Angeltjes
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verzwegen *incidentje* op de trein

 

Maandagavond 31 oktober heeft de spoorwegpolitie 17 jongeren opgepakt die amok maakten in een trein. De trein kwam bijna drie uur te laat in Brussel-Zuid aan. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De jongeren, allemaal uit het Brusselse, kwamen terug van een bezoek aan Walibi. In de trein op de lijn Luxemburg - Brussel-Zuid vernielden ze zitbanken en trokken aan het alarm. Ze vielen ook een vrouw lastig.

De treinbestuurder liet de spoorwegpolitie komen. In de omgeving van het station van Etterbeek werden de jongeren van de trein geplukt. Omdat het niet duidelijk was wie voor welke vernieling verantwoordelijk was, werden ze allemaal vrijgelaten.

De trein met ongeveer 700 passagiers aan boord kwam door het incident bijna drie uur te laat aan in Brussel-Zuid. Ook 16 andere treinen liepen vertragingen op tot meer dan twee uur. Een aantal reizigers werd daarom gratis per taxi ter bestemming gebracht.

Bron : Brussel Nieuws

Volgens onze info, die we met voorbehoud meedelen, heeft het NMBS-personeel volgend verslag opgemaakt :

De werkelijke feiten vastgesteld door het rijdende personeel NMBS:

Een veertigtal allochtone jongeren had de controle overgenomen van een aantal rijtuigen, met een ware ravage als gevolg.In de rijtuigen moesten ramen het begeven, elektrische verbindingen tussen de rijtuigen werden losgemaakt, brandblussers werden op andere reizigers leeggespoten, zitbanken werden vernield, agressie op reizigers, de treinbegeleider moest zich opsluiten vanwege doodsbedreigingen, en een vrouw werd lastiggevallen en daarna ook verkracht. 

(dank aan Tjenne) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open sollicitatie voor ministerjob : Je m'appelle Van Quickenborne en ik ben gek op Elio

 

Je kan het zo schaamteloos niet bedenken in de politiek of Van Quickenbornes naam valt. Experimenteren met verdovende middelen ? Eén adres, de Quick. Op internationale missie met Filip en Mathilde, wordt er geen foto genomen van dat houterige stel of de Quick staat links, rechts of vanachteren te duwen en te trekken, om mee op het portretje te staan.  Hij heeft Mathilde al eens een por gegeven, omdat ze toevallig voor de lens passeerde, terwijl hij poseerde. Wil u voorlichting over een triootje ? Vraag info bij de Quick, hij weet er alles van.

Of hij ook een grote impact heeft op het beleid, dat is een vervelende vraag. De man is minister van Economie en Vereenvoudigde structuren.  Hefet u er veel van gemerkt de voorbije jaren ? De Quick is voortdurend bezig met de eigen promotie en carrière. Ten bewijze zijn laatste stunt die we vandaag lezen in Het Nieuwsblad onder de ronkende titel : Van Quickenborne: 'Elio Di Rupo is de American Dream in België' .

Het traject dat de toekomstige premier Elio Di Rupo (PS) heeft afgelegd is de realisatie van de American Dream in België. Dat zegt Open Vld-onderhandelaar Vincent Van Quickenborne dinsdag in een gesprek met Le Soir.
"Ik vind het buitengewoon dat een zoon van migranten, iemand die hard heeft moeten werken en knokken, die functie krijgt. Ik ben er heel blij mee, het is de American Dream in België, het bewijs dat er geen sociale fataliteit is", aldus Van Quickenborne.

De Open Vld’er zegt dat zijn partij het hard heeft gespeeld tijdens de onderhandelingen, maar dat ze loyaal zullen zijn in de regering.

Hij relativeert ook de kritiek op de kennis van het Nederlands van Di Rupo. "Ik maak ook fouten in de taal van Voltaire. En dan? Di Rupo heeft vooruitgang geboekt. Het is misschien niet perfect, maar hij kan zich verbeteren. Tijdens de onderhandelingen heeft hij nooit nood gehad aan vertaling".

Moet er geen zand zijn, zou onze vriend en medewerker Senior zich afvragen.  Volgens sommige bronnen maakt Q veel kans (samen met Turtelbaum) om opgenomen te worden in de nieuwe regering.  Om extra op een goed blaadje te komen bij Elio, steekt de Quick al bij voorbaat de loftrompet op een genante wijze. 

Politiek is voor de schaamtelozen. Quick startte bij de Volksunie, ging naar Spirit en zit nu bij de Open VLD.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 3 uurtjes was het asiel- en migratiebeleid beklonken

 

Het asiel- en migratiebeleid van de aanstaande belgische regering is niet veel soeps. Het bouwt gewoon verder op de maatregeltjes die reeds het afgelopen jaar in het Parlement werden gestemd en die nauwelijks meer waren dan propaganda, wat oppervlakkige window dressing die de grond van de zaak, de aantrekkingskracht van het land B voor migranten van overal, niet fundamenteel aantast. Bovendien : de versoepeling op vlak van terugkeer wordt als verstrenging voorgesteld.

Wat bijzonder opvalt is dat hét paradepaardje van de PS, de snel-Belg-wet, fundamenteel niet wijzigt en naar het Parlement wordt doorgeschoven.  Dat er één minister komt is een kwestie van logica  waarbij alle voorbehoud nodig is, tot wanneer geweten is wie die zal zijn.

Dit plan laat de grondslagen van de laxistische migratiepolitiek overeind, en probeert met wat symbolische snoepjes de Vlaamse publieke opinie om de tuin te leiden. Het mag dan ook niet verwonderen dat dit akkoord op drie uurtjes werd afgehaspeld.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In the house of lords : EU heeft nationale democratie vernietigd

 

 

Meer en meer weerklinken in Europese parlementen proteststemmen tegen het autoritaire en anti-democratische optreden van de Eropese Unie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel, Mieke Verheyden

 

 

Vanmorgen in de krant gelezen : "Moeder Sandrine André overleden". Wat een vreemde titel. Als je oud wordt, verlies je je naam en wordt je aangeduid als de ouder van je kind.  Voor enkele dagen heb ik het nog toevallig over Mieke Verheyden, de moeder van Sandrine,  gehad in het artikel over de acteur-ambtenaar Dirk Martens die al jaren in dispuut ligt met de stad Antwerpen. 

Mieke is een jeugdvriendin, de zus van Bernard met wie ik een tijd op school heb gezeten. Ik heb haar altijd gekend als een discrete en stille, maar erg lieve vrouw die in de artistieke schaduw leefde.  Van haar man, de acteur Bert André, van haar broer, de ogenschijnlijk flamboyante Bernard Verheyden, die nu ook teruggetrokken leeft in zijn eigen wereld en later van haar dochter, de knappe Sandrine André.

Terug naar de jaren '50. De vriendin van Mieke (Margriet of Mariëtte, dat ben ik kwijt) was verliefd op mijn toenmalige vriend Carlos en dat maakte dat Mieke en ik aangewezen waren op mekaar tijdens onze gemeenschappelijke uitgangsavonden, meestal naar de Stadswaag.  Dat heeft zo'n klein jaartje geduurd en toen is die periode doodgebloed, zoals dat gaat bij de verkenning van het leven.  Terwijl de twee tortelduiven naast ons enkel oog hadden voor mekaar, verdiepten Mieke en ik ons in de wereld van het theater en de literatuur, waar we beiden door gegrepen waren. Iets anders is er nooit geweest.

Later toen we mekaar sporadisch terug ontmoetten, was de vreugde om het weerzien telkens oprecht maar kortstondig. Ik zag Mieke soms op televisie (ondermeer in Wittekerke).  Een grote carrière heeft zij nooit gemaakt.  Haar man, Bert André is een aantal jaren geleden heengegaan evenals haar schoonzuster, Denise Zimmerman.

Elke dag wordt uit ons leven een stukje jeugdherinnering verwijderd. De kring wordt kleiner.  Vaarwel, Mieke.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asiel en immigratie : het is in de sacoche.

 

De zes partijen die een nieuwe Belgische regering zullen vormen, zijn het eens geworden over asiel en immigratie.   De partijleiders hebben maar enkele uren nodig gehad om een akkoord te sluiten.

Asielzoekers
Een van de beslissingen van de partijen is dat er één minister komt voor zowel asiel als migratie. Dit zou ervoor moeten zorgen dat er efficiënter wordt gewerkt door de betrokken diensten.

Ook willen de partijen dat asielzoekers sneller horen of ze mogen blijven of worden uitgezet. Dit zou binnen zes maanden moeten gebeuren. Ja, dat is heel snel.

Ministers
De leiders van de zes partijen moeten het nog eens worden over justitie. Daarna kunnen zij na gaan denken over de invulling van ministersposten.

Formateur Elio Di Rupo zei te verwachten dat hij binnen ongeveer een week een regering kan presenteren. De formatie is de langste ter wereld; het is vandaag 533 dagen geleden dat de Belgen mochten stemmen. Di Rupo streeft ernaar voor de volgende eurotop, die 8 december begint, een regering te hebben.

Bron : Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU richtlijn : verboden vioolsnaren op te eten

 

 

Het bekende orkest "La petite Bande" van Sigiswald Kuyckens speelt uitsluitend op oude instrumenten

Zelfs de grootste werken van de Europese cultuur, composities van bv. Bach, Vivaldi en Purcell zijn niet veilig voor de bemoeizucht van de EU-regelneven. 

Symfonie-orkesten en muzikanten vrezen dat ze binnenkort misschien de mogelijkheid niet meer zullen hebben hun muziek te spelen zoals de componisten ze bedoeld hadden.  U vraagt zich af waarom: wel, de EU wil de productie van de traditionele snaren gemaakt van koeiendarm aan banden leggen.  De EU wil deze snaren verbieden uit vrees voor de gekke koeienziekte…

Om de juiste muziekklank van de jaren 1650 – 1750 te kunnen weergeven spelen de violisten en cellisten op oude instrumenten met dierlijke snaren.  Nu dreigt deze eeuwenoude techniek van instrumentenbouw verboden te worden wegens de strikte controle op het gebruik van grondstoffen afkomstig van koeien. 

Verontwaardigde muziekliefhebbende actievoerders zeggen dat men wel verschillende meter snaar afkomstig van een ziek dier zou moeten opeten eer er een gevaar op besmetting met Creutzfeldt-Jakob of de gekke koeienziekte kan bestaan.  

Snarenfabrikant Bow Brand uit King’s Lynn, Norfolk gaf uitleg: “De darm wordt bewerkt, gebleekt en gelakt tot snaren, zonder enig gevaar voor de mens.”  Bovendien: “Waarom zou iemand een snaar willen opeten?”

Violiste Viktoria Mullova, die zich de trotse eigenares van een Guadagnini viool uit 1750 mag noemen, meende dat het verbod op zulke snaren hetzelfde betekent als wanneer een popzanger geen microfoon mag gebruiken.  Een mogelijk slachtoffer van de EU-regelneverij is het EU Barok Orkest.  De musici vrezen voor het voortbestaan van hun orkest als de darmsnaar verboden wordt.  Ze is essentieel voor de uitvoering van hun muziek.  

De productie van darmsnaren werd een tiental jaar geleden onder strikte controle geplaatst.  Sommige fabrikanten kregen vrijstelling, maar in 2009 werden de reglementen strenger.  Een toonaangevende Italiaanse producent, Aquila Corde, kreeg geen verlenging van zijn vrijstelling. 

De vraag is of we niet meer schrik moeten hebben van de gekke EU-ziekte.  

Floriaan Terbeke

Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlandse Zaken VS waarschuwt burgers voor Brusselse stations

 

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt toeristen die door onze hoofdstad reizen extra alert te zijn. 'In de Brusselse trein- en metrostations is het oppassen voor sluwe dieven die met je portefeuille en je handtas aan de haal gaan.'

Het is best opvallend dat de Brusselse treinstations in de wekelijkse rubriek 'waarschuwingen' belanden van het US State Department, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Op welke informatie de Amerikanen zich baseren is onduidelijk, maar het ministerie besteedt alvast heel bewust aandacht aan 'het groeiende onveiligheidsgevoel' in de drie grote Brusselse treinstations (Noord, Centraal en Zuid). Toeristen wordt aangeraden serieus uit hun doppen te kijken wanneer ze door onze hoofdstad trekken. 'Zeker in het Noord-, Centraal- als Zuidstation is het stelen van portefeuilles, handtassen en het ontvreemden van lichte bagage en laptops gemeengoed. Extra waakzaamheid is nodig in het Zuidstation omdat daar de Eurostar-treinen naar Londen vertrekken. Dieven springen vaak mee op de trein, stelen de bagage in de opslagplaatsen en maken zich dan vlug uit de voeten', klinkt het.

'Ook metro gevaarlijk'

In de Warning of the Week worden verschillende manieren van diefstal aangehaald: klassieke trucs als het vragen naar een reisroute terwijl iemand anders de bagage steelt. Of het geduldig wachten tot reizigers hun koffers neerzetten en even niet goed opletten. 'We moeten ook waarschuwen voor jonge dieven die in groep 's nachts toeslaan. Niet alleen in treinstations. Evengoed in de Brusselse metrostations, bijvoorbeeld Schuman, gaan dieven specifiek op jacht naar mobiele telefoons of mp3-spelers.'

Beschikbare cijfers over het aantal opgestelde processen-verbaal de laatste jaren in Brusselse metrostations lijken haaks te staan op de waarschuwing van het Amerikaanse ministerie. Werden er in 2009 in het Brusselse metrostation Zuid door de politie nog 274 pv's opgesteld, daalde dat cijfer een jaar later tot 205. Het metrostation Zuid spant wel veruit de kroon, gevolgd door metrostations Rogier (181 pv's in 2010) en De Brouckère (148). Uiteraard zijn die cijfers maar een deel van het totale aantal reële diefstallen en criminele feiten in de Brusselse metro.

Blijvend aandachtspunt maar alles went

Zowel bij de federale politie als bij de NMBS reageert men verbaasd op het Amerikaanse advies tot extra waakzaamheid. 'Het veiligheidsgevoel in de Brusselse (metro)stations opdrijven moet een blijvend aandachtspunt zijn. We moeten alles in het werk stellen om de criminaliteitscijfers te doen dalen', klinkt het bij de federale politie. Volgens Leen Uyterhoeven van de NMBS-holding blijkt uit hun bevindingen alvast niet dat treinreizigers zich de laatste jaren onveiliger voelen. 'Integendeel. Maar uiteraard moeten we de problemen in de stations niet minimaliseren. Het zijn nu eenmaal plaatsen waar dagelijks duizenden mensen samenkomen, vaak in een onvertrouwde omgeving. En treinstations zijn typische locaties waar regelmatig mensen met slechte bedoelingen opduiken. Om de problematiek aan te pakken is het veiligheidspersoneel de afgelopen tien jaar verdubbeld en werden camera's geïnstalleerd. Maar er is zeker nog veel werk.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G563IS7QK


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 doden in Thailand : dank u allah

 

In de drie zuidelijkste provincies van Thailand - Songkla, Yala en Narathiwat- woont een islamitische meerderheid.

Moslim-terreurgroepen plegen regelmatig aanslagen waarbij totnogtoe bijna 5000 mensen omkwamen. De bomaanslagen, schietpartijen en messteken zijn vooral gericht op boeddhisten, monniken, ongelovigen, onderwijzers, ambtenaren, militairen, politieagenten en niet-separatistische moslims die banden hebben met de overheid. 

Islamitische en boeddhistische kinderen gaan naar scholen die tot forten zijn omgebouwd. Militanten zien scholen als doelwit omdat die volgens hen een gevaar zijn voor hun zaak: een islamitische staat en aansluiting bij Maleisië. Volgens een schoolhoofd, dat bezocht werd door een journalist van de Global Post, heeft 30 % van de leraren een pistool bij zich wanneer ze voor de klas staan. 

Afgelopen week vond een nieuwe aanslag plaats tegen drie boeddhistische monniken met een bom die was verborgen in een plantenbak op het troittoir. Er vielen negen gewonden.

Met de godsdienst van de vrede, nooit problemen.

bron : Nieuw Religieus Peil


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek-correcte opsporingsberichten

 

In Schlüchtern, Hessen, wordt geen moeite gespaard om een boef, die een juwelier overvallen had, op te sporen. 

Zelfs met een foto in krant ;  een foto afkomstig van de bewakingscamera én een persoonsbeschijving: “De dief zou tussen de 14 en 16 jaar zijn, klein van gestalte: ca. 1.60 m.  Het zou kunnen om een Duitser gaan, met een lichte huid (hellhäutig)  en donkere haren.  Tijdens de feiten droeg hij een vest met kap, een donkere werkbroek, zwarte basketters en een zwart-wit halsdoek, die hij tot over zijn neus getrokken had.”

Op deze manier moet blijkbaar de mogelijk opkomende verdenking van een culturele verrijking in de kiem gesmoord wordt.  Een verdenking die door de gepubliceerde foto (duidelijke gezichtstrekken, lichaamshouding) eerder versterkt wordt.  Vooral dan omdat in het opsporingsbericht van de vorige dag sprake was van een “Palestijnenhalsdoek”  (gemelijk bekend als Arafatvaatdoek).

De vraag is of de maatschappij gediend is met een politiek-correct versluieringsvoorlichting.  Binnenkort opsporingsberichten met “mogelijk blanke Duitsers” in boerka?

Floriaan Terbeke

Bron: Fuldaer Zeitung


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa verwent vredelievende Palestijnen

 

 

Bij de begrotingsbehandeling voor 2012 in het Europees Parlement is besloten om de jaarlijkse subsidie voor de Palestijnse gebieden met 100 miljoen euro te verhogen naar 600 miljoen euro. 

De Europese Unie is de grootste donor van de Palestijnse gebieden om toekomstige staatsinstanties te ontwikkelen.

Bent u ook zo blij met deze besliussing van de Europese Onbenullen ?

Ray


28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse filmregisseur Kenn Russell heengegaan op 84-jarige leeftijd

 

De Britse filmregisseur Ken Russell is vannacht op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis overleden. Dat heeft zijn zoon bekendgemaakt. Zijn bekendste films zijn Women in Love (1969), The Devils (1971) en Tommy, de rockopera van de popgroep The Who (1975).

Russell maakte in 1969 naam met de film Women in Love, naar de roman van D.H. Lawrence, waarvoor hij een Oscar kreeg. De naakte worstelscène in de film lokte controverse en protest uit.

In zijn films waren geregeld seksscènes te zien en ook de kerk en het geloof waren vaak terugkerende onderwerpen. Dat leverde hem de kritiek op dat hij geobsedeerd was door seksualiteit en de kerk.

Controversieel
The Devils (1971), waarin een oversekste priester de hoofdrol speelt en waarin seksualiteit tussen nonnen voorkwam, werd als zeer aanstootgevendbeschouwd. Zelfs zo erg dat de Amerikaanse filmmaatschappij Warner Brothers de ongecensureerde versie van de film niet wil vrijgeven tot op heden.

Zijn grootste succes was de verfilming van rockopera Tommy van The Who (1975), met onder anderen Elton John, Tina Turner, Eric Clapton en Jack Nicholson. De film stond 14 weken bovenaan in de ranglijst van de best bezochte films en trok ruim een jaar lang volle zalen. Tommy is inmiddels een klassieker.

Opera en klassieke muziek

Ken Russell was gefascineerd door de emotionele kracht van opera en klassieke muziek, die hij vaak op een bevreemdende, zeer persoonlijke manier in beeld bracht. Het leven van Tsjaikovski balde hij samen in 1970 in de beklijvende The music Lovers, gevolgd in 1974 door Mahler en in 1975 door Lisztomania. Ook aan de inmiddels tot culfilm verheven productie Aria werkte hij mee met één onderdeel, "Turandot" van Puccini.

Paria
In 1980 waagde Russell zich aan een science fiction-film, Altered States. De filmmuziek, geschreven door John Corigliano, werd genomineerd voor een Oscar. De film droeg eraan bij dat filmrecensenten, die Russell voorheen hadden gemeden vanwege de expliciete seksscènes, hem nu ook serieus namen.

Helaas droeg zijn gedrag op de filmset niet bij aan zijn succes. Hij maakte vaak ruzie en rond 1985 was het voor hem vrijwel onmogelijk geworden om nog in Hollywood te kunnen werken. Russell keerde terug naar Europa en legde zich een jaar lang toe op het regisseren van opera's. Vanaf 1986 verschenen er weer films van zijn hand, onder meer The Lair of the White Worm (1988) met Hugh Grant en The Rainbow (1989), opnieuw een verfilming van een roman van D.H. Lawrence.

Big Brother
In 1991 veroorzaakt hij weer een schandaal met de film Whore. De film werd goedgekeurd voor een publiek vanaf 17 jaar. Russell vond dat onzin, want Pretty Woman, een film die ook over een prostituee ging, werd wel voor alle leeftijden goedgekeurd. Ook weigerden enkele bioscopen de filmposter op te hangen, vanwege de naam van de film. Daarom werd de film onder de naam If You Can't Say It, Just See It.

Sinds 2004 doceerde Russell op de Universiteit van Wales en in 2007 ook op de Universiteit van Southampton. Daarnaast schreef hij boeken over filmmaken en een autobiografie. Ook publiceerde hij boeken over het seksleven van componisten als Beethoven, Brahms en Elgar.

In 2007 deed hij mee aan het realityprogramma Celebrity Big Brother. Na een week verliet hij vrijwillig het huis na een ruzie met de winnares uit 2002  Jane Goody.

Het minste wat je kan zeggen van Ken Russell, is dat hij een man was die de fouten van zijn kwaliteiten niet verstopt hield. Hij was buitengewoon intelligent, zeer  oorspronkelijk en zijn ganse leven dreef op grote emoties die hem vaak parten speelden.  Als film- en muziektheater regisseur hield hij zich ver van de conventionele regels. Dit werd niet door iedereen in dank afgenomen, maar zijn oiginele kijk en aanpak hebben verschillende meesterwerken opgeleverd.

Hieronder het Ken Russell fragment uit de film  Aria.

Savat

Bron : NOS en eigen berichtgeving

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans onthult een aantal leuke feiten over de N-VA gulheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Weggeplukt bij de webstek van Gerolf Annemans :

Doordat ik wat kort aan het woord kwam in het ATV-debat, kon ik volgende zaken niet kwijt die ik anders er wel zou hebben doorgedraaid :

- Minister in de Vlaamse regering Bourgeois (N-VA) subsidieerde in 2010 organisaties die zich met migratie en migranten bezighouden in totaal voor de toch fenomenale som van 37.664.562 euro.

- De Vlaamse coalitiepartners schaften vorige week bij decreet de vrije schoolkeuze af en legden die aan banden  ten voordele van "nieuwkomers".

- Minister in de Vlaamse regering Bourgeois (N-VA) hevelde twee weken geleden in alle stilte een tot nu toe ongekend bedrag over naar de moslimwereld door de erkenning van 7 nieuwe moskeeën, een verhoging met 35%.

- Het Antwerps OCMW (SP.a, Open VLD, CD&V en N-VA) keert 70,7% van de steun uit aan steuntrekkers die ofwel geregulariseerd ofwel vluchteling ofwel gezinsherenigd zijn.

Allemaal zaken waar de Antwerpenaar en ook alle Vlamingen best even aan denken, als Bart De Wever binnen enkele weken weer eens gaat komen zeggen hoe anders hij het allemaal gaat doen na de volgende verkiezingen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedaank voor oe patience

 

 

Zondagnamiddag, met een vertraging van bijna 20 twintig minuten betrad Elio di Rupo en zijn zes paladijnen de vergaderzaal in het Parlement voor een aangekondigde persconferentie over het geslaagde begrotingsakkoord.  De klikkende fotografen, de broodschrijvers en de kijkerds en luisteraars werden ingelicht over het akkoord dat beklonken werd.

De bedoeling was vooral om de boze Europese bazen en de financiële markten mild te stemmen. De sjacheraars hadden eindelijk door dat ze met hun Russische roulette de toekomst van de actieve bevolking op het spel zetten.

De Zuiderse slag

Geen woord verontschuldiging echter over het late verschijnen. Daar was geen tekst over voorbereid, dus daar wordt over gezwegen.  We zullen er moeten aan wennen : vaarwel aan de etiquette, in het land B heerst van nu af aan officieel de Zuiderse slag. Het dolce far niente wordt het uithangbord boven de Wetstraat 16, nooit op tijd, veel bla-bla, de Franse taal wordt plechtig ingehaald als bestuurstaal en de Vlamingen zullen geregeerd worden met Nederlandse ondertitels.

De 0000-journalist probeerde zich de nieuwe losse Latijnse stijl direct eigen te maken met het voor de hand liggende grapje, dat we al 530 dagen wachten en dat enkele minuten meer er niet toe doen. Bij de RTBF, die zijn pappenheimers kent, zat een ganse ploeg in de studio klaar om het hiaat op te vangen met geklets en gewauwel. Ondermeer het Nederlands van Di Rupo werd aangekaart, met het inmiddels gekende excuus van zijn partiële doofheid ingevolge een auto-accident, doofheid die hem belemmert de aartsmoeilijke Germaanse klanken op te vangen en weer te geven. Dit gaan we nog vaak horen.

IJslands met een Mexicaanse tongval

En toen verschenen zij : de glimmende Franstaligen en de 3 Vlaamse Geniale Generatie-voorzitters, die het met zijn allen op een akkoord gegooid hebben. Elio vatte zijn uiteenzetting aan in het Frans. Het moeilijke cijfergedeelte over hoe wij zullen afgezet worden, kwam in een olijke nabootsing van IJslands met een Mexicaanse tongval.

Ik begrijp het allemaal niet goed, want het kwam er eigenlijk op neer, dat niemand zich bedreigd moet voelen. Er wordt gesleuteld aan de werkloosheidsuitkeringen maar zover zijn we nog niet. Idem dito voor het brugpensioen dat in 2016 zal aangepakt worden, als de maandagen blauw zien.

Ze leven toch zo lang, mijnheer

De pensioenleeftijd blijft  principieel op 65 jaar met een loopbaan van 45 jaar. Vanaf 2016 kan je op je 62ste stoppen na 40 jaar loopbaan en dan ontvang je 40/45ste. Wat is hier en nu de directe winst ? Voor de ambtenaren werd enkel medegedeeld dat het regime zal verstrengd worden. Hoe ? Dat sulle oewe sien.  En over het zelfstandigenpensioen werd met geen woord gerept. Geen nieuws, slecht nieuws voor de risiconemers. Die onduidelijkheden zullen vrij vlug de kop opsteken en de coalitie uit mekaarspelen. Niet aan twijfelen. Pardon, n'en doutez pas.

De Reddertjes zijn er zich ook van bewust dat burgers alsmaar langer leven - en dat is natuurlijk een goede zaak - maar tegelijk moeten we ervoor zorgen dat onze sociale zekerheid, die de hele wereld ons benijdt, een toekomst heeft. Bij deze passage knikte Bruno Tobback  instemmend. Je hoorde hem mompelen : "'t is toch waar zeker, verdomme, ze leven veel te lang en dat kost stukken van mensen"

Waar komen die 11,3 miljard nu vandaan ?

Er werd gezocht naar 11,3 miljard.  Daarmede is de begroting 2012 niet in evenwicht, want dan blijft er nog steeds een tekort van 2,8% dat is zowat 9 miljard. In de veronderstelling dat de voorliggende plannen alle gerealiseerd worden en overeenstemmen met de berekeningen, dan zal er volgend jaar alleszins 9 miljard euro moeten geleend worden. Die 9 miljard zal de staatsschuld verder de hoogte  indrijven. Tegen een gemiddelde rente van 5% (laten we optimistisch wezen) kost dit 450 miljoen op jaarbasis.   Daar heeft nog niemand over gepiept. Je kan niet aan alles denken als je 19 uren onwelriekend bij mekaar zit.

De truc met de duif 

De kern van de discussies handelde over besparingen in de uitgaven of verhoging van de inkomsten (belastingen, taksen).  Di Rupo vertelde aan de natie dat de regering 4,7 miljard uit de lopende uitgaven zal schrappen (dat is de 42%). Uit onze zakken worden extra 3,8 miljard geroofd (de 34%). En dan blijft er de geheimzinnige  post van 2,7 miljard diversen over, de 24%. Dat laatste is natuurlijk de truc met de duif : ofwel zijn het besparingen, ofwel zijn het meer taksen. Het kan nauwelijks iets anders' zijn, behalve fantasietjes, gefoefel, Waals gesjoemel en Brusselse pretentie. Die Di Rupo ziet er me echt een charlatan uit.

Er staan ons bijzonder onaantrekkelijke en onzekere tijden te wachten.  Wie zich schaart aan de kant van de opgeluchten, omdat er eindelijk een doorbraak is en een regering zal komen, kiest voor de oppervlakkige en gemakkelijke weg : die van de tijdelijke geruststelling.  De mentaliteit van het zal wel in orde komen.  Ik denk het niet. Dit land is zo ziek en uitgeput, de politici zijn hopeloos en niet opgewassen tegen deze situatie, dat er geen enkele reden tot geruststelling of optimisme is.  En dan kennen we nog niet eens de namen van de personages die minister zullen worden en die we ons vertrouwen moeten schenken. Denk maar Caroline Gennez, die heet loopt naar een toffe ministerportefeuille.

Verder hebben we niet gerept over de zogenaamde staatshervorming die over de ganse lijn een overwinning betekent voor de Franstaligen. Niet alleen gaan zij er financieel op vooruit, zij dringen verder door in Vlaams Brabant, de faciliteiten worden bestendigd en volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben we geen 3 koekoekburgemeesters maar zeker 6. Terwijl de rechten van de Vlaamse Brusselaars van tafel geveegd worden. En de lepe Franstaligen met hun nieuwe aanvalswapen, de Metropolitane Gemeenschap, komen aanbonken tegen de poorten van Mechelen en Leuven.

Oe bent allemoal bedaank voor uw patience

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre van Rossem over het parlement (heruitzending)

 

Het is stil rond Van Rossem.  Zonder hoog op te lopen met deze beroepscontestant, zouden we graag zijn mening horen over wat zich vandaag afspeelt in de twee werelden die hij bij uitstek kent : de financiële en de politieke. We hebben nood aan mensen die met kennis van zaken en zonder er doekjes om te winden, durven ingaan tegen het gestroomlijnde denken en het paniekerige handelen.

(dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 28 november 2011

Reactie op het schrijven van Mireille : Hij doet zijn best

Beste Mireille,

Na een lekker namiddagje uit zaten wij op de bus te keuvelen. Tot de busbestuurder de radio aanzette en we Di Rupo in zijn verhakkeld Nederlands bezig hoorden. Eerst was er gelach en ironie te horen op zijn aankondiging. Tot iemand de opmerking maakte dat hij toch zijn best deed om Nederlands te spreken. Mijn reactiedat hij enkel zijn beste Nederlands (?) boven haalde als hij alles kon af lezen van een op voorhand geschreven nota werd prompt beantwoord met een " ja, maar hij doet dan toch de moeite ". En ze gaven hem alle krediet om verder te gaan met zijn onding voor de Vlamingen.

Mireille, jij bent niet één van  hen, maar zo reageert spijtig genoeg het merendeel van de goedzakkige Vlamingen. 

Eddy Elyn

*****

Mensen zijn soms echt helden
 
Betreffende uw bericht over een vliegtuig met defect landingsgestel dat toch veilig kon landen dankzij de tussenkomst van een held met een pick up truck: het betreft hier blijkbaar een publiciteitsfimpje van Nissan.
Zie :

http://community.discovery.com/eve/forums/a/tpc/f/5261919888/m/70519264901
 
Roger K.

*****

Frustratie

De frustratie onder alle lagen van de bevolking met betrekking tot de massale invoer van agressieve cultuurvreemde bevolkingsgroepen, heeft tot gevolg dat meer krachttermen worden gebruikt, niet alleen bij de burger maar ook door academici, en indien zij geen beperkingen van hun broodheren zouden opgelegd krijgen, de meeste journalisten. Zij moeten de vinger in de open wonde leggen, en aan hier geïmmigreerde groepen duidelijk maken dat de grens van tolerantie bereikt is Een vreedzame samenleving die wil blijven bestaan en die vreedzaam wil blijven, zal wegen moeten vinden om zichzelf met niet-vreedzame middelen te verdedigen tegen mensen die niet vreedzaam zijn. Een gedachtepolitie belet dat spanningen op vreedzame en natuurlijke wijze zich kanaliseren. http://ejbron.wordpress.com/2011/11/25/stuttgart-14-jarige-bosnier-slaat-78-jarige-het-ziekenhuis-in/#more-11432

In alle vrijheid je gedachten kenbaar maken, gebaseerd op de dagelijkse realiteit en door opzoekingen in allerhande media die je gedachten staven, lijkt een hachelijke onderneming te worden. Niet alleen komen verwijten door minder geïnformeerde mensen maar ook bedreigingen nemen toe, argumenteren is er niet meer bij. Zelfs verbaal kunnen wij niet goed met geweld omgaan, dus ga maar na hoe we zullen reageren als er bloed vloeit, en het ernst wordt doordat de opgehoopte spanningen zich ontladen.

Eens de door de staat georganiseerde “sociale” contacten achter de rug, lopen de culturen elkaar wantrouwend voorbij. Wat er nu in onze samenleving gebeurt, het realiteitsdenken, is niet te voorkomen en niet meer te stoppen. Hoe harder de politiek dit wil tegenhouden, hoe harder de bevolking terugpakt.En zeggen dat ze na vijfhonderd en zoveel dagen nog moeten beginnen aan de bespreking van het immigratie vraagstuk. Ondertussen wel oppositieleden trachten voor de rechter te slepen. Doet mij denken aan tijden dat andersdenkenden nog rücksichtslos konden worden abgeknallt.

Stradi

*****

FDW vs. JDW

Youssef van het spionnencentrum overweegt een klacht neer te leggen tegen FDW van het VB omdat die van de naam ROMA een gevat en grappig letterwoord heeft gemaakt.

Dat zou Youssef Poco niet moeten proberen in het Verenigd Koninkrijk omdat daar een MP (Member of Parliament) NOOIT kan vervolgd worden voor dingen die hij zegt in de Moeder aller Parlementen. Dat noemt men aldaar vrijheid van meningsuiting, een begrip dat in "ons" onland door de fout van o.a. Rooie Youssef reeds lang ter ziele is gegaan.

Nog dit: deze morgen was er een prachtig concert op ARTE (de uitvoering van het eerste pianoconcerto van Beethoven door Buchbinder en de Wiener Philharmoniker). Zat er nu daar toch op de eerste rij een man die veelvuldig in beeld kwam en die als twee druppels water leek op "onze" nationale Youssef. Genoeg dus om mijn plezier grondig te bederven. 

Regus Patoff


*****

Di Rupo in het Nederlands

Na het aanhoren van de persconferentie van Di Rupo in een schabouwlijk Nederlands zal ik mij verplicht zien een taalbad(Di Rupo-Nederlands) te ondergaan daar ik geen woord heb begrepen van dat gewouwel.

Zijn nederlandse tekst werd gewoon afgelezen zonder zelf er maar één jota van te begrijpen gezien de foutieve klemtonen,die er meer uitgeblaft dan afgelezen werden, een geoefende papegaai kan beter. Deze toekomstige premier(?) toont bij deze nogmaals zijn minachting voor het Vlaamse volk en zijn taal.

Hierbij mijn grote verontwaardiging van een Vlaming die de taal van Molière perfect beheerst.

Mireille D.

*****

De economische crisis voor dummies, uitgelegd via het verhaal van Frieda de cafébazin

Frieda is cafébazin en ze beseft dat haar café leegloopt omdat al haar klanten één na één werkloos worden. Om het tij te keren, bedenkt ze een marketingplan: alle klanten kunnen in haar café komen drinken en op een later tijdstip betalen. Frieda houdt goed bij wie wat nog moet betalen (en geeft dus m.a.w. aan elke klant een lening). Het hele dorp krijgt weet van Frieda's "nu drinken, later betalen"-marketingstrategie en haar café krijgt meer en meer klanten. Al snel is Frieda's café het best draaiende van het hele dorp.   Door haar klanten allemaal uitstel van betaling te geven, ondervindt Frieda helemaal geen weerstand wanneer ze stelselmatig de drankprijzen opslaat. Gevolg: op papier nemen Frieda's inkomsten steeds grotere proporties aan.   Een lokale en dynamische bankdirecteur beschouwt de schulden die de cafégangers bij Frieda hebben als waardevolle toekomstige activa en verhoogt het bedrag dat Frieda zelf mag lenen. Hij vindt dat een terechte beslissing van zichzelf, aangezien hij de schulden van de werkloze klanten van Frieda als onderpand heeft.   Op het hoofdkantoor van de bank streven ze naar winstmaximalisatie en besluiten ze om Frieda's schulden om te zetten in "drankobligaties". Deze drankobligaties worden vervolgens allemaal gebundeld en op de internationale obligatiemarkten verhandeld.   Naïeve investeerders snappen niet echt dat deze drankobligaties (die aan hen verkocht worden als "AA Gewaarborgde Obligaties") eigenlijk schulden zijn van werkloze cafégangers en de AA Gewaarborgde Obligaties worden vlot verhandeld. Het gaat zelfs zó goed, dat deze drankobligaties de bestverkochte worden op de obligatiemarkt en de prijzen swingen dan ook de pan uit!   Hoewel de prijzen van de drankobligaties nog steeds enorm aan het stijgen zijn, besluit Frieda's lokale bankdirecteur op een zekere dag dat de tijd voor Frieda gekomen is om haar schulden terug te betalen. Hij belt naar Frieda en zij brengt op haar beurt haar klanten op de hoogte. Uiteraard kunnen zij als werklozen hun drankschulden niet terugbetalen, waardoor Frieda zelf haar eigen lening niet kan terugbetalen, het café failliet gaat en Frieda haar 10 serveersters moet ontslaan.   In een mum van tijd kelderen de prijzen van de drankobligaties met 90%, waardoor de liquiditeit van de bank compleet in elkaar stort en de bank geen nieuwe leningen meer kan toestaan aan haar cliënten. Daardoor valt de economische activiteit in het dorp compleet stil. Frieda's drankleveranciers hadden Frieda talloze keren uitstel van betaling gegeven en hadden daarnaast het geld van hun bedrijfspensioenfonds geïnvesteerd in drankobligaties.    Het gevolg van de gebeurtenissen is dat Frieda's schuld niet meer afbetaald wordt en dat ze die schuld dus moeten afschrijven. Bovendien is het geld uit hun pensioenfonds plots met 90% gedaald, aangezien de drankobligaties gecrasht zijn. Gevolg: de wijn- en frisdrankleverancier gaan ook failliet en de bierhandelaar wordt overgenomen door een Franse concurrent (die vervolgens onmiddellijk de lokale fabriek sluit, 150 werknemers ontslaat en alles wat waardevol is naar Frankrijk draineert).   MAAR: gelukkig is daar de overheid! Zij graait met veel plezier in haar diepe zakken en redt de bank, de beurshuizen en hun respectievelijke topmanagers dankzij een infusie van honderden miljoenen euro's, zonder dat daar ook maar enige voorwaarde aan gekoppeld wordt. Het geld van deze reddingsoperatie wordt betaald met nieuwe belastingen voor de werkenden, de zelfstandigen en de niet-drinkers die nooit een voet in Frieda's café hebben gezet...   Snap je de economische crisis nu een beetje? ;-) 

Willy D.

*****

Het beste bewijs

dat alle Vlaamstalige kranten ( dat betekent geenszins, dat ze Vlaams gezind zijn) enkel nog gekleurde reclamebladen zijn, is het feit dat er nu geen dag voorbijgaat of Romeo en Julia worden erin opgevoerd.

Voorgesteld wordt dat zij  in feite het slachtoffer geworden zijn van de intens slechte Filip Dewinter. Hun eigen fouten worden  zorgvuldig verzwegen : als men durfde zou men ook nog de medische toestand toeschrijven aan Filip.

De dag dat ik nog één cent geef aan een gazet vol verdraaide waarheden en leugens, zal niet meer voor dit leven zijn. Al gaat de leugen nog zo snel de waarheid,achterhaalt ze wel en ik hoop in dat geval, dat de boemerang in Franks smoel vliegt.

Mvg Sophie DW


*****

Na regen komt zonneschijn!

Als morgenvroeg de Vlamingen bekomen zijn van de ontgoocheling hun in de nek geschoven door de linkse bende op B grondgebied denk ik dat er papier te kort zal zijn om de reacties te noteren maar geen nood, zijn ze niet in het denkpatroon van de linkse bende dan worden ze gewoonweg niet gepubliceerd.

Één zaak staat nu reeds vast, het zullen de Vlamingen zijn die de rekeningen mogen gaan betalen want de franskiljons liggend in Wallonia en Brusselallahbath incl. de massa vreemdelingen mogen niet armer worden, dat Vlaanderen de totale vernieling in gereden wordt deert ze geen bal. Als in de loop van de week één Vlaming deze misdaad goedkeurt in het waardeloze parlement dan keurt hij/zij idem dito het einde van zijn/haar politieke loopbaan goed, voor ons niet gelaten want we walgen toch al enorm van die bende huichelaars van cd&v, vld, spa en groen, hoe sneller we ze kunnen dumpen hoe beter voor Vlaanderen.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : het akkoord van de famillie Flodder.

 

 
Wie het gesprek tussen Linda de Pin en het Orakel van Brakel, Herman Decroo in Villa Politica van donderdag j.l. volgde, kon meer dan vermoeden dat vader De Croo WIST, dat er in het week-end een akkoord zou gesloten worden.

Dat de plotselinge landing de voorbode van een even plotselinge crash zal worden, kan nu reeds met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bevestigd worden. Het spel van het duo Albert & Elio was sluw en leep, maar o zo doorzichtig voor wie zijn ogen en oren goed gebruikte. Over de "reusachtige na-oorlogse" operatie om land en volk te redden, waar men het in sommige kringen over heeft,  kunnen we kort en krachtig zijn : NUTS ! 

De Vlaming zal het gelag betalen en de Waal moet zijn hangmat nog niet naar de "kringloop" winkel brengen wegens overbodig. Dat de excellenties er toch niet helemaal gerust in zijn, mag blijken uit hun verklaringen dat niettegenstaande het akkoord, de financiêle markten ons nog verder met argusogen zullen volgen en de rente niet direkt KAN dalen ... integendeel. Dat Elio himself van plan is om met Europa te gaan praten i.v.m. een mogelijke boete zegt meer dan genoeg.

Ook het feit dat de jonge Vlaamse veulens die mee het reusachtige akkoord in mekaar knutselden, bedanken voor een ministerjob laat vermoeden dat ze beducht zijn hun gat te verbranden en hun carriére om zeep te helpen.

De nog af te sluiten akkoorden i.v.m. justitie en migratie zullen een formaliteit zijn.  We kijken reeds uit naar de geboorteverklaring en eerste kreetjes van de boreling. Ik denk dat een voorraad extra pampers geen overbodige luxe zal zijn voor de trotse vader(s) en hun aanhangers wanneer de oppositie haar gedacht over het nieuwe leven gaat zeggen. Er zal ex tra veel pamper nodig zijn ... mij gedacht!

mvg - Senior 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontevreden EU-ambtenaren eisen méér

  

Dit is een van de moeilijkse periodes die het EU-gedrocht momenteel doormaakt. Op zich kan het ons niet deren, ware het niet dat ook de 500 miljoen Europeanen die al dan niet tegen hun zin, opgenomen zijn in deze gigantische administratieve en ondemocratische constructie, het eerste slachtoffer zijn van het groteske Europese beleid. Vorige week rees de Italiaanse langetermijnrente tot 7,8%, een onwaarschijnlijk getal.

De Hongaarse en Portugese schulddocumenten hebben nu de status van rommelpapieren gekregen. Een aantal Italiaanse banken werden naar beneden toe gewaardeerd. In het land B wordt maandagochtend 28 novembe met kloppend hart gewacht op de opening van de beurzen en de uitslag van een veiling in hernieuwbare obligaties.

Al deze calamiteiten verhinderen de arrogante en overbetaalde EU-ambtenaren niet om luid te protesteren tegen hun loon- en werkvoorwaarden. De burgers sidderen van angst over wat hen boven het hoofd hangt, het zootje hovelingen van creaturen zoals Barroso en Van Rompuy willen méér. Als uiting van een zieke mentaliteit, kan dit tellen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Elio Di Ruppet show in aantocht

 

Mensen, dat wordt lachen gieren en brullen, mocht Elio een regering op poten krijgen.

Ons wacht een kerstboodschap in het superieure Frans van een superieur écht ras,  grof overschilderd met Nederlands voor die boerkens van Vlamingen.  Je kan dan even goed voor je TV gaan zitten, onderuit gezakt met je benen wijd open om naar keuze met uw kerstballen te laten rammelen of er een stamp tegen te krijgen van tricolore clownschoenen.

Indien de 'snelheid' van spreken van Elio zou toegepast worden op een GPS systeem zou je telkens je afrit missen, of twee, of drie. Ho! ho! wacht even... misschien hebben de verkozenen van de N-VA zo een toestel ? 'Afrit Vlaanderen,  uitrit crisis', dedju compleet gemist, de PS zit al tot in Oostende. 

Met dank voor dit alles aan de lege hoofden die zelfs te dom zijn om een proteststem uit te brengen en daardoor anderen mee in de miserie sleuren. En vooral met dank aan het kiezersmisbruik en de grootspraak van de N-VA die dachten dat België wel zou verdampen, maar die door hun gebrek aan hersenen en lef miljarden aan transferten hebben laten betonneren.

Naast Di Rupo ziet Bart De Wever er graatmager uit. Fret wa minder en denk wa mier na, joeng. 

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een vrachtwagenchauffeur die langer dan 4u30 achter het stuur zit in dit apenland, krijgt een zware boete omdat hij te moe zou zijn om normaal te reageren. Welke onzin hebben die beroepspolitiekers op   papier gezet hebben tijdens een marathonvergadering van 19 uren ?

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!