Angeltjes
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love is a many splendored thing

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=j0XClu_oqkE

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bornem : CD&v/N-vA meerderheid ligt plat

 

Kasteel Marnix van Sint Aldegonde te Bornem

Oppositiepartijen Open vLD, SP.A, Vlaams Belang en Groen! hebben een gezamenlijke tekst verspreid waarin ze de (gewezen) CD&v-/N-vA meerderheid oproepen om het laatste jaar van de legislatuur niet te laten eindigen in politieke chaos.

Tijdens de jongste gemeenteraad maakte schepen van Openbare Werken Werner Meskens bekend dat hij voortaan als onafhankelijke gaat zetelen en niet meer als lid van de CD&v. Eerder had ook Paul De Ost die beslissing genomen. Daardoor speelde de CD&v haar absolute meerderheid in de gemeenteraad kwijt.

‘Deze toestand mag de politieke werking in onze gemeente niet verlammen. Daarom lanceren we een oproep om de komende maanden op een constructieve manier samen te werken', is te lezen in het bericht. ‘We willen alle dossiers op hun plus- en minpunten beoordelen om zo met de gewezen meerderheid tot een realistische oplossing te komen.'

De oppositiefracties halen in hun gezamenlijk standpunt onder meer de verbouwing van het cultureel centrum Ter Dilft en bouw van een ruiterhal aan. Volgens hen hebben die projecten zeker een toekomst maar moeten de plannen flink worden bijgewerkt.

Bornem telt 27 gemeenteraadszetels, met 4 VB-ers onder wie gewezen parlementslid Luk van Nieuwenhuysen.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u niet een beetje beschaamd, mijnheer Peeters en mijnheer Muyters ?

 

Soms vraag je je af of bepaalde politici geen schaamte kennen. Breek er uw hoofd niet over, het antwoord is simpel : "Neen, bepaalde politici zijn nooit verlegen om de burgers én het parlement schaamteloos iets op de mouw te spelden".

Neem nu het Vlaamse parlement en de dito regering met de monkellachende minister-president Kris Peeters en zijn financieminister Philippe Muyters, ook wel eens Philippe Blunders genoemd als we boosaardig zijn. Wat we straks zullen worden.

Het gaat over de begroting 2012, waar we met zijn allen dichterbij zitten dan we dagdagelijks beseffen. De gewestwegen waar we aanschuivend over tuffen, worden onderhouden met Vlaamse centen, heel de sociale sector wordt rechtgehouden door Vlaamse subsidies en onze dierbare 0000 propagandazender zou gewonweg niet bestaan mochten de parlementairen de betoelaging stoppen. Met andere woorden, die begroting staat dicht bij ons.

Het budget werd op 21 december 2011 goedgekeurd in het Vlaams parlement, meerderheid (CD&v, N-vA en SP-a) tegen de oppositie (Open-vLD, VB, LDD, Groen en 1 Franskiljon). Op dat moment riep iedereen uit de oppositie dat de basis van 1,6% groei die in de inkomsten verwerkt zat, het werk van een bende fantasten of knoeiers is. Bij het woord "knoeier" gaan alle blikken naar Philippe Muyters, die doet of hij als extra-parlementair meer geloofwaardig is dan de verkozenen des volks.

1,6% vertegenwoordigt  € 420 miljoen. Het is niet te loochenen dat de regering een begroting heeft opgesteld die per se in evenwicht werd gebracht met toepassing van truken van de foor. En toch maar volhouden, Peeters en zijn vernufteling Muyters, dat 1 + 1 gelijk is aan 3. In februari 2012 zal een budgetcontrole voorgelegd worden. Wie niet kan rekenen, geen basiskennis heeft over financiën en niet in staat is een begroting te lezen, zou nooit (nooit) een politiek mandaat mogen bekleden.  Helaas, verkeren zeker 90 tot 95% van de verkozenen in dat geval. En de extra-parlementairen 100%.

Zoals gezegd op 21 december werd die begroting goedgekeurd, zonder een zweem van twijfel door de meerderheidsknoppendrukkers.

Op 30 december 2011 komt de glunderende financieminister vlug-vlug aan de pers vertellen dat er een overschot is gerealiseerd in 2011 van 97 miljoen euri. "Dat is omdat ik de inkomsten laag heb ingeschat en de kosten hoog" zegt Muyters, alsof hij net het warm water heeft ontdekt. De journalisten die ook maar gewone peuten zijn, denken dat zij te maken hebben met een man die de budgettaire orthodoxie een nieuw elan heeft bezorgd. Het gaat dus over Muyters.

De brave man moest nog iets goedmaken, namelijk het serieuze geklungel dat hij op zijn geweten heeft met de verkoop van gronden van de Vlaamse Milieumaatschappij aan Aquafin. Ook weer zo'n truuk van de foor die totaal overbodig was en die enkel gebeurde om cijfers kunstmatig op te krikken om het beoogde resultaat te bereiken. Een door het Rekenhof en de Inspectie van Financiën in de grond geboorde operatie. Die instellingen zijn te deftig om de zaak bij de naam te noemen, zoals wij dit doen : truken van een boekhoudertje van het zevende knoopsgat, een Vlaamse Regering onwaardig. Zeker als blijkt dat wij, de betalende clowns, op termijn een 600 miljoen mogen afdokken voor deze nutteloze operatie. U kan het trieste verhaal hier lezen : klikmans

Terug naar nu. Op 2 januari 2012 (yesterday) komt Peeters met een ontdaan gezicht vertellen, dat wij afstevenen op een fiasco met de begroting van 2012, want er is iets niet in orde met die economische groei van 1,6%. "Het zal wat minder zijn en onze buffers zijn niet sterk genoeg" spreekt de man die eens met George Clooney vergeleken werd. Maar sinds hij van een paard en een berg viel, embryonale trekken van Frankenstein vertoont. Het uiterlijk is niet alles, het innerlijk evenmin bij vele politici.

Niet alleen het tekort van bijna een half miljard dat zich aankondigt, doet ons schrikken. Filip Dewinter had het voorspeld en wij hechten meer geloof aan de woorden van Filip (en nog enkele oppositieleden) dan aan het gesteun van de Vlaamse ministers.

Wat vooral jammer is in deze zaak, is de wijze waarop grof gelogen werd.  Schaamteloos gelogen.  Door een politicus van de N-VA die hemel en aarde beweegt om Vlaanderen te overtuigen dat er met zijn partij correct zal bestuurd worden. Jammer. En duur.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlandse Parlementen zijn soms meer dan Praatbarakken

 

Judoles in Japan 

 

Totale chaos in Oekraïne

 

 Zuid-Korea waar vrouwen geëmancipeerd zijn

 

Kenya : de gekleurde medemens blijft niet achterwege

 

Bolivia  : drugs en democratie

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg neen tegen de EU

 

Me many wives, me no time for work, me happy in Great Islamic Britain

 
De EU laat 11.000 migranten per jaar via een achterpoortje naar de U.K. komen: de meesten zou normaal de toegang ontzegd worden, maar na het verkrijgen van het staatsburgerschap in een ander EU-land moeten de Britten hen binnen laten.
 
Deze cijfers werden door het Britse Nationaal Bureau voor Statistiek bekend gemaakt; ze zijn meer dan een derde hoger dan in 2006.  Volgens de EU-richtlijnen moeten deze immigranten in eender welk EU-land toegang krijgen vanaf het ogenblik dat ze de nationaliteit van een EU-land verkregen hebben, begonnen zijn met werken … of aanspraak gemaakt hebben op sociale hulp.
 
Priti Patel, conservatieve volksvertegenwoordiger, geboren en getogen Britse, afkomstig uit Oegandees-Indische ouders, die de cijfers bekend maakte, meent dat deze lacune in de wetgeving totaal indruist tegen het beleid.  Zij drong erop aan dat de minister dit op de EU-agenda moet zetten om de grenzen weer onder controle te krijgen. Zij verwees naar de zaak van een Ecuadoriaans gezin, dat naar Londen verhuisde nadat het de Spaanse nationaliteit verworven had.  Het gezin van zes krijgt £ 2.300 per maand tegemoetkoming voor een woning, belastingskrediet en kindergeld.  De regering heeft beloofd streng in te grijpen bij de toevloed van immigranten van buiten de EU, maar alle pogingen worden compleet ondermijnd door het open laten van het achterpoortje, waardoor niet-Europeanen toegang krijgen tot werk en sociale voordelen.  Zij vindt dan ook dat Groot-Brittanië deze EU-wetten moet afwijzen en simpelweg “neen” zeggen tegen de EU. 
 
Inderdaad, Groot-Brittanië is aan het puin ruimen, het puin van tien jaar Labour, tien jaar open-deur-politiek.  Mevrouw Patel vindt het eigenaardig dat deze mensen juist naar haar land komen: ze verkrijgen de nationaliteit van een ander EU-land om het zo snel mogelijk te verlaten richting Groot-Brittanië.  De reden moet niet ver gezocht worden: de sociale zekerheid die hen aanmoedigt te verkassen en op kosten van de Britse staat te gaan leven. 
 
De publicatie van de cijfers leidde ertoe de immigratiedoelstellingen van de regeringscoalitie – minder dan 100.000 per jaar – in vraag te stellen.  De officiële cijfers i.v.m. immigratie bevestigden slechts een stijgende trend met een record van 252.000 in 2010.  De instanties menen dat ze weinig kunnen doen om immigratie via de EU-landen tegen te houden.  Elk EU-land heeft verschillende nationaliteitscriteria; de EU stelt dat een asielaanvraag moet behandeld worden in het eerste EU-land dat betreden werd.  Maar vanaf het ogenblik dat ze zich een EU-burger mogen  noemen, staat het hen vrij overal in Europa heen te trekken.  Er is openlijk kritiek op de Britse vrijgevigheid bij de sociale dienstverlening, die als een magneet immigranten aantrekt. 
 
De Britten hebben -zoals wij- al mogen ondervinden dat de EU ingrijpt als men asielzoekers naar Griekenland, het eerste EU-land dat ze betraden, wil terugsturen omdat daar hun “fundamentele rechten” niet kunnen vervuld worden.  Griekenland wordt immers overspoeld - ongeveer 90% van de illegale immigranten betreden Europa via dit land - en zij vinden nu eenmaal niet dat ze prioriteit moeten geven aan bijkomende steunzoekers.
 
Blijkbaar schort er toch wat aan de informatiebronnen over asiel bij de potentiële gelukzoekers – wie met een gezin van zes slechts £ 2.300 krijgt en daarmee tevreden is, weet niet goed wat hij links laat liggen in het beloofde land der tafelschuimers.  Wat onze sociale vrijgevigheid aan asielzoekers betreft: die is recht evenredig met de belastingsdruk ten opzichte van onze eigen bevolking. 
 
Floriaan Terbeke
 
Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuninklijk nieuws uit het land van de dierenmartelaars, Spanje

 

De Spaanse Grabbelaars met het Zweedse seksmaniakje

Het Casa Real, het Spaanse Koningshuis, heeft woensdag voor het eerst in de geschiedenis al zijn rekeningen openbaar gemaakt. Het gaat om de rekeningen van koning Juan Carlos I, van zijn echtgenote Sofia, van zijn zoon kroonprins Felipe en diens vrouw Letitzia.
Het Spaanse koningshuis ontvangt jaarlijks een bedrag van 8,4 miljoen euro van de Staat. Rafael Spottorno, de woordvoerder van het Casa Real, wijst erop dat het koningshuis niet verplicht is - net zoals de andere openbare instellingen - om zijn financiën openbaar te maken. De Kroon wenst zich echter aan te passen aan de 21ste eeuw en is van oordeel dat zijn financiën volmaakt doorzichtig moeten zijn.
De Spaanse Grondwet laat de koning toe het bedrag dat hij jaarlijks ontvangt van de Presupuestos Generales del Estado (Rijksbegroting) te gebruiken voor de personeelskosten van het Casa Real en te verdelen onder de leden van de koninklijke familie. Maar Spottorno verklaarde dat dit budget 'nooit een 'barra libre' (letterlijk: vrij drinken, dit is in Spanje een uitdrukking die gebruikt wordt om aan te duiden dat de gasten zoveel mogen drinken als ze willen; overdrachtelijk gebruikt betekent deze uitdrukking in dit geval dat het budget geen gratis grabbelton is) geweest is en ook nooit zal zijn'.
Het Casa Real, net zoals de Cortes (min of meer te vergelijken met de Kamer van Volksvertegenwoordigers in België en met de Eerste en Tweede Kamer in Nederland) zijn niet onderworpen aan de controle van het Tribunal de Cuentas (algemene rekenkamer, rekenhof). Een inspecteur van het ministerie van Financiën controleert van te voren hun geplande uitgaven en rapporteert a posteriori aan het hoofd van het Casa Real en aan de Cortes.

http://www.viw-costablanca.com/kort-nieuws-binnenland2812b.shtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse geheime agenten staken bosbranden in Griekenland aan

 

De voormalige Turkse premier Mesut Yilmaz heeft in een interview in de Turkse krant Birgun gezegd dat de bosbranden op Griekse eilanden in de oostelijke Aegeische zee en Macedonië in de jaren negentig, waren aangestoken door Turkse geheime agenten. 

De vermoedens van Turkse betrokkenheid bestaan al heel lang, maar dit is de eerste keer dat een official subversieve activiteiten tegen Griekenland toegeeft. Volgens Yilmaz die in de jaren negentig drie keer premier was, zijn de branden gesticht tijdens de regeringsperiode van zijn rivaal Tansu Ciller (1995 – 1998). 

Het nieuws heeft tot grote woede geleid in Griekenland. Giorgos Karatzaferis leider van de rechtse partij LAOS werd indertijd beschuldigd van extremisme toen hij zei dat Turkse geheime agenten de hand hadden gehad in het aansteken van branden.

Ekathimerini, 26 december 2011
Bron : Nieuw Religieus Peil


02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geakte Redactie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Angeltjes

Beste angeltjes,want het is een bonte bende, het beste voor 2012 nl een gezond en voorspoedig jaar. Een van mijn beste dagen was het weder opstarten van de webstek. De hemel klaarde op en ik was niet meer verweesd. Doe al die dikke nekken van politiekers verder de duivel aan, zet hen in hun hemd en maakt openbaar wat niet openbaar mag gezegd worden. Nog vele jaren met Vlaamse radicale groet.

Maurice

*****

De Linkse busgriet

Beste Ray,

Betreffende de Hoste show, volkomen met u eens, soms stekend maar nooit diep genoeg. Het irriterende aan de show is het inzoomen op die nietsnutten in de zaal, blijkbaar hebben ze daar veel werk met knip- en plakwerk : steeds de grootste nietsnutten het vaakst. Mocht men zo nu en dan  inzoomen op de hardwerkende Vlaming dan zou men daar  kunnen van genieten. Het is daarom dat ik de show van Hoste vaak volg met een koptelefoon zonder te kijken.

Wat de Pappenheimers betreft, op voorhand is m.i. al bepaald wie moet winnen, kwestie van kijkcijfers. Een Steven van Herreweghe, lijdend aan het syndroom van La Tourette kan zich moeilijk bedwingen. Voor de rest was de aflevering van gisteren één grote flop, een afgang met die politieke verraders in beeld.

De BRT zélf knippen met 25% zou het minimum moeten zijn, liefst met 100% kwestie van besparen maar dan kunnen ze de linkse brol nergens meer kwijt geraken dus zullen we nog wel even blijven zitten met die lastpost van zeker  300.000.000 euro. De linkse busgriet wil er zelfs nog een derde zender bij.  Zeker voor de allahvriendjes, kwestievan stemmetjes vangen….

Jean

*****

Late wensen.

Aan iedereen die deze blog lief heeft, de allerbeste wensen voor 2012.In het bijzonder een dikke merci, voor het voltallige 'Angeltjes team', voor de dagelijkse ongezouten koek, satire,en de heldere kijk.

Gina

*****

Geert Hoste

Al bij al blijft hij politiekcorrect en pakt hij, bijna zeker in samenspraak en overleg, de heersende klasse heel braafjes aan. Het kan geen toeval zijn dat zijn “slachtoffers” in de zaal zitten en er nog kunnen mee lachen… blij dat hij het nog zo onschuldig houdt!

Ludo

*****

Hoste

Spotten met de ziekte van andere mensen is onbeschoft. Hoste heeft dat ooit gedaan met de doodzieke paus Johannes Paulus II.Zou hij dat ook gedaan hebben met zijn moeder, mocht die doodziek zijn ? Daarom lust ik Hoste niet !

gullielmus

*****

Nieuwjaarsconcert

Inderdaad: zeer mooi. En toch mocht het multiculturele sprookje niet ontbreken. Zelfs het nieuwjaarsconcert ontsnapt er niet aan. Bij de beelden van Wenen moest er per se een donkerhuidige Mary Poppins door de lucht zweven, werd er politiek-correct ingezoomd op de Wiener zangertjes van buiten-Weense oorsprong. 

Gelukkig hebben ze de Philharmoniker niet vervangen door tamtams en het schitterende ballet door derwishen en buikdanseressen. Zou Rolex veel verkopen in de Prachtlanden?

Lolita


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbrekend nieuws

 

Opwarming aarde eist nieuw slachtoffer

Kapitein Iglo overleden

Gerd Deutschmann (76) slachtoffer van de opwarmlng der aarde is heengegaan

(Marc)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in Nigeria

 

In het Prachtland Nigeria werd heftig gefeest tijdens het jaareinde. Toevallig werd een crucifix beschadigd door een uitbundige menigte aanhangers van de religie van de wrede. Drie dozijn christenen werden enthousiast en onvrijwillig naar het hiernamaals geholpen. Het totaal aantal christenen dat in 2011 dankzij de acties en interventies van de moslims aan zijn eind kwam,  beloopt 1025 eenheden. 

De diverse kerken vinden dit getal best meevallen. De paus van Rome en zijn herders zullen bidden voor de slachtoffers en schenken vergiffenis aan de daders. Een nieuw jaar start, nieuwe statistieken worden aangelegd.

.Bron : religion of peace


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euromunten uit omloop in UK

 

Over het Kanaal is de euro veel van zijn pluimen kwijt.  Grote voedingsketens zoals Sainsbury’s en zelfs het Duitse Lidl, hebben de euro vervangen door het vertrouwde pond sterling… de chocolade muntjes weliswaar, maar duidelijk een teken dat zij meer empathie hebben met de bevolking dan de EUSSR.

Beide ketens verklaarden dat ze hiermee geen stelling innamen over de eurocrisis maar dat ze slechts wilden ingaan op de vraag van hun klanten: de verkoopcijfers van de Britse chocolade muntjes gingen pijlsnel omhoog.  Lidl, met 580 winkels in de U.K., meende dat de beslissing gevallen was om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten en dat, gebaseerd op de huidige verkoopcijfers, ze niet van plan zijn terug over te schakelen op chocolade euromunten. 

Tory eurosceptisch parlementslid John Redwood keek ernaar en zag dat het goed was: “Dit toont aan dat de winkels de gemoedsinstelling van de burgers begrijpen; nu is het wachten op de politici.  De euro is omgeven door een rampgevoel en de klanten wensten dat met Kerstmis niet in huis te halen.”

Er werden altijd nog pondmuntjes verkocht, zoals bij Marks & Spencer, maar de klanten klaagden dat ze bijna niet te vinden waren.  De meeste chocolade muntjes, die in de U.K. over de toonbank gaan, worden in Europa geproduceerd, waar er een grotere vraag is naar euromunten.  Op consumentenfora werd duidelijk gemaakt dat de Britten geen euro’s in hun kerstboom wilden zien hangen: ze vinden het gewoon niet passend. 

Volgens marktanalysten werd tijdens de eindejaarsperiode meer dan £ 160 miljoen uitgegeven aan chocolade producten, munten inbegrepen.

Floriaan Terbeke

Bron: dailymail.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roep eens spontaan wat liefs tot je stadsgenoten

 

In dikke drommen schoven de Antwerpenaars aan om hun vrienschapsboodschap over de Groenplaats te laten schallen.

Op de Groenplaats vond zaterdagmiddag een sociaal spontaan evenement plaats. Een medewerker van de stad riep mensen op iets liefs door een megafoon te roepen.

'We hebben dat afgekeken van de say something nice in New York', zegt evenementencoördinator van de stad Peter Vindevogel. 'We hebben geen reclame gemaakt, want de mensen moesten spontaan de passanten toespreken. Ondanks het slechte weer kwamen toch wel wat mensen een boodschap inspreken. Mogelijk herhalen we dit nog eens op andere momenten.'

Tot zover dit sociaal bewogen stukje spontaan afgedwongen vriendelijkheid  uit Het Nieuwsblad . Een kleine greep uit de vijf reacties die door de megafoon schalden :

- "Ik vind het fijn dat er zoveel negers in 't stad zijn"

- "Onze burgemeester is veel liever voor mij dan mijne papa".

- "Ik doe zoals Schele Vanderlinden op den tram, ik zet mij op een dikke madam"

- "Ge kunt ze allemaal vriendelijk kussen".

- "Waar moet ik de presentielijst tekenen voor mijn premie ?"

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur rouwt

 

Opnieuw massa dode vogels in VS tijdens nieuwjaarsnacht

2012 : Amerikaanse natuur rouwt om laatste jaar presidentschap Hussein Obama

Het Laatste Nieuws

(Marc) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geert Hoste kookt en Pappenheimers koken over

 

Enkele malen heb ik de eindejaarsconférence van Geert Hoste in de zaal bijgewoond en zoals elke podiumvoorstelling is het fluïdium tussen de artiest en de zaal veel intenser dan bij de gemonteerde televisieshow.

Al de komieken in Vlaanderen (en dat zijn er weinigen) die neerkijken op Hoste, reiken niet aan 's mans enkels.  En de denigrerende commentaren in het linkse Humo-propagandablad is er nog nooit in geslaagd Hoste's succes aan te tasten. Voor de rest zijn wij te oud en te geblaseerd om grote fan te zijn van om het even welke Nederlandstalige cabaretier/conférencier/komiek.

Alhoewel  het concept van de shows al jaren hetzelfde blijft, evolueert de artiest. Veel meer dan vroeger, voel je aan de verpakking van  sommige teksten, dat ze de eigen opvattingen van Hoste   heel dicht benaderen. Ook al zijn ze niet confronterend of schokkend, Hoste is sterk genoeg geworden om stukjes van zichzelf te tonen. Dat heeft hij nadrukkelijk voor de eerste keer gedaan met het kindermisbruik binnen de kerk. Met volledige instemming van het publiek.  Nu durft hij tégen de zaal ingaan.  Hoste staat na al die jaren natuurlijk sterk : van zodra hij de scène opwandelt, heeft hij zijn publiek in de hand. De droom van elke cabaretier en het zijn alleen de groten die daarin gelukken.

Het was opmerkelijk dat Geert het dit jaar enkele malen aandurfde om af te wijken van het politiek-correcte pad. Want ook dat zijn zijn conférences : een beetje onschuldig prikken maar toch vriendelijk blijven. De ontlading van de lach ontwapent de pijn van de angel. Het was lang geleden dat het publiek de adem inhield na een stoute opmerking en  een  verontwaardigd "oooh" liet horen.  In die zaal in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel zat ruim 90% gezagsgetrouwe regimepubliek met aanhang.

Deze Vlaamse poco-meerderheid heeft Elio Di Rupo in de armen gesloten : de man is een vriendelijke homo en hij is een Italiaan die zijn best doet om Nederlands te leren op zijn 60ste omdat hij er na veel  gekuip door valse Vlaamsgezinden in  geslaagd is premier te worden.  Dat wordt ons dagelijks ingelepeld door de gedachtenpolitie van de televisie en de rond hen huppelende jeannettenvriendjes van de regimepers. De kleine kale mannetjes met nijpbrilletjes en magere knijpbilletjes die als ze een vrouwtje bespringen scheel zien van de angst.

Hoste durfde het aan dit nieuwe politieke taboe rond Di Rupo te doorbreken met zijn duidelijke stelling : "Di Rupo is helemaal géén Italiaan, hij is hier geboren en dan moet hij doen zoals elke belg, twee talen spreken". (ik weet het, ik weet het, dit is niet direct onze opvatting) maar slechts weinigen in de zaal durfden applaudisseren.  Angst om de waarheid  te aanhoren, heerst in deze milieus. Spotten en grove taal uitbraken over Vlaams-nationalisten, dat màg. Maar de trippel-trappel pasjes van de premier parodiëren, dat is heiligschennis.

Het heen en weer switchen tussen de cabaretier en de gekende politieke gezichten in de zaal is  irriterend, het leidt de aandacht af maar het is ook soms verhelderend. Het nieuwe blauw-groene stel, Freya Piryns en Willem-Frederik Schiltz kijken mekaar ontsteld aan als Hoste een brave poco-stelling doorprikt.  Ho, heb je het gehoord ? Staan die twee met hun beide voeten op de grond of leven ze in de wolken ?   Steven Vanackere in deze zaal bezigzien, is meer verhelderend dan een dik boek lezen  over deze bevelvoerder, verantwoordelijk voor een ongekend aantal gebombardeerde onschuldige mensen.

Om kort te gaan, ik heb vaak moeten lachen, omdat er tegen enkele heilige huisjes gestampt werd (ze werden niet omver gehaald, dat is niet de bedoeling van Geert Hoste) en er best heel grappige intermezzi waren. Deze cabaretier verlaagt  zich niet tot platvloerse, ordinaire cafépraat van dialectpratende stand up comedians. Die de Vlaamse Openbare Omroep met genoegen loslaat op de kijkers.

In de zaal voor de tv-opnames worden nadrukkelijk Vlaams Belangers geweerd. Wanneer gaat men VB-kijkers verbieden naar deze uitzendingen te kijken ?  En tevens de VRT-dotatie verminderen met het percentage VB-kiezers ?

Pappenheimers

Dit op zijn retour zijnde Woestijnvis-programma beleeft zijn laatste seizoen bij de openbare omroep. Nu Wouter Vandenhaute VT4 heeft opgekocht, zullen de meeste succesporgramma's naar die zender verhuizen. Eigen schuld, dikke bult, VRT : jullie hebben je laten misbruiken door de linkse kapitalisten van Woestijnvis (de Vijver) helaas, met onze centen.

De schijnheilige Tom Lenaerts, het socialistisch TV-talent, is vervangen door Steven van Herreweghe, die lijdend aan het syndroom van La Tourette, aan die vervelende ziekte zijn fysieke kenmerken heeft verleend. Hij is ontzettende rad van tong en zijn impulsieve invallen zijn vaak kwetsender dan de beredeneerde sluwheid van Lenaerts.

U hoeft het helemaal met mij niet eens te zijn : ik zit ook maar te kijken naar het scherm en te dromen van een fijn persoonlijk gesprek met Nathalie Meskens.

Gisteren was het een uitzending voor een goed doel (iets in Afrika, ongetwijfeld om ons schuldgevoel op niveau te houden) en de productie had er alles aan gedaan om een conflictsfeer op te bouwen. De regeringsmeerderheid was er met De Croo en Beke (wat is dat toch met die jongen ?)  tegenover de intern verdeelde oppositie van Bart de Wever en Bart  Peeters. En dan nog een onafhankelijk team met de nieuwe Piet Huysentruyt,  Jeroen Meus en Adriaan Van den Hoof, dat overduidelijk moest winnen. Woestijnvis-programmamakers zijn kampioenen in het manipuleren, vergeet het niet. Voor het goede doel kunnen enkel de volgzame neutrale gastjes de nodige centjes verdienen en zeker niet een klad rechtse politici.

Woestijnvis had terug zijn eigen vorige succesproduct uitgenodigd, De Wever die aan een flinke vermageringskuur bezig is.  Maar die tevens een stuk van zijn verbale bravoure aan het verliezen is.  Bart moest opdraven met de hyperkinetische bijna-ouderling-die- zich-gedraagt-als-een-puber, Bart Peeters.  Van mijlenver zag je dat die twee mekaar niet konden luchten.  Dat levert goede televisie op volgens de huidige normen.  De Wever werd van bij de voorstelling van de gasten al in de maling genomen door de regie.  Toen De Croo wat zei, hoorde je Bart tot tweemaal mompelen "die heeft geen mensenkennis" met telkens een korte camerazwenking naar de twee Barten.  Tijdens het spel zelf kon De Wever zijn ongenoegen niet wegsteken over de prestaties van zijn medespeler. Opnieuw diezelfde irritante lichaamstaal, de loense oogopslag  en het  te kort gedane toontje. 

Wij hebben het ooit horen zeggen door een VRT-medewerker : "De Wever is een slechte verliezer bij spelletjes maar ook in de politiek".  Wat we gisteren zagen, was een bevestiging van deze visie en we willen er nog een vraagje tegenaan werpen : "Zou het kunnen dat Bart de Wever gewoonweg een slechte speler is ?"

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anneleen Lenaerts : een Peerse om trots op te zijn

 

Anneleen Lenaerts : een Vlaamse harpiste doorgedrongen in het mannenbastion van de Wiener Philharmoniker.

Ik weet niet of u gekeken, en geluisterd heeft naar het traditionele Nieuwjaarsconcert op 1 januari met de Wiener Philharmoniker.  Voor mij is dit vaste prik : een feest van heerlijke muziek door zowat het beste orkest ter wereld, mooie beelden van de Oostenrijkse hoofdstad, enkele sierlijke balletscènes in historische decors en de grote traditie van de Weense muziek, aangevoerd door de familie Strauss.

Dit jaar was er een extra voor de Vlaamse kijkers. De 24-jarige Anneleen Lenaerts uit Peer (Limburg) maakt als harpiste deel uit van dit gereputeerde orkest dat bijna uitsluitend uit mannen bestaat. Opnames van Anneleen zijn niet beschikbaar op Youtube. Bijzonder jammer. 

De Wiener Philharmoniker zijn opgericht in 1842 door de Duitse componist Otto Nicolai die we voorhoofdzakelijk kennen door zijn opera Die lustigen Weiber von Windsor naar Shakespeare. Dit orkest bestaat nu 170 jaar en het heeft een unieke structuur : het is zelfstandig. De musici (circa 120/140 leden) kiezen uit hun midden 12 besuurders die het algemene, artistieke en sociale beleid voeren.  Zij kiezen ook de dirigenten met wie zij willen werken en zij bepalen zelf wie aangeworven wordt als er een vacante plaats is. De inkomsten uit opnames en optredens worden verdeeld onder de musici na aftrek va de kosten.

Aber ... deze heren en weinige dames hebben een financiële zekerheid achter de hand, aangezien zij zich verhuren aan de Weense Staatsopera en dààr hun maandelijkse wedde opstrijken, een loonkost die ten laste komt van het operabudget, dat ook in Oostenrijk betoelaagd wordt door de overheid.  Dat de musici van een van de beste orkesten ter wereld goed hun brood verdienen, lijkt ons zeer normaal : het zijn zij die de verspreiders zijn van ons enorm Westers muzikaal erfgoed.

In 1939 werd aangevangen met de traditie van de Nieuwjaarsconcerten die dankzij de televisie kunnen bogen op een internationaal miljoenenpubliek. 

Het Eurovisiewijsje is een fragment uit het Te Deum van Marc-Antoine Charpentier, dat de Vaterländischer Marsch van Josef en Johann Jr Strauss voorafgaat, uit het concert van 01.01.2012

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene buikriem is de andere niet

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes

 

Een van onze lezers stoorde zich zeer terecht aan reacties die te veel lof toezwaaien aan ondergetekende. De man heeft absoluut gelijk.

Angeltjes is een product geworden waar verschillende mensen aan medewerken : zonder Floriaan Terbeke, Senior, Lucky9, Freddy, Lolita en de talrijke lezers die ons tips toesturen, zou het een mager beestje zijn. Al uw vriendelijke woorden gelden voor iedereen. U bent hartelijk bedankt, maar dit hoeft echt niet.

Vooruit, 2012 is gestart en vertrekken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks Fruit

 

In de Turkse krant Hürriyet schreef een journalist, Mehmet Ali Birand, enkele ongebruikelijke opiniestukjes over de genocide op de Armeniërs.  Merkwaardige analyses, zonder de gekende dreigende Erdogantaal.  Integendeel.   In zijn artikel van 21 december  waarschuwt hij voor het jaar 2015: dan is het immers 100 jaar geleden dat de “genocide zou plaats gehad hebben”.  En hij gaat verder: “de stemming in het Franse parlement is slechts het tipje van de ijsberg.  Turkije moet zich bezinnen over de strategie die er achter schuilt.” 

Mehmet Ali Brand schrijft dat de stemming over het ontkennen van de genocide eigenlijk voor de interne Franse politiek bedoeld was:  Sarkozy zou de stemmen van voormalige Armeniërs willen binnenrijven en het maakt tevens deel uit van zijn strategie om Turkije buiten de EU te houden.  En hij stelt zichzelf en de lezers de vraag hoe Turkije daarop dient te reageren. 

De journalist is kritisch voor de harde woorden en dreigende taal van de regering, voor het verbreken van de diplomatische betrekkingen en het boycotten van Franse goederen.  Hij stelt dat Turkije hierdoor niet verder geholpen wordt, noch door het in herinnering brengen van ’s lands strategische waarde. 

Verwonderd over de meningsvrijheid van een journalist in Turkije, willen wij hier zijn woorden letterlijk aanhalen:

“Turkije heeft zijn strijd tegen de genocide verloren.  Gedurende bijna 100 jaar stak het eerst zijn hoofd in het zand, weigerde een discussie en liet de eigen bevolking onwetend.  Gedurende heel die tijd slaagde het land er niet in de internationale gemeenschap te doen geloven dat ‘er geen genocide geweest was’.  Het was net geen totale ontkenning.  We hebben de trein gemist.  Het internationale geweten heeft de volkerenmoord geaccepteerd en de Armeniërs geloofd. 

Aan de andere kant nadert in 2015 de finale: overal plannen zij acties om Turkije de schuld van de genocide te geven.  Als Turkije blijft verder vechten met de traditionele en niet-overtuigende middelen, dan zal het niet in staat zijn de tsunami te weerleggen.  Extreme reacties isoleren ons land en veroorzaken economische en politieke schade.“

En hij pleit voor publieke verontschuldigingen en een hernieuwing van de betrekkingen met Jerevan en roept op om voor één keer eens te handelen als een Europeaan en niet als een Turk. 

Het tweede gedeelte van het artikel behandelt de Turkse beschuldiging aan het adres van de Fransen over de vermeende genocide in de toenmalige kolonie Algerije.  Zijn gedachtengang stelt dat er altijd en overal, door iedereen, aan alle kanten wel volkerenmoorden gebeurd zijn.  De Amerikanen verweten de Russen hun deporaties naar Siberië, die op hun beurt de Amerikanen voor de voeten wierpen dat ze de Indianen gedecimeerd hadden.  En dat de verwijten over en weer totaal geen nut hadden.  Hij vergelijkt met de huidige Turks-Franse situatie.  Letterlijk schrijft hij: “Ja, voorwaar, de Franse geschiedenis was ook bloedig (refererend naar Algerije).  Maar deze redenering zal ons niet redden.  Het zal Frankrijk niet afschrikken.” 

Tot zover Mehmet Ali Birand op 21 december 2011.  Op het eerste zicht, zou men kunnen denken dat het met die persvrijheid in Turkije toch niet zo erg gesteld is.  Wie het artikel echter grondig leest, kan zonder meer vaststellen dat hier een perfide hersenspoelingspoging achter schuil gaat.  Eigenlijk zegt de journalist slechts dat Turkije pragmatischer moet handelen.  Hij gaat er zoals vanouds vanuit dat er geen genocide plaats gevonden heeft, dat de Armeniërs op de traanklieren der internationale gemeenschap gedrukt hebben, dat het deel uitmaakt van een scenario om Turkije te benadelen.  En hij pleit voor de aanpak van het gezond verstand. 

Tegelijkertijd steunt hij Erdogans beschuldigingen aan het adres van de Fransen, zonder enige nuance, zonder rekening te houden met het geschiedkundig verleden van drie eeuwen Turkse bezetting van het Regentschap Algiers.  Wat betreft zijn veronderstelling dat Narkozy op Armeense stemmenjacht gegaan is, dat is toch pure gekheid.  Er leven een pak meer Turken in Frankrijk dan Armeniërs.  Zijn oproep om te handelen als een Europeaan en niet als een Turk zou men kunnen interpreteren dat Europeanen komedianten zijn en Turken waarheidslievende mensen, die weliswaar weinig diplomatisch hun mening verkondigen. 

De dag daarop, 22 december, krijgt dezelfde Birand weer ruimte voor een opiniestuk in zijn krant: ditmaal met de veelzeggende titel “Sarkozy ruïneert een dierbare relatie”.  Gedaan met de bedaarde toon van de vorige dag.  Hij begint met de veelzeggende vaststelling dat politici denken dat alles veroorloofd is vanaf het ogenblik dat ze verkozen zijn.  Wanneer we verder lezen, dan krijgen we toch de indruk dat de heer Birand ofwel zijn pen leent aan de Ottomaanse leider ofwel zijn eigen verhaal gelooft.  Volgens hem bestaat er immers geen redelijke oplossing voor de stemming m.b.t. het onkennen van volkerenmoorden en de daarmee verbonden strafmaat.  Heel theatraal, in de dramaqueen-stijl die we van de Turkse opperhoofden gewend zijn, stelt hij dat de Turks-Franse betrekkingen een nieuw en dramatisch tijdperk ingaan.  Leest u even mee:. 

“…In Frankrijk, kampioen vrijheid van meningsuiting, zal deze wet een beschamende situatie scheppen.  Kunt u zich dit voorstellen?  Wat zij willen is dat iedereen hetzelfde denkt, zonder de mogelijkheid van debat en zij willen geen andere meningen horen.  Dit heeft niets te maken met democratie of fundamentele rechten.  Het druist compleet in tegen de geliefde Franse principes van gelijkheid, zodat iedereen zijn eigen mening kan uiten.  Laat ons niet vergeten dat Frankrijk vrede gesloten heeft met Duitsland na WO II, een land dat zijn aartsvijand was. ..Een land dat de wonden uit het verleden kon vergeten.  De Franse president Nicolas Sarkozy gooit zo’n betekenisvol verleden zomaar over boord…” 

Als u het ons vraagt: straffe taal.  Hij gaat voorbij aan het feit dat in Turkije 80 journalisten opgesloten zitten… omdat ze een andere mening hadden, omdat ze debat wilden voeren, omdat ze hun recht op vrijheid van meningsuiting in de praktijk wilden omzetten.

En de journalist vindt dat Sarkozy’s kaarten niet goed liggen, want de socialist François Hollande en zelfs Marine Le Pen zouden het in opiniepeilingen beter doen.  Nogmaals trekt hij alle registers open over de Franse inwoners van Armeense oorsprong, goed voor 300.000 (cijfers van Hürriyet) stemmen, die Sarkozy’s hoofd doen duizelen.  En hij heeft het ook over woordbreuk: Sarkozy zou de motie in 2008 tegen gehouden en zelfs Erdogan erover geïnformeerd hebben.  Spijtig, vindt hij.

Tja, spijtig, dat vinden wij ook.  Vooral dan omdat het Internationaal Persinstituut net een rapport gepubliceerd heeft dat Turkije beschrijft als het land “met één van de slechtste vrijheidsbeelden in Europa".  Het land prijkt in de top tien van de meeste inbreuken tegen de vrijheid van meningsuiting samen met Azerbeidzjan, Ethiopië, Saoedi-Arabië, Oezbekistan, Turkmenistan, Kazakstan, Afghanistan, Pakistan en Hongarije. 

Op 27 december schrijft hij een vervolgartikel met als titel: “Nu laten de Armeniërs ons de ‘deportatiemars’ gaan”.  Na een korte samenvatting en herhaling van zijn vorige discours, gaat hij in een hogere versnelling.  Letterlijk deelt hij de wereld mee dat de Armeniërs de Turken verbannen: “deze keer laten ze ons de ‘deportatiemars’ gaan.  Ze hebben ons in rijen opgesteld voor het internationale publiek en doen ons marcheren.  Aan eender welk parlement we ook voorbijgaan, we worden gestigmatiseerd als de ‘volkerenmoordenaars’.  Die ‘deportatiemars’ kunnen we nu nog negeren, maar niet meer in 2015.  Dan krijgen de Armeniërs het laatste woord.” 

Hij gaat ervan uit dat de genocidewetten, die in 19 landen geaccepteerd werden, ook door het Amerikaanse Congress zullen geraken.  Nadien zullen anderen gemakkelijk volgen.

Birand tapt vervolgens uit een ander vaatje.  Hij wordt zelfs een beetje dapper, of doet alsof.  In plaats van problemen op te lossen door dreigementen in het rond te strooien, waarvan men niet weet of ze wel kunnen uitgevoerd worden, maakt hij de suggestie de naar schatting 70.000 Armeniërs (cijfers van Hürriyet) die in Turkije naar verluidt illegaal aan het werk zouden zijn niet te deporteren, maar deze mensen bescherming te bieden.  En hij gaat verder: “we zouden met hen kunnen lobbyen, hen lange termijnvisa en werktoelatingen geven.  Kortom: wie Turk wil worden, moet dat kunnen”. 

Wij zijn geen voorstander van het strafbaar maken van een meningsdelict, maar wij zijn als Europeanen wel zo pragmatisch om ons te verheugen over een toegevoegde drempel naar het EU-lidmaatschap van Turkije en een klein beetje leedvermaak over de terechtwijzing aan het adres van de Turkse macho’s is meegenomen. 

Die Mehmet Ali Birand zou onze Lex Molenaar hier serieus concurrentie kunnen aandoen!

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gematigde totalitaire ideologie bestaat niet

 


Spreken over zogenaamd gematigde moslims is fout want gematigde moslims bestaan niet.

Men is moslim of ex-moslim. De tweede categorie vreest vanaf het ogenblik dat hij dat wordt daadwerkelijk voor zijn leven.

De eerste categorie kan onderverdeeld worden in gegijzelde moslims en gijzelende moslims.

In tegenstelling met wat de main stream media en politiek correcte dhimmies bewust vals willen voorspiegelen is er in de islam helemaal geen ruimte voor gematigdheid of matiging in de doctrine. De islam is een totalitaire ideologie die zelfs geen enkele tegenspraak duldt en slechts onderwerpt. De leiders doen dat dus vanzelfsprekend ook niet.

Elke wederkerigheid met niet-onderworpenen is voor alle onderworpenen en dus alle moslims onmogelijk. Elke uitspraak over gematigdheid is in de mond van een moslim een gerechtvaardigde misleiding van ongelovigen uit vrees of verdediging

Het valse begrip gematigde moslim in het jihadistisch jargon is met andere woorden een flagrante leugen met oneerlijke bijbedoelingen: takiyya.

Van het ene op het andere ogenblik kan elke mohammedaan overgaan tot geweldpleging, net als de gespleten persoonlijkheid van dr. Jekyll en mister Hyde. Dat hij zichzelf als gematigd beschouwt of bestempelt speelt daarbij niet de geringste rol zolang hij -of zij- geen ex-moslim respectievelijk ex-moslima is geworden uit vrije individuele wilsbeschikking.

Zijn er dan geen moslims met een goede inborst? Ja, die zijn er zeker. Maar zij zijn per definitie slechte moslims en geen goede. Iemand die de koran en de hadith letterlijk opvat kan naar ethische normen geen goede inborst hebben. En de letterlijke interpretatie is de door de islam strak opgelegde regel. Op straffe van sancties uitgesproken door religieuze rechtbanken, want de islam erkent alleen de sharia als normatief en bindend.

Diegenen die dus spreken over gematigde moslims weten niet waarover ze spreken of trachten anderen leugenachtige fabeltjes voor waar te laten aannemen. Het zijn dus ofwel niet geïnformeerde idioten die raaskallen over iets waar ze weinig of niets over weten, ofwel rabiate leugenaars met een dubbele agenda.

Gematigde gegijzelden bestaan niet, machteloze gegijzelden daarentegen wel. De laffe islamofiele dhimmis weigeren al deze door de islam gegijzelde mensen elke steun. Indien ze in God geloven zal hun straf in het hiernamaals uitermate zwaar en verschrikkelijk zijn.

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (770)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We willen enkele dagen tot rust komen !


Niets is zo ontmoedigend dan te moeten vaststellen dat wat men doet en waarin men zijn tijd steekt feitelijk tot weinig of niets blijkt te dienen.
Reeds jaren schrijven we bijdragen die meestal handelen over schandalige en zinloze beslissingen van onze overheid of van onze beroepspolitiekers. Natuurlijk zouden we veel liever wat heuglijk nieuws brengen maar de recente gebeurtenissen tonen aan dat daar weinig reden toe bestaat.

Wat ons uitermate bedroeft is het feit dat allerlei schandalen in verband met de graaikultuur van politici, en die normaal tot de uitzonderingen zouden moeten behoren, nu meer en meer de regel aan het worden zijn. Er gaat geen dag meer voorbij of onze neus wordt op zaken gedrukt die wij in een normaal vrij en democratisch land nooit zouden mogen meemaken. De laatste dagen volgen die schandalen zich in steeds sneller tempo op. Onze lezers hebben die onverklaarbare toestanden natuurlijk ook reeds gelezen. Bijna dagelijks ontvangen we een of andere oproep van iemand die zijn gemoed wil luchten en ons de vraag stelt hoe dit allemaal toch mogelijk is en hoelang dit corrupte land nog kan overleven.

Men krijgt meer en meer de indruk dat onze politieke krachtpatsers alle normbesef hebben verloren en in ons land zonder de minste moeite hun nefast gedrag straffeloos verder kunnen botvieren. Het is onze innige wens dat er zo snel mogelijk een sterke figuur aan het roer van dit land komt om paal en perk aan al die schandalige toestanden te stellen en de "auteurs" ervan via de rechtbanken te laten bestraffen.
Er bestaat volgens ons niets erger voor een land dan te moeten vaststellen dat de gewone man in de straat, de doorsnee kiezer dus, totaal machteloos staat tegen allerlei vormen van misbruik door de beroepspolitiekers en moet vaststellen dat er geen "recht" meer bestaat voor die lui.

Zo vernamen we enkele dagen geleden allerlei zaken in verband met Steve Stevaert die iedereen de haren ten berge liet rijzen.

Kort daarop konden we vernemen dat fortuinen van ons belastinggeld, en dit zonder enige verantwoording, werden toegeschoven naar een groep (Arco) die tot het gedachtengoed van de toenmalige eerste Minister behoorde. Een van de eerste wapenfeiten van de nieuwe eerste Minister was een soortgelijke nefaste beslissing maar ditmaal voor een groep (Ethias) die grotendeels een "rode" burcht is zodat beide traditionele partijen (socialisten en tjeven) eens duchtig in de "staatskas" hebben kunnen graaien. Niet alleen worden de bedragen van deze onverantwoorde beslissingen steeds groter maar ze gebeuren ook met een steeds grotere regelmaat zodat de toestand van onze overheidsfinancien steeds maar dramatischer aan het worden is.

Als klap op de vuurpijl vernamen we gisteren dat een andere politieke krachtpatser die er mede, en dit door totale onbekwaamheid terzake, voor gezorgd heeft dat honderdduizenden hardwerkende landgenoten een groot deel van hun spaarcenten in rook zagen opgaan (DEXIA-schandaal) zich blijkbaar niet schaamt om eerstdaags méér dan 3,2 miljoen (geen Belgische frankskens maar EUROS !!!) binnen te rijven.
Deze gigantische som in dan maar een gedeelte van wat die man dankzij één politiek mandaat heeft kunnen binnengraaien. Deze bedragen zijn zo buitensporig dat we niet kunen begrijpen dat in dergelijke gevallen het "gerecht" niet ingrijpt. Zelfs een partijgenote van de binnenrijver (Katrien Partyka van de CD&V) stelt zich de vraag of die man zich nog wel een ACW-er vindt! Wij willen graag aan Katrientje laten weten dat dit een overbodige vraag is en dat dit soort mensen zich, wegens een totaal gebrek aan normbesef, dergelijke vraag nooit stellen.

Al deze berichten maken ons totaal moedeloos. Ons verstand is te klein geworden om het nog allemaal te kunnen vatten. Het is dan ook hoog tijd dat we onze geest enkele dagen tot rust laten komen om dit soort rouwproces van al deze schandalen geestelijk te kunnen verwerken. We willen nog niet opgeven en hopen met hernieuwde krachten met onze bijdragen te kunnen verder gaan over een tiental dagen. Rond 12 januari kunnen onze lezers dan ook bijdrage 771 verwachten.

Inmiddels wensen we iedereen het allerbeste voor 2012 !

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!