Angeltjes
10-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

De waarheid ligt dikwijls in het midden (2)

Enkele dagen geleden hebben we deze titel gebruikt en we willen dit vandaag nogmaals doen. Op de vraag of onze wereld "vooruit" gaat hebben velen een uitgesproken mening maar dikwijls spreken de antwoorden zich erg tegen. Volgens sommigen gaat alles in de goede richting en is er veel goed nieuws te melden. Onze levensverwachting stijgt jaar na jaar en bedraagt nu reeds ongeveer het dubbele van wat in vele zogenaamde ontwikkelingslanden het geval is.

Wij produceren meer auto's ; koelkasten en T.V.-toestellen als ooit tevoren. Wij kunnen ons steeds sneller en goedkoper verplaatsen naar allerlei wereldbestemmingen enz. Dat is allemaal waar. Maar diegenen die hier niet mee akkoord gaan, komen aandraven met andere argumenten zoals :

Door allerlei stupide wetten heeft ons voedsel, dat toch een belangrijk onderdeel uitmaakt van onze levenskwaliteit, geen smaak meer. Het fruit en de groenten die ons nu worden aangeboden, zien er vlekkeloos uit. Maar de smaak laat veel te wensen over en in sommige gevallen heeft men de indruk dat vele pellen van plastiek zijn. Waar kan men nog de smaak van lekker wit brood vinden? Beenhouwers, warme bakkers en zovele andere zelfstandigen moeten afhaken en worden vervangen door gigantische distributiebedrijven die allerlei producten van veel lagere kwaliteit als massaproducten op de markt brengen.

Waar is onze veiligheid gebleven? Wie kan er de laatste jaren nog beweren nooit last te hebben gehad van een inbraak in de eigen woning of in zijn wagen ?

Hoeveel van onze kinderen smaken nog het geluk om bij papa en mama de nodige nestwarmte te vinden? Een enorme stijging van het aantal echtscheidingen, een gigantische toename van allerlei processen, het steeds maar stemmen van meer en meer wetten door onze beroepspolitiekers enz. dragen zeker niet bij tot ons geluk.

Kortom er zijn er die overtuigd zijn dat we vooruit gaan en anderen menen het omgekeerde.

Wij stellen ons de laatste tijd evenwel de vraag of wij als geboren optimist niet beter bij deze laatste groep zouden aansluiten.
Een belangrijke barometer om te weten of een volk gelukkig is of niet, kunnen we volgens onze bescheiden mening terugvinden in het aantal zelfmoorden. Er gaat geen week meer voorbij of de N.M.B.S. moet hier of daar een trein tot stilstand brengen wegens een zelfmoord. Het aantal zelfmoorden stijgt in ons land veel sneller dan de inflatie of dan de economische groeicijfers aantonen.
Bovendien worden talrijke zelfmoorden niet als zodanig in de statistieken opgenomen. Hoevele autobestuurders, die er een einde wilden aan stellen, verloren niet de controle over hun stuur; knalden tegen een boom en verdwenen in de statistieken als verkeersslachtoffers ?

Feit is dat er steeds meer zelfmoorden te betreuren vallen. In Frankrijk telt men nu reeds meer dan 10.000 officiele zelfmoorden per jaar of driemaal meer dan het aantal verkeersslachtoffers ! Niet iedere dag of week maar ieder UUR stapt daar nu iemand bewust uit het leven.

In ons land heeft de N.M.B.S. beslist om afspanningen op te richten langs de meest kritieke spoorlijnen om zelfmoordpogingen te bemoeilijken. Volgens ons heeft dit weinig of geen zin. Indien men iets positiefs wil doen, zou men meer aandacht moetem schenken aan de oorzaken van vele zelfmoorden.

Reorganiseer dringend justitie waar steeds meer uitspraken "onrecht i.p.v. recht" spreken; schaf honderden nutteloze wetten af ; straf misdadigers i.p.v. ze te bepamperen ; zorg voor een billijke verdeling van de belastingen ; promoot werk i.p.v. luiheid en profitariaat te bevorderen enz. enz.

Het oplossen van deze problemen zal een veel positiever resultaat geven op ons aantal zelfmoorden dan het bekostigen van enkele tientallen kilometers extra omheiningen rond onze spoorlijnen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hé, hé, Peeters en Pichal stoppen er mee. Wij lazen het in De Morgen.

 

Het olijke duo : zij wil met elke vent, hij ook.

Annemie Peeters en Sven Pichal stoppen op vrijdag 29 juni definitief met hun dagelijkse programma rond consumenten- en andere zaken op Radio 1, zo heeft de VRT donderdagavond aangekondigd. Na vijf seizoenen pakt Radio 1 vanaf 3 september dagelijks uit met een nieuw programma van 9 tot 11 uur met Jan Hautekiet.

In de marge van dit heuglijke nieuws : Annemie Peeters daagde op 30 januari niet op in de studio tijdens de algemene vakbondsstaking. Zij verklaardr hierover :  'Ik ben loyaal aan mijn vakbond. Dat is de overweging die ik heb gemaakt'. (WVS : Website voor Syndicalisten) De typische VRT-mentaliteit : trouw aan het syndicaat in plaats van aan de job. Hé, hé, we zijn er binnenkort van af.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeek : Adviesraad Vlaams Beleid

 

Dilbeek (40.000 inwoners) telt 33 gemeenteraadszetels en het schepencollege wordt gevormd door vLD, CD&v & N-vA, een ruime meerderheid van 24 mandatarissen. VB telt 4 zetels en de Union Francophone wringt in deze Vlaamse gemeente tegen met 3 a-socialen. Groen/sp-a doen het met zijn tweetjes.

Recent werd het Vlaams Belang aangesproken over de inhoud van een publicatie van de NV-A in hun eerste uitgave van 2012 "Versterking flankerend beleid in Vlaamse Rand".

In de betrokken uitgave houdt men voor dat de Schepen voor Vlaams Beleid (NV-A) in de gemeenteraadscommissie niet-gebiedsgebonden materies een voorstel formuleerde voor de oprichting van een "adviesraad Vlaams Beleid" hetgeen door iedereen '- dus inclusief het Vlaams Belang - zou "afgekeurd" zijn.

Weet dat in 2006 een bijzondere bevoegdheid "Vlaams Beleid" werd ingevoerd op gemeentelijk vlak en het zal dan ook hartverwarmend zijn voor de modale NV-A'er te mogen vaststellen dat zijn partij heden pas in 2012 initiatieven neemt.

Voor het Vlaams Belang Afdeling Dilbeek is dit alles echter een voorbeeld van hoe het niet moet en liet deze wantoestand in het verleden reeds de vraag rijzen waarom er een Schepen voor Vlaams Beleid is, aangezien er niets gebeurt.  

Want laat dit duidelijk zijn, vanuit de oppositie zette Vlaams Belang sinds de laatste gemeentelijke verkiezingen verschillende zaken op de agenda om de Vlaamse eigenheid te bewaren, zoals moties rond de Brusselse Metropolitane Regio en acties rond de Vlaamse straatnaamborden, daar waar het nog steeds wachten is op het eerste nuttige voorstel van de NV-A.

Het voorstel van de "adviesraad Vlaams Beleid" is het zoveelste bewijs van de onmacht en onbekwaamheid van de NV-A.  Deze partij slaagt er niet in de eigen coalitiepartners te overtuigen, en probeert dan het gelijk te halen door zich als het verongelijkte kind van politiek Dilbeek te gedragen. 

N-vA hééft een schepen met de daaraan gekoppelde bevoegdheden en budgetten, wanneer gaan ze die gebruiken om Dilbeek die extra Vlaamse injectie te geven die onze gemeente dringend nodig heeft ?

Het is trouwens overduidelijk dat, indien men een voorstel tevoorschijn tovert binnen een adviesorgaan, waarvan de reactie van de traditionele partijen op voorhand reeds gekend is, men ofwel een totaal gebrek aan politiek inzicht heeft ofwel andere doelstellingen beoogt dan het realiseren van het voorstel.Elke propagandastunt is blijkbaar goed genoeg en men zou haast gaan geloven dat de NV-A enkel van zich laat horen zodra de verkiezingen in aantocht zijn.

Wat betreft de essentie van de zaak, kan het Vlaams Belang duidelijk zijn : elk correct en gedegen voorstel dat een meerwaarde vormt om de Vlaamse identiteit van Dilbeek te bestendigen en naar buiten uit te verstevigen zal steeds van ons de steun krijgen die dit verdient.

VB-Bestuur afdeling Dilbeek


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nadat de PS met haar beleid de voorbije decennia Wallonië ten gronde heeft gericht, is de partij nu druk bezig hetzelfde te doen met België.

Johan Van Overtveldt
Trends


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de EU kampt met een tekort

 

Iets van gelezen in de vaderlandse regimemedia ?

De Europese begroting voor dit jaar zit nu al met een tekort van 11 miljard euro. Dat zegt Europees Commissaris voor de begroting Janusz Lewandowski in een interview met de Financial Times Deutschland van woensdag.

Lewandowski waarschuwt dat hij de 27 EU-lidstaten om meer geld zal moeten vragen. De Europese Unie kreeg vorig jaar een rekening van 15 miljard euro gepresenteerd. Het ging om uitgaven voor de structuurfondsen, die Europa maar voor een deel kon honoreren. Daarom zit de Unie begin 2012 al met een gat van 11 miljard euro, verduidelijkt de Europees commissaris in de Duitse krant.

De commissaris wijst erop dat de lidstaten de begroting voor dit jaar met slechts 1,86 procent tot 129 miljard euro optrokken. Dat is lager dan de inflatie en minder dan de EU vroeg, benadrukt Lewandowski.

De verklaringen komen op een moment dat binnen Europa een discussie woedt over verdere economische groei en het vergroten van de concurrentie. Een van de voorstellen om dit te verwezenlijken is een betere toewijzing van de Europese structuurfondsen.

De lidstaten moeten het dit jaar verder eens worden over het kader voor de EU-begroting voor de periode 2014-2020. Nu sommige landen weigeren meer bij te dragen voor Europa, dreigt dit een moeilijke discussie te worden.

Bron : dePers.nl


09-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland akkoord : alweer 130 miljard euri in de vergeetput

 

Kijk, ze stralen, het is hun geld niet. Wèl hun Grote Gelijk

De leiders van de politieke partijen in Griekenland hebben zich donderdag achter het omvangrijke bezuinigingspakket van de regering van premier Lucas Papademos geschaard, waarmee de weg vrij wordt gemaakt voor een volgend pakket noodleningen.

"Er is overeenstemming bereikt tussen de politieke leiders op alle gebieden", zegt een woordvoerder van de Griekse regering. Premier Papademos heeft lang moeten zoeken naar politieke steun voor de grote hervormingen en bezuinigingen die door de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) werden geeist in ruil voor een additionele  130 miljard euri  aan noodhulp dat een Grieks bankroet moet voorkomen. Zonder die hulp zouden de Grieken volgende maand zonder geld zitten.

Bij de persconferentie naar aanleiding van het rentebesluit van de ECB zei bankpresident Mario Draghi dat de Griekse premier hem op de hoogte had gesteld van een overeenkomst die door alle partijen wordt gesteund.

Onder het ontwerp-akkoord dat eerder deze week naar buiten kwam, zal de Griekse regering dit jaar meer dan € 3 miljard bezuinigen, de pensioenen versoberen en het minimumloon verlagen. Daarnaast zullen er tot 2015 150.000 banen in de publieke sector verdwijnen.

http://www.beurs.nl/nieuws/Buitenland/3143941/update-griekse-leiders-eens-over-bezuinigingen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmlaals Ciergnon

 

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJlbericht : het land B verlaat Eurozone !

 

De euro opgeven als je quasi bankroet bent, is helemaal geen probleem. De financiële bollebozen van de PS, bijgestaan door enkele parvenu's hebben aalvlug berekend dat we met een nieuwe munteenheid zowel de begroting in evenwicht krijgen als de enorme staatsschuld van circa 365 mljard zullen herleiden tot normale proporties. "Hiermede bevestigen wij de wijze woorden van onze gewezen kameraad Guy Mathot, toen die voorspelde, dat de staatsschuld vanzelf gekomen is en even vanzelf zal verdwijnen" sprak de PS-minister van begroting.  Zijn naam, die wij even kwijt zijn, zal alleszins in de annalen van Waalse Geniale Parvenu's  opgenomen worden.

"Waai doen dat niet veur ons eigen zelven" spreekt de premier van ons kleine landje, beroemd om frieten, pralines en Westvleteren, "waai keven Kriekenland een foorbeeld oe zaai het moeten doen". De euro wordt vervangen door de rupo en klaar is Kees. Het is de financieminister Tjeven Vanackere die de operatie leidt. Voor hem is dit een geweldige opportuniteit en een fluitje van een kleine rupo, zegt hij lachend, terwij hij zijn blik even ten hemel richt, als opperste blijk van aanhankelijkheid aan zijn Vorst en ons aller Vaderland.

Voor 100 euri ontvangt u 10 rupo's, die in feite 1 euro waard zijn maar onze wakkere regering levert een extra inspanning voor de menschen. "Deze operatie komt zeker ten goede aan de werkgelegenheid in de grafische sector" zegt Vanackere.   In de Kamer werd luid  geapplaudisseerd vanop de meeste banken voor deze geniale zet.  Ook Groen en Ecolo juichen de beslissing toe. "Als wij niet meedoen, worden wij uit de Kamer verwijderd" licht  fractieleider Meyrem Almaci toe :   "En waar staan we dan ? Moet ik terug naar het land van Erdogan ?" Vlaams Belang was de enige fractie die zich onthouden heeft.  Barbara Pas : "Wij hadden liever een annemans in plaats van een rupo gezien. Waarom moeten het altijd Franstaligen zijn die met de eer gaan strijken ?"

Bart de Wever is laaiend enthousiast. "Ik heb het altijd gezegd, dat Elio di Rupo een geniale gast is en ik ben verheugd, dat hij dankzij mij premier is kunnen worden. Nu ben ik druk in de weer om  te zorgen dat ook in Antwerpen, de socialist Patrick Janssens burgemeester kan blijven. De N-VA heeft een duidelijke visie : de socialisten aan het roer laten en wij kijken toe vanop de zijlijn."

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in multicrimineel Hoboken

 

De bewoners van appartementsblok 40 gelegen in de Gandhilaan pal in de Draaiboomwijk te Hoboken zijn al veel gewend. Maar Nieuwjaar was de klassieke druppel die de emmer deed overlopen.

Het vandalisme in de wijk bereikte op oudejaarsavond een climax. Tot drie keer toe moest de politie ingrijpen maar de daders werden niet gearresteerd.

Meer dan vijf jaar reeds kampt deze multiculturele buurt met ernstige samenlevingsproblemen. Ondanks de vele beloften en " zogezegde " initiatieven vanuit het stadsbestuur is er ondertussen nog niet veel veranderd binnen deze sociale woonwijk. Integendeel zelfs, de buurt verandert stilletjes aan tot een gebied waar allochtone jongerenbenden de plak zwaaien.

Bewuste dag vernielden jongeren de ruiten van de inkomdeur van hogergenoemd appartementsgebouw. Nadien werd een zware voet van een verkeersbord door een venster gekieperd, en nog een tijd later was er sprake van vandalisme en brandstichting, waarbij  weer ruiten werden ingegooid. Wagens werden beschadigd, brandblussers gestolen en op een vuur gegooid buiten op het speelplein.

Tijdens de jongste gemeenteraadscommissie veiligheid onder leiding van de burgemeester, werd deze door gemeenteraadslid Staf Wouters geconfronteerd met deze daden van vandalisme en terrorisme.

Het raadslid vroeg aan de burgemeester waarom er ondanks eerdere signalen vanuit deze wijk niet eerder werd ingegrepen. Op vele vragen en bemerkingen van het raadslid werd ontwijkend geantwoord. Op een bepaald moment werd zelfs geopperd door de burgemeester dat dergelijke tussenkomst de wi!jk op stelten zet. Waarop raadslid Wouters reageerde,  dat deze burgemeester onbekwaam is om een stad als Antwerpen te besturen

De roep om meer politie in te zetten in deze wijk is meer dan gerechtvaardigd. Als maatregel wordt overwogen camera's te plaatsen. Dan heeft het tuig een nieuw doel om af te breken, ofwel gaan ze nummertjes opvoeren om beremd te worden.

Het Vlaams Belang eist onmiddellijke actie vanuit dit stadsbestuur teneinde de rust in de wijk te doen terugkeren. Alleen harde en repressieve maatregelen zijn hier nodig zodat de allochtone jongerenbendes lik op stuk krijgen !

Paul Cornelis @ VB Hoboken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachte koersbewegingen Dexia ?

 

Er zijn verdachte koersbewegingen aan het licht gekomen in de uren voor de bekendmaking van de ratingverlaging van Dexia. Kredietbeoordelaar Moody’s kondigde op 29 september 2011 het slechte nieuws aan. Na de bekendmaking van de verlaging zakte het Dexia-aandeel met grote snelheid in elkaar. Kamerleden Meyrem Almaci en Georges Gilkinet van Groen en Ecolo vermoeden nu dat sommige marktpartijen al eerder op de hoogte waren van de verlaging, want vanaf 16.00 uur werden aanzienlijke volumes verhandeld op de beurs. Ze eisen dat beurswaakhond FSMA een onderzoek naar voorkennis opent.

En hoe reageert de Kamercommissie ?  De twee groene preutelaars worden op de volgende vergaderingen geweerd, want zij hebben dit nieuws gelekt. Of dit zo maar kan, moet blijken in de loop van deze dag. 

U weet dat wij een gloeiende hekel hebben aan het Turkse immer boze en verontwaardigde Almaci-vrouwtje, maar zij is en blijft een volksvertegenwoordiger die men niet de mond mag snoeren. Ook als haar intenties louter electoraal zouden zijn.  Welk parlementslid denkt niet aan zijn kiezers ?  Gooi ze dan allemaal buiten en laten we de praatbarak sluiten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijpolitieke justitie

 

Als er nog enige twijfel mocht huizen in uw naïef-brave Vlaamse ziel over de onpartijdigheid van het belgische just-is-just systeem, dan vallen er deze week twee feiten te noteren, om uw mooie geloof aan het wankelen te brengen.

In Scharreleroi waar het gerecht met 25 speurders al geruime tijd aan de slag is, om de corruptie en het bedrog van de socialistische maffia te ontrafelen, werd een onderzoek geopend tegen leden van deze onderzoekscel.  Er zou door hen geknoeid zijn met verplaatsingsvergoedingen.  Waar of niet waar, wie zal het zeggen ? De achterliggende bedoeling is uiteraard deze lieden in een ongunstig daglicht te plaatsen en vooral het lopende onderzoek van de rode aalput een stille dood te laten sterven. La justice-nègre, zoals oud-minister Pholien het belgische gerecht na de Tweede Oorlog betitelde, bestaat nog steeds in al zijn primitieve glorie.

De affaire met de financiering van de luxe-villa in Toscanië door Napoleon de Gucht zit nu openlijk in een partijpolitiek getouwtrek. In Humo van deze week is een ontluisterend artikel verschenen over deze onfrisse zaak.  Mijnheer de EU-volkscommissaris treedt uit dit journalistiek onderzoek naar voren als een hondsbrutale heerser die boven de wet staat.  Tegelijk worden een aantal constructies blootgelegd die opgezet zijn door de kleine Napoleon waar elk normaal burger diep beschaamd zou over zijn, mochten ze publiek gemaakt worden en die vooral ten doel hebben, de wetten te omzeilen.  Bij leven en welzijn komen we hier zeker nog op terug.

In dit dossier zit de BBI (Belgische Belast!ings Inspectie) De Gucht op de hielen : de belastingaangiftes van de man zijn niet in overeenstemming met de uitgaven die er ondermeer gebeurd zijn met de aankoop en restauratie van een 17de eeuwse boerderij in de Chianti-regio (zie ons reclame-aanbod van gisteren).  Derhalve eist de BBI inzage in de bankverrichtingen van de EU-volkscommissaris.  Deze weigert bot en brengt de zaak zelfs tot voor de rechtbank (in Gent) die normaliter op 20 februari een uitspraak zou moeten doen. Mijnheerke De Gucht vecht de wet aan die zijn partij zelf gestemd heeft.  Er moet wel duidelijk heel wat te verbergen zijn.

Vandaag vernemen we dat de directeur van de BBI zich terugtrekt uit deze zaak.  Zijn neutraliteit wordt aangevochten en de man bevestigt dit onrechtstreeks door het dossier over te maken aan een ondergeschikte.  Voor de rechterlijke uitspraak bekend is, is dit al een stukje overwinning voor de EU-foefelaar. 

Waar zijn die naïef-brave Vlaamse zielen die geloven in de onpartijdigheid van het belgische gerecht ? Corrupte politici, corrupt landje, corrupte justitie, enz.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote tegenslag voor Antwerpse haven

 

Uitgerekend op een moment dat de economie stokt en Vlaanderen alle kansen moet benutten om het hoofd boven water te houden, valt er slecht nieuws te rapen bij de haven van Antwerpen.

Zes grote container-rederijen hebben beslist hun vaarroute naar de Scheldestad te halveren. Daar waar ze normaliter 2 maal per week aanleggen, wordt dit in de toekomst nog één keer. Dit weet De Standaard te melden.

Dat zes grote containerrederijen nauw gaan samenwerken, heeft alles te maken met de zware crisis waarin de scheepvaart zit. Een overaanbod van nieuwe en almaar grotere schepen heeft de vrachtprijzen gekelderd. Tegelijkertijd zijn de kosten sterk toegenomen door de oplopende brandstofprijzen. Het resulteert in een overlevingsstrijd bij de reders. De G6 Alliance met APL, Hapag-Lloyd, Hyundai Merchant Marine, Mitsui O.S.K Lines, NYK and OOCL illustreert dat samenwerking een van de reddingsboeien is geworden. De G6 Alliance geeft de voorkeur aan Rotterdam, Hamburg en Southampton. Daarmee degraderen ze Antwerpen tot haven met een regionaal belang.

Anderzijds heerst er onduidelijkheid over de plannen die MSC koestert, de grootste klant van de haven die voor ruim de helft van het containervervoer instaat.

Dit barslechte nieuws mag de havenautoriteiten niet verhinderen verder te werken aan de aanpassingen en uitbreiding van de infrastructuur, want de troeven die Antwerpen bezit met haar centrale ligging in Europa blijven overeind.  Wellicht kan deze tegenslag de politici er toe aanzetten prioritair verder te werken om de verkeerscongestie rond de stad in een versneld tempo aan te pakken.  Ook dat aspect heeft te maken met een dynamisch havenbeleid.

De onbeslistheid, de angst, het electorale eigen belang, zeg maar de onkunde van figuren als Patrick Janssens hebben zware consequenties voor de concurrentiepositie van de Antwerpse haven.  Pootjes geven om het beste  allochtonenvriendje te zijn, is nog iets anders dan een wereldhaven (?) leiden.

Ray

Bron : De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter naar de VS

 

Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter verblijft van donderdag tot maandag in de Verenigde Staten voor de promotie van de Engelstalige en herwerkte vertaling van zijn boek 'Inch' Allah? De Islamisering van Europa'. Zo laat hij woensdagavond weten.

Dewinter is vrijdag en zaterdag in Washington voor de jaarlijkse CPAC-Conferentie (Conservative Political Action Conference) waar ruim honderd Amerikaanse conservatieve bewegingen en politici van gedachten wisselen over de strategie en de agenda van de conservatieve beweging in de VS. Hij zal er deelnemen aan panelgesprekken rond multiculturalisme, islamisering en immigratie.

Zondagavond voert Filip Dewinter in Philadelphia het woord voor de Thomas Jefferson Club (Tea Party-beweging) en zal er ook zijn boek voorstellen. 'Inch' Allah? De Islamisering van Europa' werd eerder reeds in het Duits vertaald. De Engelstalige pocket-versie wordt verspreid in het Angelsaksische taalgebied.

Er mag aan herinnerd worden dat het degelijke boek van Dewinter, in Vlaanderen door geen enkele uitgever wordt opgenomen in zijn fonds en dat het bovendien in de boekhandels niet verkrijgbaar is, zij het in sommioge welwillende gevallen op bestelling. De geroemde persvrijheid van het land B.  De waarheid moet inderdaad pijn doen bij hen die het regime aanhangen. Democratie, vrije meningsuiting ?  De Amerikanen zeggen "my ass", ook al is dit niet direct beleefd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 9 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Plaatselijk nieuws van de Vlaamse kust

Tweemaal negatief nieuws in de pers over mijn oude woonplaats

1. Heist : een aangespoelde potvis.

Een massa ramptoeristen kwam afgezakt naar de kust om een dode potvis te bekijken alsof het één van de wereldwonderen is ; zodanig véél volk, dat men een politielint moest spannen om de nieuwsgierigen te beletten het dier aan te raken.
In de media werd gemeld dat er politiebewaking zou zijn om te beletten dat ivoordieven de tanden zouden verwijderen. Maar dat is pure onzin, de tanden hebben wél waarde, doch de èchte schat zit in de maag"AMBER" is méér waard dan àlle tanden samen (daarom is de maag héél "interessant voor de onderzoekers... snappen jullie het ?) en daarom moeten minsten 2 agenten de nacht doorbrengen in hun voertuig bij het kreng.

2. De zelfmoord van de jonge visser Kevin Dobbelaer. 

Hij was reeds jarenlang in een depressieve stemming, en had voorheen al getracht zich van kant te maken door de polsaderen door te snijden. Waar die jonge knul nog een schitterende toekomst te wachten stond, heeft hijzelf salles verknoeid als drug- & alcoholgebruiker, net zoals zijn lief.  Sorry, van de doden niks dan goed, zegt het spreekwoord, doch beiden waren reeds lange tijd gekend bij de politie en ook bij de bevolking als "rifje-raftje", een plaatselijke benaming voor a-socialen.

Nù tracht men de schipper van de B462 zwart te maken omdat hij àl die sms'jes niet doorgaf aan die knul, doch schipper en bemanning hadden het al lastig genoeg met die gast die aan boord was sedert half-januari en onderhand reeds in de mast geklommen was, dreigend om eraf te springen. Hij wilde dooden dàt is ook de reden waarom hij de toegeworpen reddingsboei weigerde te grijpen.
De bijna ijskoude zee heeft hem zijn laatste wens vlug ingewilligd én dat is ook de reden waarom de Engelse kustwacht niet lang gezocht heeft naar het stoffelijk overschot.
Het klinkt misschien wel hard voor niet-ingewijden, doch de rederij, (en ipso-facto ook de overige bemanning) verliest door dit "akkefietje" enorm veel vistijd en lijdt dus finantceel verlies : -> ze liggen in een Britse haven, de reeds gevangen vis is"oudbakken" en ze zullen  de thuishaven slechts bereiken op 14 februari.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht ijs : It giet net oan

 


Een Elfstedentocht het komende weekeinde is onmogelijk. Het ijs is op te veel plekken in Friesland te dun en onbetrouwbaar, zo maakte de Vereniging De Friesche Elf Steden woensdagavond bekend.
Het bestuur en de 22 rayonhoofden waren voor de tweede keer bijeen om de kwaliteit van het ijs te bespreken. Binnen een uur waren ze eruit: er komt vooralsnog geen Elfstedentocht.

De ijsdikte is over grote delen van de 200 kilometer lange route onvoldoende. Volgens voorzitter Wiebe Wieling van de vereniging is het ijs gemiddeld 10 tot 11 centimeter dik, terwijl 15 centimeter een voorwaarde is. ,,Er zijn uitschieters van boven de 15 centimeter, maar ook plekken waar het slechts 8 tot 9 centimeter is.'' Dat geldt vooral voor het ijs in het zuiden en zuidwesten van de provincie. ,,Die problemen kunnen we niet zomaar oplossen.''

Het leger wordt woensdag ingezet om het ijs op de alternatieve route voor de Elfstedentocht over de Hegemer Mar sneeuwvrij te maken.

Tot zondag verwacht Wieling geen aanzienlijke ijsgroei. Door de wind en de hogere temperaturen woensdag is zelfs ,,veel ijs verloren gegaan''. ,,In of na het weekeinde komt er dooi. Het is frustrerend. Na 10 dagen vorst zitten we vlak voor de eindstreep. Maar de veiligheid voor iedereen is net zo belangrijk als onze wens om de tocht te houden. We willen zo graag. Maar het kan op dit moment niet.''

Tekenend, aldus Wieling, is dat dinsdag nog een van de rayonhoofden door het ijs is gezakt. ,,We hebben de grens opgezocht. We hebben meter voor meter het ijs van het Slotermeer geïnspecteerd. Maar veiligheid is de grens.'' Wieling bedankte de vele honderden vrijwilligers die zich de afgelopen dagen ,,ongelooflijk hebben ingezet'' om de kwaliteit van het ijs beter te maken.

Er zijn weermodellen die in de loop van volgende week vorst voorspellen, maar die worden door andere weermodellen tegengesproken, aldus Wieling. IJsmeester Jan Oostenbrug houdt niettemin een slag om de arm. ,,Op oud ijs vriest het het best.''

http://www.depers.nl/binnenland/629320/Slecht-ijs-It-giet-net-oan.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het aalputje van het exclusieve socialisme

 

Ambtenaren Amsterdam hielpen zichzelf aan koophuizen

Amsterdamse ambtenaren en PvdA-politici hebben in de jaren zestig voor zichzelf 64 nieuwe koophuizen laten bouwen. Terwijl het door de PvdA-gedomineerde stadsbestuur verder alleen maar de bouw van sociale huurhuizen toestond, creëerden de ambtenaren een 'woonparadijsje' in Zuid.
Ook de PvdA-politici Ed van Thijn en Roel de Wit en een groot aantal werknemers van de Gemeente Universiteit kregen een plek in het buurtje. Dat meldt weekblad Elsevier deze week op basis van een historische reconstructie.

Ed van Thijn, oud-burgemeester van Amsterdam en gewezen minister

Arbeiders
Het buurtje - ten oosten van congrescentrum Rai - werd in 1966 gebouwd door het Bouwfonds, dat normaal voor de arbeiders koophuizen bouwde.
In Amsterdam bouwde het Bouwfonds juist duurdere huizen. Ambtenaren hadden eerste keus en verantwoordelijk wethouder Roel de Wit - later burgemeester van Alkmaar en commissaris van de Koningin in Noord-Holland - hielp zichzelf aan een huis in het buurtje. Ook tipte hij toenmalig PvdA-fractievoorzitter Ed van Thijn over bouw. Van Thijn kocht er een huis.

Reclame
De bouw van de huizen is nooit publiek gemaakt. Potentiële kopers werden via mond-tot-mondreclame geworven om er zeker van te zijn dat de nieuwe bewoners een bepaald niveau hadden.In het artikel zegt één van de ambtenaren die een huis kocht in het buurtje 'dat hij een beetje boter op zijn hoofd heeft'.

Door Jelte Wiersma @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over het probleem van een tekort aan intelligentie en godsverering bij vrouwen.

Van Abdul-Aziz bin Baz, de voormalige Saoedische officiële staatsrechtdeskundige en één der prominentste geleerden van de soennitsche islam in de 20ste eeuw, 16.04.2010

“Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – heeft verklaard dat vrouwen een tekort aan intelligentie en godsverering hebben.  Gewoonlijk willen vrouwen dit feit niet accepteren en zij verzetten zich er tegen.  Behalve dan de vrouwen, die wijs zijn en het rechte pad bewandelen.  Dit oordeel van Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – is onomstotelijk bewezen en werd in twee authentieke overleveringstukken van al Bukhari en Moslim aangevoerd. 

De betekenis van de kennisgeving dat vrouwen aan een intelligentietekort lijden, werd door Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – als volgt verklaard: ‘De getuigenis (voor de rechtbank) van een vrouw telt slechts voor de helft van een getuigenis door een man.  Twee vrouwen zijn even veel waard als één man.  Dit is het gevolg van hun intelligentietekort.’.

Mohammed gaf ook uitleg over het tekort aan godsverering der vrouwen: ‘Dagen en nachten gaan voorbij zonder dat de vrouw mag bidden tijdens haar menstruatie.  Dat telt ook voor de periode na een bevalling.  Allah had hiermee wel degelijk een bedoeling: de vrouwen moeten dit inzien.  Er verandert ook niets aan de situatie als een vrouw over een grote mate van intelligentie, scherpzin of kennis beschikt.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


08-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet op vakantie bij EU-Volkscommissaris Napoleon de Gucht en zijn charmante eega ?

 

 5 slaapkamers, 10 bedden, 5 badkamers  - Prijs tussen € 4660 en 7990 per week afhankelijk van het seizoen

http://www.easyreserve.com/vacation_rentals/33782/ 

La Macinaia is rustig gelegen in het hart van de Chiantiwijnstreek. Het hoofdgebouw met drie verdiepingen dateert uit de 17de eeuw en is zorgvuldig gerestaureerd door de belgische eigenaar, die moderne design combineerde met de oorspronkelijke Toscaanse architectuur. De inricht!ng beantwoordt aan de hoogste eisen van het moderne comfort met airco, wi-fi, een groot flatscherm tv en een bijzonder volledig uitgeruste keuken. Smaakvol ingerichte slaapkamers met aansluitend individuele badkamer.
Tegenover de villa bevindt zich een gastenverblijf waar 6 personen kunnen gehuisvest worden in dezelfde kwaliteitsvolle voorwaarden als het hoofdgebouw. De overdekte veranda is de uitgelezen plaats om te ontbijten a l'aperto (in de open lucht) met een prachtig panoramisch uitzicht op de zachtglooiende Toscaanse heuvels. Uiteraard is er een ruim openluchtzwembad met alle toebehoren.
De Engelssprekende conciërge woont apart op het terrein met een gesepareerde personeelsingang. 

 

De vriendelijke gastvrouw is politierechter in haar vrije tijd en de gastheer klust bij als volkscommissaris bij de EUSSR. Gun deze familie uw handgift, zij kunnen ze gebruiken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 8 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ter zake 07/02/2012

Waar is ons geld ? Zilverfonds  : ook dit is belgië !

Joos

*****

Koud !

Quote van de dag:Het is zo koud .... ik zag een bankier die met zijn handen in zijn eigen zakken zat. 

Louis

*****

Toscanië

Als ge het villaatje van mijnheer Napoleon huurt, is hij zijn Josdephine dan ook present ?  Of moeten we daar extra voor betalen ?

Marc

*****

Kan het nog rotter ?

Geachte redactie.

In dit onland is het meest ondenkbare in staat om werkelijkheid te worden.

Vandaag kunnen we genieten van een staaltje geniepigheid en schijnheiligheid met de Keuning in de hoofdrol. In het kasteel van Ciergnon (eigendom van de keuninklijke schenking) waar onze keuning ging herstellen na de verwijdering van een bobbeltje op zijn neus en waar Elio en co de ultieme strategie bepaalde om een "rekerink" in mekaar te flansen, wordt al enkele jaren een appartement ter beschikking gesteld door de keuning voor binnengewaaide asielzoekers in afwachting van een eventuele regularisatie.

Een zéér nobele daad van onze keuning ... zou men denken. Nu blijkt echter dat per asielzoeker die daar verblijft door het OCMW de som van 40 euri p/dag en per gast wordt uitbetaald aan de de koninklijke schenking voor de onkosten die de nobele daad van de keuning met zich meebrengt.

Wie dacht dat de sire deze kost voor zijn rekening nam als teken van medeleven en menselijkheid is er aan voor de moeite .Niks van ! Geen halve cent schenkt de Coburger voor deze goede zaak. Zijn onderdanen moeten dat betalen via het OCMW : de keuning mag de pluimen op zijn jachthoed steken.

Het was Theo Francken van de NV-A die een vraag stelde i.v.m.deze geniepige streek en het was Elio die tegen zijn goesting bevestigend moest toegeven dat zijn vriend de keuning noch een ander lid van die vet betaalde leefloners er één eurocent moest bijleggen.

MVG - Senior

*****

Het moet niet altijd kaviaar zijn of de lotto.
 
Koninklijke kost + inwoon voor 4 personen : 40 € X 4 X 30 = 4 800 € / maand . Er zijn er in deze contreien die het met een klein beetje minder moeten doen. Sommigen zelfs maar met 25% van deze som en komt daarbij nog de huur.

Wat hebben ze het toch allemaal mooi voor mekaar. Waren het niet de OCMW's die failliet waren en luid om hulp schreeuwden of geldt dat alleen voor Vlaanderen ? Heeft men niet van de daken geroepen : "De koning stelt zijn appartement ter beschikking" ? Waren daar ergens in de tuin geen scouts die er manu militari werden uit gebonjourd ? Zo zie je maar dat de ene dakloze de andere niet is als de opbrengst niet gewaarborgd is.

Vanwege Daniel

*****

Zotheid versus gekte.

Geachte Redactie,

Volgens het buitenlands nieuws in "De Morgen', zou de "Nederlandse vereniging tot bevordering van de Zondagrust en de Zondagsheiliging" een protestbrief gestuurd hebben naar de "Vereniging De Friese elf steden", om hen op het hart te drukken dat de Elfstedentocht op zondag volledig in strijd is met de BIJBEL.

Allee, een deel van onze noorderburen zijn momenteel aangetast door schaatsgekte, doch een ànder deel zit nog steeds vastgeroest in religiezotheid. "Moet er nog zand zijn, Madame" ?

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfstedentocht ?

 

Cartoon

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!