Angeltjes
25-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Stad is niet van iedereen maar van de vreemdelingen

 

Het Antwerpse stadsbestuur maakte cijfers bekend waaruit blijkt dat het aantal vreemdelingen die mogen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen ten opzichte van de vorige verkiezingen verdubbeld is.
 
Uit de officiële bevolkingscijfers van januari 2012, die het Vlaams Belang verkreeg n.a.v. een vraag aan minister Milquet van Binnenlandse Zaken, blijkt dat Antwerpen op 1 januari 2012 500.370 inwoners telde, wat een stijging betekent van 8.433 op 1 jaar tijd. De stijging van het aantal inwoners is quasi volledig te wijten aan het aantal vreemdelingen die zich in Antwerpen kwamen vestigen. Op 1 jaar tijd steeg het aantal vreemdelingen in Antwerpen van 85.666 (01/01/11) naar 92.907 (01/01/12), of een stijging met 7.241. De echte instroom van vreemdelingen ligt uiteraard nog een heel stuk hoger, aangezien in deze cijfers geen rekening werd gehouden met het aantal vreemdelingen die vorig jaar de Belgische nationaliteit verkregen.
 
De toename van het aantal vreemdelingen loopt de spuigaten uit. Het is nu reeds zover gekomen dat de allochtonen méér dan 1/3de van de Antwerpse bevolking uitmaken (34%). Ten gevolge van het vreemdelingenstemrecht bepalen vreemdelingen en nieuwe belgen wie de nieuwe burgemeester van Antwerpen wordt. De etnische stem zal de doorslag geven en daarom zullen de politieke partijen meer dan ooit bereid zijn om allerlei toegevingen te doen aan minderheidsgroepen allerhande. Hiermee is nogmaals bevestigd dat in een multiculturele maatschappij geen sprake meer is van democratie. Men laat 75.000 zo goed als niet-ingeburgerde vreemdelingen (sommigen kennen onze taal niet eens) het stedelijk beleid mee bepalen en vervalst daardoor de verkiezingsuitslagen.
 
Burgemeester Janssens opende met het bekendmaken van deze bevolkingscijfers de slag om de allochtone stem met onvermijdelijk heel wat opbod tot gevolg. Het Vlaams Belang doet daar niet aan mee en trekt verder resoluut de kaart van de autochtone Antwerpenaar.
 
 Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 25 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoessein Obama

Geachte redactie,

Het Koran-geval in Afghanistan waarbij per ongeluk enkele exemplaren van dat "boek der waanzin" op een kampvuur belandde, blijft voor opschudding zorgen.

Voor vele van die geweldig geëmancipeerde Prachtmensen was dit een opperste belediging van hun geliefde pedoprofeet en waren hun bevrijders van het taliban-juk de kop van jut. Gauw-gauw kwamen er toen allerlei verontschuldigen van de hoogste sabelslijpers in rang en werd er beslist dat de bevrijders een cursus koran gezwets moesten instuderen om beter  de onzin van dit schrijfsel en zijn belijders te begrijpen.

Alsof dit nog niet volstond is de president van het (eens) machtigste land ter wereld ook  door het stof gekropen om de Achtbare Schapenslachters te sussen in deze. Mister Pepsodent himself heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en zijn diepe droefenis geuit die deze daad van onachtzaamheid van zijn bevrijders bij de plaatselijke prachtbevolking heeft teweeggebracht en waarbij zelfs onschuldige prachtlevens te betreuren vielen.

Dit was vele malen erger dan vrouwen die gestenigd worden of schoolkinderen die door eigen prachtmensen gekeeld worden opdat ze nooit zouden leren lezen of schrijven of self bombers die een massa medegelovigen de lucht inblazen. Proficiat ... meneer de president voor uw nederige onderkruiperigheid. Wat zullen wijlen generaal Eisenhower, Patton en andere helden van het (ooit) fiere Amerika trots op u zijn.

Senior

*****

De Belforters, de Loge en de N-vA

Allo, allo : Anoniem nieuws uit NVA-bron
Zat 9 juli Guldensporenviering N-VA Gent in de Turbinezaal van De (multiculturele) Centrale, Kraankindersstraat
met o.a.  Siegfried Bracke toegesproken door Zuhal Demir en Ridvan Can.
Aanwezig:
Gentse gemeenteraadsleden Francis Van den Eynde en Omer Denis, parlementslid Karim Van Overmeire.
 
http://blog.seniorennet.be/angeltjes/
In dz Standaard gisteren :

"Zo trachtte in Gent de Belfortploeg (onder leiding van Francis Van den Eynde) de overstap naar de afdeling van Siegfried Bracke te maken. Tevergeefs."
 
Schrijven ze een voorwoord over de 3de weg, maar die ultraliberale vleespotten van logo-boer Bracke, daar zouden ze toch ook wel eens aan willen zitten! Al is de leugen dat hij het VB wilde veranderen nog zo snel, de waarheid ... 

Kevin M. 

*****

De N-vA rovers

De NVA op rooftocht is een artikel dat op 25 mei 2011 werd geschreven door Gerolf Annemans en gaat over de praktijken die NVA toepast om VB mandatarissen de oversteek te laten maken.Het is gemakkelijk terug te vinden in het archief van de heer G.Annemans.

Mvg Sophie DW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het VB-Journaal

 

Een goed initiatief van Vlaams Belang : een maandelijks eigen Journaal.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische politici tijdens intieme momenten

 

Open-VLD-Senator Jean-Jacques De Gucht in intieme outfit

Premier Elio Di Rupo (PS) in intiem gesprek

De  CD&V-burgemeester van Aalst, Ilse Uyttersprot tijdens intieme oefeningen

Gewezen PS minister Michel Daerden tijdens intieme overpeinzi!ngen

CD&V senator Torks in intiem gesprek met Hogere Krachten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlopers

 

Er is nogal wat te doen in de media met betrekking tot overlopers, vooral weglopers die hun gemeentelijk mandaat als VB-er inruilen voor een N-vA kandidatuur. Officieel wordt die zeteldieven niets beloofd maar in de werkelijkheid gaat het ofwle om het behoud van hun gemeenteraadsmandaat of een vooruitzicht op een schepenzetelen particpatie in bestuursraden van intercommunales of gemeentelijke organisaties. Bruno Valkeniers kwam gisteren in Terzake zijn zeg doen over het wegkapen van VB-mandatarissen door de N-vA en opnieuw sprak hij de hoop uit dat de beide partijen ooit samen in het belang van Vlaanderen een gemeenschappelijke houding zullen aannemen.

Een N-vA vrouw ontkende alles en liet zich denigrerend uit over het Vlaams Belang.  Zij kan rekenen op promotie. Wat wij er van vinden, hebben we al verteld : overlopers die blijven vasthangen aan hun zetel verdienen misprijzen en minachting.  Wij zijn daar radicaal maar consequent in. 

Gelukkig heeft de twitterboodschap van Filip Dewinter veel weerklank gevonden. "Karim Van Overmeire heeft zich altijd gedistantieerd van het racisme van VB'. Tiens, als mijn medewerker schreef hij mee aan het 70ptn-plan!".

Vervelend voor de zeteldieven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meldpunt Wilders : 96% pro

 

Wat vindt u van het meldpunt van Wilders voor Oost-Europeanen ?


Zeer goed, waar moeten de burgers anders heen met hun klachten ?  96 % (149) 

Neen, dit kan toch niet, dit is puur racisme  0 % (0)

Onthouding : ik ben er een beetje voor en tegelijk evenveel tegen  4 % (6)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singin' in the rain

  

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen roken nog in was

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arroz negro - Zwalte lijst

 

Van alle schrijvers bewonder ik Hemingway het meest, Ernest Hemingway, de Amerikaan, die een tweeloop tegen zijn schedel zette, de trekker overhaalde en stierf zoals hij had geleefd: woest, onstuimig, tot op het randje en erover. Net zoals ondergetekende was Hemingway eenaficionado van Spanje. In een van zijn boeken noemt hij de Ramblas in Barcelona de mooiste en charmantste straat ter wereld, met de beroemde Boqueria, de overdekte markt met hoog opgetast vers fruit en kleurrijke kraampjes waar vis, ingewanden en gekookte karamellen te koop worden aangeboden. De Rambla is een promenade van anderhalve kilometer lang, vol zonlicht en duiven en kuierende voorbijgangers, met het oorverdovende lawaai van kwetterende spreeuwen in de platanen. Bloemenstalletjes geven spatjes kleur aan de buurt en parfumeren de lucht met het subtiele aroma van anjers en winterrozen. Smeedijzeren kiosken verkopen gretig de kranten van de dag en toeristen selecteren postkaarten uit draaimolens. Een mimekunstenaar beeldt een Amerikaanse soldaat uit, even bewegingloos als een standbeeld.

Aan het eind van de Rambla, linksaf langs de haven, onder een lommerrijke gaanderij met sierbogen, ligt een van de oudste en meest klassieke restaurants van Barcelona, Siete Puertas of 7 Portes in het Catalaans, vroeger een café met pokertafels en een biljartzaal. Toen ik in Barcelona woonde, bracht ik er iedere week twee of drie keer de avond door, hoewel het restaurant geen Michelin-ster heeft en geen gastronomische hoogstandjes serveert, en tot vandaag is een blitzbezoek aan Barcelona niet compleet zonder sopa de rape, fritura mixta of pescaditos fritos enqueso con miel op mijn vaste plaats aan mijn vaste tafeltje, onder het plaatje met de naam van de beroemdheid die er een gereserveerde tafel heeft of ooit op dezelfde plaats zijn neus in het menu stak.

Er hangen enkele tientallen van zulke plaatjes in het restaurant, met daarop namen als Picasso, Federico Garcia Lorca en John Wayne uit vroeger tijden maar ook koning Juan Carlos van Spanje, Pedro Almodovár, Yoko Ono, Lou Reed, Shakira en Madonna.
Ik zit liefst onder het bordje met de naam Hemingway, Ernest Hemingway, mijn favoriete schrijver.

Aan het tafeltje voorbehouden voor Javier Bardem en Penélope Cruz zat een Japans koppel. Een menu in het Engels, dat is moeilijk voor Japanners, maar een menukaart in het Catalaans, dat is helemaal Chinees. Zij bladerden in een Japans zakwoordenboekje, herkenden het woordarroz / rijst en bestelden tweemaal “Alloz neglo”, met een ‘l’ in plaats van een ‘r’ die zij niet konden uitspreken, “zwalte lijst”. De kelner zette hen twee bordjes nat steenkolengruis voor. Het Japanse koppel nam een foto van de zwalte lijst en verliet haastig het restaurant.

Tien minuten later werd hun plaats ingenomen door… Javier Bardem en Penélope Cruz.

© Stan Lauryssens   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard De Cneudt - Gedicht : *Gent*, een hommage aan zijn geboortestad

 

 

 


24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tweespalt tussen de gemeenschappen vergroot

 

Minister Joëlle Milquet van Binnenlandse Zaken dicteert dat de inwoners van de faciliteitengemeenten een oproepingsbrief in de eigen taal moeten krijgen. Weg dus omzendbrief-Peeters.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zaait nog maar eens verdeeldheid binnen de federale regering. In haar antwoord op een vraag van FDF-kamerlid Damien Thierry, van wie de Vlaamse regering de benoeming tot burgemeester van Linkebeek weigerde, stelt Milquet dat de federale wet boven de omzend-Peeters staat en dat bijgevolg de kiezers in de faciliteitengemeenten een oproepingsbrief in de eigen taal moeten krijgen. Dat staat vandaag op de website van de krant Le Soir.

Minister Milquet baseert zich voor haar stelling op een recente uitspraak van het Hof van Beroep in Mons dat stelde dat de wet voorrang heeft op een omzendbrief die nooit een wetgevende kracht kan hebben.

Als minister Milquet volhardt in deze houding, dan zitten de Vlaamse coalitiepartners in de federale regering met een groot probleem. Want zowel CD&V als Open VLD en SP.A benadrukten in het verleden het bindende karakter van de omzendbrief-Peeters, die later nog werd aangevuld en versterkt door de omzendbrief-Martens en de omzendbrief-Keulen.

De aanwezigheid van N-VA in de Vlaamse regering, die op de naleving van de omzendbrief-Peeters toeziet, zorgt bij de Vlaamse partijen die ook in de federale regering zetelen voor een bijkomende, electorale zorg.

Die omzendbrief-Peeters stelt dat de faciliteiten een uitzonderingsmaatregel zijn en dat bijgevolg Franstalige burgers telkens opnieuw moeten vragen om van het recht op een anderstalige dienst gebruik te maken.

Sinds de omzendbrief-Peeters – genoemd naar toenmalig Vlaams minister Leo Peeters (SP.A) – mogen ook in de faciliteitengemeenten alleen Nederlandstalige documenten, dus ook oproepingsbrieven, aan de burgers worden gestuurd. Het is ook niet toegestaan om in de gemeenteraad en het schepencollege een andere taal dan het Nederlands te hanteren.

In juli 2008 bevestigde de Raad van State de omzendbrief-Peeters als de enig juiste interpretatie van de taalwet zoals die geldt in de 6 faciliteitengemeenten rond Brussel.

Als minister Milquet op deze stelling van de Raad van State terugkomt, zit de federale regering met een levensgroot probleem. (RVC)

http://www.knack.be/nieuws/belgie/milquet-de-federale-wet-staat-boven-omzendbrief-peeters/article-4000049235136.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Het moet ongeveer 70 jaar geleden zijn dat ik aan de hand van mijn moeder iedere zondag, na de mis, bij de bakker binnenstapte. Nadat ze had afgerekend gaf ze me steevast een cent om in de gleuf van het spaarpotje, dat op de toonbank stond, te steken. Ze heeft me later dikwijls verteld hoe fier en blij ze was om steeds naar mijn verwonderende blik te kijken toen ik het negerkopje zag in beweging komen en waarbij de woorden "dank U - dank U - dank U" telkens zichtbaar werden.

Gedurende heel mijn jeugd bleef Afrika iets zeer ver afgelegen en een mysterieus continent.
Later had ik het genoegen om vele Afrikaanse landen te bezoeken. Het waren er zeker meer dan een dozijn. Maar steeds diende ik vast te stellen dat er vroeg of laat overal grote problemen opdoken. Ofwel waren het godsdienstoorlogen zoals onlangs en nu nog in Nigeria; of het land kwam in de handen van piraten zoals in Somalie; of men begon blanke boeren met honderden te vermoorden zoals in Zimbabwe of Zuid Afrika; of er kwamen dictators zoals in Uganda; Libye; Tunesie; Egypte of Zaire; of......enz. Maar één van de landen waar blijkbaar nooit wat ernstigs gebeurde was Senegal. Als oud franse kolonie en met het frans als voertaal bleef dit land het troetelkindje van veel fransen die er met tienduizenden op verlof bleven komen; er appartementen of huizen kochten en bouwden en die er in vele gevallen hun laatste levensjaren kwamen doorbrengen. Dagelijks voeren lijn- en chartervluchten honderden en honderden toeristen aan op de luchthaven van de hoofdstad Dakar.

We hadden het genoegen om enkele malen dit mooie land te bezoeken. Maar nu blijkt dat ook dit land niet aan de wetmatigheden van Afrika kan ontsnappen. De huidige en 85-jarige President/dictator Wade wil nu, en tegen de wetten van zijn eigen land, nog eens voor een derde maal, worden verkozen. Dit tot grote tegenzin van vele Senegalezen.

Dit is de reden van een plotse reeks betogingen. En zoals iedereen weet hebben warmbloedige Afrikanen niet te gewoonte om hun eisen op borden te schrijven en mee te zeulen in optochten maar hebben de gewoonte om snel tot daden over te gaan. De eerste doden vielen vorige week en het zullen de laatsten niet zijn. Maar de gevolgen zijn reeds te voelen.

Vele franse eigenaars lopen plots rond met een bruine streep in hun onderbroek en stellen hun eigendom te koop. Juist zoals we onlangs in de USA; maar voor totaal andere redenen, hebben vastgesteld beginnen plots de prijzen van huizen en appartementen snel te dalen. In de toeristische stad Saly kan men zich vandaag voor 100.000 euro reeds een villa met klein zwembad aanschaffen en de prijzen blijven dalen.

Al deze voorbeelden geven ons de overtuiging dat er ook in ons land iets zal gaan gebeuren en opnieuw voor andere redenen. We vrezen dat een reeks beslissingen die onze nieuwe Keizer Elio in de nabije toekomst zal nemen in het nadeel van de productieven, een sterke daling van de tienduizenden appartementen en villa's tussen De Panne en Knokke gelegen zullen in de hand werken. We vrezen dat men rond 2015 aan onze kust deze appartementen en villa's zal kunnen kopen tegen merkelijk lagere prijzen als vandaag het geval is. Lezers die menen dat we onzin vertellen kunnen ons dit steeds laten weten. Weliswaar moeten we wat geduld uitoefenen om te weten wie gelijk zal hebben maar ongerust maken we ons ter zake nog niet.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse meneer doktoors laten Brussel niet los : ziek op bestelling

 

De Antwerpse afdeling van de Orde van Geneesheren krijgt jaarlijks tientallen klachten over onterechte ziektebriefjes "Jaarlijks krijgen we alleen in onze provincie tientallen klachten van scholen, de overheid of werkgevers. Jaarlijks nemen we ook tientallen sancties tegen artsen na een onderzoek. Dat kan gaan van een waarschuwing tot een schorsing van een paar dagen of langer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,

Niet iedereen herinnert zich onmiddellijk de zanger, maar als ik het keuzelied noem, dan is er niemand die hier niet in zijn / haar Sturm und Drangjaren op gedanst heeft.  Benjamin Earl Nelson werd geboren op 28 september 1938 in Henderson, North Carolina; hij verhuisde negen jaar later met zijn ouders naar New York. 

Op school begon hij te zingen samen een groepje medescholieren onder de naam van The Four B’s.  Tijdens een zangwedstrijd van jong aanstormend talent veroverden ze de tweede prijs.  Na zijn schooljaren maakte hij deel uit van de Five Crowns, een plaatselijke zanggroep, die regelmatig gevraagd werd in het voorprogramma van bekende artiesten.  Zo wou het toeval dat de zanger van de Drifters zijn ontslag gegeven had en Ben’s talent niet onopgemerkt gebleven was.  Ben mocht hem vervangen en het zou de Drifters geen windeieren leggen.  In 1959 volgde Ben’s eerste plaatje: “There goes my baby”, waarvan hij co-auteur was.  De Drifters zouden de populairste R & B groep worden in de VSA en ver daarbuiten. 

Op het toppunt van hun succes besloot Ben het als solo-zanger te proberen.  Vanaf toen stond hij als Ben. E. King op de platenhoes.  Zijn eerste opname “Spanish Harlem”  is intussen legendarisch: meer dan 150 keer zou het door andere artiesten, waaronder Aretha Franklin, Tom Jones, Chet Atkins, Neil Diamond, Trini Lopez, Cliff Richard, gecopieerd worden.  Het lied werd in 1961 gevolgd door een nieuw nummer, dat een gigantisch succes zou kennen: “Stand by me”.

Vanaf het midden van de zestiger jaren zou de muzikale wereld gedomineerd worden door de Britse muziekscène.  Ben had wel degelijk last van dit fenomeen; hij vond het een merkwaardige situatie – eerst werd de muziek geëxporteerd, vervolgens met een Britse rocksaus geïmporteerd in de VSA.  Hij was niet bereid concessies te doen aan de rock-, pop- en discomode.  Hij bleef zijn eigen ding doen: herkenbare ballades met een vleugje verkoopbaarheid en een grote dosis soul.  Hij werkte dikwijls samen met grote zangers in alle mogelijke muziekgenres.

Als een Drifter en solo-artiest kon Ben E. King tijdens de periode 1959 / 1986 vijf nummer één hits op zijn naam schrijven; daar bovenop kwamen 12 top 10 en 25 top 40 nummers.  Hij kreeg een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame als een Drifter en een nominatie als solo-artiest. 

Hij heeft een weldadigheidsfonds “Stand by me“ opgericht ten voordele van kansarme jongeren.  Hij vindt immers dat de welvaart, die hij door de gemeenschap verworven heeft, terug in de maatschappij moet geïnvesteerd worden.

Ben E. King treedt nog op en gaat op tournee in heel de wereld.  Hij woont sedert meer dan veertig jaar in Teaneck,  New Jersey.   Zijn privé leven is privé.

Graag applaus voor Ben E. King en zijn onvergetelijk “Stand by me”.

Kusjes - Lolita


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open-VLD Antwerpen : Hallo, Tokyo !

 

De federale ministerin van Justitie Annemie Turtelbaum verhuist naar Antwerpen om de wankele situatie van haar liberale partij op te schroeven. Een nieuwe hulporganisatie zoiets als Ministers zonder Grenzen of Bluepeace.

De socialistisch-katholieke Patrickpartij was zo ontdaan door deze onverwachte Blijde Intrede  van mevrouw Turtelbaum, dat men het liberale boegbeeld stante pede de tweede plaats aanbood op de kieslijst.  Wat zou het een verrijking en vergemakkelijking betekenen voor de burgers, de drie traditionele partijen samen op één lijst. Enigszins een verenging van de democratie maar wie maalt daar nog om ? 

Helaas voor de idealisten van de Patrickpartij, het aanbod werd afgewezen. De schuchtere blauwen, zoals zij lang geleden nog betiteld werden, en die inmiddels omgedoopt zijn tot de blauwe ruziemakers, treden de kiezers solo tegemoet. Turtelbaum bestudeert  volop het stratenplan en zij leert een aantal praktische standaarduitdrukkingen die haar van pas zullen komen tijdens de campagne. Zoals daar zijn :  "gaai de maain" als een sos haar een compliment probeert te maken ;   "dikke masjoefel" als de problemen van migratie ter sprake komen ;  "jao, veur ne frang meude me maai  muizeke ies zieng" als ze gaat dansen in Café Beveren en "in Vloandere vloms en oep 't sint-anneke mossele" bij een ontmoeting met Dewinter & C°.  Het zal haar weinig stemmen opleveren, maar mevrouw Turtelbaum heeft nog andere velletjes op haar zolder hangen.

Uit de ruïnes van de Antwerpse Open-VLD, na het vertrek van het bijna-echtpaar Epo van Campenhout-Annick de Ridder, heeft de lijsttrekster de knapste kop uitgekozen als haar toy-boy, zeg maar  haar speeltje : de allochtonenvriend Kris Luyckx.  Claude Marinower kon ook, maar die slaagde niet in de estetische proef.

Zo gezegd, zo gedaan.

Turtelbaum heeft haar grote campagnelijn  bepaald op veiligheid, een thema dat de Antwerpenaars nauw aan het hart ligt.  Het erkennen van het probleem, is op zich al een verdienste en weerlegt de flauwe praatjes van de linkselingen die alles afschuiven op de nek van de burgers die niet tolerant genoeg zijn  of die het zelf uitlokken, zoals de warm-charismatische Procureur Herman Dams het elegant uitdrukt : "Ieder zijn eigen huis, dat is vragen om bestolen te worden, bende egoïsten".  Antwerpen is niet enkel het zogenaamde laboratorium van de politiek, sommige exemplaren uit de zoo lopen vrij rond in 't stad.

Om enigszins de exotische ijdelheid van de Sinjoren te strelen, komen de liberalen op de proppen met een Japans veiligheidsconcept : de koban. Het is een systeem van plaatselijke politiekantoortjes die 24/24 en 7/7 geopend zijn. De burgers uit de wijk kunnen er terecht met hun klachten, die doorgespeeld worden naar het politiekantoor. In Japan functioneert deze sociale beveiliging al sedert een aantal eeuwen en zij is gebaseerd op de cultuur van strenge wederzijdse controle en verklikking.  Wie niet in de pas loopt (en het gaat niet enkel over misdaad) wordt aangegeven.

Mocht Filip Dewinter het idee van de koban lanceren, de storm van protesten was niet te overzien.  Turtelbaums speeltje, Kris, doet er nog een schep bovenop :   "Waarom zou je een illegaal die een misdrijf heeft gepleegd bijvoorbeeld niet tien jaar de toegang tot het land ontzeggen ?" De dikke masjoefel kan dat wel fiksen.  Verder wil Luyckx ook een efficiënt uitwijzingsbeleid maken en alternatieve straffen opleggen. Het lijkt hem het beste om mensen die uitgewezen worden rechtstreeks terug te brengen naar hun land van herkomst. Het is niet origineel maar het klinkt als straffe kost.  Kris kennen we vooral van zijn optredens tijdens het tv nieuws :vaak als er buitenlands tuig voor ernstige misdrijven in het Vlinderpaleis voor de rechter verschijnt, is meester Luyckx aanwezig om procedurefouten te bepleiten en zijn cliënten te behoeden voor het trauma van de opsluiting.  Als politicus gaat diezelfde meester nu pleiten voor strengere straffen. Geloofwaardigheid opnieuw troef bij de Antwerpse Open-VLD. We hadden niet anders verwacht.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kokette Kobanstrijders van de VLD treden aan

 

Shogun Turtelbaum en haar toy-boy Samoerai Luyckx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het probleem van te weinig vrouwen aan de top van bedrijven zal pas opgelost zijn als ook mannen zwanger kunnen worden. Nog even geduld dus.

Jean-Marie Dedecker


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het pc-bedreigend virus van 7 maart : geen paniek !

 

Laat dit bericht nu wél echt waar zijn:

'Virus sluit op 7 maart computers af van het internet'

Het Belgische computernetwerk wordt bedreigd door een virus dat op 7 maart tal van computers in ons land kan afsluiten van het internet. Dat meldt de federale overheidsdienst CERT.  De CERT vraagt daarom elke computergebruiker in ons land om vóór 7 maart even naar de website www.dns-ok.be te surfen om te zien of het virus de computer heeft aangetast en, als dat het geval is, het te verwijderen.

Wij vroegen Pascal Vyncke meer uitleg:  "Meestal gaat het bij dit soort meldingen wel om een Hoax, maar dit keer niet.

Het virus heeft door een kleine aanpassing een omleiding gemaakt in het DNS systeem. Wat is dat? Als je naar een website surft geven wij in de browser meestal een URL in, bijvoorbeeld www.seniorennet.be.
In werkelijkheid werken websites met een reeks van 4 groepjes van getallen bv 192.168.0.1. Er zijn miljarden van die adressen. Omdat die getallen niet te onthouden zijn, kopen we een domeinnaam waarbij zo'n getal wordt omgezet naar letters. Dat systeem om van letters naar een getal te gaan heet DNS.

Als we de website ingeven gaat de computer op zoek naar de bijbehorende getallen. Dat doet de computer met de DNS server, meestal via de eigen provider.

Het virus stuurt de computer nu via een kleine aanpassing niet naar de eigen provider, maar naar een gehackte provider. De FBI heeft het misbruik ontdekt maar ervoor gezorgd dat die gehackte server blijft werken. Zo krijg jij de kans om het virus – als het aanwezig is- van je computer te verwijderen. Maar volgens de wet mag de FBI de foute server maar 120 dagen later werken, tot 7 maart dus. Als het virus op je computer actief is krijg je dus vanaf 7 maart geen antwoord meer van die gehackte computer en kan je niet meer op internet.
De CERT vraagt daarom elke computergebruiker in ons land om vóór 7 maart even naar de website www.dns-ok.be te surfen om te zien of het virus de computer heeft aangetast en, als dat het geval is, het te verwijderen.

Je hoeft je geen zorgen te maken als je een virusscanner hebt op je computer. Die heeft het virus sowieso al automatisch opgespoord en onschadelijk gemaakt!"

Overgenomen uit Nieuwsbrief Seniorennet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coalitiegenoten Freya & Bart : Staatslieden in discussie

 

www.quotenon.blogspot.com

Quote Non vd dag #36 - Bart De Wever in letternood
'

"Twitter, ach, da's geen goed politiek medium. Een bericht beperkt zich tot amper 140 tekens. Voor Freya Van den Bossche is dat misschien voldoende, maar om mijn programma duidelijk uit te tweeten heb ik bijna het dubbele nodig."

Freya boven en onder

 

 
 
Bart de Wever voor
 

Bart de Wever na




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!