Angeltjes
09-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 795)

Hard werken? Neen ! Zakken vullen ? Ja !

Volgens betrouwbare bronnen zouden onze regeringsleden gedurende de laatste dagen reeds behoorlijk wat tijd hebben gestoken om tot een aanvaardbare verdeling te komen tussen de diverse politieke partijen voor wat betreft het verdelen van tientallen vetbetaalde overheidsposten die eerstdaags gaan uitgedeeld worden.

Buiten deze verdeling is een van de voornaamste activiteiten van deze heren gedurende de voorbije dagen om nog eens extra 2 miljard te vinden om de zogenaamde Europese normen voor het overheidsbudget van dit lopende jaar te kunnen halen.

En wat verklaren deze beroepspolitiekers zoal aan de media de laatste dagen?

Er zal gedurende de volgende dagen "hard gewerkt" moeten worden om een aantal belangrijke knopen te kunnen doorhakken, het vinden van die laatste twee miljard is niet zo eenvoudig en er ligt dus nog veel werk op de plank. Politiek bedrijven is niet voor doetjes; het is zwaar werk en niet zelden lopen vergaderingen uit tot laat in de nacht, de talrijke vergaderingen van de laatste dagen beginnen zwaar door te wegen en sommigen zitten reeds op hun tandvlees, enz.  enz.

Zijn diegenen die zulke zaken tegen journalisten vertellen nu werkelijk niet verlegen ? Hoe durven deze beroepspolitiekers die 's morgens thuis worden opgehaald en 's avonds teruggebracht door een luxe-auto met privé-chauffeur over "zwaar werk" spreken ? Tussen ophalen en terugbrengen slurpen ze wat aan hun koffie of thee; proeven van de laatste kunstjes van bekende traiteurs; en lullen uren over allerlei mogelijkheden om nog méér geld van de kiezers te kunnen afpakken. We zouden die regeringsverantwoordelijken eens graag willen uitnodigen naar onze gemeente Wommelgem. We zouden hen enkele uren meenemen naar b.v. het bouwbedrijf Cogghe om hen te laten kijken naar de zware arbeid die metsers en grondwerkers er gedurende uren moeten presteren. Of naar het vleesverwerkingsbedrijf Pluma waar ze dan enkele uren de "uitbeners" aan de arbeid kunnen zien. Of nog naar een reeks andere ondernemingen binnen een straal van 500 meter rond deze bedrijven gelegen en waar overal hard wordt gewerkt. Overal kunnen ze dan zien wat WERKEN werkelijk betekent.

Beroepspolitiekers die indruk willen maken op hun kiezers en  de aandacht willen vestigen op hun harde werk zijn meestal de grootste huichelaars van de bende. Jammer dat men hen niet kan verplichten om ze enkele uren werkelijk "zwaar werk" te laten doen opdat ze voor eeuwig en altijd hun mond zouden houden over hun zware prestaties; over hun doorgehakte zware knopen of over hun nachtelijke, en trouwens meestal totaal onnuttige, vergaderingen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo : drugs uit onze stad en uit onze wijken !

 

Het Vlaams Belang Eeklo wil het druggebruik volledig uit het straatbeeld, uit de wijk en uit de stad bannen. De bewoners van de door drugs geplaagde Eeklose volkswijken ‘het Kaaiken’ en de ‘Sint-Jozefwijk’ krijgen het beeld dat hun wijk een gedoogzone geworden is voor het verkopen en gebruiken van drugs.

Het dwaze gedoogbeleid in onze stad ten overstaan van softdrugs zorgt voor een totale verwarring bij politie, scholen, ouders en jongeren en heeft geleid tot een dramatische toename van het druggebruik in Eeklo. Onze burgemeester (CD&V) geeft als hoofd van de Eeklose politie geen enkele vervolgingsprioriteit aan het gebruik van joints en cannabis in het openbaar. “Het gebruik van joints en cannabis is materie die nationaal geregeld is. Daar kunnen wij als stad niet veel aan veranderen;” verklaarde hij lichtzinnig in de krant.

Nochtans is het bezit van softdrugs in tegenstelling tot wat soms beweerd wordt strafbaar. In de praktijk treedt men echter niet in alle steden en gerechtelijke arrondissementen op dezelfde wijze op. In Eeklo heerst er onder CD&V/N-VA en SP.A-vlag een gedoogbeleid. De Eeklose Open VLD (oppositie) gaat zelfs nog een stap verder en wil bij monde van gemeenteraadslid Paul Wille dat jongeren hun drugs gratis (met uw belastinggeld dus) kunnen laten testen op gevaarlijke bestanddelen vooraleer ze te gebruiken. Je zou haast denken dat de Open VLD in Eeklo zelf aan de drugs zit.

Het Vlaams Belang Eeklo eist daarentegen dat tegenover druggebruik in het openbaar een beleid van nultolerantie gevoerd wordt. Bij elke vaststelling van druggebruik in het openbaar moet een proces-verbaal opgemaakt worden. Ouders moeten systematisch in kennis gesteld worden van het druggebruik van hun minderjarige kinderen en voor hun verantwoordelijkheid geplaatst worden.

Op plaatsen waar druggebruik een probleem vormt, moeten gerichte acties gevoerd worden, eventueel door middel van politiepatrouilles in burger. In samenwerking met de scholen en jeugdbewegingen moet bovendien een ondubbelzinnig stedelijk drugpreventieplan uitgewerkt worden. Preventie begint ook best op een zo vroeg mogelijke leeftijd. Jongeren kunnen zich niet vroeg genoeg bewust worden van de verwoestende gevolgen die druggebruik kan hebben.

 (mededeling VB Eeklo)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs wil juistere bestraffing voor meervoudige misdadigers

 

Het VB wil de straffen voor misdaden zoals moorden, verkrachtingen, gijzeling en foltering voortaan optellen. Bert Schoofs (foto) heeft een wetsvoorstel in die zin ingediend. Het wordt straks door de Kamer in overweging genomen.

Schoofs: "Nu maakt het geen verschil of je één moord dan wel vijf moorden pleegt. De maximumstraf blijft dezelfde: levenslang. Wij vinden dat men die straffen moet kunnen optellen. Dutroux moet dus niet één straf krijgen voor de moorden op Ann, Eefje, Julie en Mélissa, maar wel één straf per moord. Weliswaar trekken we een grens: de totale straf mag niet meer dan twee keer levenslang zijn."

Schoofs ziet wel degelijk een nut in zijn voorstel. "In tal van democratische landen zoals bv. de VS en Spanje bestaat deze regeling al. Mensen leven natuurlijk maar één keer. Maar toch is twee keer levenslang nuttig. Ons voorstel zal gevolgen hebben voor de eventuele vervroegde vrijlating, die ongetwijfeld veel minder makkelijk zal gaan dan nu."

"Bovendien werkt het voorstel een discriminatie weg: de straffen voor wie één moord pleegt of wie er vijf pleegt mogen niet dezelfde zijn. Tenslotte is het voorstel een signaal naar het gerecht en de burger om niet al te laks op te treden bij dit soort zware zaken."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw redt vos uit poten van jager

 

VAL-MEER - ZUID-LIMBURG Een vrouw die vandaag aan het wandelen was ontdekte een vos die vastzat in een strop. De moedige vrouw probeerde het dier te bevrijden uit de strop toen de jager arriveerde met een geladen jachtgeweer. De jager was duidelijk van plan om de vos af te schieten. De vrouw wilde dit absoluut voorkomen en zette haar leven op het spel voor de vos. Ze sprong als levend schild tussen de vos en de jager. De jager werd hierdoor woedend en al vlug hadden beiden een hoogoplopende ruzie. De dame kreeg het voor elkaar dat de jager afdroop.

LOSGERUKT
Ondertussen had de vos zich losgerukt en sleepte een stalen kabel van drie meter achter zich aan. Medewerkers van het Laat zien dat jij Respect 4 Animals hebt met deze coole armband! Bestel hem nu!Natuurhulpcentrum waren ondertussen ter plaatse gekomen en gingen samen met de vrouw opzoek naar de vos die nooit ver weg kon zijn. De vos werd al snel teruggevonden en kon bevrijd worden van het marteltuig waardoor het dier licht gewond geraakt was. De helden van de natuur konden de vos enkele kilometers op een veilige plek opnieuw vrijlaten.

MINISTER SCHAUVLIEGE
Ondanks de versoepeling van de jacht op vossen door Joke Schauvliege lijken jagers een soort ‘carte blanche’ te hebben gekregen voor het jagen op vossen. De minister die uitgespuwd wordt door elke dierenvriend laat ook toe dat er tussen huizen mag gejaagd worden. Dat dit tot confrontaties en ongevallen zal leiden is zonder twijfel. De medewerkers van het Natuurhulpcentrum wensten de vrouw proficiat voor haar moedige daad.

http://www.dierengazet.be/vrouw-redt-vos-uit-de-handen-van-jager.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kalimera

In deze barre tijden denk ik met weemoed terug aan het vriendelijke Griekenland van weleer.  Het land was arm, waarschijnlijk even arm als nu, maar de prijzen waren laag en de dagelijkse realiteit zuiders-leefbaar.  Het had de charme van een guitige straatjongen.  Ook toen werd er gestaakt, de electriciteit viel regelmatig uit, er werd dan op kampeer gastoestelletjes gekookt.  Het leek wel alsof de huizen een waarschuwende vinger naar de hemel staken want er stond dikwijls geen verdieping op.  De ijzeren staven roestten in de beton en de celblokken tot er ooit een afwerking van de woning zou volgen.  Men moest immers geen belasting betalen op de eigendom zolang er geen verdieping op gebouwd werd.  En ze waren gastvrij, de Hellenen: quasi overal werd je uitgenodigd op een kopje koffie – Griekse koffie – (zeg nooit Turkse koffie in Griekenland) en een glas water.  Ongecompliceerde tijden, zonder een Europees keurslijf. 

Maar ik keer terug naar mijn Wurlitzerdromen met een zangeres en een lied, dat de toenmalige Griekse sfeer niet beter tot uitdrukking kan brengen.  Maria Amalia Mercouri werd geboren in Athene op 18 oktober 1920.  Van bij haar geboorte leek zij voorbestemd: haar vader, een voormalig cavalerie-officier, ging haar voor als volksvertegenwoordiger en minister en haar moeder stamde uit een vooraanstaande Atheense familie.  Haar grootvader was er burgemeester. 

Ze volgde een opleiding Drama en trouwde op 21-jarige leeftijd met Panos Harokopos, een grootgrondbezitter.  Het huwelijk werd in 1962 ontbonden.  Na haar studies stond ze op de planken van het Griekse Nationaal Theater, speelde overtuigend belangrijke rollen van beroemde schrijvers, zowel in Griekenland als in Parijs. 

Haar eerste film was “Stella” in 1955 onder de leiding van Michael Cacoyannis, die later ook “Zorba, de Griek”, zou dirigeren.  De film kreeg goede kritiek in Cannes, waar ze Jules Dassin, haar latere tweede echtgenoot, zou leren kennen.  Hij gaf haar verschillende rollen, maar ze werd vooral bekend door “Nooit op zondag”.  Zij kreeg voor haar rol de prijs van de beste actrice op het filmfestival van Cannes in 1960.  Er zouden nog verschillende films en nominaties volgen.  Het toneel bleef echter haar grote liefde.

Haar laatste film dateert van 1978 en in 1992 stond ze in Athene de laatste keer op de planken met “Clytemnestra”.

In verschillende theaterstukken en films zong zij ook: elk lied was een blijk van nationalisme.  Tijdens de staatsgreep van de kolonels in 1967 bevond zij zich in de VSA.  Samen met echtgenoot Jules Dassin startte zij een internationale campagne tegen de junta.  De Griekse nationaliteit werd haar ontnomen, haar eigendommen in beslag genomen.  Het echtpaar Dassin-Mercouri ging in New York City wonen.  Na de val van het regime in 1974 keerden ze terug naar haar vaderland.  Melina begon aan haar tweede carrière en werd één van de oprichters van de PASOK-partij (nationalistische socialisten).  In 1977 werd zij in het parlement verkozen met het hoogste aantal stemmen in heel Griekenland.  Vanaf 1981 mocht ze gedurende twee legislaturen het ministerie van cultuur leiden, de eerste Griekse vrouwelijke minister ooit.  Tijdens die periode ijverde ze voor de terugkeer van de marmeren friezen en metopen van de Akropolis, die zich vanaf 1816 in het British Museum in Londen bevinden.  Verantwoordelijk voor de verhuis naar London was kunstverzamelaar Lord Elgin, die het met de toenmalige Turkse bezetter op een akkoordje gegooid had.  Hij nam en passant één van de kariatiden mee, iets wat de Grieken bijzonder zwaar op de maag ligt.  Zij verwijzen naar een “kunstroof”, terwijl de Britten liever over “conservering” spreken.

PASOK werd vanaf november 1989 voor vier jaar naar de oppositiebanken verwezen.  In 1993 mocht Melina weer op de stoel van de cultuurminister plaats nemen.  Het zou ons in deze muziekrubriek te ver leiden haar politieke ambities en verwezenlijkingen op te noemen.  Laten we het erop houden dat zij gedreven werd door een onstuitbare liefde voor haar land, volk en cultuur.

Melina Mercouri stierf op 6 maart 1994 in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York City aan longkanker.  Ze kreeg een staatsbegrafenis en werd te ruste gelegd in de “Eerste begraafplaats van Athene”, het oudste kerkhof waar iedereen van rang en stand, o.a. ook archeoloog Heinrich Schliemann (Nvdr: Mykene en het gouden Agamemnonmasker), begraven werd. 

Lieve vrienden, open jullie hart voor “de laatste Griekse godin”, voor Μελίνα Μερκούρη met Ta pedia tou Pirea uit de film “Pote tin Kyriaki”, bij ons beter bekend als “Nooit op zondag”.

Filia ta leme syntoma. 

Lolita

 

 


08-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

Onze dagartikels staan klaar onder deze mededeling, zodat u zich, charmante lezeressen en  geachte lezers, weer behoorlijk kan ergeren.  Onze redactiekantoren zijn voor de rest van de dag gesloten en uw reacties worden pas in de loop van de avond verwerkt.  Dit alles omdat wij een baaldag nemen.

Uw innig verkleefde Angeltjesredactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtvaardige Rechters

 

Een aantal rechters van de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen  bracht in december vorig jaar een bezoek aan de Indiase tempel. Na afloop zouden de rechters een lunch aangeboden gekregen hebben door het Antwerp World Diamond Center en een herinneringscadeautje,  net terwijl in Antwerpen onderzoeken lopen naar miljoenenfraude in de diamantsector. De VRT bracht beelden van deze toeristische uitstap en nu onderzoekt het parket of er strafbare feiten gepleegd zijn. Door de VRT, niet door de rechters.  Hierbovenj :  twee vrouwelijke rechters verlaten de tempel.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schietclubs zoeken kinderen

 

In het blad Kids Only, tussen de reclame voor houten speelgoed en kabouters, maakt de Vlaamse Schietsportkoepel voor het eerst openlijk reclame voor schietkampen voor 10- tot 18-jarigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood aan het fruitsap

 

Spelling is niet belangrijk, zo lang het gevoel maar juist is


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over baardgroei

Van de geloofsdeskundige Muhammad Hussain Yakub, een prominente Egyptische geleerde en verkondiger van de islam. 

Vraag: “Is het dragen van een baard verplicht of een te volgen gedragscode van Mohammed?”

Antwoord: “ Het laten groeien van een baard is zeer zeker een moslimplicht.  Indien de vraag gesteld wordt, wie dat voorgeschreven heeft, dan kunt u antwoorden: ‘Onze Heer, Allahs profeet, Mohammed’.  Op de vraag of gehoorzaamheid aan de profeet een plicht is of een te volgen gedragscode, kan het antwoord niet anders zijn dan: ‘Natuurlijk is het een plicht, want Allah heeft ons gezegd hem (Allah) te gehoorzamen en Allah heeft ook gezegd de profeet te gehoorzamen.  M.a.w. gehoorzaamheid aan de profeet is gelijk aan gehoorzaamheid aan Allah’. 

Allahs profeet zegde :’Laat uw baard groeien!’  Dit is een bevel.  Bijgevolg is het dragen van een baard verplicht, zoals het bidden.  Maar het bidden is een grote plicht; een baard laten groeien is een kleine plicht.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 

Ofwel is het een fatwa dat de man uitspreekt, of een filmfragment voor een Oscarnominatie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.An-Sofie Dewinter geïnterviewd door SOS Oesterreich (vertaling)

 

 

- Toen we voor het eerst de beweging “Vrouwen tegen islamisering” en de affichecampagne bekend maakten, hebben onze lezers in hun reacties uw moed bewonderd.  Als u nu zichzelf overal op de affiches tegenkomt, denkt u dan niet dat u misschien toch een beetje “te ver bent gegaan”?

An-Sofie: “Integendeel. Iemand moet zijn nek durven uitsteken. Indien niemand reageert tegen de islamisering dan geven we toe aan de islam-intimidatie die leidt tot censuur en zelfcensuur. Uiteraard is het de bedoeling van sommige moslimorganisaties om iedere vorm van kritiek op de islam af te doen als racisme en erger. Door bijkomend te dreigen met geweld tegen iedereen die de islam kritisch benadert, hoopt men de critici de mond te snoeren. Aan chantage mag je nooit toegeven. Ik merk trouwens op dat overal in Europa de ogen van heel veel mensen opengaan betreffende de ware aard van de islam. Hoe meer kritiek er komt op de islam, hoe zenuwachtiger de Europese moslimgemeenschap wordt.”

- Uw idee is zonder enige twijfel een goed marketingidee.  Welke zijn de reacties van uw lectoren en uw medestudenten?

An-Sofie: “Ik studeer marketing aan een Antwerpse Hogeschool. In de lerarenkamer hangt de ‘boerka-bikini’-affiche aan het prikbord. Mijn leraars vinden het een originele vorm van communicatie en een geslaagde campagne. Van hen heb ik in ieder geval nog geen kritiek gehoord. De campagne voldoet trouwens aan alle regels van goede communicatie. De campagne is assertief genoeg om controverse uit te lokken terwijl de boodschap niettemin helder en duidelijk is.”

- Zijn er nog andere reacties van de jongeren?  Wie reageerde eerder positief of eerder kritisch: de meisjes of de jongens? 

An-Sofie: “Ik krijg positieve reacties van jongens en meisjes. Alhoewel, ik moet toegeven dat reacties van jongens om andere redenen positief zijn dan die van de meisjes (lacht). Nee, alle gekheid op een stokje…vooral meisjes en vrouwen zijn zeer positief. Velen van hen beseffen ondertussen ook wel wat er allemaal op het spel staat: emancipatie van de vrouw, de gelijkheid tussen man en vrouw, het recht als vrouw om te doen en te laten wat men wil…In sommige moslimwijken in onze Europese grootsteden stellen we nu al vast dat ook Europese vrouwen zich anders gaan gedragen. Uit schrik de moslims te provoceren kleedt men zich anders, praat men anders en gedraagt men zich anders… Vergeet vooral ook de fysieke intimidatie niet. Jonge moslims - op straat, in de dancing, op school...  -  schelden meisjes uit voor hoer wanneer ze een te korte rok, blote schouders of een te diepe decolleté dragen. De keuze tussen “Vrijheid of islam” is veel minder radicaal dan het lijkt. Ofwel kiezen we in Europa met de islam voor een terugkeer naar de middeleeuwen ofwel kiezen we voor een vooruitstrevend Europa waar vrouwen de vrijheid hebben om te doen en te laten wat ze willen, te gaan en te staan waar ze willen.”

- Zou u overwegen nog aan andere affichecampagnes deel te nemen – met of zonder boerka (de bikini laten we buiten beschouwing), mocht u daarmee politiek iets in beweging kunnen zetten?  Misschien een eigen reclameagentschap die een export reclameconcept voor politieke bewegingen in andere Europese landen wil aanbieden?

An-Sofie: “Dit was een eenmalige actie. Het was niet de bedoeling om als model carrière te maken. Maar uiteraard ben ik altijd bereid om mee te werken aan een leuke en performante campagne die onze ideeën uit de verf laten komen.”

- Intussen hebben we foto’s van de beschadigde afficheborden gezien.  Werden er nog andere bedreigingen tegen u persoonlijk geuit?  Vanuit welke hoek ?

An-Sofie: “Via internet heb ik heel wat beledigende mails en bedreigingen ontvangen. De radicaal-fundamentalistische Sharia4Belgium had via de pers laten weten dat ze de 20m² affiche-borden zouden vernielen, wat ondertussen ook her en der gebeurd is. In een You Tube-filmpje zegt de leider van Sharia4Belgium dat “An-Sofie Dewinter, toon berouw, wordt moslima en draag de boerka.” Een beter bewijs van het feit dat de slogan “Vrijheid of islam? Durven kiezen!” terecht is, is er niet. Het vandalisme aan de ‘boerka-bikini’20m²-borden toont eveneens aan hoe onverdraagzaam de islam wel is. Debat en discussie interesseren hen niet. Uit hun acties blijkt nogmaals het totalitaire karakter van de islam. Aan de persoonlijke bedreigingen hecht ik niet zoveel waarde. Blaffende honden bijten niet!”

- Wie vormt er volgens u het grootste gevaar: Sharia4Belgium of Hizb ut-Tahrir?  En waarom?

An-Sofie: “Hizb ut-Tahrir is een veel gevaarlijkere organisatie dan Sharia4Belgium. Sharia4Belgium zijn carnavalsgekken in vergelijking tot Hizb ut-Tahrir. Hizb ut-Tahrir is een internationale organisatie die in tientallen  landen vertegenwoordigd is en miljoenen moslims als aanhangers kent. Dat Hizb ut-Tahrir nu ook in ons land actief is, is erg maar verwondert me niet. In Duitsland zijn ze immers verboden waardoor ze net over de grens hun activiteiten proberen te organiseren. Gelukkig is mijn vader erin geslaagd om de minister van Binnenlandse Zaken zover te krijgen dat de manifestatie van Hizb ut-Tahrir verboden werd. Dankzij “SÖS Österreich” was het Vlaams Belang immers te weten gekomen dat er een manifestatie van Hizb ut-Tahrir hier in België zou plaatsvinden. Zo zie je maar dat Europese  samenwerking tussen patriotten en conservatieven positieve gevolgen heeft.”

- Hoe denkt u en uw generatie over het probleem van de massa-immigratie? Is het mogelijk dat er nog een ommekeer in zit?  Bestaat er kans dat de actie, die uw vader in Marokko en partijgenoten in Turkije geprobeerd hebben, kan lukken?  Dat deze landen vrijwillig hun emigranten terug opnemen ?

An-Sofie: “Mijn generatie kijkt ongetwijfeld anders tegen de massa-immigratie aan dan de generatie van mijn vader. Dat is ook logisch. Voor mijn ouders en grootouders was de massa-immigratie en multicultuur een totaal nieuw gegeven. Het choqueerde hen terecht…Wie nu 18, 19, 20 jaar is helaas opgegroeid met de multicultuur en is spijtig genoeg ‘gewend’ om in klassen te zitten waar 1/3 of de helft van de leerlingen allochtonen zijn…Wij worden vandaag echter wel geconfronteerd met de gevolgen van de massa-immigratie en de multicultuur en dat stoot ons tegen de borst. Daarom vond ik het ook zo belangrijk om actief mee te werken aan deze ‘Vrijheid of islam”-campagne. Helemaal omkeerbaar is de immigratie-invasie helaas niet meer. Wel moeten we het kaf van het koren durven scheiden. Dat betekent dat illegalen, criminelen en onaangepaste vreemdelingen terug moeten keren naar hun landen van herkomst. Voor het overige moet de immigratiekraan onherroepelijk dicht en moet de multicultuur teruggeschroefd worden. Aanpassen of terugkeren is de boodschap. Vooral de islamisering moeten we tegen gaan want de islam hoort niet thuis op Europees grondgebied.”

- Heeft u Oostenrijk al een keertje bezocht?  Wat vond u leuk hier? Zou u overwegen voor de campagne „Vrouwen tegen islamisering” naar Oostenrijk te komen om daar uw bezorgdheid persoonlijk mede te delen ?

An-Sofie: “Uiteraard was ik reeds in Oostenrijk. Samen met mijn ouders was ik Karinthië en Wenen. Vooral Wenen vind ik een prachtige stad. Wel wil ik duidelijk maken dat ik slechts het uithangbord ben van de campagne “Vrouwen tegen islamisering”. De voorzitster van “Vrouwen Tegen Islamisering” is Vlaams Belang senator Anke Van dermeersch. Zij is de woordvoerster van onze organisatie. Niet ik. Ik ben er echter van overtuigd dat zij graag “Vrouwen Tegen Islamisering” in Oostenrijk zal komen voorstellen. Zelf zal ik ook aanwezig zijn, niet fysiek maar wel op affiche…”.

Vertaling : Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwsgierige Nick Griffin

 

Nick Griffin, voorzitter van de British National Party en Euro-parlementslmid met wie wij kennis gemaakt hebben tijdens de lancering van Vrouwen tegen islamisering is een nieuwsgierig man. 

In de wandelgangen den kantoren van de Euro-parlementen in Brussel en Straatsburg zijn de wanden versierd met de meest uiteenlopende schilderijen, afkomstig uit alle landen die de EU vormen. Dat inspireerde de heer Griffin tot een parlementaire vraag aan de nieuwe parlementsvoorzitter, de Duitse bullebak-socialist Martin Schulz :

- Hoeveel van dergelijke kunstwerken bezit de EU-diensten ?

- Is de aankoop van deze verzameling met belastinggelden van de Europese burgers voorgelegd ter stemming in het Parlement ?

- Hoeveel geld is er tot hiertoe in totaal gespendeerd voor deze collectie ?

- Gaan de aankopen in 2012 verder ?  Hoeveel bedraagt het budget ?

Enzovoort, inderdaad, een nieuwsgierig man, die Mijnheer Nick Griffin. Zo hebben wij ze graag.

Bron : http://www.bnp.org.uk/news/national/more-extravagance-brussels

De Deense schilder Herman Stilling (1925 - 1996) is een van de artiesten wiens werk aangekocht wordt door de EU met onze centen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuscorrectie ? Kan niet : tegen de wil van allah

 

 

Het is niet al te snugger om de regels waar je eigen partij voor staat aan je laars te lappen. Het Egyptische parlementslid Anwar al-Balkimy kan hier over meepraten. Hij is uit de ultraconservatische partij Al-Nour gezet, omdat hij een neuscorrectie heeft ondergaan. Iets wat in zijn partij verboden is, omdat cosmetische chirurgie het werk van Allah aantast.

Om zijn goddeloze daad te verbergen, loog hij tegen de politie dat hij door autodieven werd overvallen. Al-Balkamy zou door de criminelen zwaar verwond zijn en daar bovenop 12.000 euro aan de boefjes moeten afstaan. De politicus viel echter door de mand en biechtte vervolgens op dat hij onder het mes was gegaan voor een neuscorrectie.

De partij waar Anwar al-Balkimy lid van is, heeft hem geroyeerd. Het openbaar ministerie heeft laten weten hem te vervolgen, als al-Balkimy geen aanspraak meer kan maken op zijn onschendbaarheid, die de Egyptenaar als parlementslid ontving.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/03/parlementslid-opgerot-om-neuscorrectie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B scoort goed op vlak verkrachtingen : de multicul loont.

 

België scoort hoog als het gaat om gemelde verkrachtingen. Jaarlijks zijn er  ruim 26 verkrachtingen per 100.000 inwoners.

België staat hiermee op de zesde plaats in een lijst van 50 landen, ver boven zijn buurlanden en veel Aziatische landen. De lijst wordt aangevoerd door het altijd gezellige Lesotho, gevolgd door Trinidad en Tobago en Zweden.

Verkrachting is in België een veelvoorkomend misdrijf, maar vrouwen worden ook nadrukkelijk aangespoord aangifte te doen, legt een docente seksueel strafrecht van de universiteit Leuven uit. Als je in een land woont waar je leven voorbij is nadat je bent verkracht en de schaamte overweldigend is, dan stap je niet zo snel naar de politie, stelt deskundige Liesbet Stevens.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2012/02/veel-gemelde-verkrachtingen-in-belgi%C3%AB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenhorigheid

 

Als er één ding is dat ons de afgelopen maand is bijgebleven, is het wel de bittere koude. Daklozen stonden aan te schuiven aan de opvangcentra en nooit eerder waren zoveel mensen afhankelijk van voedselhulp.  Onder hen vooral alleenstaande moeders met kinderen, invaliden en senioren.

Terwijl we te pas en te onpas om de oren worden geslagen met intercontinentale solidariteit met mensen van wie we de herkomst nauwelijks kennen, valt het op dat we deze groep meer en meer dreigen te verwaarlozen.  Zelfs de koning stelde zijn buitenverblijf in Ciergnon ter beschikking van asielzoekers -tegen vergoeding dan nog- terwijl één op zes van zijn eigen onderdanen beneden de armoedegrens leeft.

Als Vlaams-nationale partij kiezen wij resoluut voor solidariteit en verbondenheid binnen de gemeenschap.  De migratiestromen van de afgelopen decennia zorgden echter voor een verdeelde en onherkenbare maatschappij waardoor de voornaamste premisse van solidariteit vervaagde, namelijk ons samenhorigheidsgevoel. Als gemeenschapsvormende partij is hier dan ook een uiterst belangrijke taak voor ons weggelegd.

Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook allochtoon in gelijkwaardige positie scoort slechter

 

Het islamitisch collegae in Amsterdam

Ook als allochtonen dezelfde positie hebben als autochtonen, doen ze het in sommige opzichten slechter. Dat allochtonen vaker worden verdacht van een misdrijf of het slechter doen op de arbeidsmarkt, wordt bijvoorbeeld niet helemaal verklaard door hun lagere opleidingsniveau. Vermoedelijk spelen ook zaken als discriminatie en de mate van sociale controle binnen de eigen groep mee.

@ Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL : Vijf asielzoekerscentra dicht; 2.400 opvangplekken verdwijnen

 

Er verdwijnen opnieuw 2.400 opvangplekken voor asielzoekers als gevolg van de verminderde toestroom naar Nederland. Vandaag wordt het personeel van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) op de hoogte gesteld van de plannen, tijdens vier bijeenkomsten in het land. Naar verwachting worden vijf asielcentra gesloten.

Hoeveel banen er verloren gaan met de reorganisatie is nog niet duidelijk, maar het zullen er tientallen zijn, In september vorig jaar werd aangekondigd dat zeven centra zouden sluiten met samen 2.600 opvangplekken; daar ging het om honderd banen. Eerder dat jaar werd ook al een krimp met 1.800 plekken aangekondigd.

Forse reorganisatie
De organisatie is gewend mee te groeien en te krimpen met het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt; vorig jaar daalde het aantal met 13 procent naar bijna 12 duizend. Nu vangt de organisatie nog geen 16 duizend mensen op, tegen 84 duizend in 2001. Desondanks komt de forse reorganisatie opnieuw hard aan. Op het hoofdkantoor in Rijswijk wordt 51 miljoen euro bezuinigd, en verdwijnt 40 procent van de banen. De verwachting is dat het COA zo klein zal worden dat het op termijn niet meer als zelfstandig bestuursorgaan kan functioneren. Het ligt voor de hand dat de organisatie dan onder de vleugels komt van een ministerie.

Het COA beleeft een roerige periode sinds hoofddirecteur Nurten Albayrak ervan beschuldigd wordt een 'angstcultuur' te hebben veroorzaakt in de organisatie. Volgens minister Leers voor Immigratie en Asiel heeft ze bovendien gelogen over haar salaris. Ze werd op non-actief gesteld, spande een rechtszaak aan tegen die beslissing en won. Ze wacht nu de uitkomst van een onderzoek naar de affaire af, dat eind deze maand moet verschijnen.

Vreemdelingenketen
Dat onderzoek wordt gedaan door de commissie-Scheltema en richt zich niet op het functioneren van Albayrak alleen. De commissie moet ook met een toekomstvisie komen, en adviseren over 'een optimaal functioneren van het COA als onderdeel van de vreemdelingenketen', staat in een brief aan de nieuwe topman Harry Paul, die na het vertrek van Albayrak is aangesteld als interim-bestuursvoorzitter. Paul is specifiek gevraagd 'tot een onderbouwd voorstel te komen over de toekomst van de besturing van het COA', staat in de opdracht die hij kreeg van Leers. 'We worden zo klein', zegt een ingewijde, 'ik neem aan dat Leers dit aangrijpt om van het COA een agentschap of zo te maken.'

Ook de ondernemingsraad van het COA heeft onderzoek laten doen naar de werksfeer en de rol van Albayrak daarin. Deze week mocht het personeel dat rapport inzien - onder toezicht, zodat er niets van naar buiten komt. Volgens personeelsleden die het gelezen hebben, heeft het rapport geen harde conclusies of aanbevelingen over Albayrak. Er komen vooral de grieven aan de orde van personeelsleden die zich hebben gemeld bij een speciaal loket. Het blijkt dat Albayrak slecht lag op het hoofdkantoor in Rijswijk, maar niet op de diverse locaties in het land.

Bron : Volkskrant


07-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opa's I-pad

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 7 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Petisie tegen Plaasmoorde in Zuid-Afrika.

Beste Ray,Ek is persoonlik heel bly met die goeie nuus dat byna 50 lede van die Europese Parlement die petisie teen plaasmoorde onderteken het. Ek is veral verras dat Mnr Louis Michel een van die ondertekenare is.Aan Angeltjes, en aan die honderde Vlaamse vriende, wat my die afgelope 5 tot 10 jaar ondersteun het in my pogings om ons Vlaamse vriende en stamgenote in Wes-Europa oor die werklike toestande in Suid-Afrika in te lig, my hartlike dank.Ons is hopelik nou op die "wenpad". Europa het kennis geneem. Saam met die kennisname hoop ek Europa pas die nodige druk op die ANC-regering toe om - nie slegs plaasmoorde te stop nie - aan die Afrikanervolk 'n "plekkie in die son" in Suid-Afrika te gun.Die Wes-Kaap is tans Suid-Afrika se enigste provinsie wat NIE aan die ANC behoort nie. Dit is ook die provinsie waar die grootste persentasie Afrikaanssprekendes woon.Dit is my groot wens dat meer en meer Afrikaners, wat tans in die noordelike provinsies woon, mettertyd na die Karoo en die Weskus sal verhuis.Kaapland (wes van die 25ste lengtegraad) is tradisioneel die gebied waar bruin en wit gewoon het, en waar die verskillende swart stamme nog nooit eiendom besit het nie. Die eerste swartes het eers die grens in 1771 bereik, en dit was eers in die laaste 100 jaar dat swartes die Wes-Kaap binne gekom het. Vyftig jaar gelede was daar minder dan 100 000 swartes in die Wes-Kaap. Sedert 1994 het ANC-agente op groot skaal Xhosas aangemoedig om hulle in gebiede te gaan vestig waar daar 'n meerderheid van Kleurlinge en blankes woon.Ten spyte van die groot invloei van swartes in die Wes-Kaap, bly die Kleurlinge en die blankes steeds die meeste. Dit is dus raadsaam vir blankes (en by name die Afrikanervolk) om hulle in groot getalle in Kaapland te gaan vestig, maar dan veral binne die provinsie Wes-Kaap.

Peter Murray

*****

Legerdienst BSD

Geachte redactie,

Tof, eens terug te kijken naar de BSD kazernes. Zelf heb ik er VELE goede en ook wat minder goede herrinneringen aan. Westhoven - Brasseur 1967. Voor de ECHTE "heimweh " anciens en wellicht ook voor de jonge generatie, is er op YouTube een documentaire te bewonderen hoe het toeging in de BSD in 1966. Het bekijken waard. "Klaar voor de dienst " deel 1 en deel 2 Amuseer u allen !!  Met GENIEterige groet,

LEO

*****

Schaamteloze linkse loeders.

Geachte redactie,

De federale zakkenrollersploeg van Elio met de strik is koortsachtig op zoek naar 2 miljard euro om de zoveelste bres in de begroting te dichten. Alle pistes om aan de mensen hun centjes te zitten zijn en blijven open. Wie echter van dit alles beter wordt zijn de tafelschuimers en al het onnodige vreemde ballast dat hier rondsluipt.

Zo heeft de federale bende struikrovers beslist om 35 miljoen (één miljard en vierhonderd miljoen oude franken) ter beschikking te stellen voor het departement van M. De Block.De  staatssecretaresse voor asiel en migratie heeft haar slag zonder stoten binnengehaald.

Waar de linkse loeders die de bovenhand hebben in de federale speeltuin dit aanzienlijk bedrag gaat halen is niet geweten. Top secret ! Het is wraakroepend dat in deze tijden van inleveren en de buikriem aanspannen zulke bedragen gespendeerd worden aan massa's parasiterende wezens van wie er 98% geen enkele meerwaarde hebben voor dit land. Uiteraard is dit mooie reclame voor de linkse loeders naar hun allochtonen kiezers toe. Kotsmisselijk word ik van dat achterbaks gedoe .... schaamteloze linkse loeders !

mvg - Senior

*****

Gezond chauvinisme tegenover crapuleuze ecologist

Beste Jade,

Dat is een reactie om U tegen te zeggen, ze staat opgeslagen in de “eeuwige archieven”.

Ik ben nu wachtende op de éérste Vlaming die de tafel resp. zaal verlaat van zodra er een waal/franskiljon binnenkomst of wil plaatsnemen. We zullen dat arrogante mensenras  heel duidelijk moeten maken dat ze maar 38% vertegenwoordigen in yet land B. In feite hadden we ze al 50 jaar geleden een trap moeten geven,  dan hadden we veel ellende voorkomen :  geen roofbouw, geen islambarbarisme, zeer weinig geweld, geen angst om ons te verplaatsen en dat bij een grote welvaart in neen aangename leefomgeving. Maar men is nooit te oud om te leren uit gemaakte fouten.

Jean

*****

He, he, 

Napoleon De Gucht, het kereltje dat iedereen de les spelt en beledigt, blijkt de corrupte genen van Kabila te bezitten.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroepscategorie gemeenschapssenatoren nog erger benadeeld dan loodsen en onderwijzend personeel

 

Gemeenschapssenatoren Bart De Wever (N-VA) en Bart Tommelein (Open Vld) zijn niet te spreken over het loonverlies dat ze moeten slikken door de besparingen van het federale parlement. Volgens De Wever gaat het om zo'n "500 euro netto minder". Nochtans zijn gemeenschapssenatoren net zowel in het Vlaams parlement als in de Senaat actief.

Het federale parlement besliste bij de start van Di Rupo I om zijn vergoedingen met vijf procent te verlagen. De regionale parlementen besparen voorlopig niet. De 21 gemeenschapssenatoren worden echter betaald door de Senaat, waardoor zij voortaan dus minder verdienen dan hun collega's in de regionale parlementen.

"Het gaat hier echt om een zware ongelijkheid. Bovendien moeten we harder werken dan gewone Vlaamse parlementsleden. Straks wil niemand nog gemeenschapssenator worden", hekelt Open Vld'er Tommelein. "Bovendien valt het reces in de Senaat pas op 23 juli, in het Vlaams parlement mag iedereen op 11 juli al met vakantie."

Een senator heeft een brutojaarinkomen van € 103.794. Daarenboven genieten senatoren nog van andere financiële voordelen, en voordelen in natura. Bijvoorbeeld een maandelijkse onkostenvergoeding van € 1.748, portvrije zendingen, en gratis gebruik van het openbaar vervoer. Senatoren met functies in de senaat, zoals voorzitter, bureaulid, of fractieleider, krijgen een supplementair bedrag, en een wagen met chauffeur.

Bron : diverse media & Wikipedia




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!