Angeltjes
22-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders en zijn Oost-Europees meldpunt

 

De secretaris-generaal van de Raad van Europa, Thorbjørn Jagland, heeft een brief gestuurd naar de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD). Jagland vraagt daarin opheldering over het PVV-meldpunt voor overlast van Oost-Europeanen.

Xenofobisch
Jagland vindt dat het kabinet duidelijk moet maken wat het van de PVV-website vindt. Premier Mark Rutte (VVD) heeft gezegd geen zin te hebben om te reageren op alles wat PVV-leider Geert Wilders doet. Rutte noemt de site een partijaangelegenheid.

Volgens Jagland wordt het meldpunt 'door velen beschouwd als xenofobisch', omdat het alleen klachten verzamelt over Midden- en Oost-Europese burgers.

Vrijheid van meningsuiting
De secretaris-generaal zegt het recht op vrijheid van meningsuiting van de PVV te respecteren, maar dat hij zich zorgen maakt omdat de site van een partij is die Nederlandse kabinet gedoogt. Jagland hoopt dat het kabinet zich alsnog zal distantiëren van het meldpunt.

Tot zover dit bericht uit Elsevier. En wat vinden de Angeltjeslezers over het initiatief van de PVV ? Zie onze poll.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans over zijn VB en de N-vA

Uw partij het zeer moeilijk om te herstellen van de verkiezingsnederlaag van vorig jaar. Maakt u zich zorgen?

Annemans: De N-VA is nu eenmaal aan haar opgang begonnen op een moment dat mijn partij problemen had, en dat heeft ons veel stemmen gekost. Maar ook Bart De Wever heeft het eeuwige leven niet. De laatste peiling zag er trouwens alweer beter uit: de N-VA ging evenveel achteruit als wij vooruit.

Maar de N-VA houdt wel nog altijd 37 procent over terwijl uw partij dezer dagen amper boven de 10 procent uitkomt.

Annemans: Natuurlijk staat de N-VA nog altijd sterk. Maar uiteindelijk zal die partij wel moeten bewijzen dat ze het verschil heeft gemaakt en haar beloftes aan de kiezer heeft kunnen inlossen. Voorlopig staat de N-VA nog altijd aan de zijlijn. Net als wij. Het grote verschil is dat De Wever wel degelijk geprobeerd heeft om mee te onderhandelen. Wel, straks mag hij aan zijn kiezers uitleggen wat zijn methodiek om tot een confederaal België te komen – want dat is blijkbaar wat hij tegenwoordig nastreeft – heeft opgeleverd.

Het Vlaams Belang heeft anders ook niet zoveel bereikt.

Annemans: Maar wij zijn wel altijd trouw gebleven aan ons standpunt: met België zal het nooit lukken. We zullen nu echt niet van gedacht veranderen om kiezers terug te halen bij de N-VA.

Uw voormalige partijvoorzitter, Frank Vanhecke, zei onlangs dat het Vlaams Belang een afspraak met de geschiedenis heeft gemist door geen samenwerking op te zetten met de N-VA.

Annemans: Frank Vanhecke roept tegenwoordig op om op de N-VA te stemmen en is in mijn ogen dus niet meteen een betrouwbare analist. (lacht) De N-VA heeft samenwerking met het Vlaams Belang trouwens altijd afgewezen en dat is een keuze die ik respecteer. De Wever wist heel goed dat hij aan de overkant van de taalgrens geen gesprekspartners meer zou vinden als hij met ons in zee ging. Uiteindelijk heeft de N-VA een halfslachtige houding aangenomen ten opzichte van het Belgische systeem. Aan de ene kant deed ze alsof ze er niet toe behoorde maar aan de andere kant werd ze wel groot dankzij dat systeem. Ik ben ervan overtuigd dat die tweespalt op den duur onhoudbaar wordt. De N-VA zal dus een keuze moeten maken: in het systeem stappen ten koste van haar verkiezingsbeloftes of erbuiten blijven.
                                    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderstalige Rand

 

De cijfers over het aantal anderstaligen in het basisonderwijs in de Vlaamse Rand tonen op een frappante wijze aan dat de Vlaamse Rand verder ontnederlandst. Deze cijfers zijn niet nieuw: twee weken geleden werd hierover een zeer uitvoerig debat gehouden in de commissie onderwijs van het Vlaams Parlement.

Voor het Vlaams Belang heeft de Vlaamse overheid veel te lang laten betijen. De scholen zitten al veel langer met de handen in het haar, maar er werd nooit echt naar hen geluisterd.

De massale instroom van anderstaligen in het Vlaams onderwijs in de Rand, heeft uiteraard alles te maken met de massale anderstalige inwijking vanuit Brussel. De Vlaamse regering is er nooit in geslaagd hierop een adequaat antwoord te geven, en daar draagt bevoegd minister Bourgeois een grote verantwoordelijkheid voor. De hoeraberichten over het succes van de lessen Nederlands voor anderstaligen die met de regelmaat van een klok de wereld worden ingestuurd, worden immers steevast ingehaald door de realiteit op het terrein.

De mogelijkheden die de scholen vandaag hebben om de instroom van anderstaligen op te vangen of in te dijken, zijn ruim onvoldoende. Het moet mogelijk zijn, naar analogie met het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, voorrang te geven aan Nederlandstaligen. Daarnaast pleit het Vlaams Belang nogmaals voor het veralgemenen van taalbadklassen. Van anderstaligen die zich in een school aandienen, dient een taaltest te worden afgenomen. Indien blijkt dat leerlingen het Nederlands niet machtig genoeg zijn om op een normale wijze de lessen te volgen en te begrijpen, moet hen gedurende een jaar via een taalbadklas intensief het Nederlands bijgebracht worden, vooraleer zij het curriculum aanvatten.

Meer in het algemeen moet echter de instroom van anderstaligen in de Rand ingedijkt worden. Brussel schuift op dit ogenblik gewoon de problemen af op de Rand. Met de demografische evolutie die zich aandient, zal dit fenomeen nog toenemen. In plaats van dit lijdzaam te ondergaan, moet de Vlaamse regering eindelijk een beleid voeren waarbij het Brussels Gewest op zijn verantwoordelijkheid gewezen wordt, en een woonbeleid ontwikkelen waarbij de Nederlandstaligen niet alleen in de Rand blijven wonen, maar er ook terug komen wonen.

In elk geval tonen deze cijfers, voor zover nog nodig, aan dat het Vlaams Randbeleid tot nu toe gefaald heeft.

Joris Van Hauthem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen VERONTSCHULDIG ONS VOOR HET KLEINE LETTERTYPE DAT U ZELF EVEN ZAL MOETEN AANPASSEN. WIJ ZOEKEN ONZE WEG NOG.

Po-co rechters in NL (en bij ons ?)

Vanmorgen bij het overlopen van de TXT-NOS las ik een pagina die een vonnis beschreef dat recentelijk door een Nederlandse rechter werd uitgesproken. Ik wou na het verorberen van een zacht gekookt eitje en het uitslurpen van een vers bakje troost deze pagina uitprinten maar tot mijn verbazing was deze niet meer beschikbaar.

Het ging over een Jood die ergens in Nederland op een zaterdag om een of andere reden zijn indentiteitskaart moest tonen. De man in kwestie bleek deze niet op zak te hebben en werd daarom terecht geverbaliseerd. Onze joodse medemens had dit zo niet begrepen en beriep zich op zijn religie die stelt dat men op de sabbath geen papieren op zak mag hebben. Niets!...alleen een zakdoek.

De zaak kwam voor de strafrechter en deze (onder invloed van snuif en spuit ?) deed een opmerkelijke uitspraak en stelde onze Jood in het gelijk : de wetten van de religie staan boven de wetten van het land. Nou moe... dat moet als buikdanseressenmuziek in de oren van menig baardige keppeltjesdragers geklonken hebben. Uiteraard en gelukkig maar is het openbaar ministerie stante pede in beroep gegaan tegen deze waanzinnige rechterlijke uitspraak, zoniet was het hek daar helemaal van de dam.

Echter zijn het wel zulke "gekkenrechters" die met hun waanzinnig gelul de lont brandend houden. Ook in dit onland zijn er zulke individuen te vinden die men beter in de kelders van de just-is just paleizen als "classeur" zou tewerkstellen, dan hen vonissen te laten vellen.

Senior

*****

Vakantie

Toch prachtig, niet ? Het land loopt in de vernieling als gevolg van onbekwaamheid en wanbeleid maar voor de veroorzakers van al die ellende , de politiekers, is niets aan de hand : zij zijn op vakantie.

De mediageile Vermassen blijft de schoonvader van de vermoorde S. Saelens verder verdedigen.  Mocht ik in die schoonvader zijn schoenen staan dan zou ik 2x nadenken want bij die mediageile Vermassen is “vermoeden tot schuldig zijn” al voldoende om 30 jaar de petoet in te vliegen, vraag het maar aan Els Clottermans.

De slaapmuts uit Brussel, de huidige voorzitter van de Europese raad die zich graag president laat noemen alhoewel hij dat niet is, blijft nog 2 jaar langer (wat een ellende) op post, dus nog 24 maanden ± 25.000 europer maand  in de pocket. Men zou voor minder glimlachen en zever uit zijn botten kappen.

Jean

*****

Over Griekenland en Denemarken

Griekenland is door zijn corruptie en wanbeleid in een bodemloze put gezonken. Waren het niet de socialisten die regeerden ? In ieder geval dat land moet geholpen worden . Ik spaar reeds mijn zilverpapier. In de toekomst zal alvast op den toog van elke winkel inplaats van een negertje , een griekje te zien zijn die zijn hoofdje op en neer buigt telkens ge er een eurocentje in de gleuf steekt ! Hopelijk wordt dat land dan ook , ooit eens onafhankelijk van zijn zogezegde weldoeners.

Het Deens prinsesje mag nog van geluk spreken dat die amateur gluurder naast haar niet DSK was.

René

*****

Men zegge het voort

Inderdaad Freddy ,u hebt een punt met te beweren hoe kleiner de organisatie hoe groter te kans op democratie. Nog een voorbeeldje dat volledig uit zijn verband gerukt is. Vorige zondag nog een gesprek gehad met de voorzitter van het VB ,Bruno Valkeniers mbt de door het Belang tegen gestemde rookwet in cafes. 

Hoe kan het bv dat een zelfstandig uitbater zonder personeel onderworpen kan worden aan wetten die zijn ontworpen om personeel op de werkvloer te beschermen tegen de schadelijke lucht van tabak ?  De wetgever gaat hier duidelijk zijn boekje te buiten , maar ook dat noemt men democratie zeker ? Trouwens een van de basis principes van democratie ,waar men het heeft over de meerderheid die altijd gelijk heeft ,is reeds langer uitgehold .Want in het belang van de door de meerderheid goedgekeurde goede zeden en moraal kan er hier van worden afgeweken .

Een beter voorbeeld van dat wordt door hen geleverd met een democratisch verkozen partij als het VB van elke deelname uit te sluiten .Democratie is tot een instrument omgesmeed en wordt nu gebruikt om allerlei in hun kraam passende maatregelen in ons gat te gieten , niet meer, niet minder.

Vriendelijke groet Stingray

*****

Generaals besmet door po-co inzichten

Vandaag verscheen in de media het bericht over dè oplossing die bedacht werd door de legerleiding in Afghanistan i.v.m.het koran incident. Alle militairen die onder ISAF bevel staan in dat prachtland zullen een "verplichte" cursus over de koran moeten volgen om alzo beter met religieus materiaal vandie godsdienst van de opperste waanzin te leren omgaan.Nu nog enkel hal-hal munitie gebruiken en een absoluut staakt het vuren tijdens de ramadan en andere islamietische feestdagen. Wat een zootje zandkruipers zijn die generaals geworden zeg.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiste carrière ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stagiaire Euro-commissaris met glans geslaagd

 

Bachelorstudente Internationale Betrekkingen Mariska Lodenbach (21) kijkt met tevredenheid terug op haar deeltijdstage als Eurocommissaris van Institutionele Betrekkingen. Zes maanden lang mocht Mariska zich drie dagen per week bezighouden met de nieuwe financiële infrastructuur van de Europese Unie.

Mariska had een gevarieerd takenpakket. Naast licht administratieve werkzaamheden en het verzorgen van de koffie hield ze multilateraal toezicht op de begrotingssituaties van de lidstaten en de coördinatie van het economisch beleid. Al doende specialiseerde ze zich in de stabiliteits- en convergentieprogramma’s om de buitensporige tekorten van de overheidsadministraties beter te stroomlijnen.

“In het begin dacht ik: kan ik dit allemaal wel? Ik had geen enkele ervaring met administratie. Aanvankelijk durfde ik dan ook nauwelijks een vrije dag op te nemen, omdat ik dacht dat alles van mij afhing. Gaandeweg word je daar flexibeler in.” Ook op andere vlakken heeft Mariska zichzelf zien groeien. “Als je regeringsleiders en vakministers van verschillende lidstaten aan de gemaakte afspraken moet houden, is dat ontzettend goed voor je sociale vaardigheden. Daar heb je later weer voordeel van als je de arbeidsmarkt op gaat.”

Mariska kwam naar eigen zeggen in een gespreid bedje terecht. “Ik was erg blij dat ik meteen een ambtelijk apparaat tot mijn beschikking had. Tijdens mijn vorige stage in de gemeentebibliotheek van Boekel moest ik echt alles zelf doen.’ Met name het gebrek aan regie en coördinatie binnen de Commissie ervoer Mariska als een verademing. ‘Dat doelgerichte aangestuurde werken binnen een enthousiast team is helemaal niets voor mij. Laat mij maar lekker mijn ding doen.”

“Het prettige aan de Europese Commissie is dat je niet meteen afgerekend wordt op catastrofale fouten. In de eerste week presenteerde ik bijvoorbeeld een beleidsplan waarvan ik later hoorde dat het jarenlange economische krimp zou betekenen voor de eurozone. Toch maakten mijn collega’s daar geen groot drama van, alle begin is immers moeilijk. Dat gaf me veel vertrouwen.”

Stagebegeleider José Manuel Barroso complimenteert zijn voormalige leerlinge. “Mariska heeft geholpen de logica van het stabiliteitspact aan te scherpen en een raamwerk te ontwerpen voor een efficiënt begrotingsbeleid. Lidstaten die de komende tien jaar financieel over de schreef gaan, kunnen nu rekenen op keiharde sancties. Daar mag ze best trots op zijn.”

Door de stage heeft Mariska de smaak te pakken. “Ik ga volgend semester een vak volgen in Europese studies. Ik wil eindelijk wel eens weten hoe dat nou precies zit met al die verschillende landen waar je zoveel over hoort.”

Bron : speld.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische wijzigingen

 

Seniorennet heeft een aantal technische wijzigingen aangebracht aan de blogs, langs de kant van de editors.  Wij werden tot hiertoe nog niet verwittigd en zijn nu zelf op zoek naar de veranderingen waarvan wij hopen dat het verbeteringen zullen zijn.

Er werd ondermeer aan de opmaak en het lettertype gesleuteld, wat rechtstreeks het uitzicht van de artikels beïnvloedt.  Het uitlijnen van artikels is momenteel niet meer mogelijk.  Gelukkig hebben we na een dag zoeken ontdekt dat er een nieuwe manier is om video's te plaatsen : gelukkig betreft het enkel een interne verandering.

Als een en ander nog even mank blijft lopen, gelieve ons te verontschuldigen. Wij komen pas na de middag terug. Vanmorgen is er technisch overleg : het zal er weer stuiven tussen de pc-maniakken en de onwetenden.

De Angeltjes redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidatuur Marine Le Pen aan een zijden draadje

 

Alles wat de Franse traditionele politici kunnen ondernemen, om het succes van het Front National te counteren, wordt uiteraard in stelling gebracht. Het probleem van Marine Le Pen (dat ook haar vader kende) heeft te maken met de vereiste 500 handtekeningen van burgemeesters die nodig zijn om deel te nemen aan de presidentiële verkiezingen.  De bekendmaking van de lijst met die moedigen dreigt zich tegen die weldenkende democraten te keren. Op ongeveer 1 maand voor de definitieve neerlegging van de kandidatuur heeft het FN 430 toezeggingen.

Het zou wat moois zijn, mocht Le Pen niet kunnen deelbnemen aan deze verkiezingen. In de peilingen staat zij op nummer drie.  De commotie rond de chantage die uitgeofend kan worden op wie officieel haar kandidatuur steunt, valt voorlopig in het voordeel van het Front National.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 788)

 

Jan Modaal en de doorsnee hardwerkende productieve kiezer zijn steeds de sigaar

Het is bijna niet te begrijpen hoe onverschillig de kiezer blijft voor de oneerlijke gebeurtenissen in onze samenleving. Wij blijven erbij dat hoe kleiner een organisatie is hoe meer kans dat ze democratisch is. We denken hierbij aan een eenmanszaak; een familie of een familiale onderneming. Hoe groter een organisatie wordt hoe meer kans op allerlei misbruiken.
Het volstaat te kijken naar grote organisaties zoals b.v. de kerk, allerlei ministeries of zelfs instellingen zoals de Koninklijke Voetbalbond.

Men verwacht van de gelovige dat die zijn duit in het zakje steekt; van de belastingbetaler dat die zijn verschuldigde belastingen ophoest en van de voetballiefhebber dat die zijn club op de ene of de andere manier steunt. Maar aan de top van al die grote organisaties leven de leiders in pracht en praal. Zij hebben  medewerkers tot hun beschikking gaande van dienstboden tot secretarissen of privé-chauffeurs. Meestal genieten ze een riant inkomen dat ze zich  levenslang hebben verzekerd. Het zijn deze lui die in eerste klasse of businessklas vliegen tenzij ze gebruik maken van privé-vliegtuigen om zich te verplaatsen.

Zelden beschikken ze over grote vaardigheden maar  zij zijn aan de top geraakt door sluwheid. Daarbij was het een must om regelmatig op het juiste paard te wedden of naar de juiste pijpen te dansen. Waren ze werkelijk bekwaam geweest, hadden ze voor het beroep van bakker; beenhouwer of chirurg gekozen.

We dachten aan deze vormen van oneerlijke verdeling van de wereldse goederen toen we  lazen dat onze nieuwe Messias, Elio Di Rupo, beslist heeft om er persoonlijk op toe te zien dat de toekenning van een aantal vetbetaalde jobs, die eerstdaags worden toebedeeld bij 49 staatsinstellingen en overheidsbedrijven, evenwichtig zal verlopen. Zo staat hij er op dat er een evenwicht wordt nageleefd tussen Vlamingen en Walen; tussen mannen en vrouwen; en zeker tussen de verschillende politieke kleurenpartijen. Dat er niet gesproken wordt over de enige norm die feitelijk zou moeten tellen namelijk de "bekwaamheid" blijkt zelf de journalisten die over dit "evenwicht" schrijven te ontgaan.

Deze vorm van politieke benoemingen ligt nu juist aan de basis van ons corrupt systeem. Dat al die leiders dagelijks spreken over naastenliefde; iedereen gelijk voor de wet of solidariteit zonder er bij te vertellen dat deze begrippen nooit op hen zelf van toepassing zijn en dat ze rustig en bijna onbeperkt en steeds ongestraft kunnen verder graaien in de gemeenschapskas blijkt niemand meer te storen.

Als jarenlang slachtoffer van het zogenaamde cordon, datvreselijk ondemocratisch is, weten we waarover we spreken. Kiezers die stemmen voor partijen die dat cordon in stand houden en die politieke benoemingen blijven goedkeuren, verdienen niet beter dan in een corrupt systeem, zoals het onze, te moeten verder leven.

Dat het hoog tijd wordt dat ze hun ogen, bij een volgende verkiezing, gaan openen om eindelijk te helpen een einde te stellen aan dit verfoeilijke systeem, en daardoor terug een toekomstperspectief bieden aan hun kinderen en kleinkinderen, staat als een paal boven water.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dehaene niet aanwezig bij presnetatie Dexia jaarcijfers

Ex-premier Jean-Luc Dehaene zal als voorzitter van de raad van bestuur niet aanwezig zijn bij de presentatie van Dexia's jaarcijfers, overmorgen in Parijs. Daar wordt de eindbalans van het rampjaar 2011 voorgesteld aan analisten en pers. Volgens Les Echos zal die bloedrood kleuren, met een astronomisch jaarverlies van 12 miljard euro. De presentatie van de rode cijfers laat Dehaene over aan CEO Pierre Mariani.

Bestuursvoorzitter Dehaene zal niet aanwezig zijn bij de presentatie van Dexia’s cijfers van rampjaar 2011 
Voorzitter Dehaene en CEO Mariani vormden de voorbije jaren nochtans een vast duo op persconferenties en aandeelhoudersvergaderingen van de geplaagde Frans-Belgische financiële groep. Zij werden begin oktober 2008 ook samen benoemd, na de overheidsredding van Dexia.

Maar deze keer moet de Fransman het maar alleen zien te klaren. Dehaene moet die dag immers "naar het buitenland vertrekken", meldt de persdienst. Volgens de ex-premier zelf moet daar niets achter gezocht worden. De presentatie van de jaarcijfers is eerder iets voor het dagelijkse management, vindt hij, en minder voor de toezichthoudende raad van bestuur.

Dehaene: "Ik ben daar in het verleden slechts uitzonderlijk bij geweest. In meeste bedrijven geldt de regel dat dit door het management gebeurt."

Het wordt donderdag vooral uitkijken in welke mate Dexia's kapitaalbuffer is aangetast door de recente uitverkoop tegen lage prijzen en Griekse beleggingsverliezen. Als die buffer weggevreten is, verhoogt de kans dat de overheidsgaranties aangesproken moeten worden.

De Belgische belastingbetaler dreigt dan nogmaals een deel van de Dexiaverliezen te moeten dragen. Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) geeft pas na de presentatie donderdag commentaar.

De presentatie van de jaarcijfers vormt een van de laatste verplichte nummers van de huidige Dexiatop. Mariani en Dehaene hebben een mandaat dat officieel loopt tot 2013, maar algemeen wordt aangenomen dat ze over drie maanden, bij de algemene aandeelhoudersvergadering in mei, vervroegd zullen afzwaaien.

@ Emmanuel van Brussel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader en Dochter Six trekken VB lijst in Ieper en Langemark-Poelkapelle

 

Nancy Six lijsttrekker Vlaams Belang in Ieper, vader Daniël in Langemark-Poelkapelle
 

Ieper - Vlaams Belang maakt deze week verschillende lijsttrekkers bekend, zo ook in Langemark-Poelkapelle en Ieper. In die gemeenten komen vader en dochter Six op. Ook in De Panne en Poperinge zijn de lijsttrekkers van Vlaams Belang intussen bekend.

Nancy Six wordt lijsttrekker in Ieper. Ze was de voorbije jaren actief in de gemeenteraad en in de OCMW-raad van Ieper. Daarnaast is zij ook voorzitter van de lokale afdeling. Omdat het efficiënter is dat het voorzitterschap van de afdeling en het fractieleiderschap van de gemeenteraad niet door één en dezelfde persoon wordt gedragen, werd overeengekomen dat huidig fractieleider Johan Sanders ook in de volgende legislatuur fractieleider blijft.

Nancy’s vader, Daniël Six, is overigens ook lijsttrekker. Hij trekt de Vlaams Belang-lijst in Langemark-Poelkapelle. In De Panne trekt Reinilde Van Cleemput de lijst van Vlaams Belang, In Poperinge wordt dat Martine Vanbrabant.


http://www.focus-wtv.be/nieuws/algemeen/stembus2012/ieper/nancy-six-lijsttrekker-vlaams-belang-in-ieper-vader-daniel-in-langemark-poelkapelle/article-4000044296040.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan in oproer wegens mogelijke koranverbranding

 

De NAVO en de Verenigde Staten zijn dinsdag diep door het stof gegaan in verband met berichten over de verbranding van een of meer korans in Afghanistan. Die vormden de aanleiding voor felle protesten.
 
Bij de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram, waar het incident zou hebben plaatsgevonden, gooiden betogers met benzinebommen en stenen. Bewakers schoten met rubberkogels om de menigte van ongeveer duizend mensen uiteen te drijven.

Protesten
Ook in de hoofdstad Kabul demonstreerden duizenden Afghanen. Zij riepen leuzen tegen de internationale troepenmacht en voor het in hun ogen heilige boek. Voor zover bekend zijn er geen mensen om het leven gekomen tijdens de ongeregeldheden.

Generaal John R. Allen, de Amerikaanse commandant van de NAVO-troepen in Afghanistan, kondigde een diepgaand onderzoek aan naar het incident. Daarbij worden Afghanen betrokken, om het zo transparant mogelijk te doen. In de nacht van maandag op dinsdag zou een aantal korans per abuis tussen het afval zijn beland, dat zou worden verbrand in de 'shit pit', oftewel de vuilnisbelt.

Dramatische gevolgen
Het is nog onduidelijk of er inderdaad 'heilige' boeken zijn gesneuveld. Volgens overheidsfunctionarissen in Afghanistan ontdekten Afghaanse vuilnisverwerkers dat de korans zich tussen het afval bevonden. Zij legden de werkzaamheden direct stil.

Eerdere incidenten met koranverbrandingen hadden dramatische gevolgen. Vorig jaar braken in Afghanistan grote ongeregeldheden uit toen de extremistische Amerikaanse predikant Terry Jones een koran liet verbranden. Tientallen mensen werden om het leven gebracht tijdens lynchpartijen en uit de hand gelopen demonstraties in het Centraal-Aziatische land. Onder hen waren tien medewerkers van de Verenigde Naties. Twee van hen werden onthoofd.

Betreurenswaardig
De NAVO wil herhaling koste wat kost voorkomen. Het bondgenootschap maakte dinsdag bij monde van Allen alvast excuses voor het koranverbrandingsincident in Bagram. De militair bood de president, de regering en 'het nobele volk' van Afghanistan zijn 'oprechte verontschuldigingen aan voor welke ergernis dan ook, die kan zijn ontstaan'. De verklaring werd continu herhaald op de Afghaanse staatstelevisie. Enkele uren later noemde de Amerikaanse ministerie van Defensie Leon Panetta het incident 'diep betreurenswaardig' en 'niet representatief voor de opvattingen van het Amerikaanse leger'.

Tot zover dit artikel uit Elsevier.

Via google vonden wij enkele artikels over bijbelverbrandingen door moslims waar nooit over gepiept wordt :

Moslims verbranden bijbels in Malawi  http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3521664&s=1d22c5d6627a81fbd627d83d5c783bee

Bijbels verbranden kan wel  http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3449446&s=1d22c5d6627a81fbd627d83d5c783bee

Bijbel verbranden juist uit respect  http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1913468&s=1d22c5d6627a81fbd627d83d5c783bee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolverzuim ? Kennen wij niet, wij betalen de leerlingen

 

In Cincinatti wordt de droom van menig scholier waar: daar worden de leerlingen betaald om de lessen te willen bijwonen.  De Dohn Community High School (middelbaar onderwijs) heeft voor het project, dat het schoolverzuim moet oplossen, $ 40.000 voorzien.  De schooldirecteur Ken Furrier verklaarde aan CBS dat de leerlingen Visa geschenkkaarten krijgen indien ze elke dag naar school komen, op tijd zijn en geen problemen veroorzaken.  De oudere leerlingen mogen $ 25 per week incasseren, de jongere $ 10.  Bovendien wordt per verdiende kaart $ 5 op een spaarrekening van de betrokken leerling gezet. 

90% van de leerlingen komen uit een sociaal zwakke achtergrond.  Onderwijs hoort niet tot de prioriteiten van de ouders en de kinderen.  Het Ministerie van Onderwijs van Ohio noemde de school een noodgeval.  Slechts 14% van de leerlingen behaalden in het vorige schooljaar een afsluitend diploma.  De directeur ziet nu al vooruitgang: op amper een week tijd gingen de aanwezigheidscijfers met 15% de hoogte in. 

Of er ook een resultaatsverbintenis aan gekoppeld werd, heeft de directeur niet bekend gemaakt.

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale Staatsschuld op 31 januari 2012

 

 

31.01.2012 

 

€ 366.563.983.795,69

 

366,5 miljard euri staatsschuld, de put is weer enkele miljarden dieper geworden.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olaf Evrard over Nevele

 

Knack trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Olaf Evrard is afdelingsvoorzitter van het Vlaams Belang en gemeenteraadslid in Nevele.

- Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen ?

Er zijn een aantal zaken die spelen. Het Vlaams Belang wil uiteraard vertegenwoordigd blijven in de gemeenteraad en uitgroeien tot een meerkoppige fractie. Iedereen is het er over eens dat het lokale Vlaams Belang zich als kleinste fractie uiterst actief getoond heeft en duidelijk gewogen heeft op bepaalde dossiers.

Deze gemeenteraadsverkiezingen kondigen zich aan als 'kanseliersverkiezingen': verkiezingen voor of tegen huidig burgemeester Johan Cornelis. De huidige meerderheid van Nieuw Nevele en CD&V is gebroken. Burgemeester Cornelis (CD&V) en schepen Verhaege (NV-A) stapten uit de grootste partij Nieuw Nevele.Zij verklaarden zich toen al akkoord om in 2013 samen in zee te gaan, weliswaar met aparte lijsten. Vraag is of beide partijen samen voldoende zetels zullen halen voor een stabiele meerderheid.

De Nevelse politiek wordt immers al jaren gekenmerkt door politieke overloperij. En wie zal hen in dat geval 'depanneren'. Beide partijen lonken naar de SP.A. Ook Nevele zal uitgesproken rechts stemmen maar ook hier zal de SP.A flink wat in de pap te brokken hebben. Nevele kan zich nu al opmaken voor een belastingverhoging (personenbelasting + onroerende voorheffing). Het is dus afwachten of Nieuw Nevele de grootste partij blijft en aldus het initiatief kan nemen. In dat geval is in Nevele veel mogelijk, zeker omdat er 6 partijen in het strijdperk treden (Nieuw Nevele, CD&V, SP.A, Open VLD, Vlaams Belang en nieuwkomer N-VA).

Wie worden de winnaars, wie de verliezers ?

Wie de winnaars en de verliezers zullen zijn, zal pas op 14 oktober duidelijk worden. Er zijn natuurlijk de ‘verwachte’ winnaars en verliezers. N-VA komt voor de eerste keer op en kan niet anders dan stemmen winnen. Dat zal misschien voor een stuk ten koste gaan van het Vlaams Belang, maar zeker ook van de CD&V en van Nieuw Nevele.

De vraag is niet of de N-VA zal scoren, maar wel hoe sterk. Wat is het effect van het aantrekken van opportunisten en overlopers? De uitslagen van de nationale verkiezingen kan je niet extrapoleren naar de gemeenteraadsverkiezingen. En wat met de SP.A en de Open VLD? De enige quasi zekerheid is dat alle partijen die opkomen, vertegenwoordigd zullen zijn in de raad. Maar er is geen enkele garantie dat de winnaar van 14 oktober ook na 14 oktober de hoofdrol zal kunnen spelen.

Wat is van belang in uw gemeente ?

De kern van ons betoog is dienstverlening. Vooreerst wordt de werking van de politie door een groot deel van de bevolking afgekeurd.

Blauw is tot ergernis van de inwoners afwezig in het straatbeeld. De Nevelenaars hebben zo ongeveer hun bekomst van megalomane projecten: In de vorige legislaturen werden een aantal dorpscentra aangepakt, maar dit heeft enkel geleid tot het verlies van parkeerplaatsen (Nevele, Merendree). De realisatie van de beloofde sportieve infrastructuur is uitgedraaid op een nooit ongeziene debacle: er werd helemaal niets verwezenlijkt!

Daarnaast wachten we nog vruchteloos op de “update” van het Gemeentelijk Structuurplan, de rioleringen in Vosselare en Poesele, het fietspad in de Renaat De Rudderstraat, de renovatie van de sporthal in Landegem en de bouw van een tweede sporthal in Nevele, het foyer aan de bibliotheek en het sanitair blok aan de Landegemse sporthal, de omleidingsweg “Ter mote”, het gebouw voor de Technische Dienst.

In de Nevelse gemeentekas zit 9.000.000 euro en Nevele heeft nauwelijks leningslasten. Da’s best een fraai resultaat. Maar Nevele is geen spaarkas ! De welgevulde schapraai is eerder het gevolg van een legislatuur die in de eerste plaats gekenmerkt werd door persoonlijke vetes, grenzeloos immobilisme en een totaal gebrek aan visie en daadkracht! (Belga/SD)

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland bespioneert Denemarken

 

 

 

De echtgenoot van de Finse presidente werd betrapt tijdens een staatsdiner op spionage-activiteiten in Denemarken. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden wij weer belogen inzake Griekenland ?

 

Op de Nederlandse blog xandernieuws vinden wij navolgend artikel (ingekort) dat wij u niet mogen onthouden.  Mocht Xander de nagel op de kop slaan, waar wij niet aan twijfelen, dan is dit een ernstig feit van misleiding van de openbare opinie.  Niet alleen door de Luxemburger Junker maar door alle aanwezige financieministers. Ook de belg Steven Vanackere.  Worden wij weer met een sussend kluitje het riet ingestuurd ? 

Waarom wordt ons niet verteld dat gisteren al bekend was dat Griekenland nog minstens € 50 tot € 100 miljard extra nodig zal hebben ?

Bij de zoveelste 'redding' van Griekenland hebben de ministers van Financiën van de eurozone zich gisteren opnieuw schuldig gemaakt aan puur volksbedrog, ook al hield de Nederlandse minister De Jager alvast een slag om de arm. En waarom? Omdat de ministers gisteren al wisten dat het tweede, € 130 miljard hoge hulppakket aan de Grieken bij lange na niet toereikend is en er minstens € 50 tot € 100 miljard extra nodig is. Maar dat rapport wordt omdat het politiek nog te gevoelig ligt voorlopig onder tafel gehouden - tot de eurozone over een poosje wéér een spoedvergadering moet beleggen en er opnieuw met miljarden over de brug zal moeten gekomen worden.

De 10 pagina's lange analyse die gisterenavond de basis vormde van de onderhandelingen ging er zelfs in het meest optimistische scenario vanuit dat de Grieken een ernstige recessie niet meer kunnen vermijden en niet in staat zullen zijn om uit het schuldendal te klimmen, ook niet met het € 130 miljard grote tweede hulppakket. Dit was de reden waarom Duitsland, Nederland en Finland gisteren extreem terughoudend waren, omdat ze beseften dat de Grieken straks wéér een gigantische hoeveelheid geld zullen vragen.

Voor de Griekse bevolking is het, naast de wetenschap dat ze jarenlang feitelijk onder curatele komen te staan, misschien nog wel het ergste dat verreweg het meeste bailout geld niet ten goede komt van hun economie en maatschappij. 81% van alle honderden miljarden vloeit namelijk rechtstreeks naar de banken, iets dat door middel van de gisteren besloten geblokkeerde rekening -waar de Grieken dus zelf niet bij kunnen- verzekerd werd Griekenland moet uit eurozone

De conclusie is voor realisten al heel lang duidelijk: Griekenland zal zo lang het in de eurozone blijft een bodemloze put zijn waar keer op keer honderden miljarden euro's in gegooid moeten worden. De hardnekkige Griekse politieke en sociale cultuur waarin belastingontduiking en omkoping als normaal worden beschouwd hebben het land op de corruptie index tussen Colombia en Peru geplaatst - het niveau van een Derde Wereldland.

Met uitzondering van het toerisme is ook de Griekse economie dan ook altijd een zwak kindje geweest. De enige kans dat het land de huidige crisis overleeft en weer te boven komt is als het uit de eurozone treedt en terugkeert naar een fors gedevalueerde drachme. Dat dit uiteindelijk onvermijdelijk is staat voor veel economen buiten kijf. Nu is het enkel de vraag hoeveel kostbare reddingspakketten er nog nodig zijn voordat ook onze politici hiervan doordrongen zijn.

 http://xandernieuws.punt.nl/?id=653986&r=1&tbl_archief=&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 MSC
 
Beste Ray,

"Meer dan ooit moet Antwerpen het nadeel van zijn inlandse ligging goedmaken"

Als getogen Antwerpenaar zoudt ge toch moeten weten dat, zeker op gebied van container-traffic die inlandse ligging ( 100 km ) juist een troef uitmaakt. Eén container op een camion kost vele tientalle keren meer dan die zelfde container op een schip.
Daarom was het bericht als zou MSC Antwerpen verlaten grote onzin.
 
Ericson

*****

Flair- Libelle ruggengraatloze

"op basis van ethiek", datzelfde gezever heb ik verleden week ook mogen ervaren bij het overlijden van mijn moeder toen de dame die het woord wilde voeren tijdens de uitvaart weigerde te vermelden dat moeder Vlaam gezind was, wat zij omschreef als fascistich en racistisch. Onnodig te vermelden dat dit bij mij in het verkeerde keelgat schoot, en ik de dame stante pede liet vervangen. Wanneer ik de factuur ontvang zal ik ook op basis van "ethiek"  niet kunnen betalen.

Gina

*****

Anke

Toen ik de titel van Anke's boek las (Hoer noch slavin) ging er bij mij een lichtje branden, want er bestaat reeds een Frans boek én beweging met bijna dezelfde titel (Ni putes, ni soumises). Meer details op de website (http://fr.wikipedia.org/wiki/Ni_putes_ni_soumises). Heeft Anke hier weet van ?

Regus Patoff

*****

N-VA heeft de oplossing

De oplossing naar het zoeken van een tekort op de Federale begroting is gevonden. De N-VA kan 3,22 miljard uit haar hoed toveren met volgende maatregelen : afschaffing van de automatische loonindex: invoeren van een eco-index*. werkloosheid in tijd beperken*. stelsel wachtuitkeringen laten uitdoven*. bevriezen uitgaven gezondheidszorgenZiezo, nu kennen we de verdoken agenda van de N-VA.

Met haar voorstellen, zijn we niet ver weg van de Griekse toestanden !

Etienne

*****

De weireld volgens Senior: Lawine in berg en dal. 

“Zijn hersenmassa is sowieso om zeep.” Die Nederlandse prins hééft tenminste nog hersenen, die van Laken daarentegen…

Mieke

*****

De Gucht : het is gelukt !

Geachte redactie,

Oef, zeggen ze in koor bij de famillie De Gucht. Het is Napoleon gelukt ! De belastingsdiensten die twijfelden over de normale verwerving van zijn Toscaans stulpje hebben bot gevangen.

De rechter, onpartijdig zoals we allen weten, heeft beslist dat de zaak voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. Of het feit dat de Charel al dan niet gesjoemeld heeft (normaal sjoemelen poco's nooit!) is bij deze van geen belang meer : met deze rechterlijke beslissing is zijn zaak nu witgewassen. Als er toch ooit nog iets moest boven water komen zal de zaak sowieso verjaard zijn.

Vrouwe Justitia mag weer een poco-pluimpje in haar reet bij steken.

 Senior

*****

Antwerpen en MSC

Geachte Redactie,

Het zal wel een hele opluchting zijn voor de Antwerpse haven, dat de MSC-rederij haar schepen verder naar Antwerpen zal blijven sturen.

Eerlijk gezegd, dàt verwondert mij geen zier : (méér zeg ik er niet over) "De controle van de "te lossen carga" is in de haven van Zeebrugge èn Rotterdam, véél strenger dan in de Scheldehaven".

Een "nadenkertje" ?  Niet nodig: ware vanouds-Angeltjesfans zijn niet te onderschatten.

Victor van Vosselaer

*****

Tom Dwaes

Inderdaad, laat maar zitten, wat die Tom Dwaes betreft. Ik denk dat iedereen een beetje bewondering had voor piloten.

Nu zou blijken dat slechts één maand volstaat om een lijntoestel te kunnen besturen. In feite is dat goed nieuws voor langdurige werklozen. Voor wanneer de volgende Tomestront-stunt, een open hart operatie ? Mits wat voorafgaandelijke uitleg waar hij precies moet snijden enz . Onnozel toont jong bij de socialisten, uiteraard zou het minder sensationeel zijn, als Tom Dwaes voor een dag zou zetelen in het parlement, want daar moet ge niks voor kunnen, dat weet iedereen, ge kunt daar zelfs een dutje doen zonder loonverlies. Nietwaar Pat Janssens ?

René

*****

Anna en haar veranderingen

De mantel des bewonderings is zèlfs nog warmer dan deze van de vriendschap onder de Angeltjesfans, beste Heer Hoofdredacteur.

Het verwondert mij wel een beetje dat u Anna Netrebko nog herkende toen zij bij U aanbelde, want in die 5 jaar (sedert deze clip opgenomen is) is zij nogal wat kilo's aangekomen.Haar gezicht is "voller" geworden, haar frêle armen hebben heden de omvang van brandweerspuiten, en... dat haar boezem ook fel toegenomen is, dàt hoeft U me niet te zweren, geen wonder dat die bijna uit haar kleed viel. U heeft er toch wel voor gezorgd dat dit niet kon gebeuren, mag ik hopen ?

Spijtig genoeg, was DIT lied "Morgen wird die Sonne wieder scheinen" niet zooo goed voor Anna geschikt want haar Duitse dictie was helaas stukken minder dan haar uitzang in de aria "Meine Lippen, sie küssen so heiss" (dat nochtans ook uit dezelfde periode stamt).

Enfin, zonder naar de tekst, en ènkel naar haar stem te luisteren, kan men toch ook in de hemelse glorie belanden.

Victor van Vosselaer

NvdR Angeltjes : Dank, beste Fikken, voor je vriendelijke aanvullingen. Anna heeft inderdaad enkele veranderingen ondergaan zoals jij ze plastisch omschrijft. Ze is  bovendien getrouwd en ze heeft een zoontje. Heb je haar man al gezien ? De bariton Erwin Schrott waar we nooit van gehoord hadden, tot hij Anna veroverde.  Ze is ook veranderd van nationaliteit : ze heeft gekozen voor Oostenrijk en daar zijn de Russen niet mee opgezet.

*****

Islamisering

Gehakte redaktie,

Toen ik gisteren bij hoge uitzondering van voetbalwedstrijd een pak politiemensen in het metrostation aantrof, sprak ik hen aan op de frequente numeriek belangrijke aanwezigheid van criminele wietrokende parasieten in datzelfde metrostation. Het antwoord van de politie: DE POLITIEK VERZET ER ZICH TEGEN DAT WIJ DAAR WERK VAN MAKEN. Men zegge het voort.

Verder vond ik nog dit kleine en fijne artikeltje, waar we, het hoeft ons niet te verbazen, in de obscurantistische regimepers NIETS hebben mogen over vernemen.

http://islamversuseurope.blogspot.com/2012/02/brussels-ticket-inspections-abandoned.html

Fred

*****

Griezelig

Ik heb de gewoonte kranten van allerlei pluimage te lezen onder het motto van een bredere kijk én ken je vijand. Maar het is méér dan onrustbarend vast te stellen dat bij ieder artikel over Griekenland, ongeacht de strekking van de krant, de overduidelijke en schrijnende gelijkenissen met Wallonië bovenkomen.

Wetteloosheid, overbevolkt en totaal corrupt staatsapparaat, de politiekers zo mogelijk nog rotter. Om de catastrofe totaal te maken mankeren ze enkel een nest coburgers{excuseer,zonder hoofdletter}. Nu die gelegaliseerde gangsterbende van de PS helemaal alles te dicteren heeft, gaat het duidelijk in sneltreinvaart richting Hellas of slechter.I k hoop dat degenen die moedwillig meewerken aan deze catastrofe ooit eens zwaar zullen boeten.

Niet voor mijn genoegen,maar ik heb 2 kinderen in belgië wiens toekomst ik verkwanseld zie door een bende politieke parvenus die zich als uitgehongerde varkens gedragen.

mvg - Victor L.

*****

Allah in het NL leger
 
Geachte redactie,

Naar aanleiding van jullie artikel graag de volgende aanvulling:

Frans Timmermans (ook PVDA) was destijds zeer verontwaardigd dat er kritiek kwam uit verdachte PVV hoek, waaronder mijn man en ik, en hij plaatste het volgende artikel in de Volkskrant:

"Geloof niet de makelaars in angst".

Hij sprak zelfs over 'onderbuikgevoelens' bij mensen van een bepaalde politiek niet correcte richting.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/archief/article/detail/326804/2009/04/18/Geloof-niet-de-makelaars-in-angst.dhtml


Met vriendelijke groet,

Wachteres - NL


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland is nu van ons allemaal. En zijn we er blij mee ?

 

 

Natuurlijk ging er een akkoord komen voor de redding van Griekenland, het tegendeel bestond enkel in de verbeelding van sensatiejagers van de pers die hun lezend/kijkend of luisterend publiek graag in spanning houden. 

130 miljard euri, ongeveer het bedrag van het EU-jaarbudget,  dat fenomenale bedrag wordt door circa 500 miljoen  burgers in de Griekse vergeetput gekieperd :  € 260 per Europeaan. Per gezin zit je snel aan 1000 euri. Om Griekenland  te redden van het bankroet maar evenzeer om de ijdelheid van de Europese Unie-knoeiers te strelen : Merkel, Sarkozy, Barroso, de gerimpelde loopjongen Van Rompuy en de rest van de keffers die geen gezichtsverlies willen lijden.

Griekenland is nu van ons allen. De opeenvolgende Griekse regeringen, na het vermaledijde kolonelsregime, hebben de aanhankelijkheid van de kiezers gekocht door op te treden als ware peetvaders : heel het land behoorde tot de familie en genoot sociale en financiële voordelen in ruil voor een stemmetje bij de verkiezingen.  In 1981, 8 jaar na het kolonelsregime trad Griekenland toe tot wat nu de Europese  Unie heet. Mocht het ooit mislopen met de berg schulden die zich intussen opstapelde, dan zou de grote Europese dekmantel opengespreid worden. In afwachting werd er grondig  verder geknoeid met de cijfers die voorgelegd werden aan de Europese revisoren. De experten van Goldman Sachs hielpen de Griekse boekhouders aan de verwachtingen te beantwoorden. Tot finaal de wereldomvattende financiële crisis de Atheense maffia ontmaskerde en ook de EU-lankmoedigheid, maar over dat laatste wordt nauwelijks gerept.

Europa had twee mogelijkheden : De Grieken laten uittreden en hen vervolgens met hulpprogramma's bijspringen of hen aan boord houden en het land onder quasi curatele plaatsen, want er is geen kruimeltje vertrouwen meer in de zogenaamde grondleggers van onze democratie.   Zonder aarzelen werd voor de  laatste optie gekozen. Niemand heeft ooit uitgelegd waarom eigenlijk, behalve het eentonig repeteren van de niet te verstoren eenheid van de unie : for better and worse. Solidariteit tot we met zijn allen tenonder gaan. Barroso & C° de tweelingbroers van de onfortuinlijke blaaskaak, kapitein Schettino van de Concordia. Onze grote Europese Führers nemen paniek beslissingen, gooien ons geld in bodemloze putten en wij het volk, kijken toe, begrijpen er niet veel van en wij worden gesust door politici-marktkramers van het genre Steven Vanackere.  De belgische financieminister die vorig jaar het bombarderen van Libiërs goedpraatte en die nu weer voor micro en camera verschijnt, om de Griekse Tragedie aan te kondigen als een blijspel.

Intussen worden in de Zuiderse pretlanden door de dictatoriale EUSSR  zetbazen neergeplant uit de stal van de reeds vernoemde Goldman Sachs.  In Griekenland werd Lucas Papademos zonder enige vorm van democratische inspraak tot premier gebombardeerd.  Zijn financiële expertise wordt geroemd, want hij was gouverneur van de Griekse Nationale Bank én trader bij Goldman Sachs.  Waarom heeft deze expert zich nooit verzet tegen het Griekse gesjoemel en gerommel ?

In Italië werd na het onvermijdelijke  ontslag van Berlusconi eveneens onder druk van de EU en buiten de volkswil om, Mario Monti in de premierszetel geparachuteerd.  Monti is EU-commissaris geweest en  adviseur voor internationale zaken bij Goldman Sachs.

Tenslotte is er de nieuwe gouverneur van de Europese Centrale Bank (ECB), de Italiaan Mario Draghi, gewezen vice-voorzitter van Goldman Sachs.

Wie er mocht aan twijfelen dat de haute finance en de politiek niet innig verstrengeld met mekaar omgaan, kan deze illusie nu wel opbergen. 

Het Griekse volk heeft gedurende jaren geprofiteerd van de lafheid van zijn politici en betaalt daar een zware tol voor.  En wij, Europese Unionisten  tegen heug en meug, betalen mee om de waanidee van het mislukte Europese sprookje overeind te houden. 

Mochten we in 1789 leven, de guillotine zou overuren moeten doen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u reeds al uw vakanties van dit jaar geboekt ?

 

De Seychellen, Ecuador en Mexico: dit zijn slechts enkele van de reisbestemmingen die de EU-parlementairen op kosten van de belastingbetaler in het jaar 2010 bezocht hebben.  Niet alleen de exotische bestemmingen zelf, maar ook de daaraan verbonden buitensporig hoge kosten leidden tot verbazing.  En tot verontwaardiging.

Helemaal bovenaan de lijst staat de dure reis naar Kinshasa (Congo) van een 50-koppige EU-delegatie.  Het reisje heeft niet minder dan € 1.025.530 gekost: u leest het goed, meer dan één miljoen euro.  Het doel van de dienstreis (of wat dacht u?) in november 2010 was een ontmoeting met volksvertegenwoordigers uit Afrika, de Caraïben en de Pacific.  Niet minder dan 8 dagen van hun kostbare tijd offerden de EU-parlementairen op om contacten te leggen met hun overzeese collega’s.  U was er via uw geldelijke bijdrage bij voor € 20500 per verkozene, een slordige 2500 euro per dag.

Onze EU-potentaten zijn blijkbaar intens bezig met ervaringsuitwisseling; ze zien niet op een kilometer of een vliegmijl. Aan de ecologische voetafdruk wordt royaal de parlementraire voeten geveegd. In januari 2010 moesten ze ook al vergaderen met dezelfde groep op Tenerife.  Toen was het nog democratischer: voor de buitengewone ijver van 64 volksvertegenwoordigers bedroeg de rekening aan het EU-parlement slechts € 707.133. Nog steeds goied voor € 11.000 per nobele afgevaardigde.

Twee maanden later, in maart 2010, moest er € 5.259 per EU-vertegenwoordiger voor zijn/haar noeste arbeid in Buenos Aires, Argentinië, betaald worden. 

Marta Andreasen en Nigel Farage

Verantwoordelijk voor de publicatie der cijfers is Marta Andreasen, verkozen op de lijst van de U.K. Independence Party (UKIP), beter bekend als de partij van Nigel Farage.  Zij begon voor de EU-commissie te werken in 2002 als "budget execution director and accounting officer", en had als zodanig het afsluiten van de jaarlijkse rekeningen en opstelling van de balans tot haar bevoegdheden.  Zij vond dat de EU-boekhouding opening bood aan mogelijke fraude en uitte suggesties om daarin verandering te brengen.  Haar kritiek liep gelijk op met die van het Europees Rekenhof. Daar er geen maatregelen genomen werden weigerde ze de afsluitende balans te ondertekenen.  Daarop werd ze door de commissie geschorst.  In 2005 werd ze ontslagen, wat uiteindelijk door het Gerecht van de Openbare Dienst van de EU in 2007 bevestigd werd.  In 2009 zou de EU-commissie, volgens het Rekenhof, eindelijk de aanbevelingen uitvoeren.  Intussen werd ze penningmeester voor de UKIP, in 2009 werd ze voor deze partij verkozen in het EU-parlement.  Zij maakt deel uit van de commissie Budgetcontrole. 

Zo kwam ook aan het licht dat een EU-pensioenfonds voor onze vertegenwoordigers in de EUSSR – de EU-potentaten moeten ook aan later denken – in slechte papieren zit.  Foute beleggingen zouden tot een verlies van € 179 miljoen geleid hebben. 

Floriaan Terbeke

Bron : Preussische Allgemeine

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!