Angeltjes
22-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 december 2011

ETIHAD

In oktober vloog ik naar Bangkok met Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Ik was tevreden over de stiptheid en dienstverlening.

Enkele vaststellingen:

- De vriendelijke stewardesjes droegen een modieuze hoofddoek onder een leuk potske. Eenmaal het toestel de kruishoogte halvemaanhoogte bereikt had  verdwenen potske en hoofddoek en mochten we hen in hun volle glorie aanschouwen…

- Uit gesprekken met lijnpiloten heb ik geleerd dat de maatschappijen op lange vluchten ook een derde piloot aan de bemanning toevoegen. Die zit er dan meestal voor spek en bonen bij en mag de automatische piloot in het oog houden als de ene piloot dodokes doet en de andere naar het huizeke moet.

Niet zo bij Etihad! Aangezien spek niet “hallal” is mag die derde piloot wel af en toe eens sturen. De “Flaaitkepten” is dan wel zo attent dat hij de passagiers verwittigt en hen verzoekt om hun sietbelts te fastenen! J

- Tijdens de vlucht konden we steeds op een tellevieske zien hoever we van Mekka verwijderd waren. Op de terugvlucht met Austrian Airlines bleef ik echter op mijn honger zitten, alhoewel het eten er stukken beter was: Ik had er het rieken naar hoever het was tot Vaticaanstad

 Ludo

*****

De premier van alle belgen

Beste Jade,

Aan de portemonnee van de nieuwe Belgen wordt niet geraakt : de beleidsmensen weten maar al te goed - beter dan een aanzienlijk deel van de bevolking - dat, indien daar het mes wordt ingezet, de criminaliteit binnen de kortste keren zo hoog oplaait dat elke  maatschappelijke werking onmogelijk wordt. Deze nieuwe Belgen zijn inmiddels met teveel om te controleren tenzij men bereid zou zijn geweld te gebruiken.

Als er iemand zal betalen, dan zijn wij dat : van ons hebben ze immers niks te vrezen. Iemand die hieraan twijfelt ?

Fred

*****

Vakbondsactie ...

Dit is MIJN overtuiging: Een actie van de vakbonden is als een tennismatch tussen Björn Borg en John Mac Enroe : nen hoop comedie en show om het publiek te amuseren en de achterban wat op te jutten maar de uitslag is vooraf afgesproken

Ludo

*****

Verspreking  van Abu Imram

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over : "de man en zijn schaap"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=heO8uAZ7sQM#t=2545s

Groeten - Pol Denys


21-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 23.12.11 : anti-Kabilabetoging in Antwerpen

 

 

 

Patrick Janssens is echt een toffe multiculturele schotelvod. Nu vrijdag, het begin van het Kerstweekeinde verleent de burgemeester toelating aan de negertjes van de Congo om een anti-Kabilabetoging te organiseren in het centrum van de stad.

Traditioneel is dit een druk winkelgebeuren, zeker omdat de dag voordien de nationale staking al het openbaar vervoer heeft lamgelegd en de winkelcentra enkel bereikbaar waren met privévervoer. Na de gewelddadige manifestaties in Brussel komen de negers nu naar de stad van allah afgezakt met hun vernielzuchtige bendes en met de milde goedkeuring van de grote vriend van alle vreemdelingen. De eigen mensen mogen stikken.

Terecht zegt Filip Dewinter, dat de Congolezen hun betogingskrediet hebben opgebruikt en dat ze ons in Antwerpen met rust moeten laten met hun stammentwisten. 

Alweer een pluim op de hoed van de slechtste burgemeester die deze stad ooit gekend heeft. Afrekening binnen 10 maanden, Janssens. Uw profitariaatstijd zit er op.

Ray

http://www.filipdewinter.be/vlaams-belang-wil-verbod-op-anti-kabila-betoging-in-antwerpen-kans-op-incidenten-is-te-groot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De premier van alle belgen ?

 

In ieder ander land zou een premier de situatie als in een gezin behandelen : er moet bespaard worden over heel de breedte en het plaatje moet één geheel zijn.

En daar staan we dan bij het a-sociale en letterlijk ontspoorde gezin dat België heet. Het werkende kind met diploma of werkervaring moet nog langer en harder gaan werken om het buitensporige zakgeld van de couch-potatos of hangmatters te blijven uitzweten.

De linkerzijde hanteerde steeds het argument dat de immigratie dient om later onze pensioenen veilig te stellen. Graag eens een berekening inzake kosten/baten over de laatste veertig jaar en de huidige toestand. Men zou bijv. al eens kunnen gaan snuffelen in de uitkeringen van sommige nieuwe Belgen die misschien bezittingen hebben in hun thuislanden, men zou een selectieve immigratie poltiek kunnen voeren naar eerlijke noodzaak en behoefte, men zou wangedrag of ondankbaar gedrag kunnen aanpakken via het kindergeld, men zou het kindergeld in de thuislanden kunnen
reduceren tot de levensstandaard van ginder, men zou kettinghuwelijken niet meer kunnen erkennen, de dubbele nationaliteit enz.

Men zou verplicht kunnen activeren en omscholen bijv... En wie zou er dan de eerste zijn om dwars te liggen ? Juist de partij van de premier van zogezegd alle Belgen.

België is geen gezin, het is een discriminerend onrechtvaardig profitariaat. Et merde.

Jade
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 21 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wippen onder één dak.
 
Geachte redactie,

Dat de NV-A niet bij de pakken blijft  zitten en er op lokaal vlak ook de beuk inzet, mag blijken uit hun intentie om in Sint-Truiden de gekende "chaussée d'amour" te reorganiseren.

Nu zijn daar de wiplokalen her en der verspreid langs de steenweg en dit is te veilig. Er wordt daar nooit enige autobestuurder betrapt op overdreven snelheid hetgeen minder ontvangsten voor het boetefonds met zich mee brengt. Ook de pooiers hebben alzo meer vrijspel. De N-VA wil nu het ganse wipperzootje onderbrengen in één en hetzelfde (nog te zoeken) gebouw. Een zogezegd "wipperskwartier", zoals in Antwerpen de Villa Tinto

 

Aangezien de NV-A in de stad van St-Trudo nog in de oppositie zit, heeft ze alvast haar wens kenbaar gemaakt bij de CD&V. Of dit ook naar de zin zal zijn van de rode burgervader is maar de vraag, want het is bekend dat deze kleine leperd het liefst de katjes in het donker knijpt.  Het is echter lovenswaardig dat de NV-A in deze barre en onzekere tijden de koe bij de horens grijpt, of bij de uier. Het "gewipper" is alleszins een prioriteit voor de Truiense N-VA. Het zal de Truienaars als muziek in de oren klinken te kunnen vernemen dat men in één en hetzelfde gebouw naast de pot kan pissen en niet meer de steenweg moet aflopen om te zien wat voor vlees er in de aanbieding ligt. Dàt zijn maatregelen die de mensen verwachten om de crisis "te lijf" te gaa ... daar kan Elio nog een punt aan zuigen !

Mvg - Senior

*****

Staken voor het pensioen ...
 
Ongezien mooie tekst van heer Ray. De kern van de zaak in een evenwichtig betoog waar geen centimeter aan te rammelen valt. Om in te kaderen.

Er komt daar zo iets bij mij op: er was een (verre van perfecte) tijd dat fabrieksbazen hele wijken bouwden voor hun arbeiders, de meestergasten en de kaderleden, de ingenieurs. Inzet en loyauteit werd beloond: werkzekerheid plus een deftig dak boven je hoofd en onderwijs dat gretig aangenomen werd. Er was sprake van wederkerigheid, je ging erop vooruit.

En wat hebben we vandaag? Dat de vakbeugden hun initieel doel ver voorbij geschoten zijn, hun begeleidende rol vervangen hebben door grote muilen met enkel en alleen volatiel geldgewin en vrije dagen op korte termijn, van de ene groteske CAO naar de andere. Zij dachten de baas van de baas te worden maar zij zijn nu de echte smeerlappen.

Een arbeiderswoning bestaat niet meer, dankzij de waanzin van de rode en groene gardisten. Een job voor je leven bestaat niet meer door het verplaatsen naar minder dure en meer dankbare landen. Het afbetalen van de kleinste woning is een financiele gok, een huizenhoog risico geworden. Wie toch nog een huis wil kopen betaalt zich stresserend blauw aan een wurgende lening en zal zijn (bescheiden) eigendom niet meer aan zijn kinderen kunnen nalaten want de RVT's zijn duurder dan een pensioen opbrengt. Uw huisje maakt grote kans om in de handen van het O.C.M.W. terecht te komen om de rekeningen van uw lamlendig en storend creperen aan te zuiveren. Het O.C.M.W. zal ze gebruiken om mensen in te plaatsen die nooit iets hoeven bij te dragen.

Dank u vakbonden, dank u criminele bende anti-werkende racisten.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DK : Kerstliederen op scholen geschrapt vanwege moslim kinderen

 

Wij zijn geen gelovige christenen maar wij leven in West-Europa in een chrisetelijke omgeving, die wij respecteren, want ze behoort tot onze cultuur en geschiedenis. Als de christenen zich echter gaan terugtrekken om de moslims niet voor het hoofd te stoten, dan zijn zij labbekakken.  De fout die velen begaan, is de islam beschouwen als een normale religie, terwijl het een wrede en  onrechtvaardige veroveringssekte is. Willen de devote e.a. christelijken nu eindelijk eens de ogen openen ?  (Angeltjes)

Diverse Deense scholen waar veel kinderen van immigranten afkomst op zitten, laten kersttradities los vanwege islamitische kinderen. 

De Klostervænget -school in Kopenhagen wijzigde een paar coupletten uit het lied ‘A Child is Born in Bethlehem', omdat het anders zou lijken alsof getracht werd ‘tweetalige’ kinderen te bekeren.

Op de Møllevang-school in Aarhus verzocht de schoolleiding de muziekleraar alleen liederen te kiezen die islamitische kinderen niet als aanstootgevend zouden ervaren. Leerlingen uit de derde klas hadden samen met hun ouders geprotesteerd tegen het feit dat de kinderen zongen ‘Here come your little ones, Jesus’.

Op de Nørrevang-school in Slagelse blies de school de deelname aan een kerstviering in de kerk af, omdat de priester net als altijd het ‘Onze Vader’ wilde bidden. Daardoor zouden sommige leerlingen zich beledigd kunnen voelen. Directeur Tom Schultz : ’geen enkel kind mag zich buitengesloten voelen. Daarom gaan we niet naar de kerk, maar vieren we kerstmis op school’.

Voorzitter Anders Balle van de vereniging van schoolhoofden: ‘We moeten onze kersttradities niet loslaten, maar moeten ze ook niet uitdragen’. Balle vindt dat kinderen mogen weigeren om naar de kerk te gaan. De sociaal-democratische minster van Onderwijs Christine Antorini wil niet ingrijpen als scholen bepaalde liederen niet meer zingen.

Jyllands Posten, 17 december 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams bewegen in Antwerpen

 

 

Gisteren verscheen bij Uitgeverij Egmont de stadsgids Vlaams Bewegen in Antwerpen van Jan Huijbrechts. De auteur kent Antwerpen als weinig anderen en neemt u in vijf cultuurhistorische wandelingen mee op ontdekkingstocht door de fascinerende maar ook bewogen geschiedenis van Antwerpen. Dit boek brengt een stuk Vlaams-nationale geschiedenis van de Scheldestad, maar is door de vele genoemde feiten en anekdotes ook interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Koekestad.

Jan Huijbrechts is Master Cultuurwetenschappen en publiceerde eerder bij Uitgeverij Egmont de boeken
Trouw aan Oranje en Fout Gekozen.

Vlaams Bewegen in Antwerpen (ISBN: 978-90-78898-24-5) telt 240 bladzijden en kost 15 euro (excl. verzendingskosten).

Bestellen :   Uitgeverij Egmont
Madouplein 8 bus 2 - 1210 Brussel
bestellen@uitgeverijegmont.be
www.uitgeverijegmont.be
0472 603 552


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze rubriek Ontspanning : vanavond Astrid & Bart

 

Vanavond nemen in het populaire 0000-programma Vlaams Blokken twee aparte varieté-artiesten het tegen mekaar op voor het goede doel : de Antwerpse Hollywoodvrouw Astrid Bryan en de eveneens Antwerpse entertainer en politicus Bart de Wever. Hieronder een opwarmertje : Astrid covert met haar man John het liedje "Baby, it's cold outside". Vanavond om 18.30 uur iedereen voor de buis. Wie beweert dat Angeltjes iets tegen de 0000 heeft of tegen Bart de Wever ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter op de kalender

 

Het koude winterweer is nog ver te zoeken maar de astronomische winter van 2011/2012 staat op 22 december om 06.30 uur toch echt op de kalender. Meestal begint de winter op de 21e december en soms is 20 december de begindatum, zoals in de 21e eeuw in 2080, 2084, 2088, 2092 en 2096.

Op een aantal plaatsen was de maansverduistering goed te zien

De zon staat op de eerste dag van de winter loodrecht boven de Steenbokskeerkring. De verschillen in tijdstippen en soms ook data zijn het gevolg van het feit dat het tropisch jaar (het jaar waarop de kalender is gebaseerd) geen geheel aantal dagen telt, en van het invoeren van de schrikkeldag. De zon staat bij het begin van de winter het laagst boven de horizon, komt die dag in Midden-Nederland om ongeveer kwart voor negen op en gaat om half vijf onder. Deze dag is de kortste van het jaar, maar dat betekent niet dat de zon dan het laatst opkomt en het vroegst ondergaat.

Al vanaf 13 december gaat de zon later onder en pas op 30 december blijft het 's ochtends het langst donker. Dat komt doordat de aardbaan rond de zon niet cirkelvormig is, waardoor de zon in de winter schijnbaar iets sneller beweegt dan in de zomer. Het gevolg is dat de zon nu dagelijks iets later door het zuiden gaat. Ook is de daglengte (het verschil in tijdstip van opkomst en ondergang ondergang van de zon) afhankelijk van de geografische breedte. Zo heeft Zuid-Frankrijk al op 9 december de vroegste zonsondergang en de meest late zonsopkomst op 3 januari.

Noordelijk IJsland in de winter

Het noordelijk halfrond heeft in deze periode de kortste dagen. Aan de Noordpool zelf blijft de zon zes maanden onder de horizon, maar het is daar niet zes maanden donker. De duisternis hangt samen met de burgerlijke avondschemering, die eindigt wanneer de zon zich 6 graden onder de horizon bevindt. De helderste sterren en planeten worden dan zichtbaar. Echt donker is het pas wanneer de zon 18 graden onder de horizon staat: de astronomische schemering genaamd. De burgerlijke schemering is op de Noordpool op 8 oktober geëindigd, de astronomische op 13 november.

De seizoensverschillen vinden hun oorzaak in de schuine stand van de as waar de aarde om draait. Hierdoor staat de zon op het Noordelijk Halfrond in de winter lager boven de horizon dan in de zomer. De zon beschrijft 's winters een kortere baan boven de horizon dan 's zomers en is vooral daardoor maar weinig uren zichtbaar. Hoe noorderlijker, hoe korter de zon boven de horizon staat. In het gebied noordelijk van de Poolcirkel is de zon in deze periode gedurende een paar maanden in het geheel niet zichtbaar. Zelfs binnen onze landgrenzen is dat verschil in daglengte al merkbaar: vandaag duurt de dag in het uiterste noorden Nederland ongeveer 20 minuten korter dan in het uiterste zuiden.

Om praktische redenen en volgens internationale afspraak gebruiken de weerkundigen voor het berekenen van klimatologische gemiddelden een andere seizoensindeling. De Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen beschouwd. Volgens de klimatologische indeling is de winter al op 1 december begonnen en duurt het seizoen tot met 28 of 29 februari. Voor andere berekeningen, zoals het koudegetal van Hellmann wordt ook de kou in voor- en nawinter, in de maanden november en maart meegerekend.

http://www.knmi.nl/cms/content/21674/winter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits onderwijs

 

 

Over het Brits onderwijs kunnen we een vervolgverhaal schrijven.  Beginnend met de kleutertuin, over het lager en middelbaar onderwijs, naar de hogescholen en universiteiten : steeds wordt de multicultuur via allerlei slinkse achterpoortjes bevoordeeld.  

Nu heeft men weer iets nieuws gevonden om het “midden-klassen monopolie” der studenten te doorbreken.  In de toekomst zal men de onderwijs- en gezinsachtergrond van de inschrijvende student onderzoeken om de diversiteit van de studentenpopulatie te bevorderen.  Slecht eindrapport ?  Geen probleem: hoofdzaak is dat men past in de politiek-correcte plaatje.  

Met het doel de minderbedeelde kandidaten een betere kans te geven worden de studenten doorlicht: hun sociale klasse, bereikte schoolresultaten van de ouders en van henzelf worden in aanmerking genomen.  2/3 van de universiteiten zullen overeenkomstig deze parameters inschrijven. 

Volgend studiejaar zullen er voor het eerst quota gehandhaafd worden om de minder bevoordeligde inschrijvers ook een kans te geven nu de inschrijvingsgelden verhoogd werden.  Men zal dus meer regels creëren, die op hun beurt moeten nageleefd worden door nog op te richten instellingen.  De beste studiecijfers zullen niet automatisch leiden tot een plaats aan een universiteit, want men moet rekening houden met “mogelijk potentieel”.   De privé scholen, die dikwijls primussen afleveren, zouden wel eens het nakijken kunnen hebben. 

Bijna 23% van de universiteiten verklaarden zich akkoord “lagere aanbiedingen” te zullen doen aan middelmatige kandidaten met een armere achtergrond, met als gevolg dat zij de studieplaatsen zullen innemen van kandidaten met schitterende eindcijfers van topscholen.  In 2011 bedroeg het aantal nog 18%.

De lezer begrijpt wat er in werkelijkheid aan de hand is.  Telkens weer worden bepaalde groepen – vrouwen, mindervaliden, sexuele varianten… – misbruikt om de multiculturele schijn te bestendigen.  Het schijnt dat dit “positieve discriminatie” genoemd wordt – alsof het discrimineren van het eigen volk iets positiefs is.

Floriaan Terbeke
Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 765)

 

Wat vergeten de mensen toch snel.

Wij bevonden ons in de omgeving van Koeweit toen de laatste Amerikaanse soldaten het grondgebied van Irak verlieten om een Amerikaanse militaire basis in dit land te gaan vervoegen. Hiermede eindigde de facto de bezetting van Irak door de USA troepen.

 

De oorlog en de daarop volgende bezetting van Irak heeft ongeveer negen jaar geduurd. Het was inderdaad President Bush junior die in maart 2003 had beslist om de vreselijk gevaarlijke dictator Saddam Hussein een lesje te leren en het Iraakse volk van het juk van deze dictator te bevrijden. De reden om die baardige duivel aan te vallen was omdat de geheime diensten van de USA voldoende bewijzen hadden kunnen verzamelen om aan te tonen dat Saddam Hussein over een massa chemische wapens beschikte die hij in enkele fabrieken had laten aanmaken. Uiterst nauwkeurige luchtfoto's van enkele van die fabrieken werden aan de leiders van een reeks landen ter beschikking gesteld om de stilzwijgende instemming van die naties te bekomen.

Vandaag wordt daar nog weinig over gesproken maar de USA hebben NOOIT enig bewijs kunnen leveren van de duidelijke leugens die hebben gediend om die aanval te rechtvaardigen. Eén van die zogenaamde gevaarlijke fabrieken bleek later in werkelijkheid een fabriek te zijn geweest waar melkpoeder werd geproduceerd. De reden van de aanvang van die oorlog was dus een vreselijke leugen. Maar aangezien in de internationale politieke wereld het steeds de sterkste is die het gelijk aan zijn kant krijgt hoeven wij daar dus niet meer bij stil te staan.

Wat is nu ongeveer het resultaat geweest van die aanval tijdens die negen jaar:

1. Ongeveer 4500 Amerikaanse soldaten verloren er hun leven.
2. Duizenden soldaten werden teruggevlogen naar de USA met een ontbrekende arm; een ontbrekend been of beide.
3. Honderdduizenden Irakezen verloren hun leven.
4. De infrastructuur van Irak werd voor een groot gedeelte vernietigd.
5. De dictator Saddam Hussein is nu vervangen door een andere dictator AL Maliki genaamd.
6. De nieuwe dictator is een Shiiet en haat de nummer twee, Al Mutlaq, die tot de zogenaamde Sunnis behoort.
7. De oorlog heeft de Amerikaanse bevolking een fortuin van ongeveer duizend miljard dollar gekost.

8. Men heeft Irak nu achtergelaten in een bijna totale chaos.
9. De Irakezen haten de Amerikanen nu nog veel meer dan voorheen.
10. Ongeveer de helft van de 2,5 miljoen christenen zijn het land inmiddels ontvlucht.
11. Meer dan 1 miljoen Irakezen verplaatste zich in eigen land door de sterk gestegen onderlinge haat van de verschillende fracties als gevolg van de Amerikaanse inmengingen en manipulaties in vele zaken.
12. Meer dan zeven miljoen van de ongeveer 30 miljoen Irakezen leven nu onder de armoedegrens.
13. Miljoenen Irakezen voelen zich nu in een slechtere toestand als ten tijde van Saddam Hussein.
14. De kans is groot dat de spanning in die streek opnieuw gaat toenemen omdat Irak nu nauwere banden zal gaan zoeken met Iran omdat de Amerikanen autonome gebieden hebben gegeven aan de Koerden. enz. enz.

Wat hier allemaal is gebeurd, is een vreselijke schande maar onze media zwijgen daar over als vermoord en niemand blijkt zich nog af te vragen waartoe al die honderdduizenden doden hebben gediend; wat het nut van die oorlog zou kunnen geweest zijn en wat een vreselijke ellende Amerika daar heeft achtergelaten.

Geen enkele van de beloften die werden gemaakt bij het aanvangen van de oorlog werd gerealiseerd. Zelf President Obama diende vast te stellen dat zijn allerlaatste opdracht niet werd uitgevoerd. Hij had namelijk aan de laatste soldaat die vorige week Irak verliet de opdracht gegeven om het licht uit te draaien. Zelfs deze laatste opdracht kon niet uitgevoerd worden wegens electriciteitsgebrek.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de laatste Nieuwsbrief van 2011 van Vlaanderen VLagt

 

(archief Veldlopen)

De schitterende nomaden van Vlaanderen Vlagt Verder blikken in hun laatste Nieuwsbrief van 2011 terug op enkele gebeurtenissen uit het recente verleden. Terug naar februari 2004.
 
Dat het niet altijd een schot in de roos kan zijn wisten we wel maar door de vele successen werd deze wetenschap een beetje naar de achtergrond verdrongen. De actie in Dour (Crosscup veldlopen) bracht ons terug met de voeten op de grond. Daar liep het mis door één Waalse supporter die zijn haat voor onze vlag niet kon bedwingen en daarbij werd opgehitst door een medestander. Hij zorgde ervoor dat we vroegtijdig onze actie afbraken en het actieterrein verlieten.

Aan de inkom werden we alle zes vriendelijk ontvangen. Op het terrein in de buurt van de aankomst en het podium werden we door de inrichter verwelkomd. Toch was de sfeer een beetje negatief. Vele Waalse vrienden, waaronder vreemd genoeg ook kinderen, kwamen hun ongenoegen uiten over onze aanwezigheid met de Vlaamse vlag maar na enige discussie gingen zij weg en lieten ons met rust. Sommigen beweerden dat de Vlamingen het ook niet zouden pikken als de Walen met hun vlag in Vlaanderen zouden komen. We probeerden hen van het tegendeel te overtuigen en met twee van hen spraken we af om naar de veldloop van Oostende te komen om samen, ieder met zijn vlag, actie te voeren. Nadien verspreidden we ons over het terrein.

Toen sloegen blijkbaar de stoppen door bij de reeds vernoemde mijnheer die, opgehitst door zijn vriend, plots twee vlaggen uit de hand van een van ons trok en de stokken brak. Ook trok hij de zwaaivlaggetjes uit de zak van onze vlagger en gooide ze op de grond. Daarna greep hij de vlaggen van een tweede actievoerder en brak ook daar de stokken en wierp de zwaaivlaggetjes op de grond. Onze twee mensen deden wat ze moesten doen: geen agressieve reactie, geen discussie. Sommige omstaanders (Walen en Vlamingen!) die dit zagen gebeuren en vaststelden dat we kalm bleven raapten spontaan de zwaaivlaggetjes op en gaven ze ons terug. Na nog wat bedreigingen ging die man weg, zocht onze andere actievoerders op, herhaalde zijn aanval en duwde zelfs één van ons tegen de grond. Ondertussen waren een aantal Vlamingen (minstens de helft van de aanwezigen waren Vlamingen) naar ons gekomen en drongen erop aan dat we zouden reageren. Dit wezen we echter spontaan af met "We zijn hier om mee te helpen aan een feest en niet om amok te maken of vechtpartijen uit te lokken". Na overleg besloten we dan om de actie stop te zetten en weg te gaan.

Weer vroeg men ons herhaaldelijk om te blijven en te wachten tot er nog méér Vlamingen zouden gearriveerd zijn. De supporters van de grote namen in het veldlopen (allen Vlamingen!) waren er nog niet. Gewoonlijk hadden die ook vlaggen bij. We bleven bij ons besluit en verlieten het terrein. Aan de uitgang werden we opgewacht door de organisator en de mensen aan de kassa en ingangscontrole die hun spijt uitdrukten voor het gebeurde. Maar ook daar bleven we erbij dat het beter was om weg te gaan. Zij betaalden spontaan onze inkomgelden terug.

Merkwaardig was de uitspraak van één van hen: "Jullie zijn een toonbeeld van positieve en vriendelijke actie. Ik volg jullie waar ik maar kan en zie jullie overal. Ik bewonder jullie wijze van actievoeren. Ik ben beschaamd over wat landgenoten van mij jullie hier hebben aangedaan." (Verslag door Ivan)

In de Webwinkel: http://www.vlaanderenkleurt.be  kan je parapluutjes/parasolletjes bestellen (lekker schuilen onder moeders paraplu!) en leeuwenvlaggen in alle maten. ’t Zijn niet alleen leden van de oude garde maar ook frisse jeugdigen die zonder complexen hun Vlaams-zijn uitdragen!

Namens de "nomaden" van "Vlaanderen Vlagt Verder".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkish Airlines

 


In de Engelse versie van de krant Hürriyet en op diverse westers-georiënteerde webstekken staat er een reclameblokje voor Turkish Airlines met een gouden medaille en de wervende titel “Europe’s best airline”.  Met deze kwalificatie, doen ze met drie woorden de waarheid twee keer geweld aan:  Turkije is geen Europees land en wat betreft de kwaliteit van de luchtvaartmaatschappij zijn piloten en zelfs de Turkse luchtvaartveiligheidsinstanties een andere mening toegedaan.

De Deense krant Politiken is in het bezit van een aantal interne rapporten waarin een lange lijst fouten van Turkish Airlines piloten vervat zitten.  De toestand is zo erg dat een piloot zijn vrouw en kinderen nooit met T.A. (Turkish Airlines) zou laten vliegen wegens te gevaarlijk.  De krant baseert zich ook op gesprekken met 13 niet-Turkse piloten, afkomstig van verschillende Europese landen.  Sommigen werken nog voor T.A., anderen hebben elders een job gevonden.  Surfend op de populariteit van het toerisme moest T.A. snel uitbreiden en zag zich gedwongen buitenlandse piloten aan te werven.  Onafhankelijk van elkaar zijn de 13 piloten het met elkaar eens dat vele Turkse piloten zonder de hulp van de autopiloot niet meer kunnen vliegen.  Ze zouden verplicht moeten worden hun vliegbrevet in te leveren.  Een grove tekortkoming is het gebrek aan talenkennis (Engels) waardoor vlieg- en veiligheidsinstructies niet verstaan of opgevolgd kunnen worden.  Ze begrijpen dikwijls de landingsinstructies van de luchtverkeerstoren niet.  Uit de interne documenten blijkt o. a. hoe een vliegtuig verleden jaar op de verkeerde luchthaven landde omdat de piloot de instructies niet gelezen of niet begrepen had.

Nuri Sakarya, voormalig veiligheidsadviseur en nu piloot bij T.A., meent dat de maatschappij geen lessen getrokken heeft uit een zwaar ongeluk in februari 2009, een mislukte landing in Amsterdam, waarbij 9 mensen omkwamen.  Volgens het rapport waren de piloten onvoldoende getraind en volgden ze de instructies niet.  Hij verwacht dat dit elke dag weer kan gebeuren want zij krijgen nog steeds te weinig oefenpraktijk.  Lars Bjørking, voorzitter van de Deense Pilotenvereniging, meent dat de toestand ernstig is. 

Hier volgen enkele korte aanhalingen van de 13 piloten:

“Ik heb met meerdere T.A. kapiteins gevlogen, die slechts de woorden links, rechts, opstijgen, dalen en ‘geen probleem’ in het Engels kenden.”

“Vele van de Turkse piloten zijn wat wij robotpiloten noemen.  Ze kunnen zelfs de microfoon niet gebruiken zonder de handleiding te moeten lezen.”

“Turkse piloten zijn bekend voor hun slecht Engels, eender op welke bestemming.  Het is beschamend met een T.A. vlucht in een buitenlandse luchthaven te moeten landen.”

“Ik heb met een Turkse piloot gevlogen die geen woord Engels sprak.  Hij was kapitein en we konden niet communiceren.  Het is gewoon niet veilig.  Zolang alles goed gaat, is het geen ernstig probleem, maar in geval van moeilijkheden moet men zich toch in meer dan enkele standaardzinnen verstaanbaar kunnen maken.”

“Tijdens een vlucht naar een Europese stad vroeg ik de Turkse piloot zich niet met de radio te bemoeien.  We moesten dalen tot 4000 voet en de luchtverkeerstoren had ons de instructie gegeven te dalen en bij een hoogte van 5000 voet naar links te draaien.  Hij herhaalde de vliegaanwijzing met: “draai naar links en daal naar 4000 voet”. 

“Vele Turkse piloten kennen weinig vreemde talen.  Zij draaien cijfers om en geven verkeerde berichten door aan de verkeerstoren.  Zij verwisselen bv. de cijfers 2 en 3.  Het is meermaals voorgekomen dat een Turkse piloot de toelating te dalen tot een hoogte van 2300 voet misbegrepen had als 3200 voet.  Een keer was het flagrant: de piloot verstond de vlieginstructie verkeerd, draaide de cijfers om en maakte te vroeg een bocht van 45°.  De verkeerstoren meldde: ‘T.A. u vliegt in de verkeerde richting.’  Dit gebeurt eerder dikwijls.”

“Ik heb nooit gedacht dat ik ooit schrik zou hebben te vliegen.  Een Turkse kapitein van T.A. verklaarde flegmatiek aan zijn co-piloot dat hij het vliegtuig met zijn penis kon vliegen en wilde de veiligheidsvoorschriften, zoals een voorafgaande controle van de instrumenten, niet uitvoeren.”

“Een Turkse piloot, met wie ik samen moest vliegen, kon de kaart niet lezen omdat ze in het Engels was.  Dus programmeerde hij de vlucht met de verkeerde snelheid en bestemming toen we vanuit een grote luchthaven moesten opstijgen.  Ik stopte hem, maar hij verzekerde mij dat hij de juiste cijfers ingetikt had.  Het duurde 20 minuten om hem van zijn fouten te overtuigen.  Hij bleef erbij dat iedereen het op zijn manier deed, zonder ermee rekening te houden dat de kaart intussen veranderd was.”

 Enkele maanden na zijn aanwerving moest deze zegsman een noodsituatie trainen, ditmaal met een simulator.  Het is 2 maal per jaar voor alle piloten verplicht.  Hij zegt hierover: ”Ik zat naast een Turkse piloot.  Hij kon amper Engels en was niet in staat met mij communiceren.  Toen we een alarm kregen, verstond hij de melding niet.  Als bv. melding gemaakt wordt van een te lage oliedruk in één der motoren, dan moet je een checklijst volgen die uitlegt welke maatregelen nodig zijn.  Hij begreep niet dat ik hem vroeg mij de checklijst te overhandigen.  Of wat er in die checklijst geschreven  stond.  Toch werd hij niet ontslagen.”De krant Politiken is in het bezit van verschillende zgn. interne veiligheidsverslagen van T.A., waarin ernstige fouten van piloten beschreven staan.  Wij pikken er enkele uit die de laatste jaren gebeurd zijn:

 -          T.A.-vluchten – in oktober 2006 en maart 2011 – namen de verkeerde hoogte na het opstijgen van Stansted Airport (G.B.) omdat ze de instructies verkeerd verstonden.  Onderaan het rapport wordt vermeld dat T.A. de recordleider is in het verkeerd verstaan van instructies en naar de verkeerde hoogte gaan. 

-          Een T.A. vliegtuig landde in april 2009 op de verkeerde luchthaven in de Georgische hoofdstad Tbilisi, omdat de piloten hun instrumenten en instructies onvoldoende consulteerden.

-          Piloten, die de instructies om te landen op het achterste gedeelte van de landingsbaan in de Moldavische hoofdstad Chisinau niet opvolgden, daar er op het voorste gedeelte werken bezig waren. 

-          Een T.A. vliegtuig kwam in juli 2009 bijna in botsing met een ander vliegtuig bij het benaderen van Heathrow Airport in Londen omdat de piloten de alarminstructies niet opvolgden.

-          Een T.A. vlucht in oktober 2010 lokte op Zaventem bijna een ernstig ongeval uit na de landing omdat de piloot eensklaps één der motoren volle gas gaf en tegelijkertijd met de drie andere op de rem ging staan.  Eén vleugel werd daarbij vernietigd.

De niet-Turkse piloten beklemtonen dat ze niet iedereen over dezelfde kam willen scheren.  De getalenteerde Turkse piloten zijn meestal de jongste, die hun opleiding in de burgerluchtvaart kregen i.p.v. bij de Turkse luchtmacht.  Zij zijn vertrouwd met de Engelse taal en met de nodige vliegopleiding.  De oudere piloten spreken amper Engels en hebben vergeten hoe ze manueel moeten vliegen zonder hulp van de autopiloot.  Ze schatten dat 50% van de Turkse piloten ronduit gevaarlijk zijn, 20% zó slecht dat ze nooit aan de bak zouden kunnen komen in een westerse luchtvaartmaatschappij en de resterende 30% zijn gekwalificeerd.

De genoemde slechte piloten zitten overal, op alle vluchten.  Het maakt niet uit waarheen ze vliegen: van Turkije naar Copenhagen, Oslo, Londen, Frankfurt of naar Bangkok, Tunis of Beirut. 

Vraag in uw reisbureau naar de luchtvaartmaatschappij die u naar uw Turkse vakantiebestemming moet brengen: misschien krijgt u een “brokkenpilootkorting”.

Floriaan Terbeke

Bron:  europenews.dk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - Het koninklijk Museum voor Schone Kunsten

 

In 1944 stortte op nauwelijks 100 meter afstand van deze plek, in de Schilderstraat (aan de linkerzijde, achterin) een Duitse V-bom neer die een 30-tal levens kostte.  Bij de catastrofe die ons nu trof, zijn vele gebouwen overeind gebleven, zij het dat ze alle zwaar beschadigd zijn. Het lijkt wel alsof er bewust een verminking van de stad heeft plaatsgegrepen, genoeg om nooit meer te herstellen, maar licht genoeg om het nageslacht, zo dit er is, te waarschuwen. Waarvoor ?

Een van de middenzuilen van het museum is afgebroken en het rechterpaardenspan is van het dak neergestort.  Een dun watersliertje zoekt zijn weg tussen het puin, op zoek naar de Scheldestroom, als die er nog is. De luchten zijn zwaar, dreigend en donker.

(tekeningen Gazet van Antwerpen)


20-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 21 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Staken voor het pensioen ...
 
Ongezien mooie tekst van heer Ray. De kern van de zaak in een evenwichtig betoog waar geen centimeter aan te rammelen valt. Om in te kaderen.

Er komt daar zo iets bij mij op: er was een (verre van perfecte) tijd dat fabrieksbazen hele wijken bouwden voor hun arbeiders, de meestergasten en de kaderleden, de ingenieurs. Inzet en loyauteit werd beloond: werkzekerheid plus een deftig dak boven je hoofd en onderwijs dat gretig aangenomen werd. Er was sprake van wederkerigheid, je ging erop vooruit.

En wat hebben we vandaag? Dat de vakbeugden hun initieel doel ver voorbij geschoten zijn, hun begeleidende rol vervangen hebben door grote muilen met enkel en alleen volatiel geldgewin en vrije dagen op korte termijn, van de ene groteske CAO naar de andere. Zij dachten de baas van de baas te worden maar zij zijn nu de echte smeerlappen.

Een arbeiderswoning bestaat niet meer, dankzij de waanzin van de rode en groene gardisten. Een job voor je leven bestaat niet meer door het verplaatsen naar minder dure en meer dankbare landen. Het afbetalen van de kleinste woning is een financiele gok, een huizenhoog risico geworden. Wie toch nog een huis wil kopen betaalt zich stresserend blauw aan een wurgende lening en zal zijn (bescheiden) eigendom niet meer aan zijn kinderen kunnen nalaten want de RVT's zijn duurder dan een pensioen opbrengt. Uw huisje maakt grote kans om in de handen van het O.C.M.W. terecht te komen om de rekeningen van uw lamlendig en storend creperen aan te zuiveren. Het O.C.M.W. zal ze gebruiken om mensen in te plaatsen die nooit iets hoeven bij te dragen.

Dank u vakbonden, dank u criminele bende anti-werkende racisten.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 december 2011

Schietpartij Luik

Mijnheer de hoodredacteur,

Hans Van Temsche zijn tante was bij een niet te noemen partij waarvan ik ondanks ik er een lidkaart van bezit,  de naam niet durf vernoemen.

Bij welke partij was die nieuwe belg die vijf mensen heeft vermoord ? en 123 heefdt neer geschoten ?

Albert M

*****

Daar zijn ze al !

Geachte redactie,

De zitjes onder de kontjes van Di Rupo en co zijn nog niet warm gezeten en daar zijn ze al : de immer nukkige ontevreden pakbonden.

 Zoals gewoonlijk geeft Walchië het starschot van de feestelijkheden. Zelfs twee dagen vroeger dan gepland. Uiteraard is het onze nationale N.M.B.S. (Nationale Maatschappij der Belgische Stakers) die de leiding en regie in handen neemt.

Donderdag volgen de ambtenaren, want ook zij zien een eigen bijdrage in het bestrijden van de crisis niet zitten ... laat staan een dag langer werken. De sluwe hangmatters hebben tijdens de voorbije koehandel de vlaamse collabo's goed bij hun testikels gehad. Er werd zelfs betoogd omdat er maar geen regering kwam die de hoognodige maatregelen zou nemen om het land van de ondergang te redden. 

Nu er een regering is en de Vlamingen overstag zijn gegaan, is het moment daar,  om niet alleen de "verarming" van Walenland tegen te gaan maar om de zogenaamde toegevingen terug te schroeven.

Verarmen ? Neen ! Langer werke ? Nooit ! 

Zo luidt het motto van de hangmatters. Dus gaan we lekker staken en als het effe kan voor onbepaalde duur want de feestdagen komen eraan. Met de eindejaarspremie en het dagelijkse stakersgeld is het wel een tijdje uit te houden. Dat de stakingen tientallen miljoenen euro"s minder ontvangsten voor vadertje staat betekenen kan de stakers aan hun reet roesten.

Het rijke Vlaanderen zal wel bijpassen. Rij ? Hoe lang nog ? Het grappige in deze toestand is het gegeven dat deze linkse regering door haar linkse achterban reeds snel in het nauw gedreven wordt. Van Quick was blijkbaar iets te "kwiek" in zijn doelstellingen en zette daarmee het sein op rood voor de NMBS en de rest. Elio en co gaan nog harde noten te kraken krijgen ... ik vrees zelfs (hoop het!) dat ze er hun tanden op stuk bijten.

mvg - Senior

*****

Diepe rouw en crisis

Geachte redactie,

Keuning,keizer of admiraal... 't is droefenis en crisis voor allemaal

Vandaag worden we belaagd door twee droeve mares die een mens recht naar het hart grijpen. Op onze nuchtere maag werden we gepakt door het wereldschokkende nieuws vande plotselinge dood over de aan een hartkwaal "lijdende leider" van het prachtland N-Korea.

Gans de weireld is in diepe rouw bij het heengaan van deze kleine gele linxe despoot met zijn Lennon brilleke. Rouwtelegrammen van linxe soortgenoten stromen ginds toe.

Ondermeer het fraaie zwarte figuur Mugabe, de gebroeders Castro, Hugo Chavez de janker,  Steve Stevaert de wipper, Patrick Janssens de allochtonenvriend, Philippe Moureaux een combinatie van de twee vorigen de allochtonenwipper,  Jos Geysels het Groene Lachebekje en vele andere roodhemden hebben hun medeleven in dit zware verlies voor de Linxe (L)hoeders van dat land  kenbaar gemaakt.

Gelukkig voor de bevolking staat er reeds een nieuw exemplaar van de Kim-da-joenk dynastie klaar om de ijzeren vuist over te nemen en de welvaartstaat verder uit te bouwen. Het dagelijkse voedsel van boomschors wordt weldra aangevuld met een kop vers gras.

Ook in eigen onland is droevig nieuws te melden. Onze keuninklijke leefloners moeten inleveren op hun inkomen. Niet minder dan 2% gaat er van de karige toelage af  Er zal gesnoeid worden in het hofpersoneel, de plezieruitstapjes, banketten en energie. Zo zullen de kroonluchters die door Fabre met groene kevers versierd werden op halve kracht licht mogen geven ... 125 lampjes zullen minder branden tijdens de weekdagen. De toiletten mogen pas doorgespoeld worden na drie gebruikers.  Water besparen is in Laken het motto.

Tante Faby laat haar personeel één week werken en één week doppen. De Fluppe heeft zijn helicopterke op E-bay te koop staan en gaat voortaan rond Brussel vliegen met een zweefvliegtuigske dat men te Grimbergen per uur kan huren, komt voordeliger uit. Astrid en Lorenz zijn nog aan het beslissen wie er week-end werk gaat bijnemen om het budget in evenwicht te houden.  De lorre ten slotte is niet te spreken over zijn verplichte inlevering en overweegt in samenspraak met Rudi De leeuw van de rode pakbond welke aktie hij kan ondernemen. Een staking mèt bezetting van villa Clementine behoort tot de mogelijkheden. Klaartje steunt in deze hare kwistenbiebel met vuur en verve.

Misschien kan onze kersverse nieuwe premier net zoals zijn illustere voorganger een solidariteitslening uitschrijven ditmaal ten voordele van de zwaar op de financiële proef gestelde keuninklijke gabbers. We mogen er zeker van zijn dat er massaal zal op ingetekend worden door onze vurige belgicisten en royalisten die met gulle hand 2% van de intrest aan het keuninklijk circus zullen afstaan zodat hun minder inkomen gecompenseerd zal worden. Dank bij voorbaat.

mvg - Senior

*****

Music for shit, fair trade ?

Tegen een bepaald bedrag kun je dezer dagen je kerstpakjes speciaal laten inpakken, waarvan dan een gedeelte in de opbrengstpot wordt gestort. Gratis is de uitleg die je erbij krijgt en voor 80 euro kan je te Kathmandu een gezin voorzien van een wc pot ... dat was de uitleg die me afgelopen weekende aangeboden werd door een goedgelovig wicht, dat m.i. dringend aan een bad Dettol toe was.

Ik vroeg het wicht of ze al ooit eens in India was geweest, en wat '80 euro' hier in dit land voor haarzelf betekent. Het moet toch zijn dat ons volk een slag van de molen heeft heeft gehad om zich mee te laten gaan in poco music for shit 'glazen huis'...  Een wc installeren zonder enige infrastructuur, zijn ze dan niet beter af met  hondenpoepzakjes?, ... en wat doet India met de miljarden ontwikkelings steun ?

Gina

*****

Allerlei

Och Ray, ik zou niet te zwaar tillen aan die verkeerde berichtgeving nopens die struikbaardige dorpsidioot. Toen ik het las kon mijn dag niet meer stuk. Spijtig van de ontnuchtering. Ik kreeg weer datzelfde innerlijk gevoel toen ik vele jaren geleden ontdekte dat Sinterklaas feitelijk Ma en Pa was. Ik heb echter weer, dank zij "Angeltjes" een mooie dag mogen beleven. Nu in spanning wachten op de kerstboodschap van zijne doorluchtige majesteit, om te horen dat alles O.K is en dat zijn broer ervan overtuigd was dat multicultureel, verrijking betekent, zoals hij twee jaar geleden liet horen, maar toen was zijn speech geschreven door Urbanus.

Dat Antwerps wapenschild vraagt toch enkele aanpassingen om onze nieuwe Antwerpenaren niet nog meer te kwetsen. De man heeft al een baard, nog enkel een wit slaapkleed en hij is O.K. Maar die vrouw, wat een schande, die staat bijna volledig in hare blote, die moet dringend voorgesteld worden met een burka, en die knots in haar hand moet weg.  Die twe afgekapte handjes zijn ook O.K , ze symboliseren de sharia.

René

*****

Den truc van Elio om buiten schot te blijven

Van Quickenborne zei zondag dat het koekenbak zou zijn voor Nieuwjaar. Maandag ging hij al door de knieën omdat de vakbondssletjes van Elio gaan staken ook al trok Q zijn ferme woorden terug.

Is dit het plan B van de francofielen ? Elio zet de vakbonden in en blijft buiten schot maar de regering gaat hier snel aan kapot want nu toegeven is elke keer toegeven bij gelijk welke nieuwe maatregel. Intussen pluk hij Vlaanderen leeg en steelt grondgebied om zijn aandelen bij Frankrijk te vergroten zodat deze hem eindelijk willen inlijven met functie. Hij moet rap zijn want als de EU onploft en ophoudt te bestaan, is de interesse van Frankrijk voor Brussel helemaal weg. Wordt vervolgd.

Roger

*****

Woord van het jaar

Ook van Wilders is het woord KNOFLOOKLANDEN, doelend op de zuiderse probleemlanden in de EU. Ook niet slecht gevonden.

BDDG - France

*****

Nagels met punten 

Het IMF bezit zelf geen nagel om aan de poep te krabben, maar het leeft uiteraard op grote voet in Fantasialand.  Zeg het zo: "Ze hebben geen nagel om hun gat te scharten, maar ze denken dat het een gouden is."

De wereld loopt er vol van! Kijk maar eens rond om te zien hoeveel volkeren, naties, rassen ... helemaal niets hebben of betekenen, maar wel hun eer - wat dat dan ook moge zijn - boven alles stellen.

Frans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ik nooit op Bart de Wever zal stemmen ?

 

Waarom ik nooit op Bart De Wever zal stemmen ?

Omdat ik nooit op mensen stem, die zich selectief onderdanig gedragen tegenover aftroggelaars, georganiseerde fraudeurs en professionele parvenu's met in hun zog stamelende collaborateurs. 

Omdat ik nooit op mensen stem, die geen amnestie verlenen aan hen die eeuwig lange mouwen moeten dragen om een po-co merkteken van Jozef-De-Witte handboeien te bedekken.

Er is zestig jaar geleden een buitensporig onmenselijke repressie gebeurd onder een tricolore vlag. Dat moet nooit meer -zelfs niet in het zacht- overgedaan worden.  'L' histoire se répète', veroorzaakt door iemand die pretendeert de geschiedenis als geen ander te kennen. Een nuchtere historicus zou dat moeten begrijpen, of anders is ie een carriérist, een opportunist.

Het is politiek-tactisch geloofwaardiger en voordeliger -en vooral menselijker- om de politieke mond te houden en dus niet aan nestbevuiling te doen.

Als Bart De Wever meent dat Vlaanderen ooit moet gezuiverd worden van extreem-rechts dan kan ie nog altijd achteraf een interne afrekening doorvoeren. De ware aard is afhankelijk van ervaring of planning. Of anders heeft ie de Waalse politieke kaste nodig voor zijn agenda.

Men mag terecht vrezen dat volgens de methode Belgica-De Wever de gelden van de Vlaamse spaarders, gepensioneerden en arbeiders eerder verdampt zullen zijn dan de hangmat tegemoetkomingen voor Wallonië en de miljarden aan middelen voor, laat ons eerlijk zijn,  95% van vreemdelingen.

Toffe mensen altijd welkom. Anderen, niet meer : het is genoeg geweest.

In het kort: Ik heb een rillende hekel aan mensen die om gratie vragen terwijl zij zelf nog maar enkel aan woorden toe waren.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staken voor het pensioen

 

De harde houding van de nieuwe pensioenminister, Vincent van Quickenborne, heeft de vakbonden genoopt om een aangekondigde staking voor 31 januari te verplaatsen naar donderdag 22 december.

Minister Quick heeft met zijn typische voortvarendheid en totaal gebrek aan empathie en respect voor de geplogenheden van het sociaal overleg, de pensioenwijzigingen in een atmosfeer van opstand en vijandigheid gebracht. Le Flamand de service moet het sociale puin ruimen : alweer een handige zet van de Franstalige socialisten.

De staking zal vooral gevoerd worden in de openbare diensten : bij hen die de hoogste pensioenen ontvangen, die de grootste werkzekerheid kennen, die niet bepaald gekend staan als de hardste werkers en die bovendien veelal een functie uitoefenen die ten denste staat van de bevolking.

Wij zijn de eersten om te zeggen, dat er inzake pensioenen in dit land schrijnende onrechtvaardigheden bestaan.  Niet alleen behoort het land B tot de laagste uitbetalers in Europa, maar de onderlinge verschillen tussen werknemers, ambtenaren en zelfstandigen werken wrevel en afgunst op. Wie het dichtst bij het vuur zat, ving de meeste warmte op : de ambtenaren hebben hoge pensioenen en de zelfstandigen, die lang niet allemaal grootverdieners zijn, bengelen aan het staartje. Daar tussenin zit de grote moot van gepensioneerden, de werknemers, zij die een gans leven mee gebouwd hebben voor 's lands economie en die beloond worden met een pensioen dat geen normale oude dag toelaat.

Intussen blijkt ook dat in de loop der jaren heel wat slappe maatregelen getroffen werden om gewilde  periodes van gehele of gedeeltelijke beroepsinactiviteit gelijk te schakelen met 100% prestaties. Dat deze Sinterklaaspolitiek afgeschaft wordt, lijkt ons niet meer dan redelijk. Maar dat de aangegane engagementen behouden blijven, is even rechtvaardig tegenover de betrokkenen die niet meer gedaan hebben dan gebruik gemaakt van de wettelijke middelen.

Donderdag wordt het land lamgelegd door hen die het minst reden tot klagen hebben en die keer op keer van elke gelegenheid gebruik maken om de échte actieven het uitoefenen van hun taak te belemmeren. En wie staat er naast de beroepsstakers van de NMBS, het openbaar vervoer, de ministeries en gemeentelijke diensten ook paraat om een luie dag te beleven ?  De onvermijdelijke 4 Nullen : de VRT.  Wat ons betreft mogen die 365 dagen per jaar staken.

Hoe dan ook, hervormingen om het pensioenregime veilig te stellen naar de toekomst zijn nodig, dit is het moment om onrechtvaardige toestanden recht te trekken en de uitdeling van cadeaubonnen te stoppen. Laat dit alles echter gebeuren in een sfeer van democratisch overleg en niet op de wildeman-manier van de opgewonden Quick.

Tot slot zijn wij van oordeel dat de regering van Don Elio, die over geen meerderheid beschikt in Vlaanderen, moet aftreden en desnoods verjaagd worden.

Stem Vlaams, stem voor Vlaanderen !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije meningsuiting in het land B - 2007 tegen 2011

 

In 2007 hadden de franstalige lafaards  meer praats om op te treden tegen Vlaamse betogers die gewoon een stilstaand protest voerder, zonder enig geweld. Vergelijk met het geweld en de vernielingen door Congolezen die Brussel teisteren in 2011 Maar ja, de ene zwarte is de andere niet.

En BDW maar zeggen dat wij aan de kant blijven staan. Verdomme, heeft hij al iets anders gedaan dan in spelletjes meespelen ?

Stradi 
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe wanhoop tot waanzin leidt : de EU, het IMF en wij, de gewillige slachtoffers

 

Europa davert op zijn grondvesten, dat is geen overdreven vaststelling, alleen ze wordt niet toegegeven door de pipo's van de leiding die grotendeels zélf verantwoordelijk zijn voor de chaos waarin wij terechtgekomen zijn. Bekijkt u de angst en onzekerheid op de gezichten van Barroso en Van Rompuy,  in een onbewaakt moment vastgelegd door de lens van een alert fotograaf.

De dames en heren, onverantwoorde klungelaars van de Europese Unie, zullen nooit hun fouten en slecht beleid toegeven, integendeel ze beschouwen zichzelf als de redders in nood.  En daarbij leidt de wanhoop soms tot pure waanzin.

De EU roept de rijke landen op om het IMF te steunen en grotere financiële  bijdragen te leveren voor deze instelling, die het werk verricht van de berg van barmhartigheid in het groot, de openbare onderstand van de wereld, of het mondiale pandjeshuis.  

Luister naar dit krankzinnige verhaal : de EU, die krom loopt van miserie, zal zelf aan het IMF 150 miljard afstaan, onder vorm van wederzijdse leningen (wat dit ook moge betekenen).  De EU bezit uiteraard dat geld niet maar het oogt mooi als je je gul en royaal opstelt. "Ho, dank u wel" zegt het IMF "laat maar komen". (merci, laissez venir, want Christine Lagarde is een elegante Parisienne die de besmeurde meubeltjes van haar vies voorgangertje naar de Kringloopwinkel heeft laten afvoeren en het bureau, de liften en de toiletten grondig heeft laten ontsmetten, dit terzijde, want sanitair nieuws wordt niet vaak verspreid).

Het IMF bezit zelf geen nagel om aan de poep te krabben, maar het leeft uiteraard op grote voet in Fantasialand.  Het niet-bestaande geld van de EU wordt gracieus ontvangen en bijgestopt in de niet-bestaande  spaarpot van het IMF. Straks komt een of andere wankelende Europese lidstaat janken bij datzelde IMF voor een beetje steun en dan wordt een stuk van het fictieve EU-geld overgeheveld naar de janker. Zo wordt er geleefd in internationale instellingen : de wereld van schijn, glitter en laten-we-doen-alsof. 

Hoe lang zijn deze schijnvertoningen al aan de gang ?  Hoe lang worden de 500 miljoen Europeanen, die onder de plak van de EU zuchten,  nog een rad voor ogen gedraaid ? Wanneer zakt het zootje door zijn poten ?   Of wanneer worden de hypocriete potentaten wegens wanbeleid en bedrog en zonder veel juridische poespas voor hun verantwoordlelijkheid geplaatst ?  Voer het zootje met de open hooiwagen weg naar de milde guillotine.

Dit is een symbolische manier om uiting te geven aan onze afkeer, in tegenstelling tot de misdaden van de politieke knoeiers die helaas niet symbolisch zijn.

Ray & Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders' uitgevonden begrip *tuigdorp* wordt Vandales Woord van het Jaar 2011

 

Tuigdorp is door het publiek gekozen tot het Van Dale Woord van het Jaar 2011. Het woord kreeg tussen 29 november en 19 december 43 procent van de circa 16.000 van de online uitgebrachte stemmen. De betekenis van tuigdorp is: 'afgelegen locatie die is ingericht als woonoord voor veelplegers e.d., m.n. zo’n locatie met asowoningen'. De andere woorden die in de top-3 eindigden zijn caviapolitie en occupyer.

'Tuigdorp' kwam in februari in het nieuws door PVV-leider Geert Wilders. Hij vond dat overlastgevende veelplegers moesten worden verbannen naar 'tuigdorpen'. De stemmen werden uitgebracht tusen 29 november en 19 december.

Als politieke term van 2010 kwam 'bedrijfspoedel' uit de bus. Wilders noemde PvdA-voorman Job Cohen in het debat over de miljoenennota de ,,bedrijfspoedel van de heer Rutte, die af en toe mag keffen, maar 's avonds weer op schoot springt''. In de categorie jongerentaal haalde het woord 'planking' de eerste positie. Het woord van het jaar voor lifestyle is 'vleeshufter' en voor sport/amusement: 'wordfeuden'.

http://www.depers.nl/binnenland/618244/Tuigdorp-woord-van-het-jaar.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!