Volgens De Witte bevestigden verschillende aanwezigen dat de woorden uit de context getrokken werden en maar een deel van de werkelijke discussie weergeven. 'Dit is pure provocatie om de werking van het centrum op de helling te zetten en daar laten we het niet bij', meldt hij. Het CGKR dient een klacht in bij de Algemene Inspectie van de federale en lokale politie (AIG), en stelt de houding van Vroome als politiecommissaris in vraag.

De Witte ontkent, reageert als door een wesp gestoken (jammer, dat het een figuurlijke vergelijking is) hij voelt zich gekrent in zijn eer. Zijn eer ? Hij reageert zoals je kan verwachten van een heerschap dat gewoon is de wet te dicteren, een kerel die de brave burger doet sidderen en die voor een keer een koekje van eigen deeg krijgt. Op Seniorennet davert de leiding als het CGKR zich meldt.  Angeltjes heeft een keer het genoegen gesmaakt in het vizier van de lage Spionnenclub vertoefd te hebben.

Van ons is geweten dat wij de club van De Witte minachten. Dat echter iemand die geacht wordt te behoren tot "het regime", een politiecommissaris, zich verzet en het zootje aanklaagt, dat kan in geen geval getolereerd worden.  En wie zijn die getuigen die de zaak minimaliseren en in een samenhang plaatsen, denkt u ?  Meer dan waarschijnlijk een aantal lieden die tot de gezagsgetrouwe meute behoren met de juiste partijkaart op zak.

Wat een pestverspreidende, ongezonde mentaliteit bezitten deze figuren.  Zij zijn de schande van onze maatschappij. En dan lopen er in Vlaanderen kinderlijke politici rond, die pleiten voor een Vlaams Spionnencentrum, dat zogenaamd milder zou zijn. In een beschaafde, volwassen maatschappij hebben wij geen behoefte aan dit soort instellingen, in het leven geroepen nota bene door een liberaal.

Ray