Angeltjes
06-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij stellen u voor : Karim Bachar de eerste moslimschepen in de stad van allah

 

Mag ik u voorstellen : de eerste moslimschepen in de stad van allah, Karim Bachar. Patrick Janssens palmt niet alleen de Tjeven in (Whisky van Peel en Het Sprekend Kostuum Heylen) maar neemt ook de moslimbroeders op sleeptouw. Er zijn verder nog protestanten, Indische Jainisten, volgelingen van het Vliegend Spaghettimonster, Transcendente Blowers, Geslepen Vrienden van de Pedofilie en Hete Hangijzers die de Zon aanbidden. En de burgers van 't stad kijken er naar, zwijgen en betalen

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stadspartij of de Carrièrepartij ?

 

Ministerin Monica de Coninck, wie had dat nog durven denken ?  Zeker omdat ze haar dubbelmandaat in de federale kamer had opgezegd en alleen nog functioneerde als schepen voor sociale zaken en voorzitster van het Antwerpse OCMW.

Nu deze van oorsprong West-Vlaamse politica (1956 Oostende)  de stad van allah opgeeft om de taken van Joëlle Milquet in het federale departement van Werk over te nemen, zal zij enkel van op afstand de perikelen van de fusie tussen haar sp-a en de katholieke CD&V meemaken. Tenzij het federale avontuur vlugger dan voorzien afloopt.

Er heerst paniek op het Schoon Verdiep in het stadhuis.  Van 1933 af wordt Antwerpen geleid door socialistische burgemeesters (met een korte onderbreking door de katholiek  Leo Delwaide en de Vlaams-nationalist Jan Timmermans tijdens de Tweede Wereldoorlog).  Tot in 1992 waren er ononderbroken coalities van socialisten met katholieken. Het was Bob Cools die zijn nipte meerderheid in dat jaar verloor door de overstap van Staf Neel naar het Vlaams Blok. De kleine toenmalige VU-fractie takelde Cools door zijn ambtsperiode.

Van toen af moesten alle partijen mee in de meerderheid om het oprukkende Vlaams Blok/Belang de toegang tot het bestuur te verhinderen. Zijn we democraten, of zijn we het niet ?

De Vlaams-nationale tsunami is van richting veranderd en nu wordt vooral Bart de Wever en zijn N-VA als een dreiging ervaren, wat niet wil zeggen dat de rol van Filip Dewinter en zijn Vlaams Belang uitgespeeld is in de stad van allah. Zo lang de invasie  van vreemdelingen niet gestopt wordt en de multicriminele gevolgen de onveiligheid doen toenemen, blijft voor velen Vlaams Belang op stedelijk niveau de enige logische toevlucht.

De vraag of Janssens nu écht socialist is of niet, doet er niet langer toe : de man is opportunist, carrièresocialist en vooral een fervent aanhanger van zichzelf.  Als de N-VA in Vlaanderen, volgens diverse peilingen, tussen de 35 en 40% van het electoraat weet te bekoren, zal dat in Antwerpen, de bakermat van De Wever, beslist vele procenten hoger liggen. Wellicht bestaan er peilingen verricht in opdracht van partijen, die geheim gehouden worden. Hoe dan ook, Janssens heeft bij zijn coalitiepartner, de trouwe CD&V, die in de stad rond de 8 tot 5% van de stemmen scoort, een bondgenoot gevonden om samen weerstand te bieden tegen de Vlaams-nationale reuzengolf die op weg is om het stadhuis te overspoelen.

De twee CD&V-schepenen, Marc van Peel (Haven) en Philippe Heylen (cultuur) hebben hun lot in handen gelegd van Patrick Janssens. Als CD&V alleen opkomt, wordt 1 of zelfs geen zetel behaald. De twee carrière-katholieken hebben niets te verliezen bij een samengaan met de rode brigades.  In hoever de Antwerpse CD&V-afdeling op de hoogte is/was van deze beslissing, is niet duidelijk. Hebben de twee wanhopige drenkelingen op eigen houtje gehandeld ? Het zou best kunnen, want in eigen partij valt er weinig enthousiasme te noteren voor dit avontuur. Wij vragen ons af waarom ? Bijna 70 jaar zijn de katholieken de slaafse en trouwe volgelingen van de socialisten. Het is nooit anders geweest : in ruil voor schepenmandaten, benoemingen en leuke nevenpostjes hebben de roomsen trouw de rode partijlijn gevolgd en mede uitgevoerd. En dat doen ze nu weer, zij het in een extreme vorm van symbiose. Waar komt dan plots die drang naar zelfstandigheid vandaan, schijnheilige tjeven ?  Zeg het eens aan de brave Angeltjes, kom eens te biechten bij mijnheer Ray.

Wat de liberalen gaan uitsteken is niet duidelijk.  Hun kansen liggen niet veel hoger dan die van de CD&V, na de overloop van Epo van Campenhout naar de N-VA en het opstappen van Annick de Ridder uit de gemeenteraad. Blijft enkel de hardwerkende maar electoraal onaantrekkelijke Bungeneers over (die voor het behoud van zijn mandaat bereid is tot zeer veel), Claude Marinower wiens X-factor dicht bij een Zero-factor ligt en de linksige advocaat Kris Luyckx die de bevolking vooral kent van zijn vluchtige verschijningen op televisie in gezelschap van Marokkaans en ander tuig op het justitiepaleis.  De blauwen houden natuurlijk nog Willem-Frederik Schiltz achter de hand, maar sedert de zoon van Hugo samen in een boomhut woont met Freya Piryns van Groen! kan dat problemen opleveren bij de samenstelling van de gemeenteraad. Het zou misschien een goede zet zijn van Janssens, dat hij blauw en groen ook mee betrekt in zijn Stadspartij.  Wat kan het hem schelen, zoalang hij maar de eerste viool kan spelen.

Dat is zoals de kaarten momenteel geschud zijn in Antwerpen : allen tegen de Vlaams-nationalisten, zij het met nog enige reserves.

Voor Vlaams Belang verandert er volgens Filip Dewinter niets. "Wij gaan met ons eigen project naar de kiezer. Ik besef dat we klappen zullen krijgen, maar ik hoop dat de N-VA ons daarna zal opvissen om voor een echte ommekeer te zorgen."

Niemand weet wat de intenties van Bart de Wever zijn. Tot hiertoe heeft de man nog nooit één hand uitgestoken naar het VB. Zoals hij ook nog nooit zelf verantwoordelijkheid genomen heeft.  Het zou nochtans een pracht van een resultaat zijn voor het ballorige Antwerpen, dat de twee Vlaams-nationale partijen (en laten we de verschillen voor wat ze zijn) na meer dan 70 jaar de machtsgeile socialisten en hun slippendragers, eindelijk het beleid overnemen.  Dit is de weg van de logica en van de democratische verzuchting van velen.

Als de N-VA stijfhoofdig blijft, is er slechts een conclusie : stemmen voor de N-VA is stemmen voor de Stadspartij van Janssens en zijn angsthazen, de Carrèrepartij voor uitgebluste politici.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische wiskunde

 

 

Niet moeilijk dat er beschuldigingen van kiesvervalsingen in Rusland opduiken als zelfs TV-zenders onmogelijke kiesresultaten van in totaal 146.47% uitzenden.  De verkiezingen in Rusland worden begeleid met het vermoeden van manipulaties.  Oordeel zelf: volgens het beeld van Kanaal Rossija-24 heeft de regeringspartij van Poetin 58.99% der stemmen behaald, de zes andere partijen kwamen in totaal op 87.48% = totaal 146.47%. 

Ook voor minstens twee andere kiesdistricten noemde de zender uitslagen van meer dan 100%.  De reden voor deze pijnlijke panne blijft voorlopig onduidelijk.  Zou Muyters toezicht gehouden hebben ? 

Floriaan Terbeke

Bron: www.20min.ch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn ze dan

 

De regering Di Rupo, die in Vlaanderen over geen meerderheid beschikt telt 19 figuren van wie  5 exemplaren  nieuw zijn : Servais Verherstraete, Hendrik Bogaert, Maggie de Block, Monica de Coninck en John Crombez. De 14 anderen zijn oudgedienden, de ratten van het regime.

Monica de Coninck wordt extra-parlementair minister, gezien zij niet in kamer of senaat zetelt. Zij is voorzitster van het Antwerpse OCMW en ze is een grote vriendin van al wie godsdienstig is, we bedoelen de religie van de vrede. In Antwerpen wordt er nu met de ellebogen gewerkt om De Coninck te vervangen. Ook Maggie de Block is een verrassing op asiel en migratie. Wat gaat deze vrouw er van terecht brengen op deze aartsmoeilijke afdeling ?

PS: de grootste partij levert met Elio Di Rupo de premier en heeft daarnaast nog recht op twee ministerportefeuilles en een staatssecretaris. Laurette Onkelinx wordt PS-vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen. Paul Magnette wordt minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwik­kelingssamenwerking, belast met Grote Steden. Philippe Courard wordt staatssecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen en Personen met een handicap, belast met Beroepsrisico's, toegevoegd aan de Minister van Sociale Zaken en Volksge­zondheid.

CD&V: krijgt twee ministers, twee staatssecretarissen en de Senaatsvoorzitter. Steven Vanackere wordt CD&V-vicepremier en minister van Financiën en Duurzame Ontwikkeling, belast met Ambtenarenzaken. Pieter De Crem blijft minister van Landsverdediging. Nieuwkomers bij de Vlaamse christendemocraten zijn Kamerlid Hendrik Bogaert en Kamerfractieleider Servais Verherstraeten. Hun namen doken al eerder op in de lijstjes met "ministeriabelen". Bogaert wordt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten, terwijl Verherstraeten staatssecretaris wordt voor Staatshervorming.

Open Vld: vaardigt twee ministers en een staatssecretaris naar de regering-Di Rupo I af. Vincent Van Quickenborne en Annemie Turtelbaum maakten al deel uit van de vorige regering, maar krijgen een nieuwe portefeuille. Van Quickenborne wordt vicepremier en minister van Pensioenen, terwijl Turtelboom Justitie als bevoegdheid krijgt. Een opgemerkte verschijning in de nieuwe regering is Maggie De Block. Het huidige Kamerlid krijgt de bevoegdheid voor Asiel en Migratie.

Sp.a: krijgt twee ministers en een staatssecretaris. Johan Vande Lanotte wordt sp.a-vicepremier en minister van Economie, Consumenten en Noordzee. Vande Lanotte was in het verleden al vicepremier, tot hij voorzitter van sp.a werd. De Antwerpse OCMW-voorzitster en schepen Monica De Coninck wordt minister van Werk. Vlaams parlementslid John Crombez wordt staatssecretaris voor de Bestrijding van de sociale en de fiscale fraude, toegevoegd aan de Eerste Minister.  

MR: zorgt voor drie ministers, maar geen staatssecretarissen. Charles Michel kon moeilijk om Didier Reynders heen, maar haast elke andere partij aan tafel wilde niet dat Reynders, die er al sinds 1999 zit, nog op Financiën bleef. Reynders wordt MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken. Een andere opvallende ministerpost is die van Begroting, die voortaan wordt bekleed door Olivier Chastel. Chastel was in de vorige regering staatssecretaris voor Europese Zaken, om nadien ook minister van Ontwikkelingssamenwerking te worden. Minister van Middenstand, Zelfstandigen en Landbouw Sabine Laruelle behoudt haar bevoegdheid.

CDH: levert een minister en een staatssecretaris. Joëlle Milquet blijft cdH-vicepremier, maar wordt bevoegd voor Binnenlandse Zaken. Ook haar partijgenoot Melchior Wathelet blijft aan boord als staatssecretaris, maar in de regering-Di Rupo zal hij bevoegd zijn voor Leefmilieu, Energie en Mobiliteit.

Wij hebben met deze belgische ploeg geen enkele affiniteit.  Zeker niet met de Nederlandstaligen, die regeren tegen de meerderheid van de Vlamingen in.  Deze figuren werken mede aan de verdere Vlaamse uitholling én overbodige verrijking van Brussel en de uitverkoop van Vlaams Brabant. 

De namen van deze Judassen nog even op een rijtje, met als eerste twee, het oorlogszuchtige, moorddadige duo :

Steven Vanackere - Pieter de Crem en dan Servais Verherstraete - Hendrik Bogaert - Vincent van Quickenborne - Annemie Turtelbaum - Maggie de Block - Johan Vandela Notte - Monica de Coninck en John Crombez.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de geweldige musical The Sound of Music, het vervolg

 

The Sound of Muslim

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voertaal in een apenkot

 

Het zou maar logisch zijn mocht, eenmaal de regering Di Rupo in gang geschoten (exusez le mot), de Vlaamse oppositie in de praatbarak zich enkel in het Nederlands tot de De Waalse vertegenwordigers zou richten, maar anderzijds de  Vlaamse (woeha!) ondertekenaars van het regeerakkoord ondervragen en toespreken in het Frans, desnoods via tolken. 

De regeringsonderhandelingen zijn immers ook in die sublieme übermenschliche koninklijke elitaire taal gevoerd. Ofwel hebben 'onze' onderhandelaars de zusterpartijen nageaapt en blindelings en in het grof alles ondertekend, ofwel hebben zij alles begrepen en vallen er dus geen lijken uit de kast. "Chère Caroline chérie, pouvez-vous m' expliquer... "

Moet kunnen, het wordt tijd dat diegenen die een onderdanigheidsattest met de PS ondertekenden ook de taal van hun meesters gaan hanteren en in die taal voort moeten in het politieke leven. Om het verschil van de différence duidelijk te maken :

La Voix de son Maître  op de melodie van "Mademoiselle d'Armentière, parlez-vous" 

Allez ! En van a ien, van a twie en van a drei...

 
Belgiek dat is een apekot, parlez-vous
De SP apen doen weeral eens mee, parlez-vous
De grootste aap die zit van voor
En doet de zotste kuren voor
Inke, pinke parlez-vous.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch één goed stukje nieuws

 

 

Geen toffe ministerjob voor Caroline, maar wel een roos van The Bachelor Elio : "Tot nooit meer, Caroline"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesië ontwaakt

 

Verleden week brachten wij u op de hoogte van de bezetting der faculteit Letteren aan de universiteit La Manouba in Tunis door een groep moslimfundamentalisten: de salafisten.  Dit feit zou intussen quasi vergeten kunnen zijn, ware het niet dat dit geweld voor de vrijheidslievende Tunesiërs de spreekwoordelijke druppel werd. 

Als protest tegen de rellen veroorzaakt door deze, als Afghanen verklede radicale moslims, werd er prompt op 1 december een staking georganiseerd door de docenten, universiteitsmedewerkers en vakbondsafgevaardigden aan alle universiteitscampussen in het land.  Volgens docenten en personeel waren een aantal van de onruststokers niet ingeschreven als student, maar wel opgetrommelde ophitsers uit de arbeiderswijken vlakbij de Manouba campus. 

 

Schat, mag ik eens achter het gordijn piepen ?

Hierover ging de revolutie niet”, meenden de studenten.  Het ministerie van onderwijs veroordeelde maandag de actie.  De reglementen van de universiteiten zijn duidelijk: ieder student moet om veiligheidsredenen kunnen geïdentificeerd worden bij het betreden van de campus, wat inhoudt dat een niqab verboden is.  Daar het postrevolutionaire Tunesië geen enkele wijziging aan de wetgeving omtrent het al dan niet toestaan van het dragen van verhullende kleding uitgevaardigd heeft,  past de rector een beslissing uit het jaar 2005 toe, waarbij studenten moeten kunnen geïdentificeerd worden. 

De studenten ergerden zich blauw over het stilzwijgen van de drie partijen die deel uitmaken van de constituante.  Abdennebi Benbeya, lector Engels,  verklaarde dat heel de heisa “belachelijk” is en dat niemand de betogers kent, dat ze gebruik maken van het politieke vacuüm dat er heerst sinds het verdwijnen van het oud regime in januari.  Tunesische salafisten zijn assertiever geworden de laatste maanden: zichtbaar aanwezig in de straten van Tunis en andere grotere steden tekenen zij present met gewelddadige protesten.  In Sousse bestormden een 200-tal islamieten in het begin van de maand november de campus nadat een studente, met een volledige gezichtsbedekking, bij de inschrijving geweigerd werd. In oktober werd een TV-zender aangevallen en in brand gestoken als protest tegen de film Persepolis, waarin Allah werd voorgesteld als een oude man met baard. 

Als er één land is waar de Arabische lente een kans maakt ooit een democratische omwenteling genoemd te worden, dan is het wel Tunesië.  Na een rotlente en –zomer, waarbij slechts de helft van het normaal aantal te verwachten toeristen het aandurfde hun vakantie in Tunesië door te brengen, keerde in de late zomer / begin herfst het vertrouwen terug. Club Med is eerder optimistisch.  Ondanks negatieve cijfers voor een totaal van € 20 miljoen in de eerste zes maanden van het jaar in Marokko, Tunesië en Egypte samen, gelooft deze hotelketen in een goed winterseizoen.  Ook officiële cijfers schijnen dit te bevestigen, voor Tunesië alvast. 

Volgens het ministerie van toerisme kon Tunesië in september 2011 méér toeristen begroeten dan in september 2010.  De hotels waren in september en oktober quasi volgeboekt door Europese toeristen die de herfst- en Allerheiligenvakantie in de zon wilden doorbrengen.  Nochtans staat Club Med alleen met die positieve mening voor de winter: grote hotelketens hebben er de voorkeur aan gegeven gedurende de wintermaanden te sluiten.  Een voor de hand liggende beslissing als er meer personeelsleden rondlopen dan er bedden bezet zijn. 

Als de situatie in Egypte zich verder bevestigt richting politiek moslimfundamentalisme, als Griekenland verder de stakingstrom slaat, dan heeft Tunesië een gouden kans zich te herstellen als een zonzekere, toeristvriendelijke vakantiebestemming op minder dan drie uurtjes vliegen.   De één zijn dood is de ander zijn brood – op voorwaarde dat het gezond verstand er weerkeert. 

De Tunesische economie heeft het moeilijker.  In april 2011 had het IMF nog met een groei van 1.3% gerekend – nu wordt dit cijfer op een realistische 0 % geschat.  Voor volgend jaar gaan de verwachtingen weer omhoog: 3 tot 3.9%.  Eigenlijk heeft Tunesië – ondanks de revolutiechaos – in het eerste halfjaar nog kunnen profiteren van een toename van de Europese vraag naar textiel en auto- en elektronicaonderdelen.  Deze meevaller werd in de tweede jaarhelft door de crisis in Europa weer teniet gedaan. 

De buitenlandse investeerders gingen meer op de rem staan dan in juni verwacht.  In vergelijking met het vorige jaar werd het investeringsbedrag met 21.6% verminderd.  Ondanks een merkbare verbetering van de situatie komen er nog steeds wilde stakingen en bedrijfsbezettingen voor – vooral dan in de fosfaat-, olie- en gasindustrie.  De rest van de exportindustrie wordt minder door sociale protesten en randverschijnselen beïnvloed.  In vergelijking met dezelfde periode 2010 kon men zelfs een stijging van de export met 18.4% noteren.

De landbouw profiteerde van het goede weder: daar viel een groei van 5% te noteren.  En de toeristische sector lijkt zich sinds augustus-september te herpakken.

De Libische stammenoorlog was ook een streep door de economische rekening:  Libië is een belangrijke handelspartner, investeerder en werkgever voor Tunesië.  Als dit land zich stabiliseert, is er reden voor hoop.  Tunesië heeft tijdens de Libische revolutie ca. 900.000 vluchtelingen onderdak verschaft en rekent erop dat het daarvoor bij de wederopbouw wel een graantje mag meepikken.  Dit zou door de voorlopige Libische bewindvoerders bevestigd zijn.  De Tunesische bedrijven en hun werknemers staan in de startblokken.  Dat belet echter niet dat er tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Tunesisch-Libische grens schoten gelost werden in de richting van een Tunesische grenscontrolepost vanuit Libische auto’s, die illegaal het land wilden binnenkomen.  Ze werden verplicht terug te keren naar hun eigen zandbak.  Aan een andere grenspost kwam het regelrecht tot een Libische aanval, die beantwoord werd vanuit Tunesië nadat een gerucht de ronde deed dat een Tunesisch jongetje omgekomen was bij een aanrijding door één van de twee auto’s, die later in brand gestoken werden. 

Zonder snelle maatregelen om de werkloosheid te verminderen en de regionale verschillen af te zwakken moet men nog steeds met sociale conflicten rekenen, die het omwentelingsproces kunnen afremmen of onmogelijk maken.  In het algemeen zien de economische ontwikkelingskansen voor het land er niet slecht uit.  Zodra de rechtsstaat blijvend hersteld wordt, zal het snel aan aantrekkingskracht winnen en dat is ook dringend nodig met een werkloosheidscijfer van om en nabij de 18%.  De vergelijkingswijze hoge industrialiseringsgraad en de altijd nog gunstige productievoorwaarden zijn zeker doorwegende pluspunten.  Naast de toelevering van auto-onderdelen kan ook de elektronindustrie uitbreiden.  Bovendien zijn er ca.1800 IT- en telecommunicatiebedrijven gevestigd die meer dan 17.500 mensen aan het werk zetten en geeft de dienstverlenende sector in 8 centra ondersteuning aan multinationals.  Vakkrachten zijn er ruimschoots voorhanden.  In het Global Competitive Report staat Tunesië wereldwijd op de 7de plaats met beschikbare ingenieurs.  En ondanks een bevolking van slechts 10.5 miljoen inwoners heeft Tunesië een plaats van betekenis in de gezondheidsmarkt verworven: binnen een periode van 20 jaar steeg het aantal privé klinieken van 21 tot 117.

Volgens berekeningen van het Tunesisch Bureau voor de Statistiek zijn de uitgaven voor de huishoudens in oktober 2011 met 4.5%, in vergelijking met dezelfde maand 2010, gestegen.  Dit betekent 1.1% meer dan in september 2011, de grootste stijging dit jaar.  Verantwoordelijk zijn de gestegen prijzen voor voeding en tabak, voor textiel en onderwijs.

De constituante deed vrijdag een oproep om de wet te eerbiedigen en veroordeelt elk geweld.  Ze bevestigt de vrijheden van het land te respecteren, vooral de vrijheid van meningsuiting en van vreedzame vergadering en - als antwoord op de universiteitsrellen – de integriteit van de onderwijsinstellingen.

We zullen zien, zei de blinde.

Floriaan Terbeke

Bronnen: La Presse.tn; Ansamed, Deutsch-Tun.Gesellschaft


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leburton bis
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In een vergelijkende analyse tussen de regering Di Rupo en de ter ziele gegane regering Leburton uit 1973 haalt oud BRT-journalist Marc Platel hard uit naar de op til staande regering Di Rupo. Terwijl de Vlamingen in de federale regering geen meerderheid hebben, ziet het ernaar uit dat ze die ook niet zullen hebben in de ministerraad. De Franstaligen eisen immers de helft van de ministers plus de premier. Die laatste is in theorie politiek aseksueel maar in de praktijk rabiaat francofoon.

Net als toen gedragen de Vlamingen zich als slippendragers van de Franstaligen. “Le grand chef blanc uit het Waalse Waremme, Edmond Leburton, sprak geen woord Nederlands maar mocht van de Vlaamse partijen toch Belgisch premier worden”, concludeert de oud-BRT-journalist. Net als toen zat het land in een ‘institutionele crisis zonder voorgaande’ en stond de hervorming van het land vooraan op de politieke agenda. Een hervorming waar we vandaag nog steeds mee bezig zijn en die telkens opnieuw de kiemen voor nieuwe conflicten zaait.

“Leburton heeft het met veel vallen en opstaan iets meer dan een jaar uitgehouden.(..) Het voortijdig verdwijnen van het kabinet dat men aan Vlaamse kant gedoogde, werd door niemand betreurd”, aldus Platel. Niets lijkt erop te wijzen dat het met deze regering anders zal zijn, wel integendeel.

@ VB


05-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionnencentrum CGKR : handen af van Vlaams volksvertegenwoordiger en senator Filip Dewinter

 

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement bevestigt n.a.v. het onderzoek van het CGKR tegen de Roma-uitspraken van Filip Dewinter het principe van de parlementaire onschendbaarheid   

Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter richtte vorige week een schrijven aan de parlementsvoorzitter waarbij hij het voornemen van het CGKR hekelde om een onderzoek op te starten rond een door hem vertolkte mening tijdens het vragenuur op het spreekgestoelte van het parlement.

Dewinter wees er op dat op basis van artikel 120 van de Grondwet de Vlaamse parlementsleden dezelfde immuniteiten genieten als de federale parlementsleden. De grondwet kent aan de vrije meningsuiting in het kader van het parlementaire werk een absoluut karakter toe.

Parlementsvoorzitter Jan Peumans herinnert er het CGKR aan dat de parlementsleden niet vervolgd of aan enig onderzoek onderworpen kunnen worden n.a.v. een mening die ze in de uitoefening van hun functie hebben uitgebracht.

Dus geen dossier (ook niet in geniep) en geen "wetenschappelijk onderzoek" : Dewinter is geen curiosum dat moet bestudeerd worden zoals de nazi's het deden met bepaalde mensensoorten. Het Spionnencentrum CGKR heeft zich laten kennen zoals het is : een intolerant, overbodig groepje racisten met abjecte neigingen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk : witte rook
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eindelijk witte rook : Wij hebben een regering, en zij is van ons. 55% van de Vlamingen zijn niet vertegenwoordigd - De ministerraad telt 7 Franstaligen en 6 Vlaamse ja-knikkers. Wij worden genaaid en daar zijn wij best tevreden mee, net zoals onze nieuwe premier. De rooftocht kan beginnen. Er wordt gezorgd voor continuïteit  : velen van de Elio-ministers waren voorheen ook actief als Guynokkio-aanhangers of Nonkel Kruk-discipelen.  De geloofwaardigheid van de politiek is weer een stuk toegenomen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lieve sint is op ronde : ja hij is aan het komen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse partijen vieren feest : 7 Franstalige en 6 Vlaamse ministers

 

Niet dat het er veel toe doet, maar zonet werd medegedeeld dat na weer eens 19 uur vergaderen de Vlamingen door de knieën zijn gegaan voor de samenstelling van de regering : 6 Franstalige ministers + de Franstalige premier en 6 Vlaamse collaborateurs.

Dit zootje wordt aangevuld met 6 staatssecretarissen. Zowel de stoere CD&V als de flinke Open-VLD hebben steeds gezegd dat een regering van 15 ministers ZONDER staatssecretarissen in deze tijden van besparingen volstond.  Maar opnieuw heeft de Geniale Generatie partijvoorzitters zich laten rollen.  Zij hebben bakzeil gehaald inzake de pariteit, want ook al zijn er 2 ministers minder de Franstaligen behouden de meerderheid én de redelijke eis om het zonder staatssecretarissen te doen, werd ook opgegeven. De Vlaamse slaphangers zijn gezwicht omdat zij nu enkele partijvriendjes meer kunnen plezieren.

Alleszins, gefeliciteerd aan de franco-belgen die bewezen hebben uit het goede onderhandelingshout gesneden te zijn. Deze regering vertegenwoordigt 45,50% van de Vlamingen en omgerekend in Kamerzetels behoren 43 van de 88 Vlaamse zetels tot de meerderheid, wat eigenlijk gewoonweg de minderheid is.  Het is logisch dat in die omstandigheden de regering bestaat uit 7 Franstaligen en 6 Vlamingen.

Wat de staatssecretarissen betreft, zal het natuurlijk leuk zijn voor de uitverkorenen, maar ze lopen er bij voor spek en bonen en iedereen weet nu nog meer dan in het verleden, dat dit politieke wisselmunt is : een fooi voor de juffrouw van de vestiaire, een centje voor de toiletdame en wat muntjes voor de ober.

Wat de namen betreft, ach, wat doet het er toe ?  Dezelfde losers die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de fiasco's van de vorige regeringen, zitten opnieuw aan de vetpotten : Tjeef Vanackere (verantwoordelijk voor de dood van een ongekend aantal Libiërs), Annemie Turtelbaum, Laurette Onkelinx, Joëlle Milquet, pfft ... Witte rook ? Vuile smog zal u bedoelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

verkiezingen

Ik denk dat het VB terug is dat zie ik aan de peilingen.  De sp-a heeft schrik dat zie je zo

albert m.

*****

Zie ginds komt de stoombo ... heu,  de stoomprauw

Een blauwe, purperen en rode Sint zou eventueel nog kunnen maar een Zwarte Piet, hola.

Het volgende debat zal gaan over de kleur van het pas geboren kindje Jezus met Kerstmis. Moet Jezus blank zijn? Hop naar het debat over het geslacht der engelen.

Alle structuren in het private en in het openbaar leven in de westerse landen staan stil door toedoen van steeds groter wordende minderheidsgroepen, die alles in hun eigen belang in vraag stellen. Het meest erge aan die zogenaamde achtergestelde groepen is dat ze niet beseffen dat dit soort debatten het westen superieur gemaakt heeft. Heilige huisjes zijn in de loop der jaren dankzij debatteren gesloopt, de waarde en het nut van koloniën zijn zo in vraag gesteld, er is zelfs oorlog gevoerd door blanken om negers gelijkwaardig te behandelen. Zuid Afrika is het toonbeeld hoe het er aan toe gaat als Zwarte Pieten de macht grijpen.

Buiten de westerse zijn er weinig landen waar bevolkingsgroepen die historisch in de minderheid geraakt zijn, zich kunnen richten naar een officieel orgaan, laat staan de regering.

Ik dacht plots aan een steen in Mekka, waarom moet die zwart zijn, graag een debatje daarover ?  Bedenk wat Kopten, christenen en andere godsdiensten, laat staan vrouwen meemaken in veroverde gebieden door de mohammedanen. Wanneer wordt er nu eens hardop geroepen tot hier en niet verder. Jullie moeten van onze Sint en onze Pieten afblijven. Alhoewel met Di Rupo als premier ...

Stradi

*****

Ze gaan ervoor !

Bart en Pat wie wordt burgemeester ? Beide kandidaten doen mij zo'n beetje denken aan den dikke en den dunne. Pat heeft echter "een" groot voordeel , hij beschikt over de sleutel van de computerzaal , zeker handig moest er "technisch" iets fout lopen !

René

*****

Een kat in het nauw.

Geachte redactie,

Toen enkele dagen geleden door de fiscus gevraagd werd aan Napoleon De Gucht om zijn kroon (lees: bankgegevens) te onbloten was het alsof deze laatste door een zwerm horzels werd aangevallen en begon hij de schuimbekken en vieze snuiten te trekken, want men wou in zijn intiemste privacy snuffelen.

Dat men aan zijn Mireilleke hen himself zou twijfelen inzake "eerlijkheid" was er teveel aan. Hij staat boven de wet (denkt hij) en is dus onschendbaar.Het vervolg van zijn "verweer" is ondertussen wel gekend. Maar in het begin las ik in de media (ik denk de Tijd) dat het de BBI vooral te doen was èn is over het stulpje dat het geviseerde koppel bezit in ... jawel hoor, Toscane. Met welke spaarcentjes is dat bezit verworven ? Het feit dat Charelke nu zo verwoed in de aanval gaat, doet vermoeden dat er zaken zijn die hij niet graag "ontbloot" ziet.

Senior

*****

Mea culpa

Geachte Redactie,

Met het verplaatsen van de teller naar de rechterkant van de aftiteling, was ik de score uit het oog verloren.

Alvast nog vanwege Fikken: "Hartelijke gelukwensen aan de multimiljonair"

Fantastisch hoé de moed & de goesting kan opgebracht worden om dagelijks interessante artikelen uit de mouw te schudden... Angeltjes WAS, IS, en BLIJFT de numero uno van het Seniorennet....mijn "klak" af !

Victor van Vosselaer


*****

Vlaams volk laatst voor Zuhal Demir (N-va).
 
Het is goed dat het ook 't Pallieterke is opgevallen dat de Turks-Koerdische Nieuw-Vlaams Allochtone Zuhal Demir bij haar vraag op dinsdag 22 november aan de minster van ongelijke kansen Joëlle Milquet voluit de kaart van de allochtonen trok.

Onze n-va-coryfee vertelde dat de werkloosheidsgraad van 42% bij jongere allochtonen structureel moest worden aangepakt door een arbeidsmarkt die moet stoppen zich te richten tot blanke mannen van 30 à 40 jaar. Als een VB-er het omgekeerde durft uitspreken draait het CGKR overuren! Dat belooft voor 2012 als Zuhal zeker een kans maakt om De Wevers allochtone schepen te worden ! Theo Francken mag dus nog zoveel fungeren als rechts schaamlapje als hij wil, de n-va wordt meer en meer een linkse politiek correcte partij.
 
 
Mvg, Erik Jagers

*****

Opiniepeiling Vlaams Belang

Nu heb ik al 3 verschillende resultaten gelezen in verband met het procent van Vlaams Belang. Nl. 8,4 - 8,9 en vanavond nog 11,1 %. Die linkse roversbende zou toch eens op voorhand duidelijk moeten met mekaar afspreken alvorens leugens te verspreiden en ietwat geloofwaardiger willen over te komen. Ofwel zijn ze toch eerlijk en is Vlaams Belang van vrijdag tot zondagavond met 2,7 % terug gestegen. Haha, positief grapje.

Michel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

 
Het moet niet altijd ernst en vertwijfeling zijn, daarom een  mop, een welgekomen afleiding in deze wankele tijden.

De kleine rode totentrekker uit Leuven, Brunooke Toebak heeft op het jongste partijcongres, waar met een Stalinistische meerderheid voor deelname aan het lot van fortuin werd gekozen, met zijn uitgestreken face en uitpuilende ogen, verklaard dat het moet gedaan zijn met graaien en grabbelen door de linxe mandatarissen, ja,u leest het goed !  Daarom is het ook een mop.

Net zoals EDR enkele jaren geleden  (tevergeefs blijkt nu) orakelde dat hij geen gepik en gepak, hoe dan ook meer zou dulden. Den Bruno gaat nu dezelfde emotionele toer op en liet verstaan dat gegraai en persoonlijke verrijking niet met het sossen- gedachtengoed te verenigen is.

Na het fraaie spektakel qua grabbelkultuur van Stevaert, Luc Vanden Bossche, Tuybens, Chorre El- Phukkel en de ganse rotzooi bij de Hasseltse linxe bende, gaat de kleine Toebak er met de grove borstel invliegen. In zoverre zelfs dat àls kameraad Van de la terug een ministerjobke krijgt,  hij alle nevenmadaten zal moeten vaarwel zeggen èn dat zal voor elke sos gelden die bestuursverantwoordelijk onder zijn gat geschoven krijgt.

Whoaaa...wat een giller zeg! Als Brunooke denkt dat hij die diep ingebakken pik-pak-plak cultuur bij de sossen gaat kunnen uitroeien kan hij beter zijn valiesje maken en aan de kust garnalen gaan kuisen.

Man toch, sossen èn poen : niet te doen! Nooit, jamais.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : de Stadsknoeiers op één lijst

 

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en de CD&V-schepenen Marc Van Peel en Philip Heylen willen hun partijen overtuigen om in 2012 met een gezamenlijke lijst naar de Antwerpse kiezer te gaan. Ze steken ook de hand uit naar Open Vld.

De drie Antwerpse toppolitici zijn tevreden over hun samenwerking in de voorbije jaren en willen die voortzetten in de komende legislatuur. De vraag is of de kiezers ook zo tevreden zijn over de aanpak door deze partijen : de stadsknoeiers op één lijst.

Daarom zijn ze van plan hun krachten te bundelen om samen de grootste fractie in de gemeenteraad te worden. Dat hebben ze zondagavond bevestigd aan Gazet van Antwerpen.

De nieuwe samenwerking is geen kartel, maar veeleer een stadslijst onder aanvoering van de burgemeester. De onderlinge verhoudingen sinds 2006 vormen de basis van de lijstvorming en de verdeling van eventuele mandaten na de verkiezingen.

Ter verduidelijking: sp.a heeft nu 22 zetels in de gemeenteraad en levert de burgemeester en vier schepenen, CD&V heeft vijf zetels en twee schepenen en de VLD heeft vier zetels en 1 schepen. Epo van Campenhout is gevlucht naar de succesvolle N-VA.

De drie politici zijn bereid om ook met Open Vld te praten, zodra die partij meer duidelijkheid heeft over haar strategie. De samenwerking tussen sp.a en CD&V geldt enkel voor het stedelijk niveau. In de districten mogen de afdelingen hun eigen strategie bepalen. En als de uitsklag niet beantoordt aan de verwachtingen, wordt er zo lang met de computers gespeeld tot alles in kannen en kruiken is.

Bron : GvA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarde van peilingen ...

 

Politieke peilingen zijn pas aangenaam tijdverdrijf voor partijen en hun aanhang als zij wijzen op vooruitgang, of beantwoorden aan de verwachtingen. Het is een beetje zoals met horoscopen : weinigen geloven er in, maar iedereen leest ze. Na kennis genomen te hebben vorig week-end van de voorspellingen van La libre Belgique, komen thans de resultaten van VTM, de Morgen, RTL en Le Soir. En binnenkort volgt de 0000 met De Standaard. 

Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zou N-VA in Vlaanderen 35,1 procent van de stemmen halen : ruim 7% meer dan tijdens de verkiezingen maar 4,7% lager dan blijkt uit de peiling van la Libre.  Foutenmarges ?  Ook daar kan je niet op bouwen.

De partij van Bart De Wever blijft dus veruit de grootste partij in Vlaanderen. Op de tweede plaats volgt sp.a met 14,9 procent. CD&V doet het 3,2 procentpunt minder goed dan bij de verkiezingen van vorig jaar. Open Vld komt uit op 13 procent. Dat is bijna een procentpunt minder dan op 13 juni vorig jaar, maar wel duidelijk hoger dan de 11,1 procent die de liberalen haalden bij een peiling die net voor het akkoord werd afgenomen.

Bij de overige partijen komt Vlaams Belang uit op 11,1 procent, terwijl Groen! met 5,7 procent niet zo ver boven de kiesdrempel zweeft. LDD moet tevreden zijn met 3,1 procent.

De peiling werd afgenomen tussen 30 november en 2 december, dus nadat de onderhandelende partijen PS, CD&V, MR, Open Vld, sp.a en cdH een akkoord over de begroting en de socio-economische hervormingen sloten. De peiling in Vlaanderen vond plaats bij 878 mensen, en in Wallonië bij 572 mensen. Er geldt een foutenmarge van 3,4 procent in Vlaanderen en van 4,3 procent in Wallonië.

Zoals onze wijze vriend en Angelteslezer Marnix het zegt : voor Vlaams Belang is er geen alternatief.  Wij knopen het in onze oren, beste Marnix.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 756)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wij leven in een "ziek" land

We dachten aan deze titel na het lezen van enkele dagbladen van dit voorbije week-end. In een normaal land heeft men respect voor zijn belangrijkste "leiders" . Dat kan dan gaan over leden van het Koningshuis of over de leden van een regering. Over belangrijke godsdienstleiders of over hoofdverantwoordelijken van ministeries; vakbonden enz. Maar na al wat we de voorbije uren hebben gelezen stellen we ons toch wel enkele vragen.

We geven losweg enkele voorbeelden en laten het aan de lezer over om te oordelen of dit allemaal nog "normaal" kan genoemd worden en of er in ons land nu niet allerlei zaken gebeuren die echt als abnormaal kunnen beschouwd worden. Ziehier enkele voorbeelden die ons zijn opgevallen:

1. Een topper uit onze Nationale politiek namelijk Steve Stevaert gaat blijkbaar plots "lopen". Uit de pers lezen we allerlei verhalen over graaikultuur; het ontvangen van belastinggelden vanuit reeksen overheidsorganisaties; avonturen en chantageperikelen met een hoertje enz.
Is dat nog normaal?

2. Een van onze huidige politieke toppers een zekere Karel De Gucht die bovendien met een "rechter" is gehuwd legt klacht neer tegen de fiscus omdat die inzage wil hebben in zijn bankrekeningen. Van mij mag de fiscus met plezier alles komen nakijken. Maar indien iemand als onze europese commissaris daartegen bezwaren heeft hebben we onze bedenkingen.
Is dat nog normaal?

3. Niet minder dan 3 toppers van de PS (waaronder 2 zonen van oud-ministers) werden enkele dagen geleden in verdenking gesteld voor allerlei vermeend gesjoemel met overheidsgelden en hun baas wordt nu over enkele dagen de grote baas van ons land.
Is dat nog normaal?

4. Eén van onze "prinsen" blijkt vrouwen regelmatig als vee te behandelen en deelde hen regelmatig een pak slaag toe. Maar deze "prins" blijft jaarlijks honderdduizenden euro's van onze centen ontvangen om "NIETS" te doen.
Is dat nog normaal?

5. Na duur en lang onderzoek hebben specialisten van de opsporingsdiensten 11 drugdealers kunnen laten klissen. Maar drie onderzoeksrechters knoeiden zelf op een of andere manier met het dossier waardoor deze gangsters plots allemaal op vrije voeten werden gesteld!
Is dat nog normaal?

6. In het Brusselse vernielden een groep allochtonen verschillende treinwagons tijdens een rit. Hierdoor liepen honderden reizigers een vertraging op tot soms 3 uur. De schade is zeer groot en bedraagt tienduizenden euros. Na verhoor werden ze allemaal vrijgelaten!
Is dat nog normaal?

7. Nog vooraleer de nieuwe ministers hun eed hebben afgelegd organiseerden de vakbonden een zinloze betoging waar hoofdzakelijk profiteurs aan deelnamen. Bijna alle bedrijven draaiden vorige vrijdag op die betogingsdag normaal door en dit met een bezetting van meestal 100%. Maar juist diegenen, zoals de werknemers van "de Lijn" ; de "NMBS" en andere overheidsbedrijven die reeds fel bevoordeligd zijn en op gemeenschapskosten leven, behoorden tot de "haantjes vooruit" en ontwrichtten hun bedrijven. Samen met een massa leefloners; werklozen en andere steuntrekkers riepen ze voor "nog méér voordelen". Aangezien de vakbonden geen rechtspersoonlijkheid hebben kunnen ze nooit aansprakelijk worden gesteld voor de schade die ze met deze stupiede acties aan onze economie aanrichten.
Is dat nog normaal?

8. Na een lang en duur onderzoek in verband met mogelijke gepleegde zedenfeiten van een reeks priesters blijkt "justitie" nu te hebben beslist om allerlei in beslag genomen bewijsmateriaal terug te geven aan haar eigenaars zodat dit niet meer bij een proces als bewijsmateriaal kan worden gebruikt.
Is dat nog normaal?

Wanneer men nu tot de vaststelling komt dat alle bovenstaande voorbeelden betrekking hebben op persartikels van de laatste drie dagen dan moet men toch besluiten dat ons "apenland in het kwadraat" niet alleen ziek is maar zelfs "DOODZIEK"!

Men zegge het voort. ..

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen in Gouda : *gien probleme, zak*

 

In aansluiting op het artikel van Floriaan Terbeke over de mythe van de multikul.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele mythe doorprikt

 

Marokkaanse misdaadcijfers in Nederland en de mythe van de multicultuur : “want zij willen niet”
 
40% van de Marokkaanse immigranten in Nederland tussen de 12 en 24 jaar werden ooit al eens gearresteerd, beboet, in verdenking gesteld voor betrokkenheid bij een misdrijf gedurende de afgelopen vijf jaar : dit is de conclusie van een nieuw rapport dat op vraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken opgemaakt werd.

In Nederlandse wijken waar de meerderheid der bevolking uit Marokkaanse immigranten bestaat pieken de jeugdcriminaliteitscijfers naar 50%.  Bovendien beperkt zich dit niet bij de Marokkanen tot het mannelijk geslacht; ook jonge meisjes en vrouwen laten zich niet onbetuigd. Uit de studie, met de titel “Marokkaanse Nederlanders 2011” (volg bruggetje : Wegwijzer jeugd & veiligheid  ),  blijkt dat de meesten in Nederland geboren werden. Dit betekent dat kinderen van Marokkaanse immigranten zich niet integreren in de Nederlandse maatschappij en het bevestigt de perceptie dat Nederland het mislukken van de multiculturele integratie duur zal moet betalen. 

Het rapport werd opgemaakt door het onderzoeksinstituut Risbo (Rotterdams Instituut voor sociaal-politiek onderzoek), verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.  Eén van de onderzoekers is prof. Marion van San.  U zult zich haar herinneren want zij verrichtte op verzoek van het Ministerie van Justitie (onder toenmalig minister Verwilghen) in 2001 een onderzoek naar jeugdcriminaliteit bij allochtonen in het land B met even confronterende cijfers.  Er werd geprobeerd haar rapport “Criminaliteit en criminalisering, allochtone jongeren in België” geheim te houden en, toen dat niet lukte, op de pianist te schieten door de inhoud in vraag te stellen.  

In het onderzoek zitten cijfers en feiten over de ernst en de aard van het misdrijf bij de Nederlands-Marokkaanse bevolking in 22 gemeenten in Nederland.  De gegevens stammen van de het HKS (Herkenningsdienstsysteem) waar de politie alle gegevens van criminele verdachten in opslaat.

Wiens fout is het dat de Marokkanen er niet in slagen te integreren binnen de Nederlandse samenleving en de daaruit volgende criminaliteitsepidemie van Marokkaanse jongeren ?  Volgens journaliste Fleur Jurgens’ boek “Het Marokkanendrama” ligt de schuld bij twee groepen : de Marokkanen, die de Nederlanders de schuld geven van hun leefomstandigheden en de linkse multicultuuraanbidders, die de Marokkanen als hulpeloze slachtoffers van een unfaire samenleving gekenschetst hebben.  Fleur Jurgens maakt brandhout van de multiculturele mythe die in de loop der jaren ontstaan is en die er de oorzaak van is dat blijvende oplossingen uitblijven. 

-          De eerste zeepbel is dat er geen Marokkaans probleem bestaat.  Jurgens doorprikt die met statistieken : meer dan 60% der Marokkaanse jongeren tussen 17 en 23 verlaten de schoolbanken zonder een basisdiploma, Marokkaanse jeugdwerkloosheid ligt in Nederland rond 40%, meer dan 60% van de Marokkaanse mannen tussen 40 en 64 leven van sociale uitkeringen.

-          De tweede mythe is dat Marokkanen naar de misdaad grijpen omdat de Nederlandse arbeidsmarkt hen discrimineert.  Jurgens weerlegt dit met het feit dat immigranten uit vele andere landen wel degelijk een baan vinden in Nederland.

-          Het derde excuusverhaal is dat Marokkaanse ouders het gedrag van hun zonen niet kunnen aan banden leggen omdat dit niet tot hun cultuur hoort.  Jurgens weerlegt deze stelling door aan te tonen dat menig Marokkaans meisje zich beklaagt over de sterke sociale controle die zij moet verdragen van haar ouders.

-          De vierde mythe is dat Nederland een morele schuld heeft tegenover de Marokkaanse immigranten daar men ze als “gastarbeiders” in Marokko is gaan halen.  Jurgens gaat hier ook tegenin door aan te tonen dat deze aanwervingen in 1973 gestopt werden en dat minstens de helft van deze “gastarbeiders” terug naar Marokko keerde.  De huidige Marokkaanse bevolking bestaat quasi helemaal uit Marokkanen die op eigen houtje naar Nederland kwamen om economische redenen.

In januari 2009 tekende de Nederlandse regering een overeenkomst met de zogenaamde “Marokkanengemeenten”, waar het hoogste aantal Marokkaanse jeugddelinquenten woont.  Gedurende de afgelopen vier jaar ontvingen deze “Marokkanengemeenten” € 32 miljoen via een regeringsprogramma “Aanpak Marokkaanse-Nederlandse risicojongeren”.  

In plaats van de misdaad terug te dringen, zijn de criminele feiten  in aantal toegenomen.  De steden die problemen hebben met hangjongeren van Marokkaanse afkomst zouden geld hebben gestoken in projecten waarvan al bekend was dat ze niet zouden werken. In de meeste gevallen slaagden de gemeenten er niet in de jeugdcriminaliteit terug te dringen omdat de lokale politici schrik hadden van eventuele Marokkaanse represailles.  Er werden dus “gezinscoaches” en “straatcoaches” aangeworven, die de contacten met de gezinnen, waarvan de probleemjongeren deel uitmaakten, moesten onderhouden of op straat “raadgever” moesten spelen.  Achteraf gezien waren deze trainers meer bezig met de multicultuur te verheerlijken in plaats van misdrijven te voorkomen ; velen van hen vonden het hun roeping de Marokkaanse jongeren bij te staan bij het niet betalen van boetes of bij het ontsnappen aan de arm der wet.

Fleur Jurgens komt tot de conclusie dat Marokkaanse ouders de schuld dragen voor het asociale gedrag van hun kinderen door hun van jongsaf te leren dat ze de Nederlanders moeten haten en hun maatschappij verafschuwen.  Geert Wilders gaat een stapje verder: hij argumenteert dat Marokkanen niet integreren “omdat ze dat niet willen”.  Hij verklaarde in het parlement dat Marokkanen niet in Nederland vertoeven om te integreren maar wel om “de Nederlanders te onderwerpen en erover te heersen”.  En ook: “Ze nemen maar al te graag onze uitkeringen, onze woningen en onze medische hulp aan, maar niet onze wetten en waarden.” 

De Nederlandse regering wil nu afstand doen van het langdurende multicul-model, dat Marokkanen en andere moslims ertoe aanmoedigde een parallelle samenlevingsvorm in Nederland te stichten. 

In Nederland wonen ongeveer 350.000 zgn. Nederlandse Marokkanen (immigranten en afstammelingen) of ca. 2% van de Nederlandse bevolking van 16.4 miljoen.  Meer dan de helft van de Nederlandse Marokkanen behoort tot de tweede generatie. 

Trieste koploper van hoogste aantal jeugddelinquenten is Den  Bosch, waar de Marokkanen ongeveer 10% van de bevolking uitmaken en waar 47.7% van de Marokkaanse mannen onder de leeftijd van 24 al met de wet in aanraking is gekomen tijdens de voorbije vijf jaar. 

Op plaats twee staat Zeist met 47.3%, gevolgd door Gouda met 46.3%, Veenendaal met 44.9% en Amersfoort met 44.6%.  Steden en gemeenten als Den Haag, Ede, Leiden, Maassluis, Nijmegen, Oosterhout, Schiedam en Utrecht komen ook boven de 40%.

De studie toont bovendien aan dat de Marokkaanse jongeren (vergeleken met andere immigranten zoals Antillianen of Turken, of autochtone Nederlanders) in belangrijke mate oververtegenwoordigd zijn in alle mogelijke fasen van het Nederlandse criminaliteitsrechtssysteem.  Nemen we heel Nederland, dan zien we dat de Marokkaanse jongeren met 196% oververtegenwoordigd zijn.  In Den Haag bv. is dit 150%, in Amsterdam 142% en in Rotterdam 135%.

In 9 van de 22 gemeenten is deze oververtegenwoordiging hoger dan 300%: in Ede is dit 481%, in Den Bosch 372%, in Veenendaal 368% en in Zeist 356%.

Deze gegevens vervolledigen de conclusies van een geheim rapport “Analyse Marokkaanse daderpopulaties van gemeenten in Nederland” van de Nederlandse politie (KLPD) uit 2009, dat in 2010 naar de media gelekt werd (volg bruggetje  Gouda.nl  ) Het rapport onderzocht 14.462 Marokkaanse criminelen in 181 Nederlandse gemeenten.  De inhoud is verhelderend: in absolute cijfers heeft Amsterdam het hoogste aantal Marokkaanse criminelen (2497),  gevolgd door Rotterdam (1798) en Den Haag (1271). 

Als we rekening houden met recidivisten, dan heeft Gouda het grootste Marokkaanse misdaadprobleem, gevolgd door Utrecht en Den Haag. 

En nog andere cijfertjes:  het percentage Marokkanen op een totaal van gearresteerde criminelen – daar leidt Gouda met 31%, gevolgd door Utrecht met 23.7% en Culemborg met 22.6%.
Een aparte studie bewijst het directe verband tussen criminaliteit in Nederland en moslimimmigratie: “Criminaliteit en Etniciteit, Tijdschrift voor Criminologie 2010 (52) 2” (volg bruggetje Leiden Universitet
). 

De auteurs identificeerden elke in Nederland geboren persoon sinds 1984 en ging het crimineel register na tot de leeftijd van 22. Hun bevindingen waren duidelijk: over heel Nederland verspreid pleegden 50% van de Marokkaanse mannen een misdrijf vooraleer ze 22 jaar oud werden, 1/3 zijn recidivisten met - volgens politiegegevens – meer dan vijf misdrijven op hun kerfstok. Ter vergelijking: 23% voor de autochtone Nederlanders. Bovendien plegen Marokkaanse meisjes drie keer meer misdrijven dan autochtone Nederlandse meisjes.

Als we al deze gegevens bundelen kunnen we niet anders dan erkennen dat de poging van de Nederlandse regering om de Marokkaanse jeugdcriminaliteit in te dijken mislukt is. In een nieuwe integratiewet en enkele 15 bladzijden tellend actieplan die binnenminister Piet Hein Donner aan het parlement voorlegde in juni van dit jaar: staat o.a. “…Het kabinet neemt daarmee afstand van het relativisme dat besloten ligt in het concept van de multiculturele samenleving…Een meer verplichtend integratiebeleid is nodig en gerechtvaardigd omdat anders de samenleving geleidelijk uit elkaar groeit, burgers langs elkaar heen gaan leven en uiteindelijk niemand zich meer thuis voelt in Nederland…Het stellen van eisen aan immigranten die zich duurzaam in onze samenleving vestigen is gerechtvaardigd omdat de samenleving die eisen ook stelt aan de eigen burgers…” 

De nieuwe integratiepolitiek zal meer eisen stellen aan immigranten, die verplicht Nederlands moeten leren. De regering heeft beloofd strenger te worden t.o.v. immigranten die de Nederlandse normen niet willen respecteren of weigeren zich volgens de Nederlandse wetgeving te gedragen. 

Is het allemaal te weinig of te laat ? Het is de mening van vele autochtone Nederlanders. Sinds het jaar 2004, het jaar dat Theo van Gogh vermoord werd door een 26-jarige Nederlandse Marokkaan, zijn tienduizenden Nederlanders verhuisd naar andere landen – op zoek naar een beter leven. Alleen al gedurende de eerste helft van 2011 hebben 25.000 burgers Nederland verlaten.

Bewerkt en vervolledigd met bijkomende informatie door

Floriaan Terbeke

Oorspronkelijk artikel in het Engels van Soeren Kern, Transatlantische Relaties bij Groep voor Strategische Studies, Madrid, gepubliceerd bij Hudson New York.
Bron:
http://www.hudson-ny.org/2624/moroccan-crime-netherlands 
 
 

http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/notas/2011/06/16/integratienota/integratienota.pdf




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!