Angeltjes
05-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bikini onder nikab

Geachte redactie,

Een enkel beeld zegt meer dan duizend woorden. Veel meer. Juffrouw Dewinter  geeft haar leeftijdsgenoten en ons allemaal een les in morele moed.

Wie de foto van de vrouw onder de zgn. boerkini (die in feite een nikab is)bekijkt, moet geen honderden boeken meer te lezen om te beseffen dat de slogan in drie woorden niet anders dan de waarheid is.

Islam of vrijheid. Er is geen ander alternatief. Aan U de keuze is al even duidelijk voor diegene die het beeld bekijkt.

Men moet geen geschiedenisvervalsingen van corrupte nephistorici (Karen Armstrong, Ian Buruma, Timothy Garton Ash  of Lucas Catherine bvb.) meer
trachten te ontmaskeren om te weten dat durven te kiezen voor de vrijheidaltijd een individuele keuze is tegen een collectivistische tirannie.

Lucky9

*****

Moet er nog zand zijn, Madame ?  

Geachte Redactie,

Door de doffe ellende van de laatste dagen, veroorzaakt door het grillige weer : eerst vorst en vervolgens sneeuwval, is men het verleden compleet uit het oog verloren : de februaristorm van 1953.

Door het samenvallen van springvloed en noordwesterstorm, (in de nacht van 31 januari 1953 op 1 februari) braken aan de kust van de Lage Landen aan de Noordzee, tal van zeedijken én binnendijken.

Oostende liep onder water, Heist had verscheidene bressen waardoor zowel tram- als spoorweg grondig verstoord werd en een hotel op de dijk bijna instortte doordat het zand reeds van onder de grondvesten in zee gespoeld was. Ook Antwerpen deelde mee in de brokken.

Doch het érgst was Nederland getroffen : 165.000 ha land kwam onder water te staan, ontelbaar veel vee verdronk, maar het meest dramatisch waren de menselijke slachtoffers : 1795 ongelukkigen lieten er het leven. Bij ons waren het er 25  en in Groot Brittanje 307. Op zee vonden er daarbovenop nog eens 220 zeelui hun zeemanseinde.

Nederland had de wrede les goed begrepen, en werkte een degelijk plan uit om zulke ramp te voorkomen door de zogenaamde Deltawerken. En in onland B vinden de politiekers  er heden niks béter op dan te besluiten om, 59 jaar nà die ramp ZAND aan te KOPEN om de stranden betere bescherming te bieden tegen een eventuele (volgende) superstorm. (cfr artikel in Het Nieuwsblad) "Moet er nog zand zijn, Madame" ?

Victor van Vosselaer

*****

Besparen, dankzij de dochter van Wilfried Martens

De parvenu's komen 1,3 miljard tekort. Per direct de provincies afschaffen,  een kans die men bij de vorming van de gewesten moedwillig heeft laten liggen.

De provinciale functies kunnen gemakkelijk door gewest en gemeente overgenomen worden. In de verste verte geen centje pijn voor de modale burger en een blijvende besparing van tenminste 1,5 miljard. Enkel de politieke kaste ziet dan een bron van aangename verdiensten, bijverdiensten en privilegies verdwijnen, luxewagen met chauffeur, zelfs voor de bestendig afgevaardigden, gratis riante woonst en ga maar verder.

Verder zijn de compleet overbodige arrondissementen met aan het het hoofd een Arrondissementscommissaris. Wat zou dien doen ? Eén van die functies is door het het dochtertje van Wilfried Martens opgenomen. ' t Is maar dat er elke  maand op haar rekening afgeschoven wordt. Madame Martens had beloofd die functie een nuttig leven in te blazen. Alleen hebben we sindsdien nooit meer iets vernomen van haar Titanenwerk.

mvg - Victor L.

*****

Ongeval in het M.A.S.

Gelukkig zijn diamanten niet zo gevoelig als schilderijen. Omwille van de sluiting van het Diamantmuseum op het Astridplein wegens vermoedelijk te verwachten veiligheidsproblemen tijdens de bouwwerken in een belendend pand ,zal een deel van de collectie overgebracht worden naar Antwerpens nieuwe kathedraal, het M.A.S. 

Een gedeelte : welk gedeelte? De replica's mag ik hopen. Dat ze de echte maar in de Dexiakluizen opbergen. Die bank is onaantastbaar. Of is het juist de bedoeling dat de verzekering bij een niet te voorziene inbraak de geleden schade vergoedt ? Ik kan me niet voorstellen dat diamanten in het M.A.S.-aquarium veilig tentoon gesteld en opgeborgen kunnen worden. Ook al vinden de provinciale députés dat een 24 uren-bewaking moet volstaan. Dus kan ik niet anders dan vermoeden dat de diamanten nep zijn of dat er een verzekeringscoup zit aan te komen.  We zullen zien, zei de blinde.

Lolita

*****

"Pascallen" (vrij naar minister Smet) 

Een nieuwe uitdrukking : hij is weer aan het "Pascallen" wat wil zeggen hij is weer aan het lullen of zeveren. Het woordje allochtonen gebruiken wij voor alle vreemdelingen. Turken, Eskimo's, Chineze , Congolezen, Marokkanen, Walen, enz.  Om op dergelijk waanzinnig idee te komen (aparte jeugdbeweging voor allochtonen) moet ge echt een socialist zijn. Dan vind ik het initiatief van Gent veel interessanter, een boksclub, daar leren ze tenminste iets zonder het verstand te moeten gebruiken en het kan nog nuttig zijn als ze een risicogebonden beroep als kleine zelfstandige zouden kiezen.

René

*****

Nationale maatschappij der Belgische stakers(NMBS)

Geachte redactie,

Moegetergd, afgepeigerd, zotgespoord, hyper-getresseerd,steeds genegeerd en uitgebuit tot en met....zo is het gesteld met de mannen  van "den ijzeren weg".

Nooit wordt er naar hen geluisterd, door reizigers  worden treinbegeleiders beschimpt en bespuwd en in het slechtste geval doefen op hun bakkes. Verlaten en verstoten door hun pakbonden, voorwaar deze paria's van de maatschappij verdienen veel beter. Hun inzet,werkwilligheid en bezorgdheid voor het vervoer van de reizigers is ontroerend.  Wat een onrecht wordt deze noeste werkmensen toch aangedaan.

Hun sociaal leven is een puinhoop, hun verlof (zo ze dit al krijgen!) is een lachertje, hun verloning is wraakroepend en van enig privilegie of voordeel is geen sprake. Zelfs hun verplaatsingen naar het werk dienen ze te betalen tot de laatste cent. Treinbestuurders wier laatste rit niet eindigt in hun thuisstation dienen in hun locomotief te overnachten tot hun volgend vertrekuur ... ellende troef !

Gelukkig is er nog de mogelijkheid tot staken om enig sociaal recht af te dwingen. Zo zijn er al twee ruststakingen gebruikt en de derde kondigt zich aan. Het jaar is nog jong en de spoormannen zijn moe ... heel moe.

Volgens hun woordvoerder gaan ze op 15 februari een dagje spijbelen en misschien eind februari ook. Neen,het is geen pretje bij de spoorweg te werken, steeds maar die stakinge. Rondlopen in gekleurde vuilniszakken en dan bekeken en uitgemaakt worden voor zwerfvuil. Paletten en autobanden aansleuren om in de fik te steken en de lucht te verpesten, kruispunten blokkeren om de weggebruikers te coujoneren en dit alles voor een schamele 30 euri bruto stakersgeld per dag.

Triestig klootvolkske daar bij het tjoeke-tjoeke treintje.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.An-Sofie Dewinter en de 0000-journalist

 

 De 0000-reporter is enorm begaan met de moslims die gekwetst zullen zijn door de affiche. An-Sofie Dewinter reageert nuchter, sober en laat zich niet van de wijs brengen door het politiek-correct en insinuerend ventje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

U zegt het maar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag

 

     Besparen? Ideeën zijn er genoeg. De index omturnen tot een ‘slimme index’. Energieprijzen terugdringen. Of een indexsprong. Of de BTW verhogen. Of toch weer snijden, maar waar? In de gezondheidssector? Bij de ambtenaren? Wij leggen de vraag voor aan de fractievoorzitters van twee regeringspartijen en twee oppositiepartijen: Karin Temmerman (sp.a) en Patrick Dewael (Open VLD) tegenover Jan Jambon (N-VA) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De SS van Janssens (Socialistische Stadspartij) breidt elke dag meer uit

 

Niet alleen de socialisten en de ACOD-vakbond brengen elke dag nieuwe kanidaten aan voor de SS (de Socialistische Stadspartij) ook de twee carrièreschepenen van katholieken huize, spannen zich in om bekende namen toe te voegen. Cultuurpief Philippe Heylen is in drukke bespreking met de man die zijn volk leerde lezen (niet een van de Drie Tommen : Lanoye, Naegels of Lenaerts ; die overwegen om de lijst van Filip Dewinter te vervoegen) maar niemand minder dan Hendrik Conscience. Heylen, met zijn mooiste Italiaanse pak en Armani-das, laat aan de pers weten goede hoop te hebben, dat met de auteur van de Leeuw van Vlaanderen, de SS-lijst een Vlaams tintje zal krijgen.

 Hendrik Conscience is nog aan het nadenken

 


04-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De amateurs van het MAS (Museum aan de Stroom)

 

MAS opening 15 juni 011 003

Middenzicht op het schilderij van Robert Mols. Aan de omkadering zie je dat dit klungelwerk is van amateurs.

In het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen is vrijdag een groot negentiende-eeuws schilderij zwaar beschadigd geraakt toen het door een nog onbekende oorzaak uit de ophanging naar beneden viel. Er is een scheur van ruim 75 centimeter ontstaan. Een team van experts moet onderzoeken wat er precies is gebeurd. Dat zegt de dienst Musea en Erfgoed van de Stad Antwerpen.

Het schilderij is een werk van Robert Mols uit 1878 en stelt een panorama uit het Antwerpen van die tijd voor. Het meet zowat 9 bij 3 meter. Het is een van de pronkstukken uit de collectie. De scheur kwam er omdat het schilderij bij zijn val een antieke fiets raakte. Dat krijg je natuurlijk als je van het museum de uitstalling als van een marktkraam maakt. Staat in het Louvre naast de Mona Lisa een standje van Pepsodent ?

Het werk is in bruikleen van het voor renovatie gesloten Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), en is zoals alle aanwezige werken verzekerd door het MAS.  Heel de boel kan in mekaar donderen, we zijn verzekerd.  Mag ik even een stout vraagje stellen aub ?  Bij welke maatschappij zijn deze kunststukken verzekerd en voor welke waarde ?  En is dergelijke schade, ontstaan door onachtzaamheid, ook verzekerd ? Vragen die wij evident vinden maar die door de media uiteraard uit de weg worden gegaan. 

Ray

Bron : Gazet van Janssens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascal Smet heeft gelijk : er moet een moslim-jeugdbeweging komen

 

Het was de Raad van Europa die Vlaanderen feliciteerde met zijn talrijke jeugdverenigingen die puik werk presteren om de jongeren te vormen tot plichtsbewuste volwassenen die het rechte pad van eerbied voor het gezag bewandelen.  Een terechte pluim van een gerespecteerd politiek orgaan, dat zichzelf in het leven heeft geroepen en over veel zaken uit onze samenleving een mening heeft, waar niemand voor de rest naar gevraagd heeft.

De lof vertoonde nochtans een besmet kantje : het Vlaamse jeugdwerk slaagt er niet in om Vlaamse en migrantenjongeren samen te brengen. Voorwaar, een grote tekortkoming waar wij een kanttekening willen bij plaatsen, die wellicht niet in goede aarde zal vallen. Er worden al jaren verwoede pogingen ondernomen door naar samensmelting hunkerende migrantenjongeren die zich willen integreren bij de scouts of chirojongeren.  Zij begeven zich naar de jongerenkampen om vriendschappelijke banden te smeden maar ze worden helaas brutaal afgewezen en verjaagd. Mogen we verwijzen naar Zelzate, als typevoorbeeld waarbij de Vlaamse jeugdbewegers zelfs de politie inschakelen om de naar vriendschap hunkerende moslimjongeren te jverjagen. Dat ze daar even over nadenken de leiders vooraleer ronkende verklaringen af te leggen, dat bij hen iedereen welkom is.

Minister Pascal Smet, als homoseksueel zeer gewaardeerd in de moslimgemeenschap, heeft direct gereageerd en hij pleit voor een aparte allochtone jeugdbeweging, omdat de toegang van migranten en nieuwe Belgen richting het klassieke jeugdwerk niet zo vlot verloopt, en het niet evident is het tij te keren.

Voorwaar een wijs man, die  onderwijsminister Pascal Smet, die volgens de N-VA een kabinet van smeerlappen leidt. Als u ons vraagt, vinden wij dat enigszins overdreven. Wat zit er bij Muyters op het kabinet ? 

Na enig opzoekwerk over de jeugd in de Prachtlanden waar de islam heerst, zijn wij tot enkele verrassende vaststellingen gekomen. De oprichter van de scoutsbeweging, Baden Powell, heeft een aantal jaren in Saoedie-Arabië verbleven, net zoals Lawrence van Arabië, en dààr heeft hij de inspiratie gevonden om in Europa van start te gaan met de scouts !

Een zeldzaam document : Baden Powell inArabië,  nadenkend over de oprichting van een jeugdbeweging. Het scoutisme is geboren in de woestijn.

Jeugdbewegingen en pedagogische vorming, het zijn begrippen die ontstaan zijn in de islamnaties en die tot op de dag van vandaag een bloeiend bestaan leiden. De hechtheid van moslims onder mekaar is ondermeer een gevolg van de kameraadschap die tijdens de jonge jaren gesmeed is. 

Het zal een unicum zijn in de Europese Unie dat een lidstaat in het raam van de Geïntegreerde Apartheid aan de moslimjeugd eigen jeugdgroepen zal schenken.  Doe zo voort, heer minister.  Homo's uit het Brusselse weten wat het betekent moslims een handje toe te steken.

 Links : peloton Rode Valken van het onderdeel "Kill the Jews" en rechts de Blauwe Chiromeisjes.

(afbeeldingen Studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met dat joeng ding erbij

Dat 'joeng ding' heeft verdraaid lef ! En ze mag gezien worden !
Ik kan me niet inbeelden dat één van de gekende dames van de blauwen zó in beeld zouden komen, stel je voor: de afgevallen ministerin bv.

Juffrouw Dewinter heeft de burgers bij de keel gegrepen met die stunt, er is meteen aandacht ontstaan en dít was nu net de bedoeling, tot spijt van wie het benijdt. In 'rRyers laat' heeft de moderator nog pogingen ondernomen om 'dat joeng ding' uit het lood te slaan, maar dit is hem fijntjes niet gelukt, tot groot jolijt van mijn tenen die zich krulden van plezier ... in mijn bed !

Christina

*****

Vogels in de winter

Verder breiend aan de oproep van onze Angeltjesvriend Senior nopens de "hulp aan de gevleugelde daklozen", graag het volgende : gisteren ging het nog over de voedselcrisis tijdens de vorst, doch vandaag komt de sneeuw er nog een schepje bovenop doen. Zaadjes kopen màg natuurlijk, doch een paar sneetjes oudbakken brood doen het ook hoor. (liefst gesneden in blokjes van 1/2 cm²) voor het smal keeltje van onze gevederde vrienden.

Restjes hamvet of omhulselvet van blokpaté, en korstjes van de kaas die een nacht te "weken gelegd" werden in een teiltje water (ook klein gesneden èn gerold door kruimeltjes brood om "kleven" te voorkomen) zijn een welkome lekkernij voor mussen, merels en lijsters. Aub ook een (regelmatig te verversen) schaaltje WATER. Zout eraan toevoegen om bevriezing te voorkomen is volledig UIT DEN BOZE. (het zou de dorst nog aanscherpen.)

Nu, met de sneeuwval erbij, is het aangeraden om het voer onder een beschutting te zetten (zoals op de foto van gisteren bv.) maar... indien er Angeltjesfans zouden zijn, die overwegen om een nestkastjes op te hangen bij het begin van de lente, kijk dan NIET naar deze op de foto: 1) Véél te groot "aanvlieggat", mussen & mezen hoeven slechts een gat van "anderhalve cm" als diameter. 2) Zeker géén "ruststokje" want bovengenoemde soorten vliegen onmiddelijk het gaatje in; plus dat stokje (en groot gat) geven de spreeuwen de kans om de eieren/jongen dood te prikken ... wat toch niet de bedoeling kan zijn, nietwaar ? Nimmer een nestkastje aanschaffen zonder scharnieren om, nà het uitvliegen van de jonge vogeltjes, het nestkastje grondig te kunnen reinigen met heet water (zonder detergenten !)."Reinigen" ?... Ja, want een vogel "nestelt" nimmer in een oud nest (in tegenstelling met de mens, doch die laatste geeft immers een àndere uitleg aan dat woord) Kortgesneden stukjes stro/gedroogd hooi in de omtrek van z'n kastje, zullen ze zèlf wel dankbaar gebruiken, doch NIET ZELF in het openingske stoppen.

Het moet niet immer zijn :"goede raad van tante Kaat", die van Fikken is even goed, tenminste toch wat vogelen betreft.

Victor van Vosselaer

*****

De weireld en de vogeltjes

Bij mij hangt al een maand een vogelhokje vól uitgebalanceerde zaden aan een boomtak8 Een dennenboom want die verliest z'n naalden niet en daar kunnen de diertjes rustig eten, onzichtbaar voor loslopenden poezen! Er wordt door onze gevederde vriendjes duchtig gebruik van gemaakt, ook bollen met zaadjes in vet versmolten, 'doen hun werk', want regelmatig hang ik nieuwe!Nu het zo hard vriest kan het voor hen moeilijk worden om water te vinden, wel...bij mij staat er buiten een lage schaal - laag genoeg om de vogels geen ongewenst bad te bezorgen, mens toch...men moet aan álles denken!! - met wat gesuikerd water, dit bevriest niet zo vlug en iedere dag krijgen ze van mij een verse teug!Eigenlijk hoeft al die uitleg niet, elkeen weet al dat ik een dierenvriend ben: onze vogels zijn hier legaal en worden met de beste zorgen omringd!De rest kan mij gestolen worden, dat de keuning z'n paleis ter beschikking stelt, die heeft plaats zat en geld ook van ons.

Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een titel hoeft niet

 

Hier zit ik dan onder een boom
aan de oever van een rivier,
op een zonnige morgen.
Een nietige gebeurtenis
die niet de geschiedenis ingaat.
Het zijn geen veldslagen en pacten
waarvan de motieven worden onderzocht,
of gedenkwaardige tirannenmoorden.
Toch zit ik aan de rivier, dat is een feit.
En nu ik hier ben,
moet ik ergens vandaan zijn gekomen
en daarvoor
op nog vele andere plaatsen zijn geweest,
net zoals veroveraars van landen
voor ze aan boord gingen.

Zelfs een vluchtig ogenblik heeft een rijk verleden,
een vrijdag voor een zaterdag,
een mei die aan juni voorafging.
Het heeft zijn eigen horizons,
even werkelijk als in de veldkijkers van bevelhebbers.

De boom is een populier die hier al jaren wortelt.
De rivier is de Raba die langer stroomt dan vandaag.
Het paadje is niet eergisteren pas
door de struiken gebaand.
Om die wolken te kunnen verjagen,
moet de wind ze eerst hierheen hebben gewaaid.

En hoewel in de buurt niets groots gebeurt,
is de wereld daardoor nog niet armer aan details,
niet minder gefundeerd, niet zwakker gedefinieerd
dan toen volksverhuizingen haar in hun greep hielden.

Niet alleen geheime komplotten worden in stilte gehuld,
niet alleen kroningen gaan van een gevolg van oorzaken vergezeld.
Rond kunnen niet alleen de jubilea van opstanden zijn,
maar ook de omspoelde steentjes aan de waterkant.

Dicht en verstrengeld is het borduursel van de omstandigheden. De steken van de mier in het gras.
Het gras dat aan de aarde is genaaid.
Het golfpatroon waardoor een twijgje wordt geregen.

Het is zo gegaan dat ik hier ben en kijk.
Boven me fladdert een witte vlinder in de lucht
met vleugeltjes die alleen van hem zijn
en over mijn handen vliegt zijn schaduw,
geen andere, niet zomaar een, alleen de zijne.

Wanneer ik zoiets zie, verlaat me altijd de zekerheid
dat wat belangrijk is
belangrijker is dan wat onbelangrijk is.

Wislawa Szymborska (vert. Gerard Rasch)

Deze week overleed de Poolse dichteres en Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska op 88-jarige leeftijd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een verrassing op Antwerpse Stadslijst !

 

De 3de plaats zal ingenomen worden door niemand minder dan Kai Mook.  Dit werd medegedeeld door de schepen voor ACOD-aangelegenheden, de weledele heer Guy Lauwers.

(dank aan Marcel S.) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slag in het water
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het opzet van een ‘nationale’ staking is heel België lam te leggen. Het openbaar vervoer functioneert niet, en de werkwillige die met de auto naar zijn werkplek wil, wordt tegengehouden door ‘stakerspiketten’. Die worden gevormd door verbeten vakbondsmilitanten die zich opwarmen aan brandende houten laadborden of palletten. U ziet het beeld zo voor ogen.
De weerslag op het openbaar leven van de algemene staking van maandag 30 januari was deze keer heel wat minder. Hoewel vooral het ABVV zich sterk maakte dat de oproep massaal zou beantwoord worden, heeft volgens de werkgevers slechts 10 procent van de werknemers echt het werk neergelegd.
Velen, vooral jongeren, wilden niet meedoen omdat volgens hen de verworven rechten van de werknemers niet onaantastbaar zijn. Een ‘trendwatcher’ stelde dat de mensen boos zijn op de vakbond omdat ze bang zijn dat hun job in het gedrang komt door de acties. ‘Ze lezen in de krant dat de jobs tegenwoordig niet voor het rapen liggen en ze zien beelden uit Spanje waar bijna één vierde van de actieve bevolking werkloos is.’
Voor een ander waarnemer was ‘het duidelijk dat er gestaakt is wegens een algemeen gevoel van onbehagen, van onrechtvaardigheid vooral omdat het de werknemers zijn die de bankencrisis moeten betalen.’
Dat alles belette de syndicale leiders niet te beweren dat de actie succesvol was. En terloops te dreigen met nog dergelijke toestanden als de regering niet terugkwam op haar voornemen om bvb. brugpensioen af te bouwen.
Algemeen heerste nochtans het gevoel dat de actie een slag in het water was. De bonden schoten zichzelf in de voet, aldus een krant.
De vraag die zich nu opdringt is of ze door nieuwe acties hun imago niet nog meer zullen beschadigen. Ook al kregen ze voor hun staking gratuite medewerking van de VRT en andere media. Het leek kunstmatig, maar toch: dagen op voorhand beheerste deze toekomstige actie het nieuws. De VRT specialiseert zich overigens steeds vaker in aankondigingen. Ook van toekomstige programma’s. Herhaaldelijk wil men er de kijker zijn aandacht op vestigen. Goedkope zendtijd, en ook een middel om te besparen?
Wat betreft de staking werden voors en tegens ten overvloede de eter ingestuurd, zo erg dat luisteraar en kijker er mogelijk op de duur genoeg van kregen en het ‘momentum’ op de dag van de actie in feite al voorbij was.
Het is onbetwistbaar dat het socialistische ABVV de grote gangmaker was van het initiatief. Misschien wel de reden dat de VRT er zoveel aandacht aan schonk. Men wou er kennelijk zijn steentje bijdragen tot het ‘maatschappelijk debat’ waar volgens de nieuwsmakers de staking ontegensprekelijk aanleiding moest voor zijn. Het ABVV speelt het strategisch kennelijk zo dat men vooral de communicatie- en transportsector wil beheersen. De ABVV-voorzitter noemde dat op een besloten vergadering ‘cruciaal’ voor het lukken van de algemene staking. Als de lucht- en scheepvaarthavens, openbaar vervoer e.a. communicatiemiddelen meestaken, ligt inderdaad de gehele economie plat.
Wat op de achtergrond speelde werd minder onder de aandacht gebracht. Binnen enkele maanden worden in België sociale verkiezingen gehouden en daarin wil het ABVV verloren terrein terugwinnen. Sinds enkele jaren is deze vakbond wat betreft aantal leden voorbijgestoken door het beter uitgebouwde ACV. Beide betwisten mekaar het leiderschap en de socialistische vakbond doet dit vooral met het wapen van de door de televisie geapprecieerde syndicale actie.(Rood is een geprefereerde kleur op het scherm). De christelijke vakbond is dan meer ‘low profile’, maar dat komt misschien omdat de nieuwe voorzitter eerst zijn werkterrein wil verkennen.
Wat dan ook, men kon er zich, evenmin als het kleinere liberale ACLVB, in het vooruitzicht van de sociale verkiezingen niet permitteren bij de actie van vorige maandag aan de zijlijn te blijven.
Het ABVV zit nochtans in de ongemakkelijke positie dat de politieke partijen waar het bij aanleunt, onder leiding van een socialistische premier mee het regeringsbeleid moeten uitvoeren. De uitspraak van de nieuwe voorzitter van de SP.A, nl. dat het ABVV ‘een kernaanval tegen de eigen partij en regering organiseerde’, zegt veel.
Het is nu afwachten of tijdens nieuw sociaal overleg de hoeken worden afgerond. Vergeleken met bvb. de catastrofale jeugdwerkloosheid in Spanje, of erger nog, het drama van de dakloze asielzoekers in Brussel, lijkt dit nochtans een luxeprobleem. Politieke en economische vluchtelingen uit Afrika en het Verre Oosten blijven toestromen in aantallen die de opvangcapaciteit ver te boven gaan. Verleid door mensenhandelaars die België afschilderen als het land van melk en honig en er geld achter verdienen. Het specifieke (gebrek aan) beleid maakte van België het populairste asielland van het continent. Verleden jaar dienden zich 32.500 asielzoekers aan, een stijging met 30 procent vergeleken met 2010. Bij dit hoge aantal dienen ook nog de afgewezen asielzoekers te worden geteld. Ze moeten het land verlaten, maar duiken onder of bewandelen, geholpen door handige advocaten, andere wegen om toch asiel te bekomen.
Schijnhuwelijken, of ziek worden bijvoorbeeld, waardoor om humanitaire reden verblijf gedoogd wordt. De meesten blijven hangen in Brussel, kraken leegstaande panden, zoeken onderdak en warmte in de stations, of slaan hun tenten op in parken of op braakliggend terrein.

Wat voorspelbaar was, gebeurt deze week opnieuw. De winter sloeg toe met temperaturen tot 10 graden onder nul en het probleem van de dakloze vluchtelingen stelde zich in al zijn scherpte. De staatsecretaris die – ook geen cadeau - de migrantenproblematiek in handen kreeg, werd de (gemakkelijke) schietschijf van de oppositie. Ook al kon ze onmogelijk een toestand waar haar voorgangers onrechtstreeks verantwoordelijk voor zijn, in een handomdraai uit de wereld helpen. Om de nood te lenigen werd een speciale ‘task force’ opgericht die er moest voor zorgen dat niemand dezer dagen ongewild de nacht onder de blote hemel zou moeten doorbrengen. Symptoombestrijding dus, misschien in afwachting van meer structurele maatregelen.

Manu de Tremerie

http://www.viw-costablanca.com/column-manu.shtml

2 februari 2012
Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In bed met Maggie all-in

 

Wie gisteravond een bed wilde, kreeg er een. Er is niet veel plaats over naast mij maar avondmaal en ontbijt zijn inbegrepen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Max Raabe - Ich bin nur wegen Dir hier

 

 


03-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw mobieltje belt niet lang genoeg ?

 


Schakelt de beltoon van jullie mobieltje ook meestal over op voice-mail juist als je hem wilt opnemen? Als je hem gevonden hebt of uit je zak hebt gehaald stopt hij steevast met bellen.

Je moet dan zelf terugbellen, of luisteren naar de voice-mail, of afwachten. Uiteindelijk lopen de communicatiekosten op tot groot jolijt van de providers.

Dank zij Peeters & Pichal op Radio 1 weten we wat eraan te doen.

Voor alle netwerken kan je de beltijd instellen per 5 seconden, met een maximum van 30 seconden : dus 5, 10, 15, 20, 25 of 30.

Daartoe voer je op je GSM het volgende in:

- voor Proximus:           **61*+32475151516*11*30#

- voor Base:                 **61*+32486191933**30#

- voor Mobistar:            **61*5555**30#

- voor Telenet:              **61*5555**30#

De 30 achteraan duidt op het aantal seconden; je kan dus ook kiezen voor 5, 10, 15, 20 of 25.

Na het hekje moet je op verzenden of op de groene knop van je mobieltje drukken. Opgelet het werkt alleen voor abonnees, dus niet voor wie belt met een prepaid-kaart.

(met dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraakgolf in Mechelen : Politie is fel geschokt

 

De Mechelse politie kondigt voor dit weekend intensieve controles aan. Aanleiding is een inbrakengolf die de Dijlestad momenteel teistert. "Als de dieven weten dat wij controleren, zullen zij nzich gedeisd houden" aldus de Mechelse hoofdcommissaris.

Er was donderdag niet alleen de gewapende overval op O'Cool in Heffen. De lokale politie kreeg in totaal ook elf meldingen van inbraken in woningen en personenwagens, of pogingen daartoe. De plaag situeert zich zowel in het centrum als in Mechelen-Zuid.

Bij de inbraken in de woningen werd er vreemd genoeg in bijna geen enkel geval iets ontvreemd. Alleen in een appartement op de Winketkaai zijn de bewoners heel wat kwijt. In hun flat op de vijfde verdieping verdween een draagbare computer, een digitaal fototoestel en geld. In de geviseerde auto's maakten de dieven vooral laptops buit, maar ook computertassen, een tablet en een reiskoffertje. Dieven zijn tegenwoordig kieskeurig. En terecht.  Met rommel zijn ze niet gebaat. 

De politie roept de bevolking op om waakzaam te zijn en bij verdachte situaties zo snel mogelijk het noodnummer 101 of het centraal nummer 015-464 464 te bellen. "Geef zoveel mogelijk informatie door", zegt adjunct-korpschef Maurice Dommicent. "Beschrijving van verdachte personen, bijzondere, goed herkenbare kenmerken of kledij, en een beschrijving en de nummerplaat van de voertuigen. Vraag desnoods naam en adres aan de betrokkenen en als het een moeilijke naam is, vraag hun identeitspapieren."

De politie patrouilleert extra in risicobuurten, en zet ook meer ploegen in. "In functie van de risicobuurt voeren wij te voet, met de fiets of met een voertuig toezicht uit", kondigt de commissaris aan. Er komen ook controleposten met diverse verkeersdispositieven. Wat dat laatste is, wilde de commissaris niet vertellen. "Wij laten niet in onze kaarten kijken", sprak hij met een knipoog en lichtjes schuddebollend zoals zijn burgemeester..

Bron : Gazet-van-Somers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse stadslijst breidt verder uit

 

'Met dat joeng ding van Dewinter erbij hoop ik een groot deel van de allochtone kiezers te bereiken. Die lusten ook wel een groen blaadje.'

Antwerpse lijst van Patrick Janssens breidt gestaag uit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 3 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mededeling : 2 reacties van Fikken en van Fred zijn verloren gegaan, waarvoor onze verontschuldigingen.

@ Mr F.De Man.
 
Geachte volksvertegenwoordiger, 

Ik heb uw post met grote aandacht gelezen en kan deze voor de volle 100% onderschrijven. De Afrikaanse nachtmerrie is zich langzaam maar zeker aan het voltrekken. Dit fenomeen is niet van vandaag of gisteren maar is zoals we weten reeds jaren bezig.

De bevolkingsexplosie in dat werelddeel is dè oorzaak van alle huidige en toekomende ellende. Niet alleen Afrika maar ook in grote delen van Azië waar het kweken van kientjes nog sneller gaat dan het planten van rijst of maniok is de explosieve aanwas van het mensenras het grootste probleem dat de aarde ooit gekend heeft of zal kennen.

Het mag eveneens klaar en duidelijk gezegt worden dat de religie hier een grote en negatieve rol in speelt èn gepeeld heeft. Geboortebeperking, anti-conceptie, abortus en alles wat de aangroei zou kunnen inperken, werden en worden door kerkleiders, ayatollha's en andere religieuze leiders als des duivels gebrandmerkt. Ik hoorde onlangs nog een presidentskandidaat in de V.S. (een fanatieke fan van God) verklaren dat hij zijn dochter zou verbieden zich te laten aborteren mocht zij zwanger geworden zijn na een verkrachting, want elk kientje is een geschenk van God.

Maar geachte heer volksvertegenwoordiger, als vergevorderde zestiger die de metamorfose van onze samenleving in negatieve zin heeft zien aankomen, ben ik tot de droevige conclusie gekomen dat het kalf verdronken is.

De mensheid is bezig zichzelf te vernietigen, elke dag tegen een hogere versnelling. Niets of niemand zal de geboortetsunami's in de derde wereldlanden nog kunnen tegenhouden. De massa is te groot geworden. En wees gerust ze zullen naar het westen uitzwermen, ze zullen komen en blijven komen tot we melkaar zullen uitmoorden voor de laatste druppel water of een stukje rottend vlees.

We kunnen naar de maan en verder als het moet. De robotica geeft ongekende mogelijkheden,supercomputers maken het ons gemakkelijk, de geneeskunde verlegt dagelijks haar grenzen, maar niets van dit alles zal opgewassen zijn tegen de komende rampen tengevolge van de overbevolking.

Geen fraai toekomstbeeld als u het mij vraagt,maar de realiteit zal uiteindelijk zijn wat ze is.

mvg - Senior

*****

Hangmatcultuur.
 
Hoe durven ze zo iets bekend maken ! Vandaag lezen we in onze immer correcte poco-media dat er in La wallonie meer dan 188.000 werklozen zijn. Dàt wisten we niet hé.
Wij naïevelingen waren altijd in de waan, dat de Walen noeste wroeters waren die het land rechthielden en zorgden voor de jaarlijks nodige miljarden euro's die het arme Vlaanderen nodig had om geen Sahelgebied te worden.

Niets blijkt nu minder waar ! Na opvraging van de beschikbare cijfers i.v.m. werklozen door een Waalse onverlaat moest de bevoegde minister toegeven dat er in Walenland in het leger van doppers meer dan 56OO gabbers zitten die al 20 jaar èn meer van "den dop" leven. Wanneer we het ganse werklozenplaatje bekijken, blijken er weinig van die leefloners tussen te zitten die minder dan 5 jaar werkloos zijn.

Voorwaar geen kattepis als men dat allemaal doorleest. Dat er in Vlaanderen ook werklozen zijn is de evidentie zelve, maar of er meer dan 100 zullen gevonden worden die  20 jaar of meer van den dop leven, betwijfel ik sterk.

Met het Waalse cijfermateriaal in de hand is het meer dan duidelijk dat de "hangmatcultuur" wel degelijk bestaat. Of dit gegeven door de, vooral linkse Vlaamse pers zal uitvergroot worden durf ik eveneens te betwijfelen.

De Waalse MR-politicus Borsu pleit voor een dringende mentaliteitswijziging in Walloniê wat werkwilligheid betreft.  Deze uitspraak kost de brave man zeer zeker een fatwa.

Senior 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfstedentocht ?

 

Het ziet er steeds beter uit voor liefhebbers van de Elfstedentocht. De kans dat de 'tocht der tochten' binnen drie weken wordt gereden is gestegen naar 28 procent, blijkt vrijdag uit de Elfstedenbarometer. Donderdag was die kans nog miniem met 1 procent.

De barometer koppelt de Friese weersverwachting aan de ijsgroei en vergelijkt die met de laatste vijf edities van de tocht. Ondanks de sneeuw van vrijdag zit er nog een kans op Elfstedentocht in. Het blijft in ieder geval tot donderdag vriezen. Mogelijk is het ook volgend weekeinde nog koud winterweer en staat zo ergens in de komende weken de Bonkevaart weer vol.

De laatste Elfstedentocht werd in 1997 gereden. Sindsdien lag er over het hele parcours, die bijna 200 kilometer telt, nooit vijftien centimeter ijs. Dat is het vereiste minimum om de tocht te rijden.

Bron : DePers.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man in de Kamer : de demografische catastrofe in het Zuiden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er was uiteraard geen ruimte in de traditionele regimemedia voor de goed gestoffeerde tussenkomst van VB-volksvertegenwoordiger Filip de Man tijdens het asiel- en migratiedebat de voorbije dagen.

De Staatssecretaris voor Asiel en Migratie roept een speciale task force samen, de vijfentwintidduizend (25.000!) opvangplaatsen volstaan immers niet. Jaar na jaar horen we hetzelfde verhaal. En waarom is dat zo? Omdat de regeringspartijen weinig of niets doen aan de aanzuigeffecten. Van ons moeten geen duizenden sukkelaars in de vrieskou slapen, maar wij eisen wel structurele maatregelen om de massale toestroom een halt toe te roepen.

Het VB heeft terzake een hele reeks voorstellen, sommige daarvan worden geheel of ten dele overgenomen in het regeerakkoord, wat op zijn minst bewijst dat het VB op die punten gelijk had. Ik geef een paar voorbeelden: het inkorten van de beoordelingstermijn voor asielaanvragen en het invoeren van een lijst van veilige landen. 

Alleen: van onze dertig punten blijven er nog een aantal over, punten die structureel zijn en die misschien wel op enige instemming kunnen rekenen van Maggie, maar zoals ik reeds zei: Maggie wil wel, maar Maggie ma nie. De Franstalige en linkse partijen die in de regering de dienst uitmaken, weigeren een structurele aanpak. Ik geef opnieuw enkele voorbeelden: de opvang in eigen continent, de tijdelijkheid van verblijfsvergunningen tot de toestand in eigen land opgeklaard is en de gezinsvorming in het land van oorsprong. 

Ik denk dat niemand het hier vandaag zal hebben over de oorzaken van de asielcrisis, de oorzaak van de massale immigratiestromen. Dus zal ik het maar doen. De eerste oorzaak is de tomeloze demografische groei in de onderontwikkelde landen. Een concreet voorbeeld: de vroegere Belgische kolonie Congo telt momenteel 60 miljoen inwoners, zoveel als Groot-Brittannië, Frankrijk of Italië. Tegen 2050 verwacht men een verdriedubbeling van het aantal Congolezen tot niet minder dan 185 miljoen. Of meer dan er nu Britten, Fransen en Italianen zijn. (Leuk voor Milquet die haar zwart electoraat verder kan uitbreiden, er zijn hier al een kleine 100.000 Congolezen, zelf ging zij al naar Congo om uit te leggen hoezeer zij welkom zijn, ze stemmen nogal veel cdH).

Nog erger is het gesteld in landen zoals Niger (met gemiddeld acht kinderen per vrouw), Mali (7,1), Somalië (6,9), Burundi (6,8)? De regering heeft zopas 50 miljoen euro beloofd aan Burundi, ik vraag me nog altijd af waarom. Elk jaar komen er 20 miljoen Afrikanen bij, binnenkort wordt de kaap van 1000 miljoen inwoners overschreden, ondanks de HIV-epidemie (met jaarlijks 3 miljoen AIDS-doden over het hele continent).

Volgens de United Nations Population Division ligt tegen 2050 zelfs het ontstellende cijfer van 2 miljard Afrikanen in zicht. Niemand die weet hoe deze massa’s moeten gevoed worden. Iedereen steekt de kop in het zand en kijkt zwijgend toe, ondanks vreselijke gevolgen zoals hongersnoden, (burger)oorlogen, de genocide op de Pygmeeën door de steeds talrijker Bantoes, de bushmeat-praktijken die dreigen de hele Afrikaanse fauna te vernietigen (waaronder alle daar levende primaten). De enorme demografische groei, gepaard gaande met een systeem van massale ontwikkelingshulp (om en bij de 100 miljard € vanuit het Westen) is niet langer houdbaar. Nu betaalt 1 Europeaan voor 1 Afrikaan, binnen twee generaties moet elk van ons bijna drie zwarten onderhouden. Dat zal de linkse weg-met-ons-profeten evenwel niet verhinderen om straks met verdubbelde ijver te kelen dat het een schande is hoe egoïstisch de blanken zijn. 

Jaarlijks komen er in de Derde Wereld 80 miljoen mensen bij, dat is dus zoveel als de bevolking van Duitsland per jaar. Nog anders gezegd: dag na dag groeit de wereldbevolking met bijna een kwart miljoen mensen.  Iedereen met gezond verstand begrijpt dat het ondoenbaar is om in de Derde Wereld-landen voor die gigantische massa’s te voorzien in de nodige behuizing, voedselbevoorrading, scholen, arbeidsplaatsen, ziekenhuizen, wegeninfrastructuur, transportmiddelen, culturele activiteiten, energie, water, afvalverwerking, enzovoort.

Nogmaals: dit alles voor 80 miljoen mensen extra en dat jaar na jaar. Humanisten van het naïeve soort kunnen natuurlijk van mening zijn dat het ‘rijke Westen’ dan maar ieder jaar een deel van die massa moet opvangen. Maar alleen al het cijfer van 80 miljoen maakt duidelijk dat het opnemen van immigranten in Europa (‘om mensen uit de Derde Wereld kansen te geven’ of ‘om de druk ginds van de ketel te halen’) even zinvol is als water naar de zee dragen. Zelfs als de EU zo ‘menslievend’ zou zijn om vanaf heden elk jaar een miljoen immigranten uit de Derde Wereld toe te laten, komt dat neer op de Afro-Aziatische bevolkingsaanwas van zegge en schrijve vier dagen.

Ondertussen wordt het bevolkingsoverschot van de Derde Wereld meer en meer naar onze contreien geëxporteerd en komen daardoor onze eigen sociale structuren, ons  samenlevingsmodel zelf in het gedrang. Zowat het enige dat groeit in Afrika is de bevolking. Dat is dramatisch in die zin dat elke stijging van het BBP meteen opgeslokt wordt door het steeds groter aantal monden dat moet gevoed worden. Slechts wanneer de Afrikaanse landen uit deze uitzichtloze spiraal geraken, kan er hoop bestaan om het ontwikkelingsniveau op te krikken. Slechts dan houdt de staat middelen over om voor meer welvaart te zorgen. 

Om het lapidair uit te drukken: alleen minder geboorten kunnen in de Derde Wereld zorgen voor een betere voeding en opvoeding. Er moet dus - in plaats van een zoveelste Kyotoverdrag - een ‘Demografieverdrag’ komen dat bepaalt dat alle landen op korte termijn streven naar een stabilisering van hun bevolking. Eigenlijk zouden landen die nu reeds veertig jaar vruchteloos reusachtige bedragen aan ontwikkelingshulp ontvangen, daadwerkelijk moeten verplicht worden het geweer van schouder te veranderen: geen ontwikkelingshulp en geen vrijhandelsakkoorden indien geen inspanningen gedaan worden om het geboortecijfer significant te doen dalen. Elk altruïsme, ook het Europese, kent immers zijn grenzen. De betrokken landen moeten trouwens - net als wij - aanvaarden dat zelfs het draagvermogen van Moeder Aarde zijn grenzen kent.

In afwachting moeten wij Fort Europa uitbouwen, anders vergaat het ons als de bemanning van een reddingssloep die steeds meer drenkelingen aan boord neemt, daardoor uiteindelijk de sloep doet zinken en iederèèn de verdrinkingsdood injaagt.

Filip de Man, federaalvolksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens stelt trio voor

 

  

De socialisten van de stad Antwerpen hebben bij monde van de gewezen ACOD-vakbondsman Guy Lauwers, huidig schepen van 't een en 't ander, een aanbod gedaan aan de liberalen van de Open-VLD om samen de rode stadslijst te vervoegen waar de twee katholieke carrière-schepenen Van Peel en Heylen zitten te hopen op een nieuw mandaat. Kom d'erbij, laten we een trio vormen.

Wij vinden het een schitterend idee, eerlijk gezegd.  En vooral erg democratisch.  Elke partij legt normaal een lijst voor aan de kiezers met 55 kandidaten die zich fier als socialist, katholiek of liberaal manifesteren. Als de constructie van het trio doorgang vindt, worden de 165 namen herleid tot 55 of circa 18 per partij, 9 per geslacht, opgedeeld in witten en gekleurden en dat alles nog eens verspreid over de 9 districten. Het lijken verkiezingen in de vroegere Sovjet-Unie, één lijst, kiezen en zwijgen. Typisch een denkpiste van de man die vooral gespecialiseerd in het organiseren van lawaaiconcerten en het tappen van gratis pinten.

Dat Patrick Janssens absolutistische neigingen vertoont, is geweten. De man heeft het zeer moeilijk met het bestaan van een gemeenteraad die zijn beleid controleert. In zijn geval is dat best te begrijpen, want de bochten die er gemaakt worden, zijn bron tot veel vermaak. Helaas ook tot veel geldverspillingen.  Financieel konden we in de Koekestad nog ietwat vertrouwen hebben in de liberale financieschepen Luc Bungeneers maar die heeft zich in het Lange Wapperdossier zwaar laten manipuleren door de slechte verliezer die Janssens is. Puur uit politiek zelfbehoud heeft Bungeneers mede een financiële constructie opgezet die de schande van zijn carrière dreigt te worden.

Angst en paniek bij de traditionele meerderheidspartijen vechten om de voorrang. De onvrede bij vele burgers groeit met de dag. Na 70 jaar socialistisch beleid, maken we hopelijk, alle wanhoopspogingen ten spijte, in de maand oktober 2012 de definitieve val van de rode losers mede.  Of er dan ook veel zal veranderen, dat zal afhangen van de nieuwe ploeg. 

Ray 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!