Angeltjes
04-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop een pistool, doet er niet toe waar.

 

Limburgers die een beetje leuk wonen, kunnen beter een pistool kopen. Dat zei de bekende strafpleiter Theo Hiddema maandagavond tijdens een toespraak voor ondernemers in het Limburgse Beek, meldt dichtbij.nl.

"Als u een beetje leuk woont, dan kunt u er op rekenen dat u binnenkort aan de beurt bent. Oost-Europese bendes stropen de regio af om woningen te overvallen", waarschuwde Hiddema. De bendes hebben het volgens hem gemunt op 'leuke' vrijstaande woningen in de hoop dat daarin kluizen aanwezig zijn. "En ze gaan niet bepaald zachtzinnig te werk. Als u ook nog een leuke dochter heeft dan pas maar op. Mijn advies: koop een pistool."

De afgelopen tijd is het aantal woningovervallen waarbij grof geweld wordt gebruikt, fors gestegen, aldus dichtbij.nl.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reïntegratie verkeersovertreders schiet ernstig tekort

 

Aangehouden worden voor fietsen zonder verlichting: het overkomt jaarlijks duizenden mensen. Voor het Justitieel Incassobureau is de zaak afgedaan zodra de boete betaald is. Maar voor de dader begint het dan pas. Hoe terug te komen in een samenleving die niet op verkeersovertreders zit te wachten?

De nachtmerrie voor Bertrand G. (34) begint als hij in december wordt aangehouden voor fietsen zonder achterlicht in de binnenstad van Den Bosch. Nog voordat de acceptgiro voor de boete in zijn brievenbus valt, treft hij zijn huis beklad aan met leuzen als ‘Als automobilist zie je echt een fietser niet die niet volledig verlicht is, hond!’ en ‘Het gaat in het verkeer om zien en gezien worden, homo!’ Bertrand wil aangifte doen, maar de politie negeert zijn klachten volledig.

Bertrand raakt in de weken daarna zijn baan en relatie kwijt en raakt in een maatschappelijk isolement. ‘In de rij voor de kassa in de supermarkt werd ik door het helft van de mensen met de nek aangekeken.’

De reclassering zou hem weer terug moeten brengen in de samenleving, maar dit blijkt een loze belofte. ‘Twee keer ben ik bij ze geweest. Ze raadden me aan om zo veel mogelijk te solliciteren en eventueel te verhuizen als de bedreigingen zouden aanhouden. Dat kan ik natuurlijk zelf allemaal ook bedenken. Maar welke werkgever neemt nog iemand aan met een verleden als dat van mij?’

Tweede kans

Bertrand voelt zich voor het leven gestigmatiseerd. ‘Het is natuurlijk waar dat ik de fout in ben gegaan, maar ik ben zo veel meer dan alleen die fietser zonder licht. Ik verdien toch ook gewoon een tweede kans?’

De reclassering te Den Bosch geeft toe dat de reïntegratie van Bertrand tot dusverre niet erg succesvol is verlopen, maar weigert de hand in eigen boezem te steken. ‘Wij hebben gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag voor meneer G. Maar de volkswoede die een fietser zonder licht teweegbrengt, kunnen wij niet beteugelen.’

Bertrand is inmiddels verhuisd en beseft dat hij vooral veel geduld zal moeten hebben. ‘Eigenlijk kan ik mijn leven pas weer oppakken als de misdaad over tien jaar verjaard is. Het is toch onrechtvaardig dat ik nu zo lang buitenspel word gezet? Waarom zijn zulke toestanden mogelijk in een land als Nederland ?’

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Het geeft slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben Weyts en Barbara Pas in de Roezemoes-Praatbarak over de herziening Grondwet

 

De Kamer op 1 maart 2012 


03-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB : de sociale partij voor de gewone Vlamingen.

 

Vlaams belang profileert zich nadrukkelijk als een sociale, democratische, Eurokritische en republikeinse partij die niet optreedt als de vaandeldrager van de vermogende elite. Een echte volkse partij die zich beweegt tussen het gewone volk, zoals het altijd geweest is trouwens. Dit om mogellijke verwarring te voorkomen met anderen die zich beroepen op de politiek-correcte Vlaming en in werkelijkheid enkel de belangen dienen van de bovenlaag en het belgische model respecteren.

Het Vlaams Belang wil dat er een maximumfactuur komt voor belastingen en dat de globale fiscale druk daalt tot het EU-gemiddelde. In de grondwet moet het recht op een maximale fiscale druk voor elke belastingbetaler ingeschreven worden. Dat staat in het sociaaleconomisch programma 'Een beter Vlaanderen voor een lagere prijs' dat zaterdag door de partijraad werd goedgekeurd en tijdens een symposium in het Vlaams Parlement toegelicht. 

Partijvoorzitter Bruno Valkeniers benadrukte dat de ’ordelijke opdeling’ van België en een Vlaamse republiek in Europa alleen al om sociaaleconomische redenen een bittere noodzaak is. Als nationalistische partij vindt het Vlaams Belang dat werkgevers en werknemers geen tegengestelde belangen hebben.

Het Vlaams Belang blijft de partij van de ondernemingen, met in het sociaaleconomische programma een erg belangrijke plaats voor solidariteit, waardoor een andere visie ontstaat dan de politieke tegenstanders 'die vastgeroest zitten in hun socialisme of blindweg doorhollen in (neo)liberale richting, meestal met een kritiekloze aanbidding van de Europese Unie'.

Voor behoud van de loonindexering

De meest opvallende voorstellen in het programma hebben eerder betrekking op de burger-werknemer. Naast het pleidooi voor de maximumfactuur voor belastingen, verzet het Vlaams Belang zich tegen de privatisering van de sociale zekerheid maar ook tegen sociale fraude en 'de massale import van werklozen en andere steuntrekkers'. De partij is voorstander van een eenheidsstatuut en het behoud van de loonindexering via een systeem van centen in plaats van procenten op het nettoloon.

Voorts kant het Vlaams Belang zich tegen quota inzake tewerkstelling en is het voorstander van een striktere opvolging van de werkloosheid. Van een lineaire beperking van de werkloosheidssteun in de tijd kan er echter geen sprake zijn. Brugpensioen moet worden ingeperkt, terwijl de partij inzake pensioenen opteert voor een reële loopbaan van 40 jaar. Nadien mag men verder werken, zonder evenwel nog sociale bijdragen te moeten betalen.

Belastingen in lijn met het Europese gemiddelde

Wat de bedrijven betreft, wordt het pleidooi herhaald voor de verankering van strategische sectoren, zoals energie, transport, openbare dienstverlening, banken en nutsvoorzieningen. Naast de personenbelastingen moeten ook de vennootschapsbelastingen in lijn gebracht worden met het Europese gemiddelde. Pas dan kan voor Vlaams Belang sprake zijn de afschaffing van de notionele intrestaftrek, zoals nu ook werkgeversorganisatie Voka voorstelt.
 
Het Vlaams Belang wil ook het sociaal overleg moderniseren op basis van het subsidiariteitsprincipe: op Vlaams niveau met Vlaamse bonden, op lokaal niveau in de onderneming met lokale vakbonden. Vakbonden moeten ook een rechtspersoonlijkheid krijgen en niet langer instaan voor de uitbetaling van de werkloosheidsuitkeringen.
 
Op termijn een 'noordelijke euro'
 
Voorts bevat het programma ook een Europees luik. Het Vlaams Belang is voorstander van Europese grensoverschrijdende samenwerking maar wil niets weten van het logge Europese overheidsheidsapparaat, de 'EU-moloch'. Wat de euro betreft, stelt de partij dat een land dat zijn verplichtingen niet wil of kan nakomen, zoals Griekenland, de eurozone moet verlaten en opnieuw de nationale munt moet invoeren. Op termijn moet zelfs een 'noordelijke euro' ontstaan op basis van harde, afdwingbare afspraken. Een Europees Noodfonds is voor de partij overbodig omdat er reeds voldoende instrumenten voorhanden zijn.

Bron : De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke : VB + LDD samen naar de kiezer

 

In het Oost-Vlaamse Merelbeke sluit de lokale afdeling van LDD aan bij een verruimingslijst van Vlaams Belang. Dat is allicht een primeur voor Vlaanderen, bevestigt lokaal LDD-voorzitter Marc Eggermont.

De LDD'ers zullen als onafhankelijken op de lijst "Vlaams Belang Plus" staan. "We stelden vast dat onze programma's heel dicht bij elkaar aanleunen", aldus Eggermont. "Anderzijds hebben we een aantal eigen aanvullende punten, zoals een economisch programma met aandacht voor zelfstandigen. We blijven ons als LDD'ers profileren, maar een 'pluslijst' verenigt rechts in Merelbeke." De deelname van de lokale LDD-afdeling aan de verruimde lijst, gebeurde volgens Eggermont met goedkeuring van de nationale partijleiding. "We kregen volledig de vrije keuze, ook voor het gebruik van de naam LDD. Ik denk dat als dit project succesvol wordt, er nog gelijkaardige samenwerkingen gaan volgen." Vlaams Belang telt in Merelbeke drie zetels. "We hopen met de samenwerking op een vierde zetel, zodat we in de politieraad vertegenwoordigd worden, en een tweede OCMW-zetel binnenhalen", aldus Eggermont. Eggermont zegt bewust te kiezen voor een oppositiepartij. "Wij zijn nog een jonge partij, we kennen het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek vanuit de publiekstribune, maar willen eerst ingeburgerd zijn in de gemeentepolitiek, vooraleer we voor een uitvoerend mandaat gaan. Misschien kan het cordon sanitaire ooit doorbroken worden." Een nationale samenwerking acht Eggermont moeilijker. "Gemeentepolitiek is toch nog iets anders, inhoudelijk gaat nationale politiek veel ruimer, daar wordt het allicht moeilijker."

Bron : Knack.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-vA verlaat pad van klassieke staatshervorming

 

"Ik geloof niet meer in een klassieke staatshervorming. We komen telkens uit bij het tegenstelde van wat we willen. Met de verkiezingen van 2014 gaan wij voluit voor confederalisme." Dat zegt Bart De Wever, voorzitter van de N-VA in een interview met Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"2014 wordt een scharniermoment. De kiezer beslist: ofwel mag Di Rupo verder doen, ofwel is het aan mij. Wint de N-VA, dan moeten de andere Vlaamse partijen ons volgen. Ze kunnen dan niet anders meer. En de Franstaligen zullen ons niet meer tegenhouden. Zij beseffen dat trouwens goed en bereiden zich volop voor op zo'n scenario. Waarom denkt u dat dat in Franstalig België veel meer over Plan B wordt gepraat dan hier?"

"We moeten het streefdoel veranderen: van het haalbare naar het noodzakelijke. Wij gaan voor de shock. Zelfs in de veronderstelling dat de grondwet na 2014 op slot zit. In dit land zijn de grootste veranderingen buíten de grondwet gebeurd. Ik denk aan de invoering van het algemeen stemrecht. De grondwet kan later nog altijd worden aangepast."

"Dat kan gebeuren zonder chaos of revolutie. In 2014 moet een consensus moet mogelijk zijn rond confederalisme", aldus Bart De Wever.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Rundskop een nieuwe Oscarkanidaat

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machinaal bestraten in Nederland

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prangende week-end vragen, niet voor Awoe Rimram

 

Alhoewel het interssant zou zijn deze vragen voor te leggen aan de Weledele Awoe Rimram, de zjeik van het Kiel, zijn wij ditmaal te rade gegaan bij Westerse wetenschappers. 

Waarom kleurt de hemel rood ?

Rond zonsopgang en zonsondergang staat de zon zeer laag aan de horizon. Dit betekent dat het zonlicht de atmosfeer van de aarde binnendringt onder een veel kleinere hoek dan bijvoorbeeld 's middags.

Dit heeft voor gevolg dat het licht een veel langere baan in de atmosfeer moet doorkruisen voor het onze ogen bereikt. Wanneer de zon 4 graden boven de horizon staat moet bijvoorbeeld een 12 keer langere atmosfeerlaag worden doortrokken dan wanneer de zon recht boven ons staat.

Tegen dat het licht die grote afstand heeft afgelegd, is al het licht met de korte golflengten (blauw) reeds verstrooid en bereikt het onze ogen niet meer. Enkel het licht met de langere golflengten (rood) bereikt nog onze ogen, zodat we een rode schijn zien.

Waarom is de hemel blauw terwijl het heelal zwart is?

Dit kan geen reflectie van zeewater zijn, omdat dit ook boven de wolken het geval is. In de ruimte is de hemel echter zwart. Hoe is dit te verklaren ?

Het heelal is zwart, omdat het leeg is en dus kleurloos. Materie heeft wel een kleur vanwege de manier waarop het verschillende kleuren (zon)licht absorbeert, reflecteert of verstrooit. Bij afwezigheid van materie is er dus geen reflectie of verstrooiing en dus zie je zwart, wat de afwezigheid van het licht aangeeft. Om deze reden is de hemel zwart als we vanuit de ruimte kijken.

Bij de blauwe hemel die we vanaf de Aarde zien is dit heel anders, omdat we ons nu onder een luchtlaag bevinden waar we doorheen moeten kijken. Deze lucht bestaat uit kleine deeltjes die we moleculen noemen en de elektronen die gebonden zijn aan deze moleculen verstrooien het zonlicht dat erop schijnt. Dit verstrooien betekent dat een luchtmolecule een lichtdeeltje (foton) afbuigt en dus in een andere richting verder stuurt. Op deze manier legt een foton een soort dronkemansgang gang af door de lucht. Deze vorm van verstrooiing wordt Rayleigh-verstrooiing (Rayleigh scattering) genoemd.

Het blijkt zo te zijn dat het effect van Rayleigh-verstrooiing sterker is voor fotonen met een hoge frequentie ν ofwel een korte golflengte λ, namelijk met ongeveer ν4. Voor zichtbaar licht en in normaal Nederlands betekent dit dat blauw licht sterker verstrooid wordt dan rood licht. Op een onbewolkte dag reist het meeste licht van de Zon in een rechte lijn van de Zon naar ons oog. Dat is de reden dat we de Zon kunnen zien waar zij staat. Met name blauw licht wordt echter sterk verstrooid en dat betekent dat veel blauwe fotonen eerst een paar keer van richting veranderd worden voordat ze ons oog bereiken. Het gevolg is dus dat we deze blauwe fotonen van alle kanten zien komen, zodat de hemel in alle richtingen blauw lijkt.

Overigens is het zelfs zo dat verafgelegen, besneeuwde bergen (want daar is het het best zichtbaar) een blauwachtige waas over zich heen hebben hangen. Deze blauwe waas is weer verstrooid zonlicht, en je zou kunnen zeggen dat de lucht tussen jou en die bergen blauw van kleur is (hoewel redelijk transparant).

Bron : KMI en http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Aarde/006.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamgasten jagen gewapende overvaller weg

 

 

Een gelijkaardig voorval heeft zich zowat een half jaar geleden voorgedaan in de Antwerpse Brederodestraat, zoals we het toen hemeld hebben. Daar waren helaas geen beelden van.  Stel u voor dat het rode ATV-zendertje aandacht zou schenken aan criminele buitenlanders die verjaagd worden door authentieke Antwerpenaars.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor wetenschappelijke speurneuzen : is dit een worm ?

 

News Update (10 Feb 2012):"Video is NOT Fake or Staged"- Interview with Hjörtur Kjerúlf (67-year-old farmer who filmed this video) by RÚV
http://www.ruv.is/frett/segir-myndbandid-ekki-falsad

(6 Feb 2012) The Lagarfljótsormur, Lagarfljotsormurinn, Lagarfljót worm or simply Iceland Worm Monster( or Iceland's Loch Ness Monster ) is an Icelandic lake cryptid. The worm is purportedly located in Lagarfljót Lake, a freshwater, below-sea-level, glacial-fed body of water in Egilsstaðir.

The water visibility is incredibly poor as a result of siltation, and the creature--if it does exist--has not been scientifically studied.

Sightings have been consistently logged since 1345. There are many stories about kynjaskepnur, that is, strange animals or unknown phenomena, in Lagarfljót.

The worm-like creature is presumed to be longer than a football field, or 300 feet (91 m), and has been seen coiled near the shore by countless eyewitnesses.

According to reports, it has been spotted in both water and dry land. It is believed that it can slither onto land.

This video is from IRíkisútvarpið RÚV - The Icelandic National Broadcasting Service

http://www.ruv.is/frett/er-thetta-lagarfljotsormurinn

RÚV informed me that this video was taken by a farmer called Hjörtur Kjerúlf

Hjörtur Kjerúlf captured the giant, icy snake swimming in the Jökulsá í Fljótsdal river, which empties into Lake Lagarfljót.

The footage shows a crocodilian-like creature or a giant snake skimming the water surface of a frozen lake. But Reptiles in cold climates?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Society Nieuws : Kim Kardashian en de Arabische prins

 

 

Kim Kardashian straks ook te zien in burka

en niet meer achter het stuur ?

Heeft Kim Kardashian eindelijk de man van haar dromen aan de haak geslagen ?

De Kardashians hebben altijd gegrapt dat de 31-jarige Kim "de prinses" van de familie is. Wel, die royaltydream zou weleens werkelijkheid kunnen worden nu KK aan een Arabische sjeik gelinkt wordt. Dat is het resultaat van een reisje dat Kim en haar moeder Kris Jenner maakten richting Dubai in oktober 2011. Ter plekke gooide menig Arabische prins zich voor de bevallige voeten van Kim, zo weet Star Magazine. En met een van hen zou KK nu wel degelijk iets hebben.

Als dar geen nieuws is !
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat weten wij ... Hubert van Herreweghen

 

 Gelezen door onze grote Vlaamse voordrachtkunstenares Tinne Ruysschaert.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooi verhaaltje uit Rusland (het kan ook hier)

 

 

 


02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 2 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beveiliging EU Parlement

Stel nu dat de ‘democratische’ EU bobo’s zich bekeerd hebben tot de islam, dan wordt dit gevalletje, de gedane actie in Libië, de waarschijnlijk toekomstige in Syrië, het gejuich over de Arabische lente en heel veel andere onbegrijpelijke zaken eindelijk meer aannemelijk. Een grapje natuurlijk, waarschijnlijker is hun logische intelligentiequotatie te vinden ergens tussen die van een wasmachine en een boomkreeft.

Wes Hardin.

*****

Senior trapt op teentjes

Dat Senior er de onderwijspakbond van langs geeft, absoluut geen bezwaar: die is geen haar beter dan die andere pakbonden! Maar ik zou toch een aantal zaken willen op punt stellen:
1) Als iedereen langer moet werken dan de onderwijsmensen ook, stelt Senior, en dat is volgens mij ook maar logisch. Maar als gepensioneerde heb ik gemakkelijk praten ... Men kan zich de vraag stellen óf iedereen wel langer móét werken: in een land is er een zeker volume werk, dat niet oneindig rekbaar is, temeer daar er meer en meer van dat volume naar het buitenland verdwijnt. En, als de ouderen het werk moeten doen, wat dan met de jongeren? Vooral diegenen die een vak aanleerden dat rap evolueert hebben er geen belang bij lang zonder corresponderende job te zitten! En, waarom is er plots nood aan meer handen? Om wie of wat te betalen? De vergrijzing, OK, maar is dat alles?
2) Veelal heb ik met enthousiasme mijn taak vervuld en heel soms met tegenzin, wat normaal is m.i. voor ieder beroep. En behalve de eerste 2 jaren en nadien, op een paar zeldzame uitzonderingen na, sta ik nog steeds uitermate positief tegenover mijn studenten. Let wel, ik heb lesgegeven in wat ik steeds zal blijven noemen een “luxe-afdeling”. Maar als ik nu mijn oor te luisteren leg bij mijn ex-collega’s, dan zou ik voor geen geld ter wereld nog willen herbeginnen!
3) Eens de 50 voorbij geraakt immers voor heel wat mensen, voornamelijk omwille van de vele en meestal door mensen van buiten het onderwijs bedachte en door zich graag profilerende ministers uitgevoerde wijzigingen, de kaars stilaan uitgebrand. Ik was dan ook wat blij toen ik op 55 jarige leeftijd met TBS kon, hoewel ik dat eigenlijk te vroeg vond en graag een andere invulling voor mijn job had gewild. Maar ... zijn daar geen extra centen voor nodig? En komen er dan niet nog meer “ambtenaren”, een categorie die nu al oververtegenwoordigd is? Niet toevallig dat een lerares in Terzake t.o.v. minister Smet een quasi identiek discours voerde!
4) Senior haalt ook indirect uit naar het vele verlof in onderwijskringen. Mijn beste, nooit gehoord dat men ook de kans moet hebben om zich bij te scholen? Tussen haakjes, die verlofdagen in de grote vakantie bv. zijn niet gewoon verlof zonder meer, hoor! En om, in de huidige multiculturele constellatie met ouders en studenten die om de haverklap hun ongenoegen uiten zonder het – en vooral! – te hebben over de bemoeienissen van hogerhand, eventjes op adem te komen? Waarom zouden zovelen het vlug voor bekeken houden en zijn sommige vakken echte knelpuntberoepen geworden? Als iedereen nu eens zou oordelen over wat hij of zij kent uitgaande van het gezegde: schoenmaker blijf bij uw leest?
5) Twee uitspraken die ik nooit vergeet:
- Een moeder: “In het onderwijs moet men niet veel en niet lang werken. [...] Mijn zoon heeft les van een ouwe zak van 58.”
- Een student: “Wij zijn zo niet. We worden zo gemaakt.”

Marc van Geel

*****

King Fluppe ?

Volgens een bericht in Le Soir zou volgend jaar keuning Albert II zijn scepter doorgeven aan zeun Filip. De huidige keuning wordt oud en zijn gezondheid is maar slappe koffie volgens de krant.

De overdracht zou op 21 juli 2O13 gebeuren want dan is het vakantie en een rustiger periode, zeker voor zulk een ingrijpende verandering in dit onland. Echter er ligt een dikke adder onder het gras, want indien de Nv-A terug een monterscore zou halen en zelfs nog sterker voor de dag zou komen kan Filip zijnBlijde Intrede op zijn buik schrijven want dan zou Albert II aan de bak moeten blijven om de Belgische meubelen te redden.

Met King Fluppe in zo een situatie en zijn "kroon begeerte" kennende , zijn de gevolgen niet te overzien. Of dit bericht enige grond van waarheid bevat is niet geweten,maar het is alleszins een scenario dat in een zekere strategie zou passen om twijfel te zaaien in Vlaanderen. in de keuze tussen Bart de Wever of King Fluppe.

mvg - Senior

*****

Immigratie, snel beslissen

Een simpele rekensom leert ons dat, volgens het krantenbericht, in belgië een instroom is geweest gedurende de periode 2008-2011 van 74858 vreemdelingen en in Nederland 57451. Het aantal remigranten bedroeg in belgië 15582 eenheden en in Nederland 62080. Het effectief aantal immigranten bedroeg in belgië dan 59276 eenheden en in Nederland -4629. Dit geeft een verschil van 63905 eenheden. Elk jaar stroomden er in belgië gedurende de periode 2008-2011 15976 meer vreemdelingen binnen dan in Nederland.Een welgemeende dikke proficiat aan de mensen van ons immigratiebeleid.

Stefan G.

*****

Wenn wir uns nicht Wehren , denn guten Nacht!

Von Lord Weidenfeld 94j. altHeute, am Anfang eines neuen Jahrhunderts, steht Europa wiederum vor gigantischen Gefahren. Die Kräfte, die uns gegenüberstehen und unsere demokratischen, politischen Institutionen bedrohen, sind von einem Fanatismus beseelt, der die Flammen einer unerbittlichen Religion und einer antiwestlichen Ideologie gegen gerade jene Ideale schürt, die uns in Europa zusammenhalten. Die extremen Islamisten meinen es ernst, wenn sie von dem Dschihad der Zukunft, der Rückeroberung eines verlorenen Imperiums sprechen. Europa darf diese Tendenzen nicht von der Hand weisen. Die Terroroffensive, wie sie sich am 11. September 2001 in New York abspielte, musste als Wendepunkt und grimme Mahnung gelten. Der Arabische Frühling war ein Aufstand der Entmächtigten, aber er wandelte sich in kürzester Zeit zu einer weiteren Periode politischer Unsicherheit und drohender Schreckensherrschaft radikaler Elemente. Drei Viertel der Wählerschaft Ägyptens suchten ihr Heil in radikalen, dem religiösen Fanatismus zugeneigten Parteien. An den Flammenherden im Nahen Osten und den Krisenherden Afghanistan, Pakistan und Iran gibt es genügend Möglichkeiten schrecklicher Ausbrüche. Wenn es zum Beispiel Iran gelänge, trotz Drohungen des Westens Atomwaffen zu erzeugen, würde die ganze Nachbarschaft in Unruhe geraten und sich Vernichtungswaffen aller Art in fieberhafter Eile verschaffen wollen. Europa muss zusammenhalten. Auch in einer friedlichen Welt ändern sich die Proportionen von Macht und Einfluss. Ein uneiniges Europa, entfremdet vom großen atlantischen Partner USA, muss mit wirtschaftlichem Abstieg und politischem und sozialem Niedergang rechnen. 

Grüße von Otto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ... (nr 792)

 


Vanaf het begin van onze bijdragen op deze site hebben we met de regelmaat van een klok iets geschreven over De Lijn. In de loop van de laatste jaren (allemaal nog terug te vinden zoals steeds op het bijgevoegde archief) wezen we op de véél te lage dekkingsgraad van De Lijn waarbij de reiziger nog geen 16% betaalt van de werkelijke kosten. We schreven over de idiote beslissing om 65-plussers volledig gratis en onbeperkt te laten rijden met alle lijnbussen in het algemeen en met de zogenaamde belbussen in het bijzonder; we wezen op een totaal overvette en inefficiënte politiekbenoemde administratie enz.

Maar vandaag blijkt dat, mogelijkerwijze, de overheid onze teksten heeft gelezen of in ieder geval, maar met grote vertraging, tot dezelfde vaststellingen is gekomen. Ten onrechte spreekt men van een gat van 60 miljoen euro voor 2011. Dit is totaal onjuist. De belastingbetaler schuift ieder jaar ruim duizend miljoen euro toe aan deze overheidsdienst om de service te verzekeren en die 60 miljoen komt daar nog eens bovenop zodat De Lijn  in werkelijkheid bijna elfhonderd miljoen euro  per jaar opslokt . Dat het personeel van De Lijn en de vakbonden dit graag hebben is één zaak maar dat dat verlies in verhouding zelfs nooit werd gehaald door SABENA-zaliger is een andere vaststelling. Dat De Lijn vroeg of laat hetzelfde verdict als SABENA zal moeten ondergaan, staat in de sterren geschreven.

Positief is dat onze overheid daar nu toch iets wil gaan aan doen. En wat stellen we vast ? Nemen we slechts als voorbeeld de dekkingsgraad.

 In totaal heeft De Lijn een dekkingsgraad van 15,7% of met andere woorden moet de belastingbetaler voor iedere 100 euro onkosten van deze zogenaamde openbare diensverschaffer er liefst 84,3 bijleggen. Deze toestand is uniek in de wereld. Privé-bedrijven kunnen een dekkingsgraad van 85% meestal geen 5 jaar overleven en met een dekkingsgraad zoals De Lijn moeten de meeste bedrijven binnen het jaar de boeken neerleggen. Het zou echter reeds een grote stap in de goede richting zijn mocht De Lijn  er naar streven om een dekkingsgraad van 50% te halen.

En wat stelt Minister Crevits  voor ?

Een inspanning te vragen aan De Lijn zodat ieder van de volgende jaren de dekkingsgraad met 0,5% zou stijgen. Op deze wijze bereikt men 50% na 70 jaar.  Het feit om slechts 0,5% per jaar voor te stellen kan alleen wijzen ofwel op een grote verstandelijke achterstand van onze Minister, ofwel op een totaal gebrek aan kennis van het bestaande probleem;,ofwel op een vorm van kiesangst om bepaalde mensen voor de voeten te lopen, enz.

Maar een Minister die zich verantwoordelijk voelt om een bepaald probleem op te lossen en dan dergelijke onzin voorstelt kan door niemand met een gemiddeld IQ nog ernstig worden genomen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihadstrijder infiltreert beveiliging Euro-Praatbarak

 

Europees Parlementslid Philip Claeys wil van Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz weten op welke manier veiligheidsagenten worden gescreend.

In januari raakte bekend dat zeven leden van een groep moslimfundamentalisten uit Brussel naar de correctionele rechtbank werden verwezen voor terrorisme. Bij een van de verdachten werden tijdens een huiszoeking aantekeningen gevonden in een notitieboek voor het plegen van aanslagen met bomauto's. De groep was ook van plan overvallen te plegen om zijn activiteiten te kunnen financieren.

Deze groep was sinds mei 2006 op zoek naar vrijwilligers die, na een opleiding, in Syrië naar Afghanistan zouden gestuurd worden om te gaan vechten aan de zijde van de Taliban.

Volgens het Nederlandse tijdschrift Elsevier was Samer Azouagh, één van de verdachten, actief als beveiliger in het Europees Parlement.

Europees Parlementslid Philip Claeys is verontrust over deze toestand, en wil van parlementsvoorzitter Martin Schulz weten op welke manier veiligheidsagenten gescreend worden. Er moet ook een onderzoek komen naar de risico's die verbonden zijn aan het betrekken van externe bedrijven die allerhande diensten leveren in de gebouwen van het Europees Parlement.

In het verleden werden ook al twee overvallen gepleegd in het Europees Parlement, hoewel de gebouwen alleen te betreden zijn met een toegangspas.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V Gent gaat de Turkse toer op

 

Wie de rol van wit konijn toebedeeld krijgt bij de Gentse N-vA weten we over luttele tijd. U kent de kandidaten die klaar staan om achter Siegfried Bracke aan te hollen bij de jacht op de burgemeesterszetel in de Arteveldestad. Voor alle duidelijkheid  : Francis Van den Eynde laat weten, dat hij géén wit konijn is. Hooguit een manke haas gevangen in de eigen strop.

Vandaag maakte de Gentse CD&V bekend wie haar lijstaanvoerder zal worden. Het is ook een weggelopen journalist van de VRT, net zoals Bracke, maar hij is minder flamboyant, wat niet wil zeggen, dat hij betrouwbaarder zou zijn : de bipatride Turk, Veli Yüksel.  Sinds 2009 is de man lid van het Vlaamse Parlement waar gelukkig niet veel potten zijn die hij zou kunnen breken. Potten zijn huishoudgerei en geen mannelijke dames. Dit om misverstanden uit de weg te gaan, want voor je het weet, starten de holebi's van het land een actie om hun apartheidsstatus dwingend te herbevestigen. Als er iets is waar wij respect voor hebben dan is het apartheid.

Na jaren van veel interne problemen bij de CD&V (wat dat betreft, lijken ze goed op het Gentse Vlaams Belang) is de kandidatuur van Yüksel veeleer armoedje troef.  De Gentse Gentenaars weten waar zij aan toe zijn met de christen-democraten uit hun stad : de partij hengelt resoluut naar de stemmen van de grote Turkse gemeenschap, alhoewel zij dit bij hoog en bij laag zullen ontkennen. 

De keuze van Yüksel heeft het voordeel van de duidelijkheid : de christen-democraten worden aangevoerd door een Turk. Een die bovendien niet uitblinkt door briljant optreden.  Als symbool kan het tellen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw : altijd spanning en sensatie

 

en vergeet uw veiligheidshelm niet ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van Maggie de Block

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!