Angeltjes
20-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kosovo's Onafhankelijkheid : vier jaar later

 

 De auteur van dit artikel is in Bosnië Herzegovina geboren en hij woont momenteel in Istrië (Kroatië).  Kroatië was vroeger bekend onder de naam "de vesting voor het christianisme" omdat het land altijd weerstand heeft geboden tegen de Ottomaanse veroveraars en nooit gans bezet is geweest.  De Ottomanen zijn er echter in geslaagd een groot deel van het oude glorievolle Kroatische Koninkrijk te vernietigen en het grondgebied in te nemen. Na de Oostenrijks-Turkse oorlog van 1683 - 1697 werden de Ottomanen verslagen in 1697 te Zenta en het verdrag van Karlowitz uit 1699 maakte een definitief einde aan de Ottomaanse overheersing van het Kroatische territorium.  Vandaag staan de islamaanhangers opnieuw te dringen om Kroatië in te palmen, een ernstige bedreiging die onvoldoende gekend is door het grote publiek in het suïcidale Westen.

.
 
Op 17 februari vierden de Kosovaarse Albanezen de vierde verjaardag van de Onafhankelijkheid van Kosovo.  De Servische Kroaten die vooral in het Noorden wonen, hebben de erkenning van het zelfstandige Kosovo nooit aanvaard, omdat de onafhankelijkheid onwettelijk is en een inbreuk betekent op resolutie 1244 van de VN, evenals op de Overeenkomst van Kumanovo, opgesteld  bij het einde van de Kosovaarse oorlog.  Dat alles verhindert de internationale gemeenschap, vertegenwoordigd door de KFOR niet de macht te hebben overgedragen aan een corrupt regime, dat handel drijft met criminele organisaties en een schuilplaats biedt aan gewapende islamitische terroristen. 
 
Omzeggens niets is gerealiseerd na vier jaar onafhankelijkheid van Kosovo. De Albanese bevolking had gehoopt op een verbetering van het economische leven en de Serviërs van hun kant keken uit naar een uitspraak van het Internationale Hof dat Kosovo terug zou laten overgaan naar Servië. Dit Hof heeft echter de onafhankelijkheid bevestigd op basis van het internationale recht.  De aanspraken van de Serviërs zijn afgewezen en de internationale gemeenschap heeft een deel van het Servische grondgebied aan de Albanese criminelen afgestaan, die hand in hand werken met de moslim-terroristen om af te komen van  de laatste Serviërs die in Kosovo leven, .
 
De Kosovaarse economie laat veel te wensen over. Niettegenstaande de regio de tweede grootste reserve aan kolen bezit en rijk is aan lood, zink, zilver, koper, kobalt, ijzer, nikkel, bauxiet e.d. wordt er nauwelijks wat gedaan op het vlak van ontginningen.  Tegenstrijdige belangen en corruptie zijn de oorzaak van de inertie. De helft van de bevolking is werkloos en velen zijn actief op de zwarte markt en handelen in grensoverschrijdende smokkelwaren.  De Kosovaarse regio leeft voor een deel dankzij de hulp van in Oostenrijk en Duitsland levende Kosovaren en van hulp via de internationale gemeenschap. Er werden diverse vrije handelsakkoorden afgesloten maar de handelsbalans is negatief gezien de industrie nauwelijks iets produceert en er dan ook niets valt uit te voeren.
.
 Terroristen zijn Kosovo's beste exportproduct :   Sami Osmakac
 
De enige export van Kosovo is niet van aard om trots op te zijn : het moslim-terrorisme.  Gedurende jaren werd er geen aandacht besteed aan de waarschuwingen dat Kosovo een broeihaard zou worden voor terroristische groeperingen en individuen.  Zoals ondermeer Atif Uka die in Frankfurt twee Amerikaanse militairen heeft vermoord. In Duitsland vroeg men zich af welk spel er opgevoerd wordt in Pristina tegenover het Westen. In het complot van Fort Dix is de Albanese Kosovaar Agron Abdullah betrokken die in New Jersey woont. Onlangs werd ene Sami Osmakac (zo heet de man, wij kunnen het niet helpen - NvdR Angeltjes) opgepakt in Tampa  (Florida) omdat hij aanslagen wilde plegen op enkele nachtbars in deze stad. Dit fraaie personage was bovendien betrokken bij gewapende islamistische activiteiten en hij riep in videoboodschappen de ongelovige honden op zich te bekeren tot de islam. Een straatprediker werd door hem aangevallen : de islam is de religie van de vrede zoals we allen weten. Intussen wordt Kosovo er (terecht) van verdacht  langsom meer een uitvalsbasis te zijn voor moslim-terroristen.
 
Het merendeel der moskeeën zijn opgetrokken dankzij giften die Saoudie-Arabië naar de regering van Pristina overmaakt. Dit werkt een snelle en verdere islamisering in de hand, terwijl de internationale gemeenschap met de vinger naar de Serviërs wijst die de oorzaak zouden zijn van de problemen in Kroatië. Een ander fraai voorbeeld van de politiek in Kosovo  betreft het Bevrijdingsleger (UCK) waarvan geweten is, dat het bij Servische burgers organen heeft laten wegnemen ; niettegenstaande onweerlegbare bewijzen, wordt er niet opgetreden door de Kosovaarse justitie.  En de internationale gemeenschap sluit de ogen.
 
De nieuwe staat werd erkend door 87 landen (NvdR Angeltjes : herinner u Karel de Gucht die geen enkel bezwaar zag om deze afgescheurde provincie te erkennen, terwijl hij in het eigen onzalige land B de Vlaamse autonomisten en republikeinen beschimpt als mestkevers) en andere landen hebben verklaard Kosovo nooit te zullen erkennen, omdat het op een onwettige manier tot stand gekomen is en er gevreesd wordt voor de autonome bewegingen in eigen land (alleszins dus niet het land B). Intussen is Kosovo een voorbeeld voor de moslims in Europa : een eigen islamitische natie in het Westen is het begin van een om zich heen grijpende islamisering.
 
Na vier jaar de zure vruchten geproefd te hebben van de onafhankelijkheid, blijkt Kosovo  evenals Irak en Afghanistan een mislukking op het vlak van democratisering van een moslimstaat met hulp van het gulle Westen.
.
(vertaling Ray)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes, de stuntman van de 0000

 

 

Nu de Woestijnvis-Pappenheimers eindelijk de boeken hebben neergelegd, worden de 0000 kijkers vergast op stuntman Tom Waes, die zichzelf uitdaagt tot spectaculaire prestaties, die altijd lukken. Anders was het geen televisie natuurlijk.

De première van gisteravond mocht er zijn : Tom Testerom kreeg bij Jetair een opleiding van 1 maand en mocht dan met een Boeing 737 van Zaventem naar Oostende vliegen, daar even met zijn vliegtuig de grond kussen (touch down) en terug naar Zaventem.  Een pilotenopleiding duurt jaren en het zijn enkel de getalenteerden die na moeilijke studies professioneel het luchtruim in mogen.

Bij de sensatiejagers van de 0000 wordt het voorgesteld alsof piloten halve gare circusartiesten zijn die binnen de maand met een roedel BV-vriendjes mogen rondvliegeren boven Brussel en de rest van Vlaanderen.  Tom was uiteraard begeleid en stond onder controle van een ervaren piloot maar eerlijk gezegd, dergelijke puberale stunts geven blijk van een volledige afwezigheid van verantwoordelijkheid van de televisiemakers en van de 0000. Wie zou opdraaien voor de gevolgen als dit slecht was afgelopen ? De verzekering van Jetair ?  De VRT ? En wie is de VRT ? 

Er wordt trouwens al getwijfeld of de stuntman zelf de landing uitvoerde. Ach, laat maar zitten.

Ray


19-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fileprobleem veroorzaakt door te veel auto's

  

Met dank aan speld.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland achterna?

 

België in het spoor van Griekenland ? Als we ons even de rol van een figuur uit de Griekse mythologie aanmeten, is het niet helemaal uit te sluiten. Cassandra was de naam van deze ongeluksprofetes. Ze had de gave van Apollo gekregen om in de toekomst te kijken. Helaas luisterde niemand naar haar. Waarna de Grieken met de gebakken peren zaten. Zoals nu op hun financiële puinhoop. Waarbij de vraag mag worden gesteld of er jaren geleden in Griekenland Cassandra’s zijn opgestaan om te waarschuwen dat ze niet goed bezig waren.

Dat de overbevolking van de overheidsadministratie slecht zou aflopen, dat belastingontduiking het bestaan van het land ondermijnde, dat misbruik van overheidsvoorzieningen niet kon blijven duren. Alle treinreizigers op kosten van de staat met een taxi naar hun bestemming voeren zou het land goedkoper komen dan de verlieslatende spoorwegen te subsidiëren, illustreerde een politicus.
Het doet denken aan wat een Vlaamse politicus ooit zei in verband met de subsidies voor de nieuw opgerichte Vlaamse Opera. Vervoer naar en bezoek aan de Muntschouwburg in Brussel voor operaliefhebbers op kosten van de overheid zou minder geld hebben gekost. 

Dat was in een tijd dat de euro nog niet bestond, en het op geen frank stak. Vandaag rekenen we met de euro en zijn de zeven vette jaren voorbij. En, afgaande op de jongste strapatsen in dit land, lijkt het inderdaad niet uitgesloten dat België ooit het Hellas aan de Noordzee wordt. Staken pompiers omdat ze tot hun 62 jaar zouden moeten werken? Geen nood: minister van binnenlandse zaken Milquet (ooit bekend als ‘madame non’) stelt een achterpoortje voor, bekend als ‘verlof voorafgaand aan het pensioen’. Waardoor de brandweermannen toch op 58 zouden kunnen stoppen. Zoals vroeger (of nu nog?) bij de politiemannen die een paar jaar voor einde carrière getroffen werden door de ‘pensioenziekte’. Die bestond hieruit dat ze de ‘ziekendagen’ waarop ze jaarlijks recht hadden, opspaarden tot wanneer de pensioenleeftijd in het vizier kwam. Dan namen ze die verzamelde dagen ineens op. Waardoor ze een jaar of meer voordat ze officieel met pensioen gingen al thuis konden blijven. Terwijl ze verder hun volledige wedde beurden natuurlijk. 

Maar misschien voorkomt het feit dat de Belgen wereldwijd in de kopgroep der belastingbetalers zitten dat men er ooit in dat Griekse straatje terechtkomt. We zitten alleszins nog op een miljardenschat van oude Belgische bankbriefjes die bepaalde inwoners nooit inruilden voor euro’s. Helaas ziet het er naar uit dat maar weinigen deze schatten weten zitten, of er zich maar bewust van zijn onder welke matras of in welke kous zich nog een fortuin bevindt. Tussen haakjes voor wie er nog zou hebben: alle bankbriefjes, behalve de groene van 20 fr. en de oranje van 50 fr. van na 1945 zijn nog inwisselbaar voor euro’s. 

Anderzijds luidt het dat de schuldenput waar België voor staat zou gedempt zijn als elke inwoner 227 euro zou betalen. (*) Met een beetje gecorrigeerde belastingontduiking moet dat toch te halen zijn? 

Het is bekend: we hebben er een handje van weg om onze verplichte financiële bijdrage voor het draaiende houden van het land te ontwijken. Is het door gebrek aan burgerzin dat de Belgen niet geneigd zijn aan ‘Caesar te geven was Caesar toekomt’ ? Of is het een reflex uit zelfverdediging tegen de inhaligheid van de staat? Of, in de ergste gevallen zoals soms in horecabedrijven, uit noodzaak om te overleven? Echt gemotiveerd om belastingen te betalen wordt niemand als hij verneemt dat een modaal gezin jaarlijks zo’n duizend euro meer belastingen betaalt dan nodig omdat de fiscale hervorming van 2004 nog altijd niet echt wordt toegepast bij de berekening van de bedrijfsvoorheffing. 

Intussen deed een geleerde professor een onderzoek naar ons belastinggedrag. Hij stelt vast dat - alsof we het nog niet wisten - de ‘Belgen foefelaars zijn’. Arbeiders (43 procent) en zelfstandigen (38 proc.) werken meest in ’t zwart, maar ambtenaren doen het vaakst een beroep op zwartwerk. ‘Het systeem is onrechtvaardig: loontrekkenden zien dat er de helft van hun loon afgaat, terwijl bedrijven amper of geen belastingen betalen’, stelt hij. ‘De belastingbetaler wordt uitgeperst als een citroen, de hoogste belastingdruk, btw-tarieven die wurgend zijn, nieuwe taksen die vooral koning auto, sigaretten en ons niet te versmaden pintje weten te treffen’, luidt de kritiek in de krant in een lezersbrief. 

Om in de Griekse sfeer te blijven: het zwaard van Damocles hangt de Belgen dus boven het hoofd. En uiteraard is het tweesnijdend. Naast inleveringen naar de overheid toe die, blijkt nu, nog één miljard bijkomend moet besparen, is er nog de stijgende levensduurte. Een recent onderzoek leert dat identieke producten in België tien procent duurder zijn dan in Duitsland of Nederland. Er zijn dan ook nog de prijzen van energie die quasi maandelijks stijgen. Met als resultaat dat ook die hoger zijn dan in de buurlanden. 

Om het plaatje helemaal donker te kleuren komt nu nog het nieuws dat de afnemende concurrentiekracht van de Belgische bedrijven een herstructureringsgolf teweeg zal brengen met gevolgen voor de werkgelegenheid erger dan bij de vorige crisis. Met andere woorden: in de Belgische industrie zullen wellicht veel arbeiders worden ontslagen.  Zo te horen staat de Belgen niet anders dan kommer en kwel te wachten.

© Manu de Tremerie

http://www.viw-costablanca.com/manu30.shtml

(*) De achtbare auteur vergist zich met zijn 227 euri per inwoner. De staatsschuld bedraagt 364 miljard op 31.12.2011 of ongeveer 33.000 euri per belgische inwoner. Dat zal hem leren stoute dingen te insinueren over de Vlaamse Opera.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech : Russisch geen tweede taal in Letland

 

In Letland heeft een ruime meerderheid van de bevolking zich bij referendum uitgesproken tegen het invoeren van het Russisch als officiële 2e landstaal. 78,25 procent stemde tegen, zo blijkt uit de voorlopige resultaten. De Russen vormen een belangrijke meerderheid in Letland.

Met bijna twee derden van de stemmen geteld, blijkt dat nauwelijks 21,49 procent van de deelnemers voor stemden. De opkomst voor het referendum lag zeer hoog, iets meer dan 69 procent van de stemgerechtigde Letten bracht zijn stem uit. 

Volgens politiek analist Ivars Ijabs heeft die hoge opkomst alles te maken met het sterke Letse gevoel van nationale identiteit. "Voor de meeste mensen is dit niet zomaar een politiek spelletje", zegt hij. Vooral in de hoofdstad Riga en de regio's Vidzeme en Kurzeme werd een bijzonder hoge opkomst genoteerd. Het zijn niet toevallig ook regio's waar het nationaal gevoel sterk leeft.

Het referendum was afgedwongen door een Russisch-nationalistische groepering. Goed een derde van de twee miljoen Letten is van Russische afkomst, de meesten onder hen zijn migranten uit de tijd van de Sovjetunie. Deze nieuwe Letten voelen zich al jaren gediscrimineerd. Het lijken wel Walen of Fransalige chi-chi-ters. Letland is lid van de Europese Unie. Benieuwd of die zich gaan moeien, er is sprake van discriminatie en misschien wel het ergste van al, van racisme.

De Baltische staten hebben jaren onder de Sovjet-knoet geleefd en het regime was ver van zachtzinnig of meegaand.  Duizenden Letten, Litouwers en Esten zijn koelbloedig omgebracht door de communisten. 

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allah in het NL leger

 

 

De legermoskee in Amersfoort

Op de Bernhardkazerne is woensdag de eerste islamitische gebedsruimte bij Defensie geopend. De ruimte is toegankelijk voor iedereen en wordt daarnaast gebruikt voor studiedoeleinden.

Het initiatief voor de gebedsruimte komt van hoofd Islamitisch Geestelijke Verzorging, kolonel Ali Eddaoudi. Aanleiding vormde een aantal werkbezoeken waar Eddaoudi geregeld de vraag kreeg waar moslims konden bidden. ,,Na een inventarisatie bleek dat commandanten wel een ruimte hadden aangemerkt als stilteplek. Alleen was vaak niet duidelijk waar. Ik wilde daarom één plek, met het interieur van een moskee, compleet met preekgestoelte en de juiste gebedsrichting'', vertelt Eddaoudi op de website van het ministerie van Defensie.

Tor zover dit bericht uit De Stad Amersfoort .  We schrokken even toen we lazen dat Ali Eddaoudi de graad van kolonel bezit. De brave man is in 2009 aangesteld door het NL leger als imam bij de troepen. Dat ging gepaard met de nodige commotie. Dit schreef Nieuw Religieus Peil over deze aangelegenheid destijds :

Defensie heeft Ali Eddaoudi en Souad Aydin in dienst genomen als imam of islamitische geestelijk verzorger (igv) bij de krijgsmacht.
Eddaoudi vindt dat handen weigeren mag en is tegen een boerkaverbod. Hij is publicist en oud-geestelijk verzorger in de Koepelgevangenis in Breda. Hij schreef eerder dat er geen sprake kan zijn van broederschap tussen christenen en moslims. De missie in Afghanistan is volgens hem bedoeld om 'de Afghanen in eigen land te terroriseren'.
Aydin is verbonden aan de organisatie Mili Görüs. Hij was tot voor kort verbonden aan de Fatih-moskee in Soest, die wordt bestuurd door de organisatie Milli Görüs.
Eddaoudi en Aydin hebben de afgelopen weken een opleiding gevolgd bij defensie om mee te kunnen draaien in de krijgsmacht. Donderdag krijgen de twee imams tijdens een besloten ceremonie op de Koninklijke Militaire Academie in Breda hun baret uitgereikt.

De kolonel (links) in gesprek met een collega-kolonel van de luchtmacht. Op de kraag van de militaire vest is keurig de islamitische halve maan met ster geborduurd. 

Het gaat vlug met de carrière bij de Nederlandse Defensie.  In het land B kan je enkel kolonel worden als je militaire school gevolgd hebt, een jarenlange studie en naderhand een harde opleiding en dan begin je bescheiden als luitenant.  Deze Ali Eddaoudi heeft zelfs de graden van majoor en luitenant-kolonel overgeslagen. De volgende stap in de hiërarchie is Brigadegeneraal. Binnenkort wordt het Nederlandse leger geleid door een imam.

Kolonel Eddaoudi schroomt zich niet om louter politieke uitspraken te doen. Bijvoorbeeld over de aanwezigheid van de NL-troepen in Afghanistan, waar hij zich natuurlijk tegen verzet en over de PVV van Wilders heeft hij zich al meermaals publiek in negatieve zin uitgelaten.  Dit is allemaal geen bezwaar voor de dienaars van Beatrix en Vaderland.

Het is niet enkel in het land B dat de waanzin heerst. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De vakbonden zijn de symbolen bij uitstek van conservatisme en behoudsgezindheid.  Hun alternatieve plannen stellen niet veel voor.  Met deze halsstarrigheid scoren de vakbonden af en toe punten bij een beperkte groep die vandaag betrokken partij is.  Hun afwijzingsbeleid ondermijnt op een schaamteloze manier de kansen van de volgende generaties.
©Johan Van Overtveldt (Knack-Trends)


18-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalsterse carnavaschlager 2012

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FBI verijdelt aanslag op Congres door slimme Marokkaan

 

De FBI heeft vrijdag een Marokkaan gearresteerd die van plan was een zelfmoordaanslag te plegen op het Amerikaanse Congresgebouw in de hoofdstad Washington DC. Hij had daarvoor een vest met explosieven gekocht van undercoveragenten. De man dacht dat hij te maken had met leden van al-Qaeda. De Marokkaan, die illegaal in de VS verbleef, kon gearresteerd worden door de FBI die hem al een lange tijd in de gaten hield. "De explosieven die de verdachte naar verluidt wou gebruiken in het complot waren onschadelijk gemaakt door agenten, en waren nooit een gevaar voor de bevolking", zo vertelde gerechtswoordvoerder Dean Boyd aan het persagentschap Reuters.

De undercoveragenten die de man konden inrekenen hadden zich voorgedaan als leden van al-Qaeda. Toen de man aangaf dat hij een zelfmoordaanslag wilde plegen op het Congresgebouw verkochten ze hem een bomvest, dat ze eerst onschadelijk hadden gemaakt. Vervolgens werd de man opgepakt. Het is niet de schuld van de FBI, noch van de media of van Angeltjes,  dat het om een Marokkaan gaat.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim-extremisten buiten !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 18 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Centen en nog eens centen.

Geachte redactie,

Nu de loodsen terug gaan spelevaren na een schuchtere toezegging dat er naar hun verwend gemopper zal geluisterd worden, en Elio ontkent dat de Nationale Bank reeds een volledig rapport over de Belze economie zou klaar hebben waaruit zou blijken dat de toestand eerder galkleurig dan rooskleurig is en de mensen het "moelijk krijg omme de toewee eendjes op de end van de maand aan mekaar te knoop" (dixit Elio in de Kamer) kan men rustig,tot zolang bruintje het nog kan trekken, op krokusvakantie vertrekken.

Er zijn echter twee items in de voorbije week die mijn aandacht langer trokken dan normaal. Ten eerste de ongekende vrijgevigheid van onze keuning jegens een 500-tal zijner onderdanen. De uitverkorenen konden rekenen op een milde keuninklijke gift van 2OO euri om hun hongerige maag te vullen met een welgekome pan spek met eieren. De rechthebbenden werden wel eerst "gescreend" door het OCMW van hun respektieve woonplaats om te zien of er geen "profiteurs" tussen zaten. De keuning heeft het niet zo begrepen op bloedzuigers en wilde zekerheid alvorens hij zijn keuninklijke leeflonersbeurs opentrok om er van zijn maandelijks gekregen 1 Miljoen euri zo maar eventjes IOO.OOO weg te schenken en alzo een goed punt de scoren voor zijn latere zaligverklaring. Tante Fabi met haar IOO.000 euri maandelijks pensioentje was niet (nooit geweest) zo gul en verklaarde dat ze het als weduwe in deze tijden van crisis ook moeilijk had om het einde van de maand te halen zonder haar spaarvarken te moeten aanspreken.

Het viel ook op dat de media de daad van liefdevolle menselijkheid door de keuning dik ondertsreepten en dat het hier wel degelijk om een keuninklijke schenking ging met eigen middelen. Neen,er werd geen beroep gedaan op de inkomsten van de verhuur van het appartement in Ciergnon om deze uitgave van de keuning te dekken.

Een ander geval van centen betreft ons aller NMBS, eigendom van de Belgische pakbonden en hun overbelast en misprezen personeel. Deze bonden willen een investering doen van 8 MILJARD euri, gespreid over enkele jaren, om hun cliënteel nog beter te kunnen dienen :l ees coujoneren! Wetende dat deze slokop elk jaar miljarden steun aan belastinggeld nodig heeft om buiten de stakingsdrift in beperkte beweging te blijven, getuigt deze mare dan ook van een onvoorstelbare minachting voor de gebruikers van deze openbare dienst in handen van de pakbonden.

Het blijkt ook bij nader toezien dat in dat investeringspakket van de "ijzeren weg" een dik pak poen schuilt om de stations van MONS (Bergen) en Oostende volledig te renoveren. En zijn dàt nu toch wel niet de stations in de thuisbassis van Elio met de strik (P.S) en Johan met de baard (SP.a).

Zulk een "toeval" doet zich maar eens om de I5O jaar voor, zeker bij de linkselingen.

mvg - Senior

*****

Cristian Wullf

Geachte redactie, 

Cristian Wulff is kennelijk niet met zijn tijd mee gegaan. Zijn uitspraak dat de islam een onlosmakelijk deel is van Duitsland is en niet in goede aarde valt bij de moderne Duitsers is begrijpelijk.

De islam WAS eens een onlosmakelijk deel van Duitsland, te danken aan de SS division Handscharr onder leiding van de groot mufti van Jerusalen en ome Dolf. Uitendelijk is uit dit samenwerkingsverband de holocaust ontstaan.

Geen enkele Duitser wil toch niet meer worden geconfronteerd met deze periode, laat staan met die uitspraak van Cristian Wulff.

Leo

*****

Week 7 is nog niet voorbij!

Via de media worden we zo stilaan dolgedraaid door de moord op een man die per toeval in een kasteel woont en daarom steeds wordt vermeld als kasteelheer.

Hallo, dus de woning is bepalend voor  deaanspreektitel ? Ik ken er  die ook in een kasteel wonen, zelfs in onze kastelen want wij draaien voor de kosten op op en dat zijn helemaal geen heren. Ik ken wel ‘heren’ die in een heel eenvoudige woning wonen.

Mevrouw van ‘asiel’ heeft ook het nieuwe wonder-ei gevonden en het is nog niet eens Pasen. Vreemdelingen kunnen 3 maanden geen gebruik maken van de staatskas via het OCMW. Het was lovenswaardig geweest als mevrouw van ‘asiel’ had verklaard dat geen enkele vreemdeling gebruik kan of mag maken van OCMW-steun want deze instelling is niet op poten gezet voor vreemdelingen. Het ware beter geweest als ze gezegd had dat vreemdelingen die niet kunnen voorzien in eigen onderhoud na 3 maanden verplicht worden ons grondgebied te verlaten.

Tot op heden is nog geen enkele Marokkaanse crimineel return to sender afgehandeld en dat bij een gigantische aanwezigheid in de gevangenissen, dus stuur die  lui massaal richting land van herkomst na ze eerst de B-nationaliteit afgenomen te hebben en het cellenprobleem inclusief kostenplaatje wordt gedeeltelijk opgelost. Wat is het toch moeilijk voor politieke profiteurs om beleid te voeren.

Jean

*****

Dankzij FDW & VB : van een zeer pittige 80-jarige dame uit de Tiroolse bergen‏

Bloody Mary schreibt an den FPÖ Parlamentsklub und fordert das Verbot der HUT, wie in Belgien durch den Vlaams Belang. (Bravo Filip Dewinter. DAS nenne ich eine rührige Oppositionspartei!)
parlamentsklub@fpoe.at

Meinen innigsten Dank an SOS. Bin stolz, daß ich von Anfang an bei Euch “mitgearbeitet” habe.

Bloody Mary


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever en Siegfried Bracke hebben het over Vlaams Belang

 

 Een stukje recente politieke geschiedenis

Terzake 13-06-2006. Bart De Wever reageert op de uitspraken van Mark Demesmaeker in 't Pallieterke over het toetreden tot een vlaams-nationale coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen met het Vlaams Belang. De Wever reageert gepikeerd op de vragen van Bracke en hij  wankelt voortdurend op het touw van zijn eign ongeloofwaardigheid en haat tegen Vlaams Belang, dat hij racistisch noemt, om even later te vertellen, dat hij de term racisme niet vlug in de mond neemt. De rode logejournalist zit inmiddels in de partij van De Wever hetzelfde hypocriete verhaaltje te vertellen. 

Bart de Wever wil iedereen de les spellen, want hij weet alles. Hij is perfect op de hoogte hoe Vlaams Belang oppositie moet voeren, want dat is een van de zogenaamde redenen van zijn afkeer. Intussen heeft de grote staatsman bewezen dat zijn manier van politiek bedrijven (met een massale aanhang en als grootste partij in de federale Kamer) Vlaanderen niets heeft opgeleverd. Hij staat aan de zijkant en we horen hem enkel nog sporadisch in Antwerpen waar hij ook àlle problemen kent en er over praat alsof de stad van allah binnenkort een Paradijs zal zijn. 

Wij zijn zeker niet de raadgevers van Vlaams Belang maar die partij wéét wat oppositie voeren betekent en zij hebben de moed en overtuiging de mening van vele stilzwijgende Vlamingen te vertolken.  Dewinter & C° moet niet in de smaak vallen  bij tegenstanders maar luisteren naar "de mensen". Bartje toch.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland opgelet : hier komen de Angeltjesfans

 

 

Ook al is Zürich de duurste stad ter wereld, daar hebben wij lak aan. Vlaanderen buiten beschouwing gelaten, kiezen wij massaal als volgende nationaliteit de Zwitserse met 24%, gevolgd door Australië met 17%.  Niemand is geïnteresseerd in de Ierse Republiek en in Rusland. En de 4 Mohammeds die voor Marokko kozen, mogen na hun vrijlating direct vertrekken.

Australië  17 % (42)
Canada  7 % (16)
Costa Rica  1 % (3)
Duitsland  4 % (10)
Frankrijk  3 % (8)
Ierland (Republiek)  0 % (0)
Italië  1 % (2)
Marokko  2 % (4)
Monaco  5 % (12)
Nederland  8 % (20)
Nieuw-Zeeland  8 % (20)
Oostenrijk  2 % (5)
Rusland  0 % (1)
Scandinavië (N - S - DK)  1 % (3)
Singapore  1 % (2)
Spanje  2 % (5)
Suid-Afrika  2 % (4)
Verenigd Koninkrijk  1 % (3)
Verenigde Staten (USA)  11 % (27)
Zwitserland  24 % (59)

Totaal aantal stemmen: 246 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelijkheid voor vrouwen

 

 

De nieuwe bewindvoerders : "Wij passen de gelijkheid voor vrouwen toe".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iets helemaal anders : Monty Python

 

 

John Cleese en Michael Palin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vos en de hond

 

 

De titel bij deze video luidt : quick brown fox jumps over the lazy dog (snelle bruine vos springt over de luie hond). In het Engels bevat deze zin alle letters van het alfabet plus tweemaal de o en de u. Het filmpje is verwonderlijk. Is deze vos tam, zo ja, kan dit ?  Met dank aan Foxy voor de tip.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwerpse Waterwerken : hoe ze werken

 

Op donderdag 2 februari, stond er een auto op een van de parkeerplaatsen in de Wulpstraat te Merksem. Niets ongewoons want er staan tientallen auto's, dag en nacht.  Deze had per toeval  niet genoeg antivries in de radiator, zodat bij deze lage temperaturen de radiator (of het motorblok) is gebarsten, met als gevolg een grote plas water onder de auto  en deels op de parking en het wegdek. Na enkele uren is de auto weggetakeld en zijn er bordjes geplaats : niet parkeren.

Met de negatieve teperaturen was het een kwestie van enkele uren en de plas water werd een grote ijsplek. De volgende dag, kwamen er zoals verwacht, werknemers van de gemeente, die na even de zaak bekeken te hebben,  zout strooiden over het ijs. Probleem opgelost, of niet ?  De dag nadien was de gemeente terug aanwezig (hoed af, op een zaterdag) en werd ditmaal zand gestrooid over de gevaarlijke ijsplek, zodat we een uurtje later een smurrie van bruin zand-zout-ijswater-en-ijs op de parking hadden.

Op zoek naar een lek, die er geen is, met inzet van het zware materiaal

Maar op maandagochtend, alle hens aan dek. Er verscheen een ganse ploeg van de AWW (Antwerpse Water Werken), met twee bestelwagens, twee graafmachines, een vrachtwagen, 6 werklieden en een "foreman". Met vereende krachten werd het ijs kapot gekapt, en met schoppen in de vrachtwagen gegooid : probleem weeral opgelost... of niet ?

Neen, want ze moeten tenslotte kunnen werken, daarvoor worden ze betaald. Dus met een drilboor werden twee parkeerplaatsen van het asfalt opgebroken (waar voorheen de ijsplek was) en met de graafmachines begon men te graven, om het lek te vinden.

Met ijzeren prik-staven (zoals in de sneeuwlawines naar mensen gezocht wordt) werd de bodem afgespeurd, tot er iets gevonden werd wat op een lek kon duiden. Verder gegraven met een kleinere graafmachine ditmaal, tot  een  betonnen buis van zowat anderhalve meter diameter werd blootgelegd.

Al het zand dat afgegraven werd boven en naast de buis was volledig droog. Onder de buis begon het grondwater op te komen, maar dan zaten ze naar mijn schatting al ongeveer 3 meter diep, want een persoon in de put, zag je niet meer staan, zo diep was gegraven. Het grondwater werd er met de graafmachine uitgeschept, en in de bosjes gekapt (de aanplantingen naast de parking). Dat beetje groen dat er nog was, ligt nu onder een laag slijk, en zal  vermoedelijk afsterven, maar ja, dat is dan weer een zorg voor de groendienst en niet de AWW.

Er is geen lek maar je weet maar nooit

Wil ik er nog even bijvertellen, dat ik bij het begin van de graafwerken, een mail had verzonden naar de AWW en uitgelegd dat  een radiator van een auto was gesprongen, en het dus waarschijnlijk geen lek betrof maar ik heb daarop nooit antwoord gehad in het raam van de  klantvriendelijkheid.

Na lang graven lag de buis vrij en de inspectie kon beginnen. Er werd natuurlijk geen lek gevonden. Na veel intern overleg en regelmatig warme koffie in een van de bestelwagens (normaal bij deze temperaturen) stond men uren later nog geen stap verder.

Ik begrijp ook niet hoe een afvoerbuis, want dat is het tenslotte, een lek kan vertonen zodat het water twee meter omhooggeduwd wordt,  door het asfalt heen,  om dan aan de oppervlakte te bevriezen. Als het nu een leidingbuis was geweest, waar hoge druk opstond, dan wel, maar een meestal halflege afvoerbuis in beton, leg me dat eens uit ?

Maar geen nood, de buis lag bloot, en de AWW-ers moeten hun kost verdienen, dus werd de dichting tussen twee stukken (een joint op z'n Antwerps) er afgetrokken met de graafmachine, want hij zat verdorie goed vast en werd vervolgens een houten constructie opgetrokken, om een nieuwe dichting te maken. Dat gebeurde professioneel met een ter plaatse geïnstalleerde betonmolen, zakken grind, cement, water, en een  melkachtig product.

Alles goed gemengd, van de betonmolen in de schop van de graafmachine, en dan in de houten bekisting rond de buis. Na een nachtje uitharden werd de dag nadien al de aarde weggevoerd met een kamion en nieuwe aarde aangebracht, het putje dichtgemaakt, en in plaats van asfalt werden er  klinkers aangebracht. Alles ingeladen en weg waren ze, probleem opgelost.  Probleem ? ... er was geen probleem.

Klus geklaard, ijsplek verwijderd met inzet van grote middelen en twee mooie parkeerplaatsen met klinkers tussen het asfalt. Dank u, AWW

De smurrie van het zand en slijk is gewoon blijven liggen, zowel op de parking als op het fiets- en voetpad.  Ik heb als bewijs van deze formidabele onnuttige werkzaamheden  foto's  gemaakt, van het begin tot het einde, waarvan er enkele hier bijgevoegd.

Zo, nu weten jullie weeral waarom ons drinkwater zo duur is.

Februari 2012
Milleke


17-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk, wie we hier hebben ! 't Is die fijne terroristische mijnheer Abu Qatada

 

Stel, na een ontspannend week-end brengt u de kinderen naar school en wie ziet u daar zijn koters afzetten ?   Zijne Terroristische Verhevenheid, de Prachtmens Abu Qatada, de gewezen rechterhand van Osama Bin Laden, die ergens in Groot-Brittannië verblijft. De mensenrechten waar Abu aanspraak kan op maken, garanderen hem de vrijheid het product van een zijner copulaties naar school te voeren. De mensenrechten van de andere ouders kunnen het Europese Hof van de Mensenrechten gestolen worden. 

We vermoeden dat Abu Qatada gewoon verbaasd is hoe dom de mensen, die hij trachtte te doden, wel moeten zijn om een lid van Al-Qaeda vrij het land te laten doorkruisen, waar hij als illegaal binnenkwam, terwijl de inwoners aanzienlijke bedragen betalen voor zijn politiebescherming en om zijn familie in een zekere luxe te huisvesten.

"Mensenrechten" is eigenlijk een foutieve aanduiding, het gaat om Misdadigersrechten of Moslimrechten, die twee vallen nog al eens samen. 

 http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/abu-qatadas-bail-ruling-makes-681683


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Wulff : baai-baai, zwaai, zwaai !

 

De Duitse president Christian Wulff treedt af. Dat heeft hij vrijdag gezegd op een persconferentie. Volgens hem is het draagvlak onder de bevolking voor zijn presidentschap verdwenen.

Heinrich Lübke (CDU) kondigde in 1968 aan dat hij zijn ambtstermijn niet zou volmaken. Hij was in opspraak geraakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de bouw van concentratiekampen. Wulffs voorganger Horst Köhler (CDU) stapte in 2010 op na omstreden uitlatingen over de inzet van het Duitse leger in het buitenland.

Zijn aftreden is het gevolg van het unieke verzoek van de Duitse justitie om de president te mogen vervolgen vanwege corruptie.

Hypotheek
De president is al maanden in opspraak. Hij zou een goedkope hypotheek hebben gekregen van de vrouw van een bevriende ondernemer.

Wulff ontkende in het parlement banden te hebben met de ondernemer. Dit heeft waarschijnlijk geen strafrechtelijke gevolgen. Wel zou hij de volksvertegenwoordiging verkeerd hebben geïnformeerd.

Onhoudbaar
Begin januari leek zijn positie onhoudbaar te worden vanwege nieuwe aantijgingen. De krant Die Welt sloot zich aan bij beschuldigingen van dagblad Bild dat Wulff journalisten onder druk had gezet om niet over de lening te publiceren.

Wulff zou ook contact hebben opgenomen met de president-directeur van de uitgeverij van Die Welt. Hij dreigde met 'oorlog'. Het mocht niet baten: het artikel werd geplaatst.

De Islam

De Duitse president die behoort tot dezelfde partij als Angela Merkel, de CDU, huldigde het principe van het buigen voor de islam. Zijn uitspraak dat de islam onlosmakelijk een deel is van Duitsland, oogstte veel kritiek. 

Het voordeel van het presidentschap is dat deze verkozen figuur niet voor het leven benoemd is en als hij het te veel uithangt kan weggestemd worden of zoals nu in Duitsland, de president zet er zelf een punt achter.  In de monarchie blijf je opgezadeld met een keuning, zijn hofhouding vol intrganten (en zijn werkloze familie) die als het ware onaantastbaar is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ochgottekes toch.

Dat Sien Eggers, volgens haar en de poco’s dan toch, serieus over de schreef ging is niet de normale gang van zaken, dus mogen we ons weleens afvragen wat eraan voorafging. Het is natuurlijk volledig onmogelijk dat het gedrag en/of de uitlatingen van het gekleurde gezelschap de oorzaak was.

Wes Hardin

*****

Albert II

Prachtige brief aan zijne majesteit volgepomt met dooluchtigheid. Maar wat is zijn antwoord ?

René

*****

Sien Eggers

Gebuisd, mislukt ?

Tja dan grijp je natuurlijk elke kans om terug in het nieuws te komen en wat is er beter in deze tijden dan het "toverwoord" racisme te gebruiken om van een mug een olifant te maken. Na de nodige aandacht van de media verklaarde de zoveel onrecht aangedane met de grootmoedigheid van een verongelijkte maagd zonder wraakgevoelens en door het regime ondersteunde gediscrimeerde dat excuses voldoende zijn.Wedden dat er plots contracten zullen aangeboden worden?  Als ik Sien was zou ik in dat geval een percentje vragen.

Foxy

*****

Iets dat stijgt in deze bange dagen

En voor zover ik weet, mag XY en Opsporing Verzocht nog steeds niet in België op het scherm verschijnen. Er komen al Belgische politie naar ns hier in Duitsland met aanvraagen in XY.  Doe zo  verder in Belgenland !

JB 007 - Duitsland

*****

Rundskop of Ezelskop ?

Geachte Redactie,

Geplukt bij "Het Nieuwsblad" : Het Vlaams Audiovisueel Fonds & Vlaams Minister van Cultuur, Joke Schauvliege (CD&V) hebben samen 51.000 Euro vrijgemaakt voor de promotiecampagne van de film Rundskop.

In de aanloop naar de Oscarnominatie toen Rundskop was aangeduid als BELGISCHE inzending, had Schauvliege al 25.000 euro geschonken. We zitten nu al aan 76.000 (3 milmjoen oude Befkens)

In de "jaren 30" van vorige eeuw ontwaakten gansterbazen soms met een afgesneden paardenhoofd naast hen in bed. Zou het volstaan om die str***vliege te doen ontwaken met een afgesneden ezelskop ?

Victor van Vosselaer




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!