Angeltjes
07-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zendt Chrysler een politieke pro-Obama boodschap uit ?

  

Een druk besproken commercial tijdens de Amerikaanse superbowl (buiten Madonna en de middenvinger van MIA) is een boodschap van de autofabrikant Chrysler/Dodge.  De film bevat alle elementen die Amerika dierbaar zijn : Clint Eastwood met zijn hese stem, diepgegroefde kop en getormenteerde fysiek, patriottische muziek, ma en pa die met veelbetekenende blikken de toekomst menen te peilen en dan de boodschap : Amerika is halfweg.  Slaat dit op Obama's halve presidentstermijn ?  Of wordt verwezen naar de heropstanding van de Amerikaanse autonijverheid in Detroit ?  Clint Eastwoord, in de jaren '80, een Republikeins burgemeester van de Californische stad Carmel, ontkent het pro-Democratische karakter van deze commercial. De Republikeinen denken er anders over. 

Wij wachten op de eerste oprechte boodschap van hoop door een  Vlaamse partij. Daar is nood aan : Hoop is heel wat anders dan onrealiseerbare beloftes en grappige one-liners.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-commissaris Neelie Kroes : *We kunnen best voort zonder Griekenland*

 

De eurozone komt niet in problemen als Griekenland gedwongen wordt de munt op te geven. Dat zegt Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) vandaag in een interview met de Volkskrant. Haar standpunt staat haaks op het argument van de eurolanden en de Europese Commissie dat een nieuwe lening (130 miljard euro) voor Athene noodzakelijk is om chaos op de financiële markten te voorkomen.

Kroes is er vooralsnog geen voorstander van als Griekenland de euro inruilt voor de drachme. 'Maar er is absoluut geen man overboord als we iemand missen uit de eurozone.' Ze beseft dat haar uitlatingen omstreden zijn en koren op de molen van de PVV die al langer bepleit de Europese geldkraan naar Athene dicht te draaien. Kroes: 'Misschien is mijn woordkeus niet helemaal gelukkig. Wat is een man overboord? Er wordt steeds gezegd: als je één land laat uitstappen of vraagt om uit te stappen, dan stort het hele bouwwerk in. Maar dat is gewoon niet waar.'

Kroes heeft scherpe kritiek op de Griekse politieke leiders die er niet in slagen hun land uit de gevarenzone te halen. Ze beticht hen van onwil. 'De Grieken moeten beseffen dat 'wij Nederlanders' en 'wij Duitsers' de noodhulp aan Griekenland alleen kunnen verkopen aan onze belastingbetalers als er een bewijs ligt van goede wil.'

Gevoelig moment

De uitspraken van Kroes komen op een politiek zeer gevoelig moment. Griekenland staat op de rand van een faillissement. Het land heeft dringend 130 miljard euro nodig van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds. De drie grootste politieke partijen worden het echter niet eens over de bezuinigingseisen die de crediteuren opleggen. Maandag werd een gepland topoverleg tussen de Griekse leiders uitgesteld tot vandaag.

Bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy verborgen hun ergernis daarover niet. 'De tijd raakt op. Griekenland moet het akkoord tekenen', zei Sarkozy. Merkel waarschuwde dat als Griekenland niet inschikt, er geen geld komt.

Gisteravond kondigde de Griekse regering het ontslag aan van 15 duizend ambtenaren, onderdeel van de eerdere (nog niet ingevulde) belofte om het aantal ambtenaren met 150 duizend te verminderen. De grootste vakbonden roepen voor vandaag op tot een 24-uursstaking.

@ Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse toestanden in Berlijn

 

Niet alleen Gent oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op zigeuners ; ook Berlijn blijkt een favoriete verblijfplaats van de Roma te zijn.  Maar die liefde is niet wederzijds.

Sedert enkele jaren stijgt het aantal Romaleerlingen bij verschillende Berlijnse scholen : het gaat om kinderen die geen jota Duits kennen.  De Berlijnse schepen (stadssenator Sandra Scheeres van de SPD) ging zich ter plaatse vergewissen van het probleem dat niet meer te overzien is : het aantal leerlingen, dat absoluut geen enkele kennis van het Duits heeft, schept niet op te lossen problemen.  De toestroom van Romagezinnen uit Bulgarije en Roemenië zorgt voor een onhoudbare onderwijstoestand waarbij bv. in de Reinickendorfer Schule het eerste klasje bevolkt wordt met 20% kinderen zonder enige kennis van de Duitse taal.  Zelfs de meest begaafde en gedreven pedagoog kan hier geen les geven.  De leraars zijn het eens : eerst moeten die kinderen, voornamelijk Romazigeuners, de taal leren vooraleer ze het gewone onderwijs kunnen volgen.  Pas na maandenlang bedelen aan de poort slaagden de leerkrachten erin de overheid ervan te overtuigen dat een tijdelijke bijscholing in de Duitse taal en meer daadwerkelijke hulp absoluut nodig is. 

In Neukölln zijn de problemen i.v.m. de Romakinderen al veel langer bekend. Sinds 2007, het jaar dat Roemenië en Bulgarije tot het gastvrije EU toegetreden zijn, verblijdden de Romakindjes de scholen : sommige scholen hebben nu 20% leerlingen uit de operettendroomwereld. 

De noodkreet uit Reinickendorf is slechts het topje van de ijsberg : in Nord-Neukölln gaan meer dan 80% van de Roemeense en Bulgaarse kinderen in dit district helemaal niet naar school.  Als men de berekening maakt aan de hand van de 400 tot 500 schoolaanmeldingen van Romakinderen, dat betekent dit dat duizenden kinderen op straat opgroeien zonder enige vorm van onderwijs.  Het onderwijsdrama speelt zich af in een juridische schemerzone.  De oorsprongslanden van de zigeuners – Bulgarije en Roemenië – tonen geen enkel interesse in het lot van de kinderen.  Zolang de ouders niet officieel in Berlijn gedomicilieerd zijn, kan de overheid de Duitse schoolplicht niet opleggen.  Theoretisch gezien is hun vaderland daartoe verplicht.  

Als Berlijn zijn hedendaagse strategie van negeren volhoudt, dan groeit in de Berlijnse straten sociaal munitiemateriaal op.  Beterschap is niet in zicht.  Twee jaar geleden werd er een terugkeerpremie betaald ; nu wordt er eerder geopteerd om het probleem te negeren.  De leerkrachten voelen zich in de woestijn gestuurd : het veiligheidsprobleem binnen en buiten de multischolen is als een lont met vertraagde werking.  In 2007 werd er in en bij 15 scholen een bewakingsfirma ingeschakeld om de veiligheid te garanderen.  De kosten in één district bedroegen hiervoor € 700.000 per jaar.

Het geweld in en om deze scholen werd inderdaad teruggedrongen. Het is afwachten of er nog resultaat mag genoteerd worden nu de bewaking opgeschort werd wegens het hoge kostenplaatje.  Drugs horen weer tot het schoolwereldje, vreemden hebben toegang tot de speelplaats.  

De Berlijnse overheid voelt zich niet verantwoordelijk.  Kop in kas.  Struisvogelpolitiek.

Floriaan Terbeke

Bron: Preussische Allgemein


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie van de twee ?

 

Voorafbeelding van de volgende coalitie in Antwerpen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder en met

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Elisbaeth II : 60 jaar op de Britse troon

 

'Natuurlijk brengt dat wat kwaaltjes met zich mee. Doorzitwondjes bijvoorbeeld. En vooral dat speen verdomme!'

Queen Elizabeth zit al zestig jaar op de troon. Met een Anus Horribilis

 http://www.quotenon.blogspot.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1200 vrachtwagens goederen per week naar Gaza

 

Ook dit is Gaza

Volgens officiële cijfers van het IDF (Israel Defence Forces), de Israëlische defensie, werden er in de week van 22 tot 28 januari 32.322 ton goederen via Israëlische grensposten naar Gaza getransporteerd.  Dit betekent 1182 vrachtwagens met handelswaar, hulpgoederen en gasflessen voor de burgerbevolking.  

In ruil kreeg Israël onverminderd zijn deel raketten, mortiergranaten en angstige burgers.  In 2011 werden meer dan 620 raketten naar Israël afgevuurd; dit jaar stond de teller op 3 februari op meer dan 21. Voor wat, hoort wat. En de linkse hyena's maar huilen.
 
Bron: IDF


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheid uit Rusland : *De kleine klok*

  

 Ik kan mij geen leven voorstellen zonder muziek. Om de niet steeds zo vrolijke werkelijkheid op te fleuren, tussendoor een muziekje, waarbij ik me wel hoed op het terrein te komen van mevrouw Lolita, die hier 's vrijdags de trom roert. Of te veel de elitaire toer op te gaan met opera.   Uit de Geheime Schatten van het Kremlin, een a-capella volkslied "De kleine Klok" met beelden van het winterse Moskou.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig moskeeën in Londen, of te veel moslims ?

 

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2096263/The-Mecca-city-In-London-street-faithful-way-pray-mosque-overflows.html


06-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen tegen islamisering + Aanpassing 22.30 uur

 

De campagne "Vrouwen tegen islamisering" die senator Anke Vander meersch & C° lanceert, vindt ruime weerklank in de Duitstalige weblogs en in Engelse kranten. Niet in het minst dankzij de foto van An-Sofie Dewinter. Het ontstelde VRT-reportertje uit Reyers Laat dat bibberde van angst omdat de moslims gekwetst zouden worden, zal straks nog blij zijn dat hij de tv-primeur van een interview met An-Sofie wist weg te kapen.

http://quotenqueen.wordpress.com/2012/02/06/frauen-gegen-islamisierung/

http://deutschelobby.com/2012/02/03/%E2%80%9Efrauen-gegen-islamisierung/

http://www.pi-news.net/2012/02/belgien-kampagne-frauen-gegen-islamisierung/

http://sosheimat.wordpress.com/2012/02/03/frauen-gegen-islamisierung/

E.J. Bron heeft een vertaling gebracht van het artikel in Daily Mail :

http://ejbron.wordpress.com/2012/02/06/met-nikaab-en-bikini-tegen-de-islamisering/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We doen het even in het Duits : Provokante Kampagne gegen Muslime in Belgien

Duitse Turken reageren op affiche An-Sofie Dewinter

Die Ultrarechte flämische Partei Vlaams Belang aus Belgien hat eine provokante Kampagne gegen die Muslime gestartet.

Die flämische Partei die unter anderem durch ihre Hetzkampagnen gegen die muslimische Minderheit und der Türkei bekannt ist hat mit ihrer neuen Kampagne die gegen die Muslime gerichtet ist die Blicke auf sich gezogen.
Die Kampagne die den Namen “Frauen die gegen die Islamisierung sind” trägt hat sich die 19-jährige Tochter des Parteivorsitzenden Filip Dewinter, Ann-Sofie halbnackt vor die Kamera für ein Plakat gestellt. Auf dem Plakat ist sie mit einer offenen Burka im Bikini zu sehen auf dem drauf steht: “Freiheit oder Islam? Ihr habt die Wahl!”

Auf die Frage von Journalisten ob Ann-Sofie wegen der Pose, die sie abgegeben hat, Angst hätte antwortete sie das schon zuvor von muslimischen Gruppen mit dem Tode bedroht wurde und das sie keine Angst vor diesen Drohungen hat.

http://haber-news.net/2012/02/05/provokante-kampagne-gegen-muslime-in-belgien/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
De BRT op zijn best.

Het nieuws van 13:00u startte met eerst een gezever van ± 10 minuten over een Spaanse fietser en dat terwijl Griekenland in Brand staat, in Egypte en Syrië op mensen geklopt wordt alsof het beesten zijn (maar ja, die hebben wel gekozen voor de vredelievende moslimbroeders). De Vlamingen worden belogen, bedrogen en bestolen en vreemdelingen stromen massal ht land in, ook al weet men dat er nooit werk voor ze zal zijn. Alleen het criminaliteitscijfer vaart er wel bij.

Wanneer wordt het nu eens duidelijk bij elke Vlaming dat die BRT moet gaan inbinden met liefst 350.000.000 euro per jaar ?  Dat links profitariaat hebben we echt niet nodig want het dient enkel om wat paria’s een decadent inkomen te bezorgen en linkse brol over onze hoofden te kappen. Geef die 3.000 klaplopers maar snel het adres van de dichts bijzijnde RVA, het geeft ons  een rustige dag en toekomst ,want het positieve van die zender, geteld over een hele week, is samen te vatten in 6 minuten en dat kunnen andere zenders zelfs nog beter.

Jean

*****

Zijn dat heel lucratieve postjes?
 
Als ik de plichten (geen rechten!) van de leden van de raad van bestuur van de Brt lees kan iedereen met een diploma van de kleuterschool er deel van uitmaken, als hij maar tot de families Jak Nik en Doofs Tom behoort... Weigeren van aan zo een comedie deel te nemen zou voor een partij méér publiciteit opleveren dan kandidaten aan te duiden...
En wordt van de voogdijminister verwacht dat hij/zij zich ook aan die regels houdt en er zeker niets aan wijzigt ?

Ludo 

NvdR Angeltjes : Neen, dat zijn géén lucratieve postjes. Een bescheiden zitpenning + een verplaatsingsvergoeding voor de gewone leden. Het is meer een prestigefunctie.  Een schaamlapje voor de democratie dat financieel niets betekent. 

*****

Hé, hé, hé : het stond in De Morgen, dat wij schijt hebben aan jullie

Oef, een pak van mijn hart, ik dacht dat ik alleen was met die vaststelling.

Wil

*****

Reyers en De Morgen.

Alles onder het motto : " Rood of geen brood"  en "Wat zijn wij toch goed".

De ene promoot de andere en allen tegen één = Eendracht geeft Macht. Ze volgen als zombies deze dogma's en worden jaarlijks met de trofeeën voor het beste programma beloond. Jij stemt voor mij en ik voor jou.

De rest van de regime-reclamebladen weten dan ook weeral wat schrijven zonder hun nek uit te steken. Geen enkele gazet  die buiten de lijntjes kleurt. Dit sterkt die heerschappen in hun oneindige wijsheid en betweterij. Bij mijn weten heeft enkel De Vadder één keer een tik op de neus gehad, van Leterme. We zijn ondertussen al zo bedreven in het beoordelen van de steriele reportages als de onderdanen van de ter ziele gegane DDR. Daar kwam de afrekening bliksemsnel en onverwacht. Ankers van verschillende programma's kregen de looppas. O.a. een dame van de nieuwsberichten is het nog één keer mogen komen zeggen dat ze het onrechtvaardig vond. Ze werd vierkant uitgelachen en niet alleen in de studio.

Ik hoop nog altijd dat ik dat ook eens mag doen : lachen met de C4 van die gladde modderpalingen , de perfecte leerlingen van dr. Joseph Goebbels.

Vanwege Daniel.

*****

Peeters en pikal

Het dagelijks stilstaand verkeer en het heimelijk geleuter van Peeters op de radio, zijn één van de oorzaken dat ik mijn schup heb afgekuist in belziekske. Beste angeltjes, .. . gelieve het smoelwerk van Peeters niet meer op uw blog te plaatsen. Met dank op voorbaat.

BDDG

*****

Wij hebben schijt aan de VRT

Geachte Redactie,

Wat een knoert van een artikel.  Moedig en helaas juist.  Al wat links is, wordt ons dagelijks opgelepeld als de enige waarheid. Is de VRT een openbare zender of een propaganda-afdeling van de socialistische gedachte en actie ?

Mvg - Herman

*****

Cuba, ligt de waarheid in het midden of verblindt de zon de toeristen ?  

Het Cuba dat Freddy Van Gaever beschrijft is anders en beter dan het mij werd voorgesteld door een Cubaan die met een Belgische (collega van mij) is gehuwd. 

Haar echtgenoot is enorm dankbaar om niet meer in Cuba te moeten leven. Ze gaan nog ieder jaar de familie daar bezoeken maar zijn telkens weer blij terug te kunnen komen. Ze zegden mij dat er wel genoeg eten is voor iedereen, maar enkel bonen en bloem. Vers vlees, verse vis, groenten en fruit zijn praktisch niet te krijgen door de doorsnee Cubaan.

Ikzelf ben nooit in Cuba geweest en kan er du geen opinie over hebben maar ik weet uit eigen ervaringen opgedaan met in andere landen te wonen, telkens voor een aanzienlijk lange tijd, dat men als toerist enkel de goede kanten ziet of te zien krijgt. Er bestaat trouwens nog rantsoenering in Cuba zoals de heer Van Gaever ook zegt.

Men mag ook nooit vergeten dat Cuba communistisch is en dat leugens de basis vormen van al hun boodschappen.

Foxy 

*****

@ Jade
 
Ik ben blij dat je het eens duidelijk geschreven hebt! Al jaren erger ik mij aan de klaagzang van Vlaams-nationalisten die de Brt (Die "V" van "Vlaams" moet je verdienen, elke dag) beschuldigen van a-Vlaamsheid tot anti-Vlaamsheid. Als ik hun dan antwoord dat in de beheerraad (of hoe noem je dat) van die staatszender al jàren vertegenwoordigers zitten van Vlaamsnationale partijen en dat ik die nog nooit gehoord heb en dat zelfs de voogdijminister jarenlang een Vlaamsnationalist was, dan wordt het heel stil. Zo stil als hun vertegenwoordigers in die raad, precies alsof ik iets onbehoorlijks heb gezegd... 

Die partijvertegenwoordigers zitten daar alleen maar hun broek of tangaslip te verslijten. 

Van een doodgewone Vlaamse militant wordt verwacht dat hij pal staat, met de vuist de vane omklemd, maar diegene die er dik hun kost mee verdienen hoor en zie je niet. Om het in het Latijn te zeggen: "Honni soit qui mal y pense..." 

Ludo 

*****

Bikini onder nikab bij Reyers laat.
 
Schoolvoorbeeld van poco-journalistiek. Denk eens aan, de leden van deze achterlijke zandbakreligie zouden zich wel eens beledigd of gekwetst kunnen voelen door deze actie in bikini vanwege het VB. Ochhere toch ! Wat een misdaad.
Deze minus van de 0000 vindt het blijkbaar wel normaal dat wij alles zomaar achterwege laten om deze achterlijke lieden uit de gekende prachtlanden alhier in alles te ontzien en het in alles naar hun zin te maken. Ze zijn toch zo vlug gekrenkt, mijnheer. En als ze boos worden, en dat zijn ze uitermate vlug met hun abnormaal lange tenen, worden zij meteen baldadig. Koeltoer, weet je wel.

Geen schrik voor je fysieke integriteit, jongedame De Winter? Ook een voorstander van de harde lijn van het VB.?
Kritiek op deze fanatieke en onverdraagzame religie is dus sowieso synoniem van de zogeheten en door de 0000 en aanverwanten verfoeide "harde lijn" van het VB. Wat is er eigenlijk wel acceptabel aan het VB voor deze lieden?

Wel geen woord over het feit dat het eigenlijk niet zou mogen kunnen dat iemand daardoor voor zijn eigen veiligheid moet gaan vrezen.
Het komt niet eens in deze bekrompen geest op dat het nog altijd deze onverdraagzame godsdienstfanaten - hoe moet je ze anders noemen - zouden moeten zijn die zich hier aan onze zeden en normen aanpassen. Zonder kritiek of wat dan ook, en hoogst erkentelijk voor de privileges allerhande die hen hier te beurt vallen.
Blijkbaar heeft dit 0000-onbenul het dus nog altijd niet door hoe buitenlanders zich aan de andere kant in de gekende prachtlanden in de woestijn wel degelijk aan de aldaar gangbare maatschappelijke regels etc. dienen aan te passen en te houden op gevaar anders van hun eigen veiligheid.
Of misschien weet hij dit juist wel, maar is hij te laf om er voor uit te komen, beducht als hij is voor zijn eigen welzijn.

Dit misselijk makend politiek correcte creatuur, met de gekende en van overheidswege opgedrongen weg-met-ons-mentaliteit, is immers al dermate geïndoctrineerd in de dhimmitude dat hij dit naar mijn bescheiden mening zelfs niet eens meer beseft. Zum kotsen.
En dan maar oeverloos leuteren over vrijheid en democratie en de Rechten van de Mens, gelijkberechtiging van de vrouwen enz. Farizeeërs.

Geronimo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puntjes op de i inzake Raad van Bestuur VRT

 

Veel buitenstaanders veronderstellen dat de leden van de raad van bestuur VRT afzonderlijk enig initiatief kunnen nemen of na beslissing van de Raad  de buitenwereld mogen inlichten.

Vergeet het. Bij aanstelling moeten zij het CHARTER ondertekenen dat hen elk initiatiefrecht ontneemt. Ook bij eventueel ontslag moet de mond gesloten blijven. De bestuurders uit de minderheid zijn dus op de hoogte van de plannen en beslissingen van de VRT maar kunnen er niet tegen ageren.

Onderstaande  gegevens zijn na te lezen op Internet:

Partijpolitieke samenstelling raad van bestuur:

Voorzitter: Luc Van den Brande
Ondervoorzitter: Chris Reniers
Leden: Marc De Clercq, Rudi De Kerpel, Hilde De Lobel, Eric Defoort, Eric Deleu, Jozef Deleu, Thérèse Deshayes, Claude Marinower, Annelies Van Cauwelaert, Valerie Van Peel
Gemeenschapsafgevaardigde: Caroline Pauwels
Gedelegeerd bestuurder: Sandra De Preter
Secretaris: Hilde Cobbaut
Woordvoerder: Brigitte Vermeersch
De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen op initiatief en op voorstel van de gedelegeerd bestuurder, de voorzitter van de raad van bestuur of ten minste een derde van de leden van de raad van bestuur.
 
___________________________________

VRT CHARTER VAN DEUGDELIJK BESTUUR
 
4. ABSOLUTE DISCRETIEPLICHT – EXTERNE COMMUNICATIE
o
Behalve indien het gaat om informatie die reeds is bekendgemaakt door de VRT of waarvan zonder enige twijfel kan worden aangetoond dat zij behoort tot het publiek domein, verbinden de Bestuurders er zich toe om absolute discretie te bewaren over alle informatie die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met de activiteiten van de VRT en waarvan zij in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat in kennis worden gesteld (hierna de “Informatie”).
o
De Bestuurders zullen deze absolute discretieplicht ook na de beëindiging van hun mandaat in acht nemen.
 
 Jan De Moor

Tot zover de reactie van onze lezer, de heer Jan de Moor.

De absolute discretieplicht, die op zijn Sovjets geformuleerd wordt, is aanvaardbaar, voor zover zij betrekking heeft op de programmatie en de toekomstige planning van programma's.  Het kan inderdaad niet de bedoeling zijn dat door indiscreties uit de Raad van Bestuur de concurrentie zou ingelicht worden.

Het is eveneens onaanvaardbaar dat de leden van de RvB zich zouden bemoeien met de inhoud van de uitzendingen : deontologiscgh kan zoiets niet.  Deze (terechte) beperking geldt trouwens ook voor alle artistieke ensembles die door de Vlaamse Gemeenschap betoelaagd worden en die in hun raden van bestuur leden van diezelfde Gemeenschap tellen.

De taak van de Raad van Bestuur geldt hoofdzakelijk de financiële rapportering én de interne structuren van de instelling : personeelskader, loonstructuren, benoemingen, arbeidsvoorwaarden, toekomstperspectieven, e.d.

Dit VRT-charter interpreteren als een absolute zwijgplicht voor de wijze waarop er al dan niet verdoken en op een eenzijdige wijze vrolijk propaganda gemaakt wordt voor steeds dezelfde  bepaalde ideologie, is absoluut vatbaar voor discussie. Dat er ook zwijgplicht bestaat na de beëindiging vabn het mandaat, is ronduit lachwekkend.  Valt er dan zoveel te verzwijgen bij de OPENBARE Omroep ?

Net toevallig vandaag schenkt VB in zijn maandmagazine aandacht  aan de mediaboycot.  De partij pleit voor de oprichting naar Frans model, van een politiek orgaan dat er op toezit dat de openbare omroep zich houdt aan strikte regels inzake objectiviteit en neutraliteit.  "Ook de kiezers en belastingbetalers van het VB hebben recht op volledige en correcte informatie".

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincies : proficiat en nog vele jaren vanwege Geert Bourgeois & C°

 

De Vlaamse Regering keurde vorige vrijdag het ontwerp van wijzigingsdecreet dat het provinciedecreet moet aanpassen goed. Hierbij wil de regering met een aantal wijzigingen aan het provinciedecreet o.a. de concrete maatregelen uit het Witboek Interne Staatshervorming vorm geven.

Het is voor Vlaams Minister Bourgeois steeds de bedoeling geweest om via een proces van interne staatshervorming de huidige actieradius van de provincies te beperken. De taakstelling van de provincies zou worden afgeslankt en dit zou decretaal worden verankerd. De provinciebesturen zouden zich enkel nog met grondgebonden aangelegenheden kunnen inlaten.

Maar Minister Bourgeois botste met zijn voornemen op grote weerstand bij zijn coalitiepartners die in alle deputaties ruim zijn vertegenwoordigd. De minister moest inbinden en al vlug bleek dat de provincies op het vlak van de niet-grondgebonden aangelegenheden wel degelijk bevoegdheden zouden kunnen uitoefenen voor zover hen deze door of krachtens de wet of decreet worden toegekend. Bovendien zou de Vlaamse Regering in een bestuursakkoord ook specifieke taken m.b.t. deze materies kunnen toevertrouwen aan de provincies. Dit is vrijdag alvast al gebeurd voor de provinciale taakstelling rond welzijn, volksgezondheid en gezin die niet alleen wordt bevestigd maar ook decretaal zal worden verankerd. Tegelijkertijd valt nu ook al te horen dat de provincies ook verder onderwijs kunnen blijven organiseren ( als inrichtende macht).

Het Vlaams Belang stelt vast dat sinds vrijdag nu wel officieel duidelijk is geworden dat de interne staatshervorming een maat voor niets aan het worden is. Aan de provinciale taakstelling wijzigt immers in de praktijk nagenoeg niets! Het lobbywerk van vooral de CD&V en SP.a.-gedeputeerden heeft dus meer dan zijn vruchten afgeworpen, al is evenzeer duidelijk dat Minister Bourgeois mikt op bestuursdeelname van de N-VA in de deputaties na de provincieraadsverkiezingen van oktober a.s. Ook in dit dossier blijkt er een wereld van verschil tussen de verkiezingsbeloftes van de N-VA (afschaffing van de provincies) en de realiteit. Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden is meer dan ooit het leidmotief van de N-VA ! 

Joris Van Hauthem - Vlaams volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hé, hé, hé : het stond in De Morgen, dat wij schijt hebben aan jullie

 

 

Gazet De Morgen gaat er volgens het CIM met tweeduizend exemplaren op achteruit vergeleken met vorig jaar.

Hoe kan dit toch ? Iedere ochtend alvorens de klok negen geslagen heeft, wordt dat minderhedengazetje op Radio 1 minstens tien tot twintig keer vernoemd. Per half uur. Het komt uit De Morgen, het staat in De morgen, deze interessante foto staat in De Morgen en nog meer van dat opdringerig geleuter.

Nee, het valt écht niet op. Er worden ook kleuterachtig grappige uitspraken  geformuleerd, zoals: "Goede morgen Walter Poepi van De Morgen... goede MORGEN, hahaha".  De Morgen, hihi. Hebt u hem, domme luisteraars ?

En na negen uur gaat het gratis De Morgen reclamefeest bijna iedere dag continu door in een programma gepresenteerd o.a. door een niet erg beleefd maar verschrikkelijk  zelfvoldaan mens dat constant onderbreekt, dat om de eigen grapjes lacht als een hinnikend paard en om de drie woorden een irriterend "hé, hé, hé" in het gezicht van de zorgvuldig volgens ras en ideologische aard geselecteerde gasten gooit.  Je zou je eigen kind berispen, mocht het zo onbeleefd zijn. Hé, hé, hé.  Geen wonder dat de maatschappij vulgariseert en vergroft.

In feite gaat het de hele dag door, die gratis reclame voor De Morgen. Hé, hé, hé. Het zou volstaan om Radio 1 een week te volgen : de onbeschofte en onbeschaamde partijdigheid, de progressieve sfeerschepping en het linksige fanatisme, de onderhuidse rechtshaat vallen gewoon te rapen als Paaseieren in de tuin van mijnheer pastoor.

Bewijzen met kolenschuppen te scheppen. Maar niemand van de Vlaamse partijen doet het. Vlaams ? Zeg maar vlaams.  Blijkbaar zijn zij die hautain benadeeld worden door de VRT best tevreden met deze situatie. Onderdanig en kruiperig aan de microfoon, broek af voor Pichal, kruipen om aan de laarzen van Cools te mogen likken, en uitgehinnikt worden door Annemie Peeters. Als de mens afstamt van de aap, waarom lijken sommigen dan op een paard ?

Mogelijk dat in de raad van bestuur van de VRT enkel partijleden zitten die in seniele comateuze toestand verkeren of die gewoon gedropt zijn om te zwijgen. En zich te laten overdonderen door de VRT-directie en inpak-experten. 

Tja, dan hebben wij in dit landje blijkbaar de meest onnozele Vlaamse partijen die niet eens verdienen om onder het PS-juk uit te geraken. Vlaams Belang incluis. Als je als partij of collectief met de V-partijen (what's in a name ?)  de VRT hersenspoelingen en manipulaties niet in vraag stelt en luidop met alle middelen aanklaagt, dan maak je duidelijk dat je met het huidige medialandschap tevreden bent en dus het schijt hebt aan de domme kiezer, luisteraar en kijkerd

N-VA, LDD en Vlaams Belang : vrijwillig machteloos tegen de staatszender. Wat kunnen gewone mensen dan nog doen ?

Jade

PST  Toch een welgemeende proficiat aan An-Sofie : een en al eerlijkheid, waardigheid en zelfstandigheid. Tof mens, los van alles, tof mens dat velen aanspreekt door zichzelf te blijven. Toffe dochter met een zeer sterke, eigen persoonlijkheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort - Cuba, de waarheid ligt in het midden

 

 Toen we enkele dagen geleden, voor de eerste maal in ons leven, een weekje doorbrachten op CUBA hebben we meermaals aan die uitdrukking gedacht. De voorbije jaren waren we tientallen malen in de USA waar onze oudste dochter met haar echtgenoot en vier kinderen woont. Wanneer men met Amerikanen spreekt over Cuba hoort men weinig anders dan dat daar een gevaarlijk dictator, Fidel Castro om hem niet te noemen, de scepter zwaait. De Cubanen zouden bijna allemaal naar de USA willen komen maar mogen of kunnen niet; ze leven in armoede en zijn zeer ongelukkig en vroeg of laat gaan ze het huidige bestaande communistisch regime van de kaart vegen enz.

Veel goeds kan men in de USA nooit horen als het over Cuba gaat. Dus hadden we reeds lang geleden beslist er eens te gaan kijken maar door omstandigheden gebeurde dat slechts vorige week. En we hebben het ons beslist niet beklaagd!

Graag geven we toe dat we niet volledig goed geplaatst zijn om een duidelijk oordeel te vellen over dit land omdat we slechts enkele dagen in de hoofdstad Havana en daarna enkele dagen in het vakantieparadijs Varadero verbleven. Maar de vele landgenoten die we in Varadero hebben ontmoet en die wel een tocht door het land maakten, hebben aan deze lacune verholpen.

Eerst en vooral heeft dit land natuurlijk het voordeel van over een uitzonderlijk klimaat te beschikken. Behoudens de regelmatig terugkerende tornado's hebben de Cubanen duizende kilometers prachtige hagelwitte stranden die de azuurblauwe oceaan afzomen. Miljarden vissen in alle kleuren en smaken maken integraal deel uit van de territoriale wateren. Het land is redelijk vruchtbaar en jaar na jaar is de voedselproductie gestegen zodat nu nog maar relatief weinig voedsel moet ingevoerd worden. Het grootste probleem van Cuba is nog steeds het strenge economische embargo dat de USA nog steeds handhaven. Wanneer men weet dat ten tijde van de overwinning van Fidel Castro in 1959 zo goed als de hele infrastructuur van Cuba uit Amerikaans materiaal bestond is het niet moeilijk te begrijpen dat een uiterst streng embargo nefast werkt voor zo een land. Maar de Cubanen houden dit embargo nu reeds twee generaties vol. Zo rijden er vandaag in 2012 nog duizende en duizenden Amerikaanse auto's uit de late vijftiger jaren rond. Sommigen geven enerzijds wel de indruk op hun laatste banden te lopen maar anderzijds ziet men er eveneens ook nog die de indruk geven juist van de lopende band te zijn gelopen.

Men heeft soms de indruk een gigantisch levend automuseum uit die tijd in beweging te zien. Het brengt een zeer speciale sfeer in de stad teweeg en we hebben daar echt van genoten. Nooit heeft men de indruk in een politiestaat te vertoeven. Iedereen loopt vrij en goedgemutst rond. Uit enkele gesprekken konden we vernemen dat na een halve eeuw "Castro", en in sterke tegenstelling met vroegere tijden toen alleen zetbazen van de USA het land bestuurden, alle jonge Cubanen kunnen lezen en schrijven. Er zijn geen ongeletterden meer op Cuba en het onderwijs is volledig gratis voor iedereen tot en met Universitaire studies. Bovendien kan iedere pasgeborene nu vooruitblikken naar de hoogste levensverwachting in het hele Caraibisch gebied de USA inbegrepen! Dit vooral dankzij de grote aandacht die de overheid steeds heeft geschonken aan de medische verzorging die, juist zoals het onderwijs, voor iedereen volledig gratis is. Het is dan ook niet verwonderlijk te noemen dat de oudste Cubanen die de vroegere tijden nog goed gekend hebben nog steeds de trouwste aanhangers
van Castro zijn en die ervaring aan hun kinderen overdragen.

Natuurlijk is het eveneens juist dat men er nog een soort rantsoeneringssisteem kent zoals bij ons tijdens de oorlog. Vandaag geen zeep; morgen geen bloem en overmorgen geen van beide. Maar we hebben nooit de indruk gehad dat er nog "hongerigen" zouden zijn en hebben de overtuging dat hongersnood totaal onbekend is in dit land. Dat er , en hoofdzakelijk op het platte land, nog duizenden paardenkarren rondrijden is eveneens een terechte vaststelling. Maar voor hetzelfde geld mag men verklaren dat er in de tientalle luxehotels van Varadero, en die een vergelijking met de beste Hotels ter wereld moeiteloos kunnen doorstaan, eveneens duizenden Cubanen treffelijk hun brood verdienen. Sommigen beweren dat het maandloon in Cuba vergeleken met de gehanteerde lonen in ons land belachelijk laag is. Maar bij ons gaat er reeds een aanzienlijk gedeelte van dat loon naar medische verzorging; onderwijs en zelfs verwarming waaraan de Cubanen geen gebrek hebben. Als men de zaken zo bekijkt wordt het verschil al helemaal anders.

Zonder dat er ooit iemand ons dat zou gevraagd hebben willen we toch graag aan liefhebbers van een zorgeloze en zonnige vakantie; liefhebbers van ideale zwemmogelijkheden en prachtige stranden; liefhebbers van lekker eten enz. dit land als een aanrader beschouwen.
Bovendien kunnen vele Cubanen zich verstaanbaar maken in het Frans of het Engels. Neem daarbij nog een goede prijs/kwaliteit verhouding voor de Hotels; een uiterst laag niveau van criminaliteit en daarbij ook nog een vriendelijke en muzikale plaatselijke bevolking en dan heeft men voldoende objectieve elementen om eens een reis naar dat land te wagen.

Onze terugvlucht ging dus vorige zondag van Varadero via Cancun (Mexico) en dan non-stop door naar Brussel. Jammergenoeg hebben we Zaventem niet gezien. Onze "vakbonden" gaven er prioriteit aan om ons apenland nog meer in de put te duwen. We zijn dus in Maastricht (Nederland) geland van waaruit het toestel (Jetair) enkele uren later terug naar de Caraiben is gevlogen. Een reeks Nederlandse autocars bracht de honderden passagiers naar Zaventem; men tankte niet in Brussel maar bij onze Nederlandse vrienden die eveneens de landingsrechten incasseerden en met plezier voor de opnieuw noodzakelijke boordmaaltijden zorgden enz. Wat het voordeel voor de werkgelegenheid in ons land was, waarvoor o.a. de staking eveneens werd uitgeroepen, bleef ons een raadsel. Bovendien was onze vlucht niet de enige die op een buitenlandse luchthaven neerstreek. En het waren ook niet alleen vliegtuigmaatschappijnen die door die staking werden getroffen. Talrijke ondernemingen verloren die dag pakken met geld en dit waarschijnlijk tot groot jolijt van een reeks vakbondsleiders aan wie het steeds de moed ontbreekt om "juist" aan hun leden te laten weten wat ze WERKELIJK netto per maand verdienen! Castro en zijn medestanders hebben daar blijkbaar nooit grote problemen mede gehad. Daarom zetten wij vandaag Castro één bank vooruit en onze vakbondsleiders twee banken achteruit.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskeeënoorlog in Italië

 

De moskee van Rome

Sicilië wordt binnenkort de trotse eigenaar van een mega moskee van meerdere miljoenen euro.  De moskee, die in het middeleeuwse stadje Salemi in het zuidwesten van het eiland zal gebouwd worden, wordt gefinancierd door het emiraat van Qatar.  De initiatiefnemers hopen dat het gebouw een referentiepunt voor de Siciliaanse moslims – en in het verlengde daarvan, voor heel Italië – zal worden.  Dit gebouw geeft aan hoe snel de islamisering van Italië toeneemt; naar schatting wonen er momenteel 1.5 miljoen moslims.  

De burgemeester van Salemi, Vittorio Sgarbi, kan men niet betichten van overdreven culturele of nationalistische gevoelens.  Integendeel, hij is het perfecte voorbeeld van een Beulemans, die een open geest verwart met onderdanigheid.  In La Repubblica laat hij optekenen: “Sicilië is dolblij de islam te mogen begroeten.  Niets is belangrijker dan erin te slagen op een verstandige manier met de verschillende religies om te gaan.  Dat is een van de redenen, dat wij de oprichting van een moskee, hier in Salemi, voor de burgers met een Arabische cultuur en taal toejuichen.  Onze geschiedenis dwingt ons daartoe.” 

Sicilië staat als symbolische locatie helemaal bovenaan op de lijst van de Italiaanse multiculturele hoogmis van de interreligieuze utopie.  Laten we vooral vergeten hoe christenen en joden gedurende de twee eeuwen moslimheerschappij vervolgd werden.  Toen is het de Arabieren niet gelukt het Siciliaanse volk te bekeren tot de islam; ze waren daarvoor veel te trots.  Waar de moslims toen niet in slaagden, ondanks een gewelddadige bezetting, wordt nu met een rode loper binnengehaald.  In de 70iger jaren kwamen ze massaal uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.  Met de bouw van moskeeën als gevolg.  In Catania verrees in 1980 Italië’s eerste moderne moskee, gefinancierd door Gadhafi, gevolgd door de moskee in Segreta (bij Milaan) in 1988 onder de deskundige leiding van de moslim Broederschap.  De Saoedi’s betaalden de mega moskee in de Eeuwige Stad in 1994.  De Rome-moskee biedt plaats aan 12.000 gelovigen: ze is één van de grootste in Europa.  De imam, een Egyptische radicale islamiet die geen Italiaans kon, werd geschorst nadat hij de 90.000 Romeinse moslims opgeroepen had tot de jihad. 

Keren we terug naar het heden: er zijn momenteel naar schatting 500 moskeeën in Italië.  Dan houden we de duizenden informele gebedshuizen en koranscholen in kelders, garages en pakhuizen buiten beschouwing.  Vele van deze moskeeprojecten werden gepromoot door linkse politici, die een ideologische oorlog voeren tegen de katholieke kerk.  Zoals in menig ander Europees land, hopen deze multiculturalisten door het aanprijzen en dulden van de islam,  onze joods-christelijke geschiedenis te vernietigen.

Het is geen wonder dat de meeste Italianen tégen de omvorming van Italië in een islamitische republiek zijn.  Enquêtes tonen duidelijk aan dat vele Italianen moskeeën als een “bezettingssymbool” beschouwen en meer dan 1/3 van hen wil geen moskee in hun buurt.  De publieke verontwaardiging nam toe in 2006 toen de multiculturele burgemeester van Colle di Val d’Elsa, een pittoresk Toscaans stadje tussen Florence en Siena, besliste dat zijn stad de perfecte locatie zou zijn voor de 2de grootste moskee in Italië.  Het gemeentebestuur, met linkse wereldverbeteraars in de meerderheid, besliste de grond voor de moskee aan diens bestuur te schenken, een bestuur dat ook banden heeft met de moslim Broederschap.  De oudste bank van Italië, Monte dei Paschi di Siena, stapte in het project met een financiering van € 500.000.  De lokale bevolking was woedend en slaagde er herhaaldelijk in de opening van de moskee tegen te houden.  Hun acties gaf anderen de moed zich te verzetten tegen het inplannen en bouwen van moskeeën elders in het land. 

In 2007 moest de burgemeester van de Noord-Italiaanse stad Bologna bakzeil halen bij de bouw van een mega moskee met een 6000 m2 gebedsruimte binnen een 52.000 m2 citadel, nadat aan het licht kwam dat het geld voorzien werd door de grootste moslim Broederschap van Italië, de L’Unione delle Comunità e Organizzazioni Islamiche in Italia.  Naar schatting zouden 60% van de Italiaanse moskeeën direct of indirect bestuurd worden door de moslim Broederschap: de Italiaanse minister van binnenlandse zaken riep op tot een moratorium op de bouw van nieuwe moskeeën tot er een nieuwe nationale wet gestemd wordt om dit fenomeen te beheersen.  Manes Bernardini van de Lega Nord: “Moskeeën groeien als paddenstoelen en de lokale overheid kan er niets tegen ondernemen omdat er geen nationale wet bestaat die deze structuren aan banden legt.”   Na jarenlang protest van de plaatselijke bevolking besloot de Italiaanse regering in juli 2008 tot sluiting van de beruchte Viale Jennermoskee in het centrum van Milaan.  Duizenden moslims kwamen naar het vrijdaggebed, bezetten de straten en veroorzaakten een onhoudbare situatie.  Alhoewel de imam, de Egyptische Abu Imad, gevangen gezet werd wegens terrorisme, bleef de moskee open.  In een andere daad van verzet én een ongelooflijke provocatie bezetten meer dan 5.000 moslims de piazza voor de Dom van Milaan om te bidden in de richting van Mekka.  Mario Borghezio (Lega Nord) meende daartoe: “Het bidden tot Allah door duizenden fanatieke moslims is niets meer of minder dan pure intimidatie, een slag in het gezicht van de stad Milaan, die christelijk moet blijven.”

Moslims zien het anders.  In 2010 hield een “verband van Italiaanse moslimzusters”  een conferentie “De islam in Italië: de vervulling van een voorspelling” met als thema de moslim eschatologie (de  leer der laatste dingen, het lot dat onvermijdbaar is) en het geloof dat de islam Rome zal veroveren. Bovendien wordt hun vertrouwen gestaafd doordat op lange termijn Italië niet meer genoeg Italianen zal herbergen om het anti-moskee activisme verder te zetten.  Emma Bonino, een linkse politica en euthanasie activiste formuleerde het ironisch als volgt: “Om de demografische neerwaartse spiraal te onderbreken, zal Italië minstens 260.000 immigranten per jaar gedurende de volgende tien jaar nodig hebben, d.w.z. 3 miljoen nieuwe immigranten tegen 2020.  De meesten van hen zullen moslims zijn.”

Floriaan Terbeke

Bron: Stonegate Institute 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspalen ingezet tegen boerkadraagsters

 

Wie binnenkort in een boerka langs een flitspaal loopt, krijgt automatisch een boete in de bus. Ontwerpers van TNO ontwikkelen technologieën die de bevoegdheden van de flitspaal moeten uitbreiden.

De eerste resultaten zijn veelbelovend. “We hebben de flitspaal zo ver gekregen, dat hij automatisch flitst, als er iemand met een gezichtsbedekkende sluier langsloopt,” zegt André van Loon van het TNO. “We zijn nu bezig met het ontwikkelen van software waarmee de draagster van de sluier kan worden geïdentificeerd. Uiteindelijk zal het net zo werken als bij de welbekende nummerplaat van de auto.”

Volgens de onderzoeker flitst de paal nog niet vlekkeloos. “Het is mogelijk dat de komende jaren mensen met grote mutsen, reusachtige zonnebrillen, overmatig bedekkende sjalen, een donkere huidskleur of te veel make-up op de wangen onterecht beboet worden. Maar de OV-chipkaart is ook niet zonder slag of stoot ingevoerd en daar is nu ook iedereen blij mee.”

De politie is enthousiast over de nieuwe technologie. Hoofdcommissaris van de gemeente Kennemerland Pieter Kriens wil de paal op snelwegen zowel bij een te hoge snelheid als bij gezichtsbedekkende kleding laten flitsen. Kriens: “Al die vrouwen die met boerka op achter het stuur gaan zitten en met 150 kilometer per uur over de snelweg racen, zullen daar straks niet meer mee weg komen.”

Kriens wil de boerkaflitspaal ook op andere gebieden inzetten. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan het flitsen van winkeldieven, voetbalhooligans, inbrekers en drugssmokkelaars. En wij kunnen ons weer richten op onze primaire taken.”

Bron : De Speld


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is waar : in Paradijs wachten vele malen 72 maagden. Allen daarheen !

 

 

En de meisjes en vrouwen in de Prachtlanden, wat zeggen die ?  "Blij dat we verlost zijn van die vervelende kerels".

(dank aan Pol)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!