De uitspraak is volgens de krant een streep door de rekening van Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht, wiens financiën worden onderzocht door de fiscus. De Gucht verwees de voorbije dagen herhaaldelijk naar de privacycommissie omdat die ook zou hebben verklaard dat de nieuwe wet op het bankgeheim niet deugt. Maar de commissie zegt dat haar vroegere adviezen gaan over wetsvoorstellen die uiteindelijk geen wet zijn geworden.

De advocaat van De Gucht reageert verontwaardigd. 'Als de privacycommissie nu haar eigen adviezen tegenspreekt, is haar geloofwaardigheid ver zoek', luidt het.

Hoe meer er in dit potje geroerd wordt, hoe duidelijker het is, dat De Gucht zeer veel te verbergen heeft. Dergelijke figuren vergeten licht dat zij een voorbeeldfunctie bekleden en dat uitgerekend zij zich geen fiscaal gesjoemel kunnen veroorloven. Of door hun pedant gedrag, de indruk wekken, dat zij de belastingdiensten blazen wijsmaken.

Kereltje Napoleon barst echter van de eigendunk en is stelselmatig bezig zijn reputatie volledig te ondergraven. Goed zo ! Toen hij federaal minister was, presteerde hij het tijdens een televisie-uitzending, de kiezers van Vlaams Belang te betitelen als mestkevers. De Gucht staat er voor bekend, tegenstrevers steeds te behandelen als straatvuil.  Hij is een onhebbelijk, arrogante betweter en gedraagt zich als een potentaat. Het wordt tijd voor de afrekening en tegelijk de sloping.

Niet te verwonderen dat heel wat mensen die geschoffeerd zijn geworden door dit hatelijke en gecomplexeerde exemplaar van de mensensoort, met genoegen toekijken naar zijn huidig gespartel.

Ksst, ksst, pak het smeerlapje, Bobby.

Ray

Bron : de Tijd en de Standaard