geleden zocht ik via het internet naar informatie over Vlaamse klassieke zanger en op zijn naam, en hoopte een klank/beeldfragment te vinden op Youtube. Zelf heb ik hem nooit elders dan bij hem thuis horen of zien zingen. Ik had het kunnen denken dat jij die man ook goed kende en wel zo'n fragment kon opsnorren. Ik heb dan ook vol nieuwsgierigheid het fragment aangeklikt in de hoop iets te herkennen.

Alleszins heeft jouw mededeling/verhaal ervoor gezorgd dat ik mij die gelukkige momenten uit mijn jeugd kon herinneren, waarvoor dank. Joris Joris, mocht je dit lezen: mijn oprecht medeleven.

A. Griffon

*****

Alles begint met goede voorlichting 

Nog goed dat we als pelg in deze onzekere tijden specialisten om raad kunnen vragen. 

http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/goedele-liekens-economisch-sex-pert

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOB-campagne

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo, waar is je handdoek ?

 

Hoe voelen we ons op de vastgelopen Belgica, geliefde lezeressen en weledele lezers ?  Gaat het schip zinken of bestaat er nog een geringe kans dat we een tijdje stampend en rollend rondjes varen met onze gammele schuit ?

Het moet de ijdelheid van de Waalse Italiaan strelen, dat het land op hem, de gekrenkte schoonheid, wacht om verder te palaveren over de formatie van een regering. Vandaag 25 november vieren we  onze 530   regeringsloze dagen en de dames en heren verkeren met zijn allen in de overtuiging ferme staatslieden te zijn.  Zoals de kapitein van de Titanic ook van zichzelf zal gedacht hebben dat hij, los van een ogenblik brute pech, best een goede zeeman was.

Gezien de precedenten, waarbij op cruciale momenten de keuning zich bereidwiillig laat gebruiken om een stukje van de show mee te spelen, is het niet onwaarschijnlijk, dat ook nu afgesproken werd, dat Di Rupo een bedenkpauze zou inbouwen.  Om de schijn te redden, dat de keuning niet te opzichtig een hand heeft in het partijpolitieke beerputroeren.

De vraag voor ons, Vlaamse Republikeinen, is en blijft steeds dezelfde : "Waarmede is Vlaanderen het meest gebaat ?" 

Volgens ons is dat bij het werpen van de handdoek door Di Rupo. Dat zal voor heel wat deining zorgen, maar die maken we nu ook al mee.   Het land B stevent af op een financieel fiasco, ook als de 6 onderhandelaars terug bij mekaar kruipen. Geen enkel element valt te ontwaren dat we zouden ontsnappen aan de achtervolging door de financiële markten.  Ook niet met de marktkramersroep van Leterme naar onze spaarcenten : de boete van 700 miljoen euri die Europa ons zal opleggen, slorpt direct àl die zorgvuldig bijeen gespaarde potjes op.

Mocht er toch verder onderhandeld worden, dan blijft Vlaanderen de peer : eerst met de noodlottige staatshervorming, die ons naar het verleden terugmept en vervolgens met schaamteloze aanslagen op onze economische welvaart en onze individuele koopkracht.

Als Di Rupo er mee ophoudt, blijven er niet veel opties open die ons uit de impasse halen.  Als er nog een greintje respect bestaat voor de bevolking, dan gaan we naar verkiezingen. Die zullen in het teken staan van het bestaan van het land B.  Met veel kansen voor de Vlamingen om eindelijk de werkelijkheid in te zien, dat dit land niet meer functioneert.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!